Китай, а не Русия, е заплаха №1 в стратегията за национална сигурност на САЩ

Вашингтон трябва да спечели икономическата надпревара с Пекин, ако искат да съхрани влиянието си по света, се казва в документа

Обратно в новината

Коментари - Китай, а не Русия, е заплаха №1 в стратегията за национална сигурност на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро целия свят ще е заплаха за нашата абстрактна национална сигурност, но тъй става като дадеш на богоизбрания народ да ти движи финансите , а ти решиш че няма нужда да се бачка....Дано само природата не си направи шега с тарикатите...

Няма нищо лошо в тази стратегия - да си засилят технологиите и икономиката. За нещастие на САЩ на власт са демократите, които исторически обичат да водят войни във всички точки на света и залагат на военната мощ и промишленост. Демократите за сметка на това гледат да си развиват бизнеса и технологиите. Ето сега, спад в икономически параметри и фондовата борса. Инвеститорите са отдръпнати и то в момент, в който Китай налива пари в своето развитие. Да, китайците много добре се развиват последните 15 години, а американците допуснаха много стратегически грешки (е то с "блестящ" ум като на Тръмп също няма да вървят напред).

*Републиканците - са по бизнеса

Куцото магаре Русия няма с какво освен с природни богатства да си поддържа икономиката.

Този морал в политиката е залитане към блатото на миналото. Да, в политиката има висок и нисък морал. Тя никога не е чиста, както и ние хората не сме. Но има степени на затъване, като тази на Байдън е голямо затъване. Човекът е прост,макар и да хитрере. Личи си от личния му морал, този на сина му, който е развратник наркоман и т.н. Има степени на морал и сегашният е почти от най-ниската степен, която някога сме виждали в политката на света изобщо. Нациите трябва да се прочистят. Приели сме разврата и лъжата като право, даже като задължение, имайки пред вид натиска на гей-ценнсотите, което е признак за невероятен провал на Запада. А моралният упадък ВИНАГИ е бил неотменен предвестник на социалния и икономическия. САЩ, опитвайки да са лидери, показаха незрялост и оттам неспособност да са такива. Те са младо и нестабилно общество. Реално са нация от скоро... Стара Европа е наред, ако успее да преоъбрне нещата, но атлантическите ценности, намесни с европейските, успяха да скопят мъжете на Европа. Търсят се мъже... олям дефицит!

Споко, тепърва ще се множат "заплахите" и враговете на САЩ... Това е необратим процес, а когато на седемте милиарда им писне окончателно от доминацията и колониалните амбиции на единия "златен милиард" под егидата на САЩ, нещата ще се променят коренно и всичко ще си дойде на мястото, а самите американци ще се приберат на територията си с подвити опашки...

Има ли някой на Земята, който да не е враг и заплаха за САЩ?

Да, България!

даже са ги записали като Ревизионистите, няма да има еднополюсен модел с един хегемон, да си ват макята мириканците

САЩисаните са като комунистите: задължително трябва да имат някакъв народен враг, с който да си оправдават безчинствата.

Заплаха за цялия свят са шибаните сатанисти с тяхните ебани цености

Беларус - Русия - Сев. Корея. Новата ос на злото.

Дааа, днес е време за новата грамофонна плоча. Е точно това е ярък пример за cancellation culture - вчера било какво било (Путин лош лош), днес вече е друго и нищо от последните 100г няма значение…овци, овцииии - връщайте ся “Слава Украинi”…

Нищо общо с cancel culture. Путин изтри развитието на една държава, изби хиляди украинци, десетки градове са унищожени и всичко това без каквато и да било адекватна причина и всичко това, докато заплашва света с ядрено унищожение. Сancel culture е когато кажеш нещо, което не се хареса на някоя пеперудка и от безсилие просто те изолират.

При тази разпадаща се кочина Россия ,нормално е да не я броят за нищо

Доста жалко безсилие смърди а? ;-)

Хаха много точно казано

ООН да се пренесе в ....Дубай!

А в стратегията за сигурност на планетата кой е най-голямата заплаха и кой забърква войни по цял свят ?

Ами Русия.В Украина,в Сирия,в Мали,в ЦАР,в Латинска Америка

Явно живееш на друга планета

Ха ха, говедарите все някой ги заплашва и зстрашава националната им сигурност, а те бомбардират по целия свят и трепят милиони хора... Тази държава е вредна за света и хората!

Китайчетата като напънат англосаксонците и ...,,ще им се дръпнат очките. Извънземните не ще ги познаят!?

Може и да им се дръпнат очите, ама пък доволни ша останат!

"На където и да се обърнеш - гъзът ти все отзад!" Та и тия така... Космите им пречат!

На америкосите ли?

Е, то не става ли ясно?

Гадни Котайци! Не искат да бачкат за по десет долара на ден, вече….

Оказва се, че СССР още съществува де юре. Ха ха ха ха Онези подписи за отделянето са противоконституционни. На проведен референдум 1991 , СССР гласува за запазване на държавата. Украйна пък въобще не съществува, след преврата 2014 Ха ха ха ха В момента си тече гражданска война.

...До последната укра!

Да видим още кой им е враг на тези: Китай Русия Сирия Иран Северна Корея Вече и Саудитска Арабия Турция 50/50 Афганистан Ха ха ха ха Тези миролюбиви американци

И Сърбия ги обича. Лепа Брена все за тях пее.

За първи път в историята, Китайските инвестиции в американските ценни книжа са паднали под 1 ТРИЛИОН ДОЛАРА Ха ха ха ха

Бе то на тия все някой им застрашава националната сигурност то Осама то Либия Ирак,Сирия,терористи, Русия,Китай,.. Задайте си въпроса -защо?

Ти си задай въпроса защо България е враг на кочината, при толкова много ( 20%) русогъзоблизци

теглим чертата въпорса е един, ще надмине ли Путлерин кумира си Сталин по измрели руснаци...

Няма

Зеленият поискал 55 милиарда долара помощи за следващата година Ха ха ха ха

е пропсерираща Русия да разширява жизненото си пространство... наука, технология, култура, духовно развитие... следващия осовбоден ще бъдеш ТИ... четете за баткото на путлер , чичко хитлер... и солташака му сталин...

Недоклатен, обединяват се земите на Руския цар. Покрайнските МАНГАЛИ ще си ги вземе Западът .

Затова се води тази война сега. За да се отслаби единия от противниците на САЩ

не е карал гнусните орки да напдат чужда държава.. дори си затвориха очите за Крим... да не говорим че заграбиха преди това и други територии...

Не е чужда държава СССР още си съществува. Една държава са. Само че в Украйна са терористи Тече специална антитерористична операция Ха ха ха ха

КИТАЙ ВРАГ НОМЕР ЕДНО НА НАТО РУСИЯ ВРАГ НОМЕР ДВЕ НА НАТО .... КАК БЕШЕ " ВРАГОВЕТЕ НА МОИТЕ ВРАГОВЕ СА МОИ ПРИЯТЕЛИ "

каква заплаха може да е орксия кенеф... дразнител.. вредител - да... заплаха - ахахахахаххахах....

НИКОЙ, не им е ЗАПЛАХА!! Ако, има Заплаха за света ...ТОВА са ТЕ ! Има ли... в Америка ...Китайски или Руски военни бази....НЕ ....Но ...ТЕ...имат по целият свят ! Китай или Русия ...да са правили "ЦВЕТНИ Революции" в Америка и да правят Въоръжени Преврати ...НЕ !! НО ...американците ПРАВЯТ навсякъде ......без разбира се ....в Китай и Русия ....защото ЗНАЯТ , че ТАМ ....НЕ МОГАТ !! Опитаха в Грузия ...после в Беларус , после в Казахстан ,...СЕГА в Украйна ...НО ...."НЕХУЯ, ...НЕ ПОЛУЧАЕТСЯ"...;) ПАШЛИ ...НАХЕР !!;)

Чакай сега - нали довчера Путин щеше да ни завладява и пороби всички - какво стана та сменихте пропагандната плоча ;-). Или май всички опорки издъхнаха и е време да насочите вниманието на обикновените хора далеч от цените на бензина и имотниа балон в САЩ ;-).

140 години Русия страда от българското робство. Освободи ни, плати ни дълговете за съединението и Независимостта. После ни остави сами да се оправяме и стана страшно! Хиляди убити във войните. Загуба на територии, репарации. После пак ни помогна с пари и специалисти. Ние пак се изплюхме. Русия живна след като я освободихме от робството си!

С ДРУГИ ДУМИ .... КИТАЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИ НА НАТО ... ДА ПОБЕДЯТ В УСРАЙНА ::))) ..... ПОНЕЖЕ ЩЕ МУ СКОЧАТ НА НЕГО :)) .... ДРАГИ МИ УКРАИНЦИ ... ИЛИ БЯГАЙТЕ ОТ УКРАЙНА. .. ИЛИ ЩЕ ИЗМРЕТЕ АКО ЧАКАТЕ ФАШИСТИТЕ ДА ПОБЕДЯТ :)

КИТАЙСКАТА МАРИОНЕТКА БАЙ ДЪН “СИПЕ” ЗАКАНИ СРЕЩУ КИТАЙ:) Първо и най-важното от днес - Путин и вече Русия също, са обявени за военопрестъпници на срещата G-7. Да сте чували нещо подобно от ЕС и САЩ за Китай? Второ, Китайският народ обича европейците и белите американци и обратното е вярно също. Китайците са изключително трудолюбиви, талантливи и миролюбиви. Вярно е, че има Китайска комунистическа партия, но тя няма нищо общо с БКП и КПСС днес и е практически незабележима. Трето, Китай успешно завладява САЩ и останалият свят, но мирно. Китайците са добре дошли в Америка и работят здраво за Америка също. Едно китайски семейство в САЩ заработва два пъти повече от средно американско семейство! Китай и САЩ си пасват точно. Нито САЩ може без Китай, нито Китай без САЩ. “ВОЙНИТЕ” МЕЖДУ САЩ И КИТАЙ СА КАТО БУРЯ В ЧАША “КИТАЙСКО” САКЕ и са за вътрешна употреба. Тоя доклад е само за предстоящите избори, а най-смешното е, че американците изобщо не знаят за него и не се интересуват. :)))

Мързеливите китайци вСАЩ са Другарката Найда Манчева, която "сама работеше" на 30 стана а простосмъртните НЕКОМУНИСТКИ едвам смогваха да направят една НОРМА на 1 стан, бля.

Ако утре Тръмп стане президент , тази война ще прикючи до края на седмицата. Какво повече да кажем??? Целия фарс с ковид беше да бъде свален той! За да може либералната партия в Америка да се завърне да "въдворява ред" в света.

От утре почваме да гониме китайските дипломати. Руските можем да ги върнем.

Последните дни Байдъня и администрация нещо почнаха да сменят тона, а пък републиканците направо си пцуят открито президента, в допълнение към доста острите им изказвания срещу продължаващата финансова разсипия в посока Украйна от Демонократите. Та не би било зле продажните мърши в България да започнат да мислят къде на запад да се изнасят след около половин година.

А БЕ, КЪДЕ ИЗЧЕЗНА КОВИДА? И КАКВО СТАНА СЪС ЗАНУЛЯВАНЕТО НА СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ОТ ШВАБ И ГЕЙТС? ТАКА НАРЕЧЕНИЯ -GREAT RESETS.

Sm3hurk0

Самовара загря и в скоро време може да кипне.. :)))) Оня ден самовара изпусна малко пара (ракети) и сега цяла Европа вие на умряло ! Я по-добре наложете още малко санкции на Русия, че с наложените до тук санкции нещо, нищо не се получава..., освен да обеднява европееца :)))

Тъпотия. Може ли да се връзвате на тия пропаганди, бе???

Да печатат повече $$$

И сега бягат обратно в кочината си САЩ ще ги сгазят Кат луда крава теме

И отлюспиха територия за една Португалия да речем. Нищо работа. Може и още.

Тъпанарче, понеже из тия места открай време се въртят лисици, порове, невестулки и други зверчета, народът ни е измъдрил, че Пилците се броят наесен!

коментари през нощя. А сприсе бе админче. Дремни си малко.

Тъпанарче, понеже из тия места открай време се въртят лисици, порове, невестулки и други зверчета, народът ни е измъдрил, че Пилците се броят наесен!

Извини ме колега, това не беше за тебе, а за тоз отгоре.Ама дира нали са си продали страниците на Гугъл за реклами и докато се натоварят всичките страницата подскача нагоре надолу и лесно може да чукне човек грешното място. На никоя друга страница не ми се случва само в Дира и то на важните новини с голям трафик.Адблокъра ми е отброявал до 327 блокирани реклами и попъпи, нормално са около 20-30

Втора в региона след Украйна

Не ни е притрябвал точно китайския световен ред, виждаме, как властите там правят на луди населението си... Китайския световен ред би бил брутален тоталитарен такъв и преследване на християните. Комунизма забранява вярата в Бога, в Китай ценностите са дадлеч от християнските такива...

Кочината на путкин

Не, Китай , а Русия е с над 10 000 атомни бомби . Стига с тази манипулация , че фабриката на века - Китай е заплаха за националната сигурност на иновативния САЩ! Аман от лицемерие , пропаганди и манипулации. Русия е държава,която пише на кирилица като България. Благодарение на тази държава аз не се казвам " Ахмет, Ахмат , Валетиноглу, Атанасоглу, Георгиглу, Борисоглу, Иваноглу..." и т.н. и не говоря на език " дрън дрън дън дрън дън ". България е баща на Русия , а Русия е майка на България! Пишем и четем на една азбука. Манталитета ни е един и същ. Останахме България и Русия! Всички останали са национални предатели . Няма да говоря китайски, японски, немски, арабски, турски, английски и т.н. и няма да пиша на латиница. Който не приема фактите и който не приема нашата идентичност , религия , азбука и история , който иска да е нагъзен парите на запада и не осъзнава, че цената се плаща с парче от душата, а не с пари, да ходи на фронта в Украйна срещу Русия!!!!!!!!!!! Аз винаги ще съм с братята руснаци ! Една кръв сме, една азбука, една история , една СИЛА!!!! Прадажниците да вървят на майната си!!!!

Какви братя са ни Руснаците, само са ни мачкали , използвали, крадли изнасилвали .. варвари Ние сме им дали азбука ама никлъде не се споменава ...

ся врагът бил друг. Утре шъй шака Зулу, а после пигмеите със стрели. Ама ний сме добре-с таз която е на власт. А утре шъ видим!!!

Не искам нито Русия, нито Китай, нито САЩ за врагове, кво да правя сега

Тираните винаги нападат поради невъзможност да решат вътрешни проблеми. В Русия хората, благодарение на сътрудничеството и бизнеса със запада, се видяха с пари, видяха свят и хубав живот и свобода и понаха да имат претенции и да се изплъзват от контрол, а икономиката да боксува. В Китай почна да се случва нещо подобно с претенциите плюс все по-притеснителни демографски промени. Населението за да не расте катастрофално застарява. Икономиката и тя с такива тенденции. Само насрещна мощ по-голяма от огромната мощ на Китай, го възпира. Затова и Русия и Китай правят всичко в хибридната война да разединят Европа и САЩ, понеже заедно са им съвсем непосилни. Затова и работят за Тръмп в хибридната война. Той най-много от всичко друго е причина за недоверие и разцепление в НАТО и западното съюзничество. А е и доказано способен да отслаби и дори да съсипе Америка. Последният път почти до гражданска война ги докара. Не без хибридно побутване от страна на Китай и Русия разбира се.

винаги прехвърлят собствените си проблеми навън, на принципа от болната на здравата глава! В случая все по-западащите наглосаксонци си скъсаха задните части да развалят икономическият съюз Германия- Русия (технологии-суровини)! До степен да разбият тотално икономиката на ЕС и да докарат света до ръба на ядрената катастрофа!

Яко, ама много яко, къртиш!Щото си от най-яките налъми, от тези без каишка! Сега малко по сериозно, ако не знаеш как работи капитализма и пазарните отношения и какви закони действат при тях, не се обаждай тука, освен ако много, ама много искаш да те забележат батковците. И като гледам какви си писал, че и няколко пъти го пускаш вече, най-добре е да идеш във детския форум на дира, и там да се надприказвате. Пък като пораснеш ела и пробвай пак.

Първо ни таковаха турците, след тях руснаците, след тях германците, след тях пак руснаците, след тях ЕС( Франция и Англия), след тях американците, а казват че само от един път не се ставало пред..ст, явно на политиците им харесва

Китайците още не са , но никога не е късно

Как може Русия да е зяплаха за САЩ. Може ли щурец да е заплаха за вълк

Или крава да е заплаха за руска мечка!?

Значи който се развива добре и е независим от американските лумпени е заплаха.... и естествено плиткоумна Европа приглася.... аман от дебилииии