Китай: Пентагонът провали САЩ

Китайските средства за масова информация разкритикуваха САЩ за дълговата криза, поставяща в сериозна опасност активите на Пекин, 70% от които са вложени именно в долари.

Обратно в новината

Коментари - Китай: Пентагонът провали САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците са най голямите агресори в света,на тех им се полага по право да усетът вкуса от своята идиотщина и да се приземът дълбоко под повърхността на земята.

Погледни кой е с най-голяма територия и властва над повече от 120 националности и ще си редефинираш понятието за агресор. Приказката за 'освобождение' остана там, където е и тази за установяване на демокрация...

Много точно твърдение. Получава се така, че целият свят плаща за военната диктатура и агресиите на САЩ по целия свят, тоест плаща си, за да живее в робство. Доста добре го бяха измислили янките, но нещата малко се попромениха, мюсюлманите се оказаха твърд противник, появиха се и други световни икономически сили и сега реднековете ще трябва да се оттеглят в ъгъла и да си ближат раните в близките 20 години. НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ИМ ИСКА МИРИЗЛИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И ФАЛШИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ!

Единствен начин за спасяване на капитализма от световна криза е ВОЙНА(локална или световна).Затова,братя китайски Комунисти,гответе се!И не се плашете,работническата класа е по силна от изнежените богаташи!

Да, може да се каже, че ми е мило за "Московската империя". Защото докато има Русия, дотогава ще има и България. А ти си свали американските очила, за да видиш сгромолясването на българската държава и геноцида над българите през последните 22 години. Днес нямаме индустрия и селско стопанство, войска, шпионаж и контрашпионаж, образование, обединяваща идея. Изпълнява се планът на такива като теб - да бъде заличена България, да изчезне българския народ.

Абсолютно си прав! С тази малка разлика, че НЕ ДЪРЖАВАТА е "суверен и монопоист на валутата си", а FED, структура която е ЧАСТНА!!!!! И за всеки напечатан долар, държавата САЩ ПЛАЩА, респективно всеки американски гражданин плаща, за нещо за което не би трябвало!!!

Не, не съм китаец, но истината ми е мила. А ти си ибрикчия на аметата и евтино платен драскач.

А такива като теб са се сринали и с пари, и без пари. Трябва да си пълен идиот, за да не разбираш, че бъдещето принадлежи на комунистически Китай.

За онези, които не са разбрали: Китай не е вече комунистически, а националсоциалистически.

Това което съсипа СССР това същото ще съсипе и USA. Америка побърза да ликува с победата на "демокрацията" над СССР, но сега и тя е на същия .... Стремежа да си световен жандарм се плаща лошо , много лошо!!!

И съвсем случайно, точно Китай имат интерес САЩ да са слаби военно.

Алоу, копипейстърите, айде да проверите в уикипедия за бюджета на пентагона за 2012, щото там се мъдри три пъти по-голямо число.

Нито САЩ,нито Китай ще рухнат!Може-би ще има нова "студена война",а иначе аз виждам тревога само за ЕС,защото само той може да бъде реална заплаха за чуждите икономики.

Абсолютно вярно твърдение. Разпалването на войни за господство над световните петролни и наркопазари след падането на желязната завеса изискваше постоянно увеличаване на военния бюджет. Отдавна САЩ имат бюджет, по-голям от следващите 7 страни в тази класация. И продължават да го увеличават. Но не си спомнят, че именно техен президент бе автор на сполучливата идея за икономическо подкопаване на комунистическия строй в СССР именно чрез принуда да участвува в надпревара за превъоръжаване. СССР не издържа икономически и "перестройката започна".

Прав си,до нахлуването на СССР в Афганистан бяха добре но после дръпнаха назад щото почнаха да наливат пари в тая война.

Бяха добре докато го имаше Сталин и малко след него (по инерция). Откак идва Брежнев нещата вървят все надолу. Простата причина - спрели са да разстрелват за държавна измяна, а мераклии за долари колкото искаш.

но от ЗЛОБА И ЗАВИСТ НЕ ЗНАЕШ какво си мечтаеш. То така е мечтал и един византийски висш сановник, който казал пред вида на османската заплаха в кр. на ХV в.: "По добрве да видя в Константинопол турска чалма, отколкото папска тара". Пожелал си го и днес от Византия е останал само историческия спомен.

и китаеца ще облече маовката ако САЩ рухнат. Тъй че не желая САЩ да загубят, но ако стане нещо и Китай се срене- нищо против. Иначе както се множат като зайци след 50 год. от там ще тръгне Второто Велико преселение на народите. И с цивилизацията на Европа ще бъде свършено.

Ако нямаш нищо против, световната цивилизация е тръгнала от там.Когато в Китай са произвеждали коприна и порцелан, в Европа и в Северна Америка са ходили още по дърветата.

Алоооо, Китайците, ами изгоряхте. Вината си е Ваша. Никой на сила не Ви е карал да купувате Американски облигации. СОРИ.

На фона на всичко останало Американските облигации са доста сигурна инвестиция дори и днес. Европа така се е наакала, че колкото и зле да са САЩ си остават предпочитания и по-сигурен вариант

...предпочитан от КОГО например !? Ти ще инвестираш ли от тук насетне в долари,след като Светът ще свали господството на долара с друга валута ?

Вина има наследената атмосфера от тройната коалиция в България,ниската изкупна цена на дините в Петричката борса и голямата популация на комарите в Айдемирската низина.

Преди повече от 20 години СССР се разпадна именно поради високите си военни разходи, разходи които не можеше да си позволи!!! Сега подобно нещо наблюдаваме в САЩ!!! Може би ако САЩ спрат да тормозят целият свят, чрез военната си сила - имат шанс за оцеляване!??

в Афганистан и Ирак, безнеса на САЩ печели. Я, помисли. И остави китайските комунистически внушения.

ама преди - сега са на тотална загуба, просто защото вече не побеждават. Разходите за иракската и афганистанската авантюри, при манипулирано занижени данни, са над два трилиона долара - Ирак няма толкоз петрол, че някога САЩ да излязат на далавера. Тъпоглавите президенти и алчният ВПК на САЩ - това са основните причини за кризите.