Кисинджър на 100: На Путин трябва да се гледа като на герой на Достоевски, а не като на Хитлер

Беше ли войната в Украйна неизбежна, дали беше провал на западната дипломация и трябва ли Киев да е в НАТО?

Обратно в новината

Коментари - Кисинджър на 100: На Путин трябва да се гледа като на герой на Достоевски, а не като на Хитлер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като прочетеш коментарите и ти става ясно защо стигнахме до тая война. За съжаление тея, които вземат наистина жизненоважни, световноважни дори решения, са с интелектуален капацитет на бебета като избирателите си. Нещо като "Аз съм прост и вий сте прости, и затова се разбираме". Хората освен, че са крайно разделени на бедни и богати с превес на по- бедните, за съжаление са разделени и на мислещи, и на чувстващи с превес на вторите. Вторите са водени не от факти и преценки, а от нагони и усещания. Те са крайни в мненията и възгледите си. Такива хора предизвикаха конфликта. Водени от чувствата си те вместо да тушират зараждащия се проблем го разпалиха. Не може да казваш, че си за мир като заставаш с твърда позиция от едната страна и не искаш да погледнеш доводите на другата. Не искаш да проумееш какво я движи. Не искаш да направиш никакви отстъпки, а като малко дете си се заинатил да стане на твоята. Виждаме и в родната политика, че това не може да стане в един толкова разнороден и сложен свят. Трябва в един момент трезво да се прегледат фактите и възможностите и да се направи преценка какви са вариантите, какви ще са последиците от различните действия и какви ще са последиците. Ако целта на някои политици е била тая война, то тогава имаме голям проблем с ценностната им система и с ценностната система на хората, защото тея политици са представители и извадка на избирателите си. По коментарите се вижда как чувстващите буквално възприемат думите, но не и изреченията. Не размишляват над казаното, а го приемат като сапунка- гледаш и не се напрягаш защото той е за развлечение. Хората все повече свикват на лесното, на готовото, на полуфабриката, а това ги прави мързеливи- физически и мисловно. Затова не могат да разберат Кисинджър и неговите доводи. Те са затворени в техния плосък свят, в тяхната Земноцентрална система и не могат да се надскочат, да излязат от стандартното мислене на черно и бяло, на обичам и мразя, на егоизъм и хуманност.

А на байдън как трябва да се гледа като герой на достоевски плюс дементен и неориентиран

Тотално изкуфял

2023-05-29 11:14:11 върбанов (нерегистриран) реплика +19 -4 Когато кисинджър и Сорос се гатнат, светът определено ще стане едно по- добро място за живеене.

Това верно ли го е написал и казал 100-годишен човек? Съмнява ме. Предполагам някой му пише речите.

Евреите винаги са мразили Русия,а Русия винаги е страдала от евреи,като започнеш с Ленин и 80%от политбюро от 1917г. и свършиш с Блинкън,Виктория Нюланд,Тимошенко,Порошенко и Зеленски.Ако не беше Русия много от тях щяха да са на сапун- НЯМА ДОБРО НЕНАКАЗАНО

и дълъг живот и цицане,цицане през този дълъг живот. Що руски пари е излапал, докато руснаците чакаха на опашки за олио..

Тотално изкуфял рептил ... нито знае къде се намира, нито дава смислени изречения - само бълва разни взаимноизключващи се, вероятно написани от други, тези и си лае, че америка била още велика ха ха Колко банки фалирахте бе "успелите" ? Нито сащ контролират света, нито ги взимат насериозно - истината се вижда от всички - тотален провал на американската дипломация навсякъде, освен в подчиненият им ЕС ! ДА не би сащ да постигнаха успехи в Азия ? Или в Африка ? Или в Южните Америки ? Не - тотален провал в дипломатическата сфера и това е нормално, след като на високите постове се избират хора заради цвета на кожата и сексуалните им отклонения, а не заради професионалните им качества ! Нямат ресурси, нямат производство - работната ръка е нискоквалифицирана и иска огромни пари - тотален провал !

Като за 100 годишен разсъждава свежо

Дядка, ти сега искаш Украйна в НАТО, но ние помним изказванията ти в началото на войната - да не дразним Путин. Ти забърка тази каша, като остави комунистите да си разиграват коня. Дари от наивност, или по-други причини, но от съда да господ и на историята няма да избягаш.

Кисинджър, ти изпра БКП-то в България. Мръсник си.

Сто-годишния старчок е жив пример за поговорката, че никога не е късно да станеш за резил...

П Р А В И Л Н О

Брътвежите на един столетник...

- Скъпа, отвори този ковчег, аз още съм жив! - Млъкни, миличък, докторите зная по-добре от тебе!

Когато кисинджър и Сорос се гатнат, светът определено ще стане едно по- добро място за живеене.

и няма да се "гАтнат", а ще се гЪтнат... Иначе си прав.

Като прочетох че Путин трябва да разбере че с Украйна в нато ,Русия ще бъде по сигурна държава и по-защитена,разбрах че този е изкуфял! Но определено е по-добре от бай Дън ' Що.ли не го предложат него за президент?

да, всеки си слага очилата, едни "сини" други "червени". И си тълкува квото му изнася, дреме му на Хенри. Все пак е на 100 години, има ли тука някой подобен ? Не вярвам ! Май трябва да минем през някъв катарзис да ни уврат кратуните ! Лошото е че с принципи се живее трудно, много трудно !

Брътвежите на едно изкуфяло старче. И тоя и Сорос да взимат да пукват вече. Японеца е прав - над 75 г. евтаназия, че да не се стига до такива ситуации повече.

На голяма част от елементарния електорат разбиранията им се свеждат само до две изречения: -Да го начукаме на комунистите ! -Рашките в Сибир! Поне сега млъкнете и препрочитайте какво казва Кисинджър!

И кво казва, ти схвана ли? Украйна в НАТО - това казва. А дали на някого му харесва или не е друг въпрос.

Доказателство ,че старческите трупове трябва да се евтаназират много отрано и много преди да са нанесли непоправими вреди и щети на Планетата

Знам,че не е редно да питам, ама все пак, Грета, ти какво си?

"Путин трябва да бъде възприеман като герой от Достоевски, а не като Хитлер" - вярно, едва ли има някой, който го разглежда различно, макар че Хитлер също изпълва тази квалификация. 1. Идиот 2.Бесове 3.Престъпление и наказание 4.Записки от мъртвия дом. За сега се в хипотезата на точка 2 - "Бесове". Цивилизованите пора и държави биха могли да предотвратят хипотезата по точка 4, ако навреме приложат хипотезата на точка 3. Дерзайте, иначе Създателя ще прибере вересиите си от този свят.

Да беше прочел някоя книга преди да философстваш, умнико! "Идиот" е всъщност положителният герой в в едноименния роман на Достоевски.

Той и Мунчо е положителен герой в "Под игото", но това не го прави гений! Путин също е любимец на руснаците, но това не изключва определението от заглавието на първата книга. Само се замислете: какви бяха целите на СВО - демилитаризация, денацификация извънблоков режим за Украйна. Демилитаризация - Украйна никога не е била така натъпкана с модерно западно оръжие, за разлика от старото руско оръжие с което разпологаше. И до 2021 съществуваше закон, забраняващ доставката на летално оръжие за Украйна, който стриктно се спазваше. В момента в който добрия герой "Идиот" не нахлу в Украйна открито. Денацификация- нацистки организации има в повечето европейски държави, като по брой те са най-много в Русия. С действията си Идиота направи цялата държава Украйна в страна с откровена антикремълска нагласа и това никога няма да бъде променено след стотици хиляди жертви в тази откровено безмислена война, нещо, което все повече руснаци разбират. Извънблоков статут на Украйна - ако Украйна беше приета в НАТО преди събитията в Крим, Донбас и Луганск щяха да минат десетилетия преди да успее да се снабди с натовската военна техника, с която в момента разполага. Границата на Русия с НАТО се увеличи с 1500 км, само защото Финландия беше приета в Алианса, нещо за което тя никога не би помислила, ако не бяха събитията в Украйна., И се успокой - чел съм много, включително и гореспоменатите книги. И умея да чета и между редовете.

Така си е, все пак достоевски е написал романа "Идиот".

идеята на Достоевски в романа е, че добрите и интелигентни хора са наричани идиоти, как са наричали Христос - луд, обсебен от бесове, ненормален

не си чел романа...тъп коментар...на необразован човек...

коментара на българин...

Нещо се оплетохте в коментарите копейки, тъпички сте, нормално е :)

Ако приемем, че българите са тъпи овце, то тогава, ти определено си "Българин"... За щастие обаче не така, така че ти определено не си българин! ;-)

Питай старило! Точно така е, поклон пред Кисинджър!

Поговорката е: "НЕ питай старило, а питай патило"... Така че, отново не позна и пак не си в час!

Русия трябва да бъде унищожена. Великият политик Кисинджър е ЧАСТ ОТ ПРОВАЛЪТ, който се случи сега - ГРУБА ГРЕШКА Е ДА СИ ПОМИСЛИШ, ЧЕ РУСКИТЕ УПРАВИТЕЛИ СА НОРМАЛНИ ХОРА. ТЕ СА УНТЕРМЕНШЕ.

Уважаеми г-н Президент, Като американец е разбираемо защо не владеете добре българската граматика. Затова, в подкрепа на българо-американските отношения ще отбележа, че във второто ви изречение 'Кисинджър' е подлогът а 'Провала' е допълнението. Успех с усвояването на българския език!

освен това-унтерменш в мн.ч. е унтерменшен...така е, когато злобата е в повече от грамотността...

Палячо, научи първо как се казва правилно, дума "УнтерменшЕ" няма. Има "Унтерменш" (единствено число) или "Унерменшен" (мно. число).

Моля, събеседниците да проявяат повече старание в изказа си! Благодаря!

'А по това време Путин дори беше казал, че няма нищо против Украйна да стане част от икономическа система с Европа, но не и НАТО. Година преди войната той направи предложение за дългосрочното развитие на НАТО. И ние не го взехме на сериозно. Само по себе си то не беше приемливо, но можеше да бъде отправна точка. Нашият преговарящ беше прекрасна дама, много я харесвам, но тя така безкрайно мрази Путин.' В случая употребата на думата 'дама' за квалификация на този карабатак, за когото говори е крайно неуместна. Все пак тя беше тази начело на изключително агресивната намеса във вътрешните работи на 'суверенна' Украйна по време и малко след Майдана. Тя беше тази, която каза, че не харесвала големия Кличко защото бил мъж, а предпочитала Яценюк, и нейни бяха думите 'F*ck EU" в раговора си с догавашния американски посланик в Славна Украйна. Помните ли записа? Ако не, можете да го потърсите в Интернет. Сигурно все още някъде може да се открие?

Е в "Престъпление и наказание"! То ще се случи в Хага!

А нашият е просто "Идиот"?

Малко на хвалипръцко ми бие. Като че ли другите от неговия ранг по това време ряпа са пасли.

Донякъде разумни разсъждения, но донякъде, защото глобалното затопляне вече не може да бъде спряно. Загубата на 800 милиона хектара земеделска земя до към 2080, коренно ще преобърне представите ни за това какво е важно. Най-пострадала ще е е Европа, защото от износител на храна ще се превърне във просител на храна и питейна вода.

дьртия отдавна трябва да ритне камбаната

Имал е в предвид ,,идиот,, от Достоевски. Само да не барат Путин докато окончателно не затрие русия. Няма друг който така успешно да направи това. Аз съм му фен

Обаче всички, дето твърдят, че руснаците доброволно щели да ядат корени- или са извън Русия, или ядат хайвер:))))

1. България и СССР имат приятелски отношения, взаимоизгодни и нееднократно проверени в опит (като пример може да се напомни разрешението на въпроса за Южна Добруджа). 2. СССР разбира националните интереси на България в Западна Тракия и е готов да съдейства за осъществяването им. 3. Има достоверни сведения за това, че Турция ще се съпротивлява по въоръжен начин на настъпването на България към юг и ще препятства с всички сили осъществяването на плановете на България. 4. От друга страна СССР е жизнено заинтересован в Проливите за безопасността на своите черноморски граници [...] 5. Имайки предвид общността на интересите на СССР и България, Съветсикят съюз подновява своето предложение, направено през септември 1939 г., да сключи пакт за взаимопомощ с България, който ще помогне в осъществяването на нейните национални стремежи не само в Западна, но и в Източна Тракия [...] 7. Според този пакт СССР се задължава да окаже на България всякаква помощ, в това число и въоръжена, в случай на заплаха от нападение [...] 9. Пактът (...) в никой случай не може да засегне вътрешния режим, суверенитета и независимостта на България [...] 11. СССР е готов да окаже на България каквато и да е помощ в пари, продоволствие, въоръжение и материали под формата на заем [...] СССР е готов да разшири своите покупки на български стоки. 12. При условие да се сключи пакт за взаимопомощ със СССР падат възраженията против присъединяването на България към известния пакт на трите държави. Напълно вероятно е, че и СССР в този случай ще се присъедини към Тристранния пакт. Още от 1940-та планът на СССР е да ползват българите като пушечно месо за завладяването на Босфора. Комунистите винаги са били предатели. Винаги!

Какво направи СССР. През 1943 година отровиха българския цар Борис. През 1944година въоръжените азиатски пълчища нахлуха и окупираха България, която имаше нормални дипломатически отношения с престъпната болшевишка империя. Построиха паметник в София и поставиха плоча с лъжлив и унизителен надпис върху него. А България е пълна с болшевишки агенти, които стават и министър председатели.

сега са световни лидери да имаха тая мъдрост и прозрение? Човека го каза! Наглоста,нахалството на запада докараха тая война между братски народи! И им казва,че трябва да се спрат! Иначе.....изчезваме!

Също каза, че си дърт педераст.

Какво чакаш.

Генри Киссинджер был завербован Комитетом госбезопасности СССР буквально за две недели до того, как президентом США стал Ричард Никсон, а он стал помощником по Национальной безопасности, сообщил сокурсник президента России Владимира Путина, экс-разведчик КГБ СССР Юрий Швец. Больше читайте тут: https://m.gordonua.com/news/worldnews/sokursnik-putina-eks-razvedchik-kgb-shvec-genri-kissindzhera-izvestnogo-u-nas-v-otdele-kak-kisa-tak-i-ne-uspeli-oficialno-vklyuchit-v-agenturnyy-apparat-178168.html

Чиче усещаш ги нещата

Очудващо е че е с акъла си на тези години и ли повтаря едно и също от 20 год, което не го прави по-малко велик

Очудвам се произлиза от очи. Укокорих се

Пролича страха им от засилването на BRICS.

Много време ще им трябва за да разберат, че руснаци и американци трябва да са заедно срещу Китай

Лошото е че и те като комунистите никога не грешат, и както е казал д-р Сталин има конкретна и абсолютна истина

Путкин лапа здрав, черен, англосаксонски бахур. Просто, руско джудже.

Как не ви омръзна порното или това е начин на мислене, и тухла да ти покажат ти си мислиш за е… не

Тарикат лъжес, от най-токсичните и отрвоните.

Имат сложна история, реално Русия е отнела огромни територии от Китай, но е факт че Китай в съвременните си граници е благодарение на СССР/Русия.. Кисинджър е говорител на група хора имащи претенции да управляват света по тяхно усмотрение. Малко са държавите ,които се противопоставят на тези хора. Това е като игра на шах ,но много сложен. Кой е дама или цар от двойката Русия /Китай само времето ще покаже, сега е момента да се защитят от атаките на североамериканския цар

Светът стана сложен, има Китай, Индия, Арабески, други разни, не е като САЩ и СССР на времето и всичко около тях. Тепърва ще настъпват преломни моменти, запада ще оцелее и ще се прегрупира, но никога на предишното ниво, колкото британската империя я има, има Великобритания, заглъхва бавно, но няма световен хегемон какъвто бяха британците. Сега се очертават полюси, които един ден могат да влязат в конфликт, Русия не е фактор за момента, напротив може да стане жертва, тъпи и самонадеяни са.

Коментарът ти е разбираем за тези, които могат да мислят, учудват ме минусите, значи обществото е болно

Само не видях кога ще победят Русия?! Голяма смешка!!! Видяло се било?! Ехооо!!! Сам признава, че е било голяма грешка разширяването на НАТО И обграждането на Русия!!! Толкова!!!

ТЕ ГО ПОБЕДИХА! СССР не съществува с своите 320 милиона население, Русия в момента е само 140 милиона, колкото Германия и Франция взети заедно, докъто ЕС е почти 500 милиона население, и това не се харесва на Русия, затова се стремят към разпада на Европа в малки държавички като Дания, Нидерландия или България и Белгия, за да ги контролират по- добре, което значи да им извиват ръцете!

Иначе американците нема да ни извиват ръцете ,особено пък като гъзилизци като нас,дето видат ли чубд задник езиците им увисват до коленаъа!С който и да сме ние все ще ни извиват ръцвтв!!!

Даже и така да е Русия е фактор на международната сцена, никой не може да не се съобразява с нея, непознаването на руската идентичност води до грешни решения.

Така е , Русия в момента не може да бъде победена, дипломацията ще реши всичко

Има разсъждения за Китай , които са фактологични и е добре да се знаят от всяка уважаваща себе си копейка.

Путлер не може да стъпи и на малкия пръст на Хитлер, въпреки че много му се иска да прилича на него. Хитлеровата армия беше най-мощната военна машина в света, а ръждясалата, пълна със затворници, буряти, чеченци и алкохолизирани гопници сбирщина на Путлер, е втората по сила армия в Украйна, превземаща една година едно село Бахмут и то с ирански дронове и южнокорейски ракети. Единствено по Достоевски, Путлер го очаква жестоко наказание, след зверското престъпление, което извърши към своя собствен народ и към най-близките им славянски братя.

Пич не се хаби, влезнах да се позабавлявам, ама много заспала аудитория .

Южно а севернокорейски!-)

Прав си , в момента Русия превъзбуда по конв оръжия, и са съпоставими с Германия на времето, но управникът е друг

Олигофренчета възрожденчета не ми се спи.Кажете нещо, че скучая.

Излез навън да се разходиш - Ти си толкова прост и досаден , че винаги ще се намери кой да ти счупи главата - Все пак не живееш в цивилизована държава , а в БАНАНОВА колонийка от 4-тия свят !!

за един популярен роман на Достоевски, но това не е комплимент.

Тука едно олигофренче възрожденче си мисли че НАТО ще бие отбой, ще ви къртят до край, свиквай. А и създадохте най силната армия в света. Даже пирожкин си го призна, май само той има топки. ХИХИ НАЗДРАВЕ.

Да чета диариите на стогодишен евреин е като да чета Корана със свинска пържола в устата!

Съгласен съм с Кисинджър, Путин е идиот, ама от най-големите, като Хитлер.

Явно не си чел Достоевски, за да разбереш руснаците, корени могат да ядат но няма да клекнат на колективния запад

Опция Русия да " загуби" тази война и Кисинджър може да си говори каквот иска ! Или НАТО ще се поотдръпне , за да се успокоят нещата или Путин ще Ви счупи и демокрацийката и НАТО-то , без значение какво ще му струва това - ПОДЦЕНЯВАТЕ ИНАТА и на Руснаците и си мислите че само вашият инат е важен и значим !!! Щом най - силините започнаха да издишат икономически , какво остава за най-слабите пък нищо че се водят бройка в НАТО - И ние сме в НАТО ама само за калабалък и толква ! Турция Ви показа, че " демокрацията не е лъжица за всяка уста и не вирее навсякъде !!!

Инатът и омразата не водят до превъзходство, каквото ти се привижда.Те разрушават носителя си, а не другите.