Никой не произвеждал сирене и кисело мляко по БДС

На пазара все още няма кисело мляко, произведено по БДС, същото се отнася и за бялото саламурено сирене.

Обратно в новината

Коментари - Никой не произвеждал сирене и кисело мляко по БДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно споделям мнението на Копче456.

Е как така бе, Зоро? Ще ни обясниш ли, врачански бизнесмено?

Я, па да нема по БДС сирене! Че аз вчера какво ядох! Беше си и узряло и вкусно и много хубаво - веднага си личи че е от крава! Мога да сравня, защото на село също правят сирене и виждам кравите на живо! И това от магазина беше същото. А сиренето е ... не, няма да го казвам - ще бъде реклама ;-)

еййй , големи шарани сме били бе.То пък и аз отделно съм си зодия риби....Не знам докога ще позволяваме да ни съсипват здравето...нямам идея при този народ.... пък и не ми се мисли вече по този въпрос.

Вчера 23.09 едно недоразумение -министър Найденов проверяваше храната в детските градини.И това недоразумение иска от некачествени продукти да се прави качествена и вкусна храна

преди време си купих мляко от честен частник от хисарска фирма който ме осведоми че цената от 1 лев ще стане 1.20 щото млякото било истинско и т.н. -та взех 5 литра истинско мляко подсирих го с мая и по всички правила зачаках сиренето....да ама не получих 100-150 грама извара-просто от млечна вода сирене не става. накратко и тъговците ни са честни ама в ушите-къде ти честност и почтеност в племе принудило хан крум да реже ръце и т.н. ....;

Преди доста години бе развита технологията "Нямаш крава, продаваш мляко". А тя е следната: Отиваш на борсата, купуваш 25 кг. най-евтино , украинско сухо мляко, в къщи 5 кг от него разтваряш в 40 л гореща вода, добавяш литър миризливо домашно мляко за аромат, наливаш в употребявани пластмасови бутилки ,качваш го в москвича, жигулата, опела ,форда и в града ,като току-що издоено. Така още четири дни, на петия почваш новите 25 кг. На времето бабите от софийските села правеха кооперация -една с коза и две-три -без, и с по десетина шишета- на графа и не само там. Изкарваха по една пенсия допълнително.

хората са достатъчно осведомени, и продължават да купуват ... еми кво да правим, нещо истинско да се предлага на пазара?!

И как ще направят сирене по БДС без мляко, по селата отдавна няма хора?

Ако се забрани продажбата на тези ментета млечни продукти и всякакви мърши от неизвестен произход, разрешени от закона, витрините ще се опразнят буквално. Ще останат само някои вносни продукти. Ще лъсне истината за пазара, за благоденствието ни. Скандалът ще се оформи в целият си мащаб. Това обаче управляващите не могат да си позволят. Ето защо издават нови наредби, но не излизат от съществуващото положение на нещата. И ще продължат да хранят народа с боклуци, само да не лъсне истината, че нищо не се произвежда вече в резултата на мъдрото им ръководство. А преблемите трябва да се сервират в неподправен вид, за да се търси решението им..

аз искам продукти по бдс и ще си купувам само такива ако има ио наистина са такива!!!! престанете да ни тровите с боклуци и химикали!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пише се и се чете: НЕ ЗНАЯ.Ако си учител, аз съм космонавт.

Аз искам да има такива продукти - ще дам повеч пари, примерно ако не възрастните поне децата да ядат по-хубава храна!

По точно би било - Никой не твърди че произвежда сирене и кисело мляко по БДС

Бе какво трябва да се случи за да проумеят-БЕДНИ СМЕ!

Е като никой не го произвежда, как да има търсене за него??? Или да спрем да купуваме млечни продукти изобщо, след като знаем, че са боклуци?

Българско кисело мляко в България, според текста на опаковките проивежда ЕлБи, която е притежател на лиценза.

Аз не купувам сирене с растителни мазнини. Търся сирене по БДС, но нямам, защото е повече на далавера да ни тровят с боклуци. Трябва затвор да има за такива производители!

Ясно е че само се възползваха производителите за да повишат цените, но дайте ни шанс да си купуваме и истински млечни продукти!

Айде някой да произведе по БДС, пък да видим дали няма да се купува.

Това се знае.Целта беше да се вдигне цената.Акцията със саламите е също поръчкова.Луканковите колбаси на Камарко,по ми харесват от българските,а са по 5лв/кг.А за Прошуто/7лв/кг,нямам думи.И да дам 20лв за българско.Никога

aми яж си боклуците тогава и не роптай.абсолютно бг.мисленел

По повод статията ,, Никой не произвеждал кисело мляко и сирене по БДС " Аз говоря от мое име . Не съм бизнесмен и да съм богат ,но от както казаха и се вдигнаха цените ,затова че вече използвали хубави суровини аз и мой познати купуваме от тях .И ще продължавам да купувам от тях . Тези който се занимават с този бизнес да правят от двата вида а който иска от него да си купува . А какво беше преди и да искаш да си купиш нещо качествено неможеш ,защото въобще не се правеше. Така че аз ще продължавам да търся продуктите по БДС .

Те първо да го произведат пък после да видим кой ще го купува, некъдърници и мързеливци !!!

И тук ще бъде както" Стара планина" при колбасите. Днес видях малотрайка на Сачи със срок на годност 60 дни!!!! Е каква ли ще е тази" Стара планина".За месото вече се разбра че е от запасите на бразилската армия, сега чакаме млякото.

Незнам дали е БДС, но кисело мляко ЕЛБИ е най-доброто на пазара, копувам го от Фантастико.

Абсолютно те подкрепям, дори в момента си пия капучиното с прясно мляко Елби 1,5%. И аз го купувам от Фантастико. Брат ми работи известно време там и е абс. категоричен за качеството. Най-елементарното доказателство за казаното от мен е да сравните трайността на който и да е млечен продукт на Елби с останалите: на Елби е най-малка трайността, което означава никакви или минимум консерванти. И още нещо: Елби не пускат т.нар. обезмаслени млека 0,1%, понеже химията, която се употребява за обезмасляването им, ги превръща от уж най-здравословни в най-отровни.

пише се НЕ ЗНАМ - разделено, не слято и кУпувам, а не кОпувам, неграмотнико.

Защото не си пробвал на Мегле и Май-Дей

А защо моето куче не ги яде?Това, което то не яде, не смятам да го ям и аз!

Ами не знам суровините които използват за млеката си какви са но поне закваската е истинска понеже ЕлБи наследяват от "Млечна промишленост" живата българска закваска и те държат правата и производството и..

Истинско сирене и мляко имаше в онова време , в робските комунистически години , сега не се надявайте да вкусите такова нещо , то е мит и легенда , жалко за децата на България, които ще ядат такава вредна храна. А това , че ще има БДС НЕ СЕ ЗАЛЪГВАЙТЕ, това беще постановката от театъра "МНОГО ШУМ ЗА НИЩО"

Българина много обича далаверата,да го вържеш,пак ще краде.

Трябва да се храним, за да живеем и да си вършим работата. Лакомията е силно чувство и то е водещо на много места по света, но нашият народ го е казал така: "Лаком гъз кръв сере". Трябва да се дава воля и на по-светлите човешки чувства, за да се озапти лакомията на производителите и търговците, че ще ни затрият страната. Трябва да се говори за разходи за здраве и възстановяване на загубена работоспособност, трябва да се говори за децата, които консумират "сиренето" на Зоров и сие, трябва да се говори за доверието в държавата, което силно е подронено, трябва да се мисли за човешкото достойнство най-накрая.

А коя е комисията (министерство, организация), дето лапа парички от бюджета за да проверява и наказва?За това се мълчи нали! А ЗАЩО? Кой има интерес да се мълчи? Не е ли тоя дето лапа паричките и тоя дето произвежда и пуска на пазара един и същ? Или един и същ им дърпа конците и на двамата!

Аз да го питам тоя б.... Зоров от колко качествено мляко дето го изкупуват по 30ст. се прави 1кг сирене. И колко още продукти излизат. Продуктите за 1кг сирене им струват 1.5 лв , а по колко продават сиренето ? Е верно - 30ст, ама 70% вода щото няма кой да им продава истинско мляко на тая цена. А и изхвърленото развалено сухо мляко от другата страна на кълбото по -евтино им излиза. И се купува продукцията.

Ами продуктите на Зоров-сиренето стана 10 лв. И как се прави сирене и кисело мляко без мляко- колко ли крави има в страната?А НЯКОЙ ДА Е чул БДСда е отменяно, че ще правим ново?

ЗАЩО СЕ КОПУВА МЛЯКО ОТ УКРАЙНА, ЗАЩОТО ТАМ ГРЪМНА ЯДРЕН РЕЯКТОР НА ЧЕРНОБИЛСКАТА АЕЦ ЛИ???!!! КОЛКО ГОДИНИ СЕ РАЗГРАЖДАТ РАДИОАКТИВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ!!!!???? А НЕ ВНАСЯМЕ ЛИ ОТ ТАМ И МЕСО!!??? ПОСЛЕ БДС, СТАРА ПЛАНИНА И Т.Н. БРАВО!

пише се кУпувам, а не кОпувам, както и реАктор, а не реЯктор, неграмотнико.

А,добро утро! :) Няма и да видим този прословут БДС:) Да не мислите, че продуктите Стара планина са такива?:) Ядем нещо, но какво е...сигурно прилича на онова, което остава след като го преработим, само че без подправки :)

Живея в чужбина. Много ми липсва нашето си сирене. Помолих да ми изпратят. Сещате се, че са купили най-скъпото, вакумирано---- Беше с доста зелен оттенък, след един час изсъхна напълно, вкусът му беше отвратителен......

"Най-скъпото, вакуумирано!" Приятелко... две грешки наведнъж сте направили... 1. Най-скъпо не означава най-добро!!! 2. Истинското сирене не се вакуумира!!! Всички сирена и кашкавали във вакуумна опаковка се развалят много бързо след отварянето заради: 1. Едни анаеробни бактерийки които обичат вакуума и се развъждат в него и 2. Всички вакуумирани продукти от този вид са недозрели... истинското сирене е в тенекии (кутии) и е в саламура и трябва да е достатъчно узряло както и кашкавала, а зреенето е дълъг период от няколко месеца. Никой производител няма търпението да чака периода на зреене и продават стоката си преди да е узряла а като го вакуумират допълнително му разказват играта с анаеробните бактерийки.

АБЕ ЗОРОВ, ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЕ ГО КУПУВАМ, ЩОТО ГО НЯМА ПО РАФТОВЕТЕ БЕ, РЪБ! Единствено на Бор-Чвор съм видял на етикетите да пише, че е българско кисело мляко, но дали е така, не знам.

Къде е министъра да ни обясни това противоречие:)

Както всичко, направено от герб, и продуктите с така рекламираното лого са си една пушилка, имитация на дейност. Стандартът е пожелателен, а не задължителен, контрол няма- единствената оторизирана лаборатория -на приятел на земеделския министър ,разбира се, не прави анализи, а само дава резултати, суровините не са стандартни, или са вносни, т. е доени и консервирани, а логото можеш да си го купиш и залепиш върху всичко. За месните продукти "Стара планина" вече е ясно- правят се от най-евтиното замразено вносноговеждо и свинско. Честито на бунаците, купуващи логото .

Герб са затворили всички други лаборатории, нали така? Станишев ги беше отворил хиляди, имаше само качествени продукти. Този Борисов какви ги върши само....

и ЦАРЯ,светло да е името му, и той ни хранеше качествено. и Доган и той, аферим и машалах

Колкото и да е странно, но сте права за лабораториите. Лабораторията е една, в телевизионно интервю на въпрос:"Можете ли да анализирате продуктите и да кажете какви суровини са вложени?" ръководителят на лабораторията отговори: " Аз гарантирам ,че стандарта е спазен". На въпрос : "Каква апаратура и методи използвате?" отговорът бе същият. Разговорът се водеше в лабораторията. А колкото до това, какво е било при еди кой си, не е ли време да си зададем въпроса :Какво се е променило от тогава, защо се е променило и дали е за добро. Толкова боклуци, които се продават като храна в момента, никога не е имало. Официалната причина е ниската покупателна способност, а истинската- липсата на всякакъв контрол. Така че, купувайте логото и вярвайте, че Боко е сменил нещата към добро. И не се чудете, че сте третирани като шарани.

Така ли е казал верно? Щото има едно сирене баш на Зоров, на което пише, че е по БДС. Лъжеме ли се нещо, а?

Ти остави сиренето...! Аз, ако знаеш, какво прясно мляко купих от Зоров- няма такъв "млечен продукт"! Затова много му се радвам когато коментира стандартите! Нищо от фирмата на този чобанин не взимам!