Кирил Петков пристигна с българската делегация в Рим, води и съпругата си Линда (снимки)

Министър-председателят положи венец пред бюст-паметника на българския революционер Капитан Петко войвода

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Линда! Земен човек,който си знае цената и без излишни финтифлюшки.

Браво, Линда! Ти си жената до нашия Премиер, мястото ти е там! Нека кухнята ти бъде хоби.

Ленче, ила си. Като се сетя ти си по-добре

Въъъ, хич не ни върви на представителни дами. Таз даже не си е боядисала косата, а това костюмче с Димитровградски привкус ми идва в повече. Двете с деса са си лика прилика

оти мутрата зад тебе е по дънки бе? бойко поне не ни излагаше толкоз

Не ни е излагал повече от Бойко.Само мучеше и козируваше,защото не знае и една дума на чужд език .А нямаше и жена,която да води.Мата Хари не ставаше .

Брато! P.S. бате Каун

ше води и съпръгата естествено щото софия може и да се има за цивилизацие пред кловърдейл (трети картофен пояс на ванкувър) ама живеещите в кловърдейл може да гледат рим само на картинка

Какви "славяни" в Рим ве, мать вашу кремлёвской? В Италия знаят единственно Булгари и Булгаро. Златарската къща от остров Корфу, днес световен бренд за бижута и парфюмерия, не се нарича "СЛАВЯНИ" а " BULGARI".

Канадката на Киро е облечена като за конеферма!?!?

тя си е от там...

Простият българин не може да преглътне образованието и естественото поведение! Добронамереността му е чужда! Не ги разбира той тези работи! Друго е недостожимата простащина и мутращината на Българоубиеца Тиквун и неговите кресливи квачки,махленки и нискочели защитници! Липсва им някой да ги нарича “ лош матрял”,да им подхвърля дребни пари от “ жипката”докато ги краде като за световно! Затова се пеняват,кой от кой повече,срещу новото и интелегентно поколение политици.

Искам тройка с Линда и Ленчето...а Кирчо да стои отстрани и да гледа жално-милно...

Къвто ни премиера, такава му и Линдата.никаква визия, да не говорим за визия спрямо длъжността .

Къде е чийзкейка за папата?

Опа,нищо не се е объркало,но има цензура на истината.

"Премиерът ще посети базиликата "Санта Мария Маджоре", където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги." Базиликата „Санта Мария Маджоре“ е една от четирите велики базилики в Рим. Това е най-голямата църква в Рим, посветена на Дева Мария, откъдето идва и името ú, което в превод означава „Пресвета Богородица“. Строителството и започнало през V-ти век, когато т.н. „Съвет на Ефес“ признава култа към Дева Мария и църквите, почитащи светицата, започнали да възникват по целия християнск свят. Построяването на базиликата се свързва с интересна легенда. През една от летните нощи на 352 г. (4-ти август), папа Либерий имал видение – насън му се явила Богородица и му казала да построи църква на хълма Есквилин, на мястото, където на следващия ден падне сняг. На следващия ден, 5 август 352 г., на хълма Ексвилин там, където сега стои базиликата, неочаквано завалял сняг и папа Либерий начертал в снега кръг, и така очертал периметъра на бъдещата базилика. Тук папа Адриан II приема славянските просветители Св. Св. Кирил и Методий, на които в базиликата е посветен параклис. За първи път тук са осветени славянските богослужебни книги и славянският език е обявен за литургичен. В базиликата се намира паметна плоча на Св. Св. Кирил и Методий.

Адриан II е римски папа от 867 до 872 г. Произхожда от знатно римско семейство от род Колона и става папа през 867 г. година в напреднала възраст. Известен е с това, че след намесата на Константин-Кирил Философ и брат му Методий отхвърля триезичната догма и тържествено освещава през 867 г. българската азбука съставена от тях и книгите написани на нея в базиликата „Санта Мария Маджоре“ в Рим. Нарежда в римските базилики да се проведат тържествени богослужения на славянобългарски език. Ръкополага в сан десетки от учениците на светите братя, а св. Методий въздига за архиепископ на Моравия и Панония в 869 г. Упорито се бори подобно на своя предшественик за запазване на папското влияние в новопокръстена България, но през 870 г. на вселенски събор състоял се в Цариград губи битката. Остава пасивен наблюдател, когато в 870 г. св. Методий е отвлечен от немците от своята катедра, изтезаван е и е хвърлен в затвора. Отхвърля триезичната догма и тържествено освещава през 867 г. на българската азбука, съставена от Светите Братя, за онова време Е МНОГО ПО-ЗНАЧИМ АКТ ОТ ПРИЕМАНЕТО НИ В НАТО И ЕС!

че Константин-Кирил 867 г. на процеса в Рим се е противопоставил на обвиненията на папа Адриеан II и останалите църковни ръководители, че нарушава канона, защото изпълнява служби на славянски език. Защитата му е основана на Писанието и правата, които То дава на всеки да чете, разбира и хвали Бога. Бог вдъхновява посветения Си служител да създаде с брат си Методий глаголицата, защото му е мило за народа си като го гледа как е неук, необразован и не знае Божиите пътища. Католическата църква винаги си е държала на принципа, че обикновеният човек не може да изучава Библията, а трябва свещеник да го учи на Истината. Рим се слави с това, че никога не се променя. Просто си нямаме представа каква свобода е извоювана за всеки, да може свободно да чете и разбира. А йезуитските похвали и уж почит са само защото няма какво да се направи, но и те са опорочени и принизяват делото на солунските братя.

Добре, този път Кирето вместо мустакатото Гугленче взел татуираната си сладкарка. Ама поне едни обувки на нисък ток да беше сложила, вместо тези цвички, с които работи в цеха си.

Не можете ли да допуснете, че има проблеми с ходилото и краката я болят? О л и г о ф р е н и.

Има си стелки за тази работа и специални официални обувки

Какво прави това продажно мекере в католическа Ватикана за най-светлия български празник на културата, българската духовност и книжовност, който е празник и на българската православна църква. Долнопробна гад, която няма представителна власт на българите . Връщай се обратно , за да те съдим у нас. На този празник Папата може да дойде у нас, а ние българите нямаме работа при Папата.

Все отбор некадърни глупаци...

От Линда Петкова по-скромна и нормална премиерша не сме имали! Може би президентшата Зорка Първанова се държеше като нормален човек. Виж останалите - да се смееш ли, да плачеш ли...

Забравяш Мария Желева. Също и Юлиана Плевнелиева, съпругата - тя дори не застана до кръшкащия по природа съпруг-президент. Евала. За Зорка - тя беше по-обиграна в играта си на хрисима другарка в живота на Първанов и това минава пред обществото. Радева сега се опитва да изгради някакъв подобен имидж, но не й се получава, щото се изстреля в като заблудено торпедо още в началото и сега се чуди в коя копа слама да се приземи на меко.

хрисима другарка в живота на Другаря Първанов, по-точно :))

Абе хора,няма ли пиар тоз министър председадте,че да обясни на него и на жена му ,да се обличат като високопоставени персони,Жена му ,горката сигурно от втора употреба е жзела тез дрехи и обувки...ТРАГИЧНА КОМЕДИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!--- СРАМУВАМ СЕ ОТ ВЪНШНИЯ ВИД НА ТЕЗИ ХОРА...... АМИ ТО БЕДНИТЕ КЛОШАРИ СЕ ОБЛИЧАТ СТО ПЪТИ ПО ДОБРЕ ОТ НЕЯ !!! А УЖ Е ПЪРВА ДАМА НА БЪЛГАРИЯ....СРАМ!СРАМ! СРАМ!..НЯМАТ ЛИ ОГЛЕДАЛО ДА СЕ ВИДЯТ КАК ИЗГЛЕЖДАТ!!!! ХОРААА, ТЕЗИ ДВАМАТА НЕ СА ЗА ПРЕД ХОРА НА ТАКОВА НИВО!

в България да вляза,ще намеря поне 10 човека,облечени далеч по-добре,с вкус... И стилът им на обличане е като управлението им-тотална катастрофа... А пък че не им е там мястото точно на този празник,е вън от всякакво съмнение.Ама как да се покажат пред народната любов,като продадоха народа?

из кафенетата ли търсиш храта с вкус?

Нямаше ли едно място та и аз да се разходя до Рим на държавни разноски? Нека се разходи г-жица Петкова, че ще и е за последно....

Какъв е тоя кюрд и тая тлъста кофталамба дето ги представяте за мин.председател на България и жена му тези имат визия на джебчии от Столипино

Имам няколко прости въпроса към "нашите държавници" и медии: 24-ти май не беше ли празник на славянската писменост и книжовност? Какво общо има 24-ти май с църквата и най вече с католическата и папата? Държавата и институциите не са ли отделени от църквата, т.е. не са ли лаични? Българската църква не беше ли православна и ортодокс начело с патриарх и напълно отделена от католическата църква с глава - папата? Какво търсят на 24-ти май всяка година българските и македонски "държавници" на опашка при папата, а не при патриарха? Защо се политизира празника на българската писменост и книжовност?

Константин Кирил философ е погребан там. А ако не разбираш какво означава руският панславизъм за България, ще ти го обясня. Всичко българско е общо, на всички славяни. Но, всичко руско е руско, всичко сръбско е сръбско.... Това,че България е първата славянска държава, че глаголицата и кирилицата са написани на български език се пропуска и т.н.. И всички се възползват от това, а коминтерновското отроче( РСМ), буквално твърди, че всичко това е македонско.

хубавото е че е разхадил и жена си до Италия, хубаво е, че поднесъл цветя на паметника.........лошото е че ще се усмихва до самото си падане от власт

КАКВО ДИРИ ТАМ ТРЪТЛЕСТАТА СЛАДКАРКА?

ЗА МИНАВАЩА СЛУЧАЙНО ГРАЖДАНКА, ПРЕДВИД ДРЕС КОДА! АБЕ ТИЯ ХОРА КАКВО СИ ПРАВЯТ ПАРИТЕ, ДЕТО ЗАРАБОТВАТ НА НАШ ГРЪБ?! ОБЛИЧАТ СЕ КАТО ОТ БИТАКА, ЯДАТ ТОРТИ БЕЗ БРАШНО И ЗАХАР....?! МАЙ САМО ЗА СТИМУЛАНТИ ГИ ДАВАТ?!

Туй дефиле на новата модна линия на модна къща "Илиенци" в Рим ли е? Особено в клошарския вид на просто премиерина ни и съпругата му..

Е те това е късмет, Линда фурнаджийката ще види свят покрай плямпялото Кирил Канадски! Интересно след време тия двамата дали ще издадат ще издадат книга - "От козунака до Ватикана"заедно и 'До Вашингтон и обратно' отделно от Канадеца. Голяма късмет за България , ликувайте българи, алилуя!

Дайте повече снимки на Линда, много е красива!

Кировица май е за първи път заедно с Петков по време на чуждестранна визита. Докато Десислава Радева рядко пропуска! Сигурно защото Линда Петкова има работа - свой бизнес, докато Радева работи "съпруга на президент"!

ами ако се притеснява канадката да хойка на държавна сметка, тя очевидно не е като българските жени ?

ПО-СКОРО КИРО ПРЕДПОЧИТА КОМПАНИЯТА НА ДРУГИ ПЕРСОНИ!

Защо премиершата е с раничка? Няма ли протокол, като не знае как да се облече, поне да слуша. Ама нали всеки сам си преценя…

Какъв протокол те гони, бе сельо. Линда е единствената екскурзиантка там, ако става въпрос, другите се правят на официална делегирани, ужким.

Тая Линдя с една опърпана раница на гърбина,с пеньоар под зимното вълнясало палто,невчесана... Резиль,резиль...и пак резиль! А къде е министерчето Наско културата..Може би е взел опиати..и изпуснал самолета?

Линда на Киро е включена в делегацията? За такова посещение няма протокол! Да си плати екскурзията до стотинка! Това поне лесно се изчислява! Стига тия парцали са се влачили напред- назад на наши разноски!

Да, ако протоколът не го предвижда, редно е Линда на Киро да си плати разноските. Хубавото в случая е, че Линда на Киро не работи "съпруга на премиер", а има собствен бизнес от години назад. Тоест, тя има как да докаже произхода на парите, с които да плати пътуването. На Радевица миналата година отбор икономисти едвам й измътиха около 2 000 лв. личен доход, сигурно е било наложително! И, да, съгласявам се, да плати, ако не се предвижда по държавен протокол нейното пътуване!

Да попита Марио Драги как се купува руски газ. Да попита как се защитават интересите на италянците, като се купува газ на възможно най-ниска цена. Явно в Харвард не са му разяснинли тези прости неща.

Дали защото е от Канада, но Линда е твърде далеч от впечатлението, което дотук оставиха у нас съпругите на българските първи мъже. Елена Костова, Стояновица, за Радевица думите не стигат. Тези жени решиха, че са избрали тях, заедно с мъжете им. Чупки, стойки, тоалети, фондации /Бъдеще за България на Костовица беше дори разследвана/. О, неразумний юроде, как не разбра, че мъжът ти е държавен служител, а не бог на народа! Там е да му служи, на народа, а не да народът да ти плаща воаяжи и каквото още ти дойде на акъла, вкл. и охрана и коли на НСО. Да не продължаваме, че си се знаем! Тази жена дотук оставя добро впечатление!

Госпожата Петкова май за първи път е заедно с мъжа си по време на негова чуждестранна визита. Нека да е с него, тя е канадка и нека с очите си да види и лично да чуе думите на Светия отец за България и за святото дело на славянските първоучители. Ще чуе и за великото дело на цар Борис Михаил. Тя е съпруга на днешния български премиер, има място до него в делегацията! Прави впечатление и начинът по който е облечена Линда Петкова - семпло и без дизайнерски изхвърляния! Десислава Радева, ако беше, щеше един керван тоалети да върви след нея! Не е напуснала работа, върти си сладкарницата, гледа си децата, не е развалила чуждо семейство, не се чудят накрая на финансовата година как да й измислят доход, не е направила фондация като някои премиерши и президентши преди нея. Струва ми се напълно нормална жена, а не Пази Боже, сляпо да прогледа!

Киро няма жена той си има любовник така че поправете коментара

Защо интересно няма възможност за коментарии под статията за пробиотиците за лятото и по- специално проВиотика на премиера? При вас добре му върви рекламната кампания.

Води Линда, а пък ходи с кокорчо. И все едно Линда там сама се натиснала да дойде. Калъф си Питков. Нямаш грам уважение към жена си. Като с Лена мустака, ходиш плътно с нея. Канадски циганин си ти лихмус

Половината делегация без вратовръзки и по ДЪНКИ. Би му майката и простотия...

За нищо друго не става тоя освен за туризъм

Ние сме православни, що ще тоя при папата?

Малийййй кое е това гъзестото с кривите и дебели като диреци крака до Просто Киро ?

Кой е този кюфтак в делегацията? Пак някоя се е уредила чрез връзки.

Мачкай Кире руската сган.

Кики може да мачка но със задните си части

Борисов като обикаляше по света и България ЩО НЯМАШЕ ЖЕНА ДО СЕБЕ СИ? А да имаше....и се наричаше Горанов

Пожелавам на България безкирово бъдеще!

дебелия мюсюлманин който хвърли милярди на американците за някви си самолети КОИТО ОЩЕ ГИ НЯМА В БЪЛГАРИЯ

С използването на тия върши измислици единствено показват е че пишете коментари по поръчка и срещу заплащане.

абе педерас гаден гербероиден 3млрд долара за 8 самолета поръчани 2019 е лъжа ли бе МАМА ТИ ДОЛНА САМО ДА ТЕ НАМЕРЯ КЪДЕ СИ ЩЕ ТИ СТРОША ВСЕКИ ЕДИН ЗЪБ

Кики мустаката Лена каде е забрави бе грозник смотан ? Кирчо не е хубаво лъжци крадци и пендели да ходет при папата

Ега ти и повлеците!

Някой може ли да ми каже защо на 24 на националния ни празник тия са на платена от нас екскурзия в Италия? Тука всички проблеми ли решиха или просто искат да се скрият от българите, че снега се стопи и останаха само паветата!

и веднъж да не влезне в парламента а? ДЕЕБА И БОКЛУЦИТЕ ВИ ДЕЕБА

Когато върнете стандарта на живот по времето на Борисов тогава се обаждайте.

стандарта на живот ли? ХАХАХАХАХАХАХААХАХАХ затова ли по времето на ковида Борисов ни вкара в дъното ХАХАХАХАХААХАХАХАХАХщ ебати тъпите ЦИГАНИ СТЕ В ГЕРБ

Категорично се надявам това правителство да се задържи. Ако падне, ще дойде еднокнижника отново. Сто пъти по-добър вариант е сегашния премиер. Освен това той е премиер от скоро, няма и половин година. Доста по-добре се справя, от предишния, който 10 години го търпяхме.

Лено, ти ли си?! Кирчо!?

Смотан джендър ти си поркан пендел като канадеца

аре не се прави. Той вкара американците при нас. ТОЙ СЕ ЦЕЛУВАШЕ С ХЕРО МУСТАФА И СЕ КЛАНИШЕ НА ЕРДОГАН!

Убавци!