Кирил Петков опроверга страховете на ГЕРБ за фалит на ВМЗ "Сопот" и "Авионамс"

ДКК не трябва да изисква нито лев от "ВМЗ-Сопот" и от "Авионамс", за да плати дивидент на държавата, заяви икономическият министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

айде нЕма нужда ....... приказки под шипковия храст.

който вярва във българските ВМЗ Сопот и Авионамс,че са читави фирми, просто да си обърне всичките спестявания,имоти,вили и жена във техни акции!може да направи някой елитен български бизнесполитик от мутропреходът още по заможен!

Колкото се може да дестабилизират държавата ………. А се води българска партия….. нищо че лидера им ходи постоянно в турция да се клани на Ердоган.

Така на времето фалираха държавните предприятия. Примерно - ВМЗ 'Сопот' иска да купи нова цифрово програмна машина последен модел. Но свободните средства - "кешът" му е прибран от държавата в лицето на другаря Кире.. ВМЗ -то иска финансиране за машината и познайте какво ще му каже " държавата" . Пари нема. Спасявай се сам. Тази игра е играна от когато са дошли комунистите на власт. Те искат да прибират чуждите пари и да ги харчат. Парите заработени от работниците на ВМЗ.

Този се хвали повече и от Бойко Борисов

Разбрахме, че Радев мрази ГЕРБ. В последните дни стана ясно, че е против Има такъв народ, БСП и ДПС. Ако ИБНИ и Демократична България подкрепят правителството на ИТН, вероятно ще намрази и тях. Въпросът е, кога Радев ще започне да атакува и себе си? И ако някой бърка това въртоглаво поведение с честност и почтеност, ще му кажа, че се лъже - това е глупост и дребнавост.

За сметка на това борисов НОГО ОБИЧА РАДЕВ. Не спира ден и нощ да го хвали и ХРАНИ!!! Боко е обсебен от Радев от самото избиране на президент. Комплекси за малоценност го тресат, злоба и завист.Разликата между двамата, е че единия е завършил генералска академия за разлика от другия, на който титлата генерал е подарена. Не е подходящо да се сравнява лейтенант с генерал. Един е управлявал самолети, а друг е държал маркучи. Вторият не може да преглътне това. Радев май е от тази порода, от която герберите няма да се освободят от захапката - проблемът на Бойко е, че той мислеше, че Радев ще захапе крачола, ама ги е захапал за гърлото. Радев e най-последователният и разбираем български държавник за последните 30 години! Първия лъч светлина в нашия тъмен тунел! Почитания, г-н Президент! През последните 30 години не сме имали по-добро правителсгтво, с 60% одобрение - квалифицирани, открити, работливи! ВСИЧКО, което не бяха боковите калинки за смях и съжаление. Имате много поздрави от Барни Ръбъл - той поне ни разсмиваше.

Не ти ли омръзна под всякакви новини да слагаш един и същи коментар? То вЕрно, че е лесно с copy & paste ама не му ли прави впечатление на работодателя ти, че нищо ново не сътворяваш, троле?

Това е малък мунчо

Ега ти и министъра, щом ще управлява количеството кешови наличности на държавните предприятия с подобни решения.

Джон Траволта ако чуе, че тоя бил негово копие ще се гръмне

Разбрахме, че Радев мрази ГЕРБ. В последните дни стана ясно, че е против Има такъв народ, БСП и ДПС. Ако ИБНИ и Демократична България подкрепят правителството на ИТН, вероятно ще намрази и тях. Въпросът е, кога Радев ще започне да атакува и себе си? И ако някой бърка това въртоглаво поведение с честност и почтеност, ще му кажа, че се лъже - това е глупост и дребнавост.

тая тъпа лъжа колко пъти ще я копираш тъпоумнико

Тебе лъжа, мене истина!

Мунчо червеното юмруче къде си го заврянещо му е неудобно да се показва напоследък.Историята ще го осъди този малоумник,дано и съда докато е още жив

Нищо му няма на юмручето. Или ти предпочиташ СРЕДНИЯ ПРЪСТ на боко тиквата и обещанието да те оправя с 200 в дупарата, а акъл не набива, КУР набивал. При това боко има мек, къс пожарникарски маркуч, но и това не е упражнявал, а само мутренския занаят. Питай в Чехия за него. Питай Сретан.

Щото има селфи там А “дипломата “. му се продава в интернет Служебна калинка на Мунчо Шпаклата

Квиийк! Квичите ли неграмотни, крадливи и нагли свини? Само дето е елементарно да се провери, че дипломата му е реална - в сайта на харвард. При това отличник! Простите хора най ги дразнят умните, кадърните и успелите. За това гласувахте и овластихте поредния еднокнижник в лицето на Слави Трифонов. За съжаление умните и моралните не са мнозинство в страната за да издигнат себеподобни на власт. Обществото издига само такива по-тъпи и нагли от него :)

Много си зъл, да не би да имаш запек?

Имаш ли въобще диплома? Като гледам какви ви избира мутрата от Банкя около себе си, си ми ясен какво скапано недоразумение си. Който си го има, си го има. Който го няма, завижда и отрича. Като боко еднокнижника-тлъстак.

Никъде не мога да прочета,Москва доволна ли е от ситуацията в България,ЕС какво мисли за руските кавали дето ни одонождат в момента?

.Ни Херо с Мустаците се обажда,ни другарката Мутрафонова.Имаме затишие пред буря.

Най-големият български кавал, свирещ на русназците, е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, който хариза 3 МИЛИАРДА на РУСНАЦИТЕ за турски поток!!! Чувал ли си за това, не отбираш ли или ти казаха от централата на троловете да си траеш???

ГЕРБ като фабрика за фалшиви новини. А ти доказвай, че нямаш сестра.

Това служебно правителство омръзна на хората само за 2-3месеца,на ББ му трябваха 10 години ,за да го постигне:))

Колкото и и минуси да слагате тъпи позитански,умно красиви и чалгарски тролове,това е истината.

Ще видим, когато им омръзне. СЕГА ИМА 60% одобрение, колкото не е имало НИТО ЕДНО правителство през последните ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ!!!! ТОВА ГЛЕДАЙ, шмольо.

Интересно, колко убедително, тук се изказват индивиди, които нямат и най-мака представа, за какво става въпрос! Ужас и безумие! ДКК, наистина е паразитен "посредник" между малкото останали държавни предприятия и самата Държава. ДКК е като касичка, в която трябва да събере (консолидира) дивидентът на държавата и да се подсигури, като в крайна сметка се влее в държавния бюджет, но всъщност не става точно така, защото често се случва оттам да се "пренасочват" средства или да кажем направо да се източват пари по други направления... Така, че да ДКК трябва да се премахне, като паразитно звено и тези държавни предприятия, особено от оръжейната промишленост да си отидат под шапката на ресорните министерства.

да се управлява държава. Разбирам защо някой беше казал, че всеки българин става поне за министър.

Консултант на БСП Петър Илиев е бил консултант на "Има такъв народ", но това не е единствената му връзка с партия. Той е консултирал и БСП. Илиев е бил адвокат на настоящия депутат от БСП Иван Иванов, като през 2013 г. го е защитавал пред Конституционния съд по дело за потенциалната му несъвместимост като народен представител. Казусът възникна, след като социалистът бе назначен за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на Пламен Орешарски, а след няколко часа беше оттеглен заради информация, че през 1995 г. е бил управител на шуменския клон на бившата силова групировка СИК. В периода 2014 - 2018 г. парламентарната група на БСП се е консултирала с кантората на Илиев по проекта на социалистите за нов антикорупционен закон. След намаляването на партийната субсидия през 2018 г, социалистите са спрели да ползват консултантските му услуги. Освен чисто професионалната връзка между Илиев и БСП, има и друга пресечна точка. Пловдивският адвокат е зет на Пламен Червеняков - бивш парламентарен секретар на строителното министерство по времето на тройната коалиция (2005-2009), бивш член на ръководството на БСП в Пловдив през 90-те години. В момента Червеняков е отговорник по организационните въпроси в Националния съвет на БСП. След съкращенията на "Позитано" 20 от последните две години, Червеняков е един от малкото "оцелели" от администрацията.

Просто прибират кеша, като от магистралите!

Кире, Костов пита ли го като ги говориш тези работи ? Той с черните кунки ще ти покаже правия път :).

Чуя ли от ГЕРБ да подскачат, и да плашат, значи нещата са на прав път. Елементарно и непогрешимо е :)

прибери се вересиитееее...

Споко. Още 3 месеца със служебното и Герб ще са с 3.5% на следващите избори. Без рекет и комисионни.

Това сме го слушали, моето момче :)

Мунчо в затвора или в Москва,поне един Злобаря по малко в държавата.....

Ще останат да гласуват само лелките на герб.

До кога ще ги додуркате тези държавни фирми! Баси комунизма ви тресе още!

този всеки ден изкарва по един час пред огледалото гледайки се заедно с дипломата си от харвард и после цял ден ходи усмихнат

има си - гледа си я

Е, така е! Хубав си, имаш диплома, гледаш се в огледалото... кефиш се... Грозен си, нямаш диплома,... мразиш огледала! ;-)

купиш си диплома и си я глееедаш с кеффф!

Я! Грозните и тъпите се засегнаха! Евалата боздугани!... И майната ви! Пукайте се от яд, невежи квазимодовци! Естествено, сте и преобладаващата сган... А, лепенето на минусчета, нама да ви помогне!

Герберите също може да я гледат. През крив макарон. На вас максимума ви е Мвр школата или югозападния Свободен.

Парите на ДКК са в ББР,а парите на ББР са В шкафчето на ББ.

шкафче, ето сега Борисов е без имунитет, ти пипна ли ги тия кюлчета най-сетне, че да ти дойде сърце на место, евраците от 2012 не са в обращение, защото лесно се фалшифицират, но като ги снимаш на ксерокопие, досущ си приличат, ха сменете плочата, че днавахте смешни

Е ба си. Самия толуп не оспори кюлчетата, но верните тулупчета да.

Не, ББР е шкафче на ББ! То се вижда и по името - ББР = Бойко Борисов Резерв

Ако ликвидирането на ВМЗ не е "мокра поръчка", а продукт на некадърността на този Харвардски самодеец, то Киро Плъмъра може да се готви за фронтална среща с товарния влак от Сопот. Ако не е наясно, някой да му подскаже, че работниците на ВМЗ имат достъп до РПГ-та и гранати. И като ги изхвърли на улицата с настоящите си действия, този път никой няма да му слуша лакърдиите.

врели некипели. никой не пипа ВМЗ, пипат схемите около/над/под/зад тях, дето ги цоцат...

Да де, никой не ги пипа, само дето Кире Водопроводчка спира теча на кеш от ДКК, чиито дъщерни дружества са двата завода. Очаква се вместо с левове, от тук нататък да карат на сок от кокичета, който произвежда фирмата му.

Страшни глупости!!

офффффф все тоя нещо се обеснява ма колко добър ма колко уменн ма колко морален ма как без него ще загине всичко айде, нема нужда сига се прави на обиден, че не тА щем оди си вече, че ни писна и ония места дето не са казване пред културната аудитория на дира

Кирил Петков и Асен Василев /Спецов/ саботират икономиката и финансите, първият - държавния военно-промишлен комплес. Комитаво, спирайки Хемус, саботира желанието на НАТО за бързо предислоциране. Янаки Стоилов и Христо Бойкикиев саботират Европа с общото си искане за закриване на специализираното правосъди. От Грипенов - толкоз.

сАботират отсекаде! ВМЗ и Авионамс - стожерите на БГ икономиката. Като Марица Изток и ТЕЦ Варна ...

Саботират обикновено саботьорите, за разлика от сЪботяните, които обикновено съботират... :)

Човек на Илия Павлов и "Мултигруп" става председател на борда на директорите на ВМЗ по информация на Румен Петков. За Иван Карабатаков Петков заяви, че вероятно за "последен път е виждал оръжие, когато е бил в казармата". В новия съвет на директорите влизали и Кристина Стоянова, туроператор, и Тихомир Иванов, който е в списъка на синдиците.

Как нещо на печалба, ще е пред фалит? Ако са на загуба, дивидента е 0.

настъпи котето,май?!

му личи,че е менте,ама супер-менте!

По времето на Борисов България е вложила в изграждането на "Балкански поток" 2 540 661 575,67 лева без ДДС. Изтеглили сме заем на обща стойност 535 500 000 евро от общо 10 банки. Очакваните приходи за 2021 година са в размер на 215 085 лева, а за 2022 година - 382 282 лева. Най-оптимистичният сценарий за възвращаемост на инвестицията е от над 15 години

ако 1000 българи са взели по 20000 лева от заплати покрай него значи се е изплатил. тези неща не се учат в Харвард, в Харвард се учи как да стоиш пред огледалото с дипломата си и да се обичаш

да вземат, ама не са взели. и няма скоро да се изплати. тия сметки и аз мога да ги направя, а съм завършил само ТУ, а не в Харвард

знам че преди Борисов салдото ни с Русия беше със 7 милиарда отрицателно сега е с няколко стотин милиона .... от там нататък всичко са приказки на образовани дебили, продажни при това , аз не знам тоя от харвард колко езадлъжнял и на кой за това си образование и на кой е блгадодарен и на кой се отблагодарява

Всеки кредит вложен в нещо е добра инвестиция при възвръщаемост над 3,5 процента годишно. Така пише в учебниците. Ако има нещо в, което да инвестираш милиарди и да си ги върнеш под 10 години, значи нещо не е законно.

Абе аз не разбирам, ама ако тая мека китка ме остави без работа а семейството без доходи, лично ще го намеря и ще му благодаря. После и Спецов няма да иска да го целува

Няма такива смешници, ама ще си го наврат сами, то с ВМЗ-то е голяма хапка, която няма как да се преглъдне по Харвардски.

Абе хора защо се правите на ощипани моми, с какви кинти е завършил Харвард това пловдивско момче? Имате ли си на идея колко струва та завършиш точно този университет, ами режийните разходи. Трябва да си много богат или да теглиш заем, хюмнето е на 41г. кога изплати заема? Ако не е учил със заем откъде КИНТИ?

явно хората с минусите знаят и трети начин да завършиш Харвард, бихте ли го споделили протестърчета- чалгарчета?

Някой може ли да ми обясни защо съществува изобщо "Държавна консолидационна компания" ЕАД /ДКК/ и други подобни? Оставам с впечатлението че тия ДЪРЖАВНИ компании са създадени за да прилапват пари, които трябва да идат в бчджета и да ги раздават на "наште хора!" Един вид посредници между държавни предприятия и бюджета! които прибират дивиденти и комисионни! Защо?

Еми помисли малко. Всички фирми там са свързани с националната сигурност. Затова не трябва да са частни.

Ел Би Булгарикум- сиреньето, киселото млеко=национална сигурност.... Може.

Ама такива като теб, нямат търпение да слушат сложни обяснения.

Кирчо, що не си признаеш бе чедо,не е грях дакажеш истината: няма отде да докараме пари, ЕС не ни дава, инвестири и инвестиции йок, затуй въртим парите дето Боко, беше заделил за мазнинка, пък и корпоративния данък влезе в средата на лятото, идеално....! Ми кажи си с думи прости, че не ставате, че търсите още по ръба на трвата какво да изстържите, че да се вталим, да не ни е тежко през зимата- на диета! На адаша си, за Ананиев говоря, чантата да му носиш ,повече ще научиш, отколкото от университета! Айде със здраве, ама да знаеш, че си като пате у калчища, зелен си и това е!

наистина бил голям мошеник,бе!

Комундетата пак крадат и фалират. В това са най-добри.

нищо не сте видели още, почакайте

Съгласна съм с тебе, брато! Комундетата от ОПГ ГЕР(БКП) крадоха 12 години като за последно. Виж само тулупа от Банкя какви телеса направи! Това им е вродена.

най упоритите бяха и най тъпите, но парадоксално те ставаха най-големите отличници и ставаха прфоесори, генерали, учеха в харвард. сега те ни управляват, упорити до наглост и натрупали знание, не и ум. точно такива харесват и 20 процента дебили гласували за Слави и партиите на организирания грабеж и олигасите, тея 20 процента дебили завършващи всеки купон с бесен кючек.... не знам каква е тази синергия между циганска музика и фенове на Харвардското образование, сигурно е в това че тоя лъже та се къса............та има няква връзка между маанетата на лелка с леко увиснало шкембе, и пълна синергия, и е любимец на тея лелки, даже жена му участва кат една лелка в Биг Брадър, от тук разбираме нивото на културното достижение,което целим

Със сигурност можеш да изглеждаш и още по-голям идиот - продължавай

се о*ират,като за последно,май?!

че миришееее...

IСтраховете за фалит са най-вече за ББР. Кирил Петков назначи в надзора свои хора. Същото преди време направи Цветан Василев. Милен Велчев беше от квотата на Внешторгбанк, а Стоян Денчев представляваше "оманците". Дали Киро прави друго в ББР, след като там вече се препоръчват високо рискови и слабо обезпечени кредити? Липсва им само Искров и Цветан Гунев избран точно като Пеевски... По темата: "Шефът на "Банков надзор" в БНБ Цветан Гунев е разследван (обновена)" в Дневник.

толкоз може,келешът...

ама този нещастник е черешката ,на тортата!

Лъжецът Барон Мюнхаузен съвсем се оплете, като патка в калчища...

Коя ваксина да си сложа Янсен добра ли е

Най добра е Спутник

СОЮЗ,нали?!

Щото има селфи в Харвард А дипломата му е менте Дето струва 600 долара в нета Ментета с една дума И човека и дипломата

си тъп :) ама много. бягай някъде другаде да си плямпаш дивотиите. или пък, си купи една дипломка от тия по 600$, да си я сложиш в рамка.

Ти в коя държава живееш? Морето се пръска по шевовете от почиващи, да не би там без пари да спиш? Заведенията са пълни, да не би там без пари да ядеш? Задръствания от коли, да не би те без пари да зареждаш? Къде я видяхте тая криза? Че нямаш пари да си платиш лизинга на АйФона ли, това ли ти е "кризата"?

Той лъжеее, не, не той лъже!!! Не беее аз ви казвам истината, нее, нее аз ви казвам истината! Къде е истината? Докато се дрънкат кой, кой, парите отиват от един джоб в друг, винаги е било така и ще продължи да бъде така, докато има зрители, като вас.

Синдикатът "Подкрепа" към ВМЗ-Сопот разпространи информационен бюлетин до работниците и служителите в завода, с който ги информира, че в най-кратки срокове започват протестни действия, съобщи БНТ. Причината е, че на проведена среща вчера заедно със Съвета на директорите е станало ясно, че членовете на борда не са дошли да работят за предприятието, а точно обратното - искали да го ликвидират и затворят в Държавната консолидационна компания в София. Протестните действия ще се състоят пред ДКК и Министерството на икономиката. Исканията на работниците са две - оставка на целия съвет на директорите и излизане от структурата на ДКК и завръщането му към Министерството на икономиката.