Кирил Петков: Хората с майбаси не искат Асен Василев и стрелят от хълбока

Много от големите компании, които той подгони, сега не искат да го видят отново министър на финансите, заяви министърът на икономиката

Обратно в новината

Коментари - Кирил Петков: Хората с майбаси не искат Асен Василев и стрелят от хълбока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз разбирам е че всички политически партии, коалиции и сдружения по интереси в Народното събрание, бягат през глава като се спомене Рашков като министър и в редовно правителство, въпреки че и той бе основна бухалка чрез която се получи тази подредба в изборите. Радев, пък при всяка медийна сгода се моли на последвалите юмрука му да се сдушат и да му осигурят правителство, което да върне жеста. Те на власт, а той с втори мандат. На хората на Слави евала, че не се прекършиха. Дано имат силата и волята да не се поддадат на натиска на Радеви, Иванови, Манолови и Нинови.

"Майбаси" звучи като "ма,иба си". Не е ли по-благозвучно "майбахове"?

Господин Петков, прав сте, но защо не приемете или поне, защо не предположите, че същите тези хора не желаят Главния прокурор Гешев?

Нещата са ясни... Ако ще и Господ да дойде, ще му намерим кусури, ще го оплюем, а после ще го натирим! С прословутия си булгаристански манталитет на компетентни по всички въпроси съдници, сме способни да изгоним и откажем всеки, който се опита да направи нещо по-добро и по-различно... Не случайно у нас, никой образован, знаещ и можещ човек не желае да се занимава с политика. У нас само тези, които не стават за нищо друго, драпат да се докопат до политически пост, та да кацнат на хранилката. Калинки. После, как да не те е срам, че принадлежиш към тая биомаса!... Открай време, така е било и явно така и ще бъде... Идиокрация в действие!

Съвсем навреме и тези "западни експерти", се оттекоха в канала за мръсната вода...

Хората с майбах-Божков, Банев, Петя Славова, Халваджиян, Цветан Цветанов, и др знайни и незнайни борци за собствения си джоб

Пропускате тези с ислямските имена

Гласуваш за Слави Трифонов, получаваш Тошко Йорданов. Безценно

Какво пък? Човек с прическа и стил - неподражаем!

Bivol.bg #КОЙ ПРЕВЗЕ ЧЕЗ? ВРЪЗКАТА НА “ЕВРОХОЛД” С АГЕНТ РУМЯНЦЕВ НА ДС И РУСКАТА ВТБ Ще разследва ли ДАНС генезиса на продажбата Екип На Биволъ 28 юли 2021 Официално стана ясно, че холдингът “Еврохолд България” АД придоби активите на ЧЕЗ груп. Сделката е най-голямата на българския енергиен пазар за последните 2 десетилетия. Седем дружества на чешката енергийна компания са купени за 335 млн. евро. За приватизационната сделка “Еврохолд” регистрира специално юридическо лице в Холандия – Eastern European Electric Company B.V., което е 100% собственост на холдинга. За сделката е отпуснат до 60 милиона евро заем на холандската фирма от Европейската банка за възстановяване и развитие в рамките на следващите 5 г. Приходите от заема ще бъдат използвани за финансиране на придобиването от Еврохолд на електрическите активи на групата ЧЕЗ в България, както и за програмата за надстройка на цифровизацията и разпределението на мрежата на ЧЕЗ Разпределение България АД. Целият проект е изчислен общо на 525 млн. евро. Това което Биволъ разкри обаче е, че “Еврохолд България” АД е било пряко финансирано през годините от тайни фондове на бившата ДС и нейния легендарен “Агент Румянцев” на Първо главно управление /ПГУ/, или по-известен като знаков български банкер и бизнесмен от Прехода – Атанас Тилев. Особено интересни за националната сигурност на страната са обвързаностите и тайните взаимоотношения на “Еврохолд” с руската Внешторг банк /ВТБ/, известна като банката на КГБ за задгранични операции. Неслучайно именно ВТБ беше замесена и в най-скандалните приватиозиционни сделки на ключови български икономически преприятия, като БТК /Виваком/ и Булгартабак.

ПИПО

Къде го чукаш къде се пука. Нещо по темата да кажеш?

Почнат ли да грачат много против тези хора е ясно ,че ги е страх от тях,защото за кратко време доста неща направиха. Те трябва да останат !! Ако не се справят с работата колко му е да бъдат сменени.За тоя ококореният пич колегите му казват ,че е гений.А на нащте борсуци не им трябват гений,а КАЛИНКИ. По добре нови избори,отколкото поставени хора от задкулисието!! И тоя заместник на ББ, Сл.Трифонов.подставен от задкулисието не трябва да помирише повече парламента ! Иначе ще се повтори историята на България с ББорисов,само ,че в малко по-различен вариант,но пак крадене като за световно.

днес, като "гръм от ясно небе", разбраха гражданите на Република България, че трима от министрите в кабинета на Радев са били предложенията на хората на Иванов, както за служебния, така и за редовен кабинет. Горкият държавен глава, със сигурност е бил подлъган при назначаването им. Той си мислел, че те са независими, а се оказва, че май не са чак толкова или пък хич не са. Как пък не се бе досетил, че министърът на вътрешните работи е бил народен представител от БСП

Без предварителни условия и покани приемаме това : Най съвършеното Правителство на ИТН : Николай Василев, Любомир Дацов, Станислава Армутлиева, Петър Илиев, Мария Бойчинова, Ради Найденов, д-р Антония Валентинова и Пламен Абровски Останалите просто ги разкарай!

абе щом накараха лукоил да започнат да плащат данъци , по добре да останат , защото дивашката политика от всеки по 10 лева , за да останат 7 за вожда а другите за хазната си е направо престъпна

Тия ококорените педалчета за нищо не стават отдавна съм го казал.

За Кирил Петков 3: Сега съпартийците му тръбят, че Петков бил напуснал партията и „Да България“ нямала нищо общо с настоящото му назначение. Това обаче несъмнено е дъвка за наивници, защото дори Петков формално вече да не е член на изпълнителния съвет, то нищо в поведението му не показва, че се е разграничил от политиката на довчерашните си колеги. Нито пък че е скъсал връзките си с Прокопиев – просто защото „Капитал“ и „Дневник“ никога не са спирали да бъдат удобна рекламна трибуна за бизнеса му. Любопитна подробност от житието на Петков спомена преди дни Трайчо Трайков – бивш министър на икономиката в кабинета „Борисов 1“. По думите на Трайков още тогава той е ползвал Кирил Петков като „експерт“ към министерството. Тоест, оказва се на практика, че Петков е работил за първото правителство на ГЕРБ. Макар самият Борисов да разкри, че Прокопиев е инсталирал 5-6 министри в първия му кабинет (които очевидно са довели със себе си и други „експерти“ от кръга „Капитал“), този факт бизнесменът и настоящ министър предпочита да премълчава в официалната си визитка. Иначе трудно би обяснил редовното си маршируване през миналата година по жълтите павета, развявайки протестърски плакати с хибридни послания и фалшиви новини, насочени към Бойко Борисов.

А един мармот увива шоколадът в станиол …

Anonymous pithecanthropus.

За Кирил Петков 2: Безспорно е обаче едно - че дълги години Петков е любимецът на хората около Иво Прокопиев, а самият той редовно се изявява в „Капитал“ и присъдружните му медии, от позицията си на „успял“ у нас и на Запад бизнесмен. Статиите, интервютата и рекламните послания с негово участие са десетки, а образът му на „харвардски“ възпитаник е старателно лустросван повече от десетилетие. И макар че вероятно се наложи да чака повече от предвиденото от неговите ментори за да се сдобие с властови пост, времето за осребряване на имиджа му очевидно дойде през 2021г., заемайки креслото на служебен икономически министър.Разбира се чрез факта, че Петков поде веднага същите омръзнали мантри, които задкулисието отдавна размахва, се дава ясна заявка, че назначаването му за министър съвсем не е случайно. Познавайки добре похватите на Иво Прокопиев и „Агнешките главички“, приватизирали на безценица апетитни хапки от икономиката на държавата в годините на „Прехода“, нищо чудно вдигането на медийна пушилка с измислени и неверни внушения, да цели бъдещо прикриване на сделки, реализирани с властовия бутон на икономическия министър, може би в услуга на кръга „Капитал“. Намек за това направи и Йордан Цонев, според когото ДПС ще следи внимателно дали икономическият екип на служебното правителство (разбирай Петков и Василев) ще направи някакви „дългови емисийки“, любимо според него занимание на „харвардските възпитаници и на другите юпита“. Така или иначе, властовата кариера на „харвардският“ възпитаник вече започна, а дали ще приключи с фиаско или не, предстои да се разбере. Изненадата е единствено, че новото „юпи“ беше „посадено“ в служебното правителство на Радев, доминирано от генерали и хора на социалистическата партия. Но заявката на Прокопиев „няма ляво, няма дясно“ обяснява и този парадокс, а каква е задкулисната договорка между кръга „Капитал“ и „червеният“ президент, избран с гласовете на БСП, и най-важното - защо последният е дал стратегически за икономиката министерски кабинети на хора, близки до подсъдим за тежки финансови престъпления човек, предстои да се разбере. Дано само отново всичко не е за сметка на обикновените граждани, на които им омръзна „успели“ младежи с лъскав имидж и зализани бретони да богатеят на техен гръб или по-лошото, да обслужват задкулисни интереси.

За Петков: За пръв път се появява на българския небосклон през 2008г., когато е промотиран именно от „Капитал“ на подсъдимия сега Иво Прокопиев. Тогава Петков е представен като „успешен бизнесмен“ на 27 години, завършил Харвард, но върнал се в България с проект за 60 млн. евро за изграждането на технологичен парк в покрайнините на София. Малка подробност е, че Петков всъщност не е завършил университета „Харвард“, а само двегодишна магистратура в „Харвардското бизнес училище“ към него, но не това е най-важното. Едновременно с реализацията на проекта за парка (според публичната информация инвеститори в него са милиардерът Майкъл Карш и самият Кирил Петков, като през 2018г. въпреки колосалната инвестиция в него, е продаден за под 20 млн. лв.), Петков се захваща с преподаване в Софийския университет и заедно с приятеля си Асен Василев – сега финансов министър, както и с подкрепата на „Америка за България“, обучават по 60 студенти годишно, получаващи сертификат от „Харвард“. Вероятно някъде по това време Петков започва и друг бизнес – с пробиотици, като по думите му култивира лактобацилус булгарикус в сок от моркови. Сам твърди, че този бизнес бил успешен, по-голямата част от продукцията отивала за износ и дори самата Опра Уинфри станала почитателка на стоката му. Дали това е така, едва ли може да се провери със сигурност, макар от публикуваните в търговския регистър отчети на фирмите „Провиотик“ АД и „Смартбио“ ООД да става ясно, че приходите им съвсем не са баснословни.През януари 2017г. Петков става учредител на партията „Да България“ - проект, за който медийни публикации твърдят, че е менажиран от Прокопиев. Този факт лъсна от прочутите стенограми „Арго“, в които задкулисието призна, че си прави собствен политически проект, за който „няма ляво, няма дясно“. При това Петков не е обикновен член на тази партия, а участва в Изпълнителния й съвет – най-висшият орган, наред с Христо Иванов, Антоанета Цонева, Иво Мирчев, Надежда Йорданова и други, общото между които е, че всички са приближени на Прокопиев.

И двамата са измекяри- подмолници на руското продажно мекере Зеленият Чорап. Не ви ли е ясно това тъпи народе ?!? Единият неплатил баснословни суми за завъци в UK (около 9 милиона паунда !), а другият е псевдо-бизнесмен със сенчести далавери подгонен от канадците. И кво, мислите, че тия двамата , ако са толкоз успешни, ще зарежат богатият Запад и успеха си там, за да дойдат тук в бедна опърпана България за една заплата от (примерно, не знам точно колко е) 5000 евро ?!?? Прости и наивни ти народе...всякакви сульовци ще те яздят още дълги години. А, че тия двамката са дружки и с оная дето беше PR-ка на кабинета на таРашков и секЛецарка на Божков- Черепа... и това не знаете, нали ?! Има из нет-а снимки тия тримката заедно някъде из западна Европа...За тъпанарите на Слави...трагедия. Тия дето си мислят, че да управляваш държава е като вечерно глуповато шоу със слушалка в ухото и просташки вицове от екрана смятани за ефектен хумор. Хвани едните, удари другите ! Ще си мечтаем за ББ. много скоро... Държавата потъва , руската пета колона начело с предателя РР. ни дърпа яко към азиатският им вилает. По-добре ББ. и с устрем към западна Европа, отколкото Мая, Пинокио, ДПС, Слави- селяндура с Тошко - маймуняка и долните комуняги таРашков, Кацата и зеленият продажен Чорап в комплект с Черепа.

Ще ти сложа минус от всеки компютър който пипна днес, че майбаха ти много ми бута в джоба

Това са двама мошеници.

Нищо няма да се промени.. Нито прокуратура Нито съда Нито политическите партии Нищо... До като не дойде драгунов... Един да падне и всички ще замръзнат И Прокопиев, и доган ,и царя, и Тиквочев, и гешев, и герджиков, и Цацаров И шиши, и черепа

И радев руския шпионин.

Слави, подлец долен Ще ти набия личният ти микрофон в гъ@за с китарата на цецо. Педер долен Тръгвам от Нова Зеландия пеша , ще преплувам океана и ще го Направя. Смотаняк

Върви обратно на майка си у питката …

Ами нека Шоумена да ви управлява чрез фейсбук тогава. Е, често ще ви хока и винаги вие (т.е. българския народ) ще сте виновни, ама ще свикнете. А може би харесвате "чистия като сълза" Боко едникнижника?

Ги забърка Радев!

БСП управляват чрез Р.Радев, a ДПС чрез С.Трифонов, така че с патерците на Слави с които той отдавна тренираше превърнаха ИТН в патерица на БСП и ДПС. Жалко за изхабента енергия на протестиращите.

Как не сложиха някакви нормални хора да управляват тази държава, а само мошеници. Може ли този Василев и Спецов едни от ной- големите мошеници да движат финансите ?

Един на дипломи Другият на патенти Дали щяха да са министри в нормална държава? Мунчо Шпаклата къде ли е търсил за служебни калинки …

Тошко е разочарование , едно поредно нищожество !!!

КИРЕ, КИРЕ, ХОРА СТЕ НА ПРОКОПИЕВ И ДПС НЕ ВИ ИСКАТ. МНОГО Е ПРОСТО.

а ти си поредния малоумник хейтър,който не знае какво пише

ОНя е малоумник, а ти пък изобщо нямаш зачатъци на мозък, що харесваш опулени олигофрени като Служебното Правителство на пРезидента със Зелените Чорапки.

Няма вече скрито-покрито! Поредното червено мекере, което показа, че и Харвад не изтрива от мозъка селските понятия за "голям човек" - продал повече/излъгал по-успешно. И както може да се очаква - гарваните си припяват един на друг в политическите скандали - никой не е карал тоз да се изказва - пък може и да са му наредили. Но както е речено "Език мой - враг мой!"

Слави, Бойко и Карадайъ направили Триумвират и ОТСЕГА се борят за ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ избори / за полит ОЦЕЛЯВАНЕТО Му.

Кирчооо, само кажи, това което каза Тошко Йорданов, истината ли е или не? Не обеснявай Харварт, Марварт, Китай, Луната и прочие....казаното от Йорданов факти ли са,че не става ясно от мрънкането ти!? Ако е истина, казаното от Тошко Йорданов, то момнтално, ти трябва да се изметеш, барабар с тоя мухльо Асенов. Ча0..

за 4 години е фалирал фирмата и е завлякъл инвеститорите https://www.crunchbase.com/organization/everbread

https://www.minfin.bg/en/1519 как така един келеш с 5 години стаж в индустрията, става директно министър? пак по-добре от бойкикиев - комундето, ама???

каква истина? Тошко говори за обвинения, а пропуска факта, че английският съд е оправдал Василев по всички обвинения. Това не е присъда.ОСвен това още при назначаването му се знаеха тези истории, абсурд е Т.Йорданов сега да ги е научил, това показва, че е много наивен и не трябва да управлява.

не го е оправдал, мумио, делото там е било отхвърлено защото фирмичката му е била офшорка и в друга юрисдикция (на карибите): http://www.worldcourts.com/ecsc/eng/decisions/2014.03.06HermesOnevEverbread_Holdings.htm

За тия с "майбасите" не знам, ама знам, че тия с Ладите не искат фитнеса Спецов, подкрепян от Василев. Ама сте нагли , ама нагли, ама няма такава наглост като вашата.

Мауеее, смех у залата! Тошко Африкански критикува възпитаник на Харвард - университет номер 1 в света! Е подхожда му прякора на 'тоз дребен человек (и по всичко личи и дребна душица) - Тошко Африкански! А защо неговия ментор - чалга-мутрата Славун Бялата ноздра или Славун Мъртвешката кожа (по думите на журналиста от Le Monde) - не ревне и той с неговата празна обръсната кратуна срещу възпитаника на Харвард Асен Василев? Ееей народе, 'дет се казва - "На ново прасе и нов началник не се радвай, че не се знае каква свиня ще излезе" .... та и със чалга-мутрата Славун и неговия шут Тошко Африкански е същата работа - ще се окажат по-големи боклуци и свине от Тиквата от Банкя ... даже като гледам май Тиквата от Банкя ще ни се струва като интелектуалец пред тъпотиите на Славун и Тошко Африкански. Мауеее, не вервах, че може да има по-тъпи боклуци от Тиквата от Банкя, ама нейсе - Славун и Тошко Африкански чупят тъпомера от раз!

явно ги учат да лъжат като комунисти и да крадат и усвояват пари за собствените си цели :) у харвардо влизат предимно "демократи" ;)

Пишеш като трол. Да не си Спартак или Стамболов?

Избори до дупка и тези двамата непрекъснато в действие!Това е истината!

Правилно! Това служебно правителство направи повече за хората отколкото управляващите в последните 12 години! Никога повече ГЕРБ!

1 000 000 000 лева и спря строежа на Хемус и отне още 250 000 000 лева и остави стотици хиляди хора без канализация :)

В грешка сте , Слави е с джип.;) Много прилича на Боко колкото и да отрича:)))

Тошко ще се вози, като Роси- на жипка!

Да хвалиш един човек и само след две седмици да плюеш по него жлъч показва безпринципност. "АСен Василев и Кирил Петков СА ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ГЕРОИ" Тошко Йорданов. Ние ги канихме за министри, те отказаха "Тошко Йорданов" "ние предложихме на АСен василев да оглави минестреството на еврофондовете и комисята за финансов надзор" - Тошко Йорданов "Асен Василев не може да бъде финансов министър, защото е съден....", а че аджеба тогава как може да бъде министър на еврофондовете и шеф на комисията за финансов надзор? Или това е друг АСен Василев? и какво като е съден - той е оправдан и при това -от английски съд. Славииии, научете се с Тошко, че да те обвинят не е същото като да те осъдят.

нее оправдан откупил се е доказано е че е ОТКРАДНАЛ!

откупил се от АНГЛИЙСКИ СЪД?

Политици и управляващи трябва да са с много висок морал и да не си позволяват да крадат над 50% от обществените пари.

Доказани крадци и аз не искам ,пак ако ще да са завършили Харвард

А доказано ли е, че е крал? Английският съд го е оправдал. Хайде да не си говорим наизуст. Да те обвинят не значи, че си крал, другото е народен съд.

доказано е и сключва споразумение но се водят още 6 дела.. забранено е да ползва откраднатия софтуер

и как ги взе от майбасите ? Взе ги от бюджета за да излъжеш малоумните пенсии да гласуват за вас

Тия от служебното правителство така ги метнаха всички ,че не се учудвайте скоро ако видите Слави с тиквен Бойко в целувка а ДПС и БСП да са кумовете

Горе изброените личности, скоро ще потънат в забравата и за радост на Бай Ставри от ЦСЗ.

Дир, от шибаните ви реклами не се чете поста ви!

След, кат стоите до Радев и Рашков сте най-обикновени червени б о к л у ц и.

Без предварителни условия и покани приемаме това : Най съвършеното Правителство на ИТН : Николай Василев, Любомир Дацов, Станислава Армутлиева, Петър Илиев, Мария Бойчинова, Ради Найденов, д-р Антония Валентинова и Пламен Абровски Останалите просто ги разкарай!

Точни са момците! И компетентни! Ама, понеже хванаха за има няма две недели големите гепения сега ще ги атакуват.Много важно,че разкриха за един от директорите на държавната ББР,че си гласувал и получавал 468 000 лв годишна заплата / ония другите опции- отделно/, а за лечение на децата нямало пари та трябвало да пускаме ес ем еси.....Много важно,че изтеглените два милиарда кредити можела и да не се върнат- най вероятно..... БАРДАК, който момчетата искат да прочистят, но крадливите лепшери са си направили държава.

КОМЕНТАР!

Много са крали в чужбина, но тук са честни

Боли ги ама ако се стигне до нови избори още няколко месеца ще ги поболи. Тия от служебното перавителство са кошмара на нашия политически елит

Реваншизъм до дупка! Това, сега е въплащението на "юмрука" на президента. Дано не пренебрегнат, все пак и държавните дела.

коментар..

Ахмак, ако можех щях да ти туря 50 +++

Ужас пак, но очакван ужас. Среляли били, ей кукер под налягане. Мн зле, ама който има очи го вижда преди да е станало.

ТЕ СА ССС СЛАВИ СЛУГА НА САРАИТЕ КОЙ НОРМАЛЕН ПАК ШЕ ГЛАСУВА ЗА ТИЯ МОШЕНИЦИ

Най-после. Откога разправям, че ИТН е РУСКИ ПРОЕКТ. А.Така и ДПС две в едно.

Има много ненормални

Само 25% от електората Български

..найвниците от чужбина, дето все и те ни "оправят".

Яяяяяя банан 1 и банан 2 в пижами и на снимка Оххх Това било Харвард 1 и Харвад 2 в костюми Ако добавим и Радев - тримата глупаци на Довьо Донев

Вие от фирмата герб си обичате юго западния университет. По възможност с купени дипломи

Определено тея са анти реклама на Харвард! Пълни тъпири! Не знаят да сменят един управителен съвет!

Посредственият ти речник и примитивната ти мисъл са подсказа за липса на образование и герберска принадлежност.

и двамата-образовани, културни, възпитани, владеещи чужди езици...и най-вече професионалисти... Явно пречат някому...И изобщо-кога в България е оценен човек, който се откроява от масата...Кадърните, знаещите, можещите...моментално трябва да бъдат стъпкани... Е как да вървим тогава напред? Има как-с чалгата... /Асен Василев-ИТН три пъти ме каниха... Тошко Йорданов-няма такова нещо...Веднъж го поканихме...но три поредни дни водихме разговори.../ Две несравними величини...

Добре бе, следващи избори. Дотогава служебното правителство ще доизчегърта червените боклуци прикрити като гербери.

Трай, ве, трол червен!

Казах. Епм пдрго

Тия се държат като келеши, изглеждат като келеши и историята с провалените им фирмички е на келеши. Общо взето според мен Слави за това е преценил че не стават. Слави не е келеш.

Епм трол

типичният избирател на Слави...

Не съм чалгар. Но ти и стамболов сте сигурно крвчки на герб

Напротив, точно Славчо чалгаря е най-големият келеш