Кирил Петков: Американският газ ще влиза у нас през Гърция или Турция

Договорът е директно между американската компания и "Булгаргаз", каза премиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много лъже! Отишъл е да търси подкрепа за поста си , защото иначе трябва да си ходи веднага !! По неадекватен премиер и по неадекватно правителство няма през тези 32 години преход

Няма да има никакъв американски газ,а да не говорим,че за да стигне до хората ще поскъпне двойно.Киро е като малко дете,което го лъжат и той вярва.

Как върви плащането с рубли? Някой знае ли?

Американският газ ще излиза през г.ъ.з.а на киртака с помощта на дебел и надарен черен чеп ... който пък ще му влиза ...

Сега Германия го е закъсала откъм газ, така че Кирчовите фенове, че видат газ, коги видите пръч да иде на оран! Това е по северозападна интерпретация !!!

Продажен елементарник и мошеник!

Ама, Кире, че ние до терминала имаме ли тръба?

Американците нямат кораби, а ние нямаме терминал за разтоварване. Със Еконт ли ще дойде този газ?

Не по кумпутура чеа два Газът !!!

така е най-готино, за цената ще говорим без цифри :)

По това ,къде ходи на срещи ще го познаете

Тази новина ми звучи като да зазидам чешмата си в двора и да отида да си наливам вода с кофи от извора на река Марица.

_stankow

По-скоро да си купувате минерална вода по 3 лева за 11 литра. Да добавя - повечето минерални води, например "Горна баня" отдавна, отдавна са собственост на американски компании.

Бивш военен от френската армия, автор на книгата "Стани и ходи, благодарение на науката", е заминал за Украйна с хуманитарна мисия и прекарва там три седмици, съобщават световните издания. След завръщането си Адриен Боке взема трудно решение, което може да му коства живота или най-малкото да му създаде много проблеми: решава да информира французите за престъпленията, на които е станал свидетел в Украйна. Предлагаме ви цитати от интервюто му: "Поемам пълна отговорност за това, което казвам. Докато бях в Украйна, станах свидетел на военни престъпления. Всички те бяха извършени от украинската армия. Но във Франция не говорим за това!" "Когато се върнах от Украйна във Франция, бях шокиран: телевизионните канали канят за експерти хора, които не са били в Украйна и не знаят нищо за това, което се случва там в момента. Въпреки това те се осмеляват да говорят за тези събития. Има пропаст между това, което чувам от телевизионния екран, и това, което съм видял със собствените си очи. - Бойците от "Азов" са навсякъде. С неонацистки ленти. Шокира ме фактът, че Европа доставя оръжия на неонацисти. На униформите им навсякъде са бродирани символите на есесовците. Те не само не крият възгледите си. Те ги афишират. Работил съм с тези хора и съм ги лекувал. Те открито заявяват, че са готови да изтребят чернокожите и евреите", казва Боке. "Не можех да направя нищо. Само наблюдавах и заснемах видеа. Разполагам с тези кадри и ще ги използвам като доказателство за престъпленията на Украйна. - Бях свидетел как украинските военни стреляха в коленете на пленени руски войници и стреляха в главата на висши офицери. Лично видях американски оператори да заснемат фалшиви кадри от мястото на събитието, правейки инсценировки. - Всички разрушени цивилни сгради, които Украйна обявява за бомбардировки на цивилни, не са нищо друго освен резултат от неточна стрелба на украинците по военни цели. Украинските въоръжени сили крият боеприпаси в жилищни сгради през нощта, без дори да информират жителите. Това се нарича използване на хората като щит, заявява бившият френски военен. Буча е инсценирана. Телата на мъртвите са преместени от други места и умишлено са поставени по такъв начин, че да създадат шокираща картина", казва още Адриен Боке.

За всеки мислещ човек това е ясно о без да е ходил там. Нима някой вярва на тъпите твърдения за изнасилвания на деца от руските войници? Нима някой вярва, че руски войници стрелят по невинни украински граждани? Нима някой вярва на бръщолевенията на онова долнопробно актьорче Зеленски? всичко това е мноого лошо скалъпена пропаганда. Само безмозъчни коне с капаци могат да повярват на фалшивите сълзи на американските подлоги.

За съжаление, много трол, много нещо.

А!! Тя цената е по-ниска в МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ.. След това следва цена за втечняване, цена за товарене, навло за газовоза, цена за разтоварване, цена за развтечняване, цена за транзит до България... Помним колко евтинджос ни са върза единствения дошъл през 2019-та за нас газовоз оттам.. Само дето цената му е все още велика и дълбока държавна тайна.. Както и облажването с нея на Цветелинката МУ и сие-то покрай нея..

НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ Даже внуците ни ще има какво да изплащат.

този и Зеленски са бисерите на САЩ

Боко тъпото не успя да направи за 12г. диверсификация на енергийните източници, а само крадеше от народа,дано Петков да направи нещо положително. Ще почакаме,ще видим.

От къде ви изравят такива отрепки?

tonk11

Интересно тръбите по които ще дойде от Турция или Гърция кой ги направи? Простия или ококоления?

всички ще ни направи вечни длъжници на ФАЩ

Ако, е вярно ще го поздравим и поощрим.Даже може и да го подкрепим.В противен случай- ако е лъжа, ще трябва да си ходи!

със сигурност е вярно, но не съвсем, така, че накрая ще бъде 100% зле.

tonk11

Сигурно е вярно ама......само за тия 2 танкера. Отделно крайна цена никой не казва. Що?

Смешко,смешко ,нищо вече не ти вярваме,ама нищо.Ти от1 година откакто се появи на политическата сцена само лъжеш и мажеш.Изчезвай от България докато още си добре ,защото на народът взе да му писва и ще видиш в скоро време какво ще се случи..

И ти ли си народът?

Всички ние сме Народът !! Вие сте соло и Продължавате Пеша ...

Я , че изчекам малко ! А кюмюра от Америка дали , че е по-евтин от руския иде зима и ми требат 5 тона , защото нямам достъп до газта , дадена е концесия но са казали , че скоро няма да работат по нея а не ми се чакат 30-40г

Сага всички лайкучки с промити мозъци ще изригнат. Някой посмя да пипне на Чоко и Боко хранилката! Чудото може и да стане. Да имаме газ от различно място, освен единственото възможно досега! После може и да се окаже, че можем да имаме и преработено качествено гориво и от печеливша петролообработваща компания и на по - ниски цени, а не от почти фалиралата Нефторуским! Лошо, ще спре едно мафиотско кранче за милиарди. Нали си спомняте репортажите на Валя Ахчиева за пиратските кораби, дето разтоварваха тайно през нощта едни танкери! Какви времена!

Нефторуским храни половин Бургас да не говорим за значението му за страната! Освен това там съсобственник е Конокофилипс и ако не си спомняш, да ти напомня, че от Нефтофима пълнеха самолетите цистерни на пиндосите по време на войната в Ирак?

Елементарните ти изрази и ниската култура говорят достатъчно. Поредният профан - политикан!

Не забравяй, че филантропи няма - било то руснаци, американци или др.. Риба се лови със захранка и в мътна вода. Някой ги целуват и хвърлят обратно във водата, но повечето са в тигана.

Това не пречи да се надяваме на началото на края на това блато.

Фактите, простата логика и математика казват друго. Информирай се малко.

Кире, как така за тебе специална цена може, а за нас не?

Ееех бедна майка България!!! Банкянският толуп ни "купи" от Америка хартиени самолети, а канадският просто Киро, газ -ама друг път. До кога ще ни назначават дебили от краварското посолство?

Ти не си Djonkata - кравар, а Ваня - ватенката

Най близкият терминал за втечнен газ в Александрупулис е наполовина построен ! Интерконектора с Гърция се строи и е с огромен доклад забележки от надзора за момента ! Как ще я докараш до България тази газ бе Педал нещастен ? Защо в новините никой не говори за това ? Цената била добра ?!?! С кофи ли ще я носите бе лъжливи педали ? Зимата идва след 6 месеца !!!! Харвардска педал дружина - МАХАЙТЕ СЕ

Въпросът е СРЕЩУ КАКВО е този газ. А, Киро?

Срещу гъза ти и тези на цялата ти русофилистична фамилия

Хахахааа! Тъпак.

Значи в САЩ цената на газа се увеличава, но добрите американци на нас ни го дават по-евтино от тръбния руски. Хахахаааа!

Въпреки увеличението, цената на газът е САЩ на ниво терминал е над 2 пъти по-ниска от Европейската терминална цена. Върпроса е в логистиката и всичко останало, което го оскъпява и може да го направи не конкурентен. Проверявайте фактите, а не опорките.

ми тя и цената на газа на Русия е ефтина на ниво терминал, дали ти минава през ума????

Интересно какъв газ ни дават американците като и те купуват от Русия.

И интересно докога ли ще бъде тази "по-ниска цена"

И какъв газ точно купуват от Русия? Посочи един два кораба в последните 3 месеца, който да са купили от Русия... Глупости

Канадски лъжлив отпадък, самоизхвърли се от политическата сцена, за какво ли не лъга и маза, хората по-долу в коментарите ясно са го описали, няма да повтарям... някои лидери на фашистки режими с афинитет към психотропни вещества поне са добри актьори и за разлика от теб, играят ролята по американския сценарии, а ти и това не можеш като хората, предполагам американката ти го е казала в очите тия дни, не си поплюват те особено! Ако не се самоизхвърлиш, има голяма вероятност управляваният от теб народ да ти направи тази услуга - първият вариант ще ти е по-приятен - иди си с добро докато все още можеш. Защо българската политическа сцена е станала развъдник за идиоти, от випуск на випуск по-"успешни"?

Дайте малко повече информация за газа, де. За какъв срок, при какви цени...такива неща. Любопитни сме. Че малко на пушилка прилича цялата работа.

Киро сигурно ще е изправен гордо на носа на кораба, както когото слезе от самолета с нашите моряци, без да има грам помощ в извеждането им, а и нямаше достойнството да каже кой ги е спасил.

Както каза един човек: "Режем си главата в услуга на новия господар". Американците безплатно ни пратиха само един кораб с мухлясала царевица преди години. Та така...

И нашите видяха, че не става за ядене и я дадоха на кокошките. Да, ама кокошките престанаха да снасят яйца. И се наложи да я изхвърлят. Е това са американските помощи. Днес помагат и на братския им украински народ. С оръжие, милиард след милиард. Да се зачудиш, какви щедри дарители, а на нас ни свалиха кожата от гърба за няколко самолета. Да ама сега се оказва, че всичкото жито на Украйна станало американско, за сметка на оръжията и тръгнало да напуска Украйна с тирове. Като се очаква нов голодомор. За който естествено ще е виновна Русия.

Марио Драги премиер на Италия" Повечето страни вносителки откриха сметки в рубли" ! Само нашето Кире пръв се опъна като магаре на лед, ама даже и не знае милия отде ще мине тоз по- евтин (уж де) газ.

И каква ще е цената на по ниската цена от Газпром, да не се окаже , че Кирчо е продал голяма част от България, или ще купи хвърчила на тройна цена и пуска македонците, или е пазарил някой нов американски ядрен блок, или е продал сегашния АЕЦ, варианти много, но цената няма как да е по ниска от Газпром, просто щото струва по скъпо. А доколкото разбрах, повечето страни са си открили сметки в рубли, само нашите продажници или глупаци се правят на интересни, и по важното колко ще ни струва това.

По сметките си ще познаете... колко евтини са газа, тока, водата... Само търпение...

Само да допуснем газът от САЩ е на приемлива цена/ не по евтин/ . Имате ли представа как се добива , чрез хидравлично разбиване и не само вода а и куп химикали които трябва да деактивират или погребат. От там иде приказката за чистия и мръсен газ. Знаете ли колко почернени семейства има само в САЩ и то само за да се добива тоя газ.

Въртим, сучем, борбата за човешките права стига до борбата за газа и петрола.

От 2013 почти никакъв химикал не се използва във фракинга. Освен това преди втечняване газът се третира до оптимално изчистване на всякакви примеси защото примесите могат да не са устойчиви при дълбоко замразяване, така че теоретитично, това е най-чистият газ.... съответно цената... Но моля не лъжете с опорки

Ама никакви химикали не се използват. То газчицата сама си излиза, само като я помолиш. И това, че районите за добив на шистов газ стават пустиня, ами че това е оптична илюзия, опорка. Требе да се добива шистов газ в Добруджа, нали? Обработката на населението е пусната вече.

Гербавите тролове са получили превод по сметките си!Доста са активни!

Нищо подобно драги, не е нужно да си гербер, за да схванеш, че тоз води страната към провал. Всеки, който се е продал на САЩ е съсипал държавата си. Последният пример е Украйна.

за РСМ?

Лети, но ако има кой да го ползва на тази цена...

Киро, защо гледаш като препикано мушкато? Реалността те блъсна фронтално като бърз влак и не можеш да се освестиш. Явно в САЩ са ти обяснили как стоят нещата с твоето временно премиерство. Защо не казваш коя е компанията с която си договорил доставка, на каква цена (около), какви са разходите за доставка? Защо сега цената ще е една, а следващите (ако има) по-ниски, колко по-ниски? Бойко така говореше и за Ф16-70 (че цената на следващите поръчки щяла да е по-ниска, пък се оказа ЛЪЖА. А ти продължаваш с лъжите, и никаква промяна не се вижда. Дори нулевата толерантност към корупцията не се забелязва, за заемите, за Гешев даже няма да споменавам. В Харвард не ви ли учат да прибавяте в цената всички прилежащи разходи, а не да си измисляте колко била ниска цената, ама с точка на доставка Американския западен бряг. ОСТАВКА Киро, отивай да печеш торти.

за сметка на това премиерството на Копейката ще е вечно!!!!

Ако американите докарат газ,който изисква терминал за сгъстяване и такъв за разреждане Това са големи разходи А транспорт? Ако го докарат над руската цена ? Щатите нищо не дават така.Ако дадат ще вземат 10 пъти отгоре Това бе е СССР срещу компоти,гащи и вино да ти се изплаща с петрол,който препродавахме и в Бг влизаше 500% печалба Намерете ни окупатор като СССР чийто народ да живее по зле от окупирания

а ако Газпром ни спре газа? ООООО ама те вече са го спрели!

Плати и веднага ще го пуснат, няма проблем

Платихме! Но те върнаха парите и пак спряха газа! Толкоз за руската почтеност и благонадежност!

Един път излъга за българското си гражданство, втори път - за завода за електро автомобили ..... сега третия път дали казва истината ?

Американският газ е най-евтин в света на ниво терминални цени/хъб. Всеки може да го провери. Въпросът е че логистиката и последващите разходи за регазификация, съхранение и транзит са високи и тук сметките може да излезнат грешни. Тъй като България не е запазила капацитет в Ревитуза за Юни, чудно е как може да се каже, че ще е по-евтин (или по-скъп) от друг газ, освен ако някой не планира пак да го замени/суапира за руски....!?

Дай да видим сега равносметката- харвардското говедо отказа да плащаме по схемата на Путин и логично той ни спря газа. За нас тая схема на плащане не представлява никакъв проблем, пак щяхме да си получаваме евтин руски газ. Обаче, за да не се наруши имиджа на долара, и за да не пострада американската икономика, ние излязохме по-големи католици и от папата. Същевременно българската икономика е пред колапс, за цените на горивата да не говорим. Както и да го наречеш Киро-подлога, предател, слуга на чужди господари, американска мастия-все ще е малко. Колкото по-скоро бъде изритан-толкова по-добре за държавата.

Гоше, абе ти си повече интелектуално необременен и от "Сашето". Как руският газ ще е по-евтин като ще минава през борсово изкупуване на тея рубли от руски контрагенти? Какво точно им пречи утре да направят цената 1 рубла за 1 кубически метър, но обменният курс да е 1 рубла за 10 евро? валутните курсове от няколко месеца твърдо се определят само и единствено от централната им банка и без нейна санкция не може 1 копейка да се обмени.

Интелектуално необременения, ами те сега какво правиш бе? За да си купиш газ пазаруваш долари. Долари може да пазаруваш само и единствено в САЩ и от никъде другаде, защото американците веднага ще ти резнат тиквата. Това е основата на петродолара още от 1970г. И го купуваш долара на какъвто и курс си измислят американските евреи. Да не мислиш, че се образува един справедлив курс на долара , спуснат Свише от небето? Курса на руската рубла ще си го определят руснаците и ще печелят те, а не американските евреи. За това е този американски еврейски вой, само че на български език. Сега ще ни натресат газ на жестоки крайни цени. Щото май Киро тъпака, няма да се учудя, че ни представя "ниска" цена в САЩ. Ама докато дойде до нас, може и двойна да стане.

Газта от сащ не трябва да става разменна монета в предателска сделка за вдигане на ветото ни срещу рсм! Разбирам, че правителството ни отново е под външен натиск, както по темата с оръжията за украйна, където за щастие успяхме да се измъкнем от братоубийствен грях. НО следващата голяма битка за нас като българи е за Македония! Трябва да издържим като гърците до край и да си отстояваме националния интерес! Ако ще и ЕС и щатите и целият свят да е срещу нас не трябва да се огъваме!!! Признаването на българско малцинство в рсм е капан! После ще искат ние да признаем македонско малцинство у нас и ще почнат териториалните им претенции към гоцеделчевско, банско и т.н. Щатите яко подкрепят турция, която иска да се свърже с албания по суша-през нашата територия! Турците от години поддържат тяхна войска и морски бази в Албания! Всичко е гадна игра срещу България с помощта на някои наши продажни политици и "съюзници и приятели"! Македонците първо трябва да признаят, че сме един народ с общ език и история до 1944-та година! Да заявят и подпишат, че нямат никакви териториални претенции към България! Да си оправят учебниците по история! Никакво вдигане на ветото ако трябва от ЕС ще излезем!!! С такива приятели не ни трябват врагове! Успоредно с това диалогът с рсм не трябва да спира, защото рано или късно народите ни трябва да живеят обединени в християнска национална българска държава!

При добива на газ в САЩ се използват 580 химикала. Трябва химичен анализ какво получаваме газ или коктеил от химия.

Жеков, "газа" също е коктейл от химия. Що не си внимавал в час? Или ти само в часовете по полит-просвета си влизал?

Ново 20! Купувам си пуканки и почвам да ви чета глупостите и да ви гледам сеира. Жалко че има твърде много тъпоъгълници, които ви се връзват на простотиите. Очаквам следващата опорка - например ..., не няма да ви давам идеи!

чЕкай да си допият кафето - още четат сводката от посолството, това беше само за загрявка. Те преливат от идеи.

Поздравления за премиера Петков по отношение на договореността за втечненият газ,който ще получаваме,на прилична цена. Разобличителя

ако ще е колкото руският - цената изобщо не е прилична. Индустриалците пак ще скокнат. Все пак е по-добре газ на по-висока цена дето го има, вместо газ на по-ниска цена дето го няма. Щото предприятията не могат да работят само на лозунга "НРБ-СССР-Вечна дружба". Това сме го пробвали вече.

Малко статистика: 1. Простокиро каза, че ще строи завод за електромобили. Завод няма, първа копка няма, нищо няма. 2. Простокиро каза, че, ако спечели изборите, ще спре кражбите и НЯМА ДА ТЕГЛИ НОВИ ЗАЕМИ. Изборите минаха отдавна, простокиро всеки месец тегли нов заем. 3. Простокиро каза, че, ако спечели изборите, ВЕДНАГА ще свали гешев от поста. Гешев продължава да е главен прокурор. Следвайки статистиката, е редно да подходим със съмнение към казаното от простокиро, докато не видим реалните факти, в с лучая - доставени количества и цени. И, моля, не ми обяснявайте за борисов! Две години скачахме по полощадите, за да го махнем от властта. Простокиро е на власт вече година и нещо.

Докато плебсът гласува за някого, който бил казал нещо, така ще е. Както се казва, аз каквото мога да ти обещая, никой не може да ти го купи.

Мога да продължа с още от лъжите му, но няма да стигне мястото в този форум!

За лъжите на Боко тиквата кажи нещо!!!За тях с дни трябва да пише!!!

Киро нека си приказва, обаче имам вземане-даване с макетата. В последно време масовото мнение е остро против ЕС и ги е обзела силна смес от русофилия и туркофилия. Сега по Гергьовден бях там на мероприятие и са такива салтанати към турчолята, при това не от местните косовари, които са си болни фенове на Турция, а баш от макетата. Омразата им към България е прерастнала и в такава към ЕС, които според болшинството от тях са обикновени колонизатори и заплаха за икономиката и "античката" им култура. Явно са много предани към създателите си от Москва. Само не знам дали гледат какво става в Украйна и какъв колос на глинени крака беше Русия, а сега вече е просто джудже на глинени крака. Разбирам мерака на американците да ги набутат в ЕС, за да ги откъснат от русофилските им простотии, но ако американците съдят по нас, това е бита кауза. Сърбите и те в болшинството си са против влизане в ЕС и само управляващите им ги дърпат натам.

Македония не е създадена от Русия, а от Тито. Като победител във войната, Тито партизанина се самонадарява с правомощия на балкански властелин. Копира СССР и се опитва да измисли федерация на южните славяни. Като победена държава, на България е отредено място на съюзна република. Следва остри български протести и делегация начело със звездата на световния антифашизъм Георги Димитров, с международен голям авторитет, отива в Москва да се оплаче на Сталин. А по това време Тито доста си самоповярвал и вече се дръвчи и на руската машина. За което бил резнат с мераците си и се заформила доста по-малка Югославия. Но успял да отмъкне българската Македония. После започнал терор над местното българско население да се помакедончат. Организират Кървавата Коледа, за една коледна нощ избиват около 1400 българи, които отказвали да се помакедончат. А в маннастира Прохор пшчински сядат и правят македонската азбука, на основата на сръбската, малко променена. И измислят македонския език, също сърбовизиран. Та в случая, малко недовиждам къде е ролята на Москва и международния интернационал. Освен, че спасяват България да не е в Югославия, което не ми се струва да е лошо.

Стига с тази Москва. Тито скъса с Москва през 1948 г. и от тогава македонизмът е на директно управление от САЩ. СССР и България приключиха с македонския експеримент през 1948 г. и от тогава минаха 74 години! През всички тези години Русия няма никакво реално влияние над процесите в Македония.

Искаме си евтината руска газ по газопроводите! Газта да се плаща по схемата на Газпром, и няма проблем. Няма смисъл да се мъкнат до Вапингтон да харчат парите на данъкоплатците. Ако искат да се разхождат, да си плащат със собствени средства. И Киро шантажа, внимавай какво ще говориш, да не забъркаш пак някоя каша, антибългарска. С нетърпение чакаме оставката ти, а ти все още се правиш на лидер. Що за гьонсурат си ти, заедно с другите клоуни? След като Русия спря газта за Полша, тя започна да купува пак руска газ, но с реверс от Германия. След като спряха газта и на Германия, Полша започна да купува пак руска газ от Италия и Франция с виртуален реверс. По последна информация 10 страни от ЕС са си открили сметки в рубли към Газпром, а 4 от тях вече са извършили плащанията в рубли. Така че единствено България е без газ и алтернатива в момента. Втечнения газ, който споменават, е скъп, и силно замърсява природата, така че не е за предпочитане. Турците, гърците също купуват руска газ, но ако решат да ни дадат от нея, ще е с надценки. Така че единствения разумен вариант е Кики и Кокорчо да се извинят на Путин, и светкавично да открият сметка в рубли към Газпром. И проблемът е решен. Путин каза, че ако се извърши плащане, ще пусне отново газта. Това е най добре за народа, а ако американските подлоги и еврогейове не го направят спешно, да се разкарат, следващите ще го направят.

С две думи искаТЕ си "евтината", но по-скъпа газ от Русия, не за друго, а защото е от Русия. Националните интереси не ви вълнуват изобщо. Вълнуват ви руските интереси и пищите, като настъпени жаби.

а комисионните от руската газ, кой мислиш, че ги обира? То защо е тоя вой сакън да не се спира тръбата? Сега са малко по-прикрити, ама едно време бяха толкова нагли, че си бяха официално регистрирали дружестовото, което да си прави корупционните отчисления. За ТОПЕНЕРДЖИ иде реч. Питайте гугле ако сте забравили.

На каква цена???

кое? Газа? Нали пише - на цената на руският.

Как не го е срам канадското мекере! Престъпление е самото му участие в българската политика! Върши големи поразии! Малко ли ни беше плювнюлийския дебил....

Патологичният лъжец Кирчо Тъпото така се оплете в собствените си лъжи, че вече говори откровени идиотщини. Абе тъпак смотан, ти да си чувал някога че договорите за втечнен газ са дългосрочни ?? Какви 2 кораба, какъв Юни, какво министерство на енергетиката те гонят...??? Тези цени са определят на холандската борса TTF, и те в момента са поне два пъти по-високи от нашия договор с Газпром. И при всичко това, как така американците ще се навият да доставят газ на нас, под пазарната цена, и то на фиксирани цени ?? За какъв период ?? Какво количество ?? Кириле, ти изобщо къде се намираш и от кой свят падаш ??? Или тая Лена съвсем ти е замъглила съзнанието...??

Ама разбира се, вие определено знаете повече! Интересно, защо не договорите нещо по-добро, абе направо си го кажете, искате България да бъде анексирана, да стане част от Русия и да изчезне от световната карта, нещо, което дори османското робство не успя да направи, бг русофилите обаче го искат с цялата си продажна душица. Ехо, русотролчетата, оплетохте се в опорките нещо.