Ананиев залага на вариант 2 за здравен модел

В основата на промяната, която предлагаме, има две неща - конкуренция и силен контрол, каза министърът

Обратно в новината

Коментари - Ананиев залага на вариант 2 за здравен модел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Nu rata cele mai noi vesti din lumea tehnologiilor smart[url=https://infoteh-news.blogspot.com/2018/09/samsung-galaxy-s10.html].[/url]

ВМесто да затегнат мерките за спиране на кражбите от алчните доктори то с тези предложения ще плащаме много повече и ще получаваме много по - малко лекарска помощ ! И ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ си създаде държава !!

Това да не е лесно..? Москов въведи отпечатъка и всички скочиха против. И пациенти, и лекари. Значи всички искат нещата по старому.

Работих в Чехия и когато се пенсионирах само с чешка пенсия, защото за българската нямах възраст ми предложиха да си избера от 11 здравноосигурителни каси за внасяне на здравните осигуравки!!!

грабаджиите още нещичко да грабнат. Нека, пак за тях гласувайте матряла.

Определено задължителна здравна застраховка е добро начинание,особено при това източване на касата.Така при съмнение за измама самите застрахователи ще разследват,защото и те ще плащат за далавери в противен случай

Тези некомпетентни хора толкова ли са и глупави та да си въобразят ,че могат да вземат такива решения без да ни питат? Дават ли си сметка ,че и без тези безумия са останали без подкрепа? Толкова са се ояли ,че са загубили напълно връзка с реалността ?

ЧИСТА ФОРМА ЛОБИЗЪМ = НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО: - НИЩО КОНКРЕТНО КАТО СМЕТКИ. ЛИПСАТА НА КАКВИТО И ДА Е БИЛО ИЗМЕРИМИ ИНДИКАТОРИ!!!! С ЧАСТНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ: Дублиране на администрацията + печалба = по-малко пари за ЗДРАВЕ ВАРИАН1: да дадем 12лв на ЧАСТНИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ ( 12месеца 12лв = 144клв 7000 000 = 1 Милярд за ЧАСТНИЦИТЕ ) ВЪПРОС ПРИ ВАРИАНТ 1 - Как ще се конкурират ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ако сумата е фиксирана на 12лв? ВЪПРОС ПРИ ВАРИАНТ 2 - Кои застрахователи ще искат да осигуряват ПЕНСИОНЕР?

Предлагам на министър Ананиев трети Вариант при който вместо да прави ненужна гимнастика просто да вдигне с 1% Здравната вноска и да приключва с тъй наречената от него реформа. След това да подава оставка и да търсят някой който има понятие от здравеопазване и знае къде и как се източва НЗОК. Вевеждането на Втора Задължителна Здравна вноска ще ядоса твърде много хора а това няма да се хареса нито на Царя от Банкя , нито на Тримата Тенори от ОП. Иначе по лекият вариант е демонополизация на НЗОК без нова задължителна вноска , но всеки да избира къде да отиват неговите 8%. Това ще се хареса на масовата част от народа.

Този бюджетен плъх смята че ще си реши проблемите като бръкне в джоба на всеки българин !За него 12 лв.- бълха го ухапала , но за социално слабите и болшинството пенсионери това са си над 5 %!Вдигат пенсиите с 2-3 % и веднага прилапват 5 %!Ей бюджетен тарикат , я кажи на шефа си Бойко от Банкя да вземете да спрете кражбите на докторите от Здравната Каса!Докторите ги превърнахте в бумажни фалшивикатори , по цял ден пишат лъжи , за да сучат незаконно от касата !До като не ги спрете тия пладнешки грабежи, цялото здравеопазване го минавайте на издръжка на бюджета!Крадците и мошениците от ГЕРБ!Аман от вас!

Докога от данъците ни /задължителни плащания/ ще финансирате частни търговски дружества!? Това е скандално! Докога в държавни търговски дружества някои ще вземат заплати 100 пъти по-големи от на останалите? Докога няма да ви пука за корупцията в тази държава?

Що ли не се разкарате?!?

Чакайте малко бе мухлиовци. Вие с толкова вдигнахте минималната заплата последния път.

Пълен резил е тази реформа. Отново е подчинена на логиката да се събират и после крадат повече пари от работещите срещу неясно здравеопазване и ничии ангажименти. Освен това отново облагодетелствани са тези, които нищо не плащат. Защо ? 1. Защото първо си плащате здравна вноска да кажем към частен фонд. Решавате да се лекувате и ОПА.. станало като с Олимпик. Фондът фалирал. А идете сега в държавата Х, наредете се на опашка при останалите кредитори и си чакайте парите от ликвидатора. 2. Плащате си здравна осигуровка. Ако е в частен фонд - виж точка 1. Ако е в държавен фонд, ще излезе, че тази осигуровка покрива 20-30 % от лечението, останалото трябва да си доплащате- т.е. пак не получавате нищо. 3. Защо работещите и плащащи осигуровка, ще плащат и застраховка. Застраховка плащат само тези, които не могат да платят лечението или осигуровките за това при настъпващо събитие го покрива застрахователя. Ама у нас не е така. Работещите хем ще си плащат осигуровка, хем застраховка, хем чрез държавния бюджет ще плащат застраховките на тъмнозелените, които никой не може да накара да си плащат каквото и да е. Да ги хванат да работят по един ден някъде и с надниците да си покриват застраховките. Всичко си остава по старому, само с по-засилени параметри - повече крадене, по-недостъпно здравеопазване, повече аванта за тъмнозелените. Ето това е предлаганата реформа. Абсолютно несъгласен съм с нея.

Чичо Кирил и племенник Влади Пеевски мислят само как да дерат още пари от народа и да пълнят търбуха на Доган-Пееф. Вчера ТЕЦ за Доган, днес свежи парички за застрахователите...

Много от клиничните пътеки в момента имат нужда от преостойностяване. Първото, което ще се направи с ресурса, който ще влезе легално в системата на здравеопазването, е да преостойностим някои от клиничните пътеки, които са подценени. Нужда от преостойностяване има цялата ни здравноосигорителна система,защото при сегашното и състояние ,колкото и повече пари да наливаме,нивото на здравно обслужване няма да се промени.

Не уважаеми г-н Ананиев, а кога ще ви дойде идеята например и вие като всеки данъкоплатец да си поемете здравните и другите осигуровки? Вярвам ,че можете да си го позволите ,защото явно ви плащаме твърде много щом сте забравили ,че много от нас едва свързват двата края освен че ви издържат.

jingiby

1 000 000 душе ну плащат здрявни вноски. Това ви е проблема. И това са основни циганите от електората. Не искам да издържам здравно безработни, мързеливи, крадливи, неуки и продажни гласоподаватели...

Ананиев могат да се обединят в един...."Да го духат бедните"!!!!!! Да увеличим броя на милионерите-директори на държавни болници!

И като ни вземате по 12 лева всеки месец, това ще спре ли докторите да не ни изнудват и крадат?

ОСТАВА ОТКРИТ ВЪПРОСЪТ, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ЦИГАНИТЕ !!!! ЯВНО ПАК НИЕ !!!! АЙДЕ СИКТИР ТОГАВА !!!!

ГЕРБСП, дами и господа! За късопаметните да припомня, че Кирчо Ананиев е виден експерт на БСП, неизменен участник във властта последните над 20 години, зам. министър на финансите при всички правителства. Сега министър на финансите е племенникът му Влади Горанов.

Тези 12 лв. трябва да се извадят от 8-те % здравна вноска, а не да се добавят

Моите задължителни 8% са 144лв на месец = 1728лв на година. Питам къде са? Дори нямам право на профилактични прегледи всяка година, защото съм млада. За моите 12г стаж се е натрупала една добра сума, но тя е похарчена за лешперите. Съгласна съм да плащам, но да си избирам къде да ги внасям, а не в общия кюп. И за детето си плащам, макар че уж му е безплатно здравеопазването. Ако чаках на тоза "безплатно" вече 2 пъти щеше да е лежала по 5 дни в болница, за да се усвоят едни пари

Избирам 3 модел да си плащам директно на докторите, а не за циганите

Парите за издръжка на циганите свършиха, нали? А откъде ще вземете още, боклуци герберастки, след като младите хора бягат от скапаната кочина булгаристан и вече няма кой да ви работи?

Стига с тия задължителни застраховки! Ненаядоха се родните застрахователи. Приемете го и си отивате от властта. Тази година творите простотия след простотия

Къде е опозицията? Къде е другарката Йончева? Другарят Кутев? Къде е Мустафа? Къде е видния аптекар Марешки? Къде са всички? АААаааа, в кюпа ли са? Ясно!

Ikakvo da te pitat? Kolkp da te derat doktorite kato otidesh na lechenie? 150 lv na mesec za cigari + 50 lvza rakia + 50 za bira,no za zdrave 12 lv sa ti mnogo.bravo!!!

Кирилчо, понеже си едно недоучено икономистче, да те светна какво правим ние инжинерите. Когато проблемът е нов и трябва да се направи избор между няколко варианта ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави моделно изследване - симулация на поне ТРИ варианта. Едва на базата на получените резултати се обсъжда окончателният вариант. ТИ НАПРАВИЛИ подобна оценка ?!?!?!?!

Драги ми министре! Стана ни ясен новия модел - той не е сложен и определено не е нов;) - пак ще стрижете тези, които и досега съвестно и в ПЪЛЕН размер са си плащали ЗВ! Не стана ясно това, което и досега беше обществена тайна: КАК, според експертизата ви на финансист, я виждате тази работа: 2 милиона и малко българи ( плащащи ЗВ от 8%, плюс 12 лева, плюс "обичайните" 50 % "доплащане") ще осигурят, освен своето здраве, и здравето на останалите - около 2 милиона пенсионери, около 1 милион деца, приблизително толкова индобългари и около 500 хил. държавни храненици ?! И къде е тук "солидарността" - имам предвид солидарността в плащането, а не само в ползването на услугата "здраве"?!

че това здравеопазванетето му е "счетоводството".... Не драги...това е сложен социален организъм и ще "Фърчи перушина" този път!!!! Още не си дал обясниние как директори на държавни болници са станали милионери?????

''В основата на промяната, която предлагаме, има две неща-наливане на пари в каца без дъно и силно крадене''.А вие какво очаквахте от потомствени крадци?Немски модел на здравеопазване ли да въведат?Естествено,че ще направят така,че да крадат още и още и не са ви виновни ни цигани,нито тези дето не плащат щото ако имаше електронни здравни карти всеки щеше да харчи това което има,тоест е внесъл.Малоумното роптаене срещу онези дето не плащали е все едно им казвате-плащайте и вие за да могат хора като този министър и родата му да има да крадат повече.А тия крадци и в пустинята да ги пуснете ще предизвикат липса на пясък.

Във Франция вноските са 8% без никакътв таван и се плащат от абсолютно всички - няма изключение нито за президента, нито за държавните служители. Здравни вноски се събират дори от лихвите по банкови влогове. С така събраните пари касата успява да финансира 65% от общите лечения и 100% от спешностите. Интересно защо някой се опитва да излъже българите, че с 8% вноски от част от населението, които на всичкото отгоре са ограничени за доходи до 2600лв месечно, ще могат да се покрият едва ли не по-голяма част от леченията?! Първо променете базата и принципа на събиране на тези 8% и тогава добавете други задължителни елементи! С 8% от ограничени доходи на част от населението няма как да се покрият повече от 50% от стойността на леченията на всички. Всякакви други твърддения са просто лъжа и популизъм!

Корумпирани лобисти и крадци! Нагли и безскрупулни изнудвачи и убиици!

Ми как с 90 000хил.лв. заплати,плюс бонуси,плюс тринадесета и четиринадесета заплата нищо,че болниците са на огромна загуба.

Ананиев не беше ли от БСП? Или сестрите ГЕРБ и БСП (от майка БКП) си менкат независими експерти за благото на родината?

друг модел..... Частните болници да работят само със застрахователи,а държавните болници само с НЗОК. Де гиди тарикати....никога няма да стигат парите поради безпределната алчност на тия дсето са най-отгоре на пирамидата.

Значи разбрах няколко неща. 1. Това че съм плащал големи осигуровки не е важно, пари няма. 2. Обаче въпреки точка 1, трябва да плащам още повече. 3. Ще трябва да дам поредната задължителна застраховка на застраховател, който примерно може да реши че не се нуждая от лечение и да не платя. Не разбрах обаче 1. Какво става с армията държавни калинки, на тях пак аз ли ще плащам. 2. А на по-зелените дето и един лев в живота си не са внесли пак аз ли ще плащам. 3. До кога ще ви траем разни такива олигофрени да ни правите на маймуни

60 000 милиционери не внасят една стотинка осигуровки, само внасят рушвети в джобовете си, сложете още 1 000 000 държавни служители, римляни, 2 000 000 пенсионери....

А нямали поне един вариант, с който да се стимулират лекарите, да спазват клетвата на Хипократ, поне до 10% от задълженията и !

Ако счетоводството си върши работата, никой няма да може да се обогатява

В нНационалната кардилогична клиника записват за дечицата час за след дма месеца + 1 ден, за да може дори да презавериш направлението, да не можеш да го ползваш. Иначе 100 лева прегледа. Колко точно пари още искате да дам за да продължа да не мога да получавам нищо. Предишния път имах направление за специалист и се оказа, че в столицата на България няма нито един лекар, който да преглежда с това наравление по здравна каса. Веднъш бях в болница, но хората там се оказа, че са ме лекували безплатно, касата не им дала нито стотинка после. За какво ви дадох над 20 000 лева, че ми искате и още?

А как ще задължите застрахователите да не отказват сключването на застраховка, независимо от възрастта и заболяванията на кандидата?!

Нито лев допълнително не бих дал в система, в която си плащам всичко, без да ползвам услугите й. Единственият работещ модел е доброволното здравно осигуряване и според него да се ползват услуги. Който не плаща, не бива да ги ползва, като има регламент за реално бедните, а не за мързеливи с тен.

Заместник министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.[1] От януари до май 2017 година е служебен министър на финансите - в кабинета на проф. Огнян Герджиков. От 10 ноември 2017 г. е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов.

Прекалено много са тези които не плащат здравни осигуровки, а за тях плаща държавата, но никой не казва по колко. Равносметката е ,че работещите издържат системата и затова парите не стигат.

Пише се 'инжЕнер' - явно си от по новите 'вишисти'

Причината в здравеопазването да има недостиг на пари са, но не всички, следните: фондовете, които се угояват от ташите пари, безброй чиновници в НЗОК РЗОК и къде ли не, МЗ, и т.н. Е, как да останат пари за здраве? В България лекарите и медицинските сестри са равни по брой с чиновниците. На кого и защо плащам? Искам да плащам на тези, които се грижат за моето здраве. Това са лекарите и медицинските сестри, а защо не и санитарките. Но не и чиновниците и фондаджиите.

С 200 лв месечна сметка за 1 радиатор на месец, ти колко искаш да ти давам и на тебе простако... И тия застрахователи кои ще са!? Ще ти кажа кои, бързо ще направят застрахователни дружества - Генчо Начевците и гайдарчовците и щеревцитр милионерите на фалиралото родно здравеопазване....така как някои от тях бързо станаха и фирмаджии за доставки на медицински консумативи...Виж и разни дупетати и бивши министри или щерките и, синовете и зетьовете им и те може да се включите в бизнеса и да почнете да прочете 3- ти кран от парите за здравето на умрелия българин...шибаняци