Петкова договаря кипърски газ за хъб ”Балкан”

Енергийният министър Теменужка Петкова обсъди на посещение в Кипър доставките на кипърско синьо гориво за газовия хъб „Балкан“.

Обратно в новината

Коментари - Петкова договаря кипърски газ за хъб ”Балкан” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последното велико откритие на ГРОП - Кипърски Газ - добива се от Кипърски БОПррррррр. Нушке, е видЕ ли че у Кипър има основно камънак... или не остана време от плажа...

Pesh0

Кипър газ НЯМА . И да се намери след време , ще трябва да се говори или с Гърция или с Турция . Тази да си каже , че е била на почивка на държавни разноски , не да разправя хуморески . Може ли да отида да ви договоря газ от сейшелите или хавайсните острови ? Там газта е екологично чиста

Хей ,много газ доставиха министрите на Герб и лично Борисов .Газ от Катар.Газ от Грузия.Газ от Азайберджан.Газ от Гърция .Газ от ,,Турски поток".Газ от Румъния,а сега и от Кипър.Явно българската газ от екваторията на Черно море ще изнасяме за ЕС или Украйна.Хъбчето Балкан няма да поеме толкова много газ.Трябва още един хъб да проектираме.Мечтата на Гоце за газов енергиен шлем е изпълнена от Борисов.Браво.

от толкоз много газ, шче им трябва шлем за г.ъ.з

Аман от тая тъпотия хаб-мъб. Главният ГРОБар ритна питомното, сега тъпите министри гонят дивото. Народният съд ще ви оправи хъба! Непрокопсани продажници.

остава да договорим газ от германия,холандия и белгия,а да ит от италия и хъба е пълен

И откъде ще минават тези тръби на север? През турски води няма как да стане посмъртно...остава през Гърция, после на север към България??? и после- обратно на запад към Европа? Тия за какви ни мислят

Бягал си от часовете по география!

E ..тя Счетоводителката няма да може да изчака до 2021 на тази властова позиция за да се изтъкне с тази газова сделка на века.

Гъз или газ под налягане----след години-----замазване на простотиите на тиквата.На тази и командировъчни не трябва да и дават,ние ги плащаме.Егати държавата.

Сигурно ще го носят с кухата тиква на Боко - щото тръби няма.

"В началото на 2017 година в офшорната зона на Кипър ще започнат нови сондажни проучвания" Още вървят проучвания,да не стане като с "Хан Аспарух". Всъщност какво ни интересува,най-вероятно никакъв хъб "Балкан"няма да има.

Ето на, само това начинание на правителството на ГЕРБ е достатъчно за да се види недалновидността на това правителство, и заробващите му политики, слугувайки на САЩ и ЕС. Значи, за да пълним още непостроен хъб Балкан с газ от друго място, не от Русия ГЕРБ и Б.Б. са готови да се плаща това четворно, само и само да се каже че Б.Б. е победил. Такива простотии до сега не сме гледали. Ама нали всичко е на гърба на бедния български народ . Какво пречи и газ от космоса чрез САЩ да идва тук за космически цени. Народа слуша, гледа и цъка с език - колко велик е Б.Б. и ГЕРБ. Толкова прост народ няма по света. То поради това тук може да се случват най-фантастичните неща- като този хъб който ще се пълни с втечнен газ и ние дори ще плащаме за инсталацията в друга държава. Такива анекдоти ако на друго място ги разправя някой ще го пратят на лекар. Ама в България е подвиг-

Рибата /газчицата/ в морето край Кипър, а олиото в тигана /хъба/ вече цвърчи.

досега знаех че в кипър всички енергии са "внос", но от Карлуково МС може да се научат ВЕЛИКИТЕ ГЕОГРАФСКИ ОТКРИТИЯ - сезон предизборна мъгла.

Шо не напишат просто и ясно: "Нушка на плаж в Кипър. Опасност от цунами!"

За износ на газ Кипър разчита като начало на единственото си открито засега находище Афродита в изключителната му икономическа зона в Средиземно море, чиито залежи са около 140 млрд. куб. метра. Че това мижаво находище за кой по-напред ще стигне.

Ясно е при 16 милиарда на година по търбата за 5 години .защото неможе да се изчерпи цялата количество до 50 % защото се пълни с вода! така ,че

Това, герберското племе, то ще ни осигури и подпише договори за доставка на втечнен газ и от Непал, ако е нужно, само и само НЕГОВОТО ХЪБЧЕ да има ТЕОРЕТИЧНАТА възможност да не остане на сухо...

ИГОР НАСАЛИК - ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР НА УКРАЙНА в предаване по ТВ 112 УКРАIНА на 24,08,2016-та си призна: "Да, ние плащаме по-скъпо за реверса на руска газ от ЕС и към сегашния ден тази цена е 185 долара. По прекия договор за доставка на руска газ ще плащаме по 140 долара за газ от Русия." Туй за СП2 и тръбата ТЕСЛА по плана Юнкер, в който ХЪБЧЕТО МУ Е КРАЙНА ТОЧКА за газ от СП2. А за втечнения газ - сами си потърсете за терминала в ЛИТВА.. За норвежката газ, с която УЖ и те се освободиха от руската.. Как си смучат сега палците с кисело-горчив сос..

доставката на руска газ по реверса е от максимум 500 клмз. А за България ще бъде от над 2000 клм. Да си сложите по-голям процент за транзитните такси дет ще плащаме, а няма да получаваме.. Къде 60-70 долара за нас ще ни е по-скъпа..

Абе може и да си прав, че ще плащаме по-скъпо, но за свободата и суверенитета си ще се плаща! Защото ние сме малки, но горди и си ценим независимостта! Да не сме като продажните немци, австрийци, холандци и англичани, които не само, че са зависими от "Северен поток"1, ами и втори ще пускат! И после като започнат да ги командорят Руснаците, ще ни се молят да ги освобождаваме от тази коварна зависимост! Ама тогава "ще видят те кон боб яде ли"!

zosha_@

за малки - малки сме. за гордостта - тя е като "с голо дупе, таралеж да мачкаш". няма как щом сме малки да сме независими. тук разсъжденията ти ми напомнят за едно мое гадже, което беше много независимо, но правеше каквото кажат мама и тате. а че трябва да си плащаме с пари- трябва, иначе ще си плащаме по друг начин. защото безплатен обяд няма. със здраве!

Ами нека да ни договори и газ от Сейшелите, Мавриций, Бали...... Като е тръгнало да внасяме от най-големите доставчици, що да не ги караме поред на номерата?

И да не забрави Канарските острови...Все пак са и по-близо!

Ако въобще стане, защото се наслушахме на много нереалистични варианта, на каква цена ще бъде и сравнение с руската, колко по-скъпа ще бъде. Защо тези будали турците не се ориентираха към този вариант, а взеха че строят Турски поток с руска газ. Струва ми се че изпуснахме питомното а гоним дивото.

Само хамстерът дето търчи у колелото може да ги бие гербаджии .

не знам защото тези пият а аз повръщам !

От Кипър до БГ с камиони ли ще я карат тази газ ?!

аха... и с гръЧки фериботи в стачка...

ха ха ха ха . Голям смях. Да се смееш ли да плачеш ли. Къде ви е конектора с Гърция бре ?

Боже, тези са луди или ни смятат за тотални абдали. Това, дори и да стане, е работа след 10-15 години, в най-добрия случай. Мошеници !

Боцето е държавник с поглед в далечното бъдеще.

Той глада в най-далечното бъдеще, когато няма да има хора.

Тия да не се сбият с Тюркмения, кой да ни дава газ.

Бойко и Плевнята да тичат с кофи за газ от Щатите щом ги слушат и им се подмазват. И на двамата им е чужда дипломацията.

айде поредния фишек... ОДА ЗА ГАЗА Турих аз да къкри бобЪТ, Газ да има за народЪТ. Хапнах здраво аз бобЕЦ, Люти чушки мезнах на конЕЦ. А във тоз момент прекрасЕН, Газ напъва ме опасЕН. И със новий ми хъбЕЦ, /дъртий ми г.ъ.зЕЦ - !!!нецензорна врсия!!!!/ Разпредлелям аз газЕЦ. Ха наляво, ха надяснО, Стана ми креслото тяснО. Ако легна по корем, Ще по пратя чак в Чирен.

Браво! Добро е! Ето и моята интерпретация в/у оригинала ти: Турих аз да къкри бобът, Газ да има за народът. Боба хапнах аз доволно Люти чушки хапнах си спокойно И във тоз момент прекрасен, Газ напъва ме опасен. И от новият ми хъбче Газ рулирам аз навред Ха наляво, ха надясно, Стана то креслото тясно. Ако легна по корем, Ще по пратя чак в Чирен.

;)) малко пояснения: -"А във тоз момент прекрасЕН" "А" - защо момента на идването на газа не е предвидим и точно определим нито по време нито по количество, но иначе е "прекрасен" ;-)) - Оригиналът е с нецензорния вариант. - Много е важно първо лице ед. число на всяка строфа ако може

;)) малко пояснения: -"А във тоз момент прекрасЕН" "А" - защо момента на идването на газа не е предвидим и точно определим нито по време нито по количество, но иначе е "прекрасен" ;-)) - Оригиналът е с нецензорния вариант. - Много е важно първото лице ед. число на всяко стихче ако може

Кипър офшорна зона ли е?

Шило

Аха

Теменужке,две години ни лъга,че ще спечелим делото срещу ,,Атомекспорт,,,като го загубихме ни излъга ,че присъденото е минимално и едва ли не успех за НЕК.Като се разбра за какви лихви става въпрос ни излъга нас и Бойко и той се върза,че можем да продадем реакторите на Иран,сега газ от Кипър,хайде стига упражнения на тема управление на енергетика.Провала ти е пълен и защо още те търпи Бойко не ми е ясно.

Преди ДВЕ по две години - ЦУНКАЩИЯТ ДЖИДЖИ и АРТБАКАЛАВЪРЧЕТО ДЕЛЯНЧО ни казваха, че мнООООООго усилено работят за да спИчелят делото срещу руснаците.. Дори обещаха да ги пляскат.. При БОКО ПЪРВИ бе това.. Не тургай и таз вина на ТЕМЕНУЖКАТА МУ..

А бе, какъв енергетик е Т. Петкова. това са великите идеи на генерала Б.Б.Нали той поради това сложи най-неподходящи министри в секторите за да може той да управлява всичко, че най-го може. Ето това е.

Хайде във Варна има едни тръби на склад взимай и полагай до Кипър.

А ЗАЩО ТЯ ГО ДОГОВАРЯ В КИПЪР , А МУТРА АГА НЕ ГО ДОГОВАРЯ С НАТАНЯХУ В ИЗРАЕЛ? .... КОМПАНИИТЕ КОИТО СА ОТКРИЛИ ГАЗА В НАХОДИЩЕТО АФРОДИТА СА АМЕРИКАНСКАТА НОБЪЛ ЕНЕРДЖИ И ОЩЕ ДВЕ ДРУГИ ЕВРЕЙСКИ КОМПАНИИ БАЗИРАНИ В ИЗРАЕЛ :)))

Хм, първо- тук пише, че 2021г. ще започне добива на газ в Кипър, т. е след 5 години....и второ- не ми се вярва тази газ кипърците, които са взели най- лошото от византийците и британците, ще ни го дават даром, та ние през хъбчето да го препродаваме

Втечненият газ се пренася със специално проектирани криогенни танкери/кораби/ на дълги разстояния. Той се връща към форма за газ чрез газификация в съоръженията за крайно потребление.През Босфора е забранено да преминават кораби със втечнен газ.Как ще го пренасят тоя газ?Втечнен газ ползват Испания,Португалия и др,но на техният бряг могат да достигат корабите за втечнен газ.

А до гръцкия терминал могат ли да достигнат кораби? А до турския терминал?

за ЛИТОВСКИО ТЕРМИНАЛ.. Малце поне да прогледнеш.. В каква НЕЗАВИСИМОСТ и ДОЛАРОВА НЕДОСТАТЪЧНОСТ са попаднали от договор с норвежците.. И какъв газ си ползват ЕСТОНИЯ и ЛАТВИЯ.. дето литовците ги считаха вече за свои клиенти.. И колко хубаво си смучат палците - с кисело- горчив сос..

Сите бугаре са каймак чалани!

А какво стана с евроатлантическото "Набуко"? Що милиони потрошихме и за тази диверсифицираща залъгалка, като преди това отказахме "Син поток"!

килърския газ, струва скъпо!

Абе аз знам за кипърски банки дето яко източваха пари от България. Тия пари да не са станали на газ и ще се върнат в България? Г-н премиер колко време трябва да мине да разберете че това прекрасна женица на снинката не става за нищо?! Всичко свързано с енергетика по нейно време се дъни ....

Слушал съм дивотии, слушал съм простотии,но гербаджийските нямат край!Прост фюрер ,прости слуги,ама разходките са за сметка на данъкоплатеца.

То вашите фюрери са едни умници...от кой да започна,че само за гея се сещам а другите мишоци и за прислужници на фюрера не стават или още си копнеете за тато,той беше гУем умник:)))))))

ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ ето дира специално за тебе е направил снимка на гАзовия хЪб, можеш да я видш}:-))) http://dnes.dir.bg/gallery.php?id=24006823#topnav

Ама какой газ из Кипъра друзя болгарские? За какие доставки извън Россия вьй говорите? Вьй спросили Вова что думает, а?

И он сказал.. По болгарский - "ГОНЕТЕ МИАЛЯ!"

Тук са "истинските български патриоти"....за тях е важно ушанките които им дават копейките да са добре а за нас......предателите във всички страни получават рано или късно едно и също нещо......и вие ще си го получите малко по-късно!

Изпуснахме питомното сега гоним дивото ! Производството и търговията с енергоносители е политика на световната бизнес върхушка, за която има само три тотема : монопол + изгода + огромна и нечестна печалба , най-често и винаги за сметка на измамените и потиснати икономически и политически народи ! Звучи като лозунг , но "крещи" като истина, за сметка на това !

Шило

А бе, нещо в Черно море, там, дето копат сега, май газ няма. Поне така се твърди на някои места. Па и резултати още няма...

Черно море е изкопано от древните укри с бивници от мамути! Там гАз няма! Порошенко знае, и затва не копа там};-)

Няма и простият знае ,ама си трае.Сигурно го е срам след толкова тъпи хвалби!

нашите управници си слагаха значки на шапките от местата, които са посетили, щяха да са се снишили с 20 см.

Те! Изтече месец август! Бойко Борисов очакваше през месец август, сондите наети от западно-европейски консорциум под наем за 122 хил. евро на ден, да са вече установили, има ли нещо като газ, или нефт под българските териториални води в Черно море. Мълчанието п този въпрос и шетнята около идеята за газов хъб, някъде в балканите, говори, че май, сондите са попаднали на нищо!

за ХАН АСПАРУХ се знае това.. И да се открие газ, добивът му ще бъде мнООООго скъп. ТОТАЛ и сие надали ще се бръкнат да инвестират в нещо, което ще продават на астрономически цени. ШЕЛ си заплю "СИЛИСТАР", ама след резултатите от ТОТАЛ и той надали ще домъкне единствената сонда, която може да мине под моста на Босфора. За ТЕРЕС - на търга просто не се яви НИКОЙ за да наддава.. А по бай Тошово време бе доказано - България е богата на бедни газови и нефтени находища. Що ли в последното - в Девенци, американците не са почнали все още промишлен добив, а продължават да си продават кондезата на Лукойол?

Още една причина да гласувам за кандидат - президента от герб???

Тая се разпра да пътува за сметка на българския данъкоплатец! Резултата е като социализъма - светъл, светъл, та се не види.

друго си е да се ходи на лов за архари.....те другарето нали са от народа все аристкратични занимания научиха много бързо като се започне от кубадински все ловци .....няма по-старшно нещо от селянина да го направиш цар

А кат спомена Гоце, нали и той договори азерски газ преди сума ти години.

С тая простотия ли ще оправдае раздуфката з асметка на Държавния бюджет. Гнус ме е от тая щайка гнусни и нагли хрантутници!!!!!

Добре е. Начи захранихме несъществуващия хъб с газ от находище дето още се разработва и ще заработи евентуално 2021 година и може би в него има газ.

Бла, Бла,Бла! А, от Кипър как ще идва газо до България! Втечнен, може би?!?! На тази ГЕРБ-аджийка, кой и е дал мандат да лъже! Това, че е от ГЕРБ, не значи, че трябва да и вярваме на оправданията за разходките и по екзотични места на държавни разноски! Оставка!

До вашето село газ няма да има но обещават повече фасул за да се газифицирате самостоятелно...като едно време сте го правили по почина "направи си сам"

Човек се учи докато е жив. Да бях знаел, че в Кипър има газ, нямаше да бера гайле за светлото бъдеще. Цял живот го чакам, пък то щяло да се появи през 2020-та. Чак да не повярва човек.

За последните 30-на години на криминален преход не бе потърсена отговорност на нито един политически кретен нанесъл огромни загуби на държавата със своята, меко казано, некомпетентност и в много случаи откровена престъпност, та сега за едно нищо и никакво хъбче ли издребняваме?