Истанбулската конвенция влиза в сила в Кипър

Истанбулската конвенция влиза в сила в Кипър от днес. Преди приемането на конвенцията имаше обществен дебат.

Обратно в новината

Коментари - Истанбулската конвенция влиза в сила в Кипър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е нужно да спориме,най добре потърсете в Гугал /прозореца на Овртон/и ще ви стане ясно,какво ни чака.

Но лично ти си длъжен да останеш човек. А човек е способен да намери решение на всеки проблем. И, ако нещо не може да направи сам, ще го направят група хора обединени от обща идея.

На 01 март депутатите от ГЕРБ отхвърлиха предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция. Днес парламентарната Комисия по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите обсъди казуса. Идеята за народно допитване е отхвърлена след 6 гласа за срещу 7 против, съобщи Ася Пеева член на комисията.

всички "копчета" в Кипър!

"Примерно според АФИС 38% от населението не е запознато с конвенцията." Голяма част от тях са неграмотни хора, които дори не са прочели ИК. Но дори да ги запознаете с ИК и да ги измамите всички тях да я одобрят, 38% са по-малко от 62%. "В България бяха нагнетени изкуствено страхове около понятието джендър, което изкриви и дебата за конвенцията. В същото време и у нас се сблъскваме ежедневно с домашното насилие." По гадно от понятието "джендър" е джендър обучението, което ИК ще наложи за децата ни и загубата на суверенитет. Не трябва да допускаме вещиците от GREVIO!

Ще бъдат запознати. На референдума, Обяснителния доклад да бъде закачен до избирателните списъци. За да е спокоен Бо (колко джендърско звучи), че народът няма да влезе прост и необразован в секциите.

Исках да потърся информация в сайта на Съвета на Европа за Истанбулската конвенция. Направи ми впечатление снимковия материал на сайта. Срещат се, обсъждат, това добре. Срещат се представители на GREVIO, докладват, и това добре. Но къде са мъжете на тези срещи? Или ги няма по снимките или са голямо малцинство. Това не е ли сексистка женска организация. Защо мъжете липсват там? Нима там не решават въпроси на семейството? Нима мъжете не са част от решението на семейните въпроси? Нима мъжете не са вече част от едно семейство?

Не само на снимките. От приоритетите на ИК отсъстват.

Наистина се изненадах. Очаквах от хората, които казват, че единия пол е онеправдан и да се борят за равество и да искат справедливост, очаквах от тези хора да дадат пример, като създадат организация, която да е 50 на 50 жени и мъже. За да могат да кажат - ето така се прави, ето така е справедливо. Но не е така. Казват за социалните роли, че били сексистки, а създават организация, която не е в състояние да състави екип по равно мъже и жени. Казват - искаме власт, а не могат тази власт да я споделят с мъжете, а я запазват за женския пол? Много несправедливо е да обвиняваш другия пол, а сам да правиш същата грешка.

ВЛИЗА В СЛИА ПО-ТОЧНО? В ТУРСКАТА ЛИ?!

Благодаря за поредната лобистка статия. Но като сте казали А, кажете и Б. Т.е. тук се посочват само страните подписали ИК, посочете и страните които не са подписали. Изобщо прилагането на "Прозореца на Овертон" продължава с пълна пара. Не подценявайте ИСТИНСКИТЕ българи, те не са виновни на безродниците!

Като любознателен изследовател на света в който съм инкарниран сега, изследвам фактите и причините-факторите които ги създават. Такъв факт е българската история в последните 30 години. Има ТРИ ПРОГРАМИ за България, от които две са конкретни. ПЪРВА - "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година, приета като резолюция на конгрес на "Световния еврейски конгрес" в Москва ВТОРА - "ПРОГРАМА НА РИЧАРД РАН И РОНАЛД ЪТ" от 1990 година, наложена без РЕФЕРЕНДУМ и предизвикала ИКОНОМИЧЕСКО УБИЙСТВО на българската държавност. ТРЕТА, ОБЩОЧОВЕШКА ПРОГРАМА ЗА ЗАТРИВАНЕ. Това е така наименуваната ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ. Чрез нея властта на БОГ-ТВОРЕЦЪТ, се изземва от организацията GREVIO. И това именно е причината, която ще доведе до факта ИЗТРЕБВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. Сатанинските сили са впрегнали сега последни-върховни сили, за запазване на своето статукво. Обаче са безсилни пред ФАКТОРИТЕ, които променят честотата на трептене на Земята и стратосферата, така наречената "ВЪЛНА НА ШУМАН". Ако до 1981 година тази вълна е имала стойност 7,8 Hz, то към днешния ден вече надхвърля 40 Hz. И се питам аз, какво ще стане с ратификацията на ИК? Привърженик съм на "ратификацията", защото тя ще е последната капка в чашата на Божественото Търпение на Господ българина. Последствията от такъв еди факт ще са катастрофални за сатанистите.

Кое не е вярно в написаното, че поставяш отрицателна оценка? Събуй си гащите, за да се увериш че съм ... ТОЧЕН.

"Обаче са безсилни пред ФАКТОРИТЕ, които променят честотата на трептене на Земята и стратосферата, така наречената "ВЪЛНА НА ШУМАН"." Безсилни са пред Всемогъществото на Господ Бог. Много е лошо, когато плановете ти не съвпадат с Божиите планове. А още по-лошо е, когато си непоправимо заблуден в обратното.

Българите не БИЛИ запознати с ИК?! Обаче именно българите носят кодирано в гените си Знанието-знаенето за ЧИСТОТАТА НА РОДА И КРЪВНАТА ЛИНИЯ. Тези които бият и насилват не само жените, не са БЪЛГАРИ. /юдаисти, христиЕни, мюсюлмани/ БЪЛГАРИН, е най-висока духовна титла в Космоса и тя се носи от Господ. Освен титлата, Той е и българин като нас. Ето защо БПЦ отхвърли приемането на ДЖЕНДЪРС ФИЛОСОФИЯТА. Един българин е написал в 10:59 следното: "Свиквай с мисълта, че няма да се приеме. Краят на сатанистите в света е близък, за това хапете така остро. Времето ви свършва."

Българите пък точно сме такава смесица от гени, че ако се опитат едва ли могат да ни определят произхода. По нашите земи са се смесвали татари, българи, римляни, французи, азиатци, араби и какви ли още не. Та, не ми говори за чисти гени, освен това, тази простотия за чистата раса отмря още преди 80 години. Изказването ти е толкова кухо, че ме е срам, че говориш нашия език.

Това е до болка познатата и пробутвана в ефир идея на евреите, извинявам се, но точно техните организации в България усилено ни я пробутвате. Не веднъж съм бил свидетел на това и съвсем определено го твърдя. Това не се твърди от българи. Естествено, че ви бърка, нали се опитвате да се пласирате като богопомазаните. И сега конкуренция. С тази разлика, че това, самите вие го правите, нещо като пиар. Твоят език не е български, а еврит. Повтаряш 1:1 сумите на тези ваши организации. Сякаш ни се подиграваш. А съфорумеца ти е казал много ясно и точно. И това Е така. Виж, не се впрягай толкова за тези негови думи. българин не е нация, а духовна степен. В бъдещето, вие нямате място, за хилядолетия лъжи, измами, толкова убийства ви тежат като национална карма, нямате никакви шансове да имате бъдеще. Липсвате там. Успокой се, няма да има какво и с кой да делите, защото ще отсъствате. А българският ген си го има, доброволен съюз от отците на Европа, траките, славяни и прабългари. Мощен и здрав корен. Няма да успеете да го унищожите. Вие наистина нямате никакво време.

Българите не са запознати, а и хобитите също, с ГЕНИТЕ СИ. БЪЛГАРСКИЯТ ГЕН няма почти нищо общо с изследването на ДНК. В много от случаите при изследване на представители на народности от Европа, показват спец(с)ифични особености при българските граждани. За сведение на "BILBO", БЪЛГАРСКИ ГЕН, е равносилно на ДУХОВНО ЕНЕРГИЙНО РАВНИЩЕ. От там идва началото на "объркването", в езика на понятията.

Мнозина от писалите са на мнение, че ИК се налага от евреите. Всъщност в България /за другите страни не мога да го твърдя със сигурност/ пропагандата "ЗА" Ик се води основно от НПО. Именно НПО отвързва ръцете на държавата да плаща на "наши хора" /НПО-тчици/, които да следят за насилието над жени. Апропо, това с нищо няма да намали броя на престъпленията извършвани над жени. Просто едни наши пари, вместо да отидат за общото благо ще потъват в нечии джобове. А едни "майстори на бързата стачка" ще бъдат финансово възпрепятствани да пречат на власта. НЯМА ДА ПРИЕМАМЕ ИК - мразим джендърите и НПО-тчиците. Точка!

Кампанията продължава. ;) Само че тази конвенция ще спаси ли и една жена? Законите може да се направят така и изпълнението им. Но самота конвенция едва ли. Аз преди, пък и сега реално, не знам точно какво значи джендър. По сайтове се ползва понякога вместо секс (пол). Не съм чел конвенцията но търсех определени думи. Там например има едно изброяване: секс (пол), джендър (социален пол) ... сексуална ориентация. Самият факт, че е сложено веднага след пол, показва друг смисъл. Плюс това, че навсякъде се опитват да вкарат сексуална ориентация, за да я изкарат законово нормална. Само че ако преди 150 години всички бяха с друга сексуална ориентация, сега нямаше да има вече човечество, тези с различна сексуалност, този сайт, законите и Истанбулската конвенция. В страни като Норвегия където налагат хомосексуализма, по твърдения 8 от 10 деца са на имигранти. Така че реалните норвежци в Норвегия след половин век сигурно вече ще са малцинство. Но да се върнем на конвенцията. Самото разделение на права на мъж-жена е вече дискриминация по пол. Това нарушава включително конвецията за правата на човека, която е приета от България, без точката за право на осиновяване от хомосексуалисти. Както казах това ще се опитват да го пробутат навсякъде! Може да търсите "Прозорец на Овертон" - стратегия за налагане на абсурдни идеи - примера е канибализма как да стане нормален, а реалният е хомосексуализма.

Съвет, колкото да се напъвате червени тролове, Конвенцията рано или по късно ще се приеме - а през това време гледайте по спокойно на нещата - че сте стари и немощни

една статия, кои в България са червените тролове: "Валерия Велева: Баста! Стига сте обиждали българския народ за Истанбулската конвенция!" Свиквай с мисълта, че няма да се приеме. Краят на сатанистите в света е близък, за това хапете така остро. Времето ви свършва.

Червени тролове са на баба ти фърчилата! Млада си, експулсивна и вярваш на всичко. Гол пръст да ти покажат ще се разсмееш. Поживей първом, понатрупай опит, па после се опитвай да осмисляш нещата!

Червен трол всъщност е комплимент. Голяма част от вас всъщност сте си обикновени простаци, които са изключително удобни за прокарването на руските интереси по нашите земи - хора без достойнство и национална принадлежност, готови да лижат всеки задник, който им намекне, че могат да продължат безотговорното и безмисленото си съществувание.

Ама тази девойка е иврит, тя не е българка. И работи като трол. Това й плащат, това пише. ако не е против българите, колко сме тъпи за нищо не ставаме, че трябва да дойдат да ни управляват други (поснай кои), то ще е русофобията, за да почнем да си вадим очите с руснаците. Същата ще ти обясни как в Сирич са загинали 700 вагнеровци и прочее подобни. Тя не казва личното си мнение, а се опитва да манипулира хората. Прозорец на Овертон е манипулацията, която са ни разгърнали. Решили, че българите сме изпаднали глупаци. Ама е много криво, когато тъп и посредствен иврит е решил, че може да манипулира далеч по-умни от него.

Правим се на Фея за едни пари

Къш оттука форумна проститутко.

Е,И...тук не хваща декиш..станахте банални с тази конвенция-хората казаха НЕ и ТОЧКА...Боко се сниши и подви опашка,то не бяха издънки,то не беше чудо-конвенция,енергетика,здравеопазване

Сниши се, но продължава да плаща с парите на хората за пропагандиране на този гнусен документ.

Не ходете в Кипър Ако все пак се налага не водете там деца Истина е че могат да ви ги отнемат и да ги дадът някъде за осиновяване НПОтата следят и дебнат а българския консул няма да ви помогне

Седем европейски държави са отхвърлили тази конвенция.Други като нас още я обсъждат.Тези които са я приели,очевидно пък не са от тези които ще я спазват,тъй като не спазват човешките права,камо ли на жените.

ратифицирането на джендърконвенцията от България ще означава само едно в едно много близко бъдеще -ПЪЛНАТА НИ КАПИТУЛАЦИЯ ПРЕД ВРЕЙСКИЯ СЪВЕТ-ОФИЦИАЛНОТО НИ КОЛОНИЗИРАНЕ ОТ ЛИХВАРСКАТА МЯФИЯ ,КОЯТО РАЗЧИТА НА ДЖЕНДЪРИ-МЕНДЪРИ ,ГЕЙОВЕ И ЗОМБИТА ЗА ТОТАЛНА ВЛАСТ И КОНТРОЛ ВЪРХУ ВСИЧКО КОЕТО ПРИТЕЖАВАМЕ .ВСЪЩНОСТ НИЕ СМЕ СЕ ПРОДАЛИ И ПРЕДАЛИ ОТ ВЕКОВЕ .ОСТАВА ДА ИМ ДАДЕМ ДЕЦАТА СИ -ДА СИ ПРАВЯТ ВСЯКАКВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ ,А НИЕ ДА УМИРАМЕ ОТ УДОВОЛСТВИЕ . ДЖЕНДЪРОБЩЕСТВО Е СБОР НА ОТКАЧАЛКИТЕ С ОГРОМНИ ПРЕДИМСТВА ПРЕД НОРМАЛНИТЕ И АБСОЛЮТНИЯ КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ ! ЗАТОВА ГЪРЦИЯ ОТКАЗВА ,СЛОВЕНИЯ И АНГЛИЯ ТЪРСЯТ НОВИ ЗАКОНИ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО И НЕ Я РАТИФИЦИРАТ . НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ ЗАЕДНО С ТЯХ СРЕЩУ ЛИХВАРИТЕ И МОНОПОЛА НА СЪВЕТА НА ВРЕИТЕ -ДЪЛЖИМ ГО НА НАШИТЕ ПРАДЕДИ И НАСЛЕДНИЦИ . ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА !

Ние сме официална организация призната в цяла Европа. Борим се за равноправие между всички хора на общността в България! Стойм твърдо зад истанбулската конвенция и настояваме да се ратифицира незабавно! В България все още доминира патриархалното общество, с ориенталски традиции, което генерира ежедневн терор над жените и децата. Побоищата в семействата са масова традиция, а жените не смеят да се оплачат, защото са репресирани. Редица професии и социални роли са отредени само за мъже, а жените не биват допускани! Ето защо имаме и обещание от ГЕРБ, че Конвенцията ще бъде ратифицирана възможно най- скоро. Това е Европейският път на българите и ще го извървим твърдо, неотклонно, с вдигнати глави!

Моля да отговорите на няколко въпроса: 1. Какви и откъде са финансовите постъпления за последните 3 години? 2. По какви проекти сте работили в последните три години? 3. Колко центъра за помощ имате? 4. Очаквате ли получаването на допълнителни средства от държавата след приемането на ИК? 5. Колко са постъпилите при Вас оплаквания за насилие от жени, деца и мъже за последните три години? 6. На колко от тях сте реагирали / помогнали /? Това като за начало.....

А защо лъжеш, не се забелязват ежедневни масови побоища над жени. Дори и при циганите не са толкова чести.

Отговорете на въпросите: Има ли тоалетни за транс-джендъри в Европа и Канада? Има ли новородено в Канада, на което е издаден документ, че е от НЕУТРАЛЕН пол?

В България ИК няма да се подписва.

Под благородния предлог за превенция и закрила от насилие над ЖЕНИ ни се пробутва "ДЖЕНДЪР" идеология,имаща други цели и идеи,несвързани с жени и деца, а на хора предпочели да са различни,независимо от подтика да ИЗБЕРАТ различието си. Те имат право и могат да защитят различията си в друга конвенция,ако изобщо бъде допусната и приета такава.Опитът тук очевидно не минава.

Упорито продължава наглата пропаганда в полза на Идиотската конвенция. И с всяка поредна слугинажна статия като тази (които вече предизвикват позиви за повръщане) още повече се усилва и затвърждава отрицателното отношение на българския народ към тази лукава измишльотина. Продължавайте в този дух, заблудени роби на антихриста!

Сайтът вече не е български, сатанистите от САЩ са го купили явно. Групата евреистанци от САЩ са тези, които се опитват да наемат доброволни роби в Европа. ДИР е техен проводник, беше информационен сайт, доста богат преди време. Сега стана жълт парцал. За това четем такива Джендър нюз. Скоро ще познем да четем и за актуални проблеми при смяна на пола, как да се приучават децата до 4 годишна възраст да маструбират. А това са неща, залегнали вече официално е програмите на германската просвета за училищата. Има го документално. Сайтът ни води в тази посока.

По-долу съфорумец беше направил забележка, че това не се отнася за гръцкия Кипър, а за непризнатата севернокипърска турска република. Както имаше посочени официални данни за 9 случая на домашно насилие в Кипър. ДИР, посочете поне източниците си и бъдете така добри да не обиждате читателите си, като лъжете така нагло и безцеремонно. Не е добре за имиджа, срива се.

Аз, Курти Доколенков, се боря за правото си да пребивавам в дамските съблекални при басейните, когато за половин час се почувствам социално-жена. И няма нищо да им направя на сестрите и щерките ви, обещавам.

""""Истанбулската конвенция влиза в сила в Кипър от днес."""Ами да им е честита

Българският народ изпраща искрените си съболезнования на кипърския. Дупе да ви е яко! Наистамбулиха ви го!

Значи няма да ходим вече в Кипър

Между другото, наистина препоръчвам да се прочете ИК и Разяснителният доклад към нея. А основно битката и налагането и, от НПО - тата е заради този текст : чл.8 на ИК, предвижда: Страните отпускат подходящи финансови и човешки ресурси за доброто изпълнение на интегрираните политики, мерки и програми за превенция и борба с всички форми на насилие, обхванати от настоящата Конвенция, включително за тези, които се провеждат от неправителствени организации и от гражданското общество.

ако прочетеш талмудъ много лесно ще разбереш цялата мръсотия ,която извира от съв.на европа,брюксел,оон и останалите мафиотски сдружения на талмудисти и сионисти .

Хайде да пробваме ИК в лагер за мигранти Всички араби в розово без бурки и бради Момченцата в женски дрехи момиченцата в мъжки си играят на гей семейство

Ало ДИР-а, крайно време е да разберете, че като цяло българския народ никога не бил, не и няма да бъде част от евройското-джендър блато !!! А за наличието на отделни индивиди, който се самоопределят като еврогейски джендъри - народа е казъл: Всяко стадо си има мърша ...

Не желаем да обиждаме народа, но случаят с Истанбулската Конвенция е показателен! Действително 80% от хората не са чели документа, но имат негативно становище! Медийната истерия срещу Конвенцията е организирана от най- ретроградните сили, които ни тласкат извън Европа и цивилизацията! Истината е, че в Конвенцията има само текстове за борба с домашното насилие, което е бич за българките. Според статистическите данни всяка трета жена у нас е бита от мъжа си ежемесечно, а някой още по- често! В документа няма никакви джендъри, както и липсват измислиците за налагане на перверзно обучение за децата и унищожаване на семействата! Това са лъжи! Конвенцията трябва да се ратифицира възможно най- скоро, за да не бъдем отхвърлени от европейското семейство!

Хитро, а сега да ни кажеш, какво пише в разяснителната част на конвенцията. Много изгодно премълчаваш. Без да искаш лъжеш или се опитваш съвсем нарочно да ни въведеш в заблуждение.

изтрийте тази ДЕЗИНФОРМАЦИЯ, от индивиди, които още от първият ред се дистанцират от народа.

Отговорете на въпросите: Има ли тоалетни за транс-джендъри в Европа и Канада? Има ли новородено в Канада, на което е издаден документ, че е от НЕУТРАЛЕН пол?

ИК въвежда презумпция на виновност срямо мен, в същото време, когато всеки втори ден от мен зависи живота на стотици хора.

след падането на борисофф парламента да се заеме с издаването на закон за закриване на такива ,,нпо-та,, като вашето и подвеждането им под съдебна отговорност ...??? ако смятате че ви се е разминало ,,досега,, не разчитаите на това в бъдеще време....!!! няма място за ,,еничарски,, организации в страната ни...!!! посягате на семеиството и децата ни...!!! за това няма прошка...!!! в н и м а в а и т е ...!!! оправете си първо ,,сиганите,,...!!!

В член 4(3) от ИК, който е описан достъпно за неюристи в точка 53 от Разяснителния доклад, е недвусмислено казано, че имплементирането на разпоредбите на конвенцията тоест, законите, политиките и услугите, които трябва да бъдат създадени и предоставени на пострадалите жени трябва да се случи без дискриминация на основа на полова идентичност. Нещо повече, в списъка с недопустими основания за дискриминация са дадени последователно три различни термина, които законотворецът разпознава като отделни: sex, gender, gender identity; или пол, джендър и джендър идентичност.

Мдааа ретроградна ти е истерията, с която демонизираш бг семейство. Типична политагитаторка си, ретроградно! От де на къде ще ратифицираме нещо което е залегнало в законодателството ве? Що за простотия измисли мизерното ви БХк-ско платено тролене. Проблемът с домашното насилие не е еднопосочен мъж-жена, а е доста по-дълбок произлизащ от психологическият натиск на жените върху мъжете и първосигналната реакция на податливите мъже, породено от блатото в което е затънало бг семейсвото. Защо не огласявате изследванията при тези проблеми м? Защото не ви е изгодно!

"Визираните в конвенцията конкретни форми на насилие са неприсъщи за България. А присъщите не са визирани. България няма обществено значим проблем, напр.с увреждането на генеталиите на жените и с насилствените бракове. Обратното България и ЕС имат много сериозни проблеми с: 1. Разврата, престъпление по Раздел VІІІ на НК; 2. Нелегален износ на жени с цел сексуална експлоатация; 3. Блудство с малолетни; 4. Детска порнография; 5. Демонстрацията на сцени на насилие против жени и домашно насилие по телевизия, кино, театри,книги, списания, ИНТЕРНЕТ достатъчни ли са средствата против публично показване на насилие чл.17,т.2 ИК? 6. Побой над жени-учителки, жени-лекари и др., 7. Детска агресия - момичета против момичета, момчета против момчета в училищата. 8. Ромското домашно насилие. Ноторна истина е, че огромна част от насилието над жени са породени не от физическото превъзходство на мъжкия пол, а от социалната среда бедност, мизерия, икономическа и социална експлоатация, войните. ИЗВОДИ: ИК не изпълнява собствените си цели - не зашищава против всички форми на насилие над жени( чл.1,ал.1, т.А) и не създава цялостна рамка за защита и помощ на всички жертви на насилие над жени и домашно насилие( чл.1,ал.1, т.В)." Това е казано от адв. Шейтанов по време на дискусията в СУ организирана от Председателя на НС.

чиба,чиба,чиба!!!!!!!!!!!!!!!!

Още един успех за трансгендъри, педерасо-лезбийки, социално-многополови, трансвестити и останалите симпатяги според видовете им. Ура.

След ИК заради културния марксизъм взимането на детето вече няма да е приоритет на майката и съда. След конвенцията това ще правят специални органи, съседи, разни НПО и други първични партийни организации. Имаме ясен паралел с турското робство където взимането на момчета от българските семейства е напълно законно. Малките пукнатини между родители и деца също ще се превърнат в пропаст дете може лесно да бъде подведено да се бунтува срещу родителите си. Отговорността на резултата ще се размие между институциите ще има давност, служебни тайни и ще погребе съдбите на няколко поколения. Отнемането на деца, защото искат да са вегани, гей или анимационни герои, вече се случва в някои страни. Мъката е огромна и непоказана от медиите. Просто държавата на културния марксизъм бръква там , където и Хитлер не мислеше, че може да се бръкне. В различията между роднини и поколения. Как може да завърши това? Ще завърши в Ада на отнемането на деца от бедни семейства и даването им на семейства инкубатори, платени от държавата. Това вече се случва, не без участието на медиите по техни сигнали, неясно колко прецизни. Причини за отнемането? Бедност, лошо отношение, сексуална неориентираност при децата, просто доноси или чиновническа корупция. Неща субективни и променими. Битката не е свършила. Всички, които се хранят от парите на НПО тепърва ще дават своя отговор, медиен натиск и зловеща упоритост. Но рефлексът в сърчицето на българите проработи. Зад ИК и привидната борба с насилието срещу жени има много други неща, които водят живота ни друга посока.

Много е вероятно ИК да е сигнално копие на доста последващи привидно международни директиви. Когато те ни налагат нелепици, трябва да има механизъм за отхвърлянето им, без борбата за това да е изтощаваща. Една ИК ще отблъснем. Втора, вероятно, също. Но срещу пета , шеста и т.н., обществото ще се изтощи. Трябва да поставим вътрешното законодателство над международното. Съюзното право на ЕС би могло да бъде единственото изключение.

Няма, ЕС е пред разпад, има държави, които посмъртно няма да приемат такава конвенция. Този ЕС е правен без да задължава страните да приемат такива перверзии. Вишеградската четворка ще се отдели без никакъв проблем от този съюз. Просто ще се присъединим към тях. А след това митническият съюз на Русия и Китай е на една ръка разстояние.

Ако искаме да сме народ - не може някакво си право на еврогейския съюз да е над БЪЛГАРСКОТО ! Ако правото на ЕС противоречи на нционалното - толкоз по зле за ЕС ! МАЙНАТА ИМ НА ЕС и НАТО !

Изобщо не ме интересува в кои държави влиза в сила,интересува ме в БГ да не вилза. Ако ще в целия свят да влезе в сила,в БГ не трябва да влиза.

Либералният глайхшалтунг и Истанбулската конвенция Автор: Борислав Цеков "Щом едно малцинство например транссексуалните иска полова неутралност в обществото, то всички жени трябва потиснат своята женска идентичност вместо да се гордеят с нея, и да приемат да бъдат третирани от държавата като бременни хора, а не като бременни жени. Или пък всички мъже и жени трябва да се съгласят да използват общи тоалетни и съблекални с хора, чиито външни полови белези са на противоположния пол, само защото те се изживяват на психическо ниво като нещо друго. И прочие. В някои държави (Канада, Великобритания) тази идеология вече е трансформирана в държавна политика."

Първа лъжа - в Истанбулската конвенция няма нищо, което да го няма в българската Конституция и закони. Лъжете, има! Това е определението "социален пол", който се въвежда от Истанбулската конвенция. И точно затова я гласувахте днес. Иначе ако нямаше, защо я гласувахте? Оплитате се сами в лъжите. Втора лъжа - Истанбулската конвенция няма да доведе до промяна на Конституцията и законите. Лъжете! Конвенцията е наднационално законодателство, което има върховенство спрямо националното законодателство. Ратифицираме ли я, всичко в противовес на конвенцията трябва да бъде съобразено с нея. Трета лъжа - длъжни сме да приемем "третия пол", иначе не сме европейци. Лъжете! Словакия, Хърватия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва - общо 11 членки на ЕС, които не са приели тази конвенция по-малко европейци ли са? Няма никаква причина да приемаме тази конвенция, никой не ни задължава! Четвърта лъжа - то не може да получаваме субсидии, трябва да приемем и "третия пол". Лъжете! България изпълни тежки условия, за да бъде приета за член на ЕС в областта на енергетика, икономика и какво ли още не. След което подписа договор за присъединяване. И тези субсидии са според тези договорености, записани там! Никъде не пише, че трябва да приемаме "трети пол". Така че да, Европа ще дава субсидии така, както дава на всички други. И никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме! Пета лъжа - Истанбулската конвенция е приета с обсъждане на НПО. Лъжете! Има НПО, които са участвали в работната група като консултанти на Министерството на правосъдието, но с никакви НПО и никакво публично обсъждане не е имало! 31 неправителствени организации написахме писмо с искане за обсъждане - все още нямаме отговор. И знаете ли защо лъжете? Защото не сте чели Истанбулската конвенция. Нямате идея какво пише вътре. И не ви и пука! Нали? Просто ще изпълните поръчката, която са ви дали. А ние ще дойдем пред парламента, за да ви попречим!

Малко сухи факти. Всеки има мозък в главата си и може да си направи изводите. В Съвета на Европа има 47 държави. От тях 45 са подписали Истанбулската конвенция. Отказали са да я подпишат Азербайджан и Русия. Конвенцията е ратифицирана от 28 държави. От тези 28 държави, 21 на брой, са направили това със забележки и резерви. Резервите са без значение. Конвенцията не е ратифицирана от 19 държави. От всичките 53 държави и организации, които са участвали в писането на Конвенцията, тези, които не са я ратифицирали, са 25, или 47%. Сред тях са САЩ, Япония, Канада, Ватикана.

Съветът на Европа е неправителствена организация НПО от държави. То предлага някаква конвенция, държави я подписват или не. А после доброволно, ако искат ги вкарват в националното законодателство. От къде на къде някакво НПО ще задължава държавите и то чрез психотерор и изнудване, да приемат документ, който има задна, двойна скрита цел.

Това е неистина Не са я подписали Гърция Румъния Полша Сърбия Украйна Великобритания и Прибалтийските рапублики Има и още в западната част на континента

извод: тази 'конвенция' е за колониите. Това обяснява и наказателният орган, който е над всякакво законодателство. Пак ще ползват лесбийките и 'насилието', за да секат неудобни политици. #мето, а?

тези дни обличаха в училищата момчета и момичета в ,,розови,, блузки като израз на ,,протест,, срещу ,,насилието,, в училище...!!! не сме я ,,подписали,, но под различни ,,форми,, заразата я разпространяват...!!! интересно...че ,,побоят,, над учителите продължава а да сте чули някое ,,нпо,, да протестира за това...???

Да четем какво ни очаква, много е важно първото писмо на българин от Канада, който преживява Истанбулския кошмар на живо. Ние сме в изгодна позиция, трябва да видим просто какво се случва в другите държави и да си направим сметката, интересува ли ни това безумие да започне и в България. "Иван Борисов, Канада: Надявам се България да не подпише смъртната присъда на нацията!" "Валерия Велева: Баста! Стига сте обиждали българския народ за Истанбулската конвенция!"

Странно как прозира през думите ти глупостта и дебелащината - типични черти на шростаците живеещи на изток от Урал и на юг от пъпа.

няма по-дебелашко от мъжееща се жена, BILBO. смес от най-лошите черти на мъжете и жените. ама с претенции, че и правите забележки на другите - но те не можели на вас...

Дреме ми на жендъря.

да иницираме референдум с някой въпроси относно сексуалните извращения и наказание за индивидите, които ги практикуват! 1. Да бъдат ли инкриминирани сексуалните извращения, като педерастия; лезбийство; содомия; некрофилия, педофилия и садизъм? 2. Индивидите практикуващи тези извращения да бъдат ли настанявани в психиатрия, докато се излекуват? 3. Да се инкриминира и забрани ли пропагандата на сексуални перверзии и извращения? Повече от сигурно е, че 90% от българите ще отидат до урните и 100% от гласувалите ще отговорят с ДА на трите въпроса!!!!

Ще добавя още малко.... Преживяването на джендър идентичност, която се различава от пола по рождение е заболяване, класифицирано в Диагностичния и Статистически Наръчник на Психическите Разстройства на Американската Психиатрична Асоциация (стр. 451) от 1980 до 2013 като психично разстройство. От 2013 разстройство е подменено с дисфория, за да се премести фокуса от самото заболяване върху симптомите на емоционален и психологически дискомфорт с които е съпроводено. Все пак, надявам се е ясно, че лекарите са подложени на политически и медиен натиск.

Дрътите циганки са нищо пред пропагандата на нашите нпо джендърки,феминистки и лезбиици! Къде ги намерихте тези 10 000 насилени кипърки и 1 милион българки за миналата година!

И ако се запознаят, веднага ще й кажат "евала" на тая джендаристка глупост, наречена конфекция?! Айде стига сте се надявали, пасквилчето на европидарите нема да мине у нас, ние сме древно племе, тука действат мъдреци отгоре и ни пазят от уродливости!

Че сме уродливо племе е ясно, още щом някой като теб си утвори устата. Жалко е че и такива се наричат хора, защото нямат нищо общо с хомо сапиенс.

да, уродливо племе СТЕ, цялото ЛГБПТ. ненапразно, педофилите са ваши хора... помниш ли?

Хайде малко информация. ... Великобритания, Германия, Франция, Турция, САЩ, а отскоро и Русия, не признават приоритета на международната норма над вътрешното право. Това означава, че те не са длъжни да изпълняват Истанбулската Конвенция, ако противоречи на вътрешното им право, за разлика от България.

Никой не е длъжен. Подписването на подобни документи е гаранция за волята на дадена държава да положи усилия за решаването на съответните проблеми. Хайде да не се държим като ущипани госпожици - което е за добро е добро.

Ето ти и отговор...... Чл.27от Международната конвенция на правото на договорите, която Република България е ратифицирала, предвижда, че държавите не могат да се позовават на вътрешното си право като основание да не изпълняват международен договор. Ха сега, помисли, какво ще последва....

някой ,който живее в англия ,може ли да каже ,какво е положението с джендърконвенцията ?защото нямам усещане ,че там ги изнасилват с ратифицирането ѝ.

повече от половината 'подписали' де-факто не са я подписали, защото в самата конвенция се изключва възможността да 'имате възражения'. Справете се с текста най-накрая... мекерета. И аз нямам проблем със 70% от текста, ВЪПРЕКИ че дублира нашето законодателство.. Останалите 30%, обаче, ни налагат свръхченгета, недосегаеми на мултинационално ниво, както и насилствено сменяне на понятието пол с неясното понятие 'джендър' в ЦЯЛОТО ни законодателство. Вкл и в Конституцията.

Кратко и ясно!

Хайде, пак се започна!

ГОРКИТЕ, НЕ ЗНАЯТ КАКВО СА НАПРАВИЛИ. НЕ, НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ В БЪЛГАРИЯ! НЕ, НА САТАНИНСКИЯ СОДОМО-ГОМОРСКИ ПЕРВЕРЗЕН РЕД В БЪЛГАРИЯ!

те са били излъгани и изнасилени -политически ,както го правят у нас !

Еййййй... въртят-сучат и все към тези малоумни нации, приели ИК и които не ги е еня за народа им! А това че децата им от сега нататък ще са атакувани сексуално и полово от т.н. джендърски организации - това тия не ги интересува!