Кипър: Шест армии са много за един остров

Мирът ще дойде само когато всички армии напуснат Кипър, подчертаха активисти в декларация, обявяваща началото на поредния антимилитаристичен марш.

Обратно в новината

Коментари - Кипър: Шест армии са много за един остров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чалмите ако се махнат, всичко ще е наред.

Ами като имат толкова армии, да изпратим и наша циганска армия /може и невъоръжена/, пък да ги питаме тогава.

" Елай, елай Путине Владимире да ни ослободиш от европейски и американски хайдуци...." има я в тубата

Британските военни бази са там от много отдавна -от 139 години. Вероятно защото Великобритания активно участва в Руско-турската освободителна война на страната на..Турция ! Въоръжението на турската войска е било с най-модерните за времето си оръжия,английско и френско производство. Освен това,обучението на турските офицери от английски военни тактици, както и хилядите висши британски офицери,участващи в боевете.Освен това, стотици британски кораби участват активно във войната. Например от британската военно-морска база в Малта (остров тогава под британско управление),тръгват стотиците транспортни кораби за да пренесат 50-60- хил. турска войска,намираща се в северна Африка,и която войска нямало как да се пренесе в Европа. Английските кораби ги пренасят до Дедеагач ,и от там по суша тръгват към Плевен.Командир на тази армия е английски генерал ,наречен условно Сюлейман паша. По пътя си към Плевен,тези англо-турски войски унищожават до основи всяко християнско село по пътя си. Особено по долината на Тунджа не е останал жив християнин,нито къща...Опожаряват и сриват из основи и гр. Стара Загора -родният град на Петко Славейков..след това пътят им към Плевен минава през Шипка -там знаете какво се случва. Но след войната,след като Великобритания помага за ревизия на Санстефанския договор и връщането в Турция на Одринско,Източна Румелия,Родопите,Пиринско,Егейското крайбрежие ,Вардарско и др, то Великобритания получава остров Кипър(?!) От тогава та до днес нейните войски никога не са отстъпвали от острова,тогава базата е била военно-морска,а впоследствие има и военно-въздушна.Интересното е,че те наричат руснаците окупатори,че са искали да завземат Балканите,руснаците,които след подписването на Санстефанският договор,впрягат конете и си заминават. А самите британци,точно те вече 139 год не искат да се махнат. Получава се ,че крадецът вика "дръжте крадеца" -:)))

Да сдават острова на турците и да се мащат оттам!

Шило

Браво бе, и що?

Двете страни имат огромен проблем с национализма. Дори да се постигне нещо добро между двете страни, междуетническата вражда трудно ще се забрави. Все пак имайте предвид, че от гръцката страна има бая хора, които виждат бъдещето на острова като част от Гърция, а не като независима Република Кипър. Смятайте.

Няма празно. Иска им се на руснаците всички "армии" да се изтеглят за да се настанят те, но кипърците си говорят английски, а не руски и няма да го научат - хахахаха

Кипърците говорят и руски.

За 5 години в Лимасол не видях/чух нито един кипърец да говори руски, освен рускините - хахахаххааха

В кипърците всички сътрудници на Путин си крият спестяванията от Вожда-Фюрер!

Турците е ясно, че са окупанти. Но какви са тия бази на Великобритания, кой ги е пуснал там? Или имаме ситуацията с Гибралтар?

Британците са там от много отдавна и добре, че са те, за да запазят кипърските гърци.

Шило

Успяха ли?

за сега без танка! Боли ме .... за всичките тези армии в Кипър1 Важното , Е че в кипър след като залезе слънцето по улиците се говори само на руски. Така , че Кипър е една мирна, обединена руска територия и никой не би си помислил да прави глупости срещу нас.

.. не прощава НИКОМУ!?

не знам, ти ще кажеш, аз съм на съвсем различни питиета.

Щом там живеят и турци и гърци и искат да се разделят - аз съм ЗА!!? Може пък така да си "видят хаира", бе!

О.Р. , колега, гневът ти е точно изразен. На първо време турчулята може да направят компромис за Амохостос (Фамагуста) и района. Вярвам, че си работил там и си от нашите. Това е призрачен град, пълен анахронизъм. Вече второ поколение измира, а имотите им се рушат в паяжини и морската влага от 1974 г. Но при възхода на сегашния султан, още по-малко ми се вярва, че киприйотите ще ги огрее.

Мирът ще дойде само когато всички гърци, които преди години се опитаха да направят преврат, напуснат Кипър! Вън гърците от Кипър, исконна турска територия! Гърци, Гоу Хоум ин Гърция!

Как така бре, Гурко(глу) твърдиш, че Кипър островът на Афродита е бил изконна турска територия. Та където и да копнеш в изконни турски територии все древногръцки артефакти се намират. Та целият днешен турски културен туризъм е на база древногръцка хилядолетна култура. Чети повече неграмотнико. Турки, Гоу Хоум ин Гаджалистан!

и дойде Путин....

Да изясним казуса! 2 НАТОовски държави имат военен сблъсък. Това са Гърция и Турция. Гърците изпращат военни кораби, но САЩ ги засича чрез спътници и дава координатите им на турците, които пращат авиация и ги потапят. Тези неща няма да ви ги кажат толерастките медии естествено, но е самата истина. Турция използва момента и окупира северната част и си прави там република, която си е турска. Какви санкции е имало срещу турците да попитам? Никакви! Както няма никакви санкции за това, че са вкарали войски в Ирак и Сирия 2 суверенни държави без някой да ги е канил там. Утре ще окупират и югоизточна България и познайте кой ще ни защити! Точно, който защити Кипът, т.е. НИКОЙ! И представете си точно тези са ни първи дружки сега, партьори и сме в един военен блок с тях. Същите, които щели да ни пазят небето. Разоръжехме се, закрихме армията, нарязахме каквото имаше за нарязване и си събухме гащите и се надупихме в югоизточна посока да ни пазят голите задници. Дори и оградата на границата си е нарязахме и унищожихме. А преди 25 г. там и пиле не можеше да прехвръкне. Всичките тези неща не са ли целенасочени ми кажете! Англосаксонците, винаги са подкрепяли турците и винаги са били против нас. ВИНАГИ! Запомнете ги и си помислете какви господари са ни и имат ли сметка ние да съществуваме. Никога, ама абсолютно никога не са искали да има държава България. Винаги сме им били неудобни и винаги където сме ги хванели сме ги смилали от бой. Жалко, че имаме продажни политици, които ни продадоха без пари...

Винаги, никога! Все пак някои неща са верни. И ние ако не сме в един отбранителен блок с Турция и ако имат повод, ще ни "налазят" и нас и ще станем точно като Сирия, Ирак и Кипър, така е, а и никой няма да им наложи санкции!

....палната истина !!!... адмирации за написаното !!!... а дано слепците прогледнаT наи-накрая ..че там кадето сме сега и там дето сме се запатили ...не ние мястото и никога няма да баде !!!

Даа, някои неща трябва да се знаят не само от историята, но от ...коментарите :- и от ОБИКНОВЕНИЯ човешки комон сенс - всичко са интереси, политически, икономически и няма приятелство и защитничество в този смисъл, какъвто ние, обикновенните хора го разбираме. Ръкопляскам на тези хора - за ТОЧНАТА МИСЪЛ - +не ни трябват толкова много милитари за една МАЛКА, но важна? Кипър и Никозия. Никой няма да те защити тебе, или онзи там от нашите - ВСИЧКО се НАРЕЖДА /приеми го този глагол като многозначен/ отгоре, където е обърната палачинката. Друг е въпросът, ако имаш някакви вярвания, но ако не чуете наистина, какво ви казва О.Р.а, ще ви се оголи задникЪ, дори и да не сте го давали на никой - КОЙ ВИ ПИТА!

А на вас, кой ви ги каза? И щом тъй са направили американците, за чий го търсят гърците в НАТО :))))))) Червенотъпашки, болшевишки майтапи отново от кремълски списвачи!

Хубаво да се обедини Кипър ама има много за доизмисляне. Мангалската част не е в ЕС и има свободно движение с Турция. Не е лесно едно такова обединение

Кипър последно Гърция ли е или не? Защото много кипърци са казвали ,,тук е Гърция". А всъщност името на държавата е ,,Кипър". :D :D :D Някои от емигрантите ни които работят там да изяснят казуса.

Да също и 60 хиляди "наши" сънародници настанени там от голямата екскурзия през 1989 година да кажат, това новата им родина ли е? Това Турция ли е? Да изяснят казуса.

Кипър си е държава след ВСВ населена с етнически гърци и турци.. 1974 гръцките "Черни полковници" загубили всякакъв авторитет в Гърция залагат на национализма. Правят неуспешен опит да присъединят Кипър, но Турция се намесва. От тогава Кипър е разделен и има Сини Каски.Официално се признава гръцката част на Кипър.Турската чест е призната само от Турция.

сините каски са там още от 1964г., защото проблемът е от по-отдавна и не толкова прост както го описваш

кипърците ги предадоха британските курви и направиха пуерто франко (офшорна зона),1% възвращаемост на кредита, една лира-3долара-комунизъм! излъгаха да влезат в ес "за да се обединият"и им опънаха спестяванията, след туи два банкрота, сега се мъчат да го направят с гибралтар, андора и !!! бг-то!!!

Не случайно има една банка Barkley's , а колко други бизнеси си изб/п/ират там да им се прави счетоводството, е 1 на ръка...със сапун или без...

...махнете си воиниците...нарежете си оражiята ...свалете си гащите и заемете подходяща поза ....(като нас )...тогава тези дето искат да ви завоюват...направо ще ви "охраняват" и "пазят" (като нас)...

толкова ли сте ценна, та някой да се хаби ? Бихте ли прецизирали ?

да ти каже цената си ли :-