Коментари - Киев: Пленените моряци са военнопленници, Кремъл: Те са нарушители на границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че то било много лесно, бе! Пращаш три корита с 30 пияни матроса в чужди териториални води. После като ги арестуват вдигаш вой до небето, искаш помощи за тебе и санкции за другите. Как не се е сетил Боце да прати една от лодките дето ни ги подариха към Украйна и сега да искаме помощи?

Когато стане въпрос за някоя държава, а к нам как относится... щото по света любовта към тези разбойници не е много на ниво...

провокация в Керченския проток са 1. Да вдигне непрестанно спадащият рейтинг на Путин след подписване на пенсионната реформа. 2. Създава се несигурност, която вдига цената на петрола. Днес тя е скочила с 3,6%. А без високи цени на петрола Русия е нищо. 3. Отклонява се вниманието от провалите на Русия във връзка с даването на независимост на Украинската църква, случая "Срипал", очевидното убийство на шефа на ГРУ (втория поред, който си заминава скоропостижно за последните 2 години), пенсионната реформа и т.н.

Ххахахаххахахахаха вече съм сигурен че тук пишат или много заблудени хора или платени. Не е възможно да има толкова тъпоразсъждаващи същества. Дори да има нещо вярно в коментра ти просто със Скрипал тотално ме убеди.

Амиии точно обратното е тъй като наближават избори в Украйна а не в Русия...поне чети новините...На Потрошенко спешно му трябва външен враг.....и нов транш от МВФ че работата отива на фалит.

Само на 9.05.1917 г. 2-ра руска бригада губи 25 офицери, от които 3 убити и 950 войници. До края на май 1917г. руските загуби в завоя на Черна (убити, ранени, изчезнали) достигат 1200 души. 4-ти полк на 2-ра бригада е обезкървен. Той губи 50% от личния си състав. Още по-големи от руските обаче са италианските (2400 души) и френски загуби (4000 души). Така в пролетните боеве през 1917г. всички съглашенски войски търпят поражение. На 21.05.1917г. щабът на ген. М. Сарай прекратява настъпателните операции на Солунския фронт.Командващият Ген. М. Дихтерис е потресен от ужасните загуби и на 18.05.1917г. изпраща рапорт до ген. М. Сарай за необходимостта да се снеме бригадата му от фронта и да се изпрати в тила. Според същия рапорт руските загуби в бригадата към този момент са 4400 убити и ранени и 8000 болни. Ген. М. Сарай приема аргументи на руския си колега и на 24.05.1917г. издава заповед за извеждане на руските войски в тила. 2-та бригада е изтеглена към Екши су. В тила е изтеглена и 4-та бригада. През 1917г. антивоенните настроения по всички фронтове се засилват и обхващат и руските бригади във Франция и Македония. През януари 1918 г. положението на руските войски в Македония се променя. Заради многото случаи на неподчинения и разпада на дисциплината те са снети от фронта, като предават своя участък на френските си съюзници – 176 -ти френски полк. Руснаците са изтеглени в тила и разпръснати по лагери в Македония. Раздробяването на руските войски цели осуетяване на възможни бунтове. Най-големият от легерите е във Верия, където са концентрирани 6 000 руснаци. Започва и разоръжаване на личния състав. Несъгласните с този акт офицери са отстранявани от длъжност. През цялата 1917 г. Руската империя яде пердах по всички фронтове,а в самата империя избухва революция. Бойните жертви на империята надхвърлат 2 милиона.

онази втората, позната като Октомврийска я прави доказаният немски агент познат като Улянов-Ленин. В Русия е докаран е в запечатан пощенски вагон. Като колет. Сифилистик, със странно (меко казано) гласче. Спокойно бихме го класифицирали като трети пол. Джендер, ако повече ви харесва. Двамата с другарят Сталин стават ненадминати убийци - над 60 милиона. Благодарният съветски народ им строи мавзолей. После единият убиец го вадят от там. Оства обаче втората мумия - кумир обект на поклонение на милиони руснаци.

Абе че Сталин не е бил цвете за мирисане не е...ама чак 60 милиона...я посмали малко.....то през втората световна война жертвите са между 80-100 милиона...я малко по-бавно с математиката а.

Искам да кажа три неща: 1. Господа русофобите да спрат да пишат за 3 март 1918 година, защото Брест-Литовск договор има само формално значение за България. Реално си ядем хурката в Първата световна - победени сме от Антантата и сетне е подписан и договора в Ньой. Е ВМРО ощо организира шествия против него през ноември. 2. Военнопленици има, когато две или повече страни се намират в положение на война. Има и от едната и от другата страна. Но страните трябва да са в положение на война. В случая имаме нарушители на държавната граница. 3. Престанете да обръщате внимание на бандеровците - по диви, жестоки и приматни същества от тях в Европа няма.

Най-добре направо го забравете! Такова нещо не се е случвало!

И като се е случило кво? Да не взехме като репарация от Съветска Русия нещо? Например Бесарабия? Бесарабия я взе Румъния щото победи в Първата световна, а България получи един средно преобладаващ, благодарение на говедата Фердинанд и В. Радославов.

www.youtube.com/watch?v=iFDiy1SaT1M

Някой ще ми каже ли дали е открил нещо човешко в този, който издава командите? Аз не!

Русия е велика сила.

с американските пари зад гърба си

Само дето тази велика сила плаща дан на Чечня след поражението си там и е принудена да търпи мутрата Кадиров. Над 2000 училища във великата сила нямат вътрешни тоалетни. Същото се отнася и до голяма част от жилищата в провинцията. Децата на управляващите на великата сила купуват жилища, яхти и коли в презрените САЩ, Великобритания и Франция и изобщо не мислят да жертват живота си за някакъв си Крим или Сирия. Жертват го разни бедни глупаци, но и те поумняха нещо и сега съдят Русия в Хага.

Не схвана ли иронията! Досега от дира ме триеха.

кви военнопленници бе лудите? кога сте обявили война и на кой?!?

В същата 1916 г. след военно споразумение с Франция руски войски нападат България и през Македония. В Солун е дислоцирана 2-ра Специална бригада под командването на Генерал Михаил Дихтерис. Руснаците са прекарани с помощта на френски кораби и въоръжени с френско оръжие. Просто „пушечно месо”. Нямат артилерия, нямат логистика и за няколко месеца са попиляни от българската войска. Според донесенията на щаба на ген. М. Дихтерис само в началото на бойните действия неговата бригада губи 5 убити и 18 ранени офицери и 173 убити долни чинове, 1099 ранени и 128 изчезнали, или общо 1423 души. (Заб. – в момента изучавам личния архив на ген. Дихтерис, описващ събитията и сраженията срещу българските войски.) В този момент 1-ва Българска армия на охридчанина ген. Климент Бояджиев, настъпваща в направлението Битоля – Лерин – Острово се бие едновременно срещу сръбската армия, две френски дивизии (156-та и 57-а) и руската 2-ра Специална бригада. Впоследствие, поради числено превъзходство на врага, 1-ва Българска армия е принудена да мине в отбрана и фронтът се стабилизира с окопна война. Само при атаката на Негочанската позиция на 4.10.1916г. руската бригада губи 250 души. За да се придвижат от Негочани до Битоля, на руските войски им трябва месец и половина време. По руски данни само при атаките, предприети на 6 и 14.10.1916г. бригадата губи съответно 8 офицери и 450 войници в първата и 367 войници във втората. Впоследствие съгласно заповедта на Главнокомандващия съюзните войски N 2139 /3 от 11/24.11.1916 г. 2-ра Специална бригада влиза в състава на 1-ва Сръбска армия. През октомври 1916 г. на Солунския фронт пристигат нови подкрепления от Русия – 4-та Специална бригада. Тя също влиза в състава на Сръбската армия. В самия край на 1916 г. съгласно решението на щаба на Източната армия в Солун руските войски преминават към отбрана на Солунския фронт. Близо 50% от личния състав е болен от малария, а огромните загуби демотивират войниците.След абдикацията на Николай II през 1917 г. руските войски продължват да се бият като на помощ на българската армия са пристигат пристигат и германски части.

По щастливо стечение на обстоятелствата в близост до Варненския залив се намират две немски подводници U-7 и U-8. Когато научават за бомбардировката те незабавно влизат в залива и атакуват с торпеда агресора. Торпеда се взривяват в предпазните мрежи на руските кораби и те бързо се изтеглят. При появата си над водата в близост до брега подводниците са посрещнати от намиращите се там варненски граждани с ,,Ура’’ и бурни ръкопляскания. След този акт обществените реакции срещу извършителите му са толкова остри, че се стига до преименуването на храм-паметника „Св. Александър Невски” в София в „Св. св. Кирил и Методий”. През следващите месеци следват нови атаки и бомбардировки на Варна, Балчик, Каварна и на военноморските ни бази, което принуждава България през 1916 г. да се снабди със собствен флот от подводници. Така България става единадесетата държава в света, която има на въоръжение подводен флот. На 17 август 1916 г. Румъния подписва договор за присъединяване към Антантата, извършва мобилизация и на 27 август обявява война на Австро–Унгария. Това принуждава българите да прехвърлят войскови сили на север. Формирана е Трета армия начело с генерал Стефан Тошев. На 1 септември България обявява война на Румъния с една единствена цел – да освободи Добруджа и да си върне изконните български земи, предадени на Румъния от Русия още с Берлинския договор и доокрадени от Румъния през 1913 г. отново с дипломатическото съдействие на Русия. На Добруджанския фронт е дислоцирана 3- та Българска армия на ген. Стефан Тошев. Противници на 3-та Българска армия са румънски войски, руският корпус на ген. Андрей Зайончковски, както и сръбски части. В корпуса на ген. А. Зайончковски влизат 61-ва и 115-та пехотни дивизии и една кавалерийска дивизия, с численност 40 000 души. По-късно 19-та румънска дивизия, разположена в Добрич преминава под командването на руския генерал и така се образува т. нар. Източен корпус – сериозен противник на българската 3-та армия. В кратки срокове българската войска разгромява напълно крупните румънско-руско-сръбски съединения и прогонва остатъците им отвъд Дунав: На 2 септември Първа конна дивизия настъпва в Добруджа. На същия ден до обяд е освободен Тервел. На 4 септември е освободен Добрич, на 6 септември – Балчик и Каварна. На 7 септември българските части превземат Тутракан. На 8 септември е освободена Силистра, а на 14 -Мангалия. На 22 октомври е освободена Кюстенджа. На 23 – Меджидия. На 25 -Черна вода. На 26 – Хърсово. На 18 декември е освободен Бабадаг. На 22 декември 1916 г. българската войска влиза в Тулча и след това в Сулина. Българите заемат делтата на Дунав. На 3 януари 1917 е освободен Мачин и на 7 – Исакча с което приключва освобождаването на цяла Добруджа от румънска власт.

Още през 1915 г. антибългарската имперска пропаганда в Русия започва да обвинява България в предполагаемо „предателство” и „измяна” на т.нар. славяство и т.нар. православие (все едно, че те са запазена марка на Руската империя). На 14.10.1915г., ескадра от руския Черноморски флот атакува Варна. Бомбардировката се осъществява в момент, когато българските войски успешно настъпват срещу сръбските войски в Моравско и Македония и вече освобождават тези изконни български краища. Това е подъл удар в гръб от т.нар. „освободител”. Още преди официално обявяване на войната, когато все още България пази неутралитет в периода май-октомври руски миноносци общо 14 пъти наближават българските брегове и обстрелват българския бряг с цел сплашване. Бомбардировката на Варна е запланувана далеч преди влизането във война на България като план на руското Главно командване за завземане на черноморските ни пристанища Варна и Бургас и е лично одобрена от руския Император Николай II.

Обстрелването на населени места е ЗАБРАНЕНО от международна конвенция, сключена още преди 1900 г. и подисана и от Русия. Балчик е пострадал страшно много. Каварана също. Появата на немски подводници и хидросамолети спасяват положението няколко пъти. Храбрите действия на българската брегова артилерия също. Германия подарява (или продава?) две подводници на България. Ставаме една от първите държави в света със собствени подводници...

Това си е чиста провокация от украинска страна. Да тестват по тоя тъп начин Руската решителност да няма връщане назад след кървавия фашистки преврат в Киев и последвалия референдум в Крим, целящ да предпази преобладаващото руско население и руските интереси в Крим, сериозно застрашени в ония момент и от нескритото намерение на САЩ да инсталират своя военна база там. Явно е, че големите, т.е. Русия и САЩ съвсем нямат намерение да повтарят грешката на ЕС с мигрантските потоци и и нахлуващите безконтролно тълпи от Близкия изток и Африка и ще си вардят границите напук на мондиалистите и джендърската политика на Брюксел.

покрай останалото е да изпросят оръжия и парични помощи "завалиите". някой да им подари кораби и да им комплектова армията с оръжия и т.н. и по възможност да им опрости дълговете към МВФ.

Наричат ги РУСОФОБИ, защото са БЪЛГАРОФИЛИ. Те обичат своята държава, помнят заветите на Паисий, Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов, Стефан Стамболов. Те не славят чужда държава. Не развяват нейните знамена. Но защо? Защото познават националната ни история и тя им дава сериозни аргументи, за да пазят своята държава от Русия. Те знаят, че Русия е против българското Съединение, че тя стои в дъното на терористични атаки срещу българската държава, съдейства на антибългарски сили в страната за осъществяване на преврати, създава и подкрепя антибългарски политики – нападението на Сърбия срещу България през 1885 г., на Румъния – през 1916 г., създава, налага и разпространява антибългарската доктрина на македонизма, окупира България през есента на 1944 г., монтира на власт най-антибългарската и откровено проруска, партия БКП, а през всичките години на т.нар. „социализъм” – икономическа и политическа система по руски (съветски) модел, разграбва България. Всъщност БЪЛГАРОФИЛИТЕ знаят, че империите не освобождават Те само поробват. Те затова са империи. Ако не вярвате на българите, питайте народите на бившия Съветски съюз и те ще ви кажат същото. И още една очевидност. Ако една чужда държава ни се "пише" за безкористен приятел, защо тогава ни налага своята очевидно лоша система – комунистическата, а не ни е оставила да се развиваме по нашите си "правила и закони". Нима е случайно, че всички зависими от Русия европейски народи избягаха от нейния комунизъм, от нейната "система"? Нима това ги прави РУСОФОБИ? Напротив, обичат си тези народи своите държави и гледат да нямат много вземане-даване с Русия. Наистина не е леко да знаеш всичко това и да не изразиш по някакъв начин своето несъгласие или дори "фобство" спрямо Русия. Има защо, нали? Впрочем, самите БЪЛГАРОФИЛИ никога не са се наричали сами РУСОФОБИ. БЪЛГАРОФОБИТЕ така са ги наричали, наричат ги и днес. След 1989 г. Русия се противопоставяше активно на нашето членство в Европейския съюз и НАТО, провокираше и постоянно заплашва националната ни сигурност, намесва се във вътрешните ни работи, монтира удобни за нейна употреба партии и политици в управлението на страната. Затова и са прави БЪЛГАРОФИЛИТЕ, които проводниците на чуждата на България руска политика наричат РУСОФОБИ. Прави са, защото винаги са предупреждавали и днес предупреждават, българите да си пазят отечеството А какво искат т.нар. РУСОФИЛИ? Искат да бъдем БЪЛГАРОФОБИ, т.е. да мразим своята държава, да ѝ мислим лошото, да бъде тя бедна и изостанала като самата Русия. Искат да обичаме чуждата държава Русия повече от собствената си държава. Ако не съм прав, защо тогава сами се наричат РУСОФИЛИ, създават и организации с такова име? Те искат тази чужда руска държава да хвалим, от нейните политици да се възторгваме, а нашите да хулим. Аргумент им дава едно единствено събитие: т.нар. "освобождение” , което обаче самите руски политици от онова време разглеждат като окупационна акция, наричат войските които са го осъществили "окупационни императорски войски". И не случайно след "освобождението" бързат да монтират свое управление у нас, оставят свой военен корпус на изхранване, правят опити за военни преврати. Аргументът на РУСОФИЛИТЕ е „убийствен”: без Русия нямаше да има българска държава. Но не е вярно. Пак щеше да я има нашата държава, както я е имало векове наред без Русия и по-голяма дори щеше тя да бъде, защото истински голяма е само тази държава, която народът сам, без чужда помощ, е постигнал. Затова и БЪЛГАРОФИЛИТЕ, т.е. РУСОФОБИТЕ, както някои ги наричат, с право смятат, че идеята на Левски за освобождение със собствени задружни усилия е по-велика и достойна за уважение от руското „освобождение”. Затова и те ценят Левски, а не Александър II. Затова и те славят опълченците на Шипка, и Паисий, и Раковски, и Левски, и Кочо Честименски, и Хаджи Димитър, както ги е учил народният ни поет Иван Вазов. За нас, българите, само българи са нашите герои, българи са нашите освободители Пиша тези редове, защото разбирам, че за мнозина е трудно да се ориентират при срещата си с БЪЛГАРОФИЛИЯТА И БЪЛГАРОФОБИЯТА. Какво да изберат? Част от по-възрастните поколения са объркани още от времето, когато „русофилството” бе държавна политика, „слънце и въздух за всяко живо същество”. Тогава историята се изучаваше избирателно. На чуждата държава Русия се приписваха само „велики успехи”, а за цели периоди от историята на собствената ни държава се мълчеше позорно, или се отричаха, или дори се обявяваха за „фашистки”. Днес е излишно да спорим. Бих желал младите хора да изберат БЪЛГАРОФИЛИЯТА. Защото всеки народ трябва да обича своята си родина. Чуждите родини има кой да ги обича, има кой да ги „фили”. Това са си техните народи. Освен ако не става дума за хора, които принадлежат на руското етническо малцинство в България. Тогава те са в правото си да бъдат русофили, но трябва да внимават да не се обръщат срещу моята родина, както направиха русофилите в Украйна, например. Всъщност българофилството, което някои наричат „русофобство”, е естествено присъщата ни като нация защитна реакция срещу всички, които виждат в „чуждото” свое. Така поне аз мисля, а вие ще решите дали съм прав или не. Но дори да решите, че не съм прав, аз си оставам БЪЛГАРОФИЛ.

още ли са в покрайнините или вече са се преместили?

Има ли обявена война, между Русия и Украйна? Няма. Моряците са нарушители. Точка

ами са си направо пирати. Отвлекли са украинските кораби с екипажите им

кажете защо спешно разпродавате имотите си из варненско?

Защото си купуваме в Монако и Кан.

успех!

...Сюлейман Керимов се нуждае от компания. Френската полиция има опит в арестуването на руски олигарси и мошеници. В Лондон очевидно сте нежелани, а и с визите там ще става трудно. Както и визите за Флорида и Калифорния. Остава Хавана или Пхенян...

А защо не си седиш в руската кочина, а бягаш?

От над 200 държави в света само две гласуваха Против РЕЗОЛЮЦИЯТА на ООН срещу използването на нацистки символи и нацистка идеология - това са САЩ и ... Украйна!

стига лъжи бе!!

Една от страните, които предложиха този документ за разглеждане, е Руската федерация и в негова подкрепа гласуваха 130 държави. Единствено Съединените американски щати и Украйна бяха против, а други 51 държави се въздържаха. Представителят на Украйна се съгласи с позицията на САЩ, добавяйки само, че авторите на документа "манипулират историческите факти". Но Киргизстан, Армения, Беларус, Казахстан и Таджикистан заявиха, че напълно подкрепят антинацистката резолюция. Сред съставителите й са Китай, Сирия, Южна Африка и Куба. По тяхно убеждение съвременните прояви на нацизма и расизма се превърнаха в предизвикателство за целия съвременен свят, независимо от факта, че срещу тези явления се е борила Антихитлеристката коалиция. Ще добавим, че тази резолюция се приема ежегодно от 2005 г. насам, а последните няколко пъти само САЩ и Украйна са гласували против.

ДЪРЖАВНИЯТ флаг на Русия, който СЕГА се вее над Кремъл е и знаме на ген. А. Власов - пленен и преминал на страната на Хитлер СЪВЕТСКИ генерал. Той е създател на РОА - Руска Освободителна Армия. Дефакто Власов е ФАШИСТКИ генерал. Неговите хора са се сражавали със съветската армия и са бесели комисарите. Власов е разстрелян като фашистки генерал. Е КОЙ ТОГАВА развява ФАШИСТКИ символи?

Тя Русия май забрави боя който България и хвърли преди 100 години?? И как капитулира пред нас на 3 март 1918?? Май пак и се яде бой?

коригирам правописната грешка. а ти си живей в 1918 г., не ми пречиш.

МАЛКО ЛОГИКА: може да бъдат третирани като военнопленници, ако двете страни са във война. Обаче не са - нито днес, нито са били вчера. По указа на Потрошенко войната ще е "факт" от 28 ноември от 9 часа сутринта, и военното положение ще се обяви тогава. Тоест моряците са просто "нарушители на границата". Ако Киев твърди, че моряците са военнопленници, значи признава, че те са извършили "военна агресия" срещу Русия. Излиза, че Киев е започнал пръв война срещу Русия вчера.

Това е чистата логика.

че руснаците са отвлекли украински кораби заедно с екипажите им, понеже там руска граница няма.

Кога руснаците са мислили логично?? Тя тъпотията им край няма.

ама кой да знае такива "дребни" подробности. Когато заловиха турски катери в нашата морска зона, що Турция не ни обяви война? Щото знаеха, че са нагазили лука. И тука е така. Ще се поблъскат по гърдите, ще покрякат и ако са умни - ще освободят задържаните руски кораби и журналисти срещу 1/3 от флота си. Ако ли не - да се надяваме, че баба Меркел още държи фронта.

на всеки 100 години нчкой се намира да се заяде с Русия и след това яде добър бой.Исторически факти само

никой не е по-силен от хляба

Тя затова ли Русия яде бой от нас преди 100 години?? И капитулира на 3 март 1918??? Ти скапан боклук май не знаеш историята на България??

Аве то явно затва от твойта Болгария е останала една лопата земя, щот си голем "победителем"мбухахаха Марш у евронивата ве смкшник проЗтии марш да копаш, щот за другоьнеставаш ве.

че руските провокатори дори и не се крият вече. значи е въпрос на живот и смърт. Края ви идва.

Русия като нормална правова държава ще наказва всеки нарушител на държавната си граница.

коя граница?

Русия не признава международните споразумения, защо тогава САЩ трябва да спазва ограничението неговите кораби да стоят по 21 дни в Черно море? И САЩ трябва да се откаже от това споразумение и да разположи 6-ти флот в Черно море за постоянно. Тогава Путакин ще се насере от страх.

Защото краварите трябва и цял флот памперси да докарат, не само шести американски флот.

Затова ли руснаците се скъсват да ги провокират като влезе американски кораб в Черно море, май те се насират от страх>

От над 200 държави в света само две гласуваха Против РЕЗОЛЮЦИЯТА на ООН срещу използването на нацистки символи и нацистка идеология - това са САЩ и ... Украйна! Така че не плюйте по Русия и Путин. Явно е кой поддържа нацизма и джихадистките терористи от ИДИЛ - това е САЩ.

В дългосрочен план Крим ще бъде върнат на Украйна!! Русия ще го духа, и времето е срещу тях. Те и самите руснаци вече искат заплати , не искат Крим.

Кучетата лаят, керванът си върви. Българска поговорка.

И както винаги Русия е сама и изолирана в проклетията си!! Никой не я подкрепя. А утре като цъфнат американските разрушители да я видя как ще ги спре.

Доналд Кук ли ше цъфне? Преди време цъфна видехме го как праеше осмици с посрания екипаж.хахах

Кат Русия няма друга, тъй коварна на света!!!

В момента джуджето се заяжда, като изоставена мома, няма нито един нормален съюзник, освен турчалята и те заради интереси. Къде е проблема другаре русофиле да ви запитам, целия свят ли е лош или Рассия е агресорска.

че Украйна скъса договора за приятелство и вече не им е слуга.

Турчалята му казаха веднага да отпуши Керченският проход щото те да не запушат Босфора за руските кораби!!

може да бъдат третирани като военнопленници, ако двете страни са във война. Обаче не са били вчера. Дори по указа на Потрошенко войната ще е факт от 28 ноември. Тоест те са си "нарушители на границата". Ако Киев твърди че са военнопленници, значи признава че са извършили "военна агреисия" срещу Русия.

Там руска граница , призната няма!! те са били в украински води.

тогава за какви военнопленници претендират? Къде е войната? щом са си били в техни води+?

До тъпите русофили да кажа че украинския език е истински славянски език , като полският, белоруският, чешкият. Няма нищо общо с руският език който е много по близък до българският отколкото украинският. Българският език е доста далече от истинските славянски езици. Руският език е краден български език.

ти нормален ли си? Има три групи славянски езици - ние сме в източно-славянската група - бълг., сръбски, руски...

Ти рус ли си?? Тогава за какъв славянин ми се пишеш?? Българите не са славяни, това е факт.

към нея спадат още украински и белоруски език

Абе глупак, Украйна е австроунгарски проект, на един техен канцлер. Езикът им е изкуствено създаден, така, както и македонския. И е налаган по лагери. Неподчинение се наказвало с убиване. Ти за канарчета ли ни взе. Знаеш ли колко инфо има по въпроса. Драги съфорумци, прави впечатление, че днес за трол на дежурство са сложили особено тъп екземпляр. Но този лъже, при това нагло, малко в повече от останалите от котилото.

че след няколко месеца ще ревнат на скапаните западняци "Ама ние вече сме други. Дайте да ядем." и западняка пак ще трябва да се прави, че им е повервал.

Русия както винаги нарушава международните договори и двустранните споразумения!!

И как точно Русия нарушава, след като хохлите нарушават държавната граница на Русия.

призната от....?

Има двустранни споразумения за двустранно ползване на Керченският проход. И Русия го нарушава. Там руски териториални води няма.

Глупости, Украйна наруши чл.19 и чл. 21 от конвенция на ООН, нахлувайки без предупреждение с военни кораби в чужди териториални води.

Там са само украински териториални води. Руски няма.

ще се оправят, това е един народ с обща история, общи традиции, обща народопсихология, общ език, обща кръв ама ние с кого да се сдружим, като все се бутаме там, където ни подмамят, кълвем като шарани на гола кука

ти себе си гледай.

до кога

Ти като слушаш украинският език разбираш ли нещо бе идиот? Нито са един народ ,нито имат един език!! Общите традиции и психология са наложени насила, и те не са нещо ценно в случая.

Путкин загуби Украйна и сега се държи като агресивен бивш мъж!! Но няма как да превърне загубата в печалба.

защо руснаците панически разпродават имотите си по морето? има ли някой на идея?

Време е братска Русия отново да освободи България и Европа, но този път цялата.

този път зад брат ти не стоят I-ви украински фронт и американските парички.

Хахаха, я ми кажи на кого САЩ са помогнали. Кой се е хванал с тях, рано или късно е изпищял. САЩ ги бива само да приказват и да дерат кожите на тия, дето им целувяат задните части. И една закономерност. Винаги, ама винаги войски обучавани от САЩ, губят сраженията, ако директно не са подпомагани от САЩ. А САЩ са в технически фалит. Нямат пари да си върнат дълговете. Нямат пари да водят войни. Вече нямат пари да си модернизират остарялото оръжие.

на СССР

кой ти пречи да си свободен ? Бягай в Русия , нас не ни мисли !

Не чух нито една държава да призове саудитска арабия да върне останките на Кашоги Ама това е друга нали или не съвсем?

Единствената държава, която не осъди изродството с Кашоги беше ... Русия! Случайно?!

Не е никак случайно, че лъжеш, нито че си трол на заплата. А да си разбрал съвсем случайно, че Бряг на слоновата кост не е осъдила някакво убийство на някакъв журналист Кашоги? А Венецуела или Колумбия? Абе теб да не са те вербували за американската пропаганда на някой конкурс за идиоти? Случайно? Щото демонстрираш интелект на майски бръмбар.

Чета новини, Илон Мъск покорява космоса, произвежда електомобил, ето например днес НАСА изстреля сонда на Марс. Веднага след това чета за руските аборигени, варвари и агресори как нападнали, окупирали, пленили , създали ново оръжие. От тая кочина нищо ново в полза на човечеството.

Всъщност, троловете инстинктивно налучкаха важния момент! Съседите на Русия са малки и слаби и те нямат избор, освен да са в НАТО! За да попречат на простотиите на Кремъл! Литва, Латвия и Естония още помнят изродствата след ВСВ! Украйна помни Гладомора. Това са МИЛИОНИ убити хора! Милиони убити хора от СССР, който Путин счита за нещо добро! Нормални неща. Всички, които искат да са свободни, искат в ЕС и НАТО! С действията си, Русия само засилва тези тенденции.

Имаш избор ве смешении! Или си посран чирак(както ти в случая) или си независим (Финляндия)!

Умно момче си рожба на българо руската дружба. Браво !

PEYTSCH

Хайде на лов за руснаци - нарушители на границата...Всички извън РФ са нарушители....

Късмет в лова.

Нещо да кажеш за статията която тези дни прочетох по норв. интернет в която се описват лагери субсидирани от правителството на укрите и деца от 8 годишна възраст са обучавани да пуцат?

Русия не може нито да се копира, нито да се окупира. Ето това не разбра запада. Каквото и да се каже за тях едно е ясно- руски и китайски войник не могат да бъдат победени. ВСВ научи руските мъже как се воюва тактически, а събитията в Китайското море научиха китайците. Останалото са празни приказки. Когато във всяко семейство има загинали, когато си издържал блокади не един или два дена, когато си се поднесъл от пепела и стоиш отново на краката си, тогава нищо не може да те победи. А руснаците познават и кътните зъби на украинците- знаеш ли манталитета на един народ, никога няма да се окаже, че си стъпил в блатото. Затова, там където руснака се е оттеглил значи е безсмислено да влиза.

Тази зима, ще има дървена ваканция. Газ в България, както се казва "йок". Украйна ще пробие дъното. А Германия ще стане основният износител на газ в Европа. Бойко ефенди ще чака султана да му позволи да ползва газ. Та така де дървена ваканция. Ни ток, Щото няма АЕЦ(Затворихме реакторите), Ни Дърва (Изсякохме горите и ги изнесохме). Ни газ. Велико и далновидно е управлението в Република България.

Абе за сега най- големият проблем е кой ще яде шоколадчетата и марципанчетата на Посеренко.

Путин е рекламен агент на НАТО. Съседите на Русия буквално нямат избор, освен да влязат в НАТО!

Може ли некой да каже, КОЛКО УКРИ работят в Руската федерация и КОЛКО милиарда долара отиват в Украйна от Русия годишно ?

Около 3 000 000 украинци работят в Русия.

Тези ушанки умора нямат да правят простотии.

Нали, нагли ушанки. Само как вероломно се приближиха към границите на НАТО и как направиха въоръжения преврат в Украйна за да си сложат тяхно правителство, нагли ушанки.

Абе тоя Поро Потрошенко че гризне яко дръвцето !?

Шоколадова вратовръзка...

Ватниците са смели, на умряло куче нож вадят и пленяват няколко човека, а като НАТО приближава до границата кагебееца пълни памперса!!

Къде я гледа тази фантастика???

Украйна за да и обърнат сериозно внимание трябва да спре транзита на всички руски горива през нейна територия. Ще ревнат в държавата бензиноколонка за денги и ще настъпи глад..ха.ха.ха

без деньги може, без газ не може

може..може.

Хитрино е жертва на евтиния руски газ!!!

После немците и другите в централна Европа, примерно ще обесят Порошенко на Майдана пред парламента. Руснаците не е нужно нищо да правят.

пука им на немците. Зимата температурите падат до ... +1, Хахаха.

Газа не се ползва само за отопление. Макар там новините едно време да бяха всеки втори ден за гръмнала къща от газова инсталация. Газа се ползва за производство на продукти. А това производство ще го закъса.

България и народа избраха ЕС и Европа, марш русофилски свине в азиатската кочина при ботоксовия убиец!!!

нямам никъде спомен да съм избирал гейропа. (това не е Европа)

Тебе пък кой те пита какво избираш г-н Никой?!

България си в Европа от 1400 и повече години.

Русия трябва да поиска мандат от ООН за възстановяване реда и законността в Украйна.

Не и трябва на Русия да храни тези фашисти. Виж източна Украйна трябва да се присъедини към Русия, а другите да си берат гаалето ...