Коментари - Киев е получил боеприпаси за 800 млн. евро от Сърбия чрез посредници | Днес.dir.bg

Киев е получил боеприпаси за 800 млн. евро от Сърбия чрез посредници

Вучич представя ситуацията с износа на оръжия като бизнес възможност, настоявайки, че няма да взема страна в руско-украинската война, пише "Файненшъл таймс", цитиран от Укринформ

Обратно в новината

Коментари - Киев е получил боеприпаси за 800 млн. евро от Сърбия чрез посредници | Днес.dir.bg

Коментари

Запада малко сглупи с формулировката на санкциите. Ако нямаше ограничения в износа на оръжие от Северна Корея и Иран, то тези страни щяха да са най-стриктните и редовни снабдители на Украйна с оръжие. Струва ми се, че ако нямаше рестрикции за износ на оръжие от Русия, то самите руснаци не биха пропуснали случай да снабдят украинците с такива, стига да получат "омразни" долари в замяна. А за сърбите, който си мисли, че са приятели на руснаците, значи не е виждал сърбин в живота си. Сърбите ползват ватниците за да дразнят Запада и да печелят кинти, инак "руснак" открай време си беше мръсна дума в Сърбия и въобще в страните от бивша Югославия.

ти не си ми брат Всички опити на Кремъл да вербува бойци в Сърбия за войната в Украйна се провалиха. В началото на тази година ЧВК Вагнер се опита да започне набиране на доброволци на Балканите за операции в Украйна. Сръбските власти обаче веднага обявиха, че всяко присъствие на тази организация е нежелателно и напомниха на потенциалните наемници за наказателна отговорност.

Пак нож ниско под кръста на путлер Раненият гръб на „великия“ геополитик гном Коя е Сърбия за путиновците днес? Бих искал да чуя коментара на руското външно министерство по тази новина. И в същото време отговорът на въпроса – коя е днес Сърбия за путинистите? Съюзник? " Приятелска" държава? Или тя е на път към списъка с „неприятелски“? Сръбският президент Александър Вучич каза днес: „Проведе се добър и открит разговор с президента на Украйна Владимир Зеленски по всички важни въпроси както за Сърбия и Украйна, така и за региона и целия свят. Отбелязах още веднъж, че Сърбия уважава териториалната цялост на Украйна, което сме заявили ясно и недвусмислено от началото на конфликта. Поредното доказателство, че дори исторически свързани с нашата страна страни (но не и с Путин и групата му) не приемат, меко казано, нови териториални придобивки на руското ръководство. Още едно доказателство за маргиналната избрана линия.

Сърбите много добре знаят че тяхното оръжие продадено е Чехия, директно заминава за Украйна. На тях не им пика че с него ще трепят руски фашисти. Те са продали оръжие за над 800 милиона. И продължават. Те много добре разбират че : Там, където е смехо-държавата русия – там са Иран, Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазия и Осетия , терористите Хамаз, хути , талибани … Няма нито една страна в света , която да живее добре, благодарение на Русия. Русия носи на света само бедност, разруха и смърт !!!

Нов провал на ерефии със Сърбия Сръбският президент Вучич се срещна в Белград с генералния секретар на НАТО Столтенберг Президентът на нашите сръбски приятели каза на смаяните руски слуги, че е важно Сърбия да си сътрудничи с НАТО и КФОР, които гарантират сигурността в Косово и Метохия. Да попитаме руските лидери и техните анализатори: защо Сърбия не влиза във вашия ОДКБ ? Какво току-що показа най-голяма ефективност в конфликта между Азербайджан и Армения? Не си на Балканите. НАТО и Сърбия са там, провеждат съвместни учения.

Сърбия е подготвила неприятна "изненада" за Путин Белград е готов да купува азербайджански газ вместо руски. Сърбия и България завършиха изграждането на газопровод с капацитет 1,8 милиарда кубически метра годишно. Този обем на изпомпване е в състояние да задоволи сръбското търсене с 60 процента, В резултат страната, която е почти изцяло зависима от доставките от Русия, ще може да закупува газ, идващ по тръбопровод от Азербайджан или от гръцкия ЛНГ терминал в Александруполис. „С този интерконектор ние си осигуряваме алтернативни доставки на газ – в допълнение към руските“, каза сръбският министър на енергетиката Дубравка Джедович.

Кремъл получи удар в гърба от Сърбия 16/06/2024 Което стана особено болезнено за Русия. На срещата на върха за мир в Швейцария Сърбия неочаквано удари Русия в гърба, като изрази подкрепа за Украйна и подписа окончателна декларация.

Президентът на Сърбия се отказа от членството в БРИКС 30.04.2024 г., Страна нацелена на влизане в ЕС. Сърбия няма да се присъедини към блока БРИКС, в който се състои Русия, тъй като страната нацелена за влизане в Евросъюза, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

КакВО КАЗВАТ НА ПУТЛЕР СЪЮЗНИЦИТЕ ХА ХА ХА АХ АКитайските власти призоваха във вторник за зачитане на суверенитета на всички страни с оглед референдума на Русия в четири региона на Украйна. „Китай винаги е поддържал, че суверенитетът и териториалната цялост на всички страни трябва да се уважава“, каза говорителят на външното министерство Уанг Уенбин на пресконференция в Пекин. Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович заяви, че Белград не може да приеме резултатите от т.нар. референдуми в украинските области, контролирани от Русия, защото, както посочи, това би било „напълно против нашите държавни и национални интереси“ Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан каза, че Техеран не е признал още анексирането от Русия на полуостров Крим в Черно море, въпреки близките си връзки с Кремъл, предаде ДПА. по руските медии постоянно казват : Русофили и путеноиди ще останат след ядрена война.. всички други щели да умрат.. О руския поп каза : Който умре за Путин ще иде в раяще бъде в Безсмъртния полк , и няма да има грехове. Като гледал св Петър руската телевизия се уплашил че толкова много руснаци ще идат в Рая и подал молба за членство в НАТО..ха.ха ха ха ха

Китай нарече поражението на Руската федерация във войната с Украйна неизбежно! youtu.be/GqtS8mgjzkQ Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!

Киев нямаше ли и 5000 каски от Германия да получава?

А украинците ги пре-продавали с печалба на руснаците ! Капитализъм ! :)

Не знам защо русофилите наричат "съюзници" всички държави които са неутрални към конфликта в Украйна. Най-смешно ми става като включат и Мексико в "съюзниците" си. Както и да е. Сърбите много добре знаят къде отиват техните оръжия. Още през лятото на 2022, една канадска компания им изкупи всички стари съветски оръжия. Това точно месеците когато НАТО купуваше съветски железа от цял свят, да дава на Украйна. Пределно ясно им беше и тогава за кой са, но без колебание взеха парите и продадоха оръжията.

путятя стана за присмех по цял свят вече.

Фейк новина.

сърбаците винаги са били долнопробни, полски курва бобр без чест! такава подла измет, че йебем ти сунца! ..... Бог с нас

Това може да изненада само разни полезни идиоти, които за съжаление са доста. Например Хенри Форд прави шеметни печалби по време ВСВ, като финансира и двете страни на конфликта, нищо ново няма. Всяка война е в крайна сметка голям базар за оръжейни производители.

Сега и сърбите ли станаха "фашисти". Независимо от това Сърбия не подкрепя Москва за анексирането на Крим и други територии на Украйна. Изглежда никой не подкрепя повече Москва с изключение на малка група диктатори дето се броят на пръстите на едната ръка и тукашните форумни устаници.

Нямат избор сърбите... откак загубиха Черна гора...останаха без море..отвсякъде блокирани от нато и ес.. И с Русия нямат пряка връзка...така че се дърпат... но накрая пак правят квото им кажат... поне се прикриваят - не го правят явно

Всъшност не ми жал за сърбите, те наистина са нацисти и най-после си го получават.

Всъщност не ми дреме за кого ти е жал... мене па за хохли не ми е жал....за соросоиди па хич

Нищо не са, Путин ще им ги пребере чрез газта тази зима.

съобщават укрите ............. а доказателства че продават уж дареното уръжие много смърт бърза за цяла усрайна!

Като става дума за пари няма Путин няма Мутин.

тоя србин направо застреля нашите россолюбци! от упор!!

Ха хаа, Сърбия досущ кат' наш'то БСП! Пишат се русофили, пък се скъсват да снабдяват укронацистите с оръжие срещу Братушките! Е, ще видим накрая как се пърди в турска джамия и как се вика на ходжата пезевенк, ха хаа!

Пазарна икономика.Хората продават а не като нашите гъзолизци да подаряват.

Най-накрая хванах математиката на Зеленски. Данните, които изнася, трябва или да се делят или да се умножават по 10 в зависимост от естеството, което касаят. т.н. 2400 управлчеми бомби за месец да се чете 240. 500 000 убити руски войници = 50 000 65 000 убити украинци = 650 000

щом според теб за месец има 650 000 убити украйнски войници това означава че ранените са 3 пъти повече Демек има общо убити и ранени 2 600 000 украйнски войници За година това прави 31,2 милиона убити и ранени украински войници А за 3 години война това е 100 милиона убити и ранени украински войници Пич в Украйна с жените и децата няма толко народ колкото вие във ВЪЗРАЖДАНЕ утрепвате Тебе да не те е правил Коношенко ? Майка ти да не я е ибал Коношенко ?

теб за месец има 650 000 убити ук !? Къде пише за месец бе дегенерат!? И да..горе доле толкоз са...щом фюрера ви 500 хилки търси пресно месо... И не Коношенко...Лоид Остин бе с майка ти...търси първо тебе...ма те нямаше и тя го отнесе черния 25 сантов

а сега де.. Русотроловете :)

Смучич, признавай Косово , сваляй гащите и Влизай в НАТО, нямаш друг ход, Вовата те отписа.

Вучич, те ти си истински македонец или косовар!

Това е наш патент,нищо ново под слънцето.

И какво значение има това, те и укропитеките се бият уж с руснаците ама продължават да транзитират руски газ през укропитешката държава.

Много сръбски наемници, които се бият срещу Украйна,на страната на Русия , ще бъдат избивани от сръбски снаряди.

Няма - те са нарочно направени така, че да се самоврзивяват при укрофашистите хахахаах

Егати майтапа!

Коментари - Киев е получил боеприпаси за 800 млн. евро от Сърбия чрез посредници | Днес.dir.bg

Киев е получил боеприпаси за 800 млн. евро от Сърбия чрез посредници

Вучич представя ситуацията с износа на оръжия като бизнес възможност, настоявайки, че няма да взема страна в руско-украинската война, пише "Файненшъл таймс", цитиран от Укринформ

Обратно в новината

Коментари - Киев е получил боеприпаси за 800 млн. евро от Сърбия чрез посредници | Днес.dir.bg

Коментари

Запада малко сглупи с формулировката на санкциите. Ако нямаше ограничения в износа на оръжие от Северна Корея и Иран, то тези страни щяха да са най-стриктните и редовни снабдители на Украйна с оръжие. Струва ми се, че ако нямаше рестрикции за износ на оръжие от Русия, то самите руснаци не биха пропуснали случай да снабдят украинците с такива, стига да получат "омразни" долари в замяна. А за сърбите, който си мисли, че са приятели на руснаците, значи не е виждал сърбин в живота си. Сърбите ползват ватниците за да дразнят Запада и да печелят кинти, инак "руснак" открай време си беше мръсна дума в Сърбия и въобще в страните от бивша Югославия.

ти не си ми брат Всички опити на Кремъл да вербува бойци в Сърбия за войната в Украйна се провалиха. В началото на тази година ЧВК Вагнер се опита да започне набиране на доброволци на Балканите за операции в Украйна. Сръбските власти обаче веднага обявиха, че всяко присъствие на тази организация е нежелателно и напомниха на потенциалните наемници за наказателна отговорност.

Пак нож ниско под кръста на путлер Раненият гръб на „великия“ геополитик гном Коя е Сърбия за путиновците днес? Бих искал да чуя коментара на руското външно министерство по тази новина. И в същото време отговорът на въпроса – коя е днес Сърбия за путинистите? Съюзник? " Приятелска" държава? Или тя е на път към списъка с „неприятелски“? Сръбският президент Александър Вучич каза днес: „Проведе се добър и открит разговор с президента на Украйна Владимир Зеленски по всички важни въпроси както за Сърбия и Украйна, така и за региона и целия свят. Отбелязах още веднъж, че Сърбия уважава териториалната цялост на Украйна, което сме заявили ясно и недвусмислено от началото на конфликта. Поредното доказателство, че дори исторически свързани с нашата страна страни (но не и с Путин и групата му) не приемат, меко казано, нови териториални придобивки на руското ръководство. Още едно доказателство за маргиналната избрана линия.

Сърбите много добре знаят че тяхното оръжие продадено е Чехия, директно заминава за Украйна. На тях не им пика че с него ще трепят руски фашисти. Те са продали оръжие за над 800 милиона. И продължават. Те много добре разбират че : Там, където е смехо-държавата русия – там са Иран, Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазия и Осетия , терористите Хамаз, хути , талибани … Няма нито една страна в света , която да живее добре, благодарение на Русия. Русия носи на света само бедност, разруха и смърт !!!

Нов провал на ерефии със Сърбия Сръбският президент Вучич се срещна в Белград с генералния секретар на НАТО Столтенберг Президентът на нашите сръбски приятели каза на смаяните руски слуги, че е важно Сърбия да си сътрудничи с НАТО и КФОР, които гарантират сигурността в Косово и Метохия. Да попитаме руските лидери и техните анализатори: защо Сърбия не влиза във вашия ОДКБ ? Какво току-що показа най-голяма ефективност в конфликта между Азербайджан и Армения? Не си на Балканите. НАТО и Сърбия са там, провеждат съвместни учения.

Сърбия е подготвила неприятна "изненада" за Путин Белград е готов да купува азербайджански газ вместо руски. Сърбия и България завършиха изграждането на газопровод с капацитет 1,8 милиарда кубически метра годишно. Този обем на изпомпване е в състояние да задоволи сръбското търсене с 60 процента, В резултат страната, която е почти изцяло зависима от доставките от Русия, ще може да закупува газ, идващ по тръбопровод от Азербайджан или от гръцкия ЛНГ терминал в Александруполис. „С този интерконектор ние си осигуряваме алтернативни доставки на газ – в допълнение към руските“, каза сръбският министър на енергетиката Дубравка Джедович.

Кремъл получи удар в гърба от Сърбия 16/06/2024 Което стана особено болезнено за Русия. На срещата на върха за мир в Швейцария Сърбия неочаквано удари Русия в гърба, като изрази подкрепа за Украйна и подписа окончателна декларация.

Президентът на Сърбия се отказа от членството в БРИКС 30.04.2024 г., Страна нацелена на влизане в ЕС. Сърбия няма да се присъедини към блока БРИКС, в който се състои Русия, тъй като страната нацелена за влизане в Евросъюза, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

КакВО КАЗВАТ НА ПУТЛЕР СЪЮЗНИЦИТЕ ХА ХА ХА АХ АКитайските власти призоваха във вторник за зачитане на суверенитета на всички страни с оглед референдума на Русия в четири региона на Украйна. „Китай винаги е поддържал, че суверенитетът и териториалната цялост на всички страни трябва да се уважава“, каза говорителят на външното министерство Уанг Уенбин на пресконференция в Пекин. Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович заяви, че Белград не може да приеме резултатите от т.нар. референдуми в украинските области, контролирани от Русия, защото, както посочи, това би било „напълно против нашите държавни и национални интереси“ Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан каза, че Техеран не е признал още анексирането от Русия на полуостров Крим в Черно море, въпреки близките си връзки с Кремъл, предаде ДПА. по руските медии постоянно казват : Русофили и путеноиди ще останат след ядрена война.. всички други щели да умрат.. О руския поп каза : Който умре за Путин ще иде в раяще бъде в Безсмъртния полк , и няма да има грехове. Като гледал св Петър руската телевизия се уплашил че толкова много руснаци ще идат в Рая и подал молба за членство в НАТО..ха.ха ха ха ха

Китай нарече поражението на Руската федерация във войната с Украйна неизбежно! youtu.be/GqtS8mgjzkQ Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!

Киев нямаше ли и 5000 каски от Германия да получава?

А украинците ги пре-продавали с печалба на руснаците ! Капитализъм ! :)

Не знам защо русофилите наричат "съюзници" всички държави които са неутрални към конфликта в Украйна. Най-смешно ми става като включат и Мексико в "съюзниците" си. Както и да е. Сърбите много добре знаят къде отиват техните оръжия. Още през лятото на 2022, една канадска компания им изкупи всички стари съветски оръжия. Това точно месеците когато НАТО купуваше съветски железа от цял свят, да дава на Украйна. Пределно ясно им беше и тогава за кой са, но без колебание взеха парите и продадоха оръжията.

путятя стана за присмех по цял свят вече.

Фейк новина.

сърбаците винаги са били долнопробни, полски курва бобр без чест! такава подла измет, че йебем ти сунца! ..... Бог с нас

Това може да изненада само разни полезни идиоти, които за съжаление са доста. Например Хенри Форд прави шеметни печалби по време ВСВ, като финансира и двете страни на конфликта, нищо ново няма. Всяка война е в крайна сметка голям базар за оръжейни производители.

Сега и сърбите ли станаха "фашисти". Независимо от това Сърбия не подкрепя Москва за анексирането на Крим и други територии на Украйна. Изглежда никой не подкрепя повече Москва с изключение на малка група диктатори дето се броят на пръстите на едната ръка и тукашните форумни устаници.

Нямат избор сърбите... откак загубиха Черна гора...останаха без море..отвсякъде блокирани от нато и ес.. И с Русия нямат пряка връзка...така че се дърпат... но накрая пак правят квото им кажат... поне се прикриваят - не го правят явно

Всъшност не ми жал за сърбите, те наистина са нацисти и най-после си го получават.

Всъщност не ми дреме за кого ти е жал... мене па за хохли не ми е жал....за соросоиди па хич

Нищо не са, Путин ще им ги пребере чрез газта тази зима.

съобщават укрите ............. а доказателства че продават уж дареното уръжие много смърт бърза за цяла усрайна!

Като става дума за пари няма Путин няма Мутин.

тоя србин направо застреля нашите россолюбци! от упор!!

Ха хаа, Сърбия досущ кат' наш'то БСП! Пишат се русофили, пък се скъсват да снабдяват укронацистите с оръжие срещу Братушките! Е, ще видим накрая как се пърди в турска джамия и как се вика на ходжата пезевенк, ха хаа!

Пазарна икономика.Хората продават а не като нашите гъзолизци да подаряват.

Най-накрая хванах математиката на Зеленски. Данните, които изнася, трябва или да се делят или да се умножават по 10 в зависимост от естеството, което касаят. т.н. 2400 управлчеми бомби за месец да се чете 240. 500 000 убити руски войници = 50 000 65 000 убити украинци = 650 000

щом според теб за месец има 650 000 убити украйнски войници това означава че ранените са 3 пъти повече Демек има общо убити и ранени 2 600 000 украйнски войници За година това прави 31,2 милиона убити и ранени украински войници А за 3 години война това е 100 милиона убити и ранени украински войници Пич в Украйна с жените и децата няма толко народ колкото вие във ВЪЗРАЖДАНЕ утрепвате Тебе да не те е правил Коношенко ? Майка ти да не я е ибал Коношенко ?

теб за месец има 650 000 убити ук !? Къде пише за месец бе дегенерат!? И да..горе доле толкоз са...щом фюрера ви 500 хилки търси пресно месо... И не Коношенко...Лоид Остин бе с майка ти...търси първо тебе...ма те нямаше и тя го отнесе черния 25 сантов

а сега де.. Русотроловете :)

Смучич, признавай Косово , сваляй гащите и Влизай в НАТО, нямаш друг ход, Вовата те отписа.

Вучич, те ти си истински македонец или косовар!

Това е наш патент,нищо ново под слънцето.

И какво значение има това, те и укропитеките се бият уж с руснаците ама продължават да транзитират руски газ през укропитешката държава.

Много сръбски наемници, които се бият срещу Украйна,на страната на Русия , ще бъдат избивани от сръбски снаряди.

Няма - те са нарочно направени така, че да се самоврзивяват при укрофашистите хахахаах

Егати майтапа!