Откриха ново златно съкровище

Откриха ново златно съкровище край Казанлък - ценни накити, монети, керамика. Имането вероятно е от епохата на Средновековието.

Обратно в новината

Коментари - Откриха ново златно съкровище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле Аматама бахти и лошия си :))))))))

НАЙ-ВЕРОЯТНО ХОРАТА СА ОТКРИЛИ ТРАКИЙСКО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ И ПОЛИЦАИТЕ СА ГО ПОДМЕНИЛИ СЪС СРЕДНОВЕКОВНА КИНКАЛЕРИЯ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЧЕРЕПА :)

Бузовград. Дир, моля ви.

Вече има повече съкровища по колите отколкото лежат още в калта. И на двете места се откриват случайно и трудно.

ало прокуратурата как е възможно иманярите в българия да имат саит ?

някои знае ли къде трябва да се подаде сигнал че иманярите в българия имат офицялен саит от които координират и планират деиствията си ?? саита е глутницата.ком .моля ако има някои запознат да подаде сигнал където е необходимо !!!

за да се спре иманяртвото което ограбва културното ни наследство първо трябва да се спре саита им глутницата.ком и да се спре лидерката им вероника коичева !!!

Богата е древната Българска земя. Уникалните съкровища на нашите предци от преди 8 хиляди години , най-богатите златни залежища на континента и всякакви други редки метали , всички видове минерални и изворни Води , невероятно богатство , най- обширните букови гори , за биоразнообразието да не отварям приказка . Четири сезона и прекрасен климат. Престъпление е да сме бедни . Още по-голямо престъпление е да допускаме шепа прокълнати безродници да ни обират ежедневно под чужд диктат. Ледът се пука под краката ви , прокажени еничари , и кошмарният край е пред вратата ви . До девето коляно ! Амин.

лиси хубава е земята но не случи на матриял !

В Казанлък е нормално да има до 2 КД - за лично ползване :)

е силно казано откриха...иманярите са го открили, вие просто сте ги хванали в точния момент...преди да бъде изнесено и продадено...

Бузовград!

това "съкровище", както и всичките ни "съкровища" и цялата ни история, география и държава са фалшификати изработени от запада, от европата!

Фалшиви са русофилските тролове.

Фердинанд се смята за проклятието на България. Борисов може да се окаже по-злокобен. Първият вкара България в национална катастрофа. Вторият я вкарва в национална ЛИКВИДАЦИЯ. Общото между тях е омразата им към Русия. Еднаквото е хитростта им. Има и разлики. Единият е бил като господар сред чужденците. Другият като слуга. Първият разби държавата, за да задоволи своята мания за величие. Вторият я унищожава, защото така искат чуждите му началници. И още нещо. Кобургът е бил начетен.

какт мозе би и част от табрелаза булгарски

Дали няма да накажат полицайчетата, защото са спрели не който трябва ...

Нищо от начина на намиране на находката не е вярно.

Страхотно откриване - няма що хахах. Навремето по соца ни учеха, че руския учен Попов открил радиото...а то се истина....жена му го пратила до мазето да донесе нещо и там открил едно радио....

Шилo

Спрели някакви абдали други абдали и открили съкровище. Математическа задача: колко съкровища има в неспрените от абдалите коли на други абдали?

Добре де, ако не бяха тези "иманяри" дали някога щяха да се появят тези съкровища на бял свят? Кой знае колко века още щяха да си стоят заровени....

на аборигените за погребение. И се извинете за причинените страдания. В Австралия вече така правят.

"... в който пътували двама души със съмнително поведение" Интересно ми е как се пътува със СЪМНИТЕЛНО ПОВЕДЕНИЕ?

ами били са по джапанки

Има още един бисер-"Претърсени са и адресите на задържаните в Казанлък. "

Реалната опасност е да не попадне в ръцете на глупаци коиото примерно да претопят златото и да го продадат като метал. иначе не се губи дали в нап музей или чужд колекционер. Рано или късно ще иде в някой музей. кофтито е, че обикновенно тия дебили 90% трошат и 10% взимат то трябва лекичко ако има керамика или древни книги които се разпадат от динамита или греблото на булдозера.

Не съм специалист, но да се колебаеш за една археологическа находка дали е от времето на траките или е от 14 век ми се вижда, меко казано, странно за един историк и археолог.

Трябва си време за анализ.В Казанлък разбират от калашници трябва някой от софето да се завлече натам. Пък може и да я тестват с изотоп.

ами пратете гоце,той е по приватизацията на иманярските открития

За да спре иманярството трябва да се затвори техния форум: link В противен случай ще гледаме българското историческо наследство само в чужбина.

Шилo

Има само един начин да се спре иманярството и той е като се легализират търсенето и пазара на антики. Няма никакъв друг начин! Никъде по света забраната на горните две не е довела до положителни резултати, тъкмо обратното! Но! У нас това не става не заради друго, а защото иманярската мафия има лоби на най-високи нива и реализира огромни печалби. Само си помислете: ако в една случайно спряла кола е намерено съкровище, колко съкровища е имало във всички неспрени досега автомобили? Изнесоха България! А мерки не се предвиждат, за да може Васил Божков да продължава да трупа експонати в колекцията си. Как същи легално притежава ОГРОМНА колекция, след като това у нас е незаконно, вие си отговорете.

ЕДИН БЕШЕ ГЕОРГИ КИТОВ , КОЙТО РАБОТЕШЕ ЗА БЪЛГАРИЯ- ЗАТОВА ГО ЕЛИМИНИРАХА....

Само легализацията може да реши въпроса, но не е изгодно за управляващите мутри.

това си е циганско съкровище ! се пак циганите са българите на бъдещето !

ВБА

Що ли, някои /и археолози/ си губят времето с такива малки съкровища. Я да се опитат да намерят съкровището на Лизимах, което по пътища неведоми е 150 товара злато ѝ, какво ли не.... някъде там /Мълдър/, около брега на ЧМ..... А за базата на...в Странджа пак някъде там...но там трябва да си на по горно ниво, иначе си гушваш букета одма...като в Непал пещерите...влизат стотици излиза само един и то полудял. Така, че като търсите макар и незаконно, защото авантюристи винаги е имало, но имайте едно на ум, защото шега с тези работи не се прави. Който копае само за пари рано или късно му е спукана работата...Успех на умните за слава, а за другите не се знае....

концесията с еврейската фирма от Канада е показателна за българското злато. И старото и младото се изнася в чужбина. За българино на Муро ку....

Намериха златно съкровище в джип в Казанлък Съкровището включва ценни експонати като златни колиета, обеци, огърлици и гривни Златно съкровище бе открито днес в джип в Казанлък, съобщиха от полицията в града. Все още няма информация за епохата, от която са намерените артефакти, предаде Дарик радио. Съкровището включва ценни експонати като златни колиета, обеци, огърлици и гривни, посочи главен инспектор Стойчо Крачалов, началник на районното управление на МВР в Казанлък. Не е ясно, как собственикът на автомобила се е сдобил със златните артефакти. Засилено полицейско присъствие в Казанлък има и в момента. Патрули спират за проверка автомобилите на различни места в града. От полицията отказват повече подробности за находката, както и дали органите на реда са действали по сигнал. По неофициална информация откритите накити са от XII век и тежат общо около 3 кг.

Този е за убиване, ...

добрите археолози работят за иманярите, не само заради парите

Не е ясен произхода на ДУМАТА Трак в древността, но тя никога не е носила положителен смисъл и никога коренните жители не са се самонаричали Траки. И до сега, на гръцки тази дума е в основата за множество обидни епитети. Ето какво пише в Гръцко-БЪЛГАРСКИТЕ речници: трак-уплах, стес,страшилищe, колики трака-трошачка;сблъсък,паразитизъм,прося,изпросвам тракадорос- просяк, курварин ..................................................... Трака -горещи въглени, жарава Трасус-дързък, нахален Трасус - наглец .......................................................... Тезата за ТРАКИТЕ е хитро измислена от враговете ни, има за цел единствено да ни разграничи от славните ни предци. В момента, по същия начин, но на обратно, се създава понятието Македонска нация за да ги разграничат от нас. Спароток, моля не се заяждайте, защото Ви спада нивото, а никой от нас няма интерес от това.

те така са ни наричали и вулгари от булгари: демек вулгарни, прости. дба хитрите црни византакис дба

Не бе Славянско е било съкровището...

....а за българите грък означава лъжлив крадец или крадлив лъжец...

има една етимологична връзка с гл. гърча, гърча се и оттам- изменчив, дето се гърчи

колко ли килограма е било преди да го съобщят по медиите?

някой от иманярите да качи снимка у фацебука!

ДЪРЖАВНИТЕ ИМАНЯРИ ИЛИ ЧАСТНИТЕ?! АКО СА ДЪРЖАВНИТЕ ОТ КОЙ БАНДИТСКИ КЛАН СА? РАЗЦЪКАЙТЕ НЕЩО!

ТОЗИ НА ТИКВАТА. ЗАРАДИ СЪКРОВИЩЕТО НЯМА ДА ХОДИ НА СЪВЕЩАНИЕТО НА ЕС.

КОМУНИСТЪТ Борисов, Бойко Методиев е човек от народа. Скромен и умен. Странно изглеждат на този фон документите които показа банкера Цветан Василев, че 240 млн са били занесени на Борисов от посредниците Делян Пеевски и Александър Сталийски. Още по-странно е присъствието на човек от бистришките тигри в управата на Дунарит и Авионамс. Да не говорим за слуховете, че Бойко притежава акции от Булгартабак и различни медии. Ами Димитър Богданов, който поискал 1 млн лв от кандидат за купувач на Химко Враца от името на Борисов? Какво да мислим и за банковата сметка на Борисов в Лихтенщайн, разследвана от местната прокуратура? Дори един особено близък до премиера сайт писа, че в това нямало нищо лошо, защото всичко било законно. Законно, законно колко да е законно. Освен това го няма записано в имотната декларация на премиера. А дали мъжката дружба между премиера и шефа на Лукойл България Вальо Златев е само духовна? Скромни, успели мъже... Правешката шатра, ловното стопанство Паламара, правителствения самолет, цени на петрола, бридж белота висша форма на човешко общуване...

Това е нищо. Га намерят заровени долари от преди Христа, тогава да се хвалят.

братчед имам бе!! и египетски имам и моисейски! колко искаш ти продам?!

да е българско, че да се похвалим с нещо наше!

траките какви са? Ти питай тиквунчовците далиса българи? За съжаление нашата история е изпъстрена с лъжи и брътвежи!

Траките са северногръцки племена. Писали са на гръцки, говорили са на гръцки, живяли са по гръцки и накрая през Гърция и с кораби са се разселили по целия свят.

И жената откри, като се ожени за мен.

на жената!

..оженила се е за вас, а? ;) Вие сте много съвременно семейство ;))

все пак имаме само дума женитба, а нямаме мъжитба

гърци турци и юдове първи да го прегледат, ако може неща да скрият, затрият, преправят само и само да не излезе жалкото им минало

В действителност много можем да се научим от съседите си как се използва историческото наследство. Достатъчно е да видиш как турците охраняват и почитат гробът на Дева Мария в Ефес или как гърците си измислят легенди за всяка скала или пещера в морето и как печелят добри пари от това, за да проумееш колко назад и встрани сме ние и как не можем да използваме всичкото това богато историческо наследство, което изобилства по нашите земи. Иначе сме все "горди, чистокръвни и умни българи", които сами не знаят кой е бил пра-пра-дядо им.

ти може и да не си ги знаеш, аз моите ги знам, тия до Дунава

България лежи на злато ,въпрос на време е да се открие,това са го предсказали преди много години ,но никой до сега не сее заел да го разрови.Цели залежи от златни артерии има.Може да бъдем супер богата държава ако се работи по този въпрос и не дяа се раздава на др.държави а да се печели чрез него.

ааа разравят разравят и то как, я виж "дънди прешъс" че не са се спрели да копат и изнасят златото с гъзодавското съдействие на "нашите" продажни полИтичари

skromna35

Nice!

се гордея със страната си! Нищо че не може да случи на управници, тя палачинката се върти...

През 1958г в моя град Казанлък,при събарянето на родната ми къща на ул."Георги Димитров"откриха злато!Построиха хотел"РОЗА".След 1989г.запитах МВР-Стара ЗАГОРА,какво е станало с въпросно ЗЛАТОr.и оттам ми отговориха,че ТАКЪВ СЛУЧАЙ Е НЯМАЛО!Жлко но това е БЪЛГАРИЯ!!!

Как така откриха, та нали Божидар Димитров каза че го е скрил добре???

То и Тотю ефенди разкопа целия град да търси съкровище, но пусто и пометено съкровище все още не излиза.

им го откриха и след това го скриха?

Откриха ново златно съкровище... В момента се извършва специализирана полицейска операция... САМИ СИ СЕЩАМЕ КОЙ ГО Е ОТКРИЛ!

Нищо не е открито, докато Боко не го обяви! Откривателите използваха момента докато Боко се биеше с Корни "по мъжки" и не го поканиха да "отреже лентата". Горното - на шега. Радвам се за поредното откритие и престанете да се "драскате" на тема наследници на какви племена сме. Важното е каквото сме "намерили" на тази земя разумно да го тачим и използваме!

Добре, че ДПС и БСП не са на власт иначе щеше да изчезне безследно и никой нямаше да разбере!!

правителство на ББ пак го откраднаха, само че всички разбраха.

Тук някои се съмняват в правото ни откритите по нашите земи съкровища да се считат за наши, защото не сме били траки. Много са доказателствата за наследствени белези, обичаи, дори думи, наследени от траките, в днешните етнически българи. И други народи на Балканите са толкова смесени генетично, че макар силно да се различават по външни черти - руси-синеоки или с тъмни очи и коси, обединяват ги езикът и религията. При толкова древна и бурна история това е логично. А по закон артефактите, открити на дадена територия, принадлежат на държавата, която я владее. Точка.

Такива бурни глупости те тласкат към Туракия...