Общинска вишка се счупи, двама са тежко ранени (видео)

Двама служители на общинското предприятие “Комунални дейности“ в Казанлък са в болница с опасност за живота, след като вишката, на която работили, се счупила.

Обратно в новината

Коментари - Общинска вишка се счупи, двама са тежко ранени (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трудови злополуки винаги са ставали и ще стават. Но от както сме горди евроатланцити и дивия капитализъм властва у нас, работник да умре по време на работа е нещо нормално и на никой не му прави впечатление. За да не съм голословен ще цитирам "По официални данни на Главна дирекция Инспекция на труда за първите шест месеца от годината са регистрирани над 100 хиляди нарушения на трудовото законодателство, а в страната са станали 1089 трудови злополуки, които са довели до 31 смъртни случая." Това е само за половин година, а до края на годината вече жертвите ще са поне двойно. Сигурно пак са виновни комунистите. А и да не забравя да живей ЕС и НАТО.

При комунистите "злополуките" ставаха още по-често, но "Работническо дело" и единствената телевизия и дума не обелваха за това.

Лъжа е,че вишката се е счупила поради претовярвяне! Кошницата на камиона трябвя да, ,носи" 200килограма и се ,,презастрахова с още поне 50%! Как до преди ремонта двамата монтьори са работили без проблем,а едва след ремонта са я ,,претоварилии"? Сега всички ще обвинят пострадалите или недай си боже умрелите! В действителност най-голяма отговорност носи Община Казанлък,лично кмета и заместника му по транспорта и пловдивското предприятие извършило ремонта! Ако сме правова държава,тази ситуация плачи за затвор и отставки!!!

По време на ремонта е имало изпитания с претоварване , а не докато се е работило в/у нея.

Ясно,ти си или от екипа на общината,или си от тези извършили ремонта! При всички случаи сте за затвора!

Вишки се произвеждат и ремонтират в Казанлък. Какъв е смисълът да се разкарва камиончето до Пловдив и обратно 200 километра, а после да се питаме качествено ли е ремонтирана хидравликата.

Зависи от процента. Щипка изглежда не дава достатъчно

Сега ще ги изкарат работниците виновни, че са претоварили вишката..както винаги в територията виновни няма, само безхаберни крадливи орки..Прав е онзи - 80% дебили са останали.

Няма как да я претоварят с коледната украса.

Може и да греша, ама този на видео, докато се кълне как вишката е оправена, му бягат очите като на заклет лъжец. Ако все пак е оправена, или е майстора си остави ръцете, или беше натоварена свърх норма. При всички случаи, дано се оправят мъжете, то е ясно, че нщо не е асно, по- български!