"Кауфланд" влага 50 млн. лв. в Централните хали и няма да брандира магазина

Веригата обещава да не променя фасадата, тъй като сградата е паметник на културата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Халите трябва да са Държавна собственност, а не владение на боклуците с кипите, които помещават антибългарската си мания в гнусната синагога зад Българските Хали. Халите са на Българският народ и трябва да бъдат управлявани от Държавата България. Разкарайте се в изсраел и ни оставете на мира , еврейска нацистка сган !

50 млн.лв., лелеее......ние да не падаме от Марс???? Ще разрушат и после ще построят отново Халите ли, че не става ясно???? Хайде стига глупости, това са пълни лъжи!

В Бг-то всичко е с краката нагоре ! Откъде накъде тази сграда е частна собственост ??? Тя трябва да бъде собственост на общината, т.е. държавата, както е навсякъде в Европа.

Значи сега на всички магазини Кауфлан в цените им ще има завишение защото софетата да си реновират един магазин. А не може ли да си теглите заем да си оправите магазина и да си му вдигнете само неговите цени. Между другото къде са парите от сегашните обороти? А не знаете къде са , а що не знаете? Да не би търговците да не искат да ползват ПОС терминали?

То правителство няма от година и половина , хората масово остават без работа, бизнеси затварят. Вие до халите опряхте !!! Пенсионерите с по 340лв пенсия гладуват по цял месец. Вместо да стойте пред компютрите и да мъдрите проблемите на две частни компании, е по добре е да се вдигнат всички и да отидят на площада. Че без управници и без правила , ще продължаваме да гледаме това че всеки си прави каквото иска в тази държава без никакви последствия!

Страшен автогол за Калфланд. В радиус от 100метра има магазин на Била и Лидл. Ще налеят много пари без ясна възвръщаемост

Един от основните икономически принципи е да се разполагат конкуриращи се бизнеси един до друг, защото така е изчислено да бъде най-оптималното място откъм покритие на възможно най-много клиенти.

строени през 1911 се водят паметници на културата.Това значе че целия център е паметник на културата. Това не е нито дом в който е живял някой известен човек ,нито дворец а обществен пазар.Поне да беше на 200-300 г. . По този начин не трябва да се пипа нито една разрушаваща се сграда в центъра която може да падне или да и падне балкона ей така от старост

Да, така е в цяла Европа. Когато купуваш собственост със статут на паметник на културата, ти предварително се запознаваш и съгласяваш с правилата за ползване на имота, включително реконструкция. И още нещо, никой не вечен и няма право да се държи като богоизбран или като последния човек. Културните паметници са част от нашата обща история и принадлежат на ВСИЧКИ българи.

е някакъв пълен кич в центъра на София.Какво означава неовизантика която е построена през 1911. Тази сграда трябва да се разруши и да се направи нещо модерно в която да е удоволствие човек да пазарува а тази съборетина си е изживяла времето и е била функционална за 1911 г. Това просто бил един пазар на закрито по подобие на женския пазар където е имало сергии .Сега вече е безмислен

Ей мунчо, стига си дрънкал глупости. Обувай чорапите с джапанките и ходи да се разхладиш в някой фонтан.

си купи агнешки дреболии от халите селянин с колело

Ама селянинът с колелото опрашваше, аптекарката.

"...Тази сграда трябва да се разруши и да се направи нещо модерно в която да е удоволствие...." Сульо, ми нали съборихте мавзолея на Гецата в баш центъра на Софето, какво направихте там? Дори и кенеф не можахте да построите там, камо ли Колизеум като Веспасиан в Рим! Ама Рим е Империя, а ти си една "васалка" и плямпаджия. Когато група наши екскурзианти били разхождани из Рим, екскурзоводът (италианец) им показал един мост над Тибър, построен от Мусолини. Няколко наши "демократични патриоти" като тебе, ревнали из един път като ужилени "как може да търпите такива фашистки остатъци в центъра на Рим и не сте го бутнали?" На тази реплика екскурзоводът спокойно отговорил: "Ние и остатъците от Ромул и от Тарквиний Гордий, и от Калигула, и от Нерон и от Септимий Север и много други не сме ги гътнали, щото ако бяхме го направили, вие в Рим УЯ ми ли щяхте да дойдете да гледате!" Щото в София, освен Александър Невски, старата сграда на Парламента, турския конак, НДК-ато на бай Тошо и Камбаните на Людмила има ли какво да покажете на гостите си?

В чужбина и “по-млади” згради са паметници на културата, а от там и цяли центрове на градове. И когато изкаш да ремонтираш, пребоядиаваш и т.н.т. трябва да получиш разрешение от една институция която се занимава със съхраняването на паметниците на кулрурата. Само, че в България миналото и културното наследство не се смята за ценност, та дай да ги затриеме и унищожим, затова кажи речи нищо не е останало а центъра на София (не го бях виждала от много години) но в сравнение с 80-те и началото на 90-те години, днес е по зле изглежащ от арабски пазар. За съжаление!!!!

като не си завършил 3 клас

Когато 30 години неизполваш родния си език, завършиш магистратура и докторат в различен език от родния, тогава изглежда че не си завършил и 3 -ти клас в България. Но това не е от съществено значение в глобален формат.

Що не се разходиш до Париж и да попиташ от коя година са сградите и от коя година е действащия закон за градоустройството.Между другото в центъра на Лондон има Макдоналдс и е незабележим.

Любопитно защо Xaлитe ca coбcтвeнocт нa oфшopнaтa ĸoмпaния „Aщpoм“, ха ха. Боклукът когато е червив с пари много го боли от данъци и такси. А друг е въпросът как изобщо тази сграда е частен имот изначало, пък иначе сме големи радители за паметника. Нещастници продажни.

Щели да запазят фасадата, хаххаха. Те друга опция нямат. Защо да не си прлдават боклуците на всякъде. Нацията като иска цена без качество ще правят и лауфландчета и лидълчета.

Халите са продадени на някакви от Софиянски. Те са си хали...

За пореден път виождам колко е примитивен българина - рев до небесата за Халите! Споко ракиени герои, пт Кауфланд има малко мозък за разлика от вас и без преконференция ще запазят Халите. Обаче най-смешно е как мнозина се разцъркаха, а някой дали е прочел,че ще дадат 50 млн за да спасят сградата, която от вътре прилича на коптор. Повече са против, хуба, но защо тогава не дадете пари ВИЕ за ремонт на сградата? Тогава почват обичайни хлъзгави манерви - държавата трябва да се погрижи. Нямаме нужда от фейсбук експерти и консултанти, държавата не е длъжна да мие насраните дупета на всички. Така,че бъдете благодарни, че ще бъде построен Кауфланд.

а АЗ ПЪК НЯМА ДА ВЛИЗАМ В НЕГО

До ваше село е бая далеко. С волската талига пък -голям пек. Разбирам те.

Тъй като общественият интерес е голям, със сигурност от Кауфланд няма да допуснат грешката да навредят на архитектурния паметник и ще му дадат един нов живот, така че да може да му се наслаждават софиянци и гостите на града.

https://www.facebook.com/NikiPetkov/posts/10225973921797324

2021-07-30 12:58:34 аха (нерегистриран) колония ---- ДА ПРОДАВАТЕ И ДА СТЕ ГЪВКАВИ ЦЕНИТЕ, ТЪЙ ШЕ Е - ЩЕ КУПУВАМЕ ОТ НЕМЦИТЕ ... СОРИ ПИЧ - СЪОТНОШЕНИЕТО ЦЕНА/КАЧЕСТВО РЕШАВА. ПРИ КАУФЛАНД ТАЗИ ПРОПОРЦИЯ Е ДОБРА...

Какво ще се случи с всички фирми , които работиха и работят от години в Халите ? Издържаха на всички кризи и пандемия ? Това има ли значение да някого изобщо ?

На мен не ми пука за тези фирми!

Айде , ако ще е да е - В джамията отсреща един Макдоналдс е добре да се спретне !

напълно законни. Не са създадени от Ленин и Сталин Никога няма да ги закрият,защото да пералня на огромни пари от наркотици и оръжие Толкова за честния кспитализъм

подкрепям халите са мръсен чифутски скъп битпазар

колония

50 милиона? Ай тия пари по евтини от водата? Да не са зимбабвийски долари?

Какво се случва с настоящите бизнеси там, ще ги изхвърлят като "парцали", а има добри продукти, които ги няма в кауфланд. В интерес на немците ще будат смачкани бг търговците, но всичко си трае.

50 милиона - това е някакъв майтап нали?

Това е бюджетът, обикновено тригодишен. Ремонт, оборудване, стока + разходи за електроенергия, заплати и т.н.

"влага" :)

Всички подобрения и консервация трябва да се запазят разбира се, но не от кауфланд. Като цяло нещо не ми е ок това.

А от кой след като сградата е собственост на ошфорка , дай пример ?

Kenn1111

Първо идва въпроса защо офшорна компания с леко на еврейски звучащо име е собственик на тази сграда а не оббщината примерно.Второ хранителен магазин от типа супермаркет в нея е тотална безмислица.Ако а и е хубаво да остане прднезначението и би било по разумно да стане лице на българската селскостопнска и хранително производство.Да се продоват неща само произвидини у нас а и типични за района.Всичко друго е перверзия.виждал съм по света такива веста в такива старинни сгради и точно така са напаравени.А и още нещо цените там не са бутикови а нормални!!!

Много добра идея, но това би трябвало да бъде инициатива на общината, а на нея въобще не й минават такива идеи.

"...75% от Халите са придобити от израелската компания Аштром. В Халите работят 1000 служители ..." От тук требва да започне всеки коментар. Когато в търговията се намеси евреин и арменецът и гръкът плачели. Защо? Защото евреинът Юда продал сънародника си Христос само за 30 сребърника. Защото само евреин може да породаде на бедуин пясък и на ескимос - хладилник. Защото според османлиите САМО евреин ставал дьонме (ставал вероотстъпник и сменял вярата си), но този акт бил само на УЖКИМ, т.е. когато евреинът сам пожелаел (когато му станело изгодно) можел да стане пак юдей. Вижте какво направи Гад Зееви с БГА "Балкан".

И евреина и гръцка ще продадат майките си, но гръкът няма да я достави до купувача

Май по времето на Софиянски като кмет стана такава собственост

Кауфланд - Със сигурност звучи по-добре от това: "Xaлитe ca coбcтвeнocт нa oфшopнaтa ĸoмпaния „Aщpoм“ (един от поредните белези на бандитския ни "преход" - не бива офшорки да са собственици на важни за държавата обекти!).

от едни бандити отива при други

Така трябва още няколко безплатни идеи давам на схемаджиите от общината и правителството: Паметника на Шипка да стане ОМВ там и без това няма бензиностанции. Царевец -Дисниленд Плиска -логистичен център на Лидл Рилски манастир-Хепи Бачковски манастир-Декатлон Александър Невски ще стане чудесен мини бутиков мол Парламента разбира се публичен дом...даже може да не вкарват нови хора ,наличните са професионалисти и са достатъчно!!!

Много грозна ориенталска архитектура. Нищо общо с централно-европейската от този период.

ти знаеш ли къде се намираш и как гледат на тебе централноевропейците?

С нега си припомних времено когато от сИтикОм гОлеми яйца и на бажкОФФ принадената рода "продаваха" тухли от Халите с цел реставрацията им :))) А в началото на 80те бяха единственото място в София където на втория етаж можеше да си купиш 90 минутна аудио касета на ТДК :)

През 80-те най-вероятно си бил на две туби бензин от София.

Ами за разлика от теб цървуле съм бил роден и живял в София , баща ми , дядо ми също ! Това че ти си от долно уйно и те тресат комплексите си е твой проблем !!!

Алчността не познава граници.

2021-07-30 12:39:50 !!! (нерегистриран) Kaufland е най-скапаната и скъпа верига. ---- ДОКУМЕНТАЛНО, ЧЕ ЦЕНОВО, КАУФЛАНД БИЕ ... АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ! БИЛА ВИНОГИ Е 10-15% ОТГОРЕ, ФАНТАСНИКО - 15-20%, А ПЪК ЗА ХИТ-А НЕ ИСКАМ ДА КОМЕВНИРАМ - ТАМ Е УЖАС! ДРУГИ СА ТВЪРДЕ МАЛКИ ЗА ИМАТ ПО-НИСКИ ЦЕНИ.... СОРИ, АМА ТВА Е ИСТИНАТА

Ъъъъъъ... защо крещиш???

Вие българи ли сте? Подкастър,шопинг,барбекю..... Къде си дядо Вазов да се нагледаш на продажници.....

Глобализацията донася и другоезични , освен имащите доволно францизми , турцизми и рашизми стилистични допълнения към езика ни , нормално .

Я, турчеещия циганин се изказа.

Я кажи "глобализация" на чист български!

Това е супер новина! Те поне могат да вдъхнат нов живот на тази занемарена сграда. Браво, Кауфланд!

УУУУ! МАХАЙ ТЕ СИ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ ОТ ХАЛИТЕ!

Сграда - паметник на културата, в центъра на столицата - супермаркет!!! Вместо да бъде превърната в музей или концертна зала или нещо смислено за жителите и за хилядите чужди туристи!!!! Тъпа работа, достойна за Турция или друга азиатска държава!

Това е частен имот, собственикът решава в какво да го превърне, като се съобразява с разпоредбите за паметниците на културата.

А от кога е частен и КОЙ го шитна? Аз съм пропуснал нещо...

Софиянски ги шитна

И Лидъл у джамията!

Барем ходжата спре да вие.

А на бас чи няа да фложи 50 мильона!!

Не позна , ще вложи в някое чекмедже ти само гледай и се учи !

Хубава седмица!

Този коментар ми оправи деня!

Да сложат и Била в банята отсреща и Фандъкова да приключи пореден успешен мандат. Нямам думи ...

Закривайте я тая държава, че голяма мъка ни тресе, вместо халите да е лицето на бг производители пред туристи, място за култура, вино, специалитети, малки ферми .... продавате държава за жълта стотинки, да ви умрем на новия модел и морали!!!!

Е какво лице е в момента халите? Разпадаща се неизпжлзваема сграда както всичко в бг...

Това, че в момента сградата е занемарени не означава, че единствения възможен вариант за сградата е да стане Кауфланд за да бъде обновена и поддържана. Точно както в Испания, Франция, Италия, Унгария мястото може да бъде обновено и напвено по подобие на Халите в почти всеки голям европейски град. - с местни фермерски стоки, приятни места за дегустация и хапване. Така хем ще е атракция за туристите, хем ще бъдат подпомогнати местните производители, хем ще се запази идеята на тази емблематична за София сграда

Халите ги продаде Софиянски от СДС,които сега са коалиционни партньори на ГЕРБ. Краставите магарета се подушват.

Толкова ли няма българска верига да организира български производители , че им трябва прекупчик и разпространител Кауфланд. Каквото спечелят Кауфланд в тяхната страна отива Толкова ли безмозъчно ни е управлението или безобразно подкупно и неморално ! ! !

Ми явно няма.

Е, как ще брандира нещо, което е на Софиянски и Черепа?

Ааа, няма ли поне един кремвирш да опънат отпред? Друго си е...

уникално , прост народ на макс.

може би най-хубава чужда хр. верига у нас

Е по-добър! Само патриоти пазаруват от него!!! :)

Лидъл е магазина на интелектуалците и радеещите за българското.

Мноого тънък и уместен намек, браво! :D:D:D

Беше най-хубавата...

Абсолютна идиотщина! Поредната малоумщина от Столична община!

A не може ли и Халите да върнем на Царя , нищо че не са негови , за да има къде да пазарува освен , че вече има къде да живее.

Има си и гори за дръвца за огрев!

Да за тях забравих , абе пич си е крадлив дедо всичко вече си има .