Категорично отхвърлиха версиите за взрив и превоз на гориво в изгорелия автобус

Не може да се определи причината и да се назове една конкретна версия, и да отпаднат всички останали, обясни заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как така отхвърлиха най-вероятната версия веднага, но иначе още нищо не било ясно ? Видяхме вече ефекта на пълното изгаряне на автобуса и пътниците само за няколко минути-България рязко смекчи тона за допускането на Македония в ЕС .

Може и четирите автобуса да са пренасяли оръжие и боеприпаси от Турция към Македония за предстоящото въоръжени въстание на албанците там. Това логично обяснява защо другите три автобуса са ИЗБЯГАЛИ максимално бързо ВМЕСТО да спрат и да помогнат на изгърмялият автобус. Декларираната цел ЕКСКУРЗИЯ е била само камофлаж. Тези автобуси на никоя граница не са били проверявани сериозно. Можели са и един тон тротил да пренасят ако искат.

Автобусът се е движил по-бавно от другите три, тъй като е имал проблеми с осветяването на пътя /ел инсталацията/. Затова се е водил и по дясната мантинела. Внезапният удар обаче е довел окончателно до късото съединение, което е било така или иначе предстоящо.

Нямало бензин в автобуса,какви ги ръси тоя.От удара в мантинелата до спиране в другата мантинела са минали не повече от десет секунди.Дори да се е разлял резервоара с нафта пожара не може да обхване толкова бързо автобуса.Ще има време хората да слязат.Така,че в багажното или е имало туби с бензин,които са изгоряли и нищо не е останало от тях или някои от туристите е купил туби с дезинфектант- от рода на чист 95 градусов спирт.

Запалили се автобуси в юртюб - пламват като факли за секунди ! - всичките ли са пълни с туби с бензин ?

Научи си физиката и химията.

Не им се съди, те са като Темида, с вързани очи, освен това тъпи и без топки.

Как така бе,маркирахме магистралата с кристали Сваровски...в чекмеджето на Станишев. Мисирки,снимахте ли ги?

Очевидна грешка на водача навлезал по грешка в отбивката, подведен от лоша маркировка и липса на предупредителен знак за тази отбивка. И да попитам защо точно на завоя трябва да има отбивка?

Не само това ами в началото маркировката е с прекъсната линия като, че се отделя нова трета лета в дясно. Точно преди завоя става двойна непрекъсната и ако си влязъл там вече нямаш изход, освен през отбивката която е твърде къса за засилено голямо превозно средство. Знака за чешма е поставен след завоя и едва тогава разбираш, че си в грешна посока.

Вижда се, че си необразован и нямаш представа от центробежна и центроустремителна сила, зависеща от скоростта.

Ти, като си много образован и всезнаещ защо не обсъждаш темата, а обсъждаш коментарите? От това по неадекватно не намирам.

Бог да прости загиналите. Кретенска отбивка. Както винаги няма други виновни освен шофьора. В България всички са невинни. До НЕдоказване на противното.

Че отбивката е направена некадърно и би предизвикала верижна катастрофа,ако някой реши внезапно да спре за вода.Оцелял очевидец обаче е заявил,че автобуса е завил рязко на дясно преди отбивката и се е чул някакъв шум..Това означава,че ако шофьора не е заспал или нещо зле да се е почувствал,най вероятно е гръмнала предна дясна гума или тех.неизправност,която е блокирала колелата и затова автобуса е политнал на дясно.

Най-вероятно просто водачът е заспал. За съжаление не е прецедент, особено нощем.

Сега ново двайсе!8-ми свидетел!!!Откъде се взе?Нали оцелелите в Пирогов са 7 и заместник прокурора на Перник се кълнеше ,че няма свидетели на трагедията!!Откъде се взе този осми такъв???Да не говорим,че не се казва кой е изписан,кой остава в Пирогов,никакви имена,пълно затъмнение и липса на информация.Не се знае утре с какво ще ни сюрпризират разследващите!

Може полицията да е помолила,ако има свидетели да се отзоват, може да са преминавали коли, всеки нормален човек би се отзовал да разкаже какво е видял, ако е станал свидетел на смъртта на 45 човека. Защо задклавиатурните безделници търсите конспирации навсякъде ?

Пак да попитам за специалистите. От завършването на този път до катастрофата с македонците колко десетки хиляди автомобила, камиони и автобуси са преминали оттам без да катастрофират.? Защо точно този бус катастрофира?

100 +

То нормални хора не останаха в тази държава . Как да разбере тоя тиквеник , че това което е проектирал е опасно за пътуващите..? Идиотщините за идиотите са нещо нормално ! Трябва да се наемат специалисти от Европа , а нашите да се учат от тях !

ама знайко ганювски проекта е на италианци, мантинелата е по техния стандарт, аз не съм проектирала такива неща преди 20 години, стига писахте на 10 ракии по икиндия за неща, които не знаете . И хората са изгорели НЕ заради мантинелата и острова, да си знаеш.

Верно ли си мислиш, че мантинела като копие насочена към колите на магистралата е най-нормално нещо ? Явно си толкова инженер ! Дори и да е по чужд проект някой трябваше да се обади, че е опасно !

Ти си знайко, колкото аз съм всезнайко.

Зоран подаде оставка, но не съвсем. Като Нинова и Б.Михайлов. Чакаше нещо. И се случи тази катастрофа, съвпадение. И оттегли оставката. Ако катастрофата беше в СРМ, ке паднеше отмах.

А не е ли много проста причината - ако нямаше идиотски построена отбивка - нямаше да има 45 изгорели живи, сред които деца !

Е как 20 години нямаше идиотски жертви на идиотска отбивка?

Те идиотските неща са така - един път се случва, но трагедията е голяма ! Кажи ми, къде в бяла държава си видял подобна кретения ! Магистралните отбивки са големи, ясно обозначени, понякога осветени.

Това не е магистрала бе, байно. И не е било без значение как му казваш ти, журналята или Комитова.

И какво е бе ? Селски път, който може да е построен както падне с лайняни материали и да не се поддържа ? Явно не си излизал от кочината да видиш какво е истински път !

Не може да се определи причината и да се назове една конкретна версия, и да отпаднат всички останали, обясни заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов Може но не искате ! Затова качетесе в един автобус и идете се нанижете на останалата част от мантинелата да ви се изясни . Тази мантинела е много опасна има и много такива други !

Рашков защо автобус без валидни документи е пуснат да се движи по българската пътна мрежа?Какво е имало че от една гума експлодира?На никой ли не му минава през ума вероятността в гумите да е имало скрито вещество което се пали от удар?

Е то, не знам какъв идиот трябва да си за да сложиш лесно запалимо вещество в гумата, която е най натоварената част от транспортното средство и често не можеш да пипнеш главината с ръка, след спускане по дълъг наклон. Още по малко пък ще се намери шофьор, който да се качи на такъв транспорт, а ако не е предупреден това означава 99% провал. Друг а темата, че автобус без наличните документи най малко 3 пъти е пресякъл граници (6 КПП), без никой да установи нарушение и какво може да транспортира вече е загадка. Ако беше се прибрал благополучно в РСМ вероятно по документи никога нямаше да е напускал страната.

Аз още не мога да разбера толкова бързо запалване и в такива големи мащаби особенно в автобус. При положения че няма гориво в туби. Катастрофа ужасна ама така рязко да се възпламени всичко не мога да си го бясня аз съм пътувал в Чавдар които се запали ама време да

Горял е локума. С шамфъстъка дава взривоопасна комбинация. Дори тоновете перилни препарати не са могли да неутрализират стихията.

Aми сега? Комитова и Рашков трябва да се стягат за затвора...

Нужна е независима експертиза на чужди фирми специализирани в тези области. Ако чакаме на българските и македонските служби, накрая резултата ще е като сваленият български самолет и загинал пилот, като убитият войник в спалното помещение до летището, като смъртта на Кунчев и прочие. Тоест, скрити, замазани, покрити неща. Сиреч, едно нищо. България е все още в ръцете на мафията, която трудно ще бъде изкоренена. В Македония и там нещата не са по различни, и там е майка плаче грамофон свири.

Февруари 2018 на ГККП Малко Търново митничари хващат в ТУРСКИ автобус 9 КИЛОГРАМА супер МЕТАамфетамин база на стойност стотици хиледи евра 9 КИЛОГРАМА се оказват собственост на шофъора турски гражданин с турски паспорт Странно но вместо в ареста турския шофьор е ПУСНАТ от подкупната бг прокуратура на един голям морски град по живо по здраво да се прибере в Турция Както казват сърбите ;Има ЧАДЪР -ОВО JЕ СТАНДАРТ

Все повече нещата изглежда, че са свързани с трафик на нещо си чрез тези автобуси, но няма да го разберем, просто защото участват много международни играчи.

Нормално е да отхвърляш някаква версия, но не е нормално да нямаш алтернативна версия за развитието на пожара. Категорично се отхвърля вероятността за превоз на лесно запалими вещества, а не се обяснява мигновеното разрастване на пожара, до степен на невъзможност за реакция на пътниците.

Нещо за оцелелите като потенциални терористи имате ли?

БУСА е превозвал ОЦЕТЕН АНХИДРИД химикали за /прекурсори за ХЕРОИН Производството и продажбата на ХЕРОИН е основен бизнес на няколко етнически група изповядващи една религия започваща с И и завършва на АМ 1КГ ХЕРОИН достига цена от 100.000 $/80.000 Е/ на дребно в страните от ЕС колкото 2-3-ен апартамент в София Наскоро екс турски дипломат ВЕЙСЕЛ ФИЛИЗ е хванат на ГККП Лесово с100 кила ХЕРОИН СКРИТИ В ТАЙНИЦИ на автомобила. Вейсел е съдружник с ДЖЕЛАЛ ФЕИК който е ГЛАВЕН секретар на главното БГ мюфтийство на Алихаджи

Смърди така, че 10 милилитра ще се усетят от хората. На митниците ги хващат с аерозолен анализ.

Както е казал един римски император ;ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ

Категорично се отхвърлят предположения за превоз на бензин или взривни вещества. -------- А течни прекурсори за наркотици? Някои от тях са по-запалими от бензина.

Отхвърлена е тази версия: за бензин и други запалими вещества. Търсиm нещо, което много бързо може да развие 1000 градуса; че да стопи предницата за по-малко от минута-две така, че хората да не могат да реагират.

(железен оксид и алуминий на прах), за напалм или за фосфор - за друго не се сещам... Термитът вдига към 3000'С, мисля.

Мирише страшно че нещо се покрива само като се запиташ що веднага не са изтарашили другите три автобуса да видят какво реално превозват а са ги покрили с Чадър от най високо и са ги пуснали да се заметат следите. То така никой колега не спира да помогне а пердаши с пълна газ да мине границата. А най интересното е как се пали нов Мерцедес с всички защити. Те другарЕте си мислят че мерцедеса е Москвич и материала яде мухи.

Аз пък не вярвам на македонската прокуратура. От там са минали хиляди камиони и автобуси и нищо не е гърмяло като гаубица. САМО македонският бус така изтрещя, че се чу чак в Австралия.

Ако искат и 100 тома колкото Под Игото да напишат в кореспонденция, нищо няма да върне хората. Всеки си чеше езика на гърба на 45 починали, което е, меко казано, пошло. За един пътя е виновен, в един английски пасквил бяха писали за 35 000 пиратки в автобуса, от начало имаше слухове за туби гориво в автобуса и прочее. Всичко това може да се провери. Колкото и да е изгорял може да се установят остатъци от фосфор в багажното или такива от гориво. Най-малкото все някаква част, дори и стопена ще остане от контейнерите за гориво, ако е имало такова. Едно е сигурно, карали са много бързо за автобуси. Видно е, че асфалтовата настилка не е в толкова лошо състояние. Има конкретни неща, които е трябвало да се направят ВЕДНАГА, а не постфактум. Катастрофата е станала в 2, а към 5 часа другите три автобуса на съответната фирма са офейкали от България. Ясно е било, че са се движили в колона. Не е ли странно, че след такава катастрофа, и като виждат, че последния го няма да изчакат? Трябвало е да ги спрат на КПП-то и да изземат дигиталните карти на тримата шофьори. Дигитална карта се разчита за секунди. Това ще даде представа какво се е случило. Сега - иди ги търси. И бас държа, че на всички дигиталните карти ще се окажат повредени. Превенцията предотвратява подобни трагедии. Ако продължаваме да сме снизходителни и си затваряме очите за тия, дето вървят по острието на бръснача, резултатът е този! Заради това и ни се носи името на разграден двор. Ако тия три момчета, барабар със смяната им, които са шофирали, бяха в момента в български арест, щеше другите шофьори да си помислят да правят такива маймунджилъци и да се правят на рали състезатели с 50 човека отзад. Но отново се показахме като развей прах! Разбира се, щеше македонците да ореват орталъка как тенденциозно сме им вкарали невинните орица в ареста, но те щяха да гонят, и като се разчуе шофьорите щеше да знаят, че при нас нема лабаво. Сега поддържаме стария имидж - куче влачи, дири няма!

Хората искат да не се повтаря Трагедия като тази - в Днешния и Утрешния Ден . Не искат стари Истини като тези които си Написал .

Изключително качествен анализ! Адмирации!

То си е недоказуемо - всичкото е изгоряло... Сигурно и за пиратките ще отрекат...

Не вярвам на Българската Прокуратура . Гешев трябва да си подаде оставка , и то не по политически причини . Не мога да повярвам че в Перник откриха Загинало ДЕТЕ в Автобуса , и то след 10 дни . Тази паравоенна Организация трябва да се Реформира - да има Нова Структура .

а евентуално наличие на увеселителни (във връзка със празнуване настъпването на предстоящата 2022 година след около месец) легална изработка пиротехнически средства?! колкото и да се дискутира умрелите трагично са неоспорим факт - лека им пръст, съболезнования на роднини, живи и здрави

Само където не е Гешев и подчинените му, а хората на Рашков - разследващите полицаи и криминалисти. Те водят първоначалното разследване, до предаването му на прокуратурата! В случая искаш или не искаш оставката на алкохолика, че не те разбрах?