Коментари - ”Катедралните врабчета” - бити до кръв и изнасилвани | Днес.dir.bg

”Катедралните врабчета” - бити до кръв и изнасилвани

Побоища, изнасилвания, тежък психически тормоз са преживели стотици възпитаници на световноизвестния момчешки църковен хор "Катедралните врабчета" от Регенсбург

Обратно в новината

Коментари - ”Катедралните врабчета” - бити до кръв и изнасилвани | Днес.dir.bg

Коментари

Вярвам в Господ! Но не вярвам ни католически, ни на православни попове!

Всички лица които са били на съответните постове да бъдат екзекутирани на площада пред семействата на бившите хористи. Смъртта да бъде бавна и мъчителна, за назидание всички текущи ръководители да бъдат заставени да наблюдават, за да си имат едно наум. Толерантност а? Наведете се още, олигофрени... Няма народи вече, само промити овчи мозъци...

"там вече се практикува педагогика в духа на времето " Ха какво е това вече оргии предавани на живо online ли правите ??? Това по лицемерно от религиите няма, пълно пропадане !!!

вече знам защо има педофили на тая планета... защото бог ги е създал.... благодарим ти господи, -- от малките Врабчета.

явно за близките до бог хора думата съжелявам е достътъчна

Добре де. Това го вярвам. 100%. Ама що няма един свещеник намерен с бухалка в задника? Тези деца са станали момчета а после мъже. Един ли не се намери да им го върне?

Мразя комунягите, но за едно бяха прави: ролята на религията трябва да сведе до минимум. Нека има църкви, където хората да се помолят и да запалят свещ, но тая мръсна църковна пасмина трябва да се измете!

Е тя демонокрацията провъзгласи свободата на вероизповеданията, но явно не изтърпя тази лицемерна роля да я играе дълго. Вие либерастите и демонократите /мразещите комунягите/ сте другото лице на злото. И вие като тях сте абсолютно същите богоборци. Никой, който е гонил християни не е прокопсал, нито в този, нито в бъдещия век. Както виждаш от историята всички богоборци ги измита Бог с голямата метла като започнеш от Римската империя, че до СССР. Идва реда на еврогейския съюз.

Почти си уцелил, но имаш един-два пропуска.

Премахнаха религията, за да няма дублиране на властта, а и "Не убивай" не им беше по душа. Иначе що мантри повтаряхме: КПСС - БКП, Вечна дружба, забравихте ли ги?

Че това е ужасно - спор няма. Но защо точно сега излиза на бял свят? Има ли връзка с отвличане на вниманието на германците от новите безобразия, много по-масови и гнусни, причинени от ордите новопогерманчени азиатци и африканци?....

Няма връзка. И не излиза сега, скандалът гърми от няколко години. Първите оплаквания и обвинения са от преди 20г. В началото никой не е вярвал на оплакванията, дори семействата на децата.

чета за тия момчета и в спомените ми изплува нещо... каквото и да са им причинили, това е нищо на фона на онова което са правели с хористите преди. църквата е вкарвала доста ресурси за да обучи момчетата да пеят... и изведнъж - край! идва пубертетът! сега поне в моментът в който им мутира гласът момчетата се спасяват. някога просто са ги КАСТРИРАЛИ! за това някога в Италия са имали шега - зя разлика от другите страни половете в Италия са 3. мъже, жени и кастрати(евнуси).

в основата на схемата да не е някой евр.отмъстител,абсурд ! който познава евр.психика знае,че са способни на много по-отвратилни неща .

много напомня на филма "Лошо възпитание" на Алмодовар, тъжен и грозен, обаче нагледно показващ как едно нормално момче може да бъде докарано до смяна на ориентацията.

Не съм гледала този филм за съжаление,но винаги съм смятала,че някъде там в детството се крие причината за оформяне на ''различната'' сексуална ориентация на някои хора,колкото и да се опитват да ни обясняват,че такива са се родили.Сигурно има и такива,но моето мнение е,че човек се оформя още от ранна детска възраст,включително и сексуалната му ориентация.

В периода на разпад на римската империя император Константин официализира църквата /325г/-този вариант на учението/. Църквата копира администрацията на съществуващото политическо устройство, а папата все повече се превръща в политическа фигура....т.е стремежа към власт е неизбежен и съпроводен от всички случили се идиотщини, като инквизицията, индулгенциите, оправдаване на робството, колониализма, отношение към жените и въобще нямащи нищо общо с десетте божи заповеди т.е тя се превръща в една гола фасада и затова възниква протестанството през реформацията. Никакви външни реформи обаче, не са в състояние да открият духовност там където я няма. Нищо не се е променило от тогава, щом действат като политици, прикривайки "своите".

Не разбрахме кой е "този вариант на учението", на кое учение?

се има предвид Христовото учение. Тъй като никога не сме разполагали с нещо, написано от Исус Христос, императорът събира цялата налична към онзи момент християнска книжнина и епископите гласуват кои точно книги са канонични, а другите трябвало да се изгорят. Отделно стои въпросът с тълкуването на някои притчи и други не съвсем ясни моменти от Новия Завет.

Според мен, големият проблем на католицизма е, че не разрешава на част от свещениците да се женят. При Православната църква има разлика между обикновено духовенство и монаси, на които е забранено да се женят. При тях също има извращения, но като че ли не са така масови. Просто не всеки е за полово въдържание, макар да иска да служи в църква.

Да не говорим, че няма по-добро място за един педофил от католическата църква-изнасилваш си на воля, а дори и да те хванат, те местят от едно място на друго. Полиция там не може да се меси. До сега за свещеник в затвора не съм чула.

Една малка част от "ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА" към която и България се е запътила!

Ето истинското лице на католицизма, а не това, което се мъчи да представи големия йезуит Франциск. Те са мили и готини, до момента в който ти стъпят на врата и тогава вече действат както си знаят с презюмпцията, че са непогрешими. Справка - средновековието. Били се променили? Ами средновековието отдавна мина, но явно неса ги известили и вижте какво научаваме, а какво пък наистина е ставало и става - едва ли ще разберем. За да стигне до нас през всичките им опити да скрият, а те са мноооого, много влиятелни и контролират какво ли не по света, направо не е истина... От 90-те насам също не е минало много време, та е ясно че припказките за замазване на ужасната истина са нелепи и изкуствени.

Католическата църква винаги в била далеч от бога,още от времето на инквизицията. Затова на Великден огъня се дава на православния патриарх

Няма нищо общо с религията,а с манталитета на западняците.Те са си извратеняци от векове. Проблема е за нас защото се опитват насилствено да ни наложат техните еврогейски ценности.

Към днешна дата моя позната,която е от поколението на родителите на 60-70-те ми обяснява,че било нормално и 80% родителите , дори и днес биели децата си.Макар че аз смятам,че между шамар на родител изпуснал нервите си и системен и целенасочен родителски тормоз и насилие облечени в благовидното "за твое добро" има от земята до небето разлика. Казвам го като потърпевш и вече голям човек,който е успял да наблюдава и преосмисли това родителско поведение,като доста често такива хора не са нито физически или психически подлагани на тормоз и унижения от своите родители. Нещо повече разбирам,че такива хора ги има навсякъде и избиват своите ''чивии" върху децата си и където могат и винаги са си подготвили и оправдание за какво го правят.

Родител изпуснал си нервите - това ли ти е представата за поносим тормоз :) Разликата между възпитание, деспотични родители-насилници и изпускане на нервите е огромна. Именно защото хората са неграмотни и им се втълпява, че децата на трябва да се докосват - цялото сегашно поколение е пълна трагедия. Тук-там някой се сеща за казармата, търсят вина на учителите, интернет, "средата" и молят държавата да им озапти и пази малките гамени. Истината, че децата си искат своето ВЪЗПИТАНИЕ, но това не се прави от афектирани хора със слаби нерви, а още по-малко от насилници. Физическото наказание е необходимо"малко, но навреме" и точно с капкомер е достатъчно, за да има хора на място.

Неграмотни са родители,които бият,унижават,подлагат на психически тормоз децата си,някой ден това ще се стовари върху самите тях. Както си се отнасял с детето си,когато то се е чувствало несигурно и е имало нужда от тебе,така и то ще се отнася с теб,когато ти си безпомощен и имаш нужда от него.И най-много обичам приказки от хора самодоволни в своето тщеславие безадресно отправящи хули все срещу чуждите гаменчета от съвременното общество. Събуди се ,разбери ,че и за тебе така са говорили недоволно предходните поколения.

както биха казали колегите европедали козяци- ето това е истинска либерастия толерастия и педократични еврогейски ценности! Да живее Педалсъюза и краварника! Източниците на тези възвишени животински ценности!

Е, твоите другари пък не са ценили /а може би и още не ценят/ човешкия живот. За тях той няма стойност на фона на обществените процеси. Кое е по-голямото престъпление?

Не са ценели човешкия живот? Но викаш лудите крави и еврогейците ценят извращенията и животинските перверзии...както ценят и живота на десетките милиони избити индианци, и на милионите избити в близкия Изток-Сирия, Ирак, Афганистан, Йемен, Либия, Египет, Сомалия и т.н..А? НА ТЯХ МНОГО ЦЕНЯТ ЖИВОТА, ТА ИМ ХВЪРЛЯХА РАКЕТИ И БОМБИ С ОБеДНЕН УРАН!

Нещо не разбрах - поискали са извинение или са поискали прошка?

възниква този въпрос в първия момент, но при тяхната наглост, аз го приех за верен превод

Църквата е една отживелица от средновековието, една от най-ретроградните и вредни институции, един анахронизъм, който е чужд на всеки мислещ човек. Религиите са най-вредното нещо за човечеството! Без тях светът би бил много по-човешко място!

Изкривените религии-да. Но също така, не забравяй идеологиите- тези прото/псевдо-религии.

Най-големите проблеми за хората идват от религиите. В човешката история най-много хора са били убити в името на религиите! Вярващите в религии, са със същите промити мозъци, като вярващите в идеологии като комунизъм, фашизъм и др. по-малко популярни.

Ти си типичния комунист. Идеологически "подкован" в диалектическия материализъм. Как ще отречеш нещо съществувало хилядолетия и изповядвано от милиони хора бе! Кой си ти?

Колкото и да се пънеш атеисте Бог е създал този свят и ще го държи дотогава докато на Него Му е угодно. А ти и аз и всички останали сме си смъртни хора, които не знаем утре какво ще ни се случи, че даже и в рамките на днешния ден.

да се отричат религиите. Няма религия която да проповядва злото. Изключвам някои секти-там религията е параван. Не може да се отрича духовенството. Просто и те си имат мърша в стадото.

Навсякъде има мърша. Разликата е, че ако я "хванеш" тази мърша има съд, присъди и затвор. В църквата самите шефове знаят за какво става въпрос, но наказанието е само преместване от едно място на друго.

ТЕЗИ ЕВРОГЕЙ ЦЕННОСТИ,искат да ги наложат със закон в цяла извратена Европа!!!

Вярвам, че всичко това е истина и за мен всички имат вина за това, че са знаели и нищо не са направили включително и папата. Всички те са за най-тежката присъда. Хората са безсилни пред такива хора и затова виждаме по филмите , че понякога прибягват до саморазправа. Едно извинение не стига

Не е тайна в днешно време, че католическата църква от поне 50г насам е свърталище на п*дофили. Не че религията ги прави такива, такива хора нарочно се насочиха към институцията защото можеха безнаказано да имат достъп до деца. В България това беше образователната система в по-малките градове и села и домовете за сираци, което продължава и до днес безнаказано!

блаженни да са дупенцата на врабченцата....... после който не вярва щял да иде във ада... по скоро ще иде на другия бряг или в частна психиятрия.....

Единия брат служил в 12-та СС бронетанкова дивизия Хитлерюгенд и станал папа. Другия брат насилвал деца в училища и в църковни детски хорове!

Е, ама тука сме във възторг от евроценностите им и имаме екзалтирани последователи, като waflen ss, морско агне, сигурвинсон и безчет други номерирани и сигнатурни анонимници, които събират само плюсове. Смятай къв е маг'рияла.

Еми Спасителят е казал какво е храм и какво е църква...то не е нито сграда, нито бюрократична институция. А хората сме царе да опорочим хубавите неща, пък после- Бог ни бил виновен... Не в Него , а в слободията- криворазбраната свобода- е разковничето, и в своенравието на човешката воля. - Искаме да правим каквото ни кефне и пак да ни е добре, а Вселената да ни козирува. Да вършим недобри неща, но-да няма лоши последствия. Да, ама не.

защото няма бог.

И една от мойте клетки така разправя на останалите, ама те не й обръщат внимание. Нито пък аз.

ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛА,ЧЕ НЕЦИТЕ СА ОТКАЧЕНИ.И СЕГА СА ТАКИВА.ПРОСТО СПАЗВАТ НЯКАКВИ ПРАВИЛА ЗА ПРЕД ХОРАТА НО В ДУШИТЕ ИМ Е МРАК.УЖАС!

богомилите се опитаха да припомнят какво е Божията църква, ама се оказа наказуемо и то страшно

еми казал е,че храма му не е построен от човешка ръка защото е имал предвид главата. и абсолютно никъде не е казал, че някой трябва да прекарва живота си да му служи и да му пее и да му строи църкви и такива простотии. просто в тая цъковна структура са събрани един куп мързеливи бездарни и силно промити индивиди които си мислят, че служат на нещо си а всъщност насаждат страх и контролират стадото за да не се вдигне и да измете боклука който се е насъбрал.

1/не само главата, а и цялото тяло- не е възкръснала само главата му 2/ и цялата природа- Аз съм в Отца и Отец е в мен 3/ и човечеството, в крайна сметка, когато започне да живее по Законите

Протестантски глупости. Ти като се разболееш къде отиваш да се лекуваш? Първо отиваш в ДКЦ-то на преглед при лекар нали? Защо не отидеш при врачки и баячки? А който вярва в Христос естествено ще отиде в ПРАВОСЛАВЕН храм, т.е. в божия дом. Църквата е "небе на земята".

Дойчевеле пък големи моралисти излязоха. И дали, дали има и 1/100 да е вярно ... Точно пък в църковния хор...

Баш там, баш там. Не е скорошен случай, от години се разследва.

Допуснали сме грешки, от които се поучихме ВЕрно ли бе? Егати грешката... Имаше един филм за тези случаи с доста известни актьори. Завършваше със саморазправа...След дълъг процес и разследване. Дали пък така не се поправят "допуснатите грешки" най-правилно? Не че нещо...

Дааа, евроатлантическите ценности в действие.ДА СЕ РАВНЯВАМЕ ПО ПЪРВЕНЦИТЕ!

Религиите разделят хората, ДУХОВНОСТТА е тази, която ги обединява.

Доста се чудя какво е църквата.... Изцапани са с кръв от инквизициите, разврат, насилия, лукс. И католическата и православната. На кого служат?!

на себе си

РЕЛИГИЯТА - ОПИУМ ЗА НАРОДА!!!

и атеизмът се оказа едно екстази

Искаш да кажеш - кофти. Или гот?

Но се оказа, че комунизма който трябваше да го замени беше опиума и отровата.

И кога и къде по времето на комунизма си чул за такава гнус като тази? А тази далеч не е първата!

всички видове духовници царе мюфтии банкери ако ги нямаше щеше да е рая

Господ си е казал "Не може да служиш на двама господари.", то е ясно тия дето са ги вършили тези неща от кои са, но по-лошото е че тези неща са крити продължително време и сега излизат като бомба и скадал, а мерките за тях трябвало да се взимат своевремено. Представете си проблем има, обаче всички си мълчат, как органите които трябва да се намесят, сега излиза това излиза онова. Нещо което ми прави впечатление че целата е малко или много насочена към папата, тоест да се изкара цялата Католическа църква покварена от върха до низините. Обективно замесените лица са не повече 1% от свещенците на църквата, като за съжаление случайте обаче са много.

Същото, като тук в Щатите. Типични Католици. Затова религията вече не е на почит.

Изроди! А сега уважавайте Църквата, независимо коя! Религията винаги е била мор за човечеството ...

Никога НИКОГА не смесвайте католицизма или някоя от другите измишльотини с Православието. Православните духовници си имат своите човешки недостатъци, но не са педофилир наслници и лицемери!

Православието?

Напиши в гъгъл дедо боре секс да видиш! И на господарите за троянския манастир....

имат толкова сериозни проблеми че се чудят как да изместят фокуса от тях към педофилията която явно е другия им проблем след бежанския

За какво мислите германците събират всякакви етноси? Отговора се крие в тази статия. Всичко там е залято с педофилия и извращения. Тези общности са толкова влиятелни, че и Меркел не може да им попречи.

А какво мислите, че става в нашите манастири, църковни училища и семинарии?

Не смей! Няма такива неща в нашите духовни училища! Не смей да петниш името на БПЦ!

Аре ве!

Къде са били родителите на тези деца?!? Това приют ли е или училище с пълен пансион?

Родителите са се лашкали през това време, защото са останали сами в къщи.

Няма как една ерес, едно извратено учение, като католицизма, да не влече извращения след себе си...

Вие не познавате католицизма най-вроятно, но яростно го отричате. Как това учение ако е такова каквото го определяте е дало толкова много светци. И днес в тази църква има светци, но това едва ли ще го повярвате. Само преди 70г. комунистите разтрелват без вина и присъда епископ Босилков и трима други свещеници. И така който следва католицизма става светец, който не го следва, а се води католик става всичко друго, това е истината.

е от Исус Христос, затова даде много мъченици, но "светата инквизиция", която е от църквата превърна много повече хора в мъченици

Няма как да отричам нещо, което се е самоотрекло много отдавна! Нещо, което е мъртво, проформа и не е църква - няма как да просия от светци. Свещеници ли са еретическите "свещеници"...? Същите са като "пасторите" на нароилите се безбройни "църкви", възникнали като опозиция на римокатолицизма... Едната ерес влече след себе си безброй други... Защо само в римокатолическия свят има "Реформация", дала начало на много други изкривени учения...? Отговорете си сам на тези въпроси... и ще ви се изясни същността на римокатолицизма... Абсурд е папата да е непогрешим... Абсурд е папата да имат примат над другите патриарси... Пък вие - като ви е толкова мил римокатолицизма - изповядвайте си го... никой не ви забранява!

Всички деца или поне 99% са ангелчета. Общестовото което ги заобикаля ги прави престъпници и всякакви такива. Нама значание дали това са извратени попчета, откачени даскалици, амбизиозни родители или каквото и да се сетите. Преди да се обвиняваме един друга като възрастни, всеки може да си помисли къде бърка в отношенията си с децата. Всяко едно крайно действие от страна на възрастен към дете може да промени целия шибан свят към добро или към зло съответно.

хора! не смятате ли че в днешно време голяма част от човечеството веше няма нужда от "патерица" за да подкрепя вярата си в доброто. (под патерица разбирайте религиите - християнство ислям будизъм ...)

че насилствено наложените религии трябва да се забранят. Без вяра човек не може да живее. Трябва да се върнем към старата си вяра ние, българите.

германските педераси управляват европа. това е най мръсната сган на човечеството.

важното е да сте убедени, че ние, българите сме най-големите чудовища, а тяхното е само грешка, грешчица. От ББС дойдоха да направят филм за децата в Могилино и вдигнаха шум голям, а само няколко месеца излезе на светло такъв скандал за техните католически приюти - че са малтретирали психически и физически, включително и сексуално, дори осакатявали и убивали здрави, нормални деца, но какво е това пред нашия грях да не помогнем на и без това много болни деца. Скандалът се потули, а филмът остана. За Гранд Бритън филм не направиха. Не стига това, ами се оказа, че докато се грижели за дома в България, под носа им - в ББС, много известен техен водещ изнасилвал деца, ама де време да го забележат, заети с нашите грехове. И пак не направиха филм. Открай време така минава номерът и се водят цивилизовани тези изроди.

Да живее модерна европа

Лъжете, гадове, и ще бъдете наказани за гнусните нападки срещу Църквата. Бог вижда.

Ти си единственият заблуден тук, ако си мислиш така...

отдавна е видял не само какви ги вършат, но и още по-лошо - че се представят да ги вършат от Негово име, така че всички са си получили заслуженото, тези ги чака същото.

Римокатолицизма не е никаква църква. Отдавна не е църква - от 1054 г., когато отпада от Православието... Сега римокатолицизма е една ерес... да, християнска ерес, но ерес... наред с протестантите, англикани, баптисти, свидетели на йехова, адвентисти, петдесятници, от седмия ден, от незнам си леля им райнина... Ето ги плодовете на отпадането... разврат, извращения... Църква е само източноправославната църква, която пази и до днес непроменено учението, оставено от Иисус Христос чрез апостолите... Всичко друго са ереси, не църкви!

Коментари - ”Катедралните врабчета” - бити до кръв и изнасилвани | Днес.dir.bg

”Катедралните врабчета” - бити до кръв и изнасилвани

Побоища, изнасилвания, тежък психически тормоз са преживели стотици възпитаници на световноизвестния момчешки църковен хор "Катедралните врабчета" от Регенсбург

Обратно в новината

Коментари - ”Катедралните врабчета” - бити до кръв и изнасилвани | Днес.dir.bg

Коментари

Вярвам в Господ! Но не вярвам ни католически, ни на православни попове!

Всички лица които са били на съответните постове да бъдат екзекутирани на площада пред семействата на бившите хористи. Смъртта да бъде бавна и мъчителна, за назидание всички текущи ръководители да бъдат заставени да наблюдават, за да си имат едно наум. Толерантност а? Наведете се още, олигофрени... Няма народи вече, само промити овчи мозъци...

"там вече се практикува педагогика в духа на времето " Ха какво е това вече оргии предавани на живо online ли правите ??? Това по лицемерно от религиите няма, пълно пропадане !!!

вече знам защо има педофили на тая планета... защото бог ги е създал.... благодарим ти господи, -- от малките Врабчета.

явно за близките до бог хора думата съжелявам е достътъчна

Добре де. Това го вярвам. 100%. Ама що няма един свещеник намерен с бухалка в задника? Тези деца са станали момчета а после мъже. Един ли не се намери да им го върне?

Мразя комунягите, но за едно бяха прави: ролята на религията трябва да сведе до минимум. Нека има църкви, където хората да се помолят и да запалят свещ, но тая мръсна църковна пасмина трябва да се измете!

Е тя демонокрацията провъзгласи свободата на вероизповеданията, но явно не изтърпя тази лицемерна роля да я играе дълго. Вие либерастите и демонократите /мразещите комунягите/ сте другото лице на злото. И вие като тях сте абсолютно същите богоборци. Никой, който е гонил християни не е прокопсал, нито в този, нито в бъдещия век. Както виждаш от историята всички богоборци ги измита Бог с голямата метла като започнеш от Римската империя, че до СССР. Идва реда на еврогейския съюз.

Почти си уцелил, но имаш един-два пропуска.

Премахнаха религията, за да няма дублиране на властта, а и "Не убивай" не им беше по душа. Иначе що мантри повтаряхме: КПСС - БКП, Вечна дружба, забравихте ли ги?

Че това е ужасно - спор няма. Но защо точно сега излиза на бял свят? Има ли връзка с отвличане на вниманието на германците от новите безобразия, много по-масови и гнусни, причинени от ордите новопогерманчени азиатци и африканци?....

Няма връзка. И не излиза сега, скандалът гърми от няколко години. Първите оплаквания и обвинения са от преди 20г. В началото никой не е вярвал на оплакванията, дори семействата на децата.

чета за тия момчета и в спомените ми изплува нещо... каквото и да са им причинили, това е нищо на фона на онова което са правели с хористите преди. църквата е вкарвала доста ресурси за да обучи момчетата да пеят... и изведнъж - край! идва пубертетът! сега поне в моментът в който им мутира гласът момчетата се спасяват. някога просто са ги КАСТРИРАЛИ! за това някога в Италия са имали шега - зя разлика от другите страни половете в Италия са 3. мъже, жени и кастрати(евнуси).

в основата на схемата да не е някой евр.отмъстител,абсурд ! който познава евр.психика знае,че са способни на много по-отвратилни неща .

много напомня на филма "Лошо възпитание" на Алмодовар, тъжен и грозен, обаче нагледно показващ как едно нормално момче може да бъде докарано до смяна на ориентацията.

Не съм гледала този филм за съжаление,но винаги съм смятала,че някъде там в детството се крие причината за оформяне на ''различната'' сексуална ориентация на някои хора,колкото и да се опитват да ни обясняват,че такива са се родили.Сигурно има и такива,но моето мнение е,че човек се оформя още от ранна детска възраст,включително и сексуалната му ориентация.

В периода на разпад на римската империя император Константин официализира църквата /325г/-този вариант на учението/. Църквата копира администрацията на съществуващото политическо устройство, а папата все повече се превръща в политическа фигура....т.е стремежа към власт е неизбежен и съпроводен от всички случили се идиотщини, като инквизицията, индулгенциите, оправдаване на робството, колониализма, отношение към жените и въобще нямащи нищо общо с десетте божи заповеди т.е тя се превръща в една гола фасада и затова възниква протестанството през реформацията. Никакви външни реформи обаче, не са в състояние да открият духовност там където я няма. Нищо не се е променило от тогава, щом действат като политици, прикривайки "своите".

Не разбрахме кой е "този вариант на учението", на кое учение?

се има предвид Христовото учение. Тъй като никога не сме разполагали с нещо, написано от Исус Христос, императорът събира цялата налична към онзи момент християнска книжнина и епископите гласуват кои точно книги са канонични, а другите трябвало да се изгорят. Отделно стои въпросът с тълкуването на някои притчи и други не съвсем ясни моменти от Новия Завет.

Според мен, големият проблем на католицизма е, че не разрешава на част от свещениците да се женят. При Православната църква има разлика между обикновено духовенство и монаси, на които е забранено да се женят. При тях също има извращения, но като че ли не са така масови. Просто не всеки е за полово въдържание, макар да иска да служи в църква.

Да не говорим, че няма по-добро място за един педофил от католическата църква-изнасилваш си на воля, а дори и да те хванат, те местят от едно място на друго. Полиция там не може да се меси. До сега за свещеник в затвора не съм чула.

Една малка част от "ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА" към която и България се е запътила!

Ето истинското лице на католицизма, а не това, което се мъчи да представи големия йезуит Франциск. Те са мили и готини, до момента в който ти стъпят на врата и тогава вече действат както си знаят с презюмпцията, че са непогрешими. Справка - средновековието. Били се променили? Ами средновековието отдавна мина, но явно неса ги известили и вижте какво научаваме, а какво пък наистина е ставало и става - едва ли ще разберем. За да стигне до нас през всичките им опити да скрият, а те са мноооого, много влиятелни и контролират какво ли не по света, направо не е истина... От 90-те насам също не е минало много време, та е ясно че припказките за замазване на ужасната истина са нелепи и изкуствени.

Католическата църква винаги в била далеч от бога,още от времето на инквизицията. Затова на Великден огъня се дава на православния патриарх

Няма нищо общо с религията,а с манталитета на западняците.Те са си извратеняци от векове. Проблема е за нас защото се опитват насилствено да ни наложат техните еврогейски ценности.

Към днешна дата моя позната,която е от поколението на родителите на 60-70-те ми обяснява,че било нормално и 80% родителите , дори и днес биели децата си.Макар че аз смятам,че между шамар на родител изпуснал нервите си и системен и целенасочен родителски тормоз и насилие облечени в благовидното "за твое добро" има от земята до небето разлика. Казвам го като потърпевш и вече голям човек,който е успял да наблюдава и преосмисли това родителско поведение,като доста често такива хора не са нито физически или психически подлагани на тормоз и унижения от своите родители. Нещо повече разбирам,че такива хора ги има навсякъде и избиват своите ''чивии" върху децата си и където могат и винаги са си подготвили и оправдание за какво го правят.

Родител изпуснал си нервите - това ли ти е представата за поносим тормоз :) Разликата между възпитание, деспотични родители-насилници и изпускане на нервите е огромна. Именно защото хората са неграмотни и им се втълпява, че децата на трябва да се докосват - цялото сегашно поколение е пълна трагедия. Тук-там някой се сеща за казармата, търсят вина на учителите, интернет, "средата" и молят държавата да им озапти и пази малките гамени. Истината, че децата си искат своето ВЪЗПИТАНИЕ, но това не се прави от афектирани хора със слаби нерви, а още по-малко от насилници. Физическото наказание е необходимо"малко, но навреме" и точно с капкомер е достатъчно, за да има хора на място.

Неграмотни са родители,които бият,унижават,подлагат на психически тормоз децата си,някой ден това ще се стовари върху самите тях. Както си се отнасял с детето си,когато то се е чувствало несигурно и е имало нужда от тебе,така и то ще се отнася с теб,когато ти си безпомощен и имаш нужда от него.И най-много обичам приказки от хора самодоволни в своето тщеславие безадресно отправящи хули все срещу чуждите гаменчета от съвременното общество. Събуди се ,разбери ,че и за тебе така са говорили недоволно предходните поколения.

както биха казали колегите европедали козяци- ето това е истинска либерастия толерастия и педократични еврогейски ценности! Да живее Педалсъюза и краварника! Източниците на тези възвишени животински ценности!

Е, твоите другари пък не са ценили /а може би и още не ценят/ човешкия живот. За тях той няма стойност на фона на обществените процеси. Кое е по-голямото престъпление?

Не са ценели човешкия живот? Но викаш лудите крави и еврогейците ценят извращенията и животинските перверзии...както ценят и живота на десетките милиони избити индианци, и на милионите избити в близкия Изток-Сирия, Ирак, Афганистан, Йемен, Либия, Египет, Сомалия и т.н..А? НА ТЯХ МНОГО ЦЕНЯТ ЖИВОТА, ТА ИМ ХВЪРЛЯХА РАКЕТИ И БОМБИ С ОБеДНЕН УРАН!

Нещо не разбрах - поискали са извинение или са поискали прошка?

възниква този въпрос в първия момент, но при тяхната наглост, аз го приех за верен превод

Църквата е една отживелица от средновековието, една от най-ретроградните и вредни институции, един анахронизъм, който е чужд на всеки мислещ човек. Религиите са най-вредното нещо за човечеството! Без тях светът би бил много по-човешко място!

Изкривените религии-да. Но също така, не забравяй идеологиите- тези прото/псевдо-религии.

Най-големите проблеми за хората идват от религиите. В човешката история най-много хора са били убити в името на религиите! Вярващите в религии, са със същите промити мозъци, като вярващите в идеологии като комунизъм, фашизъм и др. по-малко популярни.

Ти си типичния комунист. Идеологически "подкован" в диалектическия материализъм. Как ще отречеш нещо съществувало хилядолетия и изповядвано от милиони хора бе! Кой си ти?

Колкото и да се пънеш атеисте Бог е създал този свят и ще го държи дотогава докато на Него Му е угодно. А ти и аз и всички останали сме си смъртни хора, които не знаем утре какво ще ни се случи, че даже и в рамките на днешния ден.

да се отричат религиите. Няма религия която да проповядва злото. Изключвам някои секти-там религията е параван. Не може да се отрича духовенството. Просто и те си имат мърша в стадото.

Навсякъде има мърша. Разликата е, че ако я "хванеш" тази мърша има съд, присъди и затвор. В църквата самите шефове знаят за какво става въпрос, но наказанието е само преместване от едно място на друго.

ТЕЗИ ЕВРОГЕЙ ЦЕННОСТИ,искат да ги наложат със закон в цяла извратена Европа!!!

Вярвам, че всичко това е истина и за мен всички имат вина за това, че са знаели и нищо не са направили включително и папата. Всички те са за най-тежката присъда. Хората са безсилни пред такива хора и затова виждаме по филмите , че понякога прибягват до саморазправа. Едно извинение не стига

Не е тайна в днешно време, че католическата църква от поне 50г насам е свърталище на п*дофили. Не че религията ги прави такива, такива хора нарочно се насочиха към институцията защото можеха безнаказано да имат достъп до деца. В България това беше образователната система в по-малките градове и села и домовете за сираци, което продължава и до днес безнаказано!

блаженни да са дупенцата на врабченцата....... после който не вярва щял да иде във ада... по скоро ще иде на другия бряг или в частна психиятрия.....

Единия брат служил в 12-та СС бронетанкова дивизия Хитлерюгенд и станал папа. Другия брат насилвал деца в училища и в църковни детски хорове!

Е, ама тука сме във възторг от евроценностите им и имаме екзалтирани последователи, като waflen ss, морско агне, сигурвинсон и безчет други номерирани и сигнатурни анонимници, които събират само плюсове. Смятай къв е маг'рияла.

Еми Спасителят е казал какво е храм и какво е църква...то не е нито сграда, нито бюрократична институция. А хората сме царе да опорочим хубавите неща, пък после- Бог ни бил виновен... Не в Него , а в слободията- криворазбраната свобода- е разковничето, и в своенравието на човешката воля. - Искаме да правим каквото ни кефне и пак да ни е добре, а Вселената да ни козирува. Да вършим недобри неща, но-да няма лоши последствия. Да, ама не.

защото няма бог.

И една от мойте клетки така разправя на останалите, ама те не й обръщат внимание. Нито пък аз.

ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛА,ЧЕ НЕЦИТЕ СА ОТКАЧЕНИ.И СЕГА СА ТАКИВА.ПРОСТО СПАЗВАТ НЯКАКВИ ПРАВИЛА ЗА ПРЕД ХОРАТА НО В ДУШИТЕ ИМ Е МРАК.УЖАС!

богомилите се опитаха да припомнят какво е Божията църква, ама се оказа наказуемо и то страшно

еми казал е,че храма му не е построен от човешка ръка защото е имал предвид главата. и абсолютно никъде не е казал, че някой трябва да прекарва живота си да му служи и да му пее и да му строи църкви и такива простотии. просто в тая цъковна структура са събрани един куп мързеливи бездарни и силно промити индивиди които си мислят, че служат на нещо си а всъщност насаждат страх и контролират стадото за да не се вдигне и да измете боклука който се е насъбрал.

1/не само главата, а и цялото тяло- не е възкръснала само главата му 2/ и цялата природа- Аз съм в Отца и Отец е в мен 3/ и човечеството, в крайна сметка, когато започне да живее по Законите

Протестантски глупости. Ти като се разболееш къде отиваш да се лекуваш? Първо отиваш в ДКЦ-то на преглед при лекар нали? Защо не отидеш при врачки и баячки? А който вярва в Христос естествено ще отиде в ПРАВОСЛАВЕН храм, т.е. в божия дом. Църквата е "небе на земята".

Дойчевеле пък големи моралисти излязоха. И дали, дали има и 1/100 да е вярно ... Точно пък в църковния хор...

Баш там, баш там. Не е скорошен случай, от години се разследва.

Допуснали сме грешки, от които се поучихме ВЕрно ли бе? Егати грешката... Имаше един филм за тези случаи с доста известни актьори. Завършваше със саморазправа...След дълъг процес и разследване. Дали пък така не се поправят "допуснатите грешки" най-правилно? Не че нещо...

Дааа, евроатлантическите ценности в действие.ДА СЕ РАВНЯВАМЕ ПО ПЪРВЕНЦИТЕ!

Религиите разделят хората, ДУХОВНОСТТА е тази, която ги обединява.

Доста се чудя какво е църквата.... Изцапани са с кръв от инквизициите, разврат, насилия, лукс. И католическата и православната. На кого служат?!

на себе си

РЕЛИГИЯТА - ОПИУМ ЗА НАРОДА!!!

и атеизмът се оказа едно екстази

Искаш да кажеш - кофти. Или гот?

Но се оказа, че комунизма който трябваше да го замени беше опиума и отровата.

И кога и къде по времето на комунизма си чул за такава гнус като тази? А тази далеч не е първата!

всички видове духовници царе мюфтии банкери ако ги нямаше щеше да е рая

Господ си е казал "Не може да служиш на двама господари.", то е ясно тия дето са ги вършили тези неща от кои са, но по-лошото е че тези неща са крити продължително време и сега излизат като бомба и скадал, а мерките за тях трябвало да се взимат своевремено. Представете си проблем има, обаче всички си мълчат, как органите които трябва да се намесят, сега излиза това излиза онова. Нещо което ми прави впечатление че целата е малко или много насочена към папата, тоест да се изкара цялата Католическа църква покварена от върха до низините. Обективно замесените лица са не повече 1% от свещенците на църквата, като за съжаление случайте обаче са много.

Същото, като тук в Щатите. Типични Католици. Затова религията вече не е на почит.

Изроди! А сега уважавайте Църквата, независимо коя! Религията винаги е била мор за човечеството ...

Никога НИКОГА не смесвайте католицизма или някоя от другите измишльотини с Православието. Православните духовници си имат своите човешки недостатъци, но не са педофилир наслници и лицемери!

Православието?

Напиши в гъгъл дедо боре секс да видиш! И на господарите за троянския манастир....

имат толкова сериозни проблеми че се чудят как да изместят фокуса от тях към педофилията която явно е другия им проблем след бежанския

За какво мислите германците събират всякакви етноси? Отговора се крие в тази статия. Всичко там е залято с педофилия и извращения. Тези общности са толкова влиятелни, че и Меркел не може да им попречи.

А какво мислите, че става в нашите манастири, църковни училища и семинарии?

Не смей! Няма такива неща в нашите духовни училища! Не смей да петниш името на БПЦ!

Аре ве!

Къде са били родителите на тези деца?!? Това приют ли е или училище с пълен пансион?

Родителите са се лашкали през това време, защото са останали сами в къщи.

Няма как една ерес, едно извратено учение, като католицизма, да не влече извращения след себе си...

Вие не познавате католицизма най-вроятно, но яростно го отричате. Как това учение ако е такова каквото го определяте е дало толкова много светци. И днес в тази църква има светци, но това едва ли ще го повярвате. Само преди 70г. комунистите разтрелват без вина и присъда епископ Босилков и трима други свещеници. И така който следва католицизма става светец, който не го следва, а се води католик става всичко друго, това е истината.

е от Исус Христос, затова даде много мъченици, но "светата инквизиция", която е от църквата превърна много повече хора в мъченици

Няма как да отричам нещо, което се е самоотрекло много отдавна! Нещо, което е мъртво, проформа и не е църква - няма как да просия от светци. Свещеници ли са еретическите "свещеници"...? Същите са като "пасторите" на нароилите се безбройни "църкви", възникнали като опозиция на римокатолицизма... Едната ерес влече след себе си безброй други... Защо само в римокатолическия свят има "Реформация", дала начало на много други изкривени учения...? Отговорете си сам на тези въпроси... и ще ви се изясни същността на римокатолицизма... Абсурд е папата да е непогрешим... Абсурд е папата да имат примат над другите патриарси... Пък вие - като ви е толкова мил римокатолицизма - изповядвайте си го... никой не ви забранява!

Всички деца или поне 99% са ангелчета. Общестовото което ги заобикаля ги прави престъпници и всякакви такива. Нама значание дали това са извратени попчета, откачени даскалици, амбизиозни родители или каквото и да се сетите. Преди да се обвиняваме един друга като възрастни, всеки може да си помисли къде бърка в отношенията си с децата. Всяко едно крайно действие от страна на възрастен към дете може да промени целия шибан свят към добро или към зло съответно.

хора! не смятате ли че в днешно време голяма част от човечеството веше няма нужда от "патерица" за да подкрепя вярата си в доброто. (под патерица разбирайте религиите - християнство ислям будизъм ...)

че насилствено наложените религии трябва да се забранят. Без вяра човек не може да живее. Трябва да се върнем към старата си вяра ние, българите.

германските педераси управляват европа. това е най мръсната сган на човечеството.

важното е да сте убедени, че ние, българите сме най-големите чудовища, а тяхното е само грешка, грешчица. От ББС дойдоха да направят филм за децата в Могилино и вдигнаха шум голям, а само няколко месеца излезе на светло такъв скандал за техните католически приюти - че са малтретирали психически и физически, включително и сексуално, дори осакатявали и убивали здрави, нормални деца, но какво е това пред нашия грях да не помогнем на и без това много болни деца. Скандалът се потули, а филмът остана. За Гранд Бритън филм не направиха. Не стига това, ами се оказа, че докато се грижели за дома в България, под носа им - в ББС, много известен техен водещ изнасилвал деца, ама де време да го забележат, заети с нашите грехове. И пак не направиха филм. Открай време така минава номерът и се водят цивилизовани тези изроди.

Да живее модерна европа

Лъжете, гадове, и ще бъдете наказани за гнусните нападки срещу Църквата. Бог вижда.

Ти си единственият заблуден тук, ако си мислиш така...

отдавна е видял не само какви ги вършат, но и още по-лошо - че се представят да ги вършат от Негово име, така че всички са си получили заслуженото, тези ги чака същото.

Римокатолицизма не е никаква църква. Отдавна не е църква - от 1054 г., когато отпада от Православието... Сега римокатолицизма е една ерес... да, християнска ерес, но ерес... наред с протестантите, англикани, баптисти, свидетели на йехова, адвентисти, петдесятници, от седмия ден, от незнам си леля им райнина... Ето ги плодовете на отпадането... разврат, извращения... Църква е само източноправославната църква, която пази и до днес непроменено учението, оставено от Иисус Христос чрез апостолите... Всичко друго са ереси, не църкви!