В България всеки може да вземе книжка?

България оглавява печалната европейска класация по брой на загиналите при ПТП. Каква е причината за това?

Обратно в новината

Коментари - В България всеки може да вземе книжка? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемите по нашите си пътища ги знаем по-добре от този Щур от дойче веле. Освен, че липсва елементарното възпитание на нашите, така наречени водачи, навсякаде в нашата държава се шири известната на всички безнаказаност. И закони и наредби и разпоредби си има колкото щеш. Всички си затварят очите и ...карай да върви. Докато не се въведат и осигурят драстичните наказания за нарушителите -от президента до уличните метачи, никакви статии, пожелания, протести и тем подобни няма да свършат никаква работа и ще си върви старата приказка - мижи, да те лажем. И ще продължи агонията, тревогата и болката по нелепо загиналите наши близки, бащи, майки, деца.

Да сте виждали циганин в учебен автомобил ?!?

при немците пък всеки може да отвори публичен дом все едно, че тук вадиш шофьорска книжка

Относно колата на снимката: хубави коли прави германеца, но булгаристанеца ги троши безпроблемно.

Пак се слага каруцата пред коня. Не всеки може да вземе книжка, а на всеки ДАВАТ книжка. Защото, ако не ти дават няма как да вземеш, нали? ;)

ЩОМ КУЧЕТО НА МУТРЬО СТАНА ПРЕЗИДЕНТ , КВО ОСТАВА ЗА КНИЖКИТЕ :)))

"СВОБОДНО ВЪЗПИТАНИЕ" е една от основните причини за всички наши неудачи. Родителите още от ранната възраст на децата си изпускат контрола върху тях. Такива деца, а те са масовото у нас, получават възпитанието от улицата, от приятелите. Такива деца не знаят какво означават думите морал, етика, естетика. Те се възхищават на всякаквите мутренски изпълнения, които явно са извън законите. Така, че причините за незаконните шофьорски книжки са много дълбоки. Корупция и безнаказаност от горе до долу, от тези, които издават тези книжки, до невръстните, които ги получават. Жалко за всичко това, което става в България, което ни срами не само пред Европа, но и пред целият свят.

Да прав си но самите днешни родители нямат нужното възпитание и ето ти резултата ще става още по зле.

Разсмях се като прочетох ""Вина за това - освен пътната мрежа, която отчасти е лоша" ... абе магистала хемус минава от тук през наше село и и пътната мрежа е не лоша а напълно срината , унищожена , говорим за хипер тежък офроуд при който съсипваш окачване с пълна сила. Никъде в ЕС не съм видял по разбити пътища от нашите в БГ , а това е 50% причина за катастрофите у нас. Останалото е непознаване на правилата , глупост , самонадеяност и липса на трезва преценка.

НЕ виждам какво да Продължаваме да го усукваме, Колеги ! - у Нас - просто Навсякъде Е Лъжа&Измама ! т.е. еднаВсеобхватна Умело Оркестрирана Воня . ....и е АбсолютноБезсмислено да очакваме че 'наште' Биха променили И-йота към ПонеНормалност ! - което Отново Ни адресира ЗА Двустъпковата ! Нас. Всички. Заедно. ------ Конкретно по Тази част от Вонята : - кат Отсечем главата на Ламята - Е ли възможно Пак да Ни такова ?! ...а като Пресушим начините по които Ламята се Финансира - Е ли Ясно че ще я Смряскаме ВеднъжЗавинаги ?! + като Изкореним 'практиките' на 'наште' 'застрахователи' - Ще ли бъде Възможно да се Продължава с тинтириминтиритата и Измамите/Схемите ?! + кат Селектираме Хора Знаещи-и-Можещи ЗА Ред&Сигурност&Контрол - тея Недопустимости Биха ли Продължили ?!

Причините са заспалите нафукани празноглави кифли с телефон на ухото и очила тип муха които им крият празния малоумен поглед и надутите дрогирани петли, напомпани с хапове изсмукали им и последната жива мозъчна клетка и оставени само на тестостерон и лудост. И не на последно място са алчността на на всякакви мизерници които продават книжки на гореизброените или гореизброените си плащат в натура ( всички знаем за запотените стъкла на учебните коли по паркове и паркинги.

грешиш, това не са причините, а следствието - от кое, ти се сети!

Карам си аз по "Мадрид" в столицата, и преминавам на разрешен зелен светофар кръстовището с ул. "Черковна", посока Подуене. Както си приказвам с колегата, отдясно измежду паркиралите коли буквално излита сивкав Сааб с две баби вътре, ама ни оглеждане,ни дай Боже! Рязко намаляване и карам колегата почти да влезе в жабката! Абе едва се справих! Настигам ги на кръстовището на бул .Ситняково. На въпроса ми-дали се оглежда понякога,когато тръгва,дамата ми отговаря:"Кво искаш бе-дала съм ти мигач!" Та до този момент не знаех,че мигача осигурява предимство...

Никога не е късно да научиш нещо ново. Ето ти още нещо, което аз научих вчера: на нерегулирано кръстовище (пък и регулирано да е, пак става) с предимство е този, който кара направо. Вече няма смисъл да се оглеждаш за дясностоящи ... със знаци или без знаци, със светофар или без, все тая!

Нищо не си научил....а другия знаели че ти си със предимство....така става бум.

Нищо не си научил. Безсмъртните винаги са с предимство :) Ти безсмъртен ли ?! Или поне шотландски боец като К.Ламберт :)

TIREX

в Гърция на светофари Няма жълто светва червено след това зелено.В Гърция свалят номерата з а нарушения. в Гърция Конфискуват кола за Нарушения. В Гърция опит за подкуп на полицай без обжалване затвор 3 години и огромна глоба. В Гърция пак има нарушения но там са значително по малко от булгаристан. До като не се въведе конфискация в булгаристан ще си мрат по пътищата.

пак мътят водата... аз тепърва ще ходя 10 пъти за да уча теорията и после още 20 часа практиката, за да взема шофьорската книжка. Книжки купуват в провинция, хората, които нямат средно образование. Половината от такситата се карат от циганьорите, а всички ние знаем, че те са неграмотни. лесно може да се открие, кой им е дал тези книжки? Но не искат, защото дългогодишното мошеничество е живо само и единствено благодарение на чадъра на управляващите, било от МВР, било от онези, които заседават чат-пат Сградата срещу царя. Същото и с наркотици, с проститутки и т.н. Точка по въпроса!

Не само книжки, по-лошо - дипломи се купуват. И по-лошо - некупените дипломи носят същото образование, като купените напоследък. Хората на по 25-6 вече станаха с по 5 "висши", щото можеш безгрижно да се запишеш в който искаш Университет по балигокво" и да направиш "истинска" магистратура с 3 посещения и 7 теста по интернет и съответната сума за някоя световно измислена специалност. С други думи останалият свят скоро не само книжките ни няма да признава, но и дипломите ни и каквото се сетите, издадено от алчното, корумпирано селско племе тука.

С кола може да се отиде навсякъде. Даже и на оня свят!

Пътищата в България са ок. Това мога категорично да го заява след като повече от 20 години живея в Североизточната част на САЩ. Дори и в Канада (Монтреал) положението е тежко с пътната настилка . Това което си го мислите как само в България било зле и какви ни били пътищата издава само едно - Никога не сте напускали страната и си живеете в Лала ланд с някакви тотално сбъркани представи за останалия свят. В страните и регионите в които има снеговалежи и редуване на топли и студени дни, пътните настилки са лоши. Колкото до книжките и шофирането, то нещата определено опират до контрол. Хората са го казали - Кучето скача според тоягата. В САЩ също има състезатели, но като ги изтупат хубаво с няколко дебели глоби и след това висока застраховка за десерт и се самовъзпитават после.

Сигурно си минал по няколко нови отсечки и хоп - пътищата били добри. Живееш в Канада, пък знаеш пътищата в България... Аз пък до болка познавам немалко пътища, които от над 20 години не са пипнати. Както повечето неща у нас, изобщо не се поддържат и през 20 метра има ями, дълбоки половин метър. В Канада имате ли такива пътища?

Живея в САЩ, но ходя на ваканция в Канада някой път и просто го давам като пример, че в две отделни държави и районите им изложени на зимни условия пътищата са нацепени, има дупки, нераности и т.н. Има една магистрал покрай мен - I-95 на която и липсват парчета бетон от лентите за движение. В България се прибирам достатъчно често за да знам какво е състоянието на пътищата от републиканската мреже. Първокласните ни пътища и магистралите са в едно напълно прилично състояние като цяло. Няма спор, че кварталните улици (ако ги има) са в по-тежко състояние, но тук говорим за основните артерии.

Пътната мрежа не е "отчасти лоша", а тук-таме е отчасти добра или приемлива.

Съжалявам да го кажа, но има грешка в заглавието. Не всеки - ВСИЧКО може да вземе книжка в България. И куче да има закараш, и кон - пак ще му дадат книжка. За циганите дори не искам да говоря - те не могат да говорят, камо ли да пишат, но имат шофьорски книжки. Няма такава държава, няма такава корупция. Наричаха ни бананова република, но вече сме по зле - там по не си имат диктатори които налагат правила.

Причината е простотията ,малоумието, простащината, диващината, психопатията, и лъжата.В криминална престъпна среда това е нормално и няма да се оправи , а ще продължи да тотален колапс и видиотяване.

Nqkoj si

В България не всеки може да си КУПИ книжка, защото не всеки има пари за това... но в България всеки може да кара БЕЗ книжка с години и никой няма да го хване... пък и да го хване нищо няма да последва...

Защо все търсите проблемЪТ там където не е. Има щати в америка, където буквално раздават книжките на деца на 16 години, защото няма друг транспорт! Проблемът е в контрола. Запомнете В КОНТРОЛА!!! Тази сутрин - майка с две деца в колата. Сигурно имаше книжка, но: 1. Влезе в насрещното за да застане най-отпред на светофара. Изпревари 3 коли!!!! (спести около 9 секунди) 2. Мина на червено на първия светофар. (още 5 секунди) 3. На втория светофар направи ляв завой от дясната лента (нищо не спести, защото я настигнах) 4. Изпревари друга кола при непрекъсната линия, никаква видимост и едвам се размина с насрещния автомобил. (мина една кола по-напред, а на следващия светофар пак беше точно там, където и в началото - пред мен)

Явно въобще не и пука за децата и какво остава за останалите участници в движението !

"В България всеки може да вземе книжка" Това е поредната долна лъжа,! Не всеки може да вземе книжка, само тези с пари могат. Другите, НЕ.

Нека вземат книжки,но като са решили да си трошат глави, нека започнат първо с тяхната.

меркел,колко още опасности ще ти докара нашта мутра ,бедна ти е фантазията.Този прост човек е жив дявол,а дявола освен злини нищо добро не върши.

Ами вижте само пътищата по който караме, осеяни с дупки като лунни кратери, отстрани няма очертан банкет а растителност като в джунглите, за пътните знаци и осеви линии да не говорим.Става въпрос за онези 80-90% от пътищата в страната а не за прословутите магистрали въпреки, че и те не са изрядни.На правителството и депутатите въобще не им пука,само гледат да измислят калпави закони и да прибират в джоба де що им падне.

Петров, защо караш по тези разбити пътища, а не по хубавите? ако не знаш къде са - на не-повече от 1000 километра встрани :) И каква е причината да не отидеш да ги пробваш, Петров? крепостен селянин ли си? или какво точно те спира? страх те е да не си загубиш 'уредения' живот ли? ми нали дупки по улиците, в къщи е панелка, заплатата не стига? кое те е страх да загубиш, Петров? Вземи се в ръце, Петров, и промени живота си! И спри да се оплакваш, защото не е трудно да се возиш по хубави пътища! Или ти предпочиташ да чакаш... е, ок, приятно чакане ;)

"Всеки можел да вземе книжка(шофьорска )" ! Не е истина? Който няма пари НЕ може.

Как се смях когато Меркел каза на Боко, че трябва да се бори с корупцията - пък той от това се храни.

Ами съдебната система ?

В България всеки може да вземе книжка? Да ако имаш кинти, иначе Ц .. Ц ..

Проблема не е в издаването на фалшиви шофьорски книжки, фалшиви дипломи, фалшиви удостоверения за инвлидност и т.н.т. Проблема е , че Независимата Съдебна Власт не работи. Измисли такива "закони" за да може да врътка , да забавя, да отлага дела и присъди, да манипулира хода на делата, да пуска престъпници и убийци с цел ПАРИ. Пари от заплати, Пари от бонуси, пари от привилегии, Пари над масата, Пари под масата , потоци от Пари и влияние с цел лично облагдетелсване. И нищо за държавата, реда нея. Докато не се отреже главата на Ламята няма управия. И затова народа започна да пали и да се самоуправа.

прав си, ама на половина. И това е още по-страшно. Защо наполовина? НЕ съдебната състема приема законите, а законодателната. И това е още по-страшното. Не само, че съдебната власт не работи, ами и законодателната е в комбина с нея!!! Е затова си наполовина прав

Човешки органи, изпити, дипломи , ....И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ ... За какво , ''БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА'',...няма да си разваляме ''успеха'' я ! Това са новите ЕВРОПЕЙСКИ ''ЦЕННОСТИ'', СЪС хАМЕРИКАНСКАТА ''ДЕМОКРАЦИЯ'' НА ПЕТ СКОРОСТИ ...

Това не е като да завършиш Университет все пак, макар че гледайки представителите по вертикалата на управлението се чудя някои индивиди как са взели книжки, не как са завършили висшето си..

Браво -някога карах курс имаше двама вишисти жалко е че ги скъсаха а глупаците взеха може би висшо не е мерила за всичко.

Ама се пише "висше", но ти няма откъде да знаеш това, нали?

Статията е отново някаква говняна манджа, специалитет на българската редакция в Дойче Веле. Не може прасетата там да не знаят, че в Германия нямаш право да караш с българска шофьорска книжка, освен ако не си турист в рамките до 3 месеца. После не само ти искат немска книжка, ами и трябва да си направиш немска регистрация на колата, за да плащаш данъци, разбира се.

ТЕ НЕ ЗНАЯТ СПОРЕД ТЕБ ??

В България всеки може да вземе книжка? ==== И защо да не може?! По света карането на кола не е привилегия на олигарсите. Време и българските олигарси да проумеят това, вместо да ни заливат с абсурдните си хрумки как да забранят на крепостните селяни в България да имат коли.

правилно,с акта за раждане на бебето да се издава и шофьорска книжка и като поотрасне по негово преценка да почва да кара каквото иска,тогава ще му сложат и категориите дали В дали С или за самоходна верижна машина.Негова воля

Кретен, никой никъде по света не иска Акт за раждане. Само в България на летището ти искат и паспорт и акт за раждане на детето. Като че ли Акта за раждане - една хартийка на стандартна бланка има по-голяма степен на защита от паспорта.

Виждал съм /шофьори/ да не могат да четат и пишат

А, добър ден...