Черна неделя – двама загинали и във Велико Търново

Двама души са загинали при тежък пътен инцидент край Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в областния град.

Обратно в новината

Коментари - Черна неделя – двама загинали и във Велико Търново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живеем всеки ден с черна хроника.. Жертвите по пътищата надминават загиналите във войните...В тези участъци не е за първи път,Пътищата в определени участъци са с "паметни плочи" ..безумието идва и от бездействието.. Живота у нас не струва и "пара" ,защото наказания за отнет живот всъщност няма А леките санкции и корумпираните полицаи са "помагачи" пътните знаци кой ги гледа.. и кой ги краде... Народ склонен към съмоунищожение..И аз съм човек ,но черната хроника ме кара да си мисля,че "човешките същества" не са най -доброто творение на Вселената !Бог ни е наградил с разум и с павото на избор за да ни отличи,но е трябвало да ни направи само с" инстнинкти"...Сигурно е имал идяея,защото Той не греши ,Избора и грешките са си наши... ..

Безмозъчни същества са това българите! Нямам думи! Май ще стане навик да и викаме на неделята-черна неделя...няма такива тъпи и прости същества.Срамувам се понякога че съм българин. Поне този път не са пребили деца. И това се случва при условие че няма трафик, не се карат бързи и хубави коли като в Европа. Оцвен това ми писна да ме облъчват с черна хроника, не може ли нещо по позитивно.

Напълно ви подкрепям,и това ме провокира да споделя моето мнение! Жалко за прекъснатите "животи"и за болката на близките им..

какви новини в дир.. след съботни и петачни и неделни политици... убаво е човек да са ма таквиз приетели, стига да не е скъпо..

Цяло щастие е че е бил ТИР - можеше да е някое невинно семейство - Т.....ци - е получили сте си го !!!

Загиналите са българи.

Да Българи са , и точно това е жалкото , защото криворазбраната слободия замъглява разума на повечето на пътя !!!Качил се всеки на някаква кола малко по - бърза или по- нова и си мисли че пътят му е бащиния - Всички трябва да му правят път !!! Защо се изпреварва неправилно , защо се минава на червени , защо не се спира по пешеходните пътеки , защо се кара масово след като са пили ......?????? Всички сме БЪлгари и всички мечтаем за една по- нормална и спокойна държава , в която хората да са малко по- любезни , толерантни , спокойни и усмихнати , а не да се размахват бухалки , да се карат автомобили като на състезание и всеки да се прави на по- велик от другите - ДА АМА НЕ !!!!

Злобата взе връх в тази държава!!!!! Ти си типичен пример.Коментираш-без да вникнеш в същността на новината.Омраза,злоба,ПРОСТОТИЯ това което виждам в теб.Бог да ги прости загиналите,и да даде малко разум на такива като теб.

Виждаш злоба , защото само това търсите да видите !!! Както сам се убеждаваш Бог не прощава на самонадеяността и безумието по пътищата !!! Далеч не коментирам от злоба а от яд , защото това вече стана ежедневие , а не някаква нелепа случайност ! Вчера - 3 ужасни катастрофи и загинали - КОЛКО ЩЕ СА ДНЕС - Умнико ????? Заради някой който или си е купил книжката или е пиян или е дрогиран или е лигльо - Всички трябва да се кръстим на улицата - Така ли ??? Колко деца ги изпогазиха по забранени зони и пешеходни пътеки , колко хора се изпопребиха по пътищата ??? Не ми обяснявай колко съм злобен аз - ами погледни в какво се е превърнала страната и народа ни и погледни реалността в която живеем !!!!

Статистика с мъртви граждани е тъжно нещо. Но не трябва да се прави политика на всяка цена. Ако се погледне статистиката от минали години у нас и това което е в Европа на глава от населението, тук картината не е по-лоша. Разбира се, на запад има бизнес, магистрали и гъстота на трафика. Но тук, у нас, уникалното е, че сме безмозъчни същества зад волана. Някой ако е карал по магистралата Милано - Торино ще му стане ясно за какво става въпрос. Да, 3 платна, денонощен натоварен трафик, тежкотоварни камиони един след друг, но и жестока сигнализаци и осветеност, пък и дисциплина на ниво. Ако това беше тук, катастрофите щяха да са тройно повече. Но там има толерантност и отговорност. Всеки знае, че една катастрофа е трагедия не само за пострадалите, но и за хиляди останали участници в движението. Да не говорим за Германия или за Швейцария. Нещо ни е збъркан чипа, да ме прости царят когото не понасям.

В това е истината, че ако имахме магистрали то катастрофите с жертви най-вече щяха да са по малко. Всички катастрофи стават на участъци опасни за движение. Жабара не може да се справи на Кресна. Те и за това ежедневно ги извозват с автобуси до Банско.

абе ако КАТ не станат по-ефективни - так ще е! дебелокожието и наглостта при водачите на МПС вече е със страховити размери!!

Абе стига сте ревали само : магистрали , магистрали ,магистрали .... !!! Какво ако имаше само магистрали - като няма мозък и култура , и уважение и санкций - Ето какво се получава !!! Купени книжки , никакво възпитание , лиготия и никакъв страх от последствия - Еми да - Нали тате и мама ( бизнесмените) ще потулят нещата !!!! За какви магистрали хленчите само ????

Не свикнахте ли? Гледах сутринта на Кресна как всички заглеждат и отминават катастрофата. По интересна беше река Струма. На места беше изравнена почти с пътя и като погледнеш към буйните мътни води, все едно си в кораб :)))))

От 10 години престанах да шофирам, защото видях какви малоумници се качиха на коли и съм си рахат.

и сигурно не се качваш в атомобил шофиран от друг?

Пешком ли ходиш или с жена си хващате антанабуса?

Пешком ходя, що срамно ли е?

...защо в БГ тировете пътуват в НЕДЕЛЯ, а в други страни не? А, Борисов? Защо?

Гледай си работата и ме остави да управлявам, че цялата държава чака мене. И внимавай какво говориш, защото ще те намеря.

Не мога да разбера защо така патетично ни съобщават за катастрофите по пътя? Каква новина може да бъде това, че две коли са се сблъскали? Даже по телевизията ги съобщават като нещо много важно. Или че някоя баба се задушила от дима от печката докато спи. Голяма провинция сме.

Минах по същото време от там имаше полицейска кола с радар на 10 км от мястото на катастрофата.Не може на всеки завой да има полицай.

БЕЗПОМОЩНА ПОЛИЦИЯ! СЪСИПАХА Я КРАДЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ !

Трепи се малоумний народецо, трепи се наволя. 90% от стоките между Европа и Анадола си придвижваха по релси, но ти си съсипа железницата. За да си начешеш крастата как всеки селяк може да се свири с гуми по завоите.

Черна неделя, наистина - 2 в Кресна, 1 в Русе, ето и тези хора... Не оправдавам никого за конкретните грешки на пътя, но освен това днес всички сме недоспали. Стига вече с това въртене на часовниците!

само затова че е избягал, фесът заслужава да бъде виснат на първото по-дебело дърво

да прав си и кой ще го направи държава имаме ли или евро и америко подлоги в тая държава бедна ни е фантазията до къде ни докараха за 25 г а и още какво ни чака .......

Турчина ще го пуснат по живо-по здраво да си ходи. Преди години пак един турчин, шофьор на ТИР, блъсна автобус с деца. Едно от децата беше в тежко състояние и след два месеца в кома почина. Турчина го осъдиха за лека телесна повреда и той си отиде в Турция.

тъпи селяни без култура на движението без всякаква култура

САМО ЖЕСТОЩИ ГЛОБИ за спазване на ограничения ще спрат убийците на пътя.Глоби от порядъка на над 1000 лв за най малкото провинение...това е санкциониращо,това е превенция другото е ала бала.Лично аз тръгвайки със семейството си нанякъде се страхувам от това което виждам ежедневно по пътищата и със страх шофирам!ДОКОГА!??

Ако само ги вдигат парично, ще се увеличи корупцията и толкова. Ама нарушителя ако знае, че ако го хванат, ще копае седмица канафки по пътя после, по ще се замисли!

Хич не ме е грижа. Пък и да ме е грижа, модераторът ще го изтрие.

чакам някой тираджия да те изтрие.

има и такива кото тебе

Съвсем ошашавиха народа! Освен това му зеха и парите. Откак въведоха новите номера в софия се фащам за главата като вида какви гробници са с нови регистрации.

Днес минах покрай катастрофата,от колата нямаше и следа,даже трудно мога да нарека,че беше останало нещо като "кола".Бог да ги прости хората!

И до кога тировете ще джиткат през почивните дни? Особено в часовете, когато хората масово се прибират. Поне ги спрете в неделя, както е по европа. Или лобитата (транспортните) са по-важни от живота на хората?

А само олигофрени ли да "джиткат" бе да си разхождат оядените задници ... ТИР-овете са част от икономиката ...какво ще ядеш бе ряпо ако не се разнасят стоки ,да не мислиш ,че всичко по щандовете в маркетите и МОЛ-те дето ходиш ги карат със "S" -класи или А8 и Х5-ци...

Защо ми слагате минуси бе малоумници или вие сте всичките от тази класа ,дето си мислят ,че млякото в кофичките излизат така от виметата на кравите или картофите и зеленчуците растат по рафтовете на суперите ! Какво ви пречат ТИР-те ...днешните камиони не са тези стари Шкоди дето пъплеха и нагоре и надолу с по 20-30км/ч!Днес са равностойни по скорост и динамика на нормалния поток от автомобили! Не стига ,че въведоха крути ограничения в часовите почивки и междусменни ,не стига ,че по ГКПП-тата се чака с дни ..дай -сега да им ограничим и движ. в почивни дни ! Спомням си една басня от детството от Ла фонтен за вълка ,дето искал да изяде агнето ,че му мътило водата в потока ...въпреки ,че то си пиеше кротко от брега и по -надолу по течението ! Да ,аз съм карал камиони от старите ,когато пъплехме ...нагоре от товара ...надолу ...за да не го изтървем и прегреем спирачките ...Днес съм на кола и ТИР-те ..съвсем не ми пречат ...дори трудно удържам на темпото им ...нагоре и надолу 80-100 км/ч...къде може да се кара разумно повече от тази скорост по нашите пътища ?

Абе айде стига ни занимавахте кой и къде е загинал! Как каквото си търси го намира!

На това му се казва да дърпаш дявола за опашката. Или си безсмъртен? А може цялото ти семейство и приятели да са безсмъртни? Защото често човек намира неща, които не е търсил, казва се просто късмет...

Голяма касапница по пътищата. Няма никакъв контрол. КАТ дремат на някой знак за да рекетират. НС само увеличава глобите, за да вървят по лесно рушветите. Нали са в полза и на шофера и на катаджията. Бъчварова ОСТАВКА!

Ако си мислиш че за две седмици Бъчварова трябва да си подаде оставка е тъпо, макар изобщо да не беше за този пост! И Сталин да сложиш, за две седмици няма как да се спарви дори и с радикални действия...

Тя няма да се справи и за 200 седмици. Това не е като да прави мили очи на шефа, тук трябва да накара всики в МВР да си вършат работата, а не да се правят на ни чул ни видял.

спрете се бе !няма и 20 :30 ч.и вече пет жертви !

от Пътна полиция да не ми апелират, ами да почнат да работят... примери мога да им дам поне стотина от София всики ден, а не карам повече от 100 км на ден. просто си затварят очите и стоят само на места хранилки и от там идват и многото катастрофи по цялата територия на БГ.

На часовото време .... или ...смяната на ръководството на КАТ, може би и шефа на Министерството ...нали е статистичка ли ..каква беше ...да си прави статистиките !