3 жертви след катастрофа, блокирала път за часове

Двама души загинаха при челен удар между два автомобила на пътя Монтана - Враца край Вършец, а друг почина по-късно. Движението беше ограничено за часове.

Обратно в новината

Коментари - 3 жертви след катастрофа, блокирала път за часове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прост народ и прости управляващи! Това удобно отбеляза бай хой! Резултата го виждаме! Прост народ - проста държава!

Спешно са необходими крумови закони и зверски контрол. Редуциране на авто парка 3 пъти. За каране без книжка, неизправен автомобил или такъв без преглед една година затвор. За превишена скорост по една година за всеки 10 км/ч над ограничението. За регистрирано неправилно изпреварване с риск за околните 10 години затвор. За преминаване на червено и неспиране на знак стоп 10 години затвор. Без парични глоби, просто да киснат в панделката докато им увери мозъка на всички!!! Лека им пръст на загиналите.

и магистралите не помагат! при толкова прости и нагли пишман-шофьори!

пази боже от държава, където някакви си госппщодари б на ефира решават проблеми, закоито държавата трябва да отговаря! абсурдна, НЕ работеща държава !!"

пази боже от държава, където някакви си госппщодари б на ефира решават проблеми, закоито държавата трябва да отговаря! абсурдна, НЕ работеща държава !!"

И пътищата са прекрасни. Широки, нямат дупки, указателни табели, учтиви и помагащи полицай...

Масово се шофира малоумно. Събота преди обяд на спускане от Петрохан и доста сериозна мъгла, монтански бус с обратен волан изпреварваше като за последно. Явно и надолу е продължил така, защото на разклона след Бързия го бяха финиширали за акт. Не мога да разбера за някакви 10-15 или 20 минути защо трябва да си рискуват живота и този на околните. Шофьора на скапания 20 годишен бус едва ли биха го уволнили за десетте минути разлика в пътуването. По-скоро бърза да седне някъде на ракия и не мисли за последствията.

Трагедия - няма смисъл да се изпреварва. Жената най-вероятно също ще умре. В България няма медицинско обслужване.

Адаш, ти днес пил ли си си хапчетата....?! Как така да не се изпреварва.. Я стой зад някой трактор с прикачен инвентар да те видим кога ще стигнеш. Проблема не е в това дали ще се изпреварва, а при какви условия. И също как се поднася 'новината' впоследствие от 'свободните' медии.

Стига глупости,кой виновен-всеки шофьор зад волана ,причинил катастрофа трябва да бъде наказан веднага,отнемане на книжка,парична глоба,дори ако трябва затвор.Разберете хора,с тази толерантност към убийците на пътя до тук!Ако човекът зад волана е загинал,тогава само едно-лека му пръст Карането на коли в БГ се е превърнало в бойно поле!И всеки го знае това!

Ако,е така както сте го описали,какво има да се разследва повече.Ситроена е виновен.Изпреварване,без да се съобрази с последствията.Това е глупаво.Жалко за загиналите.Лека им пръст.

Що да е трагедия бе, тва е естествен отбор. Да не говорим, че в София през почивните дни милиционерите се бяха наврели из половината град зад разни дървета или на места с лоша видимост и си търсеха по-скъпи коли с номера от провинцията да спират и изнудват.

Какво ти разбира главата от естествен отбор, пък на тебе, тъпо човече?

Да намалим жертвите по пътищата: Roadmadnessbulgaria! Гражданският контрол!

Почти всеки ден по пътищата в България загиват хора. Но както винаги медиите решават, че трябва трагедията да е по-голяма, ако е на Великден. Защо не публикувате всички инциденти по пътищата със заглавие 'Трагедия" о през останалите дни! Или по-празниците целта е да се търси драмата.

Правят го, не се притеснявай.

Ясно е забранява се изпреварването на двулентови пътища след като шофьорите са д.ебили и не могат да преценяват и най простите маневри.

Изпреварването далеч не е проста маневра, както е видно и от статията.

точно там пътят е чудесен, прав и широк, но се кара бясно, ако поне един от двамата водачи е бил с нормална скорост катастрофата е могла да бъде избегната

Жалко , че е бил Форд , а не ТИР!

точно там преди 4 години пак имаше катастрофа карахме по черния път да избегнем колоната.

Браво на Вас!

и камъни за всички бабаити по пътя! особено за мазните чалгари и тъмнозелени, надули дриснята и каращи като луди

22 градуса, април месец - зимни гуми на снимката? Който чете и все още си кара със зимни гуми, по-добре да ги смени по-бързо. 5 метра от 100км/ч са си 15% разлика в спирачният път за средно статистическия автомобил. При по-високи скорости и 25% разлика може да има, гумите спасяват животи. Лошото е че твърде голямата простотия на ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН участници в движението не е особено добра комбинация :( А не съм най-добрият пример за отговорно шофиране, но поне се съобразявам когато изпреварвам. Степенувам проблемите на пътя според мен: 1. Неправилно изпреварване (най-висок дял на смъртните случаи на пътя); 2. Каране с висока скорост в зони с пешеходци; 3. Ужасен автопарк, минимална поддръжка на изправността на автомобилите, без значение дали са стари или нови; 4. Трагични условия за движение по пътищата: дупки, маркировка и организация; 5. Келеши на по 20 години карат на ръба + точка 3 = летаргичен край;

Проблемът не е нито гуми, нито автомобили, нито пътища и макировки! Проблемът е манталитет на каране! Тук се кара, все едно всичко ти е разрешено и за теб закон за движение по пътищата няма. Същите тези не карат така навън. МАН-ТА-ЛИ-ТЕТ!

Ти си от шофьорите с по-добрия манталитет на пътя, това е добре! Точка 1, 2 и точка 5 от списъка ми са все неща свързани с МАНТАЛИТЕТА. Не разбирам, не прочете ли всичко или не можеш да го осмислиш? Относно коментара ти, нека ти дам един пример от преди месец. Изпреварвам колона от тирове на магистралата, при което единият от тировете илиза пред мен (в лентата за изпреварване! - манталитет). Зад мен караше автомобил на подобаваща дистанция. Като набих спирачки щеше да влезе в багажника ми. Е може ли да кара кола за 100 бона и да го виждам, че не може да спре, въпреки, че спазва дистанция.

Жоро, Летаргичен и летален са различни неща. Виж, научи разликата, че между слетобедна дрямка и вечен сън прилика няма.

Мерси, дано да го запомня, че филтърът на дълготрайната ми памет е станал почти непробиваем :D

Жоро, ти от колко време имаш книжка бе моето момче?!

Да беше чел статистиката на КАТ, там са свършили тази работа. На първо място по причина, близо 50% от ПТП с жертви са поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост. Тук не влизат жертвите поради изпреварвания, блъснати пешеходци и прочие.

Хубаво е и да разбираш какво четеш. Прави разлика между брой ПТП-та със загинали и брой загинали в следствие на ПТП. Сигурно вече си се досетил, че при ПТП от неправилно изпреварването ЖЕРТВИТЕ СА ПОВЕЧЕ на брой. Причината, е че при сблъсък между 2 автомобила скоростта на същите се събира и често загиват хора и в двата автомобила. Ако коментирам извън статистиката отново ще ти кажа, че ме притесняват най-много хората, които заплашват моят живот, и този на близките ми. Ако си активен шофьор МОЖЕ БИ ще разбереш какво е чувството в завой да изкочи някой пред теб, дори и двамата да карате с позволените 80км/ч. В нормални условия ще имате 35 метра за да спрете и двамата, ако сте изправни ;)

'зимни гуми на снимката' ти да не си вещо лице към КАТ?

Преди няколко часа карах по един изключително разбит път между две села в Странджата. Влачих се с 30-40 и псувам като хамалин коя по-плитка дупка да избера. По едно време ме изпреварва един бургаски миниван с 4-5 човека. Идиота караше поне с 90. Абсолютно нелогично, тъпо, безотговорно и ненужно. Тъй ли вътре нямаше един да му каже да кара по-бавно. А пътя е осеян с драки и завои и тия всичките в тая кола все едно играят руска рулетка. Ко прайте бе, българи!? Осъзнайте се!

През дупка се минава с 5 или 105 км/ч. с 30-40 си прецакваш най-яко колата.

Българите не стават за шофьори, трябва да се забрани със закон българите да имат и да карат лични автомобили. Едно време при Еврен Ходжа в Албания нямаше частни лични коли! Така се запазихме и сега стваме все повече и по-силни.

А оня лаф, "Спрял като албански тираджия" сигурно идва от Гърция...

нямаше леки частни коли, бе

Тоя лаф го има в Сърбия ама е за нас: "спрял, като български тираджия"

Не е ЕВРен Ходжа, а ЕНВЕР Ходжа.

Енвер

И оня ден жена и неска жена...

Думичката, дето Ви е затруднила се пише "днес" или "днеска", ако влезем във Вашия "ритъм", де...

крайния резултат е същия

Поредната кифла с купена книжка и без грам акъл в тиквата! Докога ще се раздават такива, докога?! Или всеки, който продава книжка и пуска на пътя потенциален убиец, не може да загрее, че в отсрещната кола може да се окаже той или член от неговото семейство, или всичките заедно - и да завършат живота си много тъпо и бързо?!

Ние не трябва са имаме никакви празници, бе...колеги! В работни дни катастрофите са в пъти по-малко? Това диво племе трябва само да бачка и..това е!

По времето на соца във Вършец ходеха ялови /и не само/ булки без мъжете си тъй като минералната вода е лековита и лекува безплодие. И винаги след почивката се прибираха бременни. До минералната вода въобще не стигаха но 14 дни /толкова бяха картите тогава/ краката им все във въздуха. Няма невеста която да е била на почивка там и да не се е прибрала в къщи бременна. После в зората на демокрацията градчето позападна и се ползваше предимно от врачанки за не регламентиран извънбрачен секс. Сега как е не зная. Не съм бил там отдавна. Тази врачанка със Ситроена сигурно е била там и е бързала за в къщи при децата.

Разбираве ..от първа ръка, че и ти си ...ВИРИЛ КРАКАTА,

Ганьо, за да стигне с 5 минути по-бързо трябва да утрепе 100 човека. Виновните са 3-ма. Изпреварващия, че не си е направил сметка на видимостта и дистанцията, автомобила отсреща, който също не е намалил като вижда, че водача пред него не може да се прибере и третия виновник държавата, че е оставила пътищата на произвола на съдбата и не са пипани от бай тошово време.

Точно там пътя е добър, прав като конец и няма дупки. Встрани място колкото искаш. Загиналите спокойно са могли да кривнат в дясно. Няма какво да им пречи. Дори канавка няма. Има орехова градина но дръвчетата са далеч от пътя. Михлюзите са се самозатрили от глупост и простотия.

Точно на разклона за Вършец на Сумер е дупка до дупка...Другия разклон на Сумер е по-добре...

Автобусът Чипровци - София е собственост на баща и син от Чипровци и обикновено се кара от синът. Познавам ги, ял съм и пил ракия с тях. Чипровци е китно планинско градче и от там е мега звездта и моя любимка Камелия. кифлата със Ситроена по всяка вероятност е била на секс туризъм във Вършец и е бързала да се прибере в семейното гнездо преди съпругът си, който пък е бил с някоя омъжена врачанска уличница в комплекс Чайка. Обикновени врачански битовизми.

Такива мерки хората по белия свят са взели отдавна - построили са магистрали. И там плащат данък/тол ама поне строят и поддържат. А тук Мутрата/комунистите само крадат и квичат

Вчера цял ден реваха по целио свет как у Германия един убил двама, та имАло ТРИ жертви, ръйш ли...А тук по трима на ден си дават фира, кой виновен кой - не?

Шофьор с около15 години стаж и 300 000км (за щастие без катастрофи и инциденти) съм. Ситуацията по мое мнение се влошава, защото случаите на груби нарушения спрямо мен зачестяват. Шофирам Ауди А8L и като цяло колата е забележима на пътя. Прибирайки се в от път по стария път за София (през Септември Ихтиман) карах бавно заради дупките и при ограничение от 100км карах с 75-80км като същевременно се опитвах да избягвам дупките. При идваща насрещна колона от автомобили 50тина метра преди да се разминем някаква кола излетя с висока скорост в насрещното и се устреми към мен. Рекацията ми беше мигновенна и адекватна - скочих на спирачката и влязох с 3/4 от колата в банкета ( за мое щастие нямаше мантинела). Колата се размина на 10-15 от моята врата , като по лична преценка караше с поне 130-40км в час. После си гледах записа на даш-камерата - колата беше Рено Сценик с бургаска регистрация и вътре имаше мъж жена и забележете дете. Оставям размишленият на вас.

а прати ли видеото на полицията?

Същата ситуация-пътят Хисаря - Труд,двупосочен,хубав,без дупки,пътуваме с Тойота рав 4,черно Порше Кайен,бургаска регистрация,семейство с около 10 г.дете,колона от коли,шофьорът на Поршето като се закваска,изпреварва,насреща коли,влиза в последния момент в колоната,колата голяма,трябва да има място или се получава тройно разминаване,да го питаш закъде бърза и къде ще закара семейството си.Само камери и глоби,като в Турция,Гърция и в нормалния свят,иначе ще се изтрива тоя народ,бръкна му в джоба,така най-близките,после се скача,било полицейщина,ама като липсва отговорност и нормално поведение,само така може да се спре.

100 км/ч може да е ограничението само с изрично поставен знак. Допустимата скорост за движение е 90 км/ч.

а до гаспадарите на ефиро го прати.. ако може да ги намерят и да ги снимат

Е,как тепърва ще се изясняват причините за катастрофата,като сами ги пишете ясно:Жената тръгнала да изпреварва,но не можала да прибере возилото навреме!?!

Тоя с Форда сигурно е светкал къси дълги,вместо да пипне спирачката и да се прибере

никой не може да ме убеди, че това на снимките са дорд и сутиен. просто няма доказателства. като гледам така и двигателите (особено на синята консерва) липсват.

Форд Галакси е с изключително здраво купе, което е видно и от снимките. Пред очите ми такъв помля челно VW Jetta за щастие без пострадали и си тръгна на собствен ход само със счупени броня, фар, решетка и леко течащ воден радиатор. Този на климатика естествено даде фира защото е най-отпред. За да загинат и двамата отпред ударът е бил страхотен. Или са били без колани или ударът е бил специфично насочен. Как са все още живи тези от Ситроенчето е направо загадка?

Здравото купе е нещо хубаво при сравнително лек удар. При по-силен удар е зле, защото купето е здраво, а кинетичната енергия на телата вместо да се поеме от купето, се поема от телата.

Подчертано с дебел шрифт, че водач на изпреварващата кола е била жена. Очакваме ожесточена битка между двата пола /за третия не знам/ . Не вдянахте ли до сега, че слабоумието няма пол, възраст, професия, социален статус, или каквото и да е друго. Диагнозата е една - дебил със самочувствие.

Карайте в дясно, бе, хора. И като видиш срещу себе си идиот/ка от бий максимално в дясно. Ако ще и извън пътя, както този с форда е можел. КАРАЙТЕ В ДЯСНО И ДАВАЙТЕ ПЪТ НА ЛУДИТЕ ЗАД ВАС.

Тази година борбата за дарвиновата награда ще е силно оспорвана

А дано да е само тази - ама надали...;)

С каква скорост трябва да са се движели тези хора....? Днес пътувах с колата около 12ч и се движех с разрешените 90км/ч. Нямаше кола, която да не ме изпревари. Някой минаваха покрай мен, все едно съм спрял....значи с над 150км/ч. При това положение са много малко жертвите по пътищата. Нормално е да загиват около 100 човека на ден...и това ще стане скоро. Диви, прости хора, възседнали автомобили и чувстващи се господари на пътя...Изходът е само един...гробищата....

Аааа,имаше и идиоти,каращи с 50-60 км/ч при разрешени 90,за да не се утрепят и да образуваха колони зад тях!

естествен подбор ...,след като скапаната държава нехае ...естествен подбор ...да са живи и здрави ...

Държавата, това сме ние. Няма как да намалиш злобата, тъпотата, безотговорността, агресивността ако всеки един елемент подклажда тези действия. Държавата не може до всеки водач да слочи ченге и до всеки да сложи надзирател. Няма как да вземаш подаръета, да даваш подкупчета щото си тарикат а после да крещиш срещу корупцията. така и с шИфьорите. Нема как да стане. Ако един кретен пее.... Ако не ме обичаш аз ще те убия.... А другите се подрусват на ритмите му вместо да угасят тъпите си телевизори, това е което остава в тъпите им дечица. Бог да се смили над душите им. Никой не е вечен но всички трябва да си поемаме отговорността за постъпките. За съжаление в случая е страшно и жестоко

Пред Бога всички сме равни.

RIP