Прокурор: Руснаци са виновини за авиокатастрофата в Смоленск

Полски прокурор обяви, че трима руснаци умишлено са допринесли за катастрофата в Смоленск през 2010 г.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор: Руснаци са виновини за авиокатастрофата в Смоленск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НА ПИЯНИТЕ ПОЛСКИ СВИНИ ВСЕ НЯКОЙ ИМ Е ВИНОВЕН...

Вземат пример от руските, кво се чудиш?

Президентът е казал че тук ще кацат а пилота направил това което наредил шефът. Т'ва е.

Да здравствует русско-польская дружба! Братство и езинство, ничего другово.

Тия са се нацокали яко с картофена водка и дрънкат мега тъпотии. Има заключение на експертна междунарадна комисия, че грешката е пилотска, даже филм направиха по ,, Дискавъри''. А тоя тъпак, като изрови брат си, ще го разпитва ли? С какво есхумацията на загинал ще допринесе за разследване на самолетна катастрофа?

Невъзможно! Никога руснаците не могат да са виновни! Никога не гърмят бомби и самолети! Никога никой не убиват! В бивша Русия престъпления няма! Няма гейове и проститутки! Путлер е ангелче!

А защо прокурорите мълчат за грешно настроеният барометричен висотомер накомандира, при условие че диспечера ясно му каза налягането, което всъщност е истинската причина за катастрофата. Командира е мислел че лети 40 метра по- високо заради грешните показания на барометричния висотомер плюс завишените показания на радиовисотомера който е мерил растоянието до дъното на дерето преди летището.

Курсанте, как пък реши че това е истинската причина за катастрофата, а не самоубийственото решение да се каца в такива условия? Граничният минимум за кацане на Ту-154 е 800м видимост. До колкото си спомням тогава видимостта е била под 300м. Летището е военно, от дълго време изоставено, в много лошо състояние, неподготвено и непредназначено за приемане на граждански пътнически самолети. На всичко от горе екипажът е от млади и неопитни бивши военни пилоти летели преди това на изтребители. Титулярният опитен екипаж е уволнен, след като при предишен полет командирът е отказал да кацне на летището в Грозни, което е било затворено и каца в Тбилиси. В случая, ако не греша, летището също е било затворено и отговорността си е изцяло на този, който е решил да каца.

Аз коментирах чисто техническите причини довели до катастрофата. Ако барометричният висотомер на командира е бил сверен както трябва, самолета щеше да кацне. Дори да излезе от пистата в Ту 154 има много желязо и трудно се чупи. Помня един наш дето излезе от пистата на Варна и носовият колесник беше станал на тирбушон, но не се беше изкъртил. Хората които са били в кабината са отвлекли вниманието на пилотите и те са прескочили някои пунктове от инструкциите. И в един момент грешките стават прекалено - грешен барометричен висотомер и непознаване на терена около летището. Въпросното дере за което комнадира 100% не е знаел е подвело командира, който е гледал радиовисотомера който отчита повече и се е усетил когато е почнал да фрезова пдърветата, ама вече е било късно. Аз слушах записа на разговора и диспечера каза ясно метеоусловията, Отделно говереха с още някакъв който също им каза че видимостта е почти нулева.

В качеството ми на прокурор от Р България, след дълго изследване на проблема, установих: Владислав Варненчик е виновен за пълното падане на Българското царство под турско робство. В тази връзка изисквам сегашните представители на Варненчик да бъдат изслушани и разпитани от българската прокуратура, след което ще бъде произнесена и присъдата! Ха-ха, тези полски въздухари още не са изтрезнели от празненствата, че в кочината им се разположила бригада от НАТО. Леле, от НАТО! И с танкове, и с шарени униформи! Новината е представена некоректно, защото по тази катастрофа се разследва толкова задълбочено, та сега е тъпо някой да твърди, че диспечерите били дали неясна и невярна информация към пилотите. Какво невярно има в това, че са ги информирали подробно за неподходящи условия за кацане и са предложили друго летище?

Решението за кацане е на командира на самолета. Никой не може да се меси в решенията на командира. Това е общоприета практика от както има авиация.

за записът на разговора между пилота и президента.

Следващият път когато поляците заврещят на умряло руснаците няма да си вдигат телефона, камо ли да ги спасяват.

Типично по полски. Злоба и омраза,а фактите нямат значение. Има неща които са очевадни.Ето ги: 1.Екипажа на президентския самолет е бил предупреден,че видимостта е силно намалена и са им предложили да кацнат на друго летище. По избор: в Санкт Петербург или в Москва.Освен това,са знаели,че летището в Смоленск не разполага със система за кацане при силно намалена видимост. 2.Полските пилоти са били информирани,че преди тях един военно-транспортен самолет "ИЛ-76" е отказал да каца в такива условия. 3.Предупредени са били няколко пъти,че мъглата е много гъста и кацането е рисковано. Възниква въпросът,защо са решили да кацат? По политически причини. Анти комунистическото мероприятие в Хатин е трябвало да се проведе на точната дата. А не на другия ден! Затова на командира на екипажа е било наредено от най-високо място да каца. На всяка цена! Това е! Всичко друго са измислици.

Съгласен съм с бай Ставри. Излиза, че единият брат Качински нарежда на командира да кацне в сложни метеорологични условия, а другият брат нарежда на някаккъв прокурор да измисли, че диспечерите били виновни. Полски глупости на търкалета.

За катастрофата е виновно ЦРУ, поляците го знаят много добре това и затова сега Полша се обърна срещу глобалистите!

Това е задължителната ежедневна порция антируска тема, която от своя страна да даде повод за плюене от страна на троловете с цел да си заработят надницата. Става вече банално и досадно. Поръчителите явно нямат или не влагат никакво въображение, което почти директно показва кои и откъде са те. Скука и досада, ДИР-е!

Качински е разпоредил да не се каца на резервното летище, посочено от руските диспечери, понеже е имало мъгла, а на действуващото летище. АКО НЕ БЕШЕ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ, ВСИЧКИ ПОЛЯЦИ ЩЯХА ДА СА НА САПУН

Ако на Полша, Балтийските джуджета и Украйна не им харесва Русия, да се изселят в Африка

Майче поляците ще излезнат по-тъпи и от укрите и от Балтийските страни/Литва,Латвия и Естония/!!!!!

Шляхата са америкаските ку-ви нагоре.... Там кавото им наредят в Вашингтон това правят

В заглавието напълно манипулативно е пропуснато да се уточни,че полски прокурор твърди нещо си. Обаче ако руски експерт реши да изкаже мнение, няма да пишат просто експерт, а Русия. Защо така?

много грехове пред поляците....и целия свят!

ПО ТВОЯТА ЛОГИКА ИЗЛИЗА ЧЕ НИ Е БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ГРЕШНИЦИ ЗАЩОТО НИЕ СЪЗДАВАМЕ РУСИЯ ......ПОНЕЖЕ ТЕ ВИОДАМ ЧЕ ИМАШ ПРОПУСКИ В ОБРАЗОВАНИЕТО ... ВЗЕМИ ПРОЧЕТИ НЕЩО ПО ТЕМАТА И ТОГАВА ПИШИ ИДИОТИЗМИ .

И малайзийския самолет беше свален от руснаците в окупираната част на Украйна.

Необяснима е злобата някои срещу поляците, които са спасили Европа от завладяване на два пъти: Ян Собиески - от турците, маршал Пилсудски -от болшевиките. Крал Владислав Ягело загива при Варна при опит да освободи България. А за самолета: всяко разследване на престъпление започва от това кой има полза. В случая това е очевидно.

Русофилистиците цъкат минуси, щото са тъпи мурзилки.Казаното от мен е историческа истина-факти и доказателства за най-вандалската и терористична фашизмокомунистическа диктатура в историята. Насила хубост не става. Милионите жертви и разходваните природни ресурси от тези тъпири и уроди, никой разумен ЧОВЕК не би им простил завинаги. Цъкайте минуси путлеристи....

Шляхтата се старае да дава всеки ден нов пример за безкрайността на глупостта.

Руските говеда диспечери са били пияни вероятно и в комбинация с нисък интелект вследствие на наследствения сифилис

Можеш да си Е.П.М. :)))

ДОЛНИ ЛЪЖЦИ,КАТОЛИЦИ-ЙЕЗУИТИ

и аз да Ви направя още по нов прочит на доказателствата, смешници. и как така този прочит съвпадна с атентата за Ви ПИТАМ???

Качински е наредил на авиаторите да кацат, въпреки предупреждението на руските диспечери.Това е истината. Разговорите бяха публикувани и в Полша. Имаше експерти от ЕС и сАЩ.

" Забележите ли мръсотия, където и да е по света, със сигурност ще откриете американска ръчичка и в краен случай американско пръстче. Последният независим ръководител на Европейска държава.

Хаха, полските абсурди същи като украинските... Иди ми дойди ми... На всички стана ясно че качински на самолетен АС се е опитал да се прави !

Имаше цял филм с разследване на тази катастрофа. Филмът беше западен. Там ясно си казваха, че вината на руснаците е до толкова че летищшето е нямало необходимото оборудване за мъгла. А основната причина е било насилственото решение за кацане. Руснаците са ги пренасочили към друго летище. Но решението за кацане е взето от пилота под натиск на лицата от самолета.

Rusnacite sa winowni raystrelqli sa gi waw wazduha. Samo da gi gepna...

Rusnacite sa winowni raystrelqli sa gi waw wazduha. Samo da gi gepna...

Шило

Не бяха ли пак полски прокурори тези, дето си казаха, че ВИП пасажерите са искали да "карат"самолет? И какво стана със записите, на които се чува как пилота ги псува като хамалин?

пак полски плямпания срещу Русия-засрамете се ,долни поляци....

тяхна си работа, ти що се месиш?

Ако все още има хора, които са чели произведенията на Максим Горки , нека да си спомнят какво беше казал за поляците в "Старуха Изергиль ".Само от едно изречение става ясно защо не бива да се вярва на поляци.

Очевидно е че гнусните ватници са извършили поредното престъпление

Кичо

май си рус сифилистик само

Преди всяка война се води психологическа подготовка на народонаселението. Използват се всякакви клевети срещу потенциалният противник,докато обстановката не се нажежи до червено . И от тълпата не почнат да се чуват викове -До кога ще ги търпим тези гадове /в случая руснаците/ Тази тактика поляците са я взели от безспорните майстори на дезинформацията -американците. Още от времето на Войната им за независимост-Бостънското клане после провокацията в Тонкинският залив ,после залива Сидра ,после оръжието за масово поразяванер на Садам ,преди това "зверставата " на сърбите срещу косоварите. Поляците са стъпили на гнила дъска .Дали САЩ ще пострадат при една война и колко не се знае ,но от Полша ще останат само мочурищата. А в случая има два елементарни въпроса: Как се разбра че диспечерите -УМИШЛЕНО са подвели пилотите ? -И каква е вината на диспечера когато самолета е на 20 метра от земята и практически вече е извън контрола на наземната служба.

От деня на катастрофата до днес повтарям, че ФСБ/КГБ умишлено изби полския политически и военен елит. Поляците са виновни, за това, че допуснаха в един самолет да летят висши военни и политици и да бъдат лесна мишена за орките от Империята на Злото. Виновни са и затова, че първите години след терористичния акт не направиха необходимото да установят това, което се установява днес, за подмяна на телата на убитите. Още тогава се говореше, че оцелелите са доубивани, което обяснява и защо са ги подменили. Светът тогава си заключи сетивата за това ужасяващи престъпление, само че за този тип злодеяния давност няма. Скоро ще има международен съд. Доста се материал се натрупа.

Поляците доста повече са се трепали с украинците, но не го коментираш.

я и аз да се включа, с малко рпимери: Волинско клане Клането във Волиня и Източна Галиция са част от операция за етническо прочистване, проведени в окупираната от германците Полша от Украинска въстаническа армия (Бандеровци). Кланетата започват през март 1943 и продължава до края на 1944 г. Пикът на кланетата е през юли и август 1943 г. Повечето от жертвите са жени и деца. Методите УВА са особено жестоки, и са довели до 35,000-60,000 полски смъртни случаи във Волиня и 25,000-40,000 в Източна Галиция, за общ брой избити от между 76 000 и 106000 души. На 22 юли 2016 полският парламент прие резолюция, признаващ Волинското клане за геноцид.

.............допълням..общите жертви на този геноцид по днешни данни, включително и евреите възлиза на 650000. Всичко се знае. Европа си трае. Потомците на Бандера са на власт.

Тогава катастрофата коментира и Лех Валенса, който никой не би заподозрял в симпатии към руснаците. Тогава той каза,че единственото което не са направили руснаците за да предотвратят катастрофата а са могли е да започнат да стрелят във въздуха с надежда да ги изплашат и прогонят към друго летище.

ГНУСНА Е"ЦЕННОСТНАТА"СИСТЕМА НА ЗАПАДНАЛИТЕ!!!ПАК РЪЧКАТ ЗА ОЧЕРНЯНЕ НА РУСИЯ!!!НА ЗАПИСА ОТ ЧЕРНАТА КУТИЯ ВСИЧКО СЕ ИЗЯСНИ,НО ЛЪЖИТЕ СА ОРЪЖИЕТО НА ЗАПАДНАЛИТЕ!!!

Факт е,че руснаците имат прегрешения спрямо поляците,но тази неистова омраза на украинци и поляци към Русия е патологична.Да не говорим специално за украинците,които де факто преди не са имали своя държава и да не говорим,че по време на Втората световна война са били най-жестоките и безпощадни слуги на немците.

Интересно има ли все още разумен и нормален човек, който да вярва на русофобските лъжи, инсинуации, фантасмагории и демонизации, идващи основно от Полша, Украйна и трите прибалтийски пуделчета? Как може да имаш толкова извратено мислене и такава липса на морал, че от собствената си огромна национална трагедия да се опитваш да правиш пропаганда и да хвърляш безпочвени обвинения? Отново заработи интензивно използваната технология за презумпция за виновност, като виновният винаги е предварително известен - Русия, тя е виновна и за земното притегляне, ако не знаете. Отдавна бяха прослушани записите от черната кутия на самолета, от които стана ясно че пиян шефът на кабинета е наредил на пилота да кацне, въпреки предупрежденията на авиодиспечерите. Въобще най-висшите по ранг на самолета явнао са били пияни, с пиянска смелост са решили да поемат голям риск и са понесли трагични последствия от решението си. Но, разбира се, много по-лесно е да хвърлиш вината върху някой друг, отколкото да признаеш, че самият ти си виновен.

goose

Оф, не ви ли писна? На записа ясно се чува, че диспечерите препоръчват запасно летище, чува се и че им дават минимална граница за спускане, под която нямат право да слизат, ако не виждат пистата ... и за това, че пилотите са пренебрегнали и двете са виновни руснаците? Не че ги понасям, но поне съм обективен ...

goose

10:14:01, диспечер: Видимостта е 400 метра, мъгла. 10:17:40, командир на полета: Не е добре, мъглата се спуска. Не е ясно дали ще можем да кацнем. Неидентифициран: И ако не успеем, какво следва? Командир на полета: Ще се издигнем отново. 10:23:59, наземен контрол: Други възможности? Командир на полета: Витебск, Минск. Диспечер: Има мъгла, видимост 400 метра, няма условия за прием. 10:25:01, командир: Всичко е наред, ще опитаме да кацнем, ако не стане, ще се вдигнем. 10:25:12, въздушен контрол: Ако опитате да кацнете, ще имате ли гориво до резервно летище? Командир: Ще имаме. 10:26:05, командир: Шефе*, има мъгла. Няма да можем да кацнем. Ще направим опит, но мисля, че няма да стане. Какво да правим? Нямаме достатъчно гориво до... (неразбираемо). Мариуш Казана: Значи имаме проблем. Командир: Може да кръжим още 30 минути и да поемем към друго летище. 10:30:32, Казана: Засега президентът не е взел решение. 10:32:55, командир: Опитваме да кацнем. Ако не успеем, се вдигаме. 10:35:22, въздушен контрол: При височина от 100 м бъдете готови за издигане. Командир: Прието. 10:38:00, неидентифициран: Той/тя ще се ядоса, ако... (не е ясно). 10:40:06, предупредителна система: TERRAIN AHEAD, TERRAIN AHEAD. (Земя отпред, земя отпред)! 10:40:32, предупредителна система: Земя отпред, земя отпред! 10:40:42, предупредителна система: PULL UP, PULL UP (Вдигнете се, вдигнете се)! 10:40:42, предупредителна система: Вдигнете се, вдигнете се. 10:40:46, предупредителна система: Земя отпред, земя отпред (100 м)! 10:40:49, втори пилот: Нормално е (90 м). Предупредителна система: Вдигнете се, вдигнете се! 10:40:49, втори пилот: Вдигаме се. 10:40:51, предупредителна система: Вдигнете се, вдигнете се (60 м) (50 м)! 10:40:52: (Въздушният контрол призовава пилотите да прекратят кацането) (40 м). 10:40:53, предупредителна система: Вдигнете се, вдигнете се! 10:40:54: (Въздушният контрол призовава пилотите да прекратят кацането) (20 м). 10:40:56, предупредителна система: Вдигнете се, вдигнете се! 10:40:59: (Чува се звук от удар с дърво) 10:41:00, втори пилот: Мамка му! Предупредителна система: Вдигнете се, вдигнете се! 10:41:02, въздушен контрол: Вдигнете се за втори заход. Неидентифициран: (вика) Мамка мууу! 10:41:05 - край на записа.

Че кой се е съмнявал в руската вина??? Ех, Катин, Катин, избитите там чакат възмездие.

Кога ще получат възмездие 150 хил войници, загинали в полски концентрационни лагери? това се случва много преди Катин?

До един разстреляните пряко или косвено са виновни за жестоко умъртвени от поляците руски военопленници.

Това се знаеше, не е новина!

Те руснаците са добри в поръчковите убийства,ама в икономиката въобще не ги бива.Една рубла стана 3 стотинки

В тази статиика ,не се споменава само че поляците са приели с погнуса решението на този ненормалник Качински да изрови костите на брат си ,след 6 години ...само и само да "докаже" някаква "вина " на руснаците за това че брат му тогава е бил пиян и е давал заповеди на пилотите да се приземят !?

Какво друго би могъл да обяви полски прокурор - че некадърните полски летци са сгрухали самолета ли?

Путинските престъпления се трупат едно след друго: МХ-17, Крим, Донбас, Алепу, Палмира, Курск, Блоковете в Буйнакск, Москва и Волгодонск, убийствана на Немцов, Политковская, Воронцов, Литвиненко и тн и тн

Айде изкара 20 стотинки... сега ходи си купи бира и гледай спокойно CNN как с "демокрацията" на САЩ разсипаха живота на 20 милиона души само през последните 15г!

Бай Ставри

Боли ме оная работа за Америка Ние сме ЕС и НАТО А вие - Русия потъвате там където ви е мястото

Не спирай: - умъртвяване на Мъртво море - сваляне на тунгуски метеорит - умъртвяване на динозаври - изгаряне на клада на Джордано Бруно и Жана ДАрк - Изригване на Везувий и за трупване на Помпея - взривяване на свърхнова в галактика MMG-098-HG - изпомпване на вода от Марс А!!! И най важно - зелени човечета и бръмбари в твоя куха кратунка

Ето ви руската версия на цитат от Уикипедия: В ранната вечер на 10 април двете черни кутии биват намерени невредими на мястото на катастрофата, което е потвърдено от руския министър на извънредните ситуации Сергей Шойгу. Същата вечер е съобщено, че записите потвърждават, че пилотът е правил опити за приземяване въпреки препоръките на ръководителите на въздушния трафик. Предварителните данни показват, че самолетът е ударил върховете на дърветата, докато е правил заход към летището при ниска видимост. Съобщението е направено от агенция ИТАР-ТАСС, цитирайки Марина Гриднева, длъжностно лице в кабинета на руската главна прокуратура. Най- важното в него: "пилотът е правил опити за приземяване въпреки препоръките на ръководителите на въздушния трафик" Сигурно по настояване на онези в самолета.

ИСТИНАТА зад новината - Ярослав Качинки с един куршум гони два заека: 1. стреля по Туск, който беше тогава премиер и призна, че грешката е на пилота и Лех Качински-брат. 2. стреля по Русия в поредния епизод от хибридната война с Кремъл.

напомням че преди дни преизбраха Доналд Туск за председател на Европейския съвет, въпреки нежеланието на Варшава(Качински), който не го подкрепи

Холандските и тези полски прокурори са близнаци с баща Обама.

Просто на полските ... не им върви в Катинската гора! Нямат работа там. И дано са го разбрали!

Сталинският фашизмокомунизъм няма край все още, макар и човечеството отдавна да се осъзна, че комунизмът е висш и последен стадий нафашизма. Путлер продължава да си разиграва коня, като отроче на тризнаците Ленин-Сталин-Хитлер, ама най-много тъпите руснаци да го му турят мумията до сифилистика Ленин и да продължават да се охарчват с милиони за тези катили. Колко ли средства са изцедени от хазната им за мавзолея и мумията досега?!?

Русофилистиците цъкат минуси, щото са тъпи мурзилки.Казаното от мен е историческа истина-факти и доказателства за най-вандалската и терористична фашизмокомунистическа диктатура в историята. Насила хубост не става. Милионите жертви и разходваните природни ресурси от тези тъпири и уроди, никой разумен ЧОВЕК не би им простил завинаги. Цъкайте минуси путлеристи....

"Трима руснаци", умишлено допринесли за катастрофата, са: 1. Президентът Качински, който е искал на всяка цена да кацне в Смоленск, а не другаде 2. генералът по сигурността, който е заповядал на пилота да кацне въпреки мъглата... и 3. самият пилот, който се е подчинил на тази пиянска заповед. Доказано е, че в самолета са пили алкохол.

След жестоката разправа с предишният президентски пилот който отказа да кацне в Грузия по време на войната 08 08 2008 и кацна в Азърбейджан, напълно разбираем е страхът на командира на самолета при този полет. Освен това навсякъде по света военните пилоти имат значително по малко практика от гражданските и за чий бяс поляците са ползвали военни за пилоти на граждански самолет.

1941 по заповед на Берия специалният отдел на ЧК засажда фиданки в гората край Смоленск. 70 години по-късно дърветата вече са достатъчно високи за да извършат пъкленото си дело.

това е обяснението :)

Така е. Ватенките също така крият ,че истинската фамилия на диспечера е Сусанин. Неговият дядо едно време също така погодил много кален номер на поляците из тези места.

Така е има освен това данни, че брезата която е ударила самолета е засадена от баща му нарочно точно на това място.