Национално шествие на почернени родители срещу джигитите

Почернени родители излизат на национално шествие в събота в памет на всички загинали по пътищата и срещу джигитите под наслов: "Аз съм бъдещето, не ме убивай".

Обратно в новината

Коментари - Национално шествие на почернени родители срещу джигитите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва малко уважение към почерните семейства! В Законът няма термин и състояние на "джигит". Има нарушители на Законът. И тук идва проблемът - не от нарушителите на Законът а от неговата неефективност. А автомобилите с водачи имащи метални проблеми са в целият свят. Вчера, в САЩ , карам по второстепен градски път с лимит 45 мили/ч. Наближи прелез и намалих , защото е с дълбоки коловози а колата ми е спортна с ниско окачване и нископрофилни гуми. При две ленти в една посока джип Хамър ме отнесе с вятърът си ...изпреварвайки ме по аварийната лента. Ако беше го видял полицай, щеше да го разстрела в движение. На следващият светофар се наредихме един до друг...и му поговорих като Стоичков. Разбра ме :)))) и се кротна.

ромите как възпитават децата си?

А сега майките на джигитите няма ли да направят едно контра-шествие (в сороски стил)? Щото им се нарушават човешките права - да карат с 200...

Ми добре, само дето не е грузинска, а тюркска тази дума (джигит). И отдавна е изгубила значението, за което говориш. Сега е по-скоро подигравка, определение за перкчещ се без реално покритие.

сички джигити трее се кастрират публично иначе нема управия!

БГ-Джигита е пичлеме което разбира само от як бой. В Сингапур например, ако надраскаш кола, плюеш дъвка на тротоара, газиш градинката, не пускаш водата в обществена тоалетна - след трето наришение следват мощни удари с бамбукова пръчка(ОТ ЯК ПАЛАЧ) по задника - докато се СЦЕПИ! Та и тези пичлемета - САМО ЯК БОЙ 50-100-150-200 удара с дрянова, букова или дъбова тояга - по краката, по ръцете, по гърба и по задника!

Много си смел зад клавиатурата ! Омръзнал ми живота от палячовци, като теб !

За съжаление с мирни шествия в тази държава нищо не се оправя ! В момента Чили е една от най-уредените и проспериращи държави в света. Сетете се защо....

Ами вие кво очаквате, бе? Джигит на пътя - това е избиване на комплекси и то сериозно! Ми нали лично Плевнелиев заяви, че шофирането предизвиквало у него чувство на свобода?! На свобода и всепозволеност, не на отговорност към другите на пътя и към себе си и близките ти... Тъй ще е тя!

Контрол му е майката и нищо друго!!! Ако трябва по магистралата през километър полицай и/или камера, ако трябва тахографи на колите да слагат, но няма друго решение. Движиш се със 140 по магистралата и зад теб 'бързащи с мощни коли', дет вика тоя по-долу, свирят, святкат, сякаш пътят е негов. Тук всеки с кола за над 10 000 лв си мисли, че е хванал господ за шлифера и е сам на пътя!

Вместо джигит,не е по точно казано убиец?? Джигитите носят и малко гордост

Искам да ви разкрия една тайна. Който има достатъчно акъл да разбере ще му е от полза. Който не-да си троши главата. Когато купувате стар автомобил и на стария собственик му е била направена магия за катастрофа, прокобата се прехвърля върху новия собственик. Ако на стария прост му е било писано да катастрофира, ориста му се поема новия собственик. Купувайки коли на децата си на старо вие несъзнателно ги осъждате на смърт или ги правите убийци(убийствата при ПТП също се изплащат кармично на по-нататъшен етап). Автомобилите са като ножовете, никога не се подарява, купува са само с лични средства и се заплаща винаги пълната цена, инак като го купите по-евтино и на старо, остатъка се плаща кармично скъпо и прескъпо. Знайте това и се пазете.

една история и от мене. дядото на жена ми разправяше че като бил млад, имал някаква разправия с някаква бабичка от селото, която минавала за вещица. бабичката взела уж да му прави магия, да мрънка някакви заклинания. И ти какво направи, питах го. Такъв и лепнах, че се затъркаля по поляната надолу, чак задника и лъсна! Хайде със здраве!

Рдителите трябва да обърнат внимание и на друго важно нещо - възпитанието.... Защото те са тези, който възпитават децата си.... И за да не стават децата им жертви, или пък бъдещи убиици, трябва да положат усилия, а не да си мислят, че само закони, държава или пък всички други непрекъснато са виновни......

d4

нА ви "демокрация"!! каца с лайна. в която плуваме всички. вкл. и джигитите.

Като ги слушам някой какви небивалици бълват, май само градския и извънградски транспорт ще трябва да ползваме! Със закон нищо не се решава! Трябва да има предавания за толерантно шофиране, кога се подава мигач, как да не пречим на другите участници в движението и т.н и т.н! По света и Европа като видят някой че бърза с по мощна кола му правят път, в Бг. Толупите седят в крайна лява, карат с 140км.ч. и си мислят че постъпват правилно като спазват закона! Да но така създават предпоставки за птп! Всеки носи отговорност за собствените си действия и бездействия! Аз, като видя в огледалото че някой бърза с мощна кола, веднага се свивам в дясно и давам път! Не се знае защо бърза някой, причините може да са много и уважителни! Пък даже да е решил да си пробва скороста и адреналина, мен това не ме касае, свивам в дясна лента и давам път! Отговорност за мойта сигурност нося аз самия!

Уважителна причина е допиването в бара на съседния град,такива като теб са по кофти от джигитите!!!!!!!!!!!!

джигит или неграмотен с или без книжка, тъпанар с родители тъпанари, които са му купили мощна кола се утрепе в стълб, мантинела или дърво не ми е жал. Казвам - една опасност по-малко на пътя. Каквото търсил - намерил. Но ми е жал, когато е виновник за погубването на невинни хора. Тогава само ефективен затвор за повече от три години ще ги оправи и забрана пожизнено за каране на кола.

Съгласна, но лошото е, че контрол няма. И без книжки карат, кой ще ги спре да управляват МПС до живот... Не законите, а прилагането им, съд и прокуратура са слабите ни звена.

Горките хорица, жертви на изроди и държавно безхаберие, което е равно ма съучастване на убииците по пътищата. Лека им пръст!

плюли по съдиите - мафията ги плаши постоянно със смърт, опитва се да им съсипва децата, те не са анонимни като умниците тук!

Подкупи не вземат - само "кошници с плодове"... Те получават пари за да не си свършат работата, делата се мотаят с години и накрая цялата държава потъва в лайната на беззаконието на дъното на ЕС

какво правят още на тия постове тогава?

да видят как в други страни се решава проблемът. В умразния сАЩ, където всичко от 16 годишен та до гроб са на коли такова чудо няма. Там ако си направил няколко провинения, застраховката на колата се вдига до небесат. Пък ако не си плащаш глобата тя се увиличава в геометрична протресия и заедно с нея расте и задължителната застраховка - щото не си благонадежден.

да си направиш гонка сред протест за безопасни улици. БЕЗЦЕННО.

На НИКОЙ пожелавам да погребе ДЕТЕ,но някои си го просят!!!!!!!!!!!

За феновете на джигити се отнася!!!!!

Ами да променят закона ощ епо-строго - ако си убил човек при ПТП и си пиян да се счита за предумишлено убийство и да се наказва строго - 30г затвор например. А ако си причинил ПТП и си пиян да отнемат книжката за 5г с изпитателен срок в смисъл ако те хванат без книжка след това - 5г. затвор.

Защо да го подкрепям не е моя работа да боря престъпността има си полиция има си прокуратура законът е важен не някакви си емоции на почернена майка. Каквото наказание е определено в закона такива се налага и толкова. Къде е християнското милосърдие великодушие и примиримост? А иначе палите свещи по църквите....

Търпимост към убийците?????????ЕВАЛЛА!!!!!!!!!!!!!!

Ей, Аз-ът, деца или близки нямаш ли? Или, ако имаш, си мислиш, че са застраховани от злополуки, ли?

Защо само де пише по форумите, а не се подкрепят протестите. Излизат една шепа хора, а другите гледат с отворена уста по телевизията. Заспали хора!!!

AA, в терористична държава, която краде от банките, не очаквай съчувствие. Да се срива и мрат всички!

Има огромен проблем с неплащането на глобите, тоест ефектът от тях е почти нулев...... Как за 25 години шибан преход тъпите политици не намериха начин да се справят с този проблем? На всеки не платил глобата си в срок и който не я е обжалвал да се отнема книжката до заплащането на глобата в пълен размер.... Как ще стане това? Ами те всички шофъори имат адрес и не живеят на марс.... Полицията ги издирва на посочените адреси и им отнема книжката до плащане на глобата.... Как един тъп политик не се сети за това и не предложи изменение на ЗДвП в тази насока..... Белкем нарушителите и убийците по пътищата на БГ намалеят...

Преди години работех в Дубай. Карах кола под наем. За превишена скорост получих една глоба, която отложих за плащане до заплата в края на седмицата. На другия ден ме спряха техните полицаи, накараха ме да сляза от колата и я задържаха на паркинга си, докато не бъде платена глобата и таксата за паркинг. И, понеже международният ми паспорт беше задържан от компанията за автомобили под наем, нямаше как да ми се размине плащането. Та, как мислите, няма ли начин да се събират глобите?

И колко, казваш, бяха заловените без книжка шофьори? Май няколко хиляди... Какво като му вземеш книжката, глобата за каране без кножка е 50 лева, а те и така глоби не плащат....

не съм бил там, но ми пука

Има огромен проблем с неплащането на глобите, тоез ефектът от тях е почни нулев...... Как за 25 години шибан преход тъпите политици не намериха начин да се справят с този проблем... На всеки не платил глобата си в срок и който не я е божалвалда се отнема книжката до заплащането на глобата в пълен размер.... как ще стане това? Ами те всички шофъори имат адрес и не живеят на марс.... Полицията ги издирва на посочените адреси и им отнема книжката до плащане на глобата.... Как един тъп политик не се сети за това и не предложи изменение на ЗДвП в тази насока..... Белкем нарушителите и убийците по пътищата на БГ намалеят...

Желая ви успех, дано успеете да промените поне нещо в положителна посока!

Трябва роднините на жертвата да имат право да издават присъдата на убиеца на децата им.

На джигита най-напред трябва да му се бръкне в г.за и да се хване за гръчмула и да се стиска докато му омекнат краката и му уври тиквата,сетне яка глоба конфискация на таралясника и накрая едно 8-10 години в панделата при манафите!!!!!!!!!!!!!!!

А бе какви мирни протести, какви снимки и надписи "не ме убивай"? Как си мислят, че с тези методи ще впечатлят и усмирят олигофрените? Само бой, въоръжаване и вендета. Това е спасението, докато нямаме държава.

За да се промени нещо засегнатите да си направят партия с програма от 5-6 точки само и единствено свързани с това да се въведе тотален контрол на пътя с камери навсякъде и ефективни наказания за всеки причинил ПТП с пострадали. За да няма провокатори и разцепление да се приемат в партията само хора съгласни с програмата и тази програма да не се променя за 10 години напред. Целта на партията трябва да е да вкара в парламента няколко честни човека които на всяко заседание да настояват за тези промени в законите и за търсене на отговорност на съдиите които са пуснали или оправдали убийците на пътя.

Засегнатите да си направят партия, казвате? Те се някаква отделна категория, а останалите този проблем вероятно не ги засяга? Всеки един от онези "останалите" е потенциален "засегнат".

Според мен трябва да се измени закона така че да има ефективни присъди,а не парични санкции и пробации

Комунистическата мизерия ограничаваше възможностите на дивия балкански селинджър да ползва МПС. Дойде диймуукрацията и селинджърът пося смърт след себе си.

Това е част от контролирания геноцид срещу българското население. Говорят едно, леят крокодилски сълзи, а в същото време правят всичко възможно това да прдължи ...

Защо всеки който преди това е бил бедняк,и сега е натрупал малко пари от кой знае какви измами,се качи на ново возило и вече е безсмъртен,не отдава предимство,засича те,свирка,псува,абе със една дума Мутра,всички които са със скъпи автомобили и Джипове се правят на Мутри,защо е така,???

Защото няма правораздаване. И няма гражданско общество. За това. Защото дори съда да пусне убиеца, ти ако си човек със съвест ще го изчакаш и ще му теглиш един между веждите. За това. И като се случи 3-4 пъти и мутрите ще кротнат.Ама никой няма топки тука. Никой.

Щото живеят в страната на страхливите мишки

В България гражданското общество е мачкано не години, а векове наред. Аз лично не се изненадвам, че протестите са били рехави, защото българите имаме робска психика, така сме възпитавани, така са възпитавани и нашите предци, че ако се снишиш достатъчно, няма да ти се случи нещо лошо. За правосъдието в България няма да си хабя думите дори, защо всички знаем, кой пуска убийците на свобода. Това, което лично мен ме изумява е, че до сега не се намери поне 1 баща, който да раздаде правосъдие. И си спомням как слушах една жена да нарежда преди време : "Ох, няма мъже в България вече, то ако имаше, нямаше да е такова страшно положението!" И е права тази жена, защото вижте какво става - протест от 10 почернени майки. Бащите къде са? Какво имат още да губят?

Защото мъжете поколяния наред са възпитавани от маминки. Нали виждам и моята баба какво отношение има към сина си и какво към дъщеря си. Никога не попита дали се е наспала, а сина си :наспа ли се, наядели се, почина ли си, ааа, да не се измириш ! И все от сорта. Та, питам се кой е момичето и кой е момчето. Не се възпитават момчетата да са самостоятелни, а възпитават момичетата да са слугини! Щом се изисква от жените да работят, е естествено да се възпитават момчетата в духа на равните задължения!

Продължение : Като се изземат естествените функции на и на двата пола така ще е ! Къде да са тези мъже, като те са вече "развален" продукт на обществото. Не може да се носят 100 кофи под мишница! Няма как мъжете да са мъже, след като жените се опитват да доказват това за себе си! И няма как жените да са 100% жени, ако не спрат да им внушават, че са "мъжки момичета" !!!! Няма как двата пола да са равни. Това са утопии. В Природата няма равно. В Природата равното / представете си права черта на монитира на апарата в болниците/ е смърт, нищо, НЕдвижение!

Не се хабете ,защото и Борисов и Миков,Местан ,Сидеров нехаят и имитират загриженост и строгост от типа ..."момчета не правете така ,че ще ви скарам" ...! Това е мутренски цинизъм ,щом не искат да вземат драконовски мерки ,нали и техните боклуци ще пострадат ...1

Пешеходец има БЕЗУСЛОВНО ПРЕДИМСТВО НА ПЕШ. ПЪТЕКА. БЪЛГАРСКИ ЗАКОН: АБЕЕЕ, ПЕШЕХОДЕЦЪТ УЖ ИМА ПРЕДИМСТВО, НОООО ТРЯБВА САМ ДА ПРЕЦЕНИ ДАЛИ ДА ТРЪГНЕ ПО ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА. АКО НЯКОЙ ГО БЛЪСНЕ ТАМ, НЕ Е ПРЕЦЕНИЛ КОГА ДА ТРЪГНЕ!.... ЗАКОНА В БЪЛГАРИЯ Е НАПИСАН В УСЛУГА НА ДЖИГИТИТЕ НА ПЪТЯ! САМИ СЕ ДОСЕТЕТЕ ЗАЩО Е ТАКА!

Така е!! За съжаление,жената е права!! Чудесен народ сте във всякакво отношение,но това безкрайно търпение....... Никой няма да ви отчете правата и да раздаде справедливост,ако не види стена от (мирно разбира се) протестиращи граждани пред себе си,да го гледат в очите!! Седейки пред телевизора и псувайки тихо за да не чуе комшията,единственият резултат е:-"ама защо ние сме по-зле??Другите ги обичат повече...".... Помислете за бъдещето на вашите деца и станете от столовете!!!

Защо не говорите и от свое име, а говорите за българският народ все едно вие сте от някой друг народ. Не сте ли българин? Всеки мисли, че някой друг е виновен, че някой друг неправи достатъчно и т.н.

dionisiosd@yahoo.com

Грък съм,затова....

А шествие срещу джагалите ще има ли? Те са почернили доста повече родители...

За цялата работа съдът е виновен,защото им дава по 4г присъди качили се да карат пияни при което катастрофират и убиват невинни хора,съдът после ги съди за смърт по непредпазливост.и ги пускат след 4г от затвора до следващото напиване и сядане зад волана.

Не съдът, а законът дава годините миличък. Кога най после ще разберете че размерът за тези наказания се определя от народното събраниенкоето пише законите. Защо ГЕРБ намали размера на тези наказания в края на предишния си мандат ?

Ако някой трябва да инициира промяна в наказателния кодекс не са ли това хората с тогите, дето раздават смешните присъди? Бъдете честни до край - толкова са подкупни, че сегашните закони им пасват идеално. За това мълчат и си траят и все някой друг е виновен.

законите казват от 2- до 8 години.... дали ще са 2 -5 или 8 години зависи от съдът.... Така, че ролята на съда е по-важна и не пиши глупости, моля!!!!

А вие, господа съдии, не сте ли от този народ? И защо , като ГЕРБ ги намали, вие не скочихте срещу това и не им изтъкнахте факта, че така се ощетява справедливостта?! Нали за това се борите в съда - или не точно?;о)