4 г. затвор за пиян баща, погубил детето си при катастрофа

Пловдивският окръжен съд осъди на 4 години затвор 42-годишния Ангел Илиев, който катастрофира пиян и погуби 6-годишната си дъщеря, съобщи Дарик радио. Детето се возело в скута му, докато шофирал.

Обратно в новината

Коментари - 4 г. затвор за пиян баща, погубил детето си при катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече няма смисъл за какво да живее...

Е, пиенето води обикновено до подобни резултати. Жалко само за детенцето. Странна е обаче политиката ни в това отношение - яростна и по всички фронтове война срещу пушенето - и нито дума срещу пиенето. А някой от вас да е чул/видял катастрофа, причинена от препушил водач? От препили обаче - кажи-речи всеки ден. Толкова ли е трудно да се добави в НК нещо като "при доказано наличие на алкохол в кръвта на водач на МПС същият се вкарва веднага в затвора за срок от няколко години (да се определи и фиксира твърдо, с добавка за всяка десета част от промила над 1.0 например). Книжката - бай-бай, след излежаване на присъдата - психотест и шофьорски курс отново, на тройна цена. Може да звучи жестоко и утопично, но без голяма тояга тези безумци на пътя няма да се спрат и ще загиват още невинни хора. Така ли е?

Да вземат книжката му и да я нарежат на парчета , е най - малкото което може да се направи.

И, какво като му нарежат книжката на парчета... ламинирана хартия! Е, на такива... и 4 години са им малко. И в квартала току през час, някой баща се взима на сериозно и качва детето си в скута, да "го вози", на такива... книжката до живот на трупчета, пиенето в сейфа... и минимум 10 години на топло! Мир на душичката на детето! И това няма да го върне в семейството.

Стълба кой ще плати?

Pesh0

Стълба ще платят всички останали убийци , който са с условни присъди. Бащата най- вероятно изпитва угризения , не е дал подкуп и за това е осъден.

10 години

Смърт причинена след употреба на алкохол трябва да се тълкува като предумишлено убийство. Никой не знае какво ще направи с 2.4 промила в кръвта, но всеки може да си затвори устата пред чашата.

Виждам много безпощадни коментари тук. Един въпрос към вас: Колко от вас знаят каква лудост ще направят, след като постигнат 2,4 промила в кръвта?! Аз си признавам - не знам, никога не съм се доближавал до тази стойност... Та, другия въпрос е: Дали достигането до такива алкохолни концентрации не е потенциално престъпление?

Аз знам! След като пия - не карам. Просто е.

pompai

Това съкратено производство да се премахне.

Напротив, Нека остане, но да наказват истински... не 4-ри, 10 години са му малко!

4 години затвор за убийство на собственото си дете! Толкова ли струва животът на детето,или се приема,че може да прави каквото иска с детето си?4 год. наказание за 2 престъпления-убийство и шофиране в пияно състояние,ПИЯН,не употребил малко алкохол!Ако някой все още мисли,че имаме правосъдие и вярва в него,няма надежда за нашата държава,с такъв"матриял"само можем да се довършваме,не да се развиваме.

По отношение на правосъдие за ПТП-та аз окончателно не вярвам още от липсата на ефективна присъда лишаване от свобода за кънкьора Максим Стависки. Той, също в нетрезво състояние, причини смърт на пътя. Но не лежа нито ден в затвора...

когато видя гледката баща да кара детето си на предната седалка, пред него, се сещам за този случай. Миналата година един такъв ми отне предимство, и ако не бях успял да спра, щях да се нацепя точно в детето му. И ми се ерчеше.

След обжалването ще му намалят присъдата, така мисля аз. 4 години затвор за пиян шофьор-убиец дават изключително рядко, нагледали сме се на условни, но явно пловдивският съдия е различен от други съдии, които пускат такива дебили свободни.

Вечна му памет на детенцето !!!

Няма да съдя но му пожелавам всяка вечер да се явява детето му на сън и да го пита "Защо? защо..защо"Сън да не види този човек до края на дните си. $ години затвор и 5 години лишаване от правоуправление на МПС та 4 ще лежи и една година след излизането му ще може отново да седне правомерно зад волана на някое МПС и тогава? Питам общественоста и законодателството..ТОГАВА какво се случва? Пак ще се напие и като я няма дъщеря му ще погуби невини хора по пътя ли? Едва тогава ли трябва да се усетят господата от съдебната система за да прекратят такива наченки на самоизтребление?

Прав си за повечето неща. Обаче, не съди толкова строго човека, защото нито ти нито аз, знаем какво му е. Мисля, че съдбата е изцедила и последната капчица живот у него.

Само 4 години.... и това ми било правосъдие .... жалка работа. Преди няколко години нашумя един случай някакъв сгазил 4 пуйки /или патици/ и го осъдили на 4 години ... парадокс

Бащата-убиец е наказан за цял живот,но искам да коментирам невероятните ни закони.Убил човек-4 години,тормозел куче-3 години!Според законите ни,човешкият живот е по-евтин от животинския!!!

Аз знам за убийство на римлянин 10 години, обаче ако римлянин те убие у вас, може и условна да му е много

Пешо харесва това!

Сещам се нещо за някакъв кънкьор, пак пиян...

Даа... и аз се сещам. Сещам се и за един бакшиш, който погуби два човешки живота наскоро. Някой знае ли какво се случва с него?

Тои прославял Бг. - такива имат право да ни избиват безнаказано нас никому неизвестните и не донесли никаква слава и известнист. Това са комунистическите правила в псевдокапиталистическата ни страна. Иначе колкото и да ми е жал за детенцето, по-добре лично неговото на каращия пиян, отколкото чужди деца или хора.

Този кънкьор поне уж плаща нещо за лечението на девойка която е трябвало да си бъде на километри от местопроизшествието у дома. "Тъста" на кънкьора също трябвало е да отнесе наказание, че е наливал на "зет си" а после го е допуснал да седне зад волана на мощния си джип. Но като общо заключение искам да кажа, че липсата на самосъзнание и чуството за малоценност от което следва до безумни себедоказвания се получават тези ужасни случки с мрачен край.

ако и аз с джипа си прегазя дъщеря ти и вече не става човек от нея,пак ли ще направиш същата оценка?

Дано това се случва за последен път в България! Бог да прости малката невинна душичка..!

А дано, ама надали.