Оцелели от мелето на ”Тракия”: Страшно беше!

Намалена видимост, висока скорост и неспазена дистанция са вероятните причини за верижните катастрофи на магистрала "Тракия", при които бяха ранени над 30 души.

Обратно в новината

Коментари - Оцелели от мелето на ”Тракия”: Страшно беше! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЛУМПЕНИ - и шофьори-джигити, но и контролните органи ! Всички са виновни !!!

Сметищата се поддържат от общините така че кметът на община Ихтиман да му мисли

Интересно ще е да се види статистика за катастрофите преди и след ремонта на магистралата. Няма да се изненадам статистиката да покаже, че по-безопасно е като ке кара на неремонтирана магистрала.

Безумните идиоти пердашат с по 150-160 , без оглед на атмосферни условия, мъгла, лед, сняг, дъжд.... Те са безсмъртни копелета . Имат по седем живота. Една мъгла ли ще ги уплаши?

С такава скорост карат 10-15 шофьора. Останалите се влачат с 110-120 максимум, поради това че искат да икономисат бензин. Ти кола караш ли, че пишеш глупости?

в мъгла със 120 км/ч ? -лудост

Карам си аз 80ката , няма феродо отзад изгорели лампи замъглени пластмаси на светлините. и гледам мъгла, ама как да си хабя малкото останали спирачки на магистралата

Криете истината ! Циганите в района на Ихтиман са запалили сметището до магистралата за да се отдели метала от кухненския отпадък. пушека от сметището е намалило видимоста а това е довело до физически и материални щети. Колко години ще минат за да се създаде медия която не създава фълшиви новини ?

Обичайните гузни оправдания на издънилите се: >на работа за София и карах с 80-90 километра Да бе ! Те в града не слизат под 90 ! >Един ТИР беше спрял и се ударих в него Ей така, това му е обичаят. Като види спрял ТИР и се удря в него. >Слизам от колата И я заобикалят с мъдри физиономии, вадят мобилните и започват да звънят на познати, за да търсят съчувствие. Да обезопасят мястото, себе си, пътниците, идващите след тях - нито мисъл ! >бяхме със сестра ми, зет ми и едно малко дете на пет години Кара малко дете и навлиза в участък без видимост без да намали ! >слизаме от колата и след една минута друга кола се удря в нас За една минута можеше да изтича 100 м и да постави триъгълника, за да спре другите идващи идиоти. Или поне да изтича назад и да размаха ръце, да ги предупреди... Нито мисъл за това ! >Ако не бяхме слезли, щеше да сме мъртви всичките. А ако продължавате да стоите на пътя също може да пострадате. През ограждението и в тревата, нямате работа на асфалта в дима (мъглата). Нито мисъл ! >набих спирачки обаче пътят беше мокър Значи няма видимост, пътят мокър, но той си кара с 80-90 ! И щастлив, че попаднал в новините !

Добър опус си написал. Обаче пропускаш значимия факт, че след такова блъскане се намираш в шок, не съобрязавяш веднага какво трябва да направиш. Трябва време за да ти заработи разума, да веме връх над инстинктите. Та за 1 минута още не можеш да разсъждаваш, а ти вече засичаш време да тича с триъгълника... Нереално е.

Евтина комедийна сцена взета от турски сериал. Дано им уврят главите поне на тези, че така не се кара!

На това ниско място често падат летни сутрешни мъгли. Такъв е теренът. Трябва да се внимава! Медиите изкараха горящото бунище виновно, но не е така!

ВСИЧКИ КАТАСТРОФИ СТАВАТ ЗАРАДИ НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ НА ФИЗИКАТА :))

К"ВО Е Т"ВА ЖИВОТНО?

Концентрацията на идиоти по място и време е достигнала критична маса и станало меле.Сега ще изкарат от 12 воденици вода да доказват, че е имало мъгла,дим,дъжд/на един колата се хлъзнала щото било мокро/,НЛО но не и идиоти!Типична българска картинка.

Сега застрахователите като опишат материалните и нематериалните щети да заведат колективен иск към общината или който отговаря за сметището което гори повече от седмица. Очевидно в горящото сметище е ключа, обаче властите не бързат да го признаят защото много хора ще си напуснат сладките постове! А мангалите които палят да се отстрелват вместо да се чака да се получат верижни катастрофи и да страдат десетки невинни пътници!

Сметището гори от 1 седмица и въобще дима няма вина, просто гъста мълга(в този район почти винаги има мъгла сутрин рано) плюс несъобразена скорост и греда, много идиоти мислещи се за безсмъртни!

Това че мъглата и пожара са били може би главния фактор за тази верижна катастрофа няма спор, но при слаба видимост и скорост около 50км/ч с добра дистанция ти спестява срещата с онзи на небето. Пак може да не реагираш адекватно и да се блъснеш, но резултатите са едни при катастрофи с над 100км/ч и други с тези по 40-50км/ч

Ако караш с 50 ще те блъснат озад

Разкажете малко повече за НЕОЦЕЛЕЛИТЕ....

,,облаците,, , ,,мъглата,, са водни капки около ,,частици,,...!!! димът е ,,частици,, и е спомогнал за ,,мъглата,,...!!!

ще пукна от смях

след всяка поредна катастрофа дебилите в Бг намаляват

Защо крият, че е имало жертви? Един приятел е бил в катастрофата и каза, че е имало трупове.

а на една приятелка от катастрофата и други неща са и се привиждали

Това са струпове на извънземни, които са виновни, че малоумниците не са карали със скорост, съобразена с пътните условия. Затова не ги броят.

По принцип за оставка е кметът на Ихтиман. Обаче удобното на дима и мъглата са, че се разсейват. И само свидетели и добросъвестен прокурор и съдия могат да установят имало ли е мъгла и каква е била видимостта на място. Пък свидетелите в стрес, не помнят. Кметът без морални задължения. И троловете помагачи - тъпи били шофьорите, нямало дим, мъгла. Шефът на КАТ веднъж да каже нещо умно и бе освиркан.

Тази катастрофа показва че в България преобладаващо останаха шимпанзета!

докато не спре да има тикви в България с купени книжки ще измре много народ-съд за продсалите такива книжки. Пет месечен курс-градско, извънградско-през деня и нощта, каране в мъгла, паркиране, естакади - всиииичко и листовки, листовки докато им уврат кратуните. НООО всичко започва от необразованието, което е задължително и от което излизащ нечетящ, непишещ, немислещ и безотговорен

Това тъпаците шофьори знаят ли какво е това дистанция???????

Имаше ниско стелещ се пушек. А видимостта беше под 10 метра на места, в комбинация с коли без светлини или с едва мъждукащи габарити....., да не говорим, че колите масово са гробници на по 20 години с кой знае колко изправни спирачки.

Мъгла посред лято!!!?!!! И то много гъста. Ще го обявят за природен феномен. Опа лико са ни пуснали по пързалката.

Виж кадрите от дрона и ще разбереш, че ти си много на пързалката.

В него район мъгла сутрин има сигурно през 300-310 дни в годината. Просто районът е такъв.

Трябваше некой да спре и да набие докторите от Бърза помощ. Ше помагат, мамка им мафия с бели престилки!

карай шафиоре, карай по въ десно, да не ти са види шосето тесно

"Ocновната причина е намалената видимост заради гъста мъгла, но несъобразената скорост и неспазването на дистанция също са допринесли за произшествието, заяви пред журналисти главният секретар на МВР Младен Маринов. " Всъщност бих класирал на първо място несъобразената скорост, неспазването на дистанция и след това намалената видимост! А говедата шпорят ли, шпорят с макс. газ, щото са си селски бегове! А после Рефффф, тъ реф!

На първо място сложи липсата на мисъл! Мъглата е била в ниската част и има видимост от 2 км. Вижда се като на длан, ама няма кой да мисли. На много хора главата им служи за да им държи ушите.

Баси тъпаците.Що не учите правилника. Сато се качат на двайсет годишен таралясник ,мислят че са хванали дядо господ за оная работа.А ако е с по нов гроб е самия господ.

"Тъй шъй тя, сватя" - както се разказваше във виц с бокачовска, премерена похотливост, от представителите на българския североизток. За да не настивате/изстивате, "облечете се" с Тойота Тундра, Додж Рам или Форд-Ф 150. :)

Неспазена дистанция, висока скорост..... Дрън-дрън. Бонището гори от две седмици. Бонището гори често. Мангалите си копат желязо там. Дъждът почти го угаси, но не успя напълно

Къде е това бунище, та не се вижда предварително, че гори? Единствено ако е веднага след тунел, може да е така, но пък в тунела има тяга и там ще има дим.

Вижда се. Вижда се отдалеч. Видимостта обаче пада до 20 метра за секунди. Намира се точно до разклона за Костенец. Над магистралата, а самата магистрала там е в нещо като долина. Спускане и изкачване. Катастрофата е в най-ниската точка.

Сами ще се изтрепят. Ми те терористите в западна Европа правят по малко поразии. Колко тъп трябва да си, за да не спазваш дистанция и колко тъп трябва да си да не намалиш ако нямаш видимост.

тъп като българин

Почти никой на пътя не спазва дистанция. Почти никой! Срам!

Първата линейка пристигнала на 50 - та минута, защото толкова и трябва от София. Да, така е. Защо обаче се изпращат само линейки от София? Ихтиман е на 6 км. - 10 минути, Костенец на 18 км. - 20 - 25 мин. Няма ли кой да попита служителите на 112 , защо насочват линейки само от София? Поредната некадърност на служителите на този център.

колко линейки мислиш има в Ихтиман, а? Съвременна медицинска Бърза Помощ, еврогейска, пич!

И една да отиде е все нещо отколкото нищо, нали?

Човекът не е помислил, като е написал. Сигурно му плащат за букви, не за мислене.

Как един, ама даже един не съобрази, че лете за да кондензират водните капчици в мъгла липсва основния фактор-ниска температура?!?!?! И никой ли не знае че в такива случаи за образуване на мъгла способства друг фактор - наличие на пушек!Финните саждени частици на пушека служат като кондензационни центрове за влагата и образуват около себе си финни капчици - МЪГЛА ПРЕЗ ЛЯТОТО. Мангалската поразия да запалят сметището на Ихтиман е първопричината за нещастието!

Минахме през мястото към 05:40 сутринта на път за море. Да,имаше и мъгла,но основната причина за липсата на видимост беше димът от сметището.Опитахме да отворим прозорци,миризмата беше страшна,и не беше от мъглата,а от запален боклук.Няма как да се сбърка тази миризма.Точно както редовно запалени контейнери с боклук в София. карахме с 5 км в час.

често се виждат водачи при мъгла, дъжд ниски температури съчетани с влажност да карат повече от допустимото конкретно на магистралата! верно че шопската поговорка "закона е врата у поле" е мого залегнала в психиката по тези гео ширини, но физичните закони няма как да се заобиколят

Въи абе като видят тия колона не знаят ли да намалят ами са скачали дори при две коли които са намалили скороста тия де са гледали това нее несъобразена скорост това е незнание що щото малко са лудите които ходят на магистрала да показват как се кара останалотое за една улица две е затова сега излизаики новите кадри навън болшинсво не знаят какво е магистрала и няма как да знаят що сетете се сами

а оцелелите от европата и от демокрация балканци ще викат: "ад беше! и дяволите все сини и все от запада с жълти звезди на челата!"

ще наливат поредното шише боярищник и ще заспиват във фекалите завинаги :)

ne e vinovna maglata ami karat kato ludi

мъглата е виновна, пушекът е виновен, КАТ е виновен, АПИ е виновна..., ний сме най-велики, ний сме най-добри...., БААААААМ, грух, грух, грух

ГРУХТЯЩИТЕ ТРОЛОВЕ СА ВИНОВНИ. НИЩО НЕ ЗНАЯТ АМА ПЪРВИ КОМЕНТИРАТ.

Причината за катастрофата се нарича "простотия" и не си струва да се коментира. Хубавото е, че 30-40 таратайки тотално са дали фира и автокъщите ще имат оборот в близките дни. Ковтито е, че 16г. майка с дете на 2години и половина ще бъдат лекувани за наша сметка. Фактът, че детето е било направено когато майката е била на 12 години е незначителна подробност.

че има оцелели, трябва да си пълен дебил, за да катастрофираш на автомагистрала

шубето начи ги фанало а? пада им се. Секо говедо дето си е купило беемве си мисли че може и да го кара и жалкото е не че ще се утрепе (то тва е добре) ами че ще нарани или утрепе някой невинен човек

Их, туман, туман...

Има едно понятие "съобразена скорост". Човек трябва да има сериозен интелект за да проумее какво означава това и да го приложи.

да си пръв, да си шампион, да си победител свършва под орехите

и после ореха виновен, че е поникнал там, а шофьора вода ненапита.

Проблемът отново е бил ТИР който изпреварва по няколко минути и кара с 80км/ч, в бързата лента !!! + Намалена видимост и т.н.

проблемът се нарича булгааар, булгааар; Алеко го е описал. Ама простотията не вярва че природните закони важат даже и за мерцедеса и резултата е налице

Проблемът се нарича турски тир.

Смешковци викате страшно беше а? И на мен щеше да ми се види страшно да давам газ в участък където няма видимост заради пушек/мъгла и изведнъж да се изпраскам в нещо пред мен и после нещо да ме прасне отзад и мен. Абе лольовци защо давате газ като виждаъе каква е ситуацията. Хайде не ме убеждавайте че тази мъгла/ пушек са се появили ей така от раз, от нищото, за има няма 1-2 стотни нали? В случая вината си е на 110% на шофьорит че и никой друг. Десетлентова магистрала да има, с асфалт като на писта за ф1, пак ще се ударите ако давате газ като нямате видимост. Ама нали ако намалите някой ще ви изпревари и това ще ви удари по самочувствието. Абе как така се изродихте до такава нисша форма на ганьовщина - няма да намалявам в мъглата/пушека, че току виж некой ме задмине. Хахахаах

се е събрал елитът на нацията, ШОФЬОРИТЕ

абе що толкова простаци в тая страна бе ееееи?!!!

кой имаше акъл овреме се изнесе далеч от простотията