Такси блъсна и уби слизащ от кола мъж край Велинград

35-годишен мъж е загинал при тежка катастрофа тази сутрин на 1 км преди входа на Велинград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Обратно в новината

Коментари - Такси блъсна и уби слизащ от кола мъж край Велинград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

истината е по средата. но общото което обединява виновните за инцидентите на пътя е ниския интелект!

Така както е представен случая, починалия има основната вина за случилото се. Никой не може да спаси "самоубиец" изкочил пред кола движеща се с 80-90 км. в час.

Абе може и да не е самоубиец. Изскачал ми е и на мене и само съдбата и някой Горе ни спаси... В топлата лятна вечер към 22.30-23.00 часа хвърча по "Каменоделска" покрай "Антон Иванов" хладилния завод към Орландовци. Млад дихател на 2 петъка шафьорлък съм дал газ на новичката Лада петица по правата отсечка... На централните гробища обаче намалява и спира Двойката трамвая... Аз току-що съм профучал на т-образното на Хладилния на мигащо жълто и не ми се намалява. Интересна особеност на трамвайната линия там е,че тя прави една S и после е спирката. Без да намалявам пресичам еската по диагонал и вместо да чакам-изпреварвам трамвая отвътре с 90-100км... По насрещните релси! Обаче от трамвая слезе човек! Един-от предната врата. В случая сме аз,той и ватмана... Насреща не идват коли и той тръгва пред трамвая да си пресича... Добре,че закъсня-изскочих му иззад трамвая от нищото... С 90км дотам щеше да е... оттогава НИКОГА не изпреварвам така ни рейс,ни трамвай...Че все се сещам...

Лека му пръст на момчето... Нелепо е да си отидеш по този начин и на тази възраст! Съболезнования на близките!

Какво пише в закона за пътищата: Чл. 95. (1) (Предишен текст на чл. 95 - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът и пътниците могат да отварят врата, да я оставят отворена, да се качват и да слизат от превозното средство, спряно за престой или паркирано, след като се уверят, че няма да създадат опасност за останалите участници в движението. Просто и ясно, какво друго да се напише ? Може би: "Водачът на БМВ може по всяко време спре максимално близо до средата на платното и в произволен момент да отвори вратите. Останалите участници в движението са длъжни да спрат и да дадат път на егото му" ?

Още пише: Пикаенето на произволни места по пътя е опасно за вашето здраве.

stan_posta@

Не мога да разбера това ирония ли е, какво е, но законът и това е предвидил: Чл. 137. На пътниците е забранено: ...... 4. да изхвърлят или да разпиляват предмети или вещества, които създават опасност за движението или замърсяват пътя или околната среда.

Няма ирония. Подкрепям написаното с две ръце.

stan_posta@

Блг ! И аз !

Идиотите по-пътъщата нямат свършване! Преди седмица - на първокласен път излизам от ляв завой, следва права 300 - 400 м. и след това десен завой от двете страни на пътя мантинела. Непостредсвено преди десния завой виждам перпендикулярно на пътя лека кола /опел Кадет/, която прави маневра за обратен завой. Набивам спирачки и се моля някой да не дойде от към десния за мен завой или след мен. Тоя си направи обратния завой и спокойно си продължи все едно нищо не е станало! Това взе да става ежедневие.

Хм...неоглеждането води след себе си доста травми... Миналата година една привечер съм пешеходец по "Сливница". На 20-30 метра пред мен отстрани на пътя отбива такси пълно с достолепни госпожи и бакшо скача да им отвяря багажника. В същия момент обаче преминаващия покрай него велосипедист си "забрави" бегача на шофьорската врата... Направо прелетя над вратата... Добре че и велосипеда,и вратата в случая излязоха здрави,та всички се отърваха само с уплаха. Обаче ситуацията е показателна,когато става въпрос за небезопасно отваряне на врата на спрял автомобил.

Мирослав

Всяка седмица се намира по някой като този бакшиш да ми каже "Извинявай, брато, не те видях..." Затова вече се движа с велосипеда на метър, метър и нещо от спрелите автомобили. Е понякога изнервям шофьори зад мен, но това е начинът да си опазя кокалите здрави. Особено фрапантно става движението по улици като "Козлодуй", на която единствената лента за движение е направена на паркинг "Зелена зона" и сега всички превозни средства се движат по трамвайните релси. И сега картинката е следната - аз се движа отпред с велосипеда, след мен трамвая и колона автомобили...Но не виждам някой да протестира в общината заради това.

На мен ми се случи на остър десен завой без видимост - един с Мерцедес тръгваше за обратен завой и просто спря на моето платно напряко. Добре, че бях пуснал педала на газта и бях на 80 км/час. Набих спирачките до ламарината, той не реагира въобще да се дръпне назад, вече виждах как го удрям и спрях на 2 пръста от него. Той пак не дръпна колата и си представих какво ще ми се случи ако някой идва сега зад мен. Газ малко назад, заобиколих го и през лявото платно се спасих.

Прави ми впечатление, че голяма част от хората си слизат от колите, без изобщо да се огледат и без никаква готовност за реакция. Отварят си вратата докрай, слизат си най-спокойно. Няма как да избегнем подобни случки. Мнозина си мислят, че всички останали трябва да се съобразяват с тях. И когато се срещнат двама такива - виждате резултата.

Бакшо е изразил своята доблестна гражданска позиция - против нелегалните превозвачи, извършващи превоз с личен транспорт. Те не плащата данъци, укриват доходи и т.н. , не че жълтите миризливи кочини миришещи на фасове и пръдня плащат данъци и си декларират колко изкарват на ден, ама това е друга тема...

Много нелепо и непредпазливо... Не бъдете съдници! Покой на душата на загиналия!

Sm3hurk0

КАТ-аджийте знаят номера от селски вечеринки... Сега ще изкарат виновен този с таксито... Не е спазил дистанция в случая странична, от която е настъпило ПТП и има и жертви ! А това, че човека слизащ от колата не се е огледал - ще си затворят очите.

Бакшиша е Виновен! Станах неволен очевидец на инцидента! Карах по пътя Ракитово Велинград с около 90 деведесет километра в час и бакшиша ме изпревари все едно бях спрял. След около минута е станал инцидента!

По света БМВ е марка автомобили, само в България е диагноза!

От 10 птп 9 са с БМВ !

Пише пише малоумнико,ма кой да чете!!!!!!!!!

Е закон ли е нужен, за да се вложи малко мисъл?

Ако шофьора е на място, то той трябва да погледне в огледалото и да прецени може ли пътника да слезе. Не всичко става само с ядене, а трябва и мислене, ам нали сме си селяндури?!

someone

при отваряне на врата е задължително да се огледаш. много е опасно, особено за деца. децата имат склонност да отварят врата без да гледат, и ако в същия момент минава кола наблизо ще го помете.

Внимава се при: 1. Деца и животни на пътя 2. Спрял автомобил 3. Когато караш, внимаваш за всичко, дори и за метерорити 4. т.3 важи и ако си на пътното платно или близо до него - не знаеш кой идиот ще мине и ще те блъсне По принцип, когато видя спряла кола, по възможност я подминавам в съседното платно.

... Така де! А, най-добре е изобщо да не караш кола, а още по-добре изобщо да не излизаш на улицата!! ...По тая логика, препоръчително е изобщо да не си се раждал...

За всички ще е по-добре, ако такива като теб няма да карат коли

Dobromir Dimitrow

Не си струва, но нека ти кажа: Ако искаш да си здрав, спазваш правилата! Ако искаш да си здрав, следиш другите около теб дали спазват правилата, защото ако не ги спазват, ти трябва да се пази от тях!!! Разбра ли или още да обЕсняваме?!

От гледната точка на велосипедист, хората, които спират кола и не се оглеждат преди да отворят вратата към платното за движение, са МНОГО.

Същото исках и аз да напишя. На мен лично ми се е случвало в последния момент да извия рязко колата, за да не ударя внезапно слизащ от спряла кола човек.Наистина това е много голяма грешка и когато си твърде близо е трудно да спреш или заобиколиш, когато някой така изскочи.

А на вас някой да ви е казвал, че не се минава от дясно на спряло превозно средство? М? Един такъв като вас ми изкочи преди време измежду наспирали коли точно в момента в който слизаше човек от колата ми... И вие като мотористите сте почнали да си позволявате каквото ви е кеф, пък после другите ви виновни... АМАН

Велинград, Пещера това е района с най много ПТП, защото МВР т.е. полицаите по цял ден дремят, нищо не правят. Най -много гражби, наркотици и пияни шофьори. Пътя е посипан с коне и крави, пияни шофьори и крадци!

Някога в ЗДП пишеше че когато колата е спряла на пътното платно, се слиза само от дясната страна на автомобила, както и че преди да слезеш трябва задължително да се огледаш, за преминаващо МПС! Ама то сега кой ли ти учи правилници, като се има предвид че "книжка кола не кара"??

Поредната олигофрения. Въпросът е: БМВ-то дало ли е мигач, че спира? Аварийни докато е спряло? А, че таксиджията е виновен спор няма. По нощите всякакви джигити пердашат с по 100-150 без никаква видимост и после се "изненадват". Ако редовно ги вкарват по 10-15 години в затвора, ще спарт да бъдат толкоз изненадани.

...и как точно е виновен таксиджията, когато оня, дето вече го няма, отваря вратата на колата и слиза в момента, в който таксито преминава покрай тях?!... Ти, явно не си шофьор и никога не си карал кола, просто си плямпаш глупости наизуст...

Sm3hurk0

Дачия и 150 км/ч... трябва да е много тунингована... А , най-вероятно е на газ....

Вкарването в затвора няма да промени нещата, щото тоя който пердаши със 150, го прави с вътрешната убеденост, че на него няма да му се случи. Трябва сериозно обучение, което засега явно няма от кого да бъде направено. Ненапразно терминът е "съобразена скорост". За да бъде съобразена, трябва да има способност за съобразяване. А тя се придобива с тренировка и обучение, а не с глоби.

две платна има на магистрала . тук е едно а лентите са две

БМВ са ненадминати!!! Летят като самолети - и правят катастрофи! Спират на място - и пак правят "страхотни" катастрофи!! ... С БМВ никога не остаряваш!?!?

Определено бъркаш "двата щата"!! Проблемът обикновено е в задкормилното устройство, а не в автомобила..., както е при оръжията - те не убиват, убиват хората!!

Не говорете глупости. На мен ми се случи нещо подобно. Карам по тясна уличка и подминавам спрели автомобили. На един от автомобилите вратата се отваря и слиза пътник. Какво правим? При мен вратата му се закачи за предната ми броня. Едва не го отнесох човечеца. Скороста ми беше 30. Нямаш време за реакция. Жалко за момчето, нямало е късмет.

Заобикаляй поне на една врата - предвидливо!?... малка гаранция срещу появата на голям малоумник.

Абе, философа! Човека ЯСНО е написал, че е карал по ТЯСНА УЛИЧКА!!... АМАН от разбирачи и малоумни коментатори!!

Да не се случва на никой. Някой да ти спре на платното и някой изневиделица да ти скочи на платното на извънградско. Ако караш с 90, кога да го видиш, кога да му спреш? Ако в отсрещното има коли, къде да се завреш?

А Бъчварова се чеше зад ушите и разтегля локуми .... Браво ГЕРБ!

На голямата част от тези в БМВ всичко им е позволено и това, което причиняват на околните за тях няма абсолютно никакво значение, защото те всичко могат да си купят с пари или с много пари. Само дето не могат да си купят втори живот.

Нормално, всеки ден в градски условия е пълно с малоумници, които спират на средата на пътя - естествено на 4 мигача и друг олигофрен слиза от която и да врата (най-вече от лява) без да се огледа. Този номер го правят и повечето деца, просто няма кой да ги научи, мат'ряла е хабен...

Еми,не са били равни,и единият решил да го прегази,за да се реши проблема!!!

А кажете сега, че Винету не е прав като вика, че сме "Лош материал" :-)))

не са ясни! 1.Какъв е моделът на БМВ-то?-при по-високият клас БМВ-та се спира, тръгва, изпреварва и засича според преценката на водача на БМВ-то... 2.Пострадала ли е и вратата на БМВ-то?-ако не е пострадала, щетите не са кой знае какви... 3.Бакшиша направил ли е въобще опит да спре?-а е задължително, когато видиш БМВ най-малко да спреш, ако не ,да се завреш в канавката... 4.БМВ-то от кого е било шофирано?-ако е било от жена може пък на пострадалия в един момент толкова да му е писнало, че да му е било все едно кой по-точно ще го убие....

Бакшишите винаги бързат,винаги те са с предимство и винаги те са прави. Не зная в този случай кой е виновен,но е доста глупава ситуация и от страна и на двамата водачи.Съболезнования за починалия.

Инцидентите с летален изход са право пропорционални на умственото ниво. Малоумен материал = много инциденти = много смърт.

Единият тръгнал да слиза, без да се огледа. Другият - не е осигурил достатъчно дистанция спрямо заобикаляния от него обект. Първият вече си е платил. Вторият - тепърва ще плаща за грешката си...

Единия спира където си иска. Другия слиза от където си иска/от към шофьора/. Третия минава на една боя разстояние. Резултат от 3 тъпи грешки - кайма..

в България няма закон няма правосъдие,джунгла,всички са красиви умни и винаги готови за селфита и камери,тук е земният рай и всички са от бог нагоре.въздух под налягане.градина пълна с зелени тикви на която вожд е най зелената тиква-генерал

Обикновено става обратното , лично на мен ми се е случвало два пъти . Минавам покрай спряло такси и чувам удар от отворената врата в моят автомобил . Спирам ,слизам а пътника ме гледа като насрано дете майка си и вика ауууууу не те видях !!!!!!!!.

В България е така - завиваш както ти е кеф, изпреварваш както ти е кеф, спираш където ти е кеф, паркираш където ти е кеф, слизаш когато и както ти е кеф ...Е, има доста жертви, но какво от това, важното е, че си гледаме кефа.

Абсолютно прав си, кеф цена нема!

Мисля, че в Сирия при военни действия загиват и биват ранени по-малко хора за 24 часа, отколкото у нас при ПТП. Срещу тях да се обърнем да тичаме, пак не могат ни стигна .....Племе сми си. 1335 години седим по тая територия и още сме си племе...

Някъде са те излъгали, че можеш да мислиш. Има си статистика и за двете, можеше вместо мислиш, да погледнеш...

по пътищата: "извън населено място се спира извън пътното платно" , а не насред пътя.

Не ставаме за шофьори явно... толкова много загиват по пътищата в България, че май е по-добре да забранят колите за нас и да ни качат на каруци. Интелектуално май сме все още на това ниво...

Фактът, че си го написал, означава, че си с една идея по-добре. Но все пак говориш в първо лице, множествено число. Отказвам да съм част от вашата група.

е виновен този който с колата си убива човек. Жалко за жертвата, но не се спира така насред пътя и не се излиза от колата без да се огледаш. Винаги имай презумпцията че сам създаваш опасна ситуация.

е взаимното уважение на участниците в движението. Понеже в България "човек за човека е вълк", затова ще броим жертвите още дълги години.

Tъпия бакшиш какво е гледал??!!

Така е, защото 85% от таксиметровите шофьори са със съмнително основно образование и съответно - още по- съмнителни знания и умения, свързани с шофирането. Не ги интересуват никакви правила и изисквания - само парите и бакшишите са важни за тях....

Шофьорът на таксито откъде да знае, че точно в този момент ще се отвори вратата и ще слезе някой. Това толкова често ми се случва на тесните улички в София - разни кифли и тутманици непрекъснато си мислят, че всеки е длъжен да ги пусне, докато са спрели, дори на забранено място.

Добре бе, как просто ей така ще отвориш вратата и ще слезнеш без въобще да погледнеш.

Всички бързат. Да стигнат по-бързо в гроба. Зомби.

Слизащия за къде е бързал? Така ли се слиза насред път извън населено място?

А защо да не слиза? Само на спирката на автобуса ли има право да слезе пътник? А токсиджията за къде е бързал? Защо не е гледал? Вече ще гледа.

С този начин на мислене на такива мацки им казват кифли. Жалко и за двамата единия си го прибра господ а другият тепърва ще бере ядове. Иначе всеки ден сме свидетели на слизащи от автомобили без да се оглеждат.