Линейка и кола се удариха на кръстовище в София

Линейка и лек автомобил "Тойота" с пернишка регистрация се удариха на столично кръстовище, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Линейка и кола се удариха на кръстовище в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали линейките ни са кът, та малоумниците ги джасат по кръстовищата. Линейките имат достатъчно сигнализираща визия когато се движат без сирени.

Като прочетох, че има кола с пернишка регистрация ми стана ясно какво може да се случи. Само перничанин може да кара като на рали и да не спазва правилника.

Някой е нарушил правилата - от новината не става ясно кой от двамата шофьори ги е нарушил. Въпросът тук е защо е нарушил правилата? Отговорът е един и същ от 28 години - защото никой не контролира за нарушения по пътищата, т.е. защото КАТ не работи.

Не КАТ , а ДАИ която дава книжки на неграмотни шофьри !

Драги ми смехурко с "-" вземи научи какво прави КАт и какво ДАИ !

прочетох пернишка регистрация и нататък няма смисъл...

"При катастрофата няма пострадали, допълниха от вътрешното ведомство." Това е добрата новина в новината., но и да е имало , все пак на местопроизшествието е имало линейка. Това за майтапа. Новината е много постна, линейката на повикване ли е отивала, била ли е с включени светлини и сигнали или се е прибирала след курс.Неизвестните са много за да виним когото и да било.

Ако му се изпречи на пътя,нашенецът блъска линейката,вместо да й даде път.Ако повика линейка и тя закъснее,бие спешния екип.

не са виновни книжките. Виновни са тези дето не прилагат ЗАКОНИТЕ. няма неспазващи правилата в затвора или поне с наказание. вчера полицеиски екип гледа как една КРАСИВА кака /руса разбира се/ как смело щеше да прегази мен и друг пешеходец на края на пътеката-зебра защото ТЯ незнае, че трябва да спре.

Така е като шофьорски курсове се вземат по втория начин. Установих, че активно шофиращи не знаят елементарни неща от закона за движение по пътищата. И тази случай ми прилича на такъв. Просто не знае, че автомобилите със специален режим на движение е с предимство. Това е и причината за толкова катастрофи с линейки. Що не катастрофират в пожарна или полицейска кола?!

За щастие пожарните рядко се срещат,полицаите рядко бързат,а линейката е просто автомобил,боядисан различно.

Не пише линейката да е била със специален режим на движение.

Втората линейка и полицейският автомобил невредими ли са?

Е така става когато двама шофиращи с абсолютно предимство(спрямо всички други) на пътя се срещнат.

. В линейката не е имало пациент. ------------------------------ А лекар не е ли имало! Или лекарят не го броите за човек! И ви се струва нормално да пострада в катастрофата! Да не говорим за шофьора на линейката! Той според написаното направо си заслужава да загине при катастрофата!

loyola

ми фактически тоя в линейката не е лекар, а фелдшер.

Е,и!!! Трябва да пострада,нали!!

В Перник открили нов паркинг на десет нива. До най-горното ниво се стига като избиеш всички противници...

Аман от пернишки "нинджи"!

крайно време на всички PK да им се направи по един психо тест и още един контролен изпит за шофьорска книжка.. много са диви тамошните шофери,,

Sm3hurk0

Само ще Ви кажа, как е в Германия. Когато линейката се движи по спешност пуска стандартната сирена, която сте я чували всички. Когато преминава на кръстовище и светофара свети червено, пуска допълнителна сирена, която е 2-3 пъти по-силна и се чува от всички, даже и умрелите я чуват :)))))) Същото се отнася и за пожарните. Няма начин да не чуеш сирената, освен ако не си по дефаут глух. За да направят място на линейката, колите минават на червено и спират след кръстовището в дясно по посока на движението. В България, приятел вижда, че кола ще го удари от зад през зимата и тръгва, понеже първа кола и пресича стоп линията, без да преминава през кръстовището. Колата, която би го ударила. ако не се е преместил, спира почти на неговото място. След месец го викат в КАТ и му съставят АКТ за нарушение.... Той им казва, че се е преместил за да не го ударят и това се вижда на клипа... Полицая му казва, че ако са го били ударили, са щели да напишат АКТ на другия водач. От подобни случки, няма начин някой да ме накара да се преместя и да наруша закона. Автомобили с включени светлини и специален режим на движение се съобразява с правилата за движение и това не му дава право да застрашава останалите участници в движението.

loyola

Да де, ама тука в Буларистан логиката не върви ...

Добри практики от Тошово време: Общинска полиция с два автомобила и една линейка тръгват из София, МПС-та които не дадат предимство на специалния автомобил с включени сигнализции, биват спирани, а на водачите съставяни актове и отнемани талоните!ПРОСТО Е!

ти си б българия, другарю запазняк :) двата автомобила които предлажаш, за крайно недостатъчни - те ще спрат точно 2 коли(по една за авромобил). А останалите хиляди джигити по улиците? кой ще спре тях? или да тръгне всяка линейка с 1000 полицейски коли? по-добре е май? а задръстване по пътя? абе да си беше мълчал а?

Като на 2.ма вземат талона и се разчеу, ще се замислят останалите.

Така правиха кашиците в Плевен през градска отпуска. Офицера се крие зад школниците и ако не си отдадете чест ... гориш. ;)

Ами незаконно е предлаганото от теб. Нямат право да използват сигнали и предимство без необходимост, а необходимост тук няма, има действително - фатмашка измислица.

До ден днешен на някои шофьори им е загадка какви са тези бусове с червени ламБи, дето ги преследват или се мъчат да минат на червено на кръстовищата.. За къде ли бързат?!

Тук не е разкрит главният въпрос - как е възможно в катастрофа с линейка да участва Тойота, а не Фолкваген?? Аз например смятам, че не е възможна такава случка. Сигурно е сбъркана марката на автомобила.

А защо не е с Голф,а с Тойота?

болшинсвото от шофьорите,а и пешеходците не знаят,че линейката е с предимсто ,щом с вкл.сигнализация...

А била ли е с включена сигнализация? Не пише.

Да, беше. Аз бях там. След това дойде друга линейка, за да транспортира болният от първата линейка до Пирогов. Поне така ми се струва, защото тръгна в тази посока.

И до кога тия тъпи, некадърни пернишки шофьори ще бъдат търпяни в София??? До кога??? Идиоти!!!

Дотук виждам двама перничани...

Поправете заглавието: "Перника кола удари линейка в центъра на София". Линейката винаги е с предимство.

Не винаги.

Ти си с предимство за проверовъчен!!! Линейка (и други МПС със специален режим на движение) е с предимство тогава и само тогава, когато е с включен спец сигнал (светлинен и/или звуков)! Сгряваш ли?

Нямаше начин да не тролнете, че е пернишка регистрацията... хехе... дано всички за живи и здрави де.

Те хубаво са пратили линейка на мястото, а на мястото, където е отивала тази, пратили ли са?

Все по-често се убеждавам, че някои се мислят за безсмъртни. А пернишката регистрация е диагноза. както и старозагорската...

Важи за всяка кола с номер имащ BG

Нагъл тъп винкел, но откога с Тойота?

Рано или късно трябваше да се случи. Вчера на бул.Сливница 5 идиоти един след друг не дадоха път на линейка с вкл. буркан.Крайно време д започнат такива водачи да им взимат книжките.Застрашават живота на другите и нямат място на пътя !

Защо цъкате минуси? Кое не ви хареса в коментара на човека! Линейка, полиция, пожарна щом са с включена сигнализация имат предимство пред всички участници в движението!

Защото те са от тези които смятат , че щом кара кола и всички трябва да му правят път !

Някой ти е цъкнал един минус, а не минуси както си се разциврил... И да, имат предимство, до толкова, колкото другите да им направят път. Нали не мислиш, че е възможно всички веднага да се изместят моментално? Съзщо така по закон са длъжни да не предизвикват ПТП използвайки привилегията си. Да, на всички е ясно, че си вършат спешната работа, но не винаги е възможно да имаш такава видимост, когато ти свети зелено, че да спреш за някой със 120 минаващ на червно...