Петима загинаха при две катастрофи (обновена)

Петима души загинаха в 2 катастрофи в Пловдивско. Четири са жертвите на катастрофа, станала след полунощ на пътя между първомайското с. Бяла река и Хасково.

Обратно в новината

Коментари - Петима загинаха при две катастрофи (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия нормални ли са? Единия без книжка вози пълна кола, другия с "несъобразена" скорост, демек до ламарината. Е затова редувам само ML с GL, за да смажа комплексираното келешче, което ще ми изскочи насреща. За щастие до сега не ми се е случвало, но опичайте си акълите, малки селянчета, щото че ви прайм на кюфтета.

Докато на пътя има коли за по 2000 лева, че и много по-евтини ше четем само такива новини. Недоразвитите и неизкарали казарма комплексари ще трепят всичко живо на пътя с курниците си и така. Не се ли вдигнат цените на застраховките за стари коли и млади водачи, всеки селски келеш ще може да си позволи да кара "кола" срещу 500 лева на старо.

Аз карам кола за 2-3 хил. лв. Нямам ПТП. 8г. не съм слизал от колата и за последните две години обиколих България няколко пъти. Нямам и глоби за превишена скорост. Всъщност за 8г. имам само един акт за говорене по телефона. Не се имам за изряден шофьор, по-скоро инстинктът ми за самосъхранение ме пази. Всъщност е елементарно: двупосочен път: 90-100км/ч., магистрала:130-140км/ч. преди кръстовище и пешеходна пътека очите на четири:40-50км/ч. населено място:50-60км/ч. Колите не се карат сами, приматът си е примат и в кола за 2хил. и в кола за 200хил.....

Съжаления и съболезнования. Просто тече един перманентен процес на естествен подбор и "чистене". Който не цени живота, не го заслужава. Ще кажете , ами невинните жертви кой ще аплраче? Ами за това си има органи , които да следят поведението на малоумниците по пътищата и превантивно да ги свалят от колите и да се въведе едномесечен общественополезен труд (когато няма жертви) с показване по медиите. ПП. Като как да възприемаме карането с мръсна газ и счупени гърнета на мотори и коли 24 часа в денонощието по ц. соф. бул.1 при което от шума, който се вдига се включвата алармите на паркиралите коли. Това си е чист звуков тероризъм. А полицията въобще я няма, нито взима някакви мерки. Ами ако някой реши да си потърси и защити правата от подобни терористи със срнедства, каквито намери за добре?! Кой на кого ще се извинява тогава и кого ще съди?

кола за 5лв., gsm за 1000лв. - а живота ти е безплатно ....

Колите стари, шофьорите прости, катаджиите корумпирани - резултатите са налице.

Повече камери по пътищата и...ще продаваме екшънкадрите на хамериканците в Холивуд! Ще им настръхнат косите, а и ще спестят доста от каскади!? ... Кьорво и сакато/ най-вече в главите/ у нас карат коли!!??

Много точно!

Бог да ги прости! Познавах жената и мъжа от Пловдив. Направо не мога да повярвам... Хубавите му сини очи и нейната дълга до под кръста руси коси. Дано да са щастливи там където са в момента.

Много еротично!

Както разбрах момичето, което загина не е шофирала. Жалко, че гнидата 25-годишен шофьор на опела е жив. Убиецът на невинна млада жена

Да не дава Господ да ти дойде до главата ! Човек може да няма мярка в мислите си, но трябва да мери изказванията си !

пълно безумие

Как ми се иска да си купя нов джип, но, за съжаление, не разполагам с достатъчно пари.

Някой да е чул циганин да катастрофира и да е умрял при ПТП?

Ти от къде знаеш пострадалите какви са?! ... Лично мен ме е засичал и се е завъртал пред мен млад циганин, в опита си да ме изпревари със значително по-слаба кола на десен завой. Ако имаше в насрещното някой. Оп, на следващия ден новина в дир-а. "Млад БЪЛГАРСКИ шофьор, помля трима на завой в Сърбия " :)

Пич, пред природните закони ВСИЧКИ са равни. Ако се опитваш да бъдеш оригинален, не вървиш...

...ЦИГАНИН В УЧЕБНА КОЛА...

Да, виждал съм. И какво то това? Да не би всички джигити по пътищата да са само цигани? Не е добра практика да се слага всичко в един кюп. Познавам цигани, които са много по-съвестни от повечето българи, но това е друга тема.

още малко асфалт и България ще се изчисти от лошия материал

Всеки ден от 20 до 40 катастрофи в страната със загнали 1-2 -3 -5 и едиколко си ранени, от които някой инвалиди за цял живот. В София от 100 до 130 леки и няколко тежки катастрофи с едиколко си ранени,някой с опасност за живота. Всяка сутрин ги съобщават около 7.12 часа. Какъв народ сме,абе хора,стегнете се,толкова ли ви е омръзнал живота. Аз мисля,че особенно младите никога не слушат новини,хормона ги гони и много от тях убива от безрасъдство и самонадеяност. Родителите страдат,умират от мъка без време,затова че са угодили на любимите и обичани деца да им купят кола да се кефят,фукат и показват колко са най-най пред приятели и гаджета. Ние по старото поколение сме възпитавани при социализма,по отговорни сме,така сме живяли,че сме имали резпек пред самодеяността. Сега обладани от европейските ценности за свобода,заобикаляйки на закони и правила нашата младеж пък и тези до 35-40 години са го ударили през просото.Купуват си книжки за шофьори,корупцията и алчноста са повсеместни. Нямат опит в нищо,както се казва една крушка не могат да си сменят,ходят на фитнес,търсят гаджета което не е лошо ,но са пълни некадърници и неподготвени за елементарни трудности в живота. Това е мили мой,по млади които четете моя коментар. Болно ми е все пак,колкото и да спорите с написаното!

от мен имаш "-", защото е много по-зле от колкото го описваш

Младите вече не четат, от доста време. Когато си тъп, не разсъждаваш за подбни неща. Живееш като скот и умираш, като скот.

Като цяло си прав, затова няма да ти слагам минус. Не мога да ти сложа и плюс обаче, защото не одобрявам използването на общи знаменатели. Особено пък що се отнася до некадърност при шофиране - процентно може би наистина по-младите са по-самонадеяни и рискови шофьори, но в основата на опасното шофиране е глупостта - а за нея възраст няма!

Да, да преди катастрофи не е имало, безотговорни хора не е имало, а за корупция да не говорим!!! То даже и в еропейските ценности е заложено да се шофира като изтървано говедо. Дано повечето хора не мислят като теб и се вглеждат в собствените си постъпки преди да започнат да обвиняват макрополитическата ситуация, прехода към демокрация и миграцията на мичуринския калкан за нещо, което зависи само от нас!!!

Дедко, дедко, новините са инструмент за създаване на страх и примирение у електората. Катастрофите си ги е имало и преди, просто сега ти показват максимално драматично и ти им се връзваш. Телевизия не трябва да се гледа, че ще ти изтече живота покрай "Стани богат". И да простотията винаги ще съществува. Дълбоко заложена е във всеки човек. Нали знаеш лафа: "Дори и умния си е малко прост". Почвам да си мисля, че сме много гениалните в България и най-вече в коментарите под статиите.

Усещането за наслада от високата скорост е характерно за недоразвитите, емоционално и интелектуално незрели индивиди.

Почивай в мир Лъчо!!!

На света има места, където от джигити кръстовището не можеш да пресечеш. Например сутрин в Иран. :) . Но тук съм се сблъсквал с най-откровено глупавите и целенасочено агресивни водачи.

бог да ги прости!!! но колеги, замислете се... Мъжете в тази държава са масово без самочуствие. На работа го мачкат началниците, парите не достигат, в къщи проблеми с деца, пак парите не достигат, жена му за има няма 2 - 3 години наляла едни телеса и той се чуди как се е оженил за нея....И, какво? Остава една кола та в нея да се направи на мъж /масово явление, не, че няма другаде къде/...качва се и джигит, отворко, не може да му направиш основателна забележка, щото се наежва като ... И логичния край е като на тези 4-та ...от джигитлъка де...

Народопсихология, не са комплекси със сигурност. И в чужбина сме така. Ние и турците. Но поне на турците жените им рядко стават шофьори. :)

Не е точно така и за чужбина. Наскоро пътувах служебно до Румъния с бус. До Дунав мост нашия шофьор джигит и матадор - все едно някой му бе палнал задникът. Ноооо, щом стъпихме на територията на Румъния - това значи, ограничения, светофари - стриктен като дете в отделенията :-)))

Абсолютно вярно! И пак виновна е държавата. В България хората с власт и пари остават винаги ненаказани, когато нарушават законите. Дават лош пример и всички се стремят да нарушават законите, сякаш с това добавят сантиметри към един малък приятел. И тъй като Закона за движение е най-лесен за нарушаване, е това чудо по пътищата.

Ей пак хората с власт и пари са ти срали в гащите. Лоши хора ей. Ти никога не си виновен Андрешкооо. Все гаднярите с власт и пари. Мизерници са били родителите ти, така са те възпитали, ти ще си останеш мизерник, така възпитаваш и децата си.

А когато видите ,че шофьора не шофира както трябва не си рисувайте живота а слезте от колата и продължете пеша, ако трябва и с няколко дни закъснение но ще пристигнете живи . Виновникът е с Голфа пътуващите с него са имали избор ...

НИКОГА не карам с повече от 80 км/ч, не ме интересува кой бърза, кой изпреварва, кой свирка и кой ме псува, спазвам си моето правило и то досега 2 пъти ми спаси живота, веднъж за да избегна челен удар с летящ в моето платно джип се хвърлих в канавката и втори път едно пишлеме ме засече, но пак успях да отбия встрани

аре карай си москвича на село и не ни занимавай

А ти щастливецо с лъскав автомобил само ми падни в ръце за да ти завра и двата аспуха някъде!!!

"един с джип летеше" "едно пишлеме ме засече" Това са твоите версии на случката. Айде да не се лъжем. Аз из форумите някой да си е признал, че прави грешки на пътя - НЕ. Всичките сте едни внимателни, спазвате правилата, тихо, кротко. Все другите са джигити. Не ми ги разправяй тези с примерното каране - не ти вярвам.

Човек като се пенсионира,спира да чува добре,да вижда както трябва и започват много неща да му пречат от нормалния живот...те са като играчите на резервната скамейка.....гледат,дават акъл но знаят,че няма да ги пуснат на терена вече но пък са много гръмогласни

Колкото е по-бедно населението, толкова е по-комплексирано! От 6 години не сме стъпвали на нашето море, такъв ужас изпитвах от пътуването, че още при мисълта за пътя пълен с идиоти и непрекъснато ненужно и опасно изпреварване ми прилошава. От личен опит, хората в така наречените нормални държави, като Канада, как са си решили проблема по "тесните си пътища от 4,5 ленти": първа табела, какво ще ти струва надвишената скорост от 110 км/ч - 30 км отгоре 10 000 долара глоба, 50 км. отгоре конфискация на автомобила. Като се замисля, не видях джигити по пътя, а само какви коли се карат....а пък за правилата на мотористите да не говорим, и всички ги спазват...абе де е Канада, далечееее....

sawo

Вече има магистрала и пътя е доста по-приятен до морето.

всички даваме пари за магистрали, за да им е приятно на някой малоумници да натискат газта до край

джепето

"Морето" не е Бургас! Като стигнеш до там, накъдето и да решиш да хванеш, и на север, и на юг си е все т*шак - попадаш в двулентовия път с бързащите комплексари, за които спомена човека преди теб! Да не говорим колко опасна е и самата магистрала с идиотите, които летят с 220 в лявата (второто от общо двете платна за движение) лента! Прав е човека- само много солени глоби могат да променят нещо в поведението на шофьорите по българските пътища (нарочно не казах "на българите", защото забелязвам, че и чужденците се възползват от беззаконието тук и също се проявяват достойно по отношение на безразсъдността зад волана). Дано 17-годишното момче се спаси!

Според изгледаното в нета-СКОРОСТТА УБИВА, независимо каква кола карате и какви са ви уменията. Умение е да караш уравновесено и да не се поддаваш на адреналина! Ако някой толкова бърза, да изпреварва и да върви където иска, няма нужда да го приемаме лично и да се впускаме в безумни гонки водещи до СМЪРТ!

Простащината евзела връх в тази държава . Всеки ден виждам кретени в колите каращи като луди . Не знам какво става но това вече е безумие , никаква култура на светофарите и пътното платно . Да имам мощна кола но я карам внимателно , нито един път не съм изпреварил рисково правя го не само за мен но и за околните . Не разбирам какво толкова ще се сучи ако от точка А до точка Б се пристигне малко по късно . Не знам какъв зор Ви гони но намалете скоростта и когато не сте на 100 % сигурни не предприемайте маневра . Не може така да се кара , не може да избивате хората на пътя защото сте комплексари мислещи се за велики . Аман от простаци !!!

Еее, ари уе.

5 века турци + 50 години Гоочолу и Дочолу + 70 години селяни и комунисти.... Резлултат? Резерват за получовеци!

А, къде са ония Червените бе,?? Да почват да мятат лайняни фишеци...че ГЕРБ и Бойко са виновни!!

Че то в Ирак,Сирия и Украйна няма толкоз жертви взети заедно колкото в България за една седмица бре...Много,..КАУН..Много..ТИКВА??

Коша на гърба. Ставаш в 4 сутринта, биеш 30 км до пазара в града - ЧУШКИ!

все другите са ми виновни, баси. в един през нощта излизам та да карам сам и да няма друг на пътя, ама то пък имало един и на него да налетя!!!

Не ми е жал за мъжете, язък за жената! Като видях 24 годишен си казах "Аха... ето го джигита", но като прочетох "Фолксваген" и "Димитровград" вече не съм сигурен! Голямо шубе ме е като видя да ме доближава нещо с табелка с "Х" между Хасково и Пловдив!

Пускаш аварийки и отбиваш в страни от пътя, възможно на-далеч.

Няма къде на тоя път и всичко живо кара като лудо. А лятото пълно с "германци" напред-назад. Преди 2-3 години... добре че не карах аз... Отзад като ни застана един камион ние със 100, той със 100 на 2-3 метра. Отпред коли и все се намират някакви да изпреварват и то по няколко наведнъж и така докато един докато ни изпреварваше нещо килна и като започна да се върти, добре че нямаше насрещно движение и изхвърча в нивата. Ако се бяхме натресли, той камион щеше да ни размаже всички!

има убит мъж освен двамата шофьори. а и момчето е в критично състояние. те не са били шофьори. джигити

когато селянина се качи от 1 кон на 100 коня той е некомпетентен

Извинявай ,но гражданинът /обикновено / не може пък да се качи на кон, защото не знае как да го впрегне. :-(

Извинете, но кой има правото да се нарече "гражданин" в тая страна!

Малко инсайд инфо - ако ще се качваш на кон (или магаре), няма нужда да го впрягаш.

на задкормилното устройство. Всеки се е взел на сериозно и се мисли за пилот от рали съзстезание. Жалко, че се избиваме сами ежедневно....

Ама въобще не е жалко, тъй да знаеш! И не е въпрос на контрол, а въпрос на култура!!! И в Хамериката като ги контролират и ги бият, пак можеш да видиш в Ютуб, какви простоии правят!

точно там никои не спазва знаци,карат в насрещното платно,лично на мен ми се е случвало два пъти да отида в тревата за да мине каращия в моето платно

Причините за катастрофите на всички са ясни стига писахте рапорти и протоколи. Няма никакъв контрол на годишните прегледи преди време имаше полицаи и технически инспектор и имаше респект към тях и на никой не му минаваше през акъла да дава или взима подкуп ! Преди беше нормално да караш курсове за категория а сега килото левче хора които немогат да четът имат всички категории. Сега като карам и ме е страх от полицията щото ме дебнат от разни храсталаци с цел корупция а ако се стигне до акт никой не го плаща и след 2 години губи давност с две думи никакъв респект към институции и резултата е налице строшени коли карани от неправоспособни и безодговорни водачи причиняващи смърт и инвалидност!

Хора не могат да четат, а ти не можеш да пишеш - "четЪт", "немогат", "безоДговорни"...

Това ли е най-важното?

Руиз

Много често стават убийствени катастрофи. Жалко за загиналите! Според мен, липсва култура по пътищата в България! На първо място- високата скорост! Лошото е , че загиват невинни от такива безумни джигити!

Всякаква култура липсва тук и навсякъде при това!

Изобщо не съм съгласен,чалга културата е с дълбоки корени вече,как така да няма никаква и колкото е по-голяма и скъпа една кола с(мутра или мутреса)вътре толкова повече си мисли,че другите колички само и се пречкат и трябва да освобождават пътя на мига......пари са давали хората я,няма да хабят нафтата и да кретат зад някоя количка

Автомобилът е изобретението, което взима най-много жертви, похабява най-много природни ресурси и замърсява околната среда. Но хората не са на това интелектуално ниво, за да осъзнаят това и да се откажат от автомобилите. В същото време производството на автомобили и продукти, свързани с тях, е много доходен бизнес, така че няма да видим в рекламите надпис "шофирането на автомобил е опасно за вашето здраве"

Нали се сещаш, че това се толерира? Нали знаеш, че старите дизели могат и с отработено масло да се карат? Нали си чувал слухове за алтернативни горива? Нали се сещаш, че производителите на горива нямат файда от това?

Българските шофьори са най неграмотни от всички

Вярно, но на фона на румънските шофьори, които съм срещала по пътищата ....

Моля те отиди в някой руски сайт и погледни за каква лудост става въпрос. Там доста от шофьорите имат регистратори така че материал за гледане бол. Като за бавноразвиваща се държава не сме чак толкова зле. Има известна култура породена от реалния страх, че автомобила ще се разпадне ако вдигне 100.

Както и от това че автомобила ще изконсумира повече от иначе скъпото гориво.

Липсата на отговорност в обществото му струва твърде скъпо. Не знам дали някога ще осъзнаем масово тази закономерност. Човек като член на едно общество трябва да носи отговорност както за себе си , така и за леновете на това общество. Иначе лека полека порядъка с превръща в безпорядък и закона на джунглата става единственият действащ в такава среда. Но от това няма печеливши.

За каква липса на отговорност става дума, като гражданската отговорност е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!?

Трипъл - нали това пише! Не четеш! ЛИПСВА!

Поста ти говори доста красноречиво за какво става въпрос. Никой тук не коментира какво да се плаща и какво - не. Става въпрос за отношение, манталитет и т.н. Ако ти като човек нямаш отношението да спазваш правилата за движение по пътищата (лична отговорност), колкото и граждански отговорности да плащаш, това няма да промени факта, че си опасност за движение по пътищата, съответно потенциален убиец/самоубиец.

Аман от български шумахеровци които не разбрах ,че високите скорости са за пистата ,а не на пътя !

Да добавя - и да са карани от професионалисти, и задължително - трезви.

Да се използват "Шумахер" и "писта" в едно изречение, е малко... неуместно вече. Нищо, че в неговия случай става дума за ски-писта, причината пак е скоростта.

При войната в Донбас на ден има по-малко жертви. БГ Народа се мисли за безсмъртен

Уважаеми съграждани, с ръка на сърцето си кажете, кой от вас не е карал пийнал (та дори и чашка) през последната една година!

Аз НИКОГА не съм го правил. А си карам по 30-35 000 км. годишно.

Аз също НИКОГА не съм шофирал пил. Просто знам, че не мога да пия, и винаги след като съм пил, лягам да спя, вместо да се качвам да карам. Ако се наложи да пътувам, след като съм пил, жена ми кара колата. Имаме правило, единия винаги е трезвен.

Също така умерено грипясал с температура, малко недоспал, леко разсеян, понапушен/надрусан или с устата тъща отдясно... Все състояния, не по-малко опасни от алкохола.

Уважаеми съгражданино, декларирам ти: не само през последната година АЗ НЕ СЪМ УПОТРЕБЯВАЛ АЛКОХОЛ преди шофиране. Навъдиха се маса от комплексари в които не знаят що е то разум и лошото е, че причиняват смърт и щети на невинните на пътя.

И аз все се моля на жена ми да почне да шофира малко, че като излезем заедно не близвам понеже сме все с колата. Мъка мъка, гледам бирите с жален поглед, само на една сватба се смили над мен и каза пий аз ще карам. Скъп спомен...

Има "Загорка Мах 0.0". Пробвай с нея.

Много добре те разбирам :D

Има си фирма за такива услуги,идват с кола вземат те а другия шофьор ти връща колата...не е много по-скъпо от такси

Аз никога не съм карал пил, други тъпи въпроси?

Не са виновни пътищата, виновни в 99% от случаите са задкормилните устройства!

Дупки има дори и по магистралите. Занижи ги малко тия 99%. Пукал съм гума в движение - не е приятно. Със 120 вече е въпрос на късмет каква кола си си избрал. На някои им понася прилично, други стават неуправляеми.

Все млади хора! Колко жалко!

Такова трепане и война по пътищата никога не е имало и най-лошото е, че нищо не се прави. Струва ми се, че това е целенасочена политика, за да изчезнем като нация :(

дя-до

Глупости! Винаги е било така. Броят на катастрофите е пропорционален на броя на шофиращите, защото процентът на малоумниците сред населението общо взето е константа.

:-( Не си прав! Малоумните се увеличават напоследък! :-(

за съжаление броят на малоумниците като че ли нараства с всеки следващ випуск.

Ама от наблюдение на статистиката става явна следната зависимост : Лумпените по пътищата управляват, скъпи и мощни автомобили, следователно колкото по скъпа и по-мощна е колата толкова по-голяма е вероятността лумпена след катастрофа да оцелее и да прати по-голям брой свестни хора в отвъдното прати в

... И предполагам ,че причината е в момчето от "Тойотата". :-(

Не е така - виж таблицата на КАТ на сайта на МВР. Напротив - последните години тежките катастрофи в страната намаляват. И това е трайна тенденция още от 2008г, насам.

КОШМАРНА СТАТИСТИКА, БЕЗ АНАЛОГ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ! САМО ЗА 1год. УПРАВЛЕНИЕ НА ТРОЙНАТА АНАДОЛСКА КОАЛИЦИЯ,...... 251 .... САМОУБИЙСТВА !!!!! ПОВЕЧЕ ОТ .... 1600 УБИТИ ПО ПЪТИЩАТА НА СТРАНАТА И ПОВЕЧЕ ОТ... 9 800 ЧОВЕКА С ЧАСТИЧНА ИНВАЛИДИЗАЦИЯ !!! БКП....НАИСТИНА УБИВА !!!!!

Убива простотията, а за нея са виновни всички, докоснали се до властта през последните 20 години.

... И тия ,които са ги издигнали толкова /без да го заслужават/,че им се е завило свят! Сиреч ние всички!

Западняците са казали,дайте им на Българите коли,и война не им трябва,те ще се избият на улиците.и това става.вчера два загинали пак при челен удар,днес трима,че във Украйна толкова жертви не се дават на ден драги Българи.

кой западняк? кога е казано? дай факти!

васко

ДГД МИНДИЛ.

Това никой никога не го е казвал.

Страховит удар. Изглежда никой не е имал възможност да намали. Предполагам че някой е заспал.

Спал е, да, първите 18 години е проспал.

"от сектор Пътна полиция работят по изясняване на причините" - причините всички ги знаят, с тия тесни пътища и тези бързи коли, какво друго да се очаква, ако имаше по две ленти в едната посока, ограничено насрещно движение с мантинела, едва ли щеше да се дават толкова жертви на пътя.

И в Австрия има тесни пътища и бързи коли, ама хората си спазват правилата.

Какво спазват, като смътните случаи (за миналата година), на милион жители, са: България: 82 (2012 са пак там) Австрия: 54 (2012 са 62) Предвид състоянието на пътищата им и съседите, от които идват част от проблемните шофьори, разликата е обяснима.

Така е ,но дори и бързите коли МОГАТ да пътуват с по-нормална скорост!

Верно си тъп. За фуражката не мога да знам. Като не си ходил по-западно от Драгоман, не пиши глупости!

Ficho

Какво значи "бързи коли". Бавните коли от преди 25-30-40 години бяха тотални гробници. Дори удари с ниска скорост по днешните стандарти водеха до почти сигурна смърт. Съвременните коли имат много косури, но поне безопасността е много по-висока от "едно време". Освен това, направете усилие за една минутка да проверите какви са били жертвите по пътищата през годините. Това, че по времето на соца всичко беше цветя и рози по медиите и за нищо лошо не се коментираше, да не би хората да се разколебаят в прекрасния строй в който живеят, не означава, че при тогавашния рехав трафик, всяка година след 1967 не си отиваха по около 1000 души по пътищата. Най-лошата година изобщо е 1990 с над 1500 смъртни случая. Реално последните години има тенденция към трайно намаляване на жертвите - последните 3 години те са вече около 600 души - ниво като от началото на 60-те год. на 20-ти век. Дано тренда се запази, защото все още имаме много да догонваме - при население от 7 милиона и 600 загинали, излиза, че даваме около 85/милион жертви при ПТП, а в определени години, държави като Германия имат смъртност около 50/милион. Разбира се, те имат и различна пътна мрежа, различен автопарк.

Абе това някой с BMW ги е засякъл, тея с японските коли са егати пичовете, без комплекси и въобще не са селски пръчки. Освен това, всички знаем, че японка ли е - не катастрофира, освен ако не е по вина на водач на бавараски автомобил или Мерцедес. Нека хейта започне сега

ако си мислиш, че пък на някой му пука за мнението ти, ..., чак път и хейт да започвал, да ти имам самочувствието

Bulgarien motor werke-явно си щастлив,че една катастрофа не е с любимата ти марка:)))))))))