Верижна катастрофа с десетина коли в София

Около десет коли са се ударили тази сутрин в столичния квартал "Малинова долина" при верижна катастрофа.

Обратно в новината

Коментари - Верижна катастрофа с десетина коли в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типично за самонадеяните софийски шофьори които карат броня до броня и ако някой се сети що е то дистанция и кара на 10-15 метра след предния, все се намира някой "бързащ" да заеме "празното" място. Е ,спестихте ли си 2-3 минути от скъпоценното време , дами.

На всяка улица-по 10 контрольори за заледявания, а по пътищата ни-поне 1 млн. са нужни:) Дотогава да се знае: Зимно време навсякъде може да се заледи, а лете-аквапланинг при висока скорост.

Чудно как кметицата е пропуснала опесъчаването на улиците тези дни.Много улици са заледени сутрин!До преди седмица съобщаваше в медиите колко снегорина почистват и т.н.Явно за нея щом не вали сняг, няма проблеми по улиците.(От прозорците на кабинета и трудно се виждат проблемите.)

Ми, нека се трепят селяндурите, бе!!! Които слизат към София да пречат. Всеки ден.

Гетото "Малинова долина", без малини но с тристайни по 150000 евро. Купуват се като топъл хляб от провансалците. После се джаскат в отсечката на смърта Бистришко шосе.

журналята, неграмотните драскачи, това в дървеница е бул. това зад ректората е ул. или сте бавни в мисълта и бързи на клавишите. приятен ден, извадка от 80-те %.

а за това, че неграмотната и проста компирица и подчинените й структури са бльонове малоумни, също е известно като функции на мутрата проста, н еграмотна, тлъста и наглееща все повече, този повелител на простотата.

Цървулите дето не са били там да не коментират. Беше ужасна пързалка и като минах бях изненадан, че все още няма катастрофирали.

Абе партенка с партенка много ти знае гагата. Да не били коментирали, направи си сайт, качи си кФото ти сака душата и се прави на цар и господар кеф ти коментари, кеф ти друга бира

На кое място е катастрофата?

Верижно убийство в САЩ.ха...ха

"Веднага след сблъсъка е започнало опесъчаване на участъка." - ето това е българската простотия!?!

Никого не защитавам, но само да ти обърна внимание - в момента, предвид метеорологичните условия, заледявания в София НЯМА - съответно не се изисква опесъчаване. Опесъчаването в случая се е наложило, защото след сблъсъка на 10 автомобила, все на на някой му е изтекъл я антифриз, я масло, я някоя друга течност. А тогава опесъчаването е повече от задължително. Айде лек ден и друг път недей да пишеш наизуст

Айде не се изказвай като ритнитопковец. Нито ти нито аз сме били на мястото във въпросния момент. Сутринта в 9 часа беше -1 градуса по Целзий (при зоологическата гранина) и като се има впредвид какво има на асвалта се караше точно с 25 км/ч и при съвсем леко чукване на спирачките ABS-а се включваше, същото и с газта - включваше се тракшъна.

Не знам в коя част на София се намирате и защо така самонадеяно давате оценка за ЦЯЛА СОФИЯ /защото всеки от старите софияци знае, че може да пада градушка в Люлин, а в Младост слънце да пече/, но дори и в момента, почти 12 ч., има все още останали заледявания в този край на София. Намирам се на около 2 км от този участък. Всяка вечер температурата пада доста под нулата и има мъгла, всичко се заледява...

В нашия двор пък имаше заледени места (център, ул. "Оборище").

кучето на съседката повърна! видяхте резултата ;)) е да спестих ви половината истина... и в южен китай една пеперуда размаха крилца - и на бистришко шосе изсъхнаха няколко стари рататайки на 100личани ... смешници!!! журналистите са ви виновни, ту общината, ту пък млякото горещо или друго нещо.... мъка! мъка... а колко още ви остава... ако ззнаехте чехте 'а изпукате отма!

Общината и фирмите за почистване на снега не си вършат работата. От една седмица улицата зад зоопарка от Симеоновксо шосе до новата сграда на болница Вита е пързалка. На никой не му пука. Днес даже един ТИР беше закъсал на едно възвишение. Не можа да го вземе поради здрав лед по цялото платно в продължение на поне 50 метра. Как не се ударихме спускащите коли не знам. Пълна абдикация на службите от подръжката на пътната мрежа в зимни условия, но парите си ги вземат.

Преди може би 5 години предложих на общината да направят кръгово там. Отговориха ми писмено, 4е текат от4уждителни процедури. (много моля "буквената полиция" да не ми пише, 4е пиша с "4", клавишът не ми работи!!! Някои хора си нямат друга работа... )

Май изобщо не можеш да намериш буквата.

кръговите са си кръстовища! точно толкова неппроходими и задръстваеми, както всяко некръгово, даже и по-зле! кой идиот внушава, че кръгово кръстовище е решение - нямам идеа, но е доста тъп! а трижди тъпи са тия дето крякат, че кръговото им решава циклофреницните грижи ;)))

"Веднага след...." и коментарите са излишни!

На бул. Кл. Охридски има друго по-опасно кръстовище където стават много повече катастрофи. Кръстовището с Андрей Ляпчев. Общинта много лесно може да направи къгово движение там, защото има достатъчно място. Просто трябва да сложи от тези бетонните загръждения и няколко знака. Може да се направи за половин ден. Но безхаберието, некомпетентсност и корупцията царуват в софийската община.

Всяка сутрин минавам по този "булевард", който всъщност си е обикновена улица. Има една зона около 40 метра по която целогодишно тече вода. Тази сутрин беше -4 и се беше явил идеален лед, карахме с около 15 метра дистанция защото на практика почти няма спиране. Та шофьорите не са толкова виновни, а общинарите които все нищо не виждат и не знаят....

" Веднага след сблъсъка е започнало опесъчаване на участъка." Само това изречение е достатъчно да покаже как органите си вършат работата. Ако бяха взети мерки за обезопасяване на такива участъци, нямаше да има верижна катастрофа.

Точно там има нужда от светофар!

Или както пише в други коментари - кръгово.

Ами, като карат като малоумници...??? Така е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В последно време.

ти там ли бе,е, засече ли скоростта, измери ли времето за спирачен път. или така за спорта се спами. 80% от материала е прост, това обяснява и дереджето. приятен ден.

... ли беше...

Случват се през зимата такива неща. Особенно с пишман шофьори.

БУЛЕАВАРД! ул. Климент Охридски е в центъра, зад ректората.

Много си в грешка, намира се над Дървеница, в посока Околовръстното. Минах сутринта от там-ужасно задръстване, мнооого хлъзгаво и дори на 2-ра трудно хващаха спирачките

Първо чети какво е написал човека, после репликирай!

пич, това в дървеница е бул. това зад ректората е ул. или и ти като редакторите си бавен в мисълта и бърз на клавишите. приятен ден, 80%

Явно си от новите "столичани":))))))

d4

Кл.Охридски е най-гадния "булевард" в столицата. и ако на това му се вика булевард...

в участъка след Младост 1 наистина си е селски път и не е пипан от доста години но и като има мръсотия по пътя и през нощта като се намокри става наистина доста хлъзгаво и който не го забелязва влиза в капана.......казал съм,че колата се кара а не се вози водача в нея и трябва да мисли непрекъснато за пътната обстановка