Полицай загина, блъснат от ТИР на магистрала ”Тракия”

41-годишен полицай е загинал, след като е бил блъснат от тежкотоварен автомобил с турска регистрация на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът е задържан.

Обратно в новината

Коментари - Полицай загина, блъснат от ТИР на магистрала ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде пише че ПТП-то не е било обезопасено и полицаят се е разхождал като нинджа по платното бе!Идиоти долни, дано вашите деца да станат полицаи един ден, за да видите какво е! За нищо не ставате, по-добре недейте да пишете като нямате какво смислено да кажете. Безжални, долни същества! Ще тънете в лайна и мизерия всички, защото сте плиткоумници!

Лека му пръст! Второ: на турчина нищо не могат да му направят, най-много да е условно и да плати там някоя лира, т.е. пак нищо. Трето: да е обезопасил и сигнализирал района отдалече, както се изисква по закон, а не да се правят на велики и бавно и тежко да се разхождат като богоизбрани. Те какво си мислят, че са страшилища и недосегаеми ли? Искат от нас и ни глобяват за било и небило, а половината от тях най-нагло нарушават закона и даже с поведението си на пътя създават условия за произшествия! Лично се убедих миналата седмица - патрулката караше посред бял ден без светлини, по средата, зави наляво без сигнализация опасно пред нищо неподозиращия колега, отнемайки му предимство, и...нагло спря насред улицата, за да може....единият картофчо да си купи цигари и кафе от крайпътната будка!!!!!Нямам думи. Само не знам как ще реагирам, ако ми се случи и на мен. А за човекът - наистина е нелепо и жалко, сигурно и той е оставил жена и деца...... Мислете, бе, хора, един пагон не ви дава никакви преимущества и не избивайте провинциални комплекси! Хайде, и умната оттук нататък! Божии празници идат, поне една седмица се дръжте човешки, смирено и толерантно! Не е трудно.

Така, така...супер.

ПРОБЛЕМА Е В ТОВА: ПОЛИЦАЙТЕ НА ПЪТЯ ИЗИСКВАТ МНОГО ОТ ШОФЬОРИТЕ И ИСКАТ ДА СА НАПЪЛНО ИЗРЯДНИ КАТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ИЗИСКВАТ И ДА ОТГОВАРЯШ НА НЕПИСАНИ ЗАКОНИ А ТЕ САМИТЕ НЕСПАЗВАТ НИКАКВИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ И НЯМАТ НИКАКВО ПОВЕДЕНИЕ СЛУЖЕЩО ЗА ПРИМЕР.НАПРОТИВ ПОВЕДЕНИЕТО ИМ Е НАГЛО ГАДНО АРУГАНТНО СВОЕВОЛНО И УНИЗИТЕЛНО.ИМАТ ПЪЛНО БЕЗЛИЧИЕ КОГОТО СА НА ПЪТЯ А ИСКАТ ДА СА В БЕЗОПАСТНОС В СЛУЧАЯ ТОВА Е МАГИСТРАЛА И Е С ОЩЕ ПО ТЕЖКИ ПРАВИЛА ЗАЩОТО СКОРОСТА И СИГУРНОСТА Е НА ДРУГО НИВО.КОЙ ЩЕ ОБВИНИ ТУРСКИЯ ШОФЬОР АКО НЯКОЙ МУ СКАЧА ОТ ТЪМНОТО БЕЗ НИКАКВИ ОТЛИЧИТЕЛНИ И ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ЕЛЕМЕНТИ?АМИ ТОВА СИ Е РАВНО НА САМОУБИЙСТВО.ЗАТОВА ДРАГИ ПОЛИЦАЙ ИЗЛЕЗТЕ НА ПЪТЯ НО С РЕГЛАМЕНТИРАНИТЕ ПРАВИЛА А НЕ ДА СЕ КРИЕТЕ ПО ДУПКИТЕ ДА ИЗКАЧАТЕ КАТО УПЛАШЕНИ ЗАЙЦИ И ПОСЛЕ ДРУГ ДА ВИ Е ВИНОВЕН ЗАЩОТО НЕ СТЕ БОГОПОМАЗАНИ И БЕЗСМЪРТНИ

Бас държа, че простите куки не са се сетили да обезопасят мястото на инцидента. В тъмното как да видиш, че прост михлюзин се мотае на платното па макар и със светлоотразителна жилетка?

За теб знаем, че си фес.

Ще стане като с ония от "Ентуртранс" Не се ли скри в Турция шефа им?

За жалост - ще го пуснат след 24 часа. Повече няма и да го видят!

Нужно е само 1 обаждане от мустакатия сиганин и проблемът ще бъде решен за минути.

има катастрофа... полицайте защо не са отцепили района както изисква правилника! там средната скорост е над 100км/ч какви огледи, какви тинтири, какви минтири бе! в 4 сабаале е още тъмно! ама какво като са полицай... не са си свършили работата! Точка!!! а единия е платил прескъпо за да се усеща че е над закона...

Абе боклук нещо по тъпо не успя ли да напишеш?????????????????????

ще викаш на баща си , че е създал такова като тебе , на майка си , че те е отгледала.... да ти четем простотиите всички тук!!!!!!!!!!!!!

Турските тираджии карат като ненормални. Все едно няма друго движение по магистралата, освен тях. Абсолютни малоумници - излиза в най-бързата лента с 60-70 км/ч, докато по нея се движат с над 120 км/ч ...за колко време и с какъв спирачен път се очаква да им реагират останалите шофьори???? тировете на товарени на вагончета от БДЖ - никакви магистрали за тях. Така и в БДЖ ще се влеят пари, и асфалта ще е здрав, и магистралите по-малко опасни.

АБЕ ПУТКИ МАЙНИ ВСИЧКИ КОЙТО КОМЕНТИРАТЕ. ЗАГИНАЛ Е ЧОВЕК НЕ КУЧЕ.

майна - към майка си!

Винаги съм смятал за абс тъпотия огледа при произшествие с "материални щети". Седят некви самоубийци на средата на пътя и чакат полиция. И това даже за счупен фар. Ми дръпнете ламарините настрани па си чакайте.

ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА УБИТАТА ОТ ЦИГАНИН В МАЛОРАД ВЧЕРА 87 ЖЕНА!

сигурно са виновни за всичко , особено ,когато са охранявани от полицията......

Mир на праха на полицая и нека господ бог да се смили над душата му. Tаква трагедии стават навсякъде по Cвета ... и стpадат родителиte и децата на жертвите. Hяма значение от етноса на шоф6ора - ако е виновен да си тегли вината.

Благодаря ви....

Световен въпрос за едно ченге -колко други са избити без вина ????

Като няма контролиращи по пътя ,защо катаджиите не си вършат работа?Когато има ,защо се мотали по пътя?Загинал е човек ,оставил е две деца.За семейството е голяма трагедия.Турският тир ,шофьорът гледа от високо.Всичко се вижда на пътя,а и полицаите са с отразителни жилетки.Избягал е от произшествието.Кой го знае може да се е страхувал от проверки.Но турските шофьори никакви правила не спазват по българските пътища ,защото им е позволено.В нормалните страни товара се превозва по железопътен път или с кораби тип ро-ро.Хаинбоаз колко пъти го ремонтираха и то с български пари ,а е в окаяно състояние заради разни турски тирове.

И македонски, и полски, и какви ли още не...

И к'о пра'йм ся?

Знаете ли, колко пъти съм виждал фуражки да изскачат внезапно на пътя като безсмъртни?

Мисля, че всички сте виждали, как се разхожда полицай по пътното платно. Само защото са с фуражка и вече са безсмъртни. Жалко за човека, но виновно е МВР.

Жалко за човека, но като знам родните пъдари как се разхождат по магистралата и претичват през три ленти в четвърта, съм сигурен че се е взел за безсмъртен заради значката си. Докато не стане ясно дали и как е било обезопасено мястото, кой къде е бил и как се е движел, не може да сме сигурни за случилото се. И все пак жалко за един млад човек, па бил той и полицай.

"...па бил той и полицай." Изби рибата, брато!

Та, свенливо да попитам - квалифицираният полицай сложил ли е сигнален триъгълник поне на 40 метра от мястото на което се е намирал ?

малко повече от 40 трябва да е, ама карай

Мир на праха му и линч за българската праворадавателна система. За такова престъпление в Германия или Австрия, или която и да било друга държава този тираджия ще лежи доста. В БГ най-вероятно ще го екстрадират в Турция съвсем "приятелски" и ще остане мъката за роднините на този млад човек. Аман от "дост"-ове и продажници.

А дали изобщо "тираджията" е виновен или нашият се е разхождал като извънземен по магистралата?!

Защо така бе другари, нали сме вече приятели с турците. Създадохме им и партия "приятел". Май много скъпо ще плащате тази демокрация , децата па и внуците ви.

Бог да го прости!!!

БОГ ДА ГО ПРОСТИ! ЩО Е ТО ПЪТНА СИГНАЛИЗАЦИЯ!

Уби го некадърността в МВР и това,че не знаят как да правят огледи. Българите са мързели,а иправляващите крадци.

Турските шофьори са убийци и карат, без да се съобразяват с никого!!!! Направете справка във Великотърново и Русе колко катастрофи с ТИР-ове има за последните 20 години и каква е виновността. Това са истински убийци!!

така , защото пътните полицаи не ги спират - имало някакво си му споразумение.

Има ли поне един турски тираджия, който да е стоял поне 2г в български затвор? Защото убити от такива има стотици (може и хиляди да са от 2000г насам примерно).

Тираджиите са много невнимателни, защото са с тежка машина и не им пука. Жалко за младия човек..............

Докато няма ред и правила за изпълнение на подобни задачи такива случаи ще зачестяват.Не може без да се ограничи движението да се разхождаш 4 часът посред нощ в средата на магистрала и това да се нарича вършене на работа.Винаги когато ми поставят незаконна или животозастрашаваща работа съм отказвал или съм искал началника да поеме отговорност ако нещо непредвидено се случи.Затова съм ставал неудобен на началниците,но съм жив и не съм претрепал никой.Живота на който и да е човек е по-важен от която и да е работа още по-малко пък от който и да е началник.

Аболютна грешка на полицая/лека му пръст/но без да обезопасиш катастрофата и да тръгнеш по платното.....

Истината е че не се взимат почти никакви мерки за безопастност при разследване на пътя както иза малки ремонти. В такива случаи задължително се затваря едната лента.

бог да го прости

Няма никакви детайли по случая! Родната полиция какви ли ще ги съчини този път...?!

Бог да го прости! Млад човек си е отишъл.

Кръвния анализ на пробата показа ли наличие на турско нахалство?

Надали, но не е изключено другата да покаже в излишък наличие на полицейска простотия и самонадеяност!

скоро не си ходил на психиатър. ВЪРВИ НУЖЕН ТИ Е.

да товарят камиона на жп платформа, за примата с мустаците легло в спален вагон в същата композиция и да ги изриват на отсрещната граница. Билетът да струва с 10% над разходите му за преминаване през България на собствен ход. Така и за БДЖ ще има работа и печалби, и безмозъчните анадолци зад волана на 30-тонна машина ще бъдат обезвредени.

у нас в последните 2ш г. съдебната система постоянно ни доказва , че жертвите сами предизвикват нещастията си ! така ще бъде и в този случай , иначе ердоган ще издърпа яко ушите на бай бойко и ще го заплаши , че веднага ще вкара 2000 джихадиста у нас ! мисля , че е крайно време да си сменяме комшиите ...

друга ти е на тебе болката ! и ти е другаде!

Болката му е от психичен характер, но от нея страдат повече околните.

Цъкането на минута доказва органическата невъзможност на някои да възприемат идеята за мозъка и цивилизоването. С тях нито полицаят щеше да е прегазен, нито турчинът ще кара като башибозук. Ясно и просто, но толкова....недостъпно..-:)

Няма абсолютно никакво място тук за омраза към турчина и към полицията. Всичко се свежда до организация и правила.Организацията е добра и правилата се спазват, когато държавата е изградена от цивилизовани хора. Цивилизованите хора са научени да мислят,предвиждат и си взаимодействат, така че животът им да е улеснен и предпазен от всякакви опасности- доколкото е възможно.

Ей, ма...... .......! Язък за човека! Основната причина и всички, ама всички го виждаме, това е безнаказаността в движението по пътищата и пълната "демокрация", сиреч анархия. Не прекъснато питам един приятел от Чикаго и ма транспортна фирма и той все ми повтаря: Разбираш ли, никой тук не може да си помисли да не си плати глоба, особенно в извън определения срок, а не си ли платиш, ставаш луд и в затвора ще те вкарат, ако ще и да си Президента, изобщо не ги интересува. Има си специален съд, делото трае не повече от 15-20 мин и може да ти се размине само ако евентуално не дойде да свидетелства полицая. Съдията винаги защитава полицая, плащаш и толкоз. Може да има споразумение, особбено ако полицая не дойде, но пак плащаш, а те не ти записват нарушението в досието. А пък да има смъртен изход и да си виновен - пътуваш. Да подкупиш полицай, самият полицай не се нуждае, той е осигурен, той семейството му и цялата рода, трябва 1 млн да му дадеш и то си губи смисъла. Питам аз, какво правят тия хубавци в Народното събрание, ние водим истинска война и само блеят и ми разправят демократични лакърдии. "Топлото" си търси сметките със частен съдебен изпълнител, а тук пълна държавна НЕМОЩ, е как няма да има анархия. Преди време, като кажеш на някой, че отиваш в Румъния и всеки се хващаше за главата и веднага почва: Ей,внимавай на пешаходните пътеки, ония са като овце, навежда главата и тръгва, защото закона го пази, станели нещо на пътеката, няма излизане от Румъния. А тук нашите пътища са като гробища, само паметници покрай тях. Сега и полицая,.....жалко.....много жалко....

в бг пешеходците се рахождат по платното с идеята че шофиорите са длъжни да ги пазят(това важи за полизаите умножено х100) а пък шофиорите като карат из пешеходните зони, карат сякаш са на магистрала, да не говорим че не спират въобще на пешеходните пътеки и само не ми обясняваите че това е демокрация щото не е, в истинската демокрация такива безобразия няма или са абсолютна рядкост а напротив - правивата се спазват и се следи за това

Основната причина в случая е, че полицаят, лека му пръст, не е имал елементарен инстинкт за самосъхранение. НЕ е обезопасил мястото на произшествието и е поставил в риск себе си и останалите участници в движението. Последиците, уви могат да бъдат трагични, особено при скоростен път в условия на намалена или ограничена видимост...

от коментарите разбрах че българите са раздвоени в това кои мразят повече турците или полицаите, а ако бяха прочели статията в нея се казва ясно че не ставе дума за инцидент при спиране на камиона, нито пише че катастрофата не е била обезопасена. в интерес на истината никои не се съобразева с триъгълника, веднъж ми се е наложило да обезопася инцидент и буквално всяка трета кола отвяваше триъгълника.

Полицаите, освен светлоотразителен триъгълник, би трябвало разполагат със светлинна сигнализация върху автомобила си, и конуси за обезопасяване на мястото. Поставени на достатъчно разстояние преди мястото на инцидента, биха спасили човеки живот! Естествено, като се обърне колата пътища много. Дано колегите му си вземат поука.

корупцията води до ада.

Доколкото помня, на магистрала при ПТП, смяна на гума и други подобни е необходимо да се постави авариен триъгълник на 150 м. от мястото, така че да бъдат информирани идващите МПС. Никой не е безсмъртен, че да не обезопасява около себе си. Въпрос на интелект и познания е!

Само сметнете спирачния път на тира, който се движи със 110-120 км. час -и то при условие,че джагалът не е заспал и времето му за реакция е на ниво. Иначе сте прав, колега.

Както и да го смятам, скоростта е разрешена, пътят е магистрала и... просто трябва обозначение. Никой не е Ванга, че да предполага какво става пред него... В случая (не понасям турците от Турция) турчинът ми изглежда жертва...

Наскоро пътувахме с един чужденец по " Тракия", когато, точно преди тунела, един полицай изненадващо изскочи със стоп палка отляво и се затича към спрялата ни вдясно кола. Скоростта ни беше близо 100 км/ч, чужденеца каза, че за първи път в живота е видял подобна реакция на полицай, който рескуваше нашият и неговият живот, само за да разбере, че шофира българин и да ни пожелае лек път....

Разочаровали сте го...

Бог да прости полицаят загинал по такъв нелеп начин в изпълнение на служебния си дълг!!! Жалко е че две деца ще растат без баща! Истина е че полицията не обозначава достатъчно ясно и добре местата с катастрофи или на които се извършват някакви дейности по магистралите и пътищата на България и това понякога се заплаща с човешки жертви.

Не защитавам полицаите, НО когато има ПТП било то и на магистрала, се преминава с намалена скорост и повишена бдителност... при елементарно разминаване с мотоциклетист, пешеходец и др. ги заобикалям, а какво остава за професионален шофьор. Тук говорим за служител, който си е вършил работата... не е чоплил семки на пътя... А отсреща говорим за нагли турски шофьори управляващи камионите си със скорост завидна на 50% от леките коли... 15 години минимум... ПРЕВЕНЦИЯ!

блъснал и убил български гражданин! До кога?! Цяла европа им пуска гювеч на тия..!

И сега еврогейците като ги пуснат без визи,ела да видиш какво задръстване по магистралите ще стане от тълпи диви анадолци

Представям си, ако малоумната Меркел махне визите на турците тази година какво чудо ще е по нашите магистрали. Турски тирове и коли на всеки метър...

добре че са турците, малко да ви оживят рухналата икономика.