5000 лв. парична гаранция за румънката, ранила Боян Петров

Алпинистът Боян Петров, който пострада при катастрофа, беше изваден от кома. Румънката, причинила инцидента, остава на свобода срещу 5000 лв.

Обратно в новината

Коментари - 5000 лв. парична гаранция за румънката, ранила Боян Петров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая румънка си е жива циганка, видях я!

Какъв пътен инцидент, бе алооу. Това е опит за убийство

Каква жена бре хора това е мръсна циганка видяхте ли я на какво прилича. Типична мазна циганка.

Какъв банкет? Много ясно се видя от кадрите от инцидента, че точно в този участък пътен банкет почти липсва. Той е опасен за автомобили, а какво да кажем за хора разхождащи се пеш по пътя. Всичко според мен е било поредния опит на Зелените да изфабрикуват някоя измама, за да могат да принудят държавата да изгради скъпоструващият и безслен тунел за 15 млн. лв. , че да намажат и те.

А липсва! Я сложи очилата. И карай внимателно, че я колоездач, я пешеходец ще срещнеш редовно на банкета. Добро лошо, такъв е закона. Отваряй си очите, карай разумно, подавай мигач като ги видиш и ги пази, че от съдята може и да се измъкнеш ама ако попаднеш на правилните роднини, сам ще искаш да лежиш в затвора.

Деба маму, това да си съдия в България е Божия благодат, парите те бият по кратуната, плащат виновни, жертви, мало и старо, съдиите са богати като крезове, защото те са над закона с имунитет. Те си гласуват законите, заплатите и имунитета деба техната ма разбойническа. Трябва да се вдигнем и да им потърсим сметка, така не може да продължава това разбойничество и тази гиганска корупция, трябва да се въведе смъртнито наказание и няколкостотин съдии да увиснат на въжето.

Не се правете на разбирачи, да не се случи и на вас да блъснете някой! Карайте внимателно ако няма видимост! Веднъж един замалко на пешеходната пътека да го отнеса , а не карах с превишена скорост. Прави си джогинг и се "стрелна" по пешеходната пътека , което ми попречи да го видя. Само късметът го спаси и него и мен от угризения.

Тая румънка, ДА ОТИДЕ В ЗАТВОРА !!! Децата й ще гледат социалните. Следващият път ще кара с 50.

Един момент, щом става въпрос за роми (румънски римляни), то Българския Хелзински Комитет е тук. Бързо да се пуснат румънските граждани. Боян да изплати на румънката стъклото, което е счупил с главата си, а другия да поеме почивка в Бг за психологическо възстановяване защото са се изтормозили хората с тия 5000 лв гаранция. Накрая двамата българи да се извинят (като дойдат в съзнание) на цяла европа за това, че са се движилли по банкета както гласял някакъв си келал български закон, а не са сторили място на возилото.

jingiby

Видях семейството по телевизията. Румънски цигани, гастарбайтери на път за Италия с ферибота през Гърция...

Тая румънка отдавна е отвъд Дунава , а поредния продажен магистрал ще си направи и септемврийска луксозна почивка ..... Гнус ме е от тия малоумни охлюви . Бързо възстановяване на двамата ! Със здраве :))

Много хора и идея си нямат каква е интензивността движението в този участък.Усещането,когато си на банкета, е същото както когато си до ЖП линия при преминаващ влак. От няколко години спрях да ходя за риба в този район защото и отбиването и включването в потока е кошмарно рисково. А за съжаление по ЛОТ 3.2 още само се умува-след 2-3 години не знам как ще се минава там.

Те тези румънци карат като бесни .Качили се зад волана и си мислят че са хванали господ за шлифера.

Ако Българин блъсне някой на Румънска територия дали ще е само 5000 лв !!! Просто тука който дойде си прави каквото иска .... защото държава дефакто няма .. има една пародия която се поддържа по изкуствен начин с цел да се взимат субсидиите от ЕС .. и това е .....

казано накратко - тези двамата са се оказали на неправилното място в неправилен момент. какво следва от това? - ако те са били извън банкета/пътя това си е тяхно право. незнам да има закон който да забранява движението и стоенето на хора извън пътното платно. ако са били на пътното платно съответно те ще си понесат вината и ще намалят наказанието на шофьора. всичко е въпрос на доказване. знае се , че шофьора е майка на 9 мес. бебе което допълнително ще намали присъдата ако въобще има такава. оттук изниква въпросът защо едно бебе ще решава съдбата на хората ? ами ако бяха убити ? лошото е , че в БГ а и в много страни шофьора почти винаги е виновен , но пък се оставят много отворени вратички за оневиняване.

"незнам да има закон който да забранява движението и стоенето на хора извън пътното платно". Не се притеснявайте, 95% от хората не са чували за такъв закон - закона за движение по пътищата. Знам какъв стрес за вас ще е да научите: Чл. 107. Пешеходец е всеки участник в движението, който се намира на пътя извън пътно превозно средство и не извършва работа по пътя. Доколкото те са извършвали работа по пътя - правили са оглед за тяхното присъствие на банкета, те са "участници в движението": 28. "Участник в движението" е всяко лице, което се намира на пътя и със своето действие или бездействие оказва влияние на движението по пътя. Такива са водачите, пътниците, пешеходците, както и лицата, работещи на пътя. и за тях са необходими маса допълнителни изисквания: жилетки, каски, сигнализация на движението, инструктаж за безопасност, план за работа, застраховка, заповед за командировка ? Или това не е важно ? Или другите участници нямат права ?

Тая претрепа двама човека, тук седнали да я защитават. Направо не е за вярване.

Като се сещам как 80% от пътищата нямат задължителната непрекъсната бяла линия между асфалта и банкета ми идва на мисълта как румънката ще осъди АПИ.

Линията не е задължителна. А само в участъците, където спирането е забранено.

Значи ако я няма банкета е част от платното.

5000 лв?за двама човека?не познавам закона но независимо от всичко има 2ма потрошени които никога повече няма да бъдат същите ама никога.а какво им е на 20000 или ч0000 лв?

на 20 000 или 40 000 лв им няма нищо, ама абсолютно нищо. все са си толкова.

Това е само мярката за неотклонение. Гаранция, че ще се яви в съда. Ако не се яви я губи. Ако се яви и я връщат. Другото е глоба и обещетение на пострадалите. Там вече може да става въпрос за десетки хиляди. На човек.

Лудост е на този тесен и с интензивно движение път да спираш и да правиш каквото и да е без да има конуси и знаци на 100м. Как ще си виновен като колите са се движели в колона? На всеки водач можеше да се случи!

Според теб как се случва човек да излезне от пътното платно? Освен това до толкова да не гледа пътя, че да не види и че там има хора. Ако е "нормално" да се излиза от пътното платно, то на всеки може да се случи и да вземе завоя в насрещното така ли?

Има и такава възможност. Повреда в колата, спукване на гума. Щом колите имат въздушни възглавници и колани значи се допуска и да самокатастрофират. Затова са и банкетите и бетонните стени, канавки и ровове, затова са и мантинелите.

Добре папка от НПО и европейски пари това момче и затова се възстановява отлично!

Жал ми е за теб, долна душице. Дано ти приседнат всички пари, които спечелиш в живота си. Що се отнася до Боян - само можеш да мечтаеш да срещнеш някога в живота си толкова стойностен човек. Няма да ти се случи със сигурност. Ти ще си се самозадоволяваш пред компютъра, потънала в собствената си помия.

Точно така! И какво значи "Бедна лекарка"? От много време у нас няма бедни лекари, а има богати, много богати и супер богати лекари, които в повечето случаи правят пари на наш гръб и е добре когато им се случи да свършат нещо като хората. Боян изкарва пари от спонсори и срещу това предоставя съответния продукт, а спортната статистика казва, че си върши работата на световно ниво. Пожелавам му възможно най-бързо възстановяване.

Докато се се джафкате за еколог, който е бил невнимателен когато брои умрели змии, други много опасни смъртоносни змии 20- 30 годишни свиват гнездо в сърцето на страната и Ви точат сатъра. Блейте още и репетирайте тъжни песни.

Колко от вас смятат, че е редно да се моткат хора на банкета и на половин метър от тях да летят коли с 90км/ч?

ганьовците нямат право да са на банкета без да са сложили триъгалник на пътя

Ами пребийте ги цялото семейство с камъни и да се знае! А утре на вас като се случи ще търсите снизхождение! Обременен народ заслужаващ напълно съдбата си!!!

Ама наистина на такива като тебе, дето смятат, че е нормално да ти се "случи" да излезнеш от пътното платно трябва да им отнемат веднага книжките. Ти на късмет ли караш чиче?

Е хайде като някой потроши тебе, тогава да ти видим снизхождението! И ти ще си си заслужил съдбата! Колкото до камъните - никой не иска да пребива семейството, а само да бъде наказан шофьора ЗАСЛУЖЕНО!

тия са седели като магаре на пътя

така де , но едно 9 мес.бебе ще определи съдбата на шофьора. и всички ще сме недоволни , но това ще е факт.

Имало да се случва! Дано момчетата се възстановят по бързо! Иначе понятието несъобразена скорост с пътните условия е удобно за органите на КАТ! Мисля че,жената не го е направила умишлено и със сигурност съжалява за стореното! Поставете се на тяхно място,да не дава Господ!

еколога броял змиите по платното, а алпиниста какво е правил там? държал му е сметалото? или и двамата са усвоявали пари "по програма"

Те не са били на пътното платно, бре, кратуно празна!

Поинтересувай се малко от алпиниста, многознаецо. Той е биолог - казвам ти го, защото си прост и няма да прочетеш нищо за него, докато се занитваш с поредната си ракия.

Черна мамалигарска друсла. В сливенския трябва да й пренавият резбата.

Не мога да разбера защо има толкова много и злобни коментари! Може да се случи на всеки! Момент невнимание, в следствие на умора или каквото и да е друго и белята става! И са прави тези, които търсят причините и у двете страни! Когато се правят неща, в опасна близост до натовареното движение, е нормално да се сигнализира някак на водачите! Така и те биха били по-внимателни! Както е необходимо да се внимава повече и да се кара по-бавно в опасните участъци на пътя, каквито има много в дефилето. Жалко е и за пострадалите и за жената! Всички са наказани за една секунда невнимание. Дано всички се оправят с най-малко вреди и непоправими последствия! Останалото са глупости!

Като е в следствие на умора да спират и да почиват. А мамалигарката още не е наказана, дават 5 бона и изчезват обратно, после ходи я дири.

Глупости са това, което пишеш, а не останалото! Кои "всички" са наказани? Засега са наказани САМО пострадалите. Вярно е, че може да се случи на всекиГО, но нека като се случи, да се понесе съответното СПРАВЕДЛИВО наказание. Ако на ТЕБЕ някой виновно ти счупи черепа, ребрата и краката, какво наказание ще смяташ, че би било справедливо?

Хей,защо ми крадеш ника

Прав си,в Австрия ти сигнализират от 1,2 километра.Преди две седмици минах през кресненското д-ле/къртеха камъни от скалите/...да ама го разбираш последния момент.

Колко безочливо нагъл трябва да си за да смяташ, че твоето невнимание заслужава да отнеме живота на някой човек?

Сташни закони имаме - "тъй като нейното деяние е непредпазливо, а не умишлено, и от него не е настъпила смърт." - глупавите ни правораздавателни органи не осъзнават, че смисълът на законите не е наказанието (от което само по себе си няма абсолютно никаква полза за обществото), А В ПРЕВЕНЦИЯТА. Та от тази гледна точка, като не накажеш виновния, защото разбираш ли не е убил жертвата, то не само не намаляваш престъпността, а напротив ОКУРАЖАВАШ Я!

за каква превенция говориш, като е нещастен случаи. нито е пила, нито е карала с висока скорост. нямала е видимост и не е сйобразила - това може на всеки да се случи - и наи вече на жените, щото са малко по мудни.

Това, че не можеш да управляваш автомобила не е извинение. не си длъжен да караш! ако си леко муден и по този начин застрашаваш живота на околните, никога не трябва да ти се разрешава да имаш книжка. Хората да умират по пътищата, защото разбираш ли "shit happens"... Освен това почти никога при пътен инцидент няма умисъл, но умират най - много хора в България именно по пътищата

Нещастен случай си ТИ! Ако се търколи камък на пътя би могло да е нещастен случай, но ако не можеш да управляваш автомобила и да спазваш правилата вече е престъпление, а не нещастен случай!

Няма друга държава /то ние не сме и държава де/,в която УБИЙЦИТЕ с коли да ги пускат директно на свобода! Непредумишлено убийство, колата е смъртоносно оръжие, не по- малко опасно от пистолет и т.н. Не ни стигат нашите убийци с коли- колко дечица прегазиха на ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ И не само, а убийците сана свобода.какво различава убиеца шофьор от всички непредумишлени убийци, че веднага ги пускат на свобода. Има ли стойност човешкия живот в БГ, излишно е да питам.

Тази и семейството и са румънски цигани! Изглеждат по-нагли и от нашите! По нищо не личи, че съжалява за стореното, така че в кауша мръшо!

Ами щом е с две деца в колата, и при инцидента мъжът и е бил с гръб, най-вероятно нещо са направили децата и тя, както се вижда, не е била опитна шофьорка, обърнала се е сигурно, и е изгубила контрол.

Като не може да не кара! и ти ли така се обръщаш да видиш нещо? И за твоята безхаберност трябва да умират хора ли!?

Много ми е интересно какви може да са доводите, на този, който е 'нехаресал' този коментар.

Не те знам имаш ли деца, нямаш ли, но ако имаш явно никога не си носил отговорност за тях! Децата са непредсказуеми и могат да те накарат да си отнемеш концентрацията точно за 1 секунда подсъзнателно - секунда, която е достатъчно да направи големи беди! Това са гадни неща, както се казва shits happen. На всеки може да се случи. Пази Боже!

И защо набързо изчезнаха снимките от сивото ауди? Защото освен поразеното предно стъкло -контакт с ударените има много малко щети- леки вдъбнатини от челен удар. Или инфор , че водачката е изгубила контрол над колата преди удара , както първо начално бе съобщено не е вярна. Ударените не са се пазили сами, тъй като мястото е непредвидимо. Прав участък- едно от 3-те места където може да се изпревари в 16 км дефиле, където бързаците търсят турбо изпреварване на всяка цена и стават безумни засичания. При такива случаи засечените бягат настрани - на банкета. Там се е оказал ЕкоТарикатът със замъглен от бъдещи бенефици мозък.

Глупак! Друго няма какво да ти кажа

Преди да казваш каквото и да е премина 20 пъти през дефилето и тогава коментирай!всяко преминаване крие смъртна опасност. Вина има Мин съвет, който не прави нищо за облекчаване на трафика. Можеше да се на правят евтини уширения, а еколозите за да вземат пари бавят проектите, добри или лоши. Новият идиотизъм е път през Ср Кресна- Ощава Мечкул Сенокос - с 20 км по дълъг и в скалист терен с наклони!? Абе верно сте си изгубили ума. Хората скъсяват пътища,2 Суец, 2 Панама, вие удължавате! хахахаха

В превод: продължавайте да се движите по нашите пътища както ви е кеф - с превишена скорост, на червено, изпреварвайте на забранено, газете на пешеходни пътеки, движете се в насрещното. Ако нещо се случи - ами то не е било умишлено!

е.......ти системата е.....ти дарзавата

"В района на инцидента пред колата й имало два тира и тя нямала видимост, затова не забелязала мъжете на банкета." Опитала се е да ги изпревари през банкета ли, или просто е горда собственичка на ауди, което е по-широко от ТИР.

Ясно ли е сега защо българските, турските и румъските джигити ще продължават да шофират, както си поискат и да причинияват инциденти от малоумие?!

да но в кресненското дефилу не се берат гъби по шосето...

Сега я видях по новините. Румънска циганка отвсякъде.

Тази женица на къде ще бяга,от българското правосъдие.Не случайно всички български престъпници ,когато ги заловят в чужбина ,изведнаж ги обхващат патриотични учувства и обхванати от патриотичен плам заявяват ,че искат да бъдат съдени в България от български съд.А след това алгоритъма е ясен,едни пари сменят собственика и колкото са повече ,толкова по-бързо се решава въпроса.Пито платено.В духа на неолибералните ценности всяка услуга си има цена

На това място банкетът е много тясна ивица и веднага започва скат 45 градуса. Отсреща има остър завой и тировете често се движат на ръба на осевата линия, че и сантиметри влизат в насрещното. Логично е водач да се подплаши и за да се предпази да дръпне леко в дясно. Броячът на умрели влечуги сам се е набутал в проблема. И защо не брои убитите и ранени хора пострадали заради калпавия път?? Защото за тях Швей царчо искащ да строи голям тунел не дава кинти.

не цървулан, а цървул.

Миналата година мой съселянин го ухапа отровна змия, непозната в България точно при Османова чешма.Едва го спасиха да не умре или от парализа. После се оказа, че ЕКО хубостници като пострадалия, срещу дебели $$$$$ са пуснали 200 отровни змии докарани от остров Тубе-Дубе за да се развъждат за храна на ЧерноБелия Лешояд -Орел . Абе няма надежда за таз държава., освен една - беженците ша я Оправят. Чекайте.

Екологът Андрей Желязков е в добро общо състояние и е изписан от лечебното ни заведение. Той отново се върна в Кресненското дефиле, за да брои убитите от колите животни. Преди да бъде ударен от движеща се кола, не е констатирал други пострадали от животинския вид.

пред нея е имало два тира и не е имала видимост! С каква скорост са се движели тировете, за да е румънката с превишена скорост и да излезе на завоя на банкета?

българите в по-голямата си част са откриватели на топлата вода ! така бе преди 89 , но така си е още повече след нея ! но кой ще им обясни за какво служи топлата вода ?

Какво значи да не контролираш автомобила... без ръце ли кара или на автопилот..

кара без мозък! Освен това са румънски мангусти, от по-църните.

Няма значение дали румънката е мангалка, пакистанка или арийка. Тя се е движела в колона и не е виновна, че на пътя са се намирали нашите хора. Когато се върши работа на такъв тесен и оживен път се поставят конуси и знаци. Нека бъдем обективни, защото и на нас може да се случи същото в Румъния.

Ти не си анализатор, ти си авто-талибан! Я прочети внимааателно правилника и да видим там дали се споменава нещо като дистанция? Ммм? В колона си карай ти.

МАЛКО вероятно да ни се случи такова нещо в Румъния, защото там пътищата започват да приличат на западните, малко вероятно да ни пуснат под гаранция където й да е в Европа при такъв инцидент.

този е абсолютно малоумен-ще брои избити влечуги на най-натоварения междънароден път в бълхария с идиотските завойчета. този е за съд, че се е мотаел по платното!

Проучват й кредитното досие

Румънска мангуста

Установено е, че румънката загубила контрол над управлението на лекия автомобил "Ауди"....Айде бе!Колко експертизи направиха , за да го установят!И защо не е арестувана мамлигарката!! Що ли си мисля, че е карала като бясна , както повечето мамлиги!

Ми, що да я обвиняват? Да и пишат един фиш за 20лв. и да продължава. made in Bulgaria

Супер си ни е съдебната система бе, к'во искате: румънката, блъснала двама, ама са живи - без обвинение! За сметка на това обаче турския амуджа, убил двама, имаше обвинение - но пък си замина по живо, по здраво пуснат от съда! Абе, "системата", няма да е зле да стоплите, че именно българите все пак ви плащаме заплатите и бонусчетата!

Че кой се интересува от "кирливите "заплати и бонуси?Виж, рушвета в брой, тук и сега е съвсем друго нещо!Въобще двете не могат да се сравняват с третото!

И ти си прав...кой ли пък в тази "система" живее само от заплата и бонуси... то как с "едната заплата" да си построиш къща,н вила, хотел на море или планина, да изучиш потомството из престижни университети, да гребеш с пълни шепи от радостите на живота... добре че са рушветите! Ма има и социално слаби от тях, ще знаеш - все се сещам за онези окаяници от ВСС, дето си накупиха парцели по атрактивни дестинации като "социално нуждаещи се";))))

С тези разследващи какво очаквате?