Мъж и жена изгоряха в кола след удар с камион

Мъж и жена загинаха на място при жестока катастрофа край Казанлък. Колата, в която пътували, се ударила в камион, газовата уредба избухнала и двамата изгорели.

Обратно в новината

Коментари - Мъж и жена изгоряха в кола след удар с камион | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много тенденциозно списана "новина" - аман от журналистически отпадъци трупащи публикации за сметка на паметта на невинно загинали хора!!! "Колата в която пътували се ударила в камион, газовата уредба избухнала" - абе нещастници жалки после надълго и нашироко обяснявате как: 1. Камиона ги помел в ТЯХНАТА лента?! 2.От удара ги подпалил - което става често при катастрфа, НЕЗАВИСИМО на какво караш, че не е ясно дали всъщност камиона не се е подпалил пръв! 3.Вече раздавате компетентно мнение - кажи-речи завършена пожаро-техническа експертиза, че са загинали поради взрива на газовата бутилка! Само остава ПАК да пуснете по обяд една платена "новина", колко се крадяли старите (16-20 годишни) автомобили, че да захлебите за цял ден! Направо ми стана гнусно!

Точно на това място... Пътуваме две коли. В първата съм сам, във втората дъщеря ми вози жена ми. Един ТИР се залепи зад нас, вижда, че младо момиче кара и му е интерсно да я притеснява. Та точно на това място той реши да ни изпревари (двете коли). Насреща идваше пасат комби. Шофьорът му си закри лицето с ръце и така се разминахме. Аз самият не можах да разбера, как се разминаха. Та и в този случай, дали гумата не се е спукала след удара?

Така е, като пътищата се напълниха с идиоти. Някой по-долу е писал за безумните изпреварвания и маневри. Пътуването се превръща в приключение, при което трябва да пазиш безбройните самоубийци. А иначе... Е, няма такава "новина". Знаело се на колко години е мъжът, а не се знае кои и какви са... Къде му е било написано ЕГМ-то? С пирон на предния капак? Всичко може да е изгоряло, но за регистрационните табели и номерата на рамата и двигателя, ми е трудно да повярвам, че са изгорели. Въпрос на минути е да се издири собственика и да се установи кой е карал. Жалко за хората, които и каквито и да са били. Мир на праха им.

Сега карам други автомобили.Имам милион километра зад мен.Я по умно малоумници.Аз съм мечтал за Жигули.Задайте си въпроса:Какво прави камиона в лявото платно пък ако ако ще да е марка".............".

Навремето жигулито си беше много хубав автомобил. И ако е отстъпвал по раскош и скорост на повечето западни, то опитайте да откриете 40 годишен мерцедес или баварец. При това последните редовно са поддържани във фирмен сервиз, докато на ладите хората сами правеха ремонтите си.

абе сега, че Жигулито не е за хвалене, не е за хвалене, нито може да се каже, изобщо, че е нормална кола. И да - един 30-40 годишен Мерцедес, ще изглежда много по-добре и ще е използваем,и много, ама много по-малко изгнил от една 20 годишна Жигула. Но това не е причината за трагедията, нито че имала газова.

Как се пука предна гума на камион!?!Това са глупости!Шофьорът на камиона просто си е отвлякъл вниманието и е навлязъл в насрещното движение!Това е истината!!!

моля се и се надявам да не си шофьор....

Шофоьр съм от 41 години!

Жалко за хората. Жигулка на газ значи са били с по-скромни възможности. Едва ли от хубаво си слагат газ. А на всички газаджии да ги питам като е толкова хубаво на газ защо само някои производители слагат фабрично газ и то на 1 на сто произведени коли. Как пък само вие сте толкова хитри а пък масово хората глупави и карат я бензин я нафта. И ще ми отговорите ли защо е забранено само за вас да влизате в подземните паркинги и дългите тунели из европа

Минуси много, отговори няма. Кажете бе смешници защо е забранено автомобили с АГУ да влизат на подземни паркинги. Няма такива ганьовци като вас - обгазени и повредени

Естествено от съображения за сигурност е забранено. И ще имаш още минуси.

Който не е слушкал в часовете по химия така ще пита защо на автомобилите с АГУ се забранява да влизат в подземни паркинги.

Защото идиотите дето са собственици на подземни пакрикги не са ги направили да отговарят на съответните изисквания поради лека икономия на вентилация. Отделно масово не се пуска вентилацията на подземните паркинги, особено по моловете. А дали се е запалила кола с газова уредба или без газова горят еднакво бързо. и по принцип гърми бензиновият резервоар. Газовата бутилка изпуска газ и гори като оксижен. Има и клипове в тубата с такива експерименти. А аз съм виждал личнона живо газова бутилка на автомобил след избухнала на сантиметри от нея бомба - газовата бутилка се търкаляше на шосето и изпускаше газ. А бомбата беше разкъсала автомобила на две части. И само за сведение - автомобилите горят ужасно бързо. Знайте че запали ли се автомобила, имате няколко секунди да го угасите - защото ако се запали мотора от пред до една минута ще е стигнал до задният капак и съответно до резервоара. Тка че си дръжте пожарогасителите под седалката не не най- отзад в багажника защото се губят ценни секунди които може да са фатални. ТОва го казвам пак от личен опит

Защото газът няма да може да се разсее в подземния паркинг, не защото има вероятност да избухне. Добра газова уредба, монтирана от утвърден сервиз не е по-опасна от бензин или нафта. Лошо е, че в България има много самоуки майстори, които сами си монтират уредбите или карат тайно с готварска бутилка (познавах такъв). А по-рано, когато газ имаше на малко места, съм виждал такива, които си прехвърлят газ от бътилката на печката в бутилката на колата.

Не сме хитри, както ти си мислиш, а сме по-практични. На газ е много по-евтино. Особено ако караш повече. Сложил съм си газов инжекцион за 1500 лв. и за 20 000 км или по-малко от година инвестицията си я платих от разликата в цените. Извън градско разход 7-7.5 газ. На бензин 6-6.5 на 100 км.. Сам направи сметката. На последнит въпрос можеш и сам да си отговориш. Карането на газ има своите плюсове, но и своите минуси. Но чисто финансово е по-изгодно.

След като си избиеш парите от инжекциона, в парично изражение , колко спестяваш за една година. Сумата, която спестявате е цената на живота, т.е. На толкова сте си оценили съществуванието. Има достатъчно много рискове които не зависят от нас и заради едната прагматичност доброволно да си усложнявам живота не мерси. А примерно ако човек спре цигарите, парите може да ги дава за нафта, бензин, семейство и т.н. Това е практичност.

...Много точно "785",само,че не е в наш интерес да ги "отваряме" много-много,че току виж са ни завидели и измислили някой НОВ ДАНЪК ИЛИ АКЦИЗ... ...И аз съм си на газ,карбуратор ,само дето много ме е яд ,че яко ни дерат по газстанциите с количеството при пълнене...не е като с течните горива,които можеш да провериш колко са ти сипали...Разбирам,че са ме минали само по пробега който изминавам с уж едно и също количество...понякога 9/100 друг път 12 при един и същ режим и стил на каране...

Искам да ти обясня няколко неща: 1. газова бутилка не гърми толкова лесно! Ако се замислиш малко повече ще разбереш защо не гърми! 2. Аз карам само на газ от далечната 1993 година и все още съм жив както забелязваш. 3. Преди години МПС-та на газ плащаха по - нисък данък! 4. Забраната за МПС в подземни гаражи не е заради това, че ще се взриви бутилката, а че евентуално може да има теч на газ и всъщност това е опасното! Има и още неща, но смятам да спра дотук.

Колега, за да те разберат са необходими познания, които някои пишещи тук нямат /за съжаление/. Обясни му на Ant колко си "спестил" /според него/ за тези 21 години.

Бог да прости невинните хорица!!! И аз съм шофьор, но като карам кола дори на път със знак "Път с предимство пред всички останали пътища", очите са ми на 16! Щото аз си знам предимството, ама другите от ляво и от дясно, дали го знаят???! Жалко за хорицата!!! БОЖЕ, ПАЗИ НИ!!!

...ПОДНЕСЕНА НОВИНА!!! ...ЗАЩОТО:... 1) Не колата се е ударила в камиона,а тъкмо обратното...ударът е станал дори в банкета на лентата за движение на жигулата...ГРУБО НАВЛИЗАНЕ НА КАМИОНА В НАСРЕЩНОТО Д-НИЕ... 2) Твърдението за спукване на предна лява гума е възможно да се "СПУКА КАТО БАЛОН",още повече,че не се виждат никакви следи по иначе добрият асфалт потвърждаващи,че по него се е "сюркала" по джанта един почти 10 тонен (с товара)камион... ....3) АКЦЕНТИРА СЕ (най-вероятно тенденциозно),че колата е с АГУ,без да е доказано (а ще е и почти невъзможно) ог КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ ПОЖАРА!При този удар и дизел да беше е вероятно да се запали,още повече,че в предната част на камиона преминават всички ел кабели ,които също са могли да дадат "на късо" 4) При такъв удар са се палили дори товарни ДИЗЕЛОВИ автомобили 5) Не всички в днешна "ДЕМОКРАТИЧНА" България имаме възможност да имаме палати,да си печем задниците по екзотични курорти,топлим на климатици или парно и караме лъскави нови джипове горящи 12-15 литра гориво по 2,70 ...караме си на газ старите Лади и палим всеки ден кюмбетата през зимата за да си стоплим тенджерката с ...боб...

Ние сме една от малкото европейски държави в които трябва да си отваряш очите на 4 не само как ти караш, но и каква идиотщина ще направят останалите участници в движението. Безразсъдството на пътя е колосално. Ето и сега. Карал си 46 годишен човек кротко по пътя и насреща му камион. Камионът тотално изгорял, иди доказвай дали е спукал гума или безразсъдно е задминавал барабар с трактора на гърба. Тая игра я играем всеки ден. Той срещу теб, а ти срещу него и на когото не издържат нервите отбива в страничната лента и шубраците.

От както сме в ЕС и паднаха ДДС и митата, се напълни България с всевъзможни строшеняци. Жигулката определено е била в много добро състояние, но това щеше да се случи и ако не беше на газ. Всичко е мизерия в България. Вчера гледам по бул. България камион със спукана задна гума си го караше смело напред....

Споко няма виновни... минават технически прегледи с гуми на 20 години...

страхотя,аз лично не смятам че хората в ладата са били живи когато са изгорели.

lo6o pretovarvane , gumata , to4no v kolata?

РУСКИЯ ГАЗ Е ВРЕДЕН ЗА ВАС И ОКОЛНИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА

Невероятна логика малоумнико!

....Каквооооооо общо има тук Русия е чий е газа,още повече ,че не е казано дори какъв е ...пропан или метан... ...Жалко за НЕВИННИТЕ и млади хора и най-вероятно безработни и бедни като мен (съдейки по марката на колата-каквато карам и аз) ,а на тебе "ДЕМОКРАТ"-е - ДА ТИ ГО НАЧУКАМ В МАЗНИЯ "ДЕМОКРАТ"-ски ...ГаЗ....

ако трябва да коментираме,то и бойлера в кьщи може да гръмне.това значи ли,че не трябва да имаме бойлери?!Винаги щесе намери някой простак,който да политизира даден случай.

Според мен е виновна руската нафта, с която е карал камионджията. А руската газ е невинна!!! Като си помисля, то в асфалта може би има съставки внесени от Русия. Сигурно те са виновни за пукането на гумата.

Бог да прости загиналите. Кола на бензин също може да избухне и да изгори - това се е случвало толкова много пъти досега! Пълен инжекцион си избива парите за 14-15000 км макс, т.е. ако караш сериозно и за половин година!

sawo

Може, но много, много по-трудно.

Да бе да, ако караш Корса може и за толкова да се избие, ела сложи "пълен хинжексион" на ВАГ 8в турбиниран мотор....и се започва с едни хиляди левове, ядове по некадърни газаджии, и гниене на гърнета за по 6к лева....мерси сме! Карайте си на 98, а газя го оставете за печките дома

Мухъл, отдавна хората са измислили изпускателни уредби от неръждавейка... разбра ли смотльо? И далеч не струват 6к лева, ма ти си мноого отворен, и си си разпрал некъде цялата генерация, и си се одрънкал за нова, нали?

Горките хорица!

На двупосочен път-убиец, не на МАГИСТРАЛА!

Ужасна смърт- съболезнования на роднините на загиналите! Понякога живота сякаш нарочно наглася нещата да се случат и няма мърдане.

Трагедия...Бог да ги прости.

Докато са карали са мислили за влоговете си в КТБ...

Какви влогове в КТБ бе, малоумник, хората са карали жигула с газова уредба. Мислиш ли, че такива хора ще имат влогове.. където и да е ?

Тази уредба е слагана преди 20 години за първи път. После е местена от едната жигула на другата, че на третата. Тръби, клапани, опроводяване - всичко е амортизирано. Сменят платното на изпарителя и карат докато върви. Технически преглед - никога!

какво опроводяване бе? Има удар в камион и запалване,ти четеш ли,или какво?

Казвам ти какво има под капака на типичната жигула. Дали ще се удари в камион е шанс 1:10 000. Ако имаш жигула на газ си я стегни да е изправна или я дай за скрап. Да не те одумваме и жалим после.

Така Гунди и Котков изгоряха навремето. По същия начин...

С малката разлика, че те навремето са предизвикали катастрофата, че заради тях умря и друг човек. Ама това се покри някакси, между другото.

Ама не бяха с газова уредба.

...Левскар съм и обожавам Гунди и Котков,но те ИЗГОРЯХА ЗАРАДИ САМОДЕЯНАТО ШОФИРАНЕ НА ГУНДИ (дори се намеква и за алкохол),летели са с над 100 по нанадолнището по стария път на Витиня(доказват го и над 30 м "спирачни следи преди удара)...а тези ХОРА СА АБСОЛЮТНО НЕВИННИ и най вероятно БЕДНИ, щом са се возили в стара Жигула....

Ми като са тъпи да пътуват с автомобил! Я виште колко катастрофи стават... къде са тръгнали?!

И аз съм на мнение, че е крайно време да се въведе телепортирането!

Това лято газовите печки се надпреварват коя по напред да гръмне, едно че кой знае в кое мазе са монтирани, друго че инспекцията по тях е нула... а най са ми смешни тия с двигатели в8 в12, с по двете бутилки у багажника :) Ама то било течна фаза, ала бала...като искаш да ти е евтино карай на нафта

течна фаза газова струва повече от колата дето караш ти :) И се научи да спреш да даваш акъл на хората на какво да карат. Доста хора пък ти се хилят като минеш с тракаща нафтова печка покрай тях

Тяя не е само тракаща, а в 90% от случаите е с избушен катализатор, "чип", и обикновено пуши ужасно, особено при ускорение. Газовете от дизелови двигатели доказано предизвикват рак на дихателните пътища, за разлика от тези на бензиновите/газови/метанови двигатели. Последните два изхвърлят малко вода и ЦО2, ако са правилно регулирани... Като добавим колко малко му е нужно на един дизеляк да хвърли гарнитура на глава... И като добавим как новите дизели са с повече електроника от бензинов двг..И като добавим хубавият ни първокласен мазут, продаван за нафта... И после помпа, леле, дюзи... просто не подлежи на коментар. Чистите горива са на мода, нафтата и бенза не са от тях. Особено българските.

Хубаво нещо си е газовата уредбичка, колко пари може да спестиш вместо ако караш на бензин.

Хубаво е, ама си сложи съвременна газова. Икономична, безопасна и за 15000км се изплаща.

Кажете ми струва ли си за 40-45% по-ефтино да карате на газ? Ще изплаштате уредбата поне 10 000 км. Че кой кара толкова много в българиа?

Бакшиши, снабдители, куриери, контрольори и ревизори, адвокати... Ако караш над 10-15Mm/год, си заслужава.

Щом не караш толкова не ти трябва кола. Автобус, такси, влак излизат по-евтино от това да крепиш в движение старата кошница.

Всеки, който има роднини в друго населено място и поддържа добри отношения с тях.

Първо да се провери къде е минал ГТП автомобила,газовата била ли е с необходимия клапан против изтичане на газ и т.н.Не може да се запали автомобил така ако газовата уретба е изправна.

Няма се пуашиш,карай си на газовата уреТба,та не може никога да се запали ако е изправна.

Имай предвит че бензина не може да се запали. Той не е като гаста да гори! Бензина не гори.

Батка, много си неграмотен.

сагласен! тои експлоадира!

Трябва да забранят гумите регенерати ако сте забелязали по магистралата едни парчета гума дето се валят навсякъде, това са от регенерирани гуми на камиони.

Че те камионите само с такива гуми карат?

Да не мислиш, че регенерираните гуми са измислени в България? Има си технология, казва се каква е гаранцията и е забранено да се ползват на управляемите колела, но след като цената им е по-ниска и може да се ползват, то отговорността на ползвателя и на извършващите прегледите е да следят дали са годни.

в българия голям проблем е, че повечето пътища са двупосочни

Още по голям проблем е, че на булгаридтанските скотове им липсва мозък.

Ти какво изкаш? Да се едно посочни и само да отиваме бес да се прибираме ли?! Ти нормален ли си?!

Само една дума: регенерат! Някой беше предложил, тези каращи с такива гума да им се предявява обвинение за опит за убийство!

Ужас! Трябва да се четат молитви с надежда да няма нови жертви на този път.

Братята роми ще берат желязо.

Случайно някой да е карал с регенерирани предни гуми?

Това не е ли забранено все пак?

Luna0102

Преди години станах свидетелка на подобно нещо, хората още пушеха когато минахме покрай тях, беше страшна гледка. Бог да ги прости и дано не се налага на роднините да ги видят така.

Някой да те е питал,а?само бълваш Герберски лъжи,да манипулираш хората.

Ей това комунистите дето не ги сееш там никнат.

Като имаш пожарогасител кво? Ако е малко пожарче - да го угасиш, като тръгне отпред, дето вечно е омазано с масло, трябва да мъкнеш противопожарен автомобил със себе си - тия смешки, дето ги имаме, са само да минем преглед, С тях може да плашим запалката.

това за оня отдолу, дето реве за пожарогасителя.

Освен нормален пожарогасител, с който не само се отбива номера, може и с такова: /watch?v=lNpKqN-DsP8

Ако газовата бутилка избухне/експлоадира и от камиона няма да остане нищо. Имаме пожар, най-вероятно първо се е запалило маслото разляло се след удара.

Експлодира, бре...

А камионът и тракторът без пожарогасители ли са били? Или за последно са проверявани/зареждани още когато са били собственост на ТКЗС-то?

Всички руски коли във България да се спрат със закон,стига вече смърт по пътищата.

Какво цъкате минуси бе, тия талиги са опасни и за вас. Какво като сте про-руски настроени, смъртта не отбира рософил или рисофоб... дава наред

прав си не подбира и за мое нещастие бях очевидец в катастрофа със загинали преди около два месеца, като колата участник беше X5 последния модел(неправилно изпреварване заби се челно в камион идващ насреща), но да ме виждаш да се забранят всички германски коли в България! Контрола по пътищата трябва да се повиши и културата на пишман шофьорчетата, но това каква кола караш няма значение стига законово да е минала технически

Ти да не мислиш, че ако колата не беше лада, а форд ескорт или пежо 206 резултатът щеше да е различен?

Камиона щеше да е размазан до неузнаваемост барбар с трактора и той, а на Шевито- ни драскотина :)

Luna0102

И ти да кажеш нещо умно.

васко

Следиш ли ми нещо коментарите а?нали ти казах че не желая със Герберски подлоги да си имам работа .

ANISHAR

те западните гърмят повече бе пич , през соца кога си виждал гръмнала кола - а ???

колкото искаш! И то Ладюхи и Москвета на по 2-3 годиники! Ама друго си е да хвалиш соца, сигурно и катастрофи не е имало тогава, а ?

При удар в камион - каквато и да е колата, все тая. При нас наистина камионите се карат с кви да е гуми и много често могат да се видят покрай пътя парчета от тях.

Не колите, а задкормилното устройство, това убива.

По пътищата и дори по магистралите е пълно с парчета от експлодирали гуми на камиони. Крайно време е да се въведе много строга регулация в това отношение.

ujabg

10+

Челен удар в Жигула и да се възпламени газовата уредба! Предполагам, че е имало такова изтичане на газ, че се е чакало само искра! Жалко за загиналите. До това води неспазването на техническите изисквания към автомобилите и газовите уредби.

"'Предполагам, че е имало такова изтичане на газ"" - е имало е ..след удара обаче. И ти си един технически ''грамотник'' ..нямам думи ..

Отиди на някое кръстовище и като ти замирише на газ ела си корегирай писанието!