300 експертизи за катастрофата на Качински

Никой в Русия не възнамерява изкуствено да бави разследването на катастрофата на самолета на полския президент Лех Качински край Смоленск на 10 април.

Обратно в новината

Коментари - 300 експертизи за катастрофата на Качински | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разследването трябва да е максимално подробно и прецизно. То трябва да е качествено а не бързо. Не знам защо някой полски политици искат бързо, а не качествено разследване. Сигурно с оглед на близките избори в Полша. Разчетът на АФИШИРАНОТО бързане е следния: 1. Ако следствиетп приключи бързо, но има неразгледани възможности( като бързаш няма как да разгледаш всичко, отхвърляш евристично ред версии като неправдоподобни или абсурни за да успееш бързо), да се подемат някой от неразгледаните възможности и да се прави пропаганда ПРЕДИ изборите; 2. Ако следствието НЕ приключи бързо, до изборите, да имаш свободата за всячески намеци, недомлъвки, че и явни обвинения - политиците нямат нужда от наглост назаем ... И все пак, когато разледването приключи, а надавам се руснаците да са твърди и да не се поддадат на натиск, искам да чуя какво ще говорят много от приказващите по темата. Имам странното свойство, да не преставам да се учудвам на гьонсуратщината и липсата на достойнство.

Доколкото знам тази катастрофа не се отрази по никакъв трагичен начин на ваш животец. Пийте ракийца, слушайте чалга , и оставете експерти от Русия и Полша да произнесат по въпроса. То на някои съфорумници вече може да се даде диагноза параноя.

Правилно!

Вината на руснаците за избиването на полските офицери е доказана по безспорен начин от техния архив. Нещо повече - тази вина е ПРИЗНАТА от самите руснаци! И е странно, че руснаците признават, но някои българи казват: Не са те, не са те! Колкото до катастрофата - това не е граждански полет и единственото, което може да спре пилота да опита кацане е ако летището бъде затворено. Но руснаците не го затварят, те само препоръчват кацане другаде. Малко преди това на същото летище е кацнал полски ЯК-40 и е съвсем в реда на нещата пилотът на Ту-154 също да опита кацане. Самолетът е оборудван и със система за придупреждение за препятствия, GPS и т.н. Все още не е известна причината за катастрофата, но тази причина не е мъглата! Мъглата е само предпоставка! Самолетът е заходил уверено по уреди, позвайки някакъв сигнал от което е настъпило несъответствие в положението на самолета и странично и по-височина! На това летище има подвижни станции, подсигуряващи заход по уреди. Една от възможностите е такава станция да е излъчвала някаде встрани от пистата и самолетът да е насочен по сигнала от нея. Само по себе си такова кацане не носи по-голям риск отколкото да преминеш 200 км. с автомобил през нощта. Но ако е имало некоректности в електрониката на летището, нещата стават други! И още нещо, веднага след кастрофата руските военни започват да опъват кабели по летището и да подменят изгорели лампи на осветлението. Оправданието било, че се очаква нощно кацане на Путин и сие.

Напълно съм съгласен! След още 60г. като отворят поредните архиви, не само кабели и крушки, но и някое РПГ ще изскочи!

Казването на половин истина е равносилно на лъжа драги . Като казваш че един самолет е кацнал преди поляците защо не казваш че един се е отказал да каца поради лошото време ? Такива неиздържани тези като твоите са просто не смешни а жалки .

Две седмици минаха,80 експерти ,60 следователи,60 свидетели ,300 съдебно -медицински експертизи.Доста " бързо '' действат.Като в Катин.

От България ли да се учим? Тук дела доколкото знам с години се точат

Не мога да разбера защо все надничаме в канчето на другите.Има си полски и руски специалисти-експерти и те ще кажат причините за катастрофата,а не многознаещия дядо Йоцо.Много се съмнявам когато някой се определя като много четящ и много знаещ,нали не е нещо прищракал като два пъти кандидата за президент Йоло Денев.

асо, а тези които не четат като теб, да не би да им са пълни главите със силикон? неграмотно и слобно човече !Поне като изваждаш "аргументи против" не цитирай имена от овехтелите страници на настоящата българска простотия! Нищо лично!

Ааа, дедо Йоцо не си от овехтелите страници още:)

Препоръчвам на пещерните русофоби да четат повече и да проявяват повече разум,когато пишат по важни теми!За темата Катин е писано много ,в т.ч защо патроните с които са разстрелвани поляците са калибър 7,65 / т.е не са руския калибър 7,62/.Но така или иначе руснаците приемат вината си за около 22000 поляци!Загадката в случая ,е някакви свидетелства има за само за около 14000 души?!А на тези,които не могат да приемат,че руснаците са чисти в тая загадка с катастрофата,искам да предложа да прегледат световната преса и да прочетат ,че целия полет на полския самолет е следен от 4 спътника!А неясното е това ,как в този самолет са се качили 5/!/ главнокомадуващи военни?!Разбира се,има обяснение,но това противоречи на всички правила и наредби за пътуване на високопоставени военни!

Няма никаква мистика! Просто сталинската поговорка "нет человек, нет проблем" е модернизирана: "нет самальот с человеци, нет проблеми!"

Те/от наземния контрол/говорили само по руски.Той/командира на самолета/е направил само един опит за кацане,а не 4.Те /овенните от летището/ не знаят и не биха могли да знаят,за най-скъпата акция на тайните служби.Той/румънски анализатор/ го каза в прав текст-НЕ ЗНАЕТЕ С КОГО СИ ИМАТЕ РАБОТА.ПО ВСЕКИ ОТ ТЕЗИ 96 ВРАГОВЕ КОИТО УНИЩОЖИХА СА РАБОТИЛИ ПОНЕ ПО 10 АГЕНТА,СРЕДНО/НА ГЛАВА/.

Е да като приключи разследването просто ще научим че ТУ 154 В е едзин от най-скапаните самолети, както всичкто руско... Като им свърши на тези мили хора-руснаците петрола-просто ще умрат от глад и деня не е далеч - само 50 г.

А докато не ни свърши петрола и газта - такива идиоти като тебе ще духат на ръчички през студени зими

в катинската гора офицери са растреляни от руснаците това е доказано вече.в полша твардят че са абсурдни тверденята в руските сми че полските пилоти допуснали грешка .така че никои незнае засега истината.на за руся беше много удобно този смарт.затова искат поляците раследване.

Нищо не е доказано за Катин.Имало е 5 екпертизи и 5 различни резултата от тях..

искат да разследват кво толкова...те да гледат да не ги делнат пак Австрия Германия и Русия

Зелено човече - би ли каза какво спечели Русия с тази катастрофа. Един таралеж в гащи. Айде щтом си от луна и не наясно - простително ти е

Русия изглежда е виновна и за изригването на вулкана Ейафятлайокутл, който провали пътуването на Обама за погребението на Качински. Заключението от тази експертиза ще е едно от най важните събития в историята въобще. Това заключение се очаква да разсее съмненията и около 100% аналогичната смърт на Министър председателя на Полша- Владислав Сикорски през 1943 г., когато самолет на британските кралски сили, с който пътува, се разбива минути след излитането си от Гибралтар. Това по някаква невероятна случайност стана отново в кулминационната точка на първата кампания по мистерията "Катин". Изобщо Катинската афера е на път да се превърне в перманентна трагедия с намеса на свръхестествени сили. Явно е, че убийствата в Катинската гора преди 70 години са извършени от германците. Досега не се обръщаше достатъчно внимание на германските оръжия (пистолет "Валтер") с които са разстрелвани поляците. Сега вече се дава достатъчно гласност на гози факт, който е основната улика за определяне на извършителите по категоричен начин. За поддръжниците на всякакъв род конспиративни теории става все по- трудно да поддържат обвиненията си. Сега те дори вече са в ролята на защитници на една очевидно несъстоятелна теория за някаква недоказуема съветска вина както за полските офицери през 1941г, така и за Сикорски през 1943г, а така също и за Кчински през 2010г. Може би и това не е краят на сагата? Катин има ключово място в пропагандната и идеологическа война от началото на ВСВ до днес. Той е вълнувал години наред всички най- изявени политически личности и е заел много важно място в техния живот. Залозите са огромни. Определя се моралният победител във ВСВ. От това зависи кои са били добрите и кои лошите във Втората Световна. Хитрият, брилянтен и почти христоматиен план на Гьобелс чак преди броени дни се пропука. В момента, когато целият свят насочи вниманието си към Катин, черната магия като че ли се развали. На крилатата мисъл на Йозеф Гьобелс, че "Една лъжа повторена 100 пъти става истина", беше противопоставена максимата: "Можеш да излъжеш малко хора завинаги или всички за малко време, но не и всички завинаги!"... Нека да се съсредоточим върху факта, че оръжията от катинската гора, куршумите в главите убитите полски офицери и гилзите от тях са произведени в провинция Баден (Германия). И нека Гьобелсовите кучета да лаят, никой вече не ги слуша...

"За престъпленията на тоталитарния режим не може да има никакво оправдание- заяви на мемориалната церемония за 70 години от клането в Катин руският премиер Владимир Путин."

Това да си комунист-интернационалист е по-лошо и от дизентерия!

ГОСПОД СИ ПРИБИРА ВЕРЕСИИТЕ.ВСИЧКО СЕ ЗАПЛАЩА НА ТОЗИ СВЯТ И НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД!МИР НА ПРАХА МУ,НО1-ВИЯ ПЬТ МУ СЕ Е РАЗМИНАЛО,ОБАЧЕ СЕГА НЕ!ТАКА Е КАТО СЕ ПРАВИ НА НАВИГАТОР И КОМАНДВА ПИЛОТИТЕ!

Като го погледнах на Google maps: военно летище което едва ли е действащо няма ILS не е сертифицирано от ICAO при тази мъгла под минимума за вертикална и хоризонтална видимост резултата е предсказуем.

dada, Русия е виновна, защото това ти действа терапевтично. Разбира се вината й съществува единствено и само в твоята болна реалност.

Вината е в болната глава на Качински.Той ще остане единствения президент в Европа "убиец и самоубиец" едновременно- това го разбра цяла Европа и не отиде на погребението, но виновен стана"исландския вулкан"...ideyazabulgaria.org

И прочете в нашия сайт памфлета" Качински и недемократичнта Европа" ideyazabulgaria.org

Дядо Йоцо е майстор по димките и облаците;)

Русия е виновна за катастрофата. Това си е подготвено! И съвсем не случайно. Руските служби за това ги бива.

По последни данни, едно НЛО с марсианска регистрация го е свалило. по данни на американските и полските специални и преспециални служби, пилотите на марсианското НЛО са били вербувани, разбира се от гадните руснаци. Формалния повод да свалят полския самолет е било, че Качински им се изплезил през прозорчето на самолета. Пич, добре ли си?

Ходи се прегледай и лекувай докато е време, че почна да ни писва от недоразумения като тебе.

Като ти чета детските писания и пълни глупости, май ти си за преглед. А ако ти е писнало от такива като мен, вземи се качи на петия етаж и рипни без парашут. Ще бъде голяма загуба, няма да има такива весели и прости постинги.

Жалко за мъртвите.Бог да ги прости. Тъжно е ,че има такива глупаци като теб Засрами се. .

В Полша смятат, че е необходимо да се ускори работата по разследването на обстоятелствата около самолетната катастрофа край Смоленск, заяви на пресконференция в Москва полският министър на отбраната - ми те пък на самолета смятаха , че трябва непременно да кацнат...