Това заяви руският вицепремиер Сергей Иванов на среща с полския министър на отбраната Богдан Клих, предаде БТА. По думите на Сергей Иванов, Русия е заинтересувана да разследва всички причини за трагедията, предаде ИТАР-ТАСС. Той покани Богдан Клих да посети днес Международния авиационен комитет и лично да се запознае с последните данни от разшифроването на черните кутии.

Руската страна проучва всички възможни версии за трагедията край Смоленск, заяви от своя страна ръководителят на Следствения комитет в руската прокуратура Александър Бастрикин на среща с Богдан Клих. Бастрикин посочи, че на мястото на катастрофата са работили над 70 експерти от следствения комитет, а в Москва - над 60 следователи криминалисти. Той уточни, че са разпитани над 60 свидетели очевидци и са извършени близо 300 съдебно-медицински експертизи.

"Разследването продължава. Проучват се всички възможни версии за трагедията, но за конкретни изводи все още не може да се говори", посочил Бастрикин. Той отбелязал също, че руската страна работи в тясно сътрудничество с полските следователи. В Полша смятат, че е необходимо да се ускори работата по разследването на обстоятелствата около самолетната катастрофа край Смоленск, заяви на пресконференция в Москва полският министър на отбраната след срещата си с руския вицепремиер. Той изрази признателност на руската страна за пълноценното и качествено сътрудничество при разследването на катастрофата на президентския Ту-154.