Полските държавни самолети били в лошо състояние

Катастрофата на Ту-154, при която вчера край Смоленск в Русия загина президентът Лех Качински и още 95 високопоставени правителствени служители и военни, разкри плачевното състояние на правителствените самолети в Полша, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Полските държавни самолети били в лошо състояние | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До АН Покажи ми Боинг който след удар от пистата с 300 километра в час по корем може да се вдигне, да пусне колесника и да направи 10 обиколки на Солун преди да кацне без нито един ранен или убит. Това го е правил само един самолет в света и този самолет е Ту154. И да те светна - ако ритнеш фюзелажа на който и да е Боинг кракът може да ти влезе вътре. А ако опиташ това с Туполев, ще си счупиш крака. И междувпрочем въм виждал такива руски "запорожци" с оборудване по скъпо и от на Ролс.

виден"полски"???? ще умра от смях..

Ех защо и нашите политици не почнат да падат така нужни са 2, 3 самолета само а ефекта ще е страхотен.

Първо: моля всички любители на конспиративните теории да угасят за малко налудничавия блясък в очите си. Атентат се прави, когато самолетът е високо във въздуха, а не при кацане, за да е сигурно, че никой няма да оцелее и че пораженията ще са най-големи, а следите най-малки. Второ: моля русофобите за малко да изтрият пяната от устата си и да се вслушат във фактите, които не са в полза на полската делегация. Кулата ЧЕТИРИ ПЪТИ не е позволявала на самолета да извърши кацане. Четири пъти!!! Предложили са им алтернативни летища!!! До последно са искали да ги отклонят от гибелна опасност. Пилотът на президентския самолет е бил длъжен по устав след втория неуспешен опит за приземяване да уведоми за това най-важния пътник на борда, в случая президента Качински, който е и ВЪРХОВЕН ГЛАВНОКОМАНДВАЩ. Изключено е пилотът да е взел такова свръхотговорно решение на своя глава, знаейки кого вози. Има и нещо по-лошо: възможно е покойният вече президент да бъде обвинен посмъртно в непредумишлената смърт на над 80 души от държавния елит. Всякакви инсинуации за руска намеса в тази работа са напълно безпочвени с оглед изнесените доказателства. Анализите от черните кутии ще разсеят всякакви съмнения в злокобни заговори от руска страна. Не съм адвокат на руснаците, нито са ми кой знае колко симпатични. Но поляците са трезв народ и съм убеден, че след края на траура ще изригне истински вулкан от обвинения срещу Качински. Поклон пред паметта на загиналите братя славяни! Най-дълбоки съболезнования към техните семейства, приятели и близки! А вие - МИСЛЕТЕ ТРЕЗВО!!! Боже, колко идиоти има в България!

тя - рускат намеса - като руския разстрел в Катин...ама карай...

А някой да се сети за популистките изцепки на бат' Бойко като дойде на власт. Бившето правителство беше взело на лизинг два нови самолета котио да за заместят самолетите ТУ-154 от праавителствения авиоотряд. Тогава надълго инашироко бат' Бойко лееше популизъм,че тези самолети не са ни нужни. Трябваше да стане една такава трагедия за да се види че не бат'Бойко а предното правителство са били прави.

той лее прсотоии еже секундно ти сега важното е че стадото бавно помнява

12 април - денят на траур за ЕС по повод на трагедията край Катин, сполетяла полския народ така внезапно и потресла всички ни, по силата на установената традиция е и Международен ден на авиацията и космонавтиката. Добавянето към черната хроника за тежките авиокатастрофи по света и на още една такава - нова, с толкова скъпи човешки жертви отново, очевидно налага незабавно да се предприемат спешни мерки за повишаване на изискванията за високо качество и надеждност на използваните летателни средства, както и за по-голяма отговорност на всеки, имащ пряко или косвено някакво отношение при употребата им по време на летателни полети. Недопустимо е човешки живот да бъде прекъсван по подобен нелеп начин! Почитаме и днес с болка и мълчание отишлите си без време загинали. Но нека и не забравяме, че след смъртта им за нас, живите остава за изпълнение един дълг - в името на тяхната памет да не допуснем повече никога и никъде подобни трагедии да се повтарят. Болката от такава загуба е голяма и никой не е застрахован от нея:(

Жалко че е пълно със сини жълти и герберни и секви лумпени.Проблема не е бил в самолета ! Проблема е почнал от лошото време и като се мине през неизпълнението на препоръките на контролната кула да не се каца а да се насочат към Минск.Самолета е бил напълно изправен.Неизправни са били манерките на президента им и на некои горди полски шапкари ! Заради тях загина поредния елит на Полша !

Бог да ги прости, това е елита на една нация. Голяма трагедия. Ех български късмет, нали и Боко летя до Прага.....

Ужасно е, че моите съотечественици са толкова тъпи и прости. Когато някой умре се казва само: Лека му пръст, Бог да го прости и подобни неща. Засрамете се хора!

Естествено е,че като купуваш руски самолет фактически купуваш ковчег!Учудващо е,че полските"другари"така дълго търпят руските бракми!В света има един единствен самолет,който ти гарантира живота!Казва се БОИНГ!А русофилчетете смотани,ако има още такива,да се возят на ТУ и "Запорожец"!

Защо не си пишеш простотиите в уърда, човече?!

А да си чувал(а) някога за една друга марка самолет, наречена Еърбъс? Аман от американски гъзолизци..

самопади от Тулуза - бол!

Боже,Боже...колко прост народ има...и сляп.кой е виновен бе ,тикво проста!мутри с мерцедеси на се ли трепат,боинги не срутиха ли кулите близнаци,бентлита не катастрофират ли,лейди Даяна да не умря в запорожец?А??ЗНАМ ,че си първосигнално с неизвестен пол и МИСЛИШ ПО ПЪРВА ДУМА,но защо е нужно да бълваш плюнка?

тъпата ти тиква, защото, тъпанар, 30 години преди да пишеш идиотския си коментар тук, летяхме само с руски самолети напълно безаварийно и несравнимо по-евтино. В допълнение ще светна малаумната ти кратуна, че катастрофите с Боинг са много повече. Преди да ръсиш безмозъчите си идиотизми поне изчакай информацията за причината за катастрофата! Тъп си като хлебарка! Без извинение.

Тъпанарите нямат край....елементарно -попитай гугъл... и чети! ----------------------- Най-големите катастрофи със самолети Боинг -737 за последните шест години (Агенция Фокус) 6 март 2003 година - самолет Боинг-737 се разби при излитане от град Таманрасет, Алжир. На борда на самолета е имало 103 души, 8 юли 2003 година самолет Боинг-737 на авиокомпания Судан Еъруейз се разби в Судан. Загинаха 115 души, 3 януари 2004 година Боинг-737 на частната египетска авиокомпания Флеш еър се разби в Червено море, всички 148 души на борда. 3 февруари 2005 година 104 души загинаха, след като пътнически самолет Боинг-737 се разби в Афганистан. 14 август 2005 година 121 души загинаха при инцидент със самолет Боинг-737, извършващ полет по линията Ларнака-Атина-Прага. 24 август 2005 година 48 души загинаха, след като самолет Боинг-737 се разби в Перу. 5 септември 2005 година 117 души загинаха при катастрофа на Боинг-737 в индонезийската провинция Северна Суматра. 29 септември 2006 година - Боинг-737 на бразилската авиокомпания Гол се сблъска над Амазонка със самолет на Легаси. Загинаха всички 154 души на борда на Боинга. Пътниците на другия самолет оцеляха, след като машината се приземи аварийно. Това е най-голямата трагедия в историята на Боинг-737 . 29 октомври 2006 година 97 души загинаха, след като самолет на нигерийската авиокомпания Ей Ди Си Еърлайнс 1 януари 2007 година 112 души загинаха при катастрофа на Боинг-737 на индонезийската авиокомпания Адам еър. 7 март 2007 година 22 души загинаха, след като пожар избухна в самолет на индонезийската авиокомпания Гаруда. 5 май 2007 година 114 души загинаха при самолетна катастрофа в Кения. 24 август 2008 година 64 души загинаха, след като Боинг-737 на киргизката авиокомпания Итек еър се разби на летище Манас в Бишкек. 14 септември 2008 година над 80 души загинаха при самолетна катастрофа в околностите на руския град Перм.

Миличко Анче, много си простичко. Разглеждай си, там, Cosmopolitan-а и не се изказвай неподготвено по неща, които не разбираш. Машина ли е, разваля се, ако ще и Господ да я е създал. Затова в авиацията има железни правила за работа, поддръжка и експлоатация. За руските самолети, единственото, което може да се каже е, че не са много икономични. Това е. Една система колкото е по-проста, толкова по-малки са шансовете и за отказ. А руската летателна техника е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПРОСТЕНА. За "най-сигурните" самолети, според теб, ето ти едно място да видиш колко катастрофи са станали през годините. Aviationexplorer dot com. Мисля, че като попрочетеш какво е ставало, никога повече няма и да помислиш да се качиш на Boeing

тоз де Уилям Боинг - найн некадърният ученик на Асен Йорданов за него гворим нали ...та хич не му е читава статистиката шъ знайш...и ако мислиш че Обама штъ поглади по кухата глава много съ лижеш))))

Що не си направиш справка колко хора са загинали с Боинг, "русофобко смотана"?

поизхвърли се май.....! самолети винаги са падали и ще падат....независимо дали са Ту или Боинг.....но май ти въобще не разбираш от авиация!! прочети малко статистика колко от твоите прехвалени Боинги са имали проблеми и/или са катастрофирали! като не разбираш, по добре е да замълчиш и да те помислят за тъп, отколкото да се обадиш и да разсееш всички съмнения...........

А ако се докаже, че все пак полския президент е наредил на пилота си да кацне против указанията на диспечерите и против собствената преценка на самия пилот, нямаше ли пак да се разбият дори със самолет, произведен предишния ден?! И обратно: ако пилотът беше слушал себе си и диспечерите, нямаше ли още да са живи? Интересно - как се измества въпросът от причините за трагедията към възможността някой си да си купи нови самолети. Това за тоя поляк, дето нареждал на пилотите си как да летят, го казват ПОЛСКИТЕ журналисти, които са били вече на мястото на събитието, когато е трябвало да кацне президентът им. Те са пристигнали 30 минути преди това с Як-40 и мъглата по това време вече е била започнала да става силна - били са там предварително, за да отразяват мероприятието, заради което е летял и самия президент. Ако са верни съмненията на полските журналисти, че пак се е намесил президентът им в работата на пилотите, той, нищо че не е вече жив, ще е виновен най-много за смъртта НА САМИЯ ЕКИПАЖ и едва после - за смъртта на всички останали в самолета, доброволно качили се с него. Пилотите, като не са искали да се приземят в тези условия както самите те са преценили и както са преценили диспечерите, просто са си вършели работата. Спазвайки изискванията (три пъти не са се решавали да се приземят) са опитвали да защитят НЕ САМО живота на президента си, но, разбира се, и СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ. Ако накрая са изпълнили еднолична заповед на президента си, той на практика им е наредил да се самоубият - или от погрешно самочувствие, или от желание да демонстрира нещо си. Съчувствам искрено на летците и на техните семейства - трябвало е просто да постъпят като летецът, който по-миналата година е бил уволнен и са щели да го съдят, защото в същата ситуация не се е подчинил на безумните заповеди на президента си, а на здравия си разум. Тогава човекът се е приземил според правилата - на резервното летище - и макар и уволнен, сега е жив, именно заради професионализма си, принципите на професията си и здравия си разсъдък. Сега роднините на загиналите пилоти да поискат справедливост и съд, ако и този път се докаже, че им е било еднолично разпоредено какво да правят, противно на правила и принципи. Какво е искал да демонстрира този поляк?! Да демонстрираш повече от това, на което си способен, понякога е само глупаво, понякога - престъпление. Зависи дали само собствения си живот рискуваш. Ей така някои си "управляват" и държавите. Случаят е изключително символичен и показателен.

Бог да прости, загиналите! Самопади произвеждат и в Сиатъл, не само в Самара. Да си бяха купили от там.

СЪПРИЧАСТЕН СЪМ КЪМ ЗАГУБАТА НА ПОЛША.ТОВА Е ВЕЛИК НАРОД СТРАДАЛ НЕ ПО МАЛКО ОТ БЪЛГАРИТЕ.ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ НАЦИОНАЛИСТИ И СПЛОТЕНИ .

За пореден път и с малкото коментари към тази страница показваме колко сме прости ама много прости. Като няма какво умно да кажете подобре замълчете

На 12.04. се отбелязва Международния ден на космонавтиката и авиацията, а сега по-една нещастна случайност ще е ден на траур за загинали именно при въздушна катастрофа. Бог да прости загиналите хора. А тези, които си правят шеги с такова нещастие да внимават, защото никой не знае какво му предстои да се случи и иронията при такава трагедия не е уместна.

Това не е случайност. Това е добре планирана акция по ликвидиране на нищтожни американските подлизурковци. Браво на Русите, само така!

Самолета е само на 20 години. За самолет това е почти нов. Правен му е основен ремонт миналата година и след това е летял многократно. Какво искат от самолета?

На снимката горе, Путин казва: Не се тревожи заради разбития самолет, имаме много, ще ви дадем друг.

Чудя се какво ли толкова са направили на Пешо поляците, че толкова се радва на това, което се случи... Да изпитваш удоволствие от смъртта на толкова хора, леле как се казваше това а...?!

Глупчо, аз не мразя поляците. А тяхното тъпо правителство, което може да ни докара трета световна. Вече бивше правителство. Както виждаш, Господ си знае работата!

За мъртвите или добро или нищо, но какво толкова е направил Качински за полския народ? Наложил е вето върху закона за здравната реформа, но той и Гоце се готви да го направи. Като цяло държавата затъва в дългове и пропада по- бързо от президентския самолет благодарение на него, на брат му и на Лех Валенса. Когато премине нормалното човешко състрадание, поляците няма да си спомнят с добро за братята Качински.

Буллшит! Нали уж било пилотска грешка? А разбира се най-вероятно не е никое от двете. Много "случайности" напоследък - това, превратът в Киргизстан, все неудобни на Русия в последно време (Полша заради противоракетния щит, разбира се, който "случайно" също този месец трябваше да бъде разгърнат).

мини през аптеката и си купи спирометър - ако не знаеш това е удед дето мери колко силно духаш...))))

не сравняваите нашите залоясани бинбашии с изклучително скромня, с неазависими вазгледи полски .президент,когото оплаква целя народ.за разлика от нашя ибрикчя,които,ненавизда целя народ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Журналистите в полските медии неведнъж съобщаваха, че президентът Качински е обичал да се намесва в действията на командирите в своя самолет. Така един от пилотите бе дори уволнен и едва не попадна в затвора, след като от съображения за сигурност отказа да изпълни нареждане на своя президент."

Браво на всички изказали се до момента. Браво и на dir.bg Бях решил да ви се обидя, но сега оставам ваш фен!

Толкова ми е мъчно за братския полски народ заради сполетялото го нещастие , че бих искал да се разменим и ние да понесем тяхната безмерна скръб!

Евала на руснаците! Така се прави с глупави американски подлизурковци. Това чака всеки, който обича лизането на дебел американски задник. С богом полски педалчета-седесарчета, Дано да ви е бил от полза урока!

А ти като го лижеш на Руснаците?

Предлагам следващия път Гоце да като ходи до Москва, да не ползва самолет, а да отиде там пеш ! Така хем ще спести пари на българския данъкоплатец, хем може и някоя 15 - годишна дива коза да срещне ... Само да не си забрави пушката за 50000 лв, щото ако срещне някой див глиган, ще стане мале - мале !

На България и трябва един самолет с 240 места и полски късмет.