Обвиняват екипажа на самолета на Качински

Екипажът на самолета на полския президент няколко пъти не е изпълнил указанията на диспечера на летище „Смоленск”, заяви първият заместник-началник на главния щаб на руските ВВС генерал-лейтенант Александър Алешин, цитиран от Интерфакс.

Обратно в новината

Коментари - Обвиняват екипажа на самолета на Качински | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разследването на катастрофи е занаят за малцина. Трябва да си пилот, авиоинженер, диспечeр и пр. тясно свързано с индустрията за да можеш да започнеш курса.Учи се 5 години . Работи се изключително бавно и методично. Едно раследване може да отнеме години. Всеки няколко месеца се издава междинен доклад за напредъка. Обемът може да е хиляди страници. Всяка държава си има орган, който разследва всеки инцидент, колкото и малък да е. Всеки ден има катастрофи, www.avherald.com за любителите. Да се обвинява руския самолет е глупаво,ТУ-154 е едно от най -добрите постижения на руснаците. А любителите на конспирациите могат да бъдат спокойни хората разследващи катастрофата са на светлинни години напред по познания и ако има саботаж , няма как да остане скрит. По мое скромно мнение такъв няма. Полша е силна славянска държавa и вярвам, че ще намери сили да преодолее загубата. Бог да прости загиналите!

пред смарта не бадете лоши. покои за починалите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Господ да прости Президента и другите загинали поляци!Всичко това е толкова нелепо и същевременно в него има толкова много символика,която и поляци и руснаци трябва да разчетат!Много е прав бившият президент Квашневски,който казва,че Катин е злокобно място и сега!!!

Господи прости им !И на неграмотниците пишещи тук!!!Каква мъка,каква загуба!!!

чета някои комантари и ме е срам! от 15 години зивея в полша! знам, напано си прав. пилотите са професиооналисти. преди 2 години в сащя този самолет, сащя пилот отказа на леч кацзънски да се презими. сега сащо преполагам не би го слушал. а, пешо! тапя полски народ ти праща поздрави! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Я се връщай незабавно обратно в България! Предател такъв!

той тоз дето отказал май май са го поуволнили , че и панделата му се разминала на косъм....аде без номера от Висла на Пани Валевскеа...няма вече Наполеоновци))))

същия този пилот,който преди две години отказал да изпълни това нареждане е бил уволнен.ТИ СМЯТАШ ЛИ ,ЧЕ ТЕЗИ ПИЛОТИ НЕ ЗНАЯТ ТОВА?ти на тяхно место какво ще направиш??БОГ да ги прости......

Това е дело на КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ПРЕСТЪПНИК ПУТИН. Негово дело (и на руските тайни служби естествено) са и останалите атентати в Русия. Този човек, като всички останали каратисти и подобни е психично болен (може би от ударите по главата или по рождение). Да не забравяме, че и нашата милиция се опитва да подражава на тях.

Абе глупако, жалко, че Путин няма да дойте тука да оправи и тебе, смотаняк.

ми тй и паркетняи пожарникар генерал део наглеждал салона за карате в Симеоново школата и тй е кратис бе сульо.!

Прекалено много важни личности на едно място, за да бъде изпуснат шанса. Това си е "Ела вълчо, изяж ме"... Така е, който се подлъгва да вярва на руснаци.

Жестоко!

Има много истина в това, което казваш. Жалко, разбира се, за хората и техните семейства.

жалко за персонала, пилоти, стюардеси и др. невинни хора, станали жертва на политико-идеологически амбиции на властимащи паразити и олигофрени. Най вероятно инструкциите от диспечерите е възприето от Качински като опит за саботаж на пропагандната му акция , от страна на Кремъл. Ето за това фашистките олигофрени не трябва да получават власта, зщото винаги са опасни за невинни хора.

Хайде сега отворете документите на ИКАО и вижте,на колко захода има право капитана в сложни МТО условия преди да отиде на запасно летище???!!!

Е! Кажи де! Това са толкова специализирани неща, че ги знаят много малко хора.

Правилата в случая нямат значение - след като главнокомандващия издава заповедите пряко.

Сигурно ще стане ясно каква е причината за трагедията. Но каквато и да е, тук има Божия ръка. Някой трябваше да каже на поляци и руснаци да зарият тристагодишната томахавката на омразата. И ако след това събитие не настъпи помирение между тях, никога няма да настъпи. Мир на праха на загиналите!

Наистина си пълен идиот. Иди в Батак или Сребреница, щом си такъв миротворец и агитирай протурски и просръбски.

Сигурно си прав, че съм идиот, щом като си губя времето да отговарям на индивид като теб, но ще го направя. Не заради теб, ти си неспасяем, а заради останалите. Точно така - и в Батак и в Сребреница трябва да се агитира за помирение. В Батак няма да заобичат турците, нито в Сребреница сърбите, ама прошка трябва да има. Иначе светът, загледан в миналите обиди и прегрешения ще се сцепи от омраза.

бе то и в Русия има бая места дето може да се иде ма2 а....ков ми се праиш на щляхта неощипана ???

..........тук има Божия ръка.............. Правилно, Господ наказа тъпите поляците.

Турското робство също ли беше Божия ръка? Срам ми e за теб!

Помирение да настъпи хуаво, ама защо на руския президент не вземе да падне самолета, защо само на полския да пада ????

Не намеквам нищо...Спомням си преди години, когато съветски изтребител свали южнокорейски боинг в Далечния изток, първите съобщения на ТАСС бяха за "грешка на пилота".

навътре в територията на СССР, спомняш ли си? Отговорът е: шпионираше. Какво точно? Ами военните бази на СССР. Което означава, че е трябвало да бъде свален. Още повече, че екипът на самолета не се беше подчинил на нареждането на прихващачите да се приземи. Хайде, спри с манипулациите за бебета! В нета пише всичко и лъжите не минават - децата по-добре се ориентират за истината и очевидно са по-умни от теб.

Няма да ти отговоря логично, защото с араби и червенократунести не споря! ТАСС, другарю, с дни лъжеше, както с дни лъжеха за причините за взрива на "Курск"!

Всяко пътуване има риск. Никога небива да се надценява един пилот и да бъде самонадеян. Затова са консултантите и експертите! За да бъдат слушани и да им се изпълняват препоръките! Грешката си е на пилота. Предложено му е да се приземи в Москва или Минск, но непослушанието води за ръка страданието!!!

Пилотите са професионалисти и не се поддават на натиск! Причината е друга!

Да бе на някои все им се привиждат призраци. Молко преди трагедията ИЛ 76 с екип,който е трябвало да осигурава охраната се е отказал след два неуспешни захода за кацане. Екипажа на въпросния ИЛ76 е познавал летището и въпреки това се е завърнал във Внуково. Президентският самолет е направил 3 неуспешни опита ,а на четръртия се е случила трагедията.

КГБ не спи! Русия няма да позволи някакви си Поляци, Румънци, Българи и др. подобни да мътят водата на голямата сибирска мечка.

Причина е, че такива хлебарки като теб са управлявали самолета.

В катастрофата на Ту-154 под Смоленск е загинало цялото веонно командване на Полша: началникът на Генаралния шаб - Франтишек Гонгор, главнокомандващият на сухопътните войски - Тадуш Бук, главнокомандващият на ВМФ - Анджей Карвета, главнокомандващият на специалните части - Влодзимеж Потасинский, началникът на оперативното командване на полската армия - Бронислав Квятковский и главнокомандващият на ВВС - Анджей Бласик.

а всички те са били руски възпитаници, или по-точно съветски. мисля, че това прави теорията за "конспирация" малко неуместна. ама това си е само мое мнение

имало е натиск върху пилота,на всяка цена да кацне. Не са му дали да лети към Минск, за да не се провали шумната антикомунистическа пропагандна акция. Накрая се намесила и гадната сталинистка комунистическа мъгла. Колкото и да се мъча ,нещо хич не ми е жал за тия полски циркаджии. Защо този президент толкова усърдно изпълняваше сценария на гьобелс? И толкова яко се престара. Полша е дала 6 милиона жертви, има толкова избити мирни и невини жертви във войната, жени и деца. И в дрезден и в хирошима , със стотици хиляди жертви. Кому е нужен цирка да се оплакват точно тия 10 000 хиляди военопленици? Да се търси на всяка цена вина в СССР и Русия.

Я иди се заври в Дирник.ру и ближи на воля каквото ти е вкусно на руските си другарчета...

Я иди се заври в Дирник.ру и ближи на воля каквото ти е вкусно на руските си другарчета...

Млъкни глупава хлебарка!

Естествено, че ще обвинят...екипажа, я! Няма да обвинят министрите, крадливите полско-славянски чиновници и руснаците, произвеждащи летящите ковчези! И по стара добра традиция, вината и съкрашенията започват и завършват...само с чистачката!

Жено! Ами екипажа управлява самолета. Не знам дали знаеш това.

леля пена много ги разбира руските кофчези. ту 154 е един от най сигурните самолети по дани на икао

Бог да ги прости.

абсолиътно си прав...бате... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как ще се изложат пред президента и пред началник генералния щаб? Но някъде в решението сигурно има и полска параноя, че руснаците не им мислят доброто.

Бог да прости всички загинали и да даде сили на близките им,както и на Полския народ да понесат загубата!Вечна им памет!

Полските пилоти от гордост си убиха президента !

Имаш ли акъл бе говедо? Какъв човек може да напише такова нещо? Господ ли си да знаеш точно какво се е случило?

Ами ако Evgeni е прав?

просто добресъвестно са изпълнили президенцаката заповед да кацнат. пилотите са хора като нас. не са самоубиици. за съжалените всичко свърши фатално. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.