Полският президент загина в самолетна катастрофа

Самолетът на полския президент Лех Качински се е разбил при приближаване към летището на западния руски град Смоленск, предаде Ройтерс, като се позова на полски официален представител на аерогарата.

Обратно в новината

Коментари - Полският президент загина в самолетна катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко за хората и семействата им.

За тези които все още мислят за великата конспирация едва ли не, нека прочетат това. Дано не си помислите пак, че като е на руски е пак нещо подозрително. Към 15 часа вече си казах мнението, което съвпада с написаното. http://www.ntv.ru/novosti/190443/

Не е само една държавата заинтересована от подобряване на отношенията между Полша и Русия. Да не говорим за вътрешните врагове и в Полша и в Русия на това подобрение. Но за какво подобрение на отношенията става въпрос преди всичко?!?! Нищо толкова генерално, че да оправдава такъв акт, имайки предвид и наближаващите президентски избори в Полша.

Съболезнования към близките на загиналите!! Г-н Yes,чета и дори търся вашите коментари по темите.Те са смислени,балансирани и интелигентни,без обиди.Браво!

Благодаря за добрите думи, но по доста въпроси има по-добре информирани и компетентни от мен. А за загиналите , поклон пред паметта им. Противопоставянето е носило само беди на хората. А в случая, поне засега не се тръгва по този път. И дано тази история, плод на ред натрупани грешки доведе до едни по-човешки отношения между два съседа.

Боже, колко глупост има по света. Какви са тези конспирации? Не можете ли да приемете,че това е една трагична катастрофа. Имайте в предвид, че пилотите на правителствените самолети са със самочувствието на най-добрите. Освен това те работят под постоянен стрес. Трябва на всяка цена да изпълнят поставената им задача, защото програмата на VIP-a на борда е изчислена до минути. Предполагам и сега е било така. Лоши МТО условия, но ако кацнат на 200 клм цялата организация се проваля. Командира се е надценил, не е спазил инструкциите и правилата за кацане при видимост под минимума на летището.

НЕВЕРОЯТТНО НО ФАКТ;КОЙ БЕШЕ КАЧИНСКИ ? НА ЧИЯ КАУЗА НОСВЕТИ СЕБЕ СИ? ОТКАЗА ДА ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ ПРЕДИ СЕДМИЦА!!! ... ЖИВЯ ЛИ КАТО СЛАВЯНИН?.... И КЪДЕ ГО НАМЕРИ СМЪРТТА? И НИЕ ЛИ ТАКА ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ?.... ЕДВА ЛИ!

Четвърти заход.... предните три неуспешни...гъста мъгла... затворени летища.... отказ на командира да кацне на летища с добро МТО - Москва и Минск... загуба на височина - на къкъв ли натиск е бил подложен командира от инат с дървена глава, русофобията на когото счупи главата.....политическото решение не управлява безаварийно самолет - има и физични закон , които не прощават и на най-големия демократ.....

дали ще повлияе на еврото тази трагедия

А не сте ли се замислили, че има нмеса свисше, че руснаците трябва да поеме вината за клането в Катин както и да се извинят и че не е правилно двата народа да се помирят преди това да е станало.

Защо тогава Господ не уби Путин, ами Качински? Май Господ се е объркал? Или ти си се объркал нещо?

А не сте ли се замислили, че има нмеса свисше, че руснаците трябва да поеме вината за клането в Катин и че не е правилно двата народа да се помирят преди това да е станало.

намесата вече дойде май... ...

Поредната трагедия за изстрадалия полски народ. Относно клането в Катин, на този адрес http://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre може да се види заповедта за разстрела на полските военнопленници, предложена от Берия, одобрена от Политбюро и подписана от Сталин на 05. 03. 1940 г. Наскоро беше излъчен и филма "Катин" на полския режисьор Анджей Вайда. И стига повече спекулации по случая. Достатъчно дълго бяхме обект на манипулация и заблуда от страна на комунистическата пропаганда.

ти на тая заповед май си бабувал кат те гледам...смешник чети Пешо танка ...

1. в този "документ" се садаря само описание на проблема но не и предложение за избиване 2. "документа" е очевидно фалшификат защото щампана с герба на усср които е използван е гласуван, одобрен и използван след 1978 година, което е доста далеч от 19ч0 година :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"През 2008 г., когато Москва и Тбилиси за кратко водиха война за Южна Осетия, полският президент замина за Тбилиси, за да подкрепи грузинския си колега Михаил Саакашвили в неговата битка с "новия империализъм" на Кремъл." И това ли е манипулация от страна на комунистите,безумник.

де то късмет за гоцето и гея и всички мръсни комуняги довели държавата до фалит.

моите суболезнованя((( *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не прибързвайте с генералните изводи. В случая най-вероятно се касае за злощастна верига от събития вкл. лошо време, пилотска грешка и може би тех. неизправност. Ако пък инцидентът е предизвикан умишлено, тогава трябва да си припомним крилатия лат. правен постулат (за който се спомена в един коментар): Кой има интерес? И се въздържайте от първосигнални реакции и заключения.

Не прибързвайте с генералните изводи. В случая най-вероятно се касае за злощастна верига от събития вкл. лошо време, пилотска грешка и може би тех. неизправност. Ако пък инцидентът е предизвикан умишлено, тогава трябва да си припомним крилатия лат. правен постулат (за който се спомена в един коментар): Кой има интерес? И се въздържайте от първосигнални реакции и заключения.

Много тъпи комунистически мозъци в тази държава!Проклети да сте!

Това трябваше да стане с друг самолет на друг ченгеджийски подобен авиоотряд тук и на никой тук нямаше да му е мъчно...

ъгласен съм с теб mmm...И на многооо хора нямаше да им е мъчно ако беше станало това с някои които си го заслужават/разбирате ме надявам се/Защопто за тях закони няма,присъди хяма,както казват за милиони няма закони,за кокошка няма прошка.Поне да бяха си го получили свишеее

Жалко, че освен полски демократи са загинали и много хора.

Мир на праха им!

глейте сиа аз кат ни моа да плувам ни влизам във вудата тоз кат не мое да кача в мъгла за чий е тръгнал да го прави ???? то еще полска не сгинела се изтри вече...

сега сте почнат приказки какув скапан бил самолета. напротив ту-15чм е много добра машинаи полската е изключително добре поддуряна.но човешките грешки, са ...грешки... между другото и президент гоце все още се вози на сущя ту 15ч м, които полуненормални и напулно неграмотни юрналисти нерокоха "куцото ту" мир на праха на всички! полша е една изключително позитивна, силна и прятелска страна! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

моите съболезнования към роднините на загиналите, но представете си какво би станало, ако в самолета бяха българските политици. край на далаверите.

моите съболезнования към роднините на загиналите, но представете си какво би станало, ако в самолета бяха българските политици. край на далаверите.

Очевидно много от комениращите биха могли да пишат евтини криминалета, ако не бяха толкова зле с правописа. Все пак съм удивен от дебилността им да си показват глупостта в такъв момент. Бог да прости загиналите!

Аман от жалки малоумници нямат срама дори пред смърта на хората и си чешат миризливите езици срама нямате ли бе лайнари .Бог да ги прости загиналите .

Това със самолетите го преживях. Колегата загина вместо мене. Смъртта диша във врата ми още по-силно, след като не успяха да ме "импичнат". Мир на прахът му! Господ да пази България.

майсторско изпълнение. лицемерно предлагат кацане в Минск. но след като три пъти пилотът подминава пистата (поради зададената му от кулата височина), е "свалят" само с 50 метра. това е напълно достатъчно в мъглата

височина бе трътляк...предния Ил76 като му забранили си кацнал другаде на тоя като не сам огли да му забранят щото бил много "печен" като тебе виж кво става

Не вярвам да е умишлено, но действително ми напомня на падането на самолета на Станке Димитров над Брянск през 1944 г., организирано от Сталин, за да не се върне в България преди Георги Димитров.

Сега разбрахте ли що чичо ви Ким Чен Ир пътува с влак?????

Това със самолетите го преживях. Колегата загина вместо мене. Смъртта диша във врата ми още по-силно, след като не успяха да ме "импичнат". Мир на прахът му! Господ да пази България.

Прав е форумецът "Туполев" - поляците трябва да си вземат българи пилоти. Днешната катастрофа не е резултат на конспирация, а просто трагична случайност. Обратните твърдения са спекулации на паразити.

Американците стоят зад катастрофат с цел жсички да обвинят Росия.Правили са го и преди с Перу,Гуатемала...далаг им е списъка

Най-вероятно това е организирано от руснаците - масови убийства напълно в "стила" на руснаците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

пробитте потури и мазната чалма и не се обаждай неподготвне???

Докажи го бе, цървул

Това е за назидание на държавниците извън Г-8. Да се знае, на който ми минат идеи да проявява национален характер, се случват случки. Или казано по нашенски - преклонена главица, остра сабя не я сече.

бог да прости всички жертви!голямо нестастие!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не съм специалист, но специално за Ту154 съм чел, че е един от най-сигурните самолети. Всички катастрофи с него са станали най-вече от пилотски грешки. Като гледам и тук най-вероятно е било така.

Срамувам се да чета повечето коментари!!! Отива си половината правителство на Европейска държава, а повечето драскачи тук не спират да бълват глупости и неуважение! Докато не се научим на уважение към чуждото нещастие, няма да ни се случва нищо хубаво! Спрете с неграмотните си изцепки и ако няма какво да кажете... просто не казвайте нищо. Жалко за всички загинали!

ама много ли е Европейска а брях брпях тва главно "Е" токат немско илди френско бе може и австрийско и руско де ...сещай се що ))))

Може би това ще сполети всички лъжци по въпроса за Катин. Печално е, но Бог Има! Все пак духовете на 40 милиона жертви на ВСВ витаят из Вселената. Жалко е, че истината отдавна е известна на поляците, но те пак тръгнаха да търсят под вола теле. Свещената истина е по- важна от краткосрочни политически и дипломатически сметки и договорки. До това води търговията с трупове и духове: Сега има още една мистерия за разгадаване. Кой свали самолета? Още 70 години експертизи, извинения, секретни документи. Колко мъка има по света!?

Много Ви благодаря затова, че написахте тези пояснения, свързани със случая, в концентриран вид. За съжаление някои от участниците в този форум нямат навика да четат историята, а това ги прави лесна плячка на съвремените "идеолози".

Да се научат да летят с обикновени самолети и екипажи, за които правлата важат.

Бог да ги прости!Много ме е страх от самолети,когато се издигат или спускат,мисля си,че това е краят.Аз съм морско чедо и си спомням,че моите роднини и съседи,които пътуваха с корабите са живи и здрави,видяха света и донесоха много пари за семействата си...

А екипажа на "Ванеса", а пленените моряци в Сомалия, а?

Да,и морето крие огромни рискове,но все си мисля,че въздушния транспорт е по-опасен.И като,че ли по-често се случва най-лошото там...

Цяла Русия е една голяма мъгла. Бог да прости загиналите.

Пак Костов е виновен!

НЕ! ВИНОВЕН Е СТАНИШЕВ!!!:)

Abe vie dobre li ste bre!!! Boiko Borisov i Carot sa vinovni, kakto i na Diankov badeshtite vnuci i 3 pokolenia predi diado mu! :)

странна катастрофа в странна дурява *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

RIP Не е истина колко сме простир не искам да повярвам но голяма част от коментарите го потвъждават.

За да падне ТУ-154, е необходима сериозна пилотска грешка! ТУ-154 не пада току-така като боингите... Това е самолет който може да лети и каца дори и половината му системи да са извън строя...

Грешка друг път: "Още преди две години премиерът на Полша Доналд Туск беше заявил, че Ту-154, с който лети президентът, не отговаря на нормите за сигурност, припомни днес агенция Росбалт. На 30 ноември 2008 г. самолетът е имал проблеми по време на пътуване на Лех Качински в Азия. При връщането на президента, вероятно, ще вземем решение за ускорена процедура по закупуването на нов самолет", каза тогава Туск. По неговите думи е трябвало да бъде закупен максимално сигурен самолет, но машината така и не е била подменена."

а в Катинската гора не са убити полски официре от руски агенти, а полски патриоти офицери от руски офицери на КГБ и членове на КПСС. Това е най- голямото масово престъпление на Русия което не може да се сравни по подлост и жестокост с нищо друго, даже с германстите лагери. Филмът Катин трябва да е в учебната програма на руските училища , гимназиален курс. Руснаците трябва да се извинят на света за това клане. Покой на душите на загиналите при катастрофата.

а в Катинската гора не са убити полски официре от руски агенти, а полски патриоти офицери от руски офицери на КГБ и членове на КПСС. Това е най- голямото масово престъпление на Русия което не може да се сравни по подлост и жестокост с нищо друго, даже с германстите лагери. Филмът Катин трябва да е в учебната програма на руските училища , гимназиален курс. Руснаците трябва да се извинят на света за това клане. Покой на душите на загиналите при катастрофата.

смешник те и тея в самолета мислеха като теб ама той отгоре гледа и си знае работата...