Единият осъден за ”Бакаджика” избягал, другият е мъртъв

Днес се навършват 6 г. от катастрофата в местността "Бакаджика" край Ямбол, при която загинаха 18 души. Единият от осъдените обаче е избягал, а другият е мъртъв

Обратно в новината

Коментари - Единият осъден за ”Бакаджика” избягал, другият е мъртъв | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно е, че собственикът е виновен. Щом даже е и избягал. Вероятно е карал шофьорите да работят с неизправни автобуси под страх от уволнение. И съвестният човечец, който е бил шофьор, е починал от притеснение и инсулт в затвора. А истинският виновник си е по топлите плажове. ЗА жертвите да не говорим.

шофьорите са изнудвани от собствениците и са готови на всичко за да вземат някой лев да има какво да ядат

Осъден и избягал! Вече писах под друг материал,с извинение че се повтарям.Блатер за ничия смърт не е виновен и още не е съден и осъден,обаче му е забранено да напуска Швейцария!Нали искаме като другите в Европа да сме.

Бог да го прости човека.Дано не се е нарушил спокойният сън на тези,които го осъдиха.

Докато не излезем всички заедно на МИРЕН протест с искания за работеща съдебна система, която да защитава правата на българския гражданин, а не на престъпниците и политиците, нищо няма да се промени. Не да викаме оставка, оставка. Този филм го гледаме вече доста години. Който и да е власт от тези продажници, българския народ винаги ще е губещ. 3 месеца без реални резултати пак ВСИЧКИ на протест и така докато не се освободим!

Ако е мирен,протестът няма да доведе до нищо.Магистратите са дебекокожи хора.

Ако народът излиза през 3 месеца и съдебната система продължава да е неефективна ще се набием на очи на целия свят. Ако ние не покажем, че го искаме няма как да стане!

И аз мисля, че вече е късно за мирен протест! Властта трябва да бъде принудена да трепери от страх.

Невинните- до един избити, виновника- на курорт доживот в топлите страни!! ОСТАВКА на всички моруци по върховете на тая скапана държава

И защо сервиза си работи ей така, нали те са си сложили подписа и печата на документите.... ето затова нищо не върви в скапаната ни държава, защото няма отговорност и всички институции и управляващи ги устройва варианта за колективната безотговорност.... безобразия до дупка, а шофьо си е отишъл, защото явно човек асе е почувствал виновен, а може би е най-малко виновен от всички други за инцидента.... безобразна държава с безобразно управление. И ще ми плямпа премиера Борисов, че всичко ни било тип-топ.... малоумник си БОКО-Тикво и това си е!

Е нали едни гривни за проследяване се купуваха от министерството на прасъдието по 3000лв всяка.

Жал ми е за шофьора

Автомобилна администрация е една клака пълна с катажии и калинки

От всички виновни наказание получава най-малко виновният, а всички останали или минаха метъра, или забегнаха. Браво на правосъдната ни система - на сиромаха ще свали дрехите, а на тънещите в богатство само ще ги поизтърси за такса спокойствие.

Какво е това правосъдие-осъден да успее да избяга?

Щяха да приемат закон, за да не могат да бягат. А на въпроса -правосъдие заслужаващо презрение.

Ама кой е луд да стои и да чака да го затворят за 10 години в затвора. Просто тръгваш към Турция ,Гърция, Сърбия с 10 лв в джоба и от там целият свят е твой Да живее българската правосъдна система-най хуманната в света.

Две седмици преди катастрофата автобусът-убиец минава технически преглед в сервиз в град Елхово и в протоколите пише изправен. Експертизите после доказват, че това не е така и от месеци ръчната и крачната спирачки не работят. Сервизът, допуснал този автобус да превозва хора, не понася никаква отговорност, собствениците му не са привлечени като обвиняеми. А към днешна дата има валидно разрешително, издадено от Автомобилна администрация. Когато някои Ви каже че Р България е правова държава гледаите да не сте в право положение

шофьорът бил помолен вечерта да замести на следващата сутрин някого. Потеглил на път на доверие,не предположил, че автобусът е неизправен. И аз очаквах да потърсят отговорност от тези, които са направили техническия преглед. Не знам как спят сега спокойно! Жалко за шофьора...

В България няма справедливост.

в Автомобилна администрация няма наказани, тоест и до днешен папат заплати и рушвети от всички застрахователите-Мутри си искат своята печалба от смърта на хората, а държава им гарантира това право съдията бутнал беднягата в затвора но пък съдействал на небеден беглец-съучастник в убийство, раздава "правосъдие" и до днес... а милиционерите били взели всички необходими мерки... !? отвсякъде воня, отвсякъде смрад, навсякъде боклук до боклук и всички роднини.

Нещо не е както трябва в тази статия! Какви граждански дела, какви 5 лева!? Във всяко наказателно дело (НОХД), пострадалият може да се конституира, напълно безплатно като граждански ищец и частен тъжител и Чл. 80 - 84 от НПК и да предяви иск.

Естествено, че е зад граница, защо ли не сме изненадани и пак бедняка го е отнесъл отишъл да работи за мизерна заплата на чорбаджия, а за жертвите няма справедливост лека им пръст

Делото "Бакаджика", делото "Алабин", делото "Соло", делото "Стоян Балтов", делото... Делото "Батко и братко", делото "Галеви", делото "Трактора", делото "Брендо", делото ... И за врабчетата вече е ясно, че правосъдието в БГ е тясно профилирано: за простолюдието и за "елита"! Само не ми е ясно, защо още му викат "правосъдна система", а не го регистрират направо по търговския закон - така поне ще е по-справедливо и дори най-големия наивник и оптимист в тази държавица ще е наясно, че ако няма пари, не му се полага ПРАВОсъдие!

Наистина,соцът беше ужасен строй.Тогава собственикът беше държавата,т.е народът,сервизите работеха съвестно,а за престъпленията се лежеше ефективно. Ужас,наистина.

аре бе, как се крадете от заводите само, не е истина. Каквото можеше се изнасяше за часмаг. Такива крадци, далавераджии и прочее не сме станали от 25 години. Прочети какво казват западни хора за българите, че и дори наши собствени поети, а след това реви, че демокрацията ти е виновна.

кого да крада,от моето ли:)) Взимал съм си това което ми трябва.....общонародна собственост....те и каките бяха общи:)

Всеки ден все повече ми осъзнавам в каква кочина живеем и най-лошото е, че нещата по добре няма да станат, даже напротив... А относно описания по-горе случай как ги виждам аз нещата... Собственика на автобуса е платил на сервиза за да ми не автобуса фиктивно преглед. Шофьора явно принуден да избира измежду два варианта - дали стои без работа или да си мълчи и да кара хора с повредения рейс е избрал втория. И накрая виновен или не даже платил с живота си. Роднините на близките няма да получат правосъдие понеже главния виновен духнал зад граница. Даже и пари няма да вземат щото пък ги рекетират да плащат на разни посредници. Споменах ли вече, че булгаристан е ебати кочината.....?

Обир посред бял ден, при това законен. Съжалявам за загиналите, яд ме е, че собственикът на автобуса убил не 1, а 18 души е на свобода.

Собственика е убил 19 човека.

В Б-я съдебните такси и разноски са много скъпи. не е по джоба на простосмъртните. Доколкото знам не е така в други държави, например Англия.

Днес се навършват 6 г. от катастрофата в местността "Бакаджика" край Ямбол, при която загинаха 18 души. Мисля , че 19-тата жертва на "катастрофиралото" ни общество се явява и самият шофьор.