Българин загинал при верижна катастрофа в Гърция (обновена)

Петима души са загинали, сред които българин, а 30 са ранени при верижна катастрофа в Северна Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Българин загинал при верижна катастрофа в Гърция (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

румънските тирове и турските са като камикадзета на пътя и са доста нагли и самонадеяни шофьори

Ти пък си много красив... Такова заключение може да даде само човек, който не излиза на път, а само си седи пред PC-то и чете новини и коментари.

толкова е елементарно да се променят закони, знаци, и тн по тия пътища, и да се намалят тези трагедии... защо така безотговорно се гледа на тия неща... не е кои знае какво, няма да пращат космическа совалка да обикаля вселената... решението е елементарно.

Колега, ти май не си карал в Гърция? Там където имат ремонт, обезопасяването е перфектно - 100 пъти по-добро от това в България! Започват знаци и светлини от половин километър през 5 метра.

Не бих казал, че обезопасяването е перфектно...

KaiRen

Закони има. Няма кой да ги прилага и спазва.

Дираджий оправете си статията тир с румънска регистрация и румънски водач е предизвикал катастрофата този път ние сме невинни.

Този сайт е антиБългарски, ако не си забелязал...

Да не ставам банален, но за този император Дираджий не съм чувал ...

се превозват с ТИР-ове от Гърция, камионите летят по Е-79, изпреварват в населените места, където е забранено, КАТ спи. Кой знае още колко трагедии ни чакат.

Дир.-аджии, пише се: Румънски Шофьор, управлявал ТИР с българска регистрация... Не искам да ви наричам тъпи, но съм на ръба

Регистрацията в България излиза по-евтино, така че е възможно.

Тираджийте карат като луди. Миналия месец НА ПАРКИНГА на Макдоналдс на магистралата до Сливен един чужденец така мина, че ни остърга цялата лява страна на колата и отнесе огледалато и съответно избяга. Добре поне, че не отнесе и някой друг ...

Ако си се паркирал като пумънец е нормално да ти остържат колата. Чий си го дирил при тировете?

Нормално при такова меле да има в моргата -но в БГ от една кола 3 в моргата ??

Ударът по СОМАТ беше нанесен от др Рейгън по молба на Турция. На ТР от САЩ бяха подарени 700 нови камиона и след това още 500.Така започна залезът на СОМАТ.На всички америк магистрали от край до край в дясния край има около 30 инча -75 см набраздена част в асфалта. Когато шофер се унесе от дрямка или еднообразие и започне да напуска линията на платното без да иска стъпва на набраздената част и автомобила започва да тресе и вибрира ужасно. Ако си жив няма как да не се събудиш. Това е нещо, което не е никак скъпо. Не знам защо не се пприлага в Европа.

Член1

"Това е нещо, което не е никак скъпо. Не знам защо не се пприлага в Европа." В Германия и Австрия магистралите са така.

И в ОАЕ е така.

В Швеция също има набразден участък на банкета.

Ама Сомат, основно превозваха яко Каптагон (синтетичен наркотик) и стоки с двойна употреба на съмнителни режими в близкия изток! А дали другаря Рейгън е виновен, мисля, че е безмислено да спорим - българите може да си сринем всичко добро, без чужда помощ...

Трябва и собствениците на транспортни фирми да отнасят солени глоби, претоварват шофьорите, следва заспиване, особено по магистрала еднообразния път действа по-силно от приспивателно, трябва задължително да има повече спирки, почивки , ободрявания и т.н. Днес всеки гледа максималната печалба, ето докъде води - взривове, катастрофи и т.н. , политиците си гледат само в джоба, полицаите също, държавата без народ остана, бах ти и демокрацията, бах ти и европеизацията. Нещо има сбъркано в системата.

Транзитните товари трябва да сапо ж.п. Камионите да возят до 10 тона. Европа не е Австралия.

...Промяната,т.н.Европеизация и ...глобализация... ...Когато бях ,млад и мечтаех да пътувам зад граница(не като моряк-защото съм от Варна) а като ТИР-аджия,България имаше най-солидната база на СО"МАТ"...конкурираща всичко от Зап.Европа-Скандинавия до ...Близкия изток,Сев. Африка... ...Камионите с българска регистрация и ...български шофьори,бяха синоним на бързина,точност и безотказност... ....за да се вредиш като такъв,беше почти равностойно да се кандидатираш за Първи български космонавт!.... ...Днес СО"МАТ" го няма... ...Има хиляди знайни и незнайни превозвачи,с пишман шофьори,никакъв контрол и се получава това което се случи в с.Горни лом преди дни... ...Лошото е ,че се пише...."Български камион уби...." ..."Взрив в България...уби..." ..."Разлив на скъсан язовир в България издави..." ...И всичко това,защото БЪЛГАРИЯ Я НЯМА ОТ 25 ГОДИНИ НАСАМ И ПО ТОЧНО....ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ Я НЯМА И ТЕЗИ КОИТО Я ПРЕСТАВЛЯВАТ!!!

В тая връзка:Питат радио Ереван-кога България ще стане добре? Отговора-тя вече беше добре!

Само да уточним, че по последна информация в конкретната катастрофа и шофьора, и камиона са румънски. Не че с това се оправдават простотиите на алчните хиени, но е небходимо да се отбележи, защото напоследък е тенденция де що стане беля да се вменява вина на българин - със и без причина. Това се нарича психологически тормоз и също носи стрес, лош живот и преждевременна смърт.

Освен всичко, нашите тирове са били синоним за преносители на наркотици към запада.

ако има достатъчно разстояние може да се намали чрез преминаване на по ниски предавки и да се опита да излезе от пътя и дори да се спре!З нам ,че на практика е сложно и опасно,но шофьора се предполага ,че е професионалист още повече полицията го предупредила да намали скоростта значи е имало някакво разстояние!?вероятно има некоректност в отразяване на ситуацията - липсата на пълен контрол и каквато и да е смислена реакция най често имаме при инфаркт,инсулт,заспиване и по рядко при неизправнос

Най- фрапантното е, че се опита да избяга! С ТИР! Вероятно е било голямо мачкане на все и вся по пътя- гадина! Как ги носи земята такива?! Съболезнования на почернените семейства- поклон!

Има нещо тотално сбъркано в системата...

УЖАС! 8(