Заловиха шофьора, убил дете в Бургас

Шофьор с БМВ с бясна скорост уби на място 8-годишно момче и избяга. По-късно наглият шофьор бе задържан от полицията.

Обратно в новината

Коментари - Заловиха шофьора, убил дете в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До тук добре. Хванаха извършителя. Блъснал и убил дете. Избягал и го хванали. Да видим как ще го накажат? Аз друго питам - какво ще направят на родителите? Защо това дете е било там само? В асансьорите има табела за забрана за деца без придружител а тук бяхя писали, че е път с 6 ленти и мантиела. Кой го пусна?

Защо умря детето: 1)Защото очевидно е необразовано и инстинкта му за самосъхранение не е сработил. - а защо е необразовано: ами няма как необразовани родители да образоват децата си.И държавните институции нищо не правят в тази насока. 2)Защото шофьора най-вероятно е карал с превишена скорост и предвид годините му почти няма стаж зад волана.А пък,ако си е купил книжката да не говорим.

Какво е търсило цигането на булевард с 6 ленти и мантинела по средата, с разрешена скорост 80км/ч.? Не оправдавам този пичлегар, само за това, че се е опитал да се укрие, а иначе за това, че е утрепал мангала няма никаква вина! Преди седмица и на мен ми се случи същия номер с изкачещо цигане на този булевард. Едвам успях да не го блъсна и имах неблагоразумието да спра и да му тегля един ритник, но не знам от къде изскочиха десетина по-големи цигани. Само аз си знам как избягах. Известно време съжалявах, че не минах през мангала. Нищо чудно същото цигане да е направило същия номер, но вече с фатален край. Така, че за мен момчето не е виновно!

Имаше практика да се хвърлят пред колите преди време. После изкачаха чакащите встрани мангали и почваха да налитат на бой и да изнудват шофера за кинти. Помисли дали точно това не ти се е случило.

....1988-ма,Варна ,ул"Кап.Райчо"..."булеварда на циг.махала...почивен ден...возя на адрес с таксито си двама мургави преставители от живеещите в квартала...яки,здрави ..."патрони"...движа се с не повече от 40км/ч...В един момент с периферното зрение виждам ,че от една наклонена уличка сокак от дясно ми изкача едно цигане ,яхнало нещо като велосипед (без верига и спирачки ...по капли само )...скачам на спирачките и след има няма 4-5 метра колата забива на място ...Но мангалчето набрало инерция , се забива странично някъде около номера на предната броня и се премята на земята...Искочих ,хванах за яката и още преди да му обърша един зад врата ...онова ми ти цигане ,като нададе идин вой ...всичкити линейки и пожарни на града ,ако си бяха пуснали сирените ...щеше да ги заглуши ....Че като ми наскачаха от всякъде едни пияни мангали ,само за секунди бях наобиколен от над 20-30 индианци ...искащи скалпа ми ! Някои дори с бутилки в ръка ,един я чупи на бордюра и налита да ме коли с нея...Добре ,че в колата бяха тези двамата ...преки свидетели в моята невинност...успяха да ме набутат обратно в колата ис мръсна газ ,спукано стъкло ,няколко побитости по боята и голям уплах ...успях да се изнеса ...А бях на 31 с 12-13 проф.опит ! За това ,не се чудя ,че това момче не е посмял да спре,но го обвинявам за това ,че се е опитал да бяга и укрие!

Този с БМВ-то сигурно може да чете и пише. И със сигурност не го храни държавата. Само констатирам

ама някъде писаха ли, че не е циганин шофьорчето ??

доста манипулативно сте го написали бе дир бг... Булеварда е с 6 ленти и мантинела по средата. Разрешената скорост е 80км/ч. Няма никъде нито пешеходна пътека, нито подлез/надлез. ЗАЩОТО Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПРЕСИЧА !!! Езерото е резерват и циганетата ходят да ловят риба НЕЗАКОННО. Човека няма абсолютно никаква вина.

"Човек" е малко силно казано за 21 годишно простаче, което дори не е спряло при инцидента.

lu4ka

Случвало ли ти се е да ти бутат цигане пред колата?

какви са тези глупости "най-драматичен"...всички деца са починали.. едно е като караш със съобразена скорост, не си пиян, редовни документи /и тогава може да се случи нещастие/, но е друго в тези случаи, а тези всички в с BMV -тата са отврат-карат, сякаш са сами на планетата

Основни виновници в случая са родителите на нещастното дете, а след това и свидетелите на това как едно дете на 6 години излиза на 6-лентов изключително натоварен път!!! Жалко за младежа, сега мангалите ще го доят до дупка, нищо чудно нарочно да са пратили детето си там.

"Топката" много отдавна е в ръцете на Законодателя (народното събрание). Да престаната да се правят на ощипани девици. Не може във Франция, ако те снима камера с над 50 км./ч да идват да те арестуват до края на деня в къщи, а в България ако сгазиш бременна жена на пешеходна пътека да получаваш условна присъда ! Това "завоевание" на привнесената в БГ демокрация трябва моментално да се промени. БОЦЕ БОРИСОВ и ГЕРБ, които за втори мандат имат пълната власт в страната да си мръднат натежалите задници и да променят закона за не може съдии и прокурори да гледат в тавана и да казват " ... ми то такъв е закона ..." - да засега такъв е закона.

Да се забранят и отменят всякакви т.нар "курсове" за книжки на учени-недоучени пикльовци да 25 г. поне! Ето до какво довежда ламтежът за такси, пари и претупване.

Заловиха поредното нагло хюмне с БМВ!!!

21 годишен-никакъв стаж зад волана,отсечка с две платна в неговата посока,управлява бмв-я да видим колко може да вдигне "най-бързата" кола на света.обаче друго плиткоумно същество си играе със себеподобни на платното-може би на "руска рулетка" и белята е на лице!извода-съберат ли се повече от двама малоумници на едно място,става лудница.

Ходи си намокри главата със студена вода. Пътя е 6 лентов с мантинела. Ти би ли пресякъл Цариградско ? Или магистралата ?

Жалко че и товарният влак оняден не е спрял да окаже първа помощ на цигането в Абдовица...

Аз лично съм с много смесени чувства - от една страна това е дете и никое дете не трябва да преживява това. От друга страна - какво е правило това дете на път с 6 ленти, където е забранено за пешеходци? Вероятно са ходили да ловят нещо в резервата да ядат.... каквото са търсили, това са намерили. Не знам какви са мотивите на шофьора да избяга, но аз бих избягал, само че към първото полицейско управление. Преди около година в Ямбол видях как шофьор бута дете с около 20-25 км/ч в циганската махала, което изскочи пред колата. Моментално се събра една тумба цигани да го линчува. Та - било нехуманно да избяга, да така е, но хуманно ли беше циганките във Варна като си бутаха децата под гумите на автомобила? Тях обаче ги пускаха по живо по здраво - с децата - да ги бутат пак. Както казах, от една страна ме боли за детето, а от друга - хич даже.

Направо се признай,че не те боли.Все пак жертвата е циганин.

Кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи. В случая не става въпрос за дете, сгазено на пешеходна пътека или докато си е карало колелото в града, а за дете, което е достатъчно голямо, за да разбира, пресичащо шестлентов път, където това е забранено. Това разбира се не умаловажава факта, че е убито, но в никакъв случай не мога да пророня сълза за семейството им - и без това сигурно вече са си направили поне още 10 и пак сис сигурност ще си направят още някое-друго, което да възпитат също толкова безотговорно.

добре че са циганите да си търсят правата

Ми те само това правят - за тях само права. Лошата част за циганите е, че на българите им писна и нещата ще ескалират, само че няма да са от полза за циганите. Лично аз познавам много цигани, на които изобщо не можеш да им дадеш, че са цигани - работят както всички, живеят както всички. Така че скрий се в миризливата си дупка и продължавай да гласуваш за ДПС или БСП, щото само това ще ти остане - гол уй от обещания.

А ти като гласуваш за голата Тиква, пардон Уй, да не си получил нещо в повече от мен, който не гласувам за Уя! Освен ако не си платен протестър или клакьор! Уя отдавна видя, че нито е започнал, нито е завършил магистралите, че нито е започнал, нито ще завърши Метрото, че нито е започнал, нито завърши Дунав-мост и т.н. Сега си въобразява, заедно с Веждито, като Т.Ж., че е голям културтрегер, открил Златното съкровище, Перперикон, Плиска и...може би Тракийските гробници (като Л.Ж.). Ей боже, на простотията не мож` й запуши устата! Не изпростявай и ти като голата Тиква, пардонь, Уй.

И аз съм на това мнение с боклуците. Подкрепям колегата ми Хайде.

Глупаво е да бягаш и нехуманно,но от друга страна останеше ли тези стотици цигани биха го разкъсали! Когато е за правата им са готови на всичко! Пример за нас,какво трябва да правимчкато изнасилят или убият някоя баба дъщеря,жена...

Всеки шофьор е виновен, когато допусне птп, а онези,които допринасят света вода неотпита ли са? А родителите, които си оставят децата сякаш по пътя няма опасности, да не би да не са виновни? Какво правят толкова деца в близост до пътищата? Какво правят извън градинките и какво правят по уличното платно? Като правите подобни плачливи кампании защо не питате родителите им как така са оставили децата си на уличното платно? Айде престанете да виете и да криете собствената си немърливост!

Трябвало е да изреже всички номера на шасито и двигателя и са я запали но да продължи да плаща данъци поне 2-3 години и разбира се да купи кола двойник. Защо е бягал ?

защо има действащи ограничения за пушачите, а няма действащи ограничения за шофьорите, кои са по-опасни за обществото?

Има ограничения - дори повече, само че не се спазват! Има пътни знаци, Правилник за движението, Закон за движението по пътищата, има патрулки и проверки, камери ... Какво ли няма, ама ни един джигит не му обръща внимание - това е проблемът - съвест няма у задкормилното устройство, и също така децата тичат и изскачат отвсякъде ...

на тоя боклук 100 години затвор са му малко

за повечето коментиращи човешкия живот няма никаква стойност, още повече живота на циганче, те са охолни, задоволени, тъпи и безчувствени, кой знае колко свирки са направили в пряк и преносен смисъл, за да се доберат до скъпата кола, таблет или телефон, а веднъж добрали се до скъпите боклуци смятат, че светът е длъжен да им осигурява условия за консумацията им, предъвкват закони, правилници, членове и алинеи само и само да убедят другите, колко са велики те и луксозните им джуджурии, БМВ - то не уби само детето, БМВ - то убива човещината

има и задължения. И в случая задължение на родителите е да си държат детето далече от място където могат да го убият. Дори африкаците в джунглата не си бутат детето при лъва.

не кажете мената му, престъпленията му, глобите му, имотите му? Защо продажни журналя ни занимавате с плява? Хайде поне веднъж си свършете работата. Ако не го направите сте детеубийци, каквито са и приматите, престъпници с БМВ та.

Ае във Варна са се пречукали тази вечер 5 автомобила, като е отнето предимство от БМВ. Започвам да се замислям дали да не се направи специална категория за този автомобил?!

Kolega nezabravjai v koja darzava ziveesh -BULGARISTAN.Strana palna s kompleksari.Az sashto karam BEEMER no v edna strana v ,kojato se spazvat pravilata,zashtoto inace mnogo soleno izliza.Ama she se nauchite I vie.

Бургас е най хубавия цигански град. Само циганя

Това цигане можеше да се окаже и под вашите гуми. Какво ще слезете да му правите изкуствено дишане? При такъв стрес никой не знае как ще реагира.

колкото и за откачено да го смяташ, ще сляза, виж за такъв като теб не бих го направил, даже за по-сигурно ще включа на задна...

който е човек и правоспособен шафьор знае как да постъпи. Да кара с указаната скорост, която в кварталите е 30 км в час и ако се случи инцидент да окаже помощ на пострадалия. с 30 силометра в час не може да убиеш човек, но може да го осакатиш за цял живот. Защо когато карате колите си не помислите, че пострадалите са вашите родители, сестри, братя и приятели? Толкова ли сте уродливи, че мразите родителите си , сестрите и братята си И КАРАТЕ КАТО ЛУДИ ЗА ДА ГИ УБИЕТЕ?

по 6 лентов път с ограничение 80. Не оправадавам бягството. Но мога да го разбера. Въпросът е какво прави дете на 6 лентов път . От къде знаеш, че е бил с превишена скорост дори 50 км/час = 24 метра спирачен път 60 км/час = 32 метра спирачен път. Какво мислищ, че ще остане от който и да е ако ти изкочи, дете куче птица. Това дете няма работа там.

Сега - да му сцепят гъза в панделата

Да сцепят на РОДИТЕЛИТЕ. КОИТО СЕ ПЛОДЯТ, а после държавата трябва да им гледа и храни и ПАЗИ лапетата.

Когато ходих в Бургас. Една циганела се опита да ми открадне чантата, точно на главната, после ми вървеше по петите да ме кълне, защото отказах да и дам Стинки. На другия ден, едно цигане буквално ми изтръгна сладоледа от ръцете, пак на главната. Бургас е станал град на циганите.

Циганите превзеха Сливен и явно няма какво да крадат по между си и за това са решили да се местят към Бургас. Друго обяснение нямам :)))

Много им пука на ромите за смачканото. Дай им да правят панаири, серири и ако може да откраднат нещо.

МОЖЕ ДА Е НОМЕР, ЗА ЦЕДЕНЕ НА ПАРИ. Блъскат малко дете с тъмен тен, те и без това имат по една сурия лапета. После съдят бедния шофьор до дупка. Хубави пари се изкарва от това

Всички участни в движението (което включва и пешеходците) са длъжни да познават пътните знаци, светлинните сигнали, сигналите на регулировчика както и пътната маркировка.

Който пресича на такива места му се случват такива неща!!!!! Не ме интересува от кой зандан е детето, ако беше добре възпитано нямаше да се шляе по магистралите. Можеше да го блъсне шофьор с перфекно досие. Блъснало го е друг боклук с БМВ

кифла

Крайно време е да се върне смъртната присъда.

родители, на тези гадове само отврашаш с смарт. в тази страна полицята е на страната на говедата които yбиват децата ни.око за око, заб за заб

Имах известен късмет да пообиколя света на изток и на запад. Такова чудо като тук няма никъде.Има държави където независимо дали има пешеходна пътека или не,дали свети "зелено" или не, щом пешеходец стъпи на платното всички "набиват" спирачките. имат закони хората и ги прилагат.Не ,че другаде са по дисциплинирани,но си умират от страх да не попаднат в "лапите" на закона. Тук е ....няма да го описвам.Всички го виждат. Тук се коментира етноса на детето.Нямам идея какъв е,но детето може да е вашето. Тогава??? Закона трябва да пази живота,а не само да имитира това.Правозащитните органи трябва да спрат да се правят на счетоводители на собствените си доходи и да ПРАВОРАЗДАВА. Полиция,прокуратура и съд трябва да помнят,че колкото и да са независими те зависят от тези чиито деца размазват по пътищата.Ако тези същите т.е данъкоплатците изчезнат то ще мачкат вашите деца, а и няма да има пари за джобни/заплати/,другите доходи явно идват от страните по делото при тайно наддаване.Това не е държава,а помийна яма в която царуват плъхове.

lu4ka

И кои са тези държави?

Канада примерно, Англия примерно, Франция.....живея в Канада, в квартала дето живея ограничението е 30. Децата карат ролери по пътя, колела, ритат топка. Досега няма един инцидент за последните 5 години. Никой не си и помисля да кара с повече. Докато не си промените съзнанитето, няма оправия.

лучке,аз ще ти отговоря вмесо немо.тези дъpжави са :Denmark,Sweden,Norway,Finland, Holand,Deutschland.ако изобщо знаеш каде се намуират

Не са толкова розови нещата. Където живея (Мюнхен) кола уби момиче на тротоара - по необясними причини шофьорът се качил там. Дете бе убито от шофьор на камион на заден ход. Това е рамките на 1 година.

Прави си абсолютно. В Англия може да си пресичаш на червено, никой копче няма да ти каже. В Норвегия само да приближиш до пътното платно, всички коли спират да пресечеш без значение има или няма пешеходна пътека. Още по-видимо е, ако има и дете. Първият път като отидох в Норвегия се гледахме 2 минути, аз чаках да минат, те ме чакаха да пресека. В Канада е същото - ако на магистрала сложат ограничеие 30, всички карат с 30, никой не се прави на джигит да изпреварва със 100.... за съжаление дисциплината е нещото, което ни спира да бъдем нормална нация. От друга страна, ако на път, който не е разрешен за пешеходци, в тия държави убиеш дете, което пресича, не е истина родителите на това дете какви ще ги изядат - няма да видят до живот другите си деца и ще понесат сериозно последици. Така че дисциплината не е само за шофьорите, а и за пешеходците, когато става въпрос за извън градовете.

Единствената вина на шофьора е, че не е спрял. Вина за катастрофата няма, след като детето е пресичало неправилно пътното платно. "Тодор Александров" е един от най-натоварените булеварди в Бургас. В района на инцидента лентите са по три във всяка посока, а по средата има мантинела." Дори и родителите на детето да не са му обяснили къде може и къде - не, да пресича (а по всяка вероятност не са) то след като има мантинела по средата би трябвало да покаже, че на това място не се пресича. Имам и обяснение защо шофьорът не е спрял, явно се е страхувал, че тумба цигани ще го пребият, както се е случвало и друг път при инциденти с циганчета.

Не се знае. Може да е карал с превишена скорост, тогава има вина.

между два типа безотговорност завършва винаги фатално..

секнаха и децките

Много съжалявам за детенцето, лека му пръст и дано е на по-добро място!

ШОФЬОРЪТ-ИЗРОД, Е ИЗБЯГАЛ???!!! ЕЕЕЕЕ, ДОКОГА, БЕ, Б Ъ Л Г А Р И, ЩЕ ГИ ТРАЕМ ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ???!!! Искате ли да се организираме, да напишем писмо до Фандъкова, да си изберем подходяща дата и да ЛЕГНЕМ 10000 ДУШИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА???!!! И ДА НЕ СТАНЕМ ОТТАМ, ДОКАТО НЕ НИ ОБЕЩАЯТ,ЧЕ ЩЕ ПРОМЕНЯТ ЗАКОНА И ЗА УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ ЩЕ ИМА С А М О ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР, БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ???!!! ПОВЯРВАЙТЕ МИ, АЗ ОЩЕ В ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ ПИША ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ЦЕЦКА ЦАЧЕВА,НО ЗНАМ, ЧЕ ТОВА Н И Щ О НЯМА ДА ПРОМЕНИ... ХАЙДЕ, Измислете НЕЩО, моля ви!!! Толкова ли се обезкръвиха сърцата ни???!!! БОЛИ МЕ И МЕ Е СРАМ, ЧЕ СЛЕД ТРАГЕДИИТЕ С деца В СТАРА ЗАГОРА, ПАНАГЮРИЩЕ, бебето в количката... и колко още други... НИЕ СИ МЪЛЧИМ???!!! ПРЕТРЪПНАХМЕ ЛИ, ЩО ЛИ???!!! ХАЙДЕ, ПОМИСЛЕТЕ И ДАЙТЕ ИДЕИ???!!! КАКВА ТИ ЕВРОПА, България е вече Д Ж У Н Г Л А. . .

2013г. имаше едни протести, дето се запали цяла България. Имаше условия, обещания, всичко.... две години след това-нищо. Пак циганите си избраха кой да ни управлява. Тези в парламента бандити няма никога да приемат закони, който са против самите тях. Само бедния се самоубива.

Ми ти защо допускаш цигани да те управляват? Защо не си назначиш българи? Никак не звучи добре как се оплакваш, все едно някой друг ти е виновен!

не знам как , но изглежда са го "задържали".......... иначе съм "за"

Pesh0

В Бургас , искат 20 лв . За легло , на майка , която спи при детето си в болница . Когато дъщеря ми беше , на година и 2 месеца и се наложи да влезе , бях бесен , за детето безплато , ако иска родител да остане 20 лв . Идеше ми да им оставя малката , да видим , как ще я гледат . Естествено не го направих . После докторите ми казаха , че са сложили такава такса , защото иначе всички циганки карали зимата , натопло с отрочетата си и все твърдели че са болни, някой карали и бабите , да гледат детето.

В някой болници в София взимат по 70 лв за майка, но както казваш ти, бесен или не, няма как да оставиш детето само. Т.е. това си е законен рекет, както за много неща в държавицата ни.

lu4ka

Е не е точно така. В "Пирогов" си плащаш стаята, но в нея има две легла (за детето и майката) хладилник, телевизор, гардероб, маса и бюро. Тези, които плащат по 20 лв. просто могат да стоят до децата си , но на стол. Те плащат, за да стоят при тях през деня, за да ги обслужват.

Да направим една очна ставка, за да видим дали ще повториш същите глупости? А после да го отнесеш подобаващо за клевета!

Pesh0

кое е клевета , според теб ? и кого клеветя ?

Да бе. Те и НЗОК точат отново заради циганите! И прилива идва заради циганите! Ама вярваш ли си как за всичко са виновни само циганите, все едно те те управляват и взимат решения, значи ти си по-зле от тях!

Точно това бмв с номер А 0138 МВ ме е изпреварвало на завой без никаква видимост със поне 140, помня номера!!! Пожелавам му на тоя ПРОСТАК да стане жена на повикване в Бургаския затвор доживотно!!!!

то внимавай да не те стигне теб

бла бла, нещастник!!!! Да мре говедото му с говедо, Д А М Р Е!!! Че бях и със сина ми в колата!!!

И как видя номера при 140? Вероятно си удобна обувка...

видях го не, ами ако можеше щях да го застрелям!!! Ако си кьорав, това не се отнася за останалите!!!

Кандидат батка от М. Рудник... с БМВ при това. Еми това си е равно на безсмъртие и недосегаемост от властите.

Още едно дете.... Няма никакво значение какъв е етноса на детето, то е просто едно дете. И отново няма да има наказание, отново и отново... И докога?

Ами когато пешеходците спрат да прескачат мантинелите и да се мандахерцат по магистралите и пътищата...едно е да те помете кола на пешеходна пътека или спирка и съвсем друго ти да скачаш на пътя...

Не се позволявай да натъжаваш хората ,че може да им идва в малко в повече ...