Една година условно за Борислав Великов за катастрофа

Софийският градски съд постанови 1 година условно за бившия председател на Народното събрание Борислав Великов, който се призна за виновен за причинена смърт при катастрофа.

Обратно в новината

Коментари - Една година условно за Борислав Великов за катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tова е пълна подигравка със смъртта на невинните! 3а едно куче присъдата е 2 години а за един убит човек!? ееееееееее, браво дори в Eвропа вече ви "аплодират". Hадминахте всичките ни очаквания!!! Hо знайте,че в и н а г и кръвта на невинния иска отплата. Tя идва рано и ли късно! Aко сте отсъдили правилно е чудесно! Aко не всичката н е п р а в д а ще се върне л и ч н о на вашите глави! 3 а п о м н е т е: небето ви гледа....

Дa,знaчи,aкo сe дoкaжe,чe e пo нeпрeдпaзливoст....aкo e умишлeнo си зa зaтвoрa и тo зa дългo....тaкивa сa зaкoнитe,приятeлю......

Товазначи ли, че утре мога да тресна гн. Великов с колата си и ако се призная за виновен, да мина с условна присъда и съчувствие към близките му?

За убийство на помияр, който живее във входа ти и те лае - 2години ефективно, спомнете си случая в Шумен - за да си защитиш децата и човешките права и достойнството, а за Великов година условно........

Защо съществува т.нар. български съд? Детски игрички - на пясъчни замъци.

към писалите преди мен критици....ако сте добре запознати с действащата съдебна практика в подобни случаи-убийство по непредпазливост при ПTП,без употреба на алкохол,чисто съдебно минало на виновния и самопризнания,както и със законовите постановки на НК и НПК,ще сте на ясно,че конкретната присъда е абсолютно нормална...aкo имa някaкъв прoблeм,тo тoй e в зaкoнoвaтa урeдбa,a нe в съдиитe в кoнкрeтния случaй...учудвaм сe кoлкo прaвнo нeгрaмoтни хoрa сa писaли бeз дa си имaт и пoнятиe oт нaкaзaтeлнo прaвo....инaчe,чe кaтo цялo съдeбнaтa ни систeмa e нeгoднa и нeeфeктивнa съм съглaсeн,нo зa тoвa имa дoстa причини,мнoгo oт кoитo сa извън нeя!

Движел се е със скорост да убива! Това е преднамерено и планувано убийство. Ако не беше този човек, щеше да е някой друг.

даа, гнусното лайно не е се е държал нарочно като богопомазан, не е карал като състезател нарочно,не е тръгнал да изпреварва нарочно, изобщо...къде му се навират простосмъртните на пътя.

Това което пишеш е тъка,но щом плаща е добре хората да си получат парите.Вероятно се е разсписал допълнително.Дали е високомерен не ми я много ясно,но е голям богаташ.

НЕКА СЕГА И ПРИСЪДАТА НА ШОФЬОРА С БЕТОНОВОЗА ДА Е СЪЩАТА ,А ГОСПОДА СЪДИИ? МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ БЪДЕ МНОГО МНОГО СПРАВЕДЛИВО МЕРЕТЕ С ЕДИН АРШИН

айде ве мишки дето защитавате смотана си дръжава, излизайте от дупките и пак ми обяснявайте колко е добре в кочината и как добре се живее, как има закони, които се спазват. аз оставам тука, скоро ще ви затрият като нация.

Ти си срам за българската имиграция! По исказването ти съдя, че си от тоя тип хора, които ако видят сънародник в беда в чужбина или някой се обърне с молба към теб, ще се направиш на луд. Ще те помоля най учтиво да не заявяваш, че си българин :)

Ти сигурно си се научил да пишеш български от чиста любов към езика, а не заради произхода ти. Ако нямаше вътрешни дерзания - едва ли щеше да правиш подобни коментари - просто щеше да си живееш живота, пък било той и имигрантски...

Срам ме е че съм българин а съдиите и тоя мухльо се надявам съдбата да им стъжни живота.

Тогава нека променят закона, за извършено убийство на пътя една година условно за всички. Защото моя комшия бутна по непредпазливост един старец на 80 годинии и сега лежи в затвора вече трета година. И той също има чистото съдебно минало , тогава къде е правдата. Това нахално куче трябва да лежи в затвора, защото е съсипал живота освен на починалия млад мъж и на неговите близки.

СРАМ!!! СРАМ!!! СРАМ!!!

Да живее българският съд - най-хуманният съд в света!

РЕЗИЛ !!!

Всичко е въпрос на гледна точка.Сега ,когато Роднините са удоволетворени с гражданският иск от 400 000 лв.,когато няма утежняващи обстоятелства,когато прокуратуратурата иска условна присъда и е мръснишко да обвиняваме съдията в някакво толерантност и пристрастие.По важно е изпълнението на гражданският иск.Човекът няма да го дигнем от гроба,човекът не е смачкан НАРОЧНО.При това без шикалкавене се признава за виновен и се разкайва за постъпката Великов.Съдба!!!Един лежи в панделата,друг си плаща.Виж ,ще бъде справеливо застрахователятелят да си вземе париците от Великов.Тук ще има обаче шменти капели,ама това не засяга съда.

Молете се всички "джигити" по пътищата ни да са САМОубийци, а не УБИЙЦИ като този престъпник!!!

каквото и да говорим-всяко чудо за три дни! нито някой журналист,нито прокурор ще предприеме нещо! "ТЕ" НА ТОВА И РАЗЧИТАТ!!!имат парите,имат връзките,навързали са се като свински черва... ,а сиромаха гние в гроба! ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО !!!.да ти е.а и демокрацията,дето се скача по митингите,а дано най накрая го осъзнаеме.НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО . ВЕЛКОМЕ У БГ!!!

Възмутена съм.Законите трябва да се прилагат еднакво към всички в т.число Ставински и Велев.Как може да отнемеш човешки живот и да си осъден условно. Дано бог да си свърши работата.

Този адвокат е много як.

За какво правосъдие може да се говори в тази България след като убийците получават условни присъди.Явно трябва по друг начин потърпевшите да търсят възмездие.Ако бяха убили неговото дете щеше ле да го удовлетвори присъдата?/въпроса е към великов и нотев/(имената им не заслужават да се пишат с главна буква ,както и на прокурора и съдебния състав произнесъл обективната присъда).

Пожелавам на Борислав Великов и на близките му подобна случка на пътя, както и на участниците в тази присъда - живейте спокойно и бъдете готови - възмездието ще ви стигне - нали знаето до девето коляно! Прочетете историята и ще се убедите - ха да ви е сладък живота оттук нататък! Аферим, машалла авери!!!

това е невероятно. все повече човек се убеждава че нито законите ни са закони нито съда - съд. тук може да се пише много, но няма смисъл - явно нещата не са се променили много, а и няма да се променят, жалко за човека, че си отиде без вина, а виновника мина с едно съжалявам. такива закони и такъв съд са за музея - на друго място по света няма да ги намериш - с две думи уникати!!!!

Каква права отсечка? Катастрофата е след неравен участък на платното, последван от завой 90 градуса, който е с отделни платна върху стар мост. Отстрани е поле, равно отвсякъде. Ако караш с повече от 70, значи си малоумник. Минах час след трагедията. От москвича беше останал само багажника. Всичко беше смазано. Това си е убийство, геноцид. Смятам, че присъдата не отговаря на извършеното деяние.

Затова ще ни избиват по пътищата. Ама тия съдии и прокурори предвидливо са се настанили на джипове и бронирани коли

И аз, като един друг форумец му пожелавам да срещне на пътя друг шофьор като него и той да предприеме същите действия,движейки се срещу него. Платил си е човека,сигурно яко е платил.

Как така от нашите пари, които даваме за гражданска отговорност, ще се изплаща обезщетението за убит от него? Да си го плати от джоба!

ПОЗОР!

ако беше някой човек от просотолюдието на дали щеше да се размине само с толкова малко. после имай вяра в правослъдието, как.............

1 година условно, ще го сгазя Великов на излизане от съда, и ще съжалявам безкрайно за него и близките му!

Ууууууууууууууууууууу

УРОДИ!!! Нямате ли поне малко съвест и достойнство бе кретени!!! Как може един отнет човешки живот да струва 1г. условно? КРЕТЕНИ!!! И после сте били независими и справедливи.... Долни продажни копелета!!!

Ето това е истинска демокрация за нас Богоизбраните - пиеме си, караме си, хора трепеме прегазваме, а после сме си на свобода.

Скачаме с/у съдията, но има едно голямо НО! Съдията трябва да спазва закона. Ако закона казва "присъда до 15 години затвор", то колко да постанови този съдия при условие, че трябва да е присъда под минимума? колко е минимума от 0 до 15? и колко е под минимума? Не мисля, че проблема е толкова в съдията, колкото в закона.

Как пък не се намери един съдия, който разсъждава трезво и е с висок морал, да поеме отговорност и да отсъди примерно 5 години фиктивно? Нека обжалва после.. Това го казвам не само за това дело..

Не защитавам съдиите, просто съм обективен. Вероятно не искат да нарушават законите. Ако го направят - предполагам, че има санкции някакви. Не зная. А и какъв е смисъла да го прави един съдия, като на следващата инстанция ще се произнесат според закона.... Просто не искат да си вкарват "таралеж в гащите". Трябва да се промени закона...ама откъде воля за това :(

Вече и аз изпростях тотално, то няма начин човек като живее сред простотията да не изпростее и той самия :)

Политическата мафия си е мафия та дрънка

КЪДЕ СА ЖУРНАЛИСТИТЕ! КЪДЕ Е МИНИСТЪРА! КЪДЕ Е Г-Н ЦВЕТАНОВ! ТОВА Е НЕДУПОСТИМО! НЕ МОЖЕ ВСЕКИ КОЙТО Е СТАНАЛ МИЛИОНЕР ОТ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ДА ПОЛУЧАВА СМЕШНИ ПРИСЪДИ И ЗА УБИЙСТВА ! ПРОВЕРЕТЕ 36- ТЕ МИЛИОНА ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА, ОБЯВЕНИ В САЙТА НА НЕГОВАТА ФИРМА АКВАХИМ ? ТОВА СА ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА ! В САЙТА МУ ЩЕ ВИДИТЕ И ОФИСИТЕ МУ! ДВОРЦИ ПОСТРОЕНИ ОТ ЛЕКАРСТВА ЗА БОЛНИТЕ! ОФИСА НА ТЪРГОВСКА ЛИГА Е КАТО НА БЕДЕН РОДНИНА. МАЙ ДА СИ ПОЛИТИК Е ГАРАНЦИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА БЪРЗИ МИЛИОНИ ОТ ДЪРЖАВАТА! ЗАТОВА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРИ В БЮДЖЕТА И АРУГАНТНИ МИЛИОНЕРИ-УБИЙЦИ СЕ РАЗХОЖДАТ С ЛИМУЗИНИ !

Това е една от причините по пътщата ни да е касапница. Ако караш като идиот, най-лошото, което може да ти се случи е да те осъдят условно. Единственото на което може да се надяваме е следващият път да се спре в някое дърво.

Пожелавам на Борислав Великов да си го получи на пътя от себеподобен. И на тези, които го оправдаха - СЪЩОТО!!! Наслука!!!!

А прокурора бил поискал 3 условно! За убийство!!! Интересно Цветанов и Велчев какво мислят по въпроса?! Мисля още утре да сгазя някой червен депутат (щото са ми най-неприятни) пред парламента и да проверя за мен колко годин ще поискат... и колко ще ми дадат (след като си призная и разкая естествено!) За сгазен депутат може и награда да заслужавам:)

Щото е бил шеф в НС ли ?

Браво!Ако "простосмъртен"извърши подобно деяние дали присъдата ще е същата?Явно това е законността на ГЕРБ... А някой помисли ли за роднините на жертвата?

За Стависки се изписаха тонове хартия, а този и другите случаи на убити и премълчана или замазани с 1 година????? Наистина имаме "свободна журналистика и независимо правосъдие":):):)-смешен плач

Този има приятели от СЕМ - затова за половин година нищо не се появи по медиите.......

Ей тук се вижда двойния аршин на законодателната ни система, я някой обикновен човечец да беше на мястото да тоя и с чисто минало нямаше да е размине с панделата. А тоя колко катастрофи има преди това някой погледна ли преди да му дадат тая присъда.

Дано се случи същото и с техните деца и после да виждат убиеца на свобода , всеки ден.

Нормално, той не е пияна шофьорка от Перник. Дадоха й 15 години, а на тоя и на Ставийски - условно. Ето това е мила родна картинка.

Присъдата е направо смешна и дано бъде отменена от следващата инстанция. На тоя и книжката трябва да му вземат, защото явно закон не го лови. Жалко за загиналия, а още по-жалко за семейството му. Дори да осъдят за кръвнина, тоя има пари да плати и да забрави. Едиствено ефективна присъда-затвор за богопомазаните.

Явно не четеш добре- поясниха вече, че исковете ще се покрият от гражданската отговорност на Великов. От него е само разкаянието, няма да плаща НИЩО.