Румънка удари с кола алпиниста Боян Петров и известен еколог

Алпинистът Боян Петров и Андрей Ковачев от „Зелени Балкани“ са тежко ранени, след като бяха блъснати от кола в Кресненското дефиле.

Обратно в новината

Коментари - Румънка удари с кола алпиниста Боян Петров и известен еколог | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано се възстановят бързо и напълно. Боян Петров за мен е един невероятен човек и пример, как болест като диабета при правилния начин на живот не пречка да изкачваш най високите върхове дори буквално. Кога ще се предприемат мерки за затягане на контрола върху спазването на закона и правилника. С един солидни глоби, ама като знам че сме в България, най много да доведат само до по солидна корупция, пък ние ще си мрем по пътищата без вина.

А така! Амо имаше там магистрала това нямаше да се случи. дано се оправят бързо двамата.

Съвсем ясно е казано, че не са били пешеходци (не отговарят на дефиницията на закона за пешеходци). Извършвали са работа. Жилетки, каски, сигнализация на движението, инструктаж за безопасност, план за работа, застраховка, заповед за командировка ? Или това не е важно ? Важно е националността на водача, марката на колата и т.н. Всеки решава че ще си прави нещо и законът не го интересува. Другите участници в движението не го интересуват, те са без права !? Ех, правова държаво ...

С отразителни жилетки са били, при това не са се движили в платното а на банкета. Щом са работили по проект значи сигурно имат всички изброено и инструктаж и командировъчни (най вече). И ако всичко е спазено може ли да споменем, че водачката най вероятно е карала с несъобразена за условията скорост?

Как не помете някоя мутра или политик, а пич като Боян, да му се не види.

Тези румънки карат като на рали в България и Гърция.

Няма нито дума за някава санкция срещу румънската гражданка, осакатила двама.

Заради еколога си изпати и Боян

Боян Петров е силен мъж. Живее с диабед.Побеждавал е тумор в окото си и рак на тестиса си. Дано се оправи !

И "Диабед" се пише на български с "Т".

Бояне, разбра ли че покрай пътищата на България е по опасно от върховете на Хималаите. Ние пешеходците сме търсачи на силни усещания. Дано да се оправиш, и до се върнеш на безопасно място в планините.

Румънците са същите цигани като българите.

България с "най-хубавите" пътища в Европа има най-висока допустима скорост на магистралите след Германия 140. При едни съвсем законни допустими +10км/ч скороста става 150км/ч и като се има в предвит остарелият автопарк то е съвсем нормално да сме в топ страните по смъртни случаи по пътищата.

Венци, Не са ни криви пътищата. Криви и празни са ни главите, а и когато някакви пияни тъпанарки започнатда избиват нас и най-свестните ни българи, с това трябва да се бори полицията. И КАТ.

И тая тъпа мамалигарка ще се покрие зад Дунава, както оня турчин, който уби мотористите.Безнаказана.

Това е цената на анархията. Да ти е позволено да правиш, "каквото и както си поискаш" си има своята цена.

Анархията от кого е създадена ?

Ами от нас с теб и всички останали обитатели на Б-я. Просто така ни харесва да си живеем.

Господи какво доживяхме, ужас! Каква трагедия! Дано да са на по-добро място! Моля се за душите им! Исусе Христе, закриляй българските деца защото стана страшно! Погинаха много християни! Света Богородице, дай ни сила да се борим!

Госпожо, те СА ЖИВИ! Какво по-добро място Ви гони? Дано се възстановят по-бързо!

Ти май въобще не си в час! Не бързай да ги изпращаш!!! И оная е била "умна", колкото теб:( Дано се оправят мъжете!

какво си ги занареждала такива,да млъкнеш!като не знаеш какво да кажеш,по-добре млъкни!!!

Явно Балканите са богати откъм идиоти с книжки!

колкото по на изток,толкова по-зле знаеш

Моля се за тях, моля се...

Боже, спаси Боян, този човек се пребори с планината, а да си отиде по този начин, не. Той има цел още 8 х. да покори и си припомням едно време какво каза Николай Петков, един от алпинистите ни покорил Еверест без кислород "Алпинист в кревата си не умира".

Пожелавам скорошно оздравяване на Боян, планинарите сме корави копелета. Много рисков път, най-смъртоносния в България. И като чета за проектите, как сегашния път да стане еднопосочен, считайте, че смъртните случаи и колите плуващи в Струма ще се увеличат. Не знам, кой мозък ще разреши тази идиотия. Това ще е знак за всички малоумници да се почувстват като Себастиян Льоб, не ми се мисли , какво ще се случи, чаканата магистрала ще е трагедия за много хора.

Време е за мантинела по средата на цялото дефиле и две кръгови. Никакво изпреварване и бързане

В това дефиле всички и масово карат, като диви!Така е дори в участъка с кафета, капанчета, сергии.Направо е опасно пеш да пресечеш, за да отмориш и разгледаш.Бе, да сложат на пътя 5-6 легнали полицаи, нека хвърчат гуми!Бързо ще се научат, че са участници в движението, а не състезатели.

Дир-а - кока-кола, пепси-кола, дерби-кола, каква кола ги е блъснала, или става дума за автомобил ?

Истината за такива трагични случки са повече от конспиративни. Свидетелство за тях е, употребата на бутона "DELETE", когато "десетката "е улучена.

еколога заслужено....жалко за алпиниста.

Големо говедо си скотееее

Ужасна новина. Но, както знам от мои румънски колеги, а о от моя опит, в Румъния всички карат като мушици и не смеят дори 5 км да превишат. Техните полицаи не прощават, глобите са чудовищни, дори може и колата да ти конфискуват. Самите румънци казват, че у нас си пробват автомобилите, карат като на състезание и не им пука. Давам 20 лв на вашите катаджии и нямам проблем - каза ми мой румънски познат. Абе, няма държава у нас, няма!!! Хайде да отговорим с реципрочни мерки на съседите, не само румънските. Защото и другите балканци са същите по нашите пътища.

Ужасна новина. Но, както знам от мои румънски колеги, а о от моя опит, в Румъния всички карат като мушици и не смеят дори 5 км да превишат. Техните полицаи не прощават, глобите са чудовищни, дори може и колата да ти конфискуват. Самите румънци казват, че у нас си пробват автомобилите, карат като на състезание и не им пука. Давам 20 лв на вашите катаджии и нямам проблем - каза ми мой румънски познат. Абе, няма държава у нас, няма!!! Хайде да отговорим с реципрочни мерки на съседите, не само румънските

нищо не се пише за пияната румънка ! защо , драги "журналисти " ?

Отдавна трябваше да има магистрала при толкова жертви там, ама от природозащитници и лапачи на пари държавата изпусна много проекти!

официално или неофициално са го правили? По договор или не? Имало ли е обозначения, че се извършват някакви действия, които налагат да са на шосето?

тези хора би трябвало да имат договор и застраховка, след като са били на такова рисково за живота място. Трябвало е да има и съответните обозначения за техните действия, още повече, че са се намирали на платното! Освен, ако не са го правили за "Зелени Балкани" по своя инициатива.

Минусите са, защото си ПЛАТЕН ТРОЛ!

Ми не са били на шосето,научи се да четеш ,а също така и да пишеш ,неграмотник.

"...Водачката загубила контрол над управлението на возилото на ляв завой, колата излетяла вдясно от шосето и блъснала двамата...."

колата "излетяла" от шосето и паднала в реката, а те били там, така ли? Това не променя нищо от написаното - официално изследване, договор, застраховка ....заплащане. Все пак са работили по бъдещ проект на държавата!

НЕ СА БИЛИ НА ШОСЕТО, ОБАЧЕ

Румънците, определено са най-големите джигити след турските тираджии!

Всеки знае колко калпаво карат Руманците и как не спазват нито ЗЗДП нито някакав морял, но те не са виновни а тъпите ченгета, не им дреме за живота на хората а от кой да пълят хазната, аре ние да возим като тях , ше ни вземат и гащите!

Истината е, че в последно време румънците започнаха да карат супер нагло и бясно в България! Постоянно ми се случва да карам в лявата лента на магистралата с 150-160 и отзад да ми "налети" румънец, който ми присветва с фарове нервно и след като му дам път се изнася поне с 200. Нещо май се взеха за безсмъртни мамалигите....

Аз пък на светкащите не правя път. Ако много се нервят, притеснено намалявам скоростта.

Ужас! Запознах се с Боян Петров в неделя на Черни връх ... Дано бързо да се оправят и двамата!

Признай си, че си срязал спирачките на румънката

Ти наред ли си? Един свестен човек е станал жертва на малоумен шофьор.

Действително много нахално карат румънците по този път. Спокойно нарушават скоростта с 10-20 км без да спазват често ненужните ограничения. Явно нашите катаджии са ги оставили на спокойствие, не знам по каква причина.

И ся кво? На водача домашен арест?

То като приказката: Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш... Дано да се оправят бързо. Боян е голям българин!

Каква ирония на съдбата. Да си се върнал жив и здрав от половината осемхилядници, в т.ч. и К2, а някакъв румънски парцал да те отнесе на пътя. Много нелепо, жалко! Пожелавам му (аз май съм първия) напълно оздравяване и нови подвизи!!

Аз му пожелавам да изкачи и останалите (мисля 6) 8-хилядника!

Боян ще се оправи, гаранция!!! Просто е орисан да минава през трудности. К2 го изкачи с титаниева пластина в кракът, спомен от друга катастрофа. Преживява и злокачествен рак, което пък му отключва диабет, от който е инсулино зависим. Боян Петров е вдъхновение за всеки аматьор любител на планината. На негово име има кръстени вече доста ендемитни растения и насекоми, които той донася от експедиции и, на които никой не обръща внимание по тези височини. Това е Боян, той ще се оправи! Няма да се оправят дребните мижитурки, които говорят лошо за него без да го познават....за тях трябва да ни е жал, не за него!

Дебелата каца жив ли е ?? За един прЕател питам, важно ни е .... хахахаха

Карам много, из цяла България. Напоследък (последните 2-3 години) прави впечатление, че и румънци и турци карат като бесни, без да спазват никакви ограничения. Преди нашите полицаи ги тормозеха, но се га явно напълно са спрели. Да вземат и да се самосезират.

Към румънските шофьори само отношението каквото е на гръцките полицаи към българските шофьори!!!

ми българските шофьори се държат много сходно на румънските честно казано. мизерно комплексирани човечета, които се вдъхновяват от сядането в голяма черупка. това в развитите държави го има само в гетата където жвиеят необразовани араби и чернилки. както са и същите които си купуват черни бмвта и ауди не знам кога ше го проумеете че да започнете да се държите като възпинати хора по улиците.

Навсякъде контрола у нас трябва да се затегне и то сериозно. Защо мислите чужденците карат у нас като луди - на хиляда ако спрат един потенциален убиец и му вземат 20-50лв каква санкция е това? За нашенските пишман състезатели да не говорим. У нас всеки е познат на някой и има начин как "да оправим нещата". Друг въпрос е, че полицаите се страхуват да спират много от новите и мощни коли, защото доста от шофьорите не са случайни хора - полицаи, съдии, военни, политици, кметове, общински съветници, всякакви нарко барони, босове, бизнесмени и дребни мутри (и децата им, жените им, родителите им) - всички те са богопомазани и с протекции. Замислете се има ли осъдени такива, без да броим условните присъди?

Като чета какво си написал ми се струва, че не си стъпвал в Гърция и "преразказваш" чуто-недочуто. Аз прекарвам около 3 до 4 месеца годишно в Гърция, движа се с кола и мога да ти кажа, че отношението на гръцките полицаи е напълно нормално. Проверявали са ме за последните 10 години 5-6 пъти и винаги са били любезни и не са се заяждали с мен. Включително единият път карах със 75 на място където ограничението е 50 км/ч, спряха ме и ми казаха:"Недей така, за такова нарушение трябва да те глобя 300 евро! Спазвай ограниченията поне горе долу!" ..и ме пуснаха по живо по здраво.33

Е ти си минал метър, но скоро, като платиш 1000 евро ми се обади!

братушките карат даже по-зле

Особено в Поморие! За тях няма ните светофари, нито пешеходни пътеки. Държат се предизвикателно и с нагло превъзходство.

тъй ли. може би чартърите им карат толкова бързо. малко им е далеч да пътуват с коли. Не лъжеш ли малко много.

ако съдим по регистрационните табели са си руски,а както не обичат и да пият,,,,

Черепно мозъчна травма "написано с удебелен шрифт" и няма опасност за живота ами направо го пускайте за домашно лечение.

Още веднъж се убеждавам, че почти няма морал и етика при журналистите/ с малки изключения/. Толкова ли е важно са се снима на носилката Боян и колегата му/голи и покрити с чаршаф до кръста/? Както и много други случаи- нарушават всякакви правила и лично пространство и се гаврят с нещастията на хората само заради едната сензанция/ и случая с Цвети и с родители загубили децата си и с какво ли не/.Трябва да има някакви граници.Знам, че това не е важно сега- но къде остава човещината?

Те вече не са журналисти, а хиени готови да минат през трупове за да си направят НОВИНАТА. Особено неприятни са младите напористи (нахални) репортерки.

Казват се новинаро преписвачи-драскачи. Журналисти отдавна няма, това че имат хартийка на която пише журналистика нищо не значи.

Да качиш толкова осемхилядници в екстремни условия и да те блъсне кола, когато даже не си на шосето ...

че в другите страни не се случват катастрофи, но тук е минимум по две три с жертви за денонощие. Мисълта ми е, че вече и чужденците разбраха, че при нас законите само ги имаме на хартия и нищо не се спазва, най-ми е чудно защо когато прекосяват цяла Европа спазват правилата, а когато влезнат в БГ си правят каквото поискат?

Влашка му работа!!!! Шъ блъсне ората и ич нема да и дреми!!!! Ся оная там съдийката ке я пусне да си оди как опущи турчинъ!!!! И сички штасливи!!!!

Ега ти късмета! Ха сега ми обяснявайте, че има господ, който е всемогъщ, всевиждащ, справедлив... ... и ходете пак да общувате с него в "храма" чрез мазните "отци"! Дано се оправят момчетата!!!

Ще ти кажа. Всяко зло за добро. Недей плю толкова.

Бях в Банско тоя уйкенд,че исках да се кача на Купените и ако позволи времето на Кончето(само на Купените успях защото имаше мъгла ) и като се връщах по магистралата на няколко пъти румънски коли се движеха над 150км/ч и присветкаха на другите......явно нямат страх от полицията тук и са като дерибеи

Какви са тия Купени ? Да нямаш предвид Кутелите - Кутело 1 и Кутело 2 ?

ужасно....

Истината е че румънците карат като разпрани защото нашите мърлячи не могат да ги санкционират.

Могат, но пред рушвета свалят гащи!

Всички карат като разпрани. Все пак това е територия на победилата свобода и демокрация.

Истината е, че и в Румъния си карат така. Знам го от личен опит. Честно казано по-безобразни шофьори от тях не съм виждал.