Версията на шофьорката от ”Тракия” за жестоката катастрофа

Четири дни след жестоката катастрофа на магистрала "Тракия", адвокатът на обвиняемата шофьорка разказа нейната версия за случилото се.

Обратно в новината

Коментари - Версията на шофьорката от ”Тракия” за жестоката катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май това не е нейната версия, а версията на адвоката защитник!!!

Жена пилот успя да приземи Боинг 737 с гръмнал двигател и счупен прозорец . Както виждаме Всичко е въпрос на трейнинг , добра психика и късмет. За съжаление при тази катастрофа са липсвали и трите неща.

Стига злоба! На всеки може да се случи - просто малшанс!

На всеки, който си гледа радиото вместо пътя и удря автобуси в движение, искаш да кажеш!

ШЕСТ НЕВИННИ ЖИВОТА ЗАРАДИ РАДИОТО НА ТОЯ ОТПАДЪК!

и рзаради некадърния автобусен шофьор!

Ако шофьорът беше виновен, сега щяха да са го изправили там редом с тая впиянчена тиня!

по-голямо недуразумение няма.Вината и е 100%.Ако не беше се ударила в автобуса, просто нищо нямаше да се случи.Цяла нощ с някой тъпкач е закривала сезона в боровец и ето го резултата на другия ден.

има! и това си ти!

Тая убийца още ли не е осъдена и пратена да гние в затвора?

пий си боярищника и заспивай :)

Убийца е майка ти, защото с раждането е убила в теб всичко човешко. Да наречеш една жертва на обстоятелствата убийца е просташко и малоумно.

Хаха, не, убийца е тази, заради чието радио са мъртви шестима човека!

.....как са третирани шофьорите в тези ,,проспериращи" фирми - като абсолютни роби! Шофьорите се сменят се в движение - в Сливен - нещо абсолютно недопустимо! Имало е съприкосновение - ок, но дали лекия автомобил се е отклонил на дясно или автобуса е мръднал леко в ляво? Смешно е твърдението, че при тази скорост е възможно отклонение на автобуса, а нищо да не се каже за преместване, отклонение на лекия автомобил? Защо нито един коментиращ не е споменал какви са заплахите срещу шофьорите на новите автобуси ако допуснат драскотина? А защо никой не коментира как на база страха от ,,глоби" от работодателя и от изгонване от работа, психозата до която са докарвани шофьорите от ,,началниците" в тези големи фирми, са така стресирани, че при произшествие да пазят автобуса и в никакъв случай да НЕ пазят пътниците!!!! Ето това може да бъде една причина шофьора на автобуса да отклони непремерено волана на дясно и да изгуби контрол над автобуса. А защо не се забелязва, че веднага беше определена тази жена за виновна и прекия извършител на произшествието с убитите дори не е под вниманието на следствените органи, нито на медиите? Защо никой не се замисля, че затова вече вероятно е платено от една богата фирма, която ако не плати на ,,орлите" на правосъдието и бъде подведен под отговорност нейния шофьор може да се стигне до огромни щети за фирмата - затова за собствениците е по-лесно да платят рушвет вместо определени от съда обезщетения. И накрая - някой спомня ли си, че въпреки многото трансформации в състоянието на фирмата собственик на автобуса ВСЕ ПАК ЗАД НЕЯ СТОИ ДЕПУТАТ ОТ ПАРТИЯ РЕСПЕКТИРАЩА ДЪРЖАВНИ, ОБЩИНСКИ, СЪДЕБНИ, ПРОКУРОРСКИ И ПОЛИЦЕЙСКИ ОРГАНИ! Ето защо не трябва да бъдем крайни, по-скоро трябва да бъдем наблюдателни и критични за да си съставяме собствено мнение, без да влияем от продажните медии!

Ако автобуса беше спрян и кола се удареше в него тогава нямаше да може да го обърне,но когато се движи със скорост над 90км?ч,тогава при страничен удар напълно е възможно по малкия автомобил да промени траекторията на автобуса и даже да го обърне,но девойката започва да се отмята от първоначалните си показания(така е подучена или от адвоката или от някой друг),че колата започва да дърпа наляво и тя вместо да намали е решила да завърти волана надясно,а иначе твърдеше,че се е обърнала да си нагласи радиото? Някои се опитват да я изкарат жертва,но и тя първоначално каза,че тя е виновна.

той и шофьора на автобуса в началото каза, че се чувства виновен, че не ги е спасил и "Явно като дадохме още наляво се преобърна автобуса" Но сега ни дума, по зповед замълча, а вярната прокуратура обяви 100% вина на жената.

Това за 100% вина е твоя измислица, която е зловредна лъжа в случая, като цели да оклевети прокурорите.

автобусът се обръща след съприкосновение с лек автомобил. При скорост от 100 км/ч и на двете действат достатъчно сили за обръщането. Жертви вследствие на непоставени колани и липса на мантинела. Всички пътници трябва да потърсят правата си в съда с искове за обезщетения от превозвача и пътната агенция, които са съучастници.

,,сили на обръщането" - няма такова понятие!

колата не се е катурнала, а върху нея е действала същата сила при сблъсъка, но с противоположна посока. в следствие, колата не е причина автобусът да се катурне. неадекватната реакция на шофера, завил РЯЗКО НАЛЯВО С ПОВДИГНАТА ВЪВ ВЪЗДУХА ЛЯВА СТРАНА НА АВТОБУСА, ПРИ 90 КМ/Ч, е причината да се катурне...

Дано експертите "експерти" да не са подкупни... Версията шофьорката на лекия автомобил да има вина е абсурдна. Търсете причината в автобуса и шофьора му....

Имаше преди години една реклама с павел папандов, който казваше: качило се всеко на кола..и писка!

Не защитавам жената но има много гнили моменти във версията един автомобил он един тон да гътне 20 тона автобус.Практически няма как колата да се е завряла под автобуса и да го измести вдясно.Възможно е причината дори да задрямване на водача на автобуса които да е ударил колата при изпреварване и след това да е отбил вдясто и така да се е преобърнал.Затова има експерти които ще изяснят причината за ПТП и Бог да прости починалите и дано ранените оздравеят по-бързо и преживеят шока от случилото се.

и още по-жалко за загиналите в тази нелепа катастрофа. На починалите мир на праха им и най-искрени съболезнования на близките им! На пострадалите - най-искрени пожелания за скорошно оздравяване и последващо успешно преодоляване на психическата травма от катастрофата! Искам да задам един съвсем "непрофесионален" въпрос към всички експерти и "експерти" които изясняват всички аспекти на това смъртоносно пътно транспортно произшествие. Как може движеща със скорост около 110-120км/ч кола с тегло малко над един тон (1,3 т.) при кос, а не перпендикулярен, удар да обърне движещият се с 95-100 км/ч и тежащ приблизително 11,2 тона, собствено тегло, а заедно с пътниците и целия полезен товар приблизително 19 тона автобус?! Би трябвало от този удар леката кола да наруши праволинейното движение на автобуса и при продължително движение заедно да го "изтика" встрани от пътното платно. Дори част от предницата на леката кола да се подвре под автобуса то здравината на колата е в пъти по-малка от тази на насещата рама, гредите, и самата конструкция на фургона на автобуса и първо биха се смачкали коша и окачването на колата, при което не биха повдигнали автобуса до височина при която центърът на тежестта му да го принуди да се преобърне. Всички шофьори знаят че при движение с голяма скорост и рязко навиване на волана на колата в дадена посока, то центробежната сила винаги се стреми да повдигне и наклони колата в посока обратна на завиването и че колкото е по-висока колата то толкова по-лесно и по-силно е това накланяне, което понякога предизвиква и обръщане по таван.

Та за това питам дали е направена компютърна симулация на случая, защото, според личният ми опит, обръщането на автобуса не е от удара на колата, а от рязкото навиване в ляво на волана от шофьора на автобуса, което заедно с високите му скорост и център на тежестта е довело до обръщането на автобуса. Всички сме виждали как шофьорите непрекъснато говорят по телефоните и кормуват само с една си ръка. При това движението е по магистрала и внезапния удар е довел до промяна на посоката на движение на автобуса, който е тръгнал към края на пътното платно, а стреснатия от това шофьор на автобуса инстинктивно рязко е навил волана в ляво, в предишната му посока на движение по пътното платно и с това е допринесъл за рязкото изместване центъра на тежестта на автобуса и в съчетание с излизането му от пътното платно е довело последващото му обръщане.

Правилна забележка! Не е необходима дори компютърна симулация - достатъчно е да се реши една елементарна задача от динамиката! Ако автобуса се е отклонил само от въздействие на удара с колата, то колата трябваше да я намерят някъде на километър... Е, и скоростта трябваше да е неколкократно по-голяма.

Ако искаш са утепаш някой, намираш 55кг навита мацка от Плевен, даваш й едно джипче БМВ и при изпреварване на магистрала леко да тръкне колата на жертвата. ..сигурна работа.. Бе, оставете ги тия хуморесkи, противоречат на законите на физиката и.. на Мърфи,

Ударила автобуса, колата смазана, но обърнала автобуса, не го вярвам това.

Понякога стават катастрофи без вина. Като се има предвид че това дето в БГ му викат магистрала в нормална държава би било макс. второстепенен път с ограничние 80 км, не бих се изненадала ако е имало някоя дупка която е причина за катастрофата. Дано компетентни следователи са взели и това под внимание. Като цяло не мисля че престъплението на госпожата в случая е умишлено. Дано съдията прецени честно и да я накаже но справедливо. Нека не забравяме, че преди време на един руснак (карал кънки, според интересуващи се от спорт), който ПИЯН причини смърт и тежко осакатяване беше дадена условна присъда и дори не му бе отнето българското гражданство !

Не се надявай, собственикът е активист на ГЕРБ, вече колко катастрофи и нищо.

Стига с тези пътища, магистрали, какво е в България... Това си е чисто автобусна грешка... Абсурдът с шофьорката на лекия автомобил е нелеп. Няма контрол в нито една сфера, няма наказания, , само празни приказки....

Съболезнования на загиналите. Имам един интересен въпрос към коментиращите - това рено от онези с 'електрическата' хидравлика ли е?? На които воланът просто върти един реостат, който след правени еди колко си витки се поизтърква и започва да прескача. Хора не си купувайте механични устройства като коли направени от електричари, електронкаджии и компютърджии. Знам че няма как че такива ни пробутвата ама...

Моля, не употребявайте в едно изречение името на тази юрдечка и думата "шофьорка"

Значи като е започнала да изпреваврва, усетила че колата тегли надясно, ама не намалила и да отбие да види кво става, а продължила с изпреварването. Доста тъпо оправдание. Според адвоката и, предна дясна гума на реното била спукана и джантата изкривена, дясната страна на колата е помляна. А това показва само едно, удара не е бил силен и е бил под малък ъгъл, , задна лява гума на автобуса се е качила върху предната дясна на реното, от тук вече е тръгнало преобръщането. Та както писах и преди, въобще не става дума колата с таран да обърне автобуса, а е станала рапма, за да го повдигне на две колела.

Я усетила, я не, но чак тогава благоволила да обърне малко внимание и на пътя, а не на радиото. Тъпо, тъпо, та дрънка, че и нагло и вече осъждано за каране в пияно състояние. Виновна е като едното нищо. Даже след споразумението с прокуратурата - минимум десет години там, където е мястото на убийци като нея. Шест невинни живота заради нейното радио!

може да бъде коша и предното окачване на една лека кола за един 19-20 тонен автобус, след като при смачкването си не са по-високи от 30-тина сантиметра, в едно със всички стърчащи парчета от ламарина?! При това как ще се обърне автобуса след като само задната му лява гума минава през тази "рампа", а другите му три гума са здраво стъпила на пътното платно и силата на инерцията от движението му по магистралата го тласка напред, а не в страни?!

Деянието на тази убийца трябва да се разглежда като тероризъм. Терористите напоследък засилват коли и ги блъскат в невинни хора. Виновната трябва да се разследва за връзки с радикалния ислям.

Друго не може да се каже за този който е написал тази идиотщина!

Някой провери ли пътната настилка на мястото на произшествието?

Да. Експертите, които се произнесоха, че водачката на реното е причинила катастрофата.

Този път съм съгласен с адвоката. Това може на всеки да се случи, така че не хулете жената. Никой не е застрахован, колкото и да внимава.

За какво да я хулим? Съдът ще я прати точно на мястото, където лежат ония, на които "може да се случи" да шофират нафиркани или да причиняват ПТПта с множество жертви.

до "умника" с излежаваната присъда за 'пиянство'. 1) няма присъда, защото е бил малко алкохола, има само акт. 2) не е лежала, и не е била условно 3) приказките за 'тероризъм' също са неадекватни 4) подобни писания като твоите са подсъдни. спасява те само страхливия начин, по който сееш лъжите си.

Сигурен съм, че съдът ще се съобрази с това, че е шофирала "само малко" досега. Терористите са тези, които засилват коли и удрят с тях невинни хора. А ако смяташ, че писанията ми са подсъдни, сигнализирай да ме издирят и да ме дадат под съд - може да сме в съседни зали с убийцата на снимката.

"само малко пияна"

Следим те изкъсо, когато дойде момента ще си с белезници!

-Автобуса 20 пъти по-тежък от колата...? И при това, лекият автомобил при удара "вдигнал" на две гуми тежкият автобус??? Нещо не се връзва това твърдение.

при това с

при това с по-малко от 20 кмч разлика в скоростта. не претендирам да съм последна инстанция, но ТОВа смърди, поне за тройна експертиза. дир, знак за по-малко чупи коментара.

Експертите твърдят, че се връзва и преобръщането на автобуса е в резултат от удара, причинен от небрежността на виновничката.

Голяма вяра на тези експерти...

и на мен не ми се връзва от самото начало. Както винаги нищо не е ясно, толкова ли е трудно да се установи истината...

Пълно с психопати тука . Реното удря автобуса ама шофьора бил виновен че завил , че не спасил , че не литнал във въздуха като хеликоптер .Автобусите не са танкове а са високи превозни средства . А на малоумниците които защитават реното искам да ги питам когато някой удари кола така ли вече трябва да се разсъждава че удареният е виновен щото е имал много варианти за оцеляване ?

автобусите не са танкове, въпреки сходното тегло с някои модели. ама като ви слушам фантазиите, някои леки автомобили са, при това ТЕЖКИ танкове.

Мнението на експертите е, че автобусът се е преобърнал заради удара на водачката на реното. Ако смяташ, че имаш по-правилна оценка, отиди я представи пред съда.

Кой носи отговорност за живота на пътниците? Кой с неадекватни реакции при екстремни ситуации може да им причини телесни повреди и смърт?

Всички участници в движението в района. Водачът на автобуса е спазил неговата отговорност към пътниците и другите участници в движението. Причинителката на катастрофата не е. А ситуацията, при която причинилата убийцата на снимката е действала неадекватно, изобщо не е била "екстремна". Стигало е просто да гледа къде кара, а не в радиото.

Даването на книжка на младо момиче или жена е равносилно на даване на Калашник! Това се знае отдавна . Но въпросът е ,че през демонокрацията се дадоха хиляди калашници ина жени и на сигани и на всякакви хора срещу заплащане,без нужните умения и знания. За техническото състояние на автопарка в БГ не говорим-просто е страшно като гледаш 20год.трошки с газови бомби и таксита с метанови ........

че да се катурне автобуса на десно, он е требвало рязко да завие у лево. ясно е и, че тук има много душевно болни русороби :)

Кой е тук няма нищо общо с това, че автобусът се е преобърнал заради удара на гледащата радиото си причинителка на катастрофата.

Тая ПИК_ЛА като е видяля, че не може да го изпревари, да беше намалила скоростта и да спре някъде. Доста тъпо оправдание за безотговорно действие. Спътникът й какво е правил в този момент?

И като си мисля, че общата картина е била една-единствена, а нашите "форумни" - не чак безброй, но прекалено много и фрагментарни ... И че съдим на поразия само въз основа на такива ... Като "политици" някакви ... Пък си сипвам едно коняче - в два и половина бива, нали? И едно кафенце ... И изключвам компютъра. Чао ...

ЗАРАБОТВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА необезпечила с предпазна мантинела този участък от магистралата И собственика на автобуса който бил ИЗХВЪРЛЕН В КАНАВКАТА от десет пъти по летият от него автомобил на ОБРЕЧЕНАТА ДА БЪДЕ ВИНОВНА!! КОЛКО ВИ ПЛАТИХА ДПС -те ЗА ТАЗИ "УСЛУГА" ?? ИЛИ РАБОТИТЕ БАДЕВА? НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ В БЕЗПРИСТРАСТНОСТТА ВИ!!

Не ни интересуват платените ти съждения.

Аве кой крив, кой прав, нема значение. Просто явно не трябва да се качва човек в автобусите на тази фирма.

Не е това изводът.Не трябва да се качват на волана хора , които не знаят като седнат зад седалката за какво са там и , които не могат да осъзнаят , че трябва да пазят собствения си живот и този на другите.

и да са навити да карат всеки ден, по цял ден, от 5 сутринта до 23 вечера, по цялата страна, и да късат билети на вонящите чернилки, и да обясняват на гнусните турчиля да не си качват крайниците по седалкита, и да си чакат мирно смяната, който е припаднал от изтощение и не може да се събуди, и да правят свирки на бензинджиите, защото пари за гориво, и да са винаги усмихнати, и на тлъстите пачи 3 седалки по-назад да им слушат житейските проблеми и да не говорим за празнични дни, извънреден труд и да се кланят за целите 650лв които взимат понякога. Това за хората на волана на онова тежкото. За волана на ламаринените саркофази знаем.

"Спомням си всичко. Просто си карах по магистралата, дясна лента, поглеждам в огледалото и тръгва да ме изпреварва мисля "Рено Меган". Отправям си погледа напред и я чакам да мине. В този момент поглеждам назад, тя прави някакъв рязък завой и удря автобуса в средата. Като удря автобуса в средата, той се надигна. Дръпнах наляво, но автобусът е неуправляем, няма как на две гуми да тръгне на обратната страна", разказва шофьорът. "Той беше вече вдигнат, няма никакъв спирачен път, защото той беше вече на две гуми. Реакцията ми беше, че опитах да дам наляво, но автобусът вече беше вдигнат. Явно като дадохме още наляво се преобърна автобуса", твърди шофьорът.

Автобусът няма сензори за контакт с пътното платно, нито е предназначен да бъде управляван, когато всичките му гуми не са в контакт с него. Водачът няма вина, че автобусът е бил приведен в неестествено и неконтролируемо положение чрез действията на причинилата катастрофата.

като кара на дясните "две" гуми, кой идиот ще тръгне да завива на ляво?!?! трябвало е да завие леко на дясно, за да се приземят другите две гуми, ако въобще са били във въздуха някога..

1) при изпреварването едва ли е била с повече от 10-20 кмч разлика 2) как ще го обърне, като се движат почти успоредно - без коментар. дори да завие, векторът и ще се запази почти изцяло. 3) ПО СРЕДАТА а не предната гума. баси.

Защо след първото (и единствено) изказване на Веселин Георгиев, шофирал злопулучния автобус няма никаква информация, за разлика от тазли за "убийцата". Дали пък не е целенасочено...?

Защото цялата необходима информация, която е можел да даде шофьорът във връзка с причиненото от задържаната произшествие, вече е получена.

А за "убийцата" още не е...

Така е като ГТП са проформа ! Даваш едни пари и минаваш !

Експертите се произнесоха, че автобусът е бил технически изправен. Ако имаш доказателства за корупция в случая, по-добре да побързаш да ги предоставиш, преди виновната да бъде осъдена.

Абе момичето може да е свестно и лошо стечение на обстоятелствата да е довело до трагедията, но обяснения от типа ми то детето е от много добро семейство ме карат да озверея... Пример 1: Малък Тошко - не просто семейство, а семейство 1 на НРБ - това не му попречи да изнасили (поне една) млада жена Пример 2: Поли Пантев - стар фабрикантски род с традиции (доколкото са оцелели след комунистическото кастрене) и въпреки това без време свършва земният си път в Аруба. Въобще това колко е добро семейството няма нищо общо с деянията на децата.

Ако беше от добро семейство, нямаше да има присъда за шофиране в пияно състояние.

Ей платения, няма присъда, а административно наказание! Присъди се издават от съдилища, а не от администрацията! Стига с тези плоски манипулации! С колко "присъди" ти е колегата в ЮИ? И той бил яко с глоби, според прокуратурата.

Истината е в отговора на въпроса: Кое е накарало шофьора рязко да завие надясно? повтарям РЯЗКО да завие надясно, след като първо е свил рязко наляво. Ха сетете се!!

А кое накара мадамата да се навира в автобуса ? Това е по-важното

Ами да напомня, че е твоя лична и чиста измислица, че шофьорът е свил първо наляво, също твоя измислица е, че е свил рязко надясно. И какво да се сещаме - дай отговора на измисления от теб въпрос.

Сам си го каза още в първите интервюта, въртял е наляво при леви гуми във въздуха.

"Той беше вече вдигнат, няма никакъв спирачен път, защото той беше вече на две гуми. Реакцията ми беше, че опитах да дам наляво, но автобусът вече беше вдигнат. Явно като дадохме още наляво се преобърна автобуса", твърди шофьорът.

Ударът в автобуса, причинен от водачката на реното, която не е следила пътя, а радиото.

Тук по-долу един човек лъже, че максималната разрешена скорост за автобус по магистрала е 90. Тя е 100. Явно са се впрегнали някои да оправдаят, както си мислят, жената чрез лъжи, без да подбират средствата, на всяка цена. Сигурно се изживяват като борци за справедливост.

Може и да си прав.На снимките ,които публикуват ,автобуса е карал в дясната лента ,момичето в лявата.На автобуса от лявата страна нищо му няма ,виждат се много износени гуми ,особено предните.Колата на момичето е ударена от дясната страна.А за Юнион ивкони за 10 год.са станали 8 тежки инцидента.Преди 4,5 месеца около Ямбол подобен автобус се обръща ,17 ранени ,за щастие няма жертви.Автобуса е 20 пъти по тежък от колата.

Експертите вече се произнесоха по този въпрос. Това е защото силата от удара е отишла не в огъването на ламарините на автобуса, а в отклоняването му настрани следствие на удара от водачката на реното. Ако виновната беше ударила неподвижен автобус, тогава вече пораженията по него щяха да са били по-големи.

Само да припомня,че по тодорово време,тази мома я очакваше смъртно наказание. Разстрел без право на обжалване.

И също така вече щеше да е лежала в затвора за шофиране в пияно състояние.

Видял си татово време през крив макарон.

Само да обърна внимание, че си изрякъл страхотна лъжа! Не е имало такова наказание, също не е имало и без право на обжалване. Излъгал си за три неща с две изречения - за припомнянето, за разстрела и за липсата на право на обжалване.

Омръзна ми да чета, как всеки изродили карал като бесен на магистралата, избил сума ти невинни хора, е СВЕТА ВИДА ! НЕНАПИТА, ОТ МНОГО ДОБРО СЕМЕЙСТВО, СТРАШНО ПРИТЕСНЕН, НО НЕ КОГАТО Е КАРАЛ БЯСНО, А В СЪДА, ДА РАЗПЛАЧЕ СЪДИИТЕ, КАК МАЙКА МУ И ТАТКОТО СЪШО СА СВЕТЦИ, ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ, НАЙ-ВЕЧЕ УБИТИТЕ, НО УБИЙЦИТЕ ВИНАГИ СА НЕВИННИ !! НАГЛОСТТА ТРЯБВА ДА ИМА ГРАНИЦИ, ТАЯ ДА ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА, А РОДНИНИТЕ ДА РАЗПРОДАВАТ ИМУЩЕСТВОТО ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ.

Не ни интересуват платените ти съждения.

Спокойно. Това за доброто семейство адвокатът го вади само защото не може да измисли никакво друго оправдание за убийцата, особено след предишната й присъда за шофиране в нетрезво състояние. Мнението на експертите и свидетелските показания и нейното самопризнание са повече от достатъчни, за да няма значение от какво семейство е и колко съжалява, че е убила шест човека поради престъпна небрежност.

За каква вина говорим в случая.Кой е виновен че пътниците са били без колани? Един от пътниците каза че въобще е нямало колани.Няма държава няма проверки няма колани.Защо един човек да отнася цялата вина?

Ами защото от нейната грешка започва всичко. Как защо ?

Ако убийцата на снимката беше следила пътя, а не радиото си, и не беше ударила автобуса, нямаше да има значение дали имат колани или не.

вие сте куку -как може да прехвърлите вината на жертвите??? ако въпросната беше усетила нередност в колата би следвало да намали и преустанови изпреварването! в публикуваното изявление няма нито един факт относно случилото се - това е много типичната игра с думи, чрез която се опитват да ви събудят симпатиите - забележете, че уж става въпрос за за случилото се , а всъщност се говори за това от какво семейство е и колко била добра преди - какво значение има - допуснала е грешка и трябва да я плати.

монтана ( нерегистриран ) 17.04.2018 13:02 . Ако автобусът беше карал с 90 км./ч. колата щеше отдавна да го е изпреварила и инцидент нямаше да има !!!!

Ако убийцата на снимката беше следила пътя, а не радиото си, нямаше да удари автобуса и да убие шест човека.

Той е карал с 96 (официален запис) при разрешени за него по закон 100.

Беше мода по-големи коли /джипове/ да блъскат /подпират/ в движение по-малки коли или да удрят с юмрук по покрива им при изпреварване. Като шофьор с много години стаж мога да ви кажа, че виновен е шофьорът на автобуса с абсолютно съзнателни и неадекватни действия в случая. Първо свива наляво рязко, /нарочно защото това е в кръвта му/, бута колата и после бяга надясно - в канавката /за съжаление, защото толкова му е умът/. Бързото развитие не позволява на пътниците да осмислят случилото се за да го разкажат в подробности.

Да, но написаното от теб е клевета и престъпление в случая. Защото не само няма доказателства, но и клеветиш човек с "това е в кръвта му" - т.е. по расистки подбуди. Хайде да не позориш българите с подобна плиткоумна и престъпна теза.

Експертите са на друго мнение, но ти отиди и им изложи версията си. Може да бъда взета под внимание, когато произнасят присъдата над убийцата.

Каква присъда бълнуваш? Има наложено административно наказание!

Погледнете в ютуб сниманите хиляди катастрофи от видеорегистратори в Русия . Там ще видите какво означава дори малко докосване на малка кола до тирове. Как се завъртат огромни камиони ,много по големи и мощни от автобуса на Ивкони и как след това се преобръщат . Браво на шофьора че е успял да запази живота на повече хора . Как може да пишат тука ненормалници и да обясняват че страничен удар от малка кола не би трябвало да повлияе на автобуса . Ако беше челен удар тогава автобуса можеше и да остане на място и да няма изобщо жертви . Тази кукувица нали каза че се е навела да оправи радиото .

къде се навежда да оправя радиото? то е пред нея!

Деянието на тази убийца трябва да се разглежда като тероризъм. Терористите напоследък засилват коли и ги блъскат в невинни хора. Виновната трябва да се разследва за връзки с радикалния ислям.

Колко пъти ще я пишеш тази глупост?

Момчета защо не питате пътниците, чиято вина е

Те вече бяха разпитани. Единодушни са, че шофьорът на автобуса няма вина, а реното рязко е ударило отстрани автобуса и това е довело до катастрофата.

Само дето една от пътничките каза, че по време на катастрофата е говорил по телефона с апарат до ухото!

Момичето ясно, че е направило ужасия, и то неподлежаща на оправдание. Но е останала на място, помагала е и не е избягала, при положение, че излизащите от автобуса вероятно са щели да я смачкат. Познавам бая мъже, които от страх щяха да избягат с мръсна газ ...

Нямало е как да избяга с тая смачкана кола а и може да не е забелязала какво се е случило щото си е гледала радиото хахахаха

С толкова повреден автомобил май няма как да стане бягството с мръсна газ, и да искаш.

В България максималната разрешена скоростна ППС с маса до 3,5 т по автомагистрали е 140 км/ч. На камиони, рейсове и тирове максималната скорост е 90 км/ч. Единствения нарушил правилата е шофьорът на автобуса с 95-100 км/ч. Той защо не е арестуван?

Защото не неговите действия са довели да смъртта на шестима човека. Виновният вече е арестуван.

Я пак? Той е този, които се е движил с ПРЕВИШЕНА скорост! Той е този който е вкарал автобуса в канавката!

така лиии. неговият автобус, заради неговата реакция, е завил в канавката. Като падането в канавката е убило хората. кой е карал НАД допустимите 90 кмч? Кой си е говорел по телефона? Кого крият от началото на следствието? Айде вземи си тероризма и се прибирай в офиса, да 'оправяш' листовете.

повече ще да е било, но шайбата е записала толкова.

Ако автобусът беше карал с 90 км./ч. колата щеше отдавна да го е изпреварила и инцидент нямаше да има !!!!

Автобусът се е движил с допустимата по магистралите на България максимална скорост. Тя не е 90 км/ч. Техническите средства доказват това.