Сърцето на Славина спаси 30-годишния Добромир

Сърцето на загинало в катастрофа момиче тупти в гърдите на 30-годишен мъж. След трансплантацията на 18-ти юни Добромир Христов вече се усмихва, ходи и е готов да се върне към нормалния живот.

Обратно в новината

Коментари - Сърцето на Славина спаси 30-годишния Добромир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 1234 До къде я докарахме - Човек да бъде приравнен до Аз мисля, че ако двигателят е добър, и друг може да го ползва, не е редно да го изхвърля. - една жалка купчина ламарина. Ако донорството беше необходимо и нормално, щеше да бъде като една от ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ. Никъде не се споменава подобно намерение, камо ли действие! ДокториПРЕСТЪПНИЦ УБИЙЦИ. Още помня как бяха опоскали една жена след катастрофа - много преди да се заговори за донорство - изтърбушване!

Не трябва ли имената на донорите и, съответно на трансплантираните, да се пазят в тайна?

Аз пък мисля, че не е редно да се изписват имената на дарителите и, съответно, на получилите дарения орган.

Съболезнования към родителите на момичето.В мъката си са направили един човешки жест.Аз лично нямам нищо против след смъртта ми да ме разпарчетосат и ако нещо е годно да го използват,но все пак ме учудват повечето изказали се, че не приемат и по-различни мнения. Дали става въпрос за вибрации или за религиозни убеждения няма значение.Всеки има право да вярва в каквото си пожелае. Може би прекалено се бъркаме в божиите дела!

Poklon pred roditelite! Spore men obace vsicko triabvashe da ostane anonimno, kakto se pravi po cial sviat, a ne da se rasglasiavat imenata na horata i da se zloupotrebiava s tragediata im

Тъга и възхищение към родителите.Съболезно и към Вас г-жо Петрова и към всички форумци загубили децата си.Няма лек за болката ви ,но има утеха,че може би ,са на по-добро место.Искам да споделя и неодобрението си към тези ,които отправят обиди и хулят хората с различно мнение.Това не е начина ,дори напротив.Призовавам всички пишещи тук да бъдат по-толерантни!Искаме промяна към по-добро ,защо да не я започнем от тук и сега с надеждата децата на грубияните да са по-малко груби и децата на простаците да са различни от тях.Благодаря!

Преди да се мислиш за много умен, научи се да пишеш на кирилица и другите и те. ВСЕ ПАК СМЕ В БЪЛГАРИЯ .

Огромно благодаря на родителите! Това е една постъпка, която е достойна за поклон! Бог да благослови дъщеря им.

Абе ти нормален ли си? Детето е собственост на родителите!!! А и да не е така - това, кето тези хора направиха е прекрасно. Как може да сте против това да дариш живот някому?!? Не разбирам.

Блягодарности за родителите те са едни достойни хора!Всички трявба да се поучим от тях и да бъдем по-добри за хората в нужда!Благодаря Ви!

Дано всичко е нормално и Добромир да се радва на живота!

Когато почина майка ми на 80 години ме попитаха ще даря ли бъбреците, защото били годни с радост се съгласих. Така мама живее все още. Когато Господ ни дава възможност, значи такава е Волятя Му. Когато един ден премина при Бога искам моити годни органи да дадат нов живот някому, който и да е той. Всичко друго са простотии, липса на увереност, страх от смъртта и липса на вяра в Бога.

В коя секта членуваш,малоумник такъв.

Срамота е в 21 век да има такива коментари, да дарили са родителите, аз съм родител загубил син на 23 години, тогава не стоеше проблема за даряване на органи, нямаше да ги даря заради друго желание на сина ми, но не бива да говориш така за родителите, защото те са извършили благороден жест, добре, че има и такива хора, защото благодарение на тях ще продължат да живеят ч-ма болни. Това е достатъчно, защото да не дава Господ да си на мястото на чакащи трансплантация.

Сърцето ми имаше подобни проблеми,като на човека с присаденото сърце.От болница Лозенец отказаха да ме оперират,за да не отчитат смъртност.В Света Екатерина проф.Генчо Начев прие риска и със своя екип ме върнаха към нов живот след7-8 часа непрекъснат труд на 5 юни.Вълшебник е проф.Начев.Благодаря му от сърце,на целия екип,на лекарите и сестрите от реанимацията!

Един, докато има бълхи като тебе, няма да се оправим.... Темерут! Иначе голям поклон пред родителите на момичето и пред лекарите, извършили тази толкова сложна операция!

Като си абсолютно против - запиши си го в паспорта, но не се опитвай да насаждаш собственото си мнение.Ако ние, човеците, не си помогнем - кой очакваш да го направи ?!!!!

4udq se ako ne dai si boje nqkoi tvoi blizak se nujdae ot organ dali 6te misli6 po tozi na4in. Tova e prekrasna humanna postupka- da bude spasen 4ove6ki jivot.

Вярно е, че има своите вибрации тялото ти. Твоето сърце не би сработило в друг, защото именно тези вибрации те разграничават егоистично от околния свят. Доста по-егоистично от другите. Ти е си тялото си, а си начина си на мислене и душа. Според начина на мислене би трябвало да си погребеш тялото цяло. Нещо като да си пазиш любимата кола в гаража, макар да не можеш вече да я караш, и да не дадеш резервни части на съседа, който кара същата, но му е нужно нещо от твоята. Колата ти също носи твоите вибрации. Именно за това в света е дадено правото на избор приживе какво да правят с тялото ти. Според мен всяко решение е правилно, защото човек има право на него. Аз мисля, че ако двигателят е добър, и друг може да го ползва, не е редно да го изхвърля. Обратното разсъждават хора, които смятат тялото за най-важната част от себе си. Ак оне смятат така, то подсъзнателно са убедени.

поклон пред родителите!!! до 1234 - и ти се нуждаеш от трансплантация

Абе, глупи, какво значи чужд живот? Даже би било много интересно, ако дареният орган не беше просто една резервна част! Браво на тези хора! Те имат друго мислене и са на друг етап от развитието на човека!

Смятам, че трудно може да бъде изказано по-глупаво мнение от твоето. Какви са тези вибрации, за които говориш и как така тялото, приело чужд орган започва да живее чужд живот?! Такива средновековни скудоумия са просто шокоращи на фона на съвременната медицина и наука. По твоята логика не трябва да си лекуваме кариесите защото пломбите са също чужди тела и трябва да ходим слепи понеже късогледството също е здравословен проблем, който според теб, трябва да приемеш. Вместо да умреш от срам четейки, че това е единствената трансплантация на сърце за годината в цялата държава, ти съветваш хората да се отказват от шанса си за живот. Направо ме побиват тръпки като си помисля какво ли пък може да мислиш по други въпроси -- глупаците като теб са опасни не само за себе си, но и за хората около тях.

В България системата за даряване на органи силно се различава от стандартите приети в Европа. Донорството или получаването на орган би трябвало да е ананонимно, защото само по този начин е гарантирано, че злоутреби не може да има. Бихте ли дарили орган, ако познавате и не харесвате получателя? Или не е ли допустимо, че един донор би могъл да посегне на собствения си живот, ако знае, че неговия орган ще отиде при негов близък. Проблема с органите може принципно да бъде решен само чрез законодателство уреждащо ситуацията на Неизказано съгласие - т.е. всеки би следвало да баде считан за донор, освен ако приживе не се е отказал от това. За съжаление политиката в европейски мащаб, основавайки се на високия си морален стандарт, отказва да проумее това. Цената са десетки хиляди починали докато чакат за своя нов орган.

Свинщина е че в България за толкова време има само една трансплантация. По закон всеки е потенциален донор - в България си донор, освен ако изрично не си посочил че не искаш да си такъв. Жалкото е че този закон се използва за облагодетелстване на фирми като Остеотек, а не на българите. Ако погледнте (в гоогъл например), ще видите че България е изнесла 21 ТОНА биоматериали. Колко ли хора са си отишли чакайки докато някой нещо е изнасял? Здраве и дълъг живот на печелившия Добромир. Дано не остане единствен.

do 1234 abe bastun togava ti za6to di6a6 be kak nete e sram da pravi6 takiva iskazvania

do edin abe prostak ti niama6 lisi druga rabota 4ese zanimava6 s stradanieto na horata ti si is4adie na diavola smart pri smart otiva bokluk takav ako iska6 vnimanie i tvoeto skoro 6e doide izrod takav

Ти си олигофрен !!!!! Говорим за даване шанс на някой да живее малоумник !!!!!!! да ти пикая на вибрациите ( с извинения )

Ако твоето бъдещо дете с неговото телце вибрира в очакване на нов орган-какво ще направиш,отворен философ!?Ще ти кажа-всичко би направил ,за да го спасиш,но такива,като теб умници само смятат и нищо не вършат.Има хора,които само тъпчат земята-ти си от тях,нещастник нещастен!Я изкажи почет към тези родители и си свий ушите,че ако си ми под ръка такъв ще ти отвъртя,че ще спреш да смяташ.

Pozdrvlenie na doktorite,i poditelite na momi4eto,bog da ia prosti.Dano Dobromir se opravi ,i se vrne kam normalnia jivot.Pojelavam tigo ot sarce.

Mir na du6ata na momi4eto... o4ite mi se pulnqt sus sulzi... radvam se 4e sur4iceto i 6te produljava da tupti , makar i v drugo tqlo...pozdravleniq na doktorite i suboleznovaniq kum roditelite ;(

Вижте какво, аз ще погледна от друга гледна точка, без да съм лекар (инженер съм). Мисля, че трябва да бъдат посочени лекарите - специалисти, които са направили поредната трансплантация на сърце. Целият екип, ръководител и всичките останали лекари , та и мед.сестри, които са правили операцията. Мисля, че тия хора заслужават да са известни на цяла България. Както навремето проф. Чирков. Екипът - герой , присадил сърце, трябва да е известен. Тия СПЕЦИАЛИСТИ заслужават това. Поздрави !!!

До Един: Адски тъп и неуместен коментар!

смятам , че тялото има своите вибрации и есетествено е , че най-неуместното е да дариш орган - на друг- при това чужд човек-Смятам, че нищо не е случайно и когато имаш здр.проблеми - трябва да ги приемеш - с чуждите органи-живееш чужд живот .АБСОЛЮТНО СЪМ ПРОТИВ !

Поклон пред родителите на Славина. Тяхната постъпка е висша форма на хуманност и блести със яркостта на хиляди звезди. На тях ще приличат хората на бъдещето...

до Един Не се изказвай неподготвен!Познавам семейството на Савина.Майката беше много красива жена преди да се разболее.Сега е сянка!Брат и е с умствени проблеми от рождение.Момичето беше единствената надежда на семейството.Защо пипаш с мръсни ръце там където хората в мъката си правят такова дарение.Ти би ли направил поне част от това?

Ей, все ще се намери някой като този един, дето се обажда като на барабан пръчката в такава тема! Абе той на кирилица не може да пише, ама дълбоки мисли изказва! Поклон пред родителите на Славина за решението им!!!

Съболезнования и поклон към родителите,близките и приятелите на Славина-това е най-човешката постъпка и най-трудната!Нека сърчицето на Вашата дъщеря дълги години бие в гърдите на човекът-приел този орган,дано повече хора осъзнаят,че правенето на добро е важно ,въпреки голямата мъка.Дано повече хора се замислят,че всеки може да е в положение на чакащ орган,респективно и да благодари,прекланя и да е отзивчив в такава тежка ситуация-има още останали хора по тази земя наша-благодаря ви,че показвате човечност във вълче време!Поклон,респект към родителите,аз също съм майка и .....плача от възхита и скръб с Вас,а на приелите органите-дано бързо и безпроблемно продължите живота ,вече не само ваш,но и заради отдалият Ви органи човек-сигурна съм,че и Вие ще сте Човеци!

До Един:ако най-близките роднини на починалия/та откажат нищо не може да се пипа.И обратното.Точка. Пр се към мнението на Аурора,и допълвам-нека Славина,където е сега да бъде по-добре,отколкото е била тук. Бих искал да изкажа съболезнования и да изразя възхитата си от постъпката на близките на починалата.

абе, Един, дано ти се наложи да чакаш токова дарява, както ти казваш, и после ще те чакам да видя как ще филосостваш!!!!!!!!

Непременно ли трябва да се правиш на интересен и по такъв повод? Преди да се мислиш за много умен, научи се да пишеш на кирилица.

Поздравления до докторите и най-добри пожелания на Добромир, дано да се оправи и да живее щастливо! Сигурно за родителите на Славина това е все някаква утеха...

Славина Савова от Кюстендил изпадна в мозъчна смърт родителите й се съгласиха да дарят сърцето, черния дроб и бъбреците на детето си, за да спасят други четири живота, съобщи БНТ. kakvo dariavat ???? tova ne satehni ne6a Poditelite darili kakvo to4no zna4i tova. trupat na po4inalia sobstvenost li e na blizkite??? ta pak pishete DARIAVAT, dariava se samo kogato si sobstvenik na ne6o, a ako ne gi dariat zna4i li tova 4e gi hvarliat.

imam kloak za implantirane note: samo sere :)

ку-ку ку-ку ку-ку ку-ку ку-ку .... Някой пак не си е изпил хапчетата

както не веднъж казвам тук : АМАН ОТ МИРИЗЛИВИ СЕКТАНТИ.

Наистина оставаш с мнението си ЕДИН нещастник.Да ДАРИШ живот на четирима е подвиг и той трябва да бъде увековечен с паметник от благодарните ЧОВЕЦИ .

Poklon pred postupkata na roditelite na Slavina!

ЯКИ КИНТИ СА ЗЕЛИ ТИА РОДИТЕЛИ!!!!!!!