Коментари - Петима ранени в катастрофа, причинена от 79-годишен (снимки) | Днес.dir.bg

Петима ранени в катастрофа, причинена от 79-годишен (снимки)

Петима души са пострадали при катастрофа на пътен възел „Ветрен“ край Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Петима ранени в катастрофа, причинена от 79-годишен (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Вие майтап ли си правите? Кой кретен му е позволил да мине медицински прегледи и да вземе книжка? Тогава хак да ви е! Вчера едоин подобен дебил ни мъчи половин час и се тътреше, като предизвика страхотно задръстване - гледах го как е стиснал волана, вторачил се през очилата само напред, пъплейки, и не обръща внимание на псувните. Не може синилни старчоци да бъдат пускани на пътя - не виждат, не чуват и без всякакви рефлекси.

ако беше на 20 щеше да са 5 умрели....

Тъпотия, пуста Тъпотия. Този сигурно се напикава, ама кола кара. Какъв Безмозъчник. Че на тез години е с "единия крак в гроба". И други ли иска да закара там. Взема се книжката и да ходи да си гледа доматите ... Ебати кретена ...

Значи не бива да кара кола, понеже е на преклонна възраст, но трябва да сади домати ... Да те * в тунеядеца

Над 70 год.намаляват зрението, слуха, забавят се реакциите, губят бързата си ориентация. Така че, няма изненада. Закона трябва да се промени и над определена възраст да се явяват на проверочен всяка година. Един такъв на 83 год. удари дъщяря ми - не видял, че светофара за него е червен.

Е, ударил я е, и сега всички ли да страдат? Според мен, не. Достатъчно е да страдаш ти. Та без лични мъки - не от възрастта зависи, а от общото състояние, влючително възпитанието и здравето. Ти на колко си, да започнем от теб лишаването от права.

Кон? Голямо животно, но малко мозък! При някои възрастта няма значение!

Gluposti!

на 54 една уби 6 годишно дете с джип...видяла, че сфетофара е червен но докато реагирала...напулно релаен случаj.

А един така наскоров ловеч с паркинсон си караше дето не трябва да се кара даже предизвика птп че походи в багажника иси избяга на село ми да благодарим на мвр системата че го намери

Втора тежка катастрофа на същото място и при същите обстоятелства. Предишният път пак беше възрастен водач и пак много жертви, скоро беше. Връщали се от песенен събор. Трябва да се вземат мерки. Очевидно че там сигнализацията и разделянето на потоците не е добра !

90% от ПТП се предизвикват от водачи на възраст до 35-40 години.Защо трябва да обвиняваме само възрастните.Освен това те употребява наркотици и алкохол при шофирането.Мирише ми на активно мероприятие на КАТ!

катастрофата за която говориш ти (след събора), някой умник нареди да се постави мантинела ПО СРЕДАТА на платното, което разделя лентите?! Сега стана още по-объркващо, но съм сигурен, че никой няма да потърси сметка на "умника"!

Хайде сега да видим, че взех да се газирам, въпреки че залепих няколко минуса на тези, оплюващи "дядките" е радеещи за прибиране на "книжките" след 55. Идвайки от Ветрен, за да минеш в насрещното имаш: 1. Непрекъсната лента която става ДВОЙНА и която трябва да пресечеш. 2. Озоваваш се в лента, на която стрелките (тези които събират насрещно движещите се в лентата, която ти искаш да заемеш) сочат нелогично срещу теб- обратно на тези, които виждаш при нормално движение- явно преди 50 г. не е имало такива. 3. В "твоята" лента, преди да стане двойна, минаваш през остров, който и преди 50 г. е значел- МИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО! 4. Между другото, минаваш покрай знак "Влизането ЗАБРАНЕНО". Еми дъртака, да си беше върнал книжката, не да затрива семейството.

Всеки божи ден десетки млади недочули,примитивни,комплексирани и брутални копелдаши предизвикват катастрофи и опасни ситуации и това го знаете всички!!!Някой има нещо на ум да кара възрастните по-често на медицински прегледи,дали не са доктор ята дето толкова успешно и скъпо ни "лекуват"???

За бога братя софирайте разумно

причината е една агенция пътища за белене всички в нея без помилване !!!!!!!!!!!!!!!!!куцо и сакато прави възли мантинели ит.н. без да се отчита трафика и т,н взели дипломи пред цум

Крайно време е да има пределна възраст за шофиране. На може един 90 годишен човек, който чува лошо, не вижда и да управлява автомобил.

Крайно време е някой, който проектира такъв пътен възел, генериращ толкова катастрофи, да понесе отговорността и да отиде в затвора. А институциите, които го стопанисват, да се самосезират и да потърсят тази отговорност.

Това е първата катастрофа по този начин там. По вина на един възрастен човек. Хайде първо да мислим, а после да пише. Става ли?

Хайде сега да видим, че взех да се газирам, въпреки че залепих няколко минуса на тези, оплюващи "дядките" е радеещи за прибиране на "книжките" след 55. Идвайки от Ветрен, за да минеш в насрещното имаш: 1. Непрекъсната лента която става ДВОЙНА и която трябва да пресечеш. 2. Озоваваш се в лента, на която стрелките (тези които събират насрещно движещите се в лентата, която ти искаш да заемеш) сочат нелогично срещу теб- обратно на тези, които виждаш при нормално движение- явно преди 50 г. не е имало такива. 3. В "твоята" лента, преди да стане двойна, минаваш през остров, който и преди 50 г. е значел- МИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО! 4. Между другото, минаваш покрай знак "Влизането ЗАБРАНЕНО". Еми дъртака, да си беше върнал книжката, не да затрива семейството.

Погледни статистиката за катастрофите ?! По твоята логика до 30 години никой не трябва да кара кола !

Информация за многознайковците, които твърдят, че шофьор можеш да бъдеш до... примерно, 50 години. Г-да многознайковци! Нека допуснем, че аз съм автобусен шофьор, на 65 години! Трябва да се пенсионирам на 67 години! Следователно, до навършването на тази възраст и 43 години трудов стаж, аз трябва да съм на волана и да возя вас, многознайковците. Нещо да ми измецате по въпроса????

колега пъпчивите пубери това него разбират !!!!!!!!!!!!!

Явно не си автобусен шофьор, защото ако си щеше да знаеш че автоб. шофьори са 2ра категория труд и не се пенсионират на 67г!!! По принцип обаче си прав!

Но хората след 50 годишна възраст имат риск от инфаркт , представи си това да стане зад волана или си направо на насрещното или в канавката

Моя съученичка почина от инфаркт на 38.Баба ми почина на 96 без нито един инфаркт, инсулт или нещо подобно!А 50 години не са чак толкова голяма възраст.

Ти не си червен,а тъп боклук.

Ситуацията е ясна в Гугъл Мапс: ако е пътувал от Бургас към селата, дядото се е заблеял и е пропуснал отбивката за Ветрен/Айтос на 42.590915, 27.396746. Усещайки, че се качва на хайвея и няма да може да обърне 35км. (Карнобат), след 300 метра, на 42.593144, 27.392013 той предприема безумна маневра, завивайки надясно в ускорителната лента, качваща насреща движението от Айтос/Ветрен на магистралата в посока София. Ако е пътувал все пак от другата посока (Карнобат/София), то не се е прибрал своевременно вдясно и пак е навлязъл в двете насрещни платна, излизащи от Ветрен за Бургас и за София. Това е. Възраст+жега+нашенски манталитет=проблем за чужденците.

катастрофата беше на около 500 метра преди разклона за Ветрен и преди Джъмбо. Никакви ускорителни ленти няма там.

Значи или ДИР са пуснали фейк нюз, или Вие сте видял друга катастрафа. Аз само се опитах да си обясня написаното, което е доста неясно.

Дори и така да е би могъл да се върне обратно без проблем след. 5-6 км на възел Българово.

Точно на обратно е колега! Както стана и предната катастрофа, и имаше половин селско гробище умрели. Чужденците са идвали от морето и са се целили в магистралата, няма как да идват от Аитос. Дядото е идвал от Ветрен (Айтос), и навлиза в еднопосочното, което сваля трафика от магистралата за натам. Това е стария път, по който дядката цял живот е карал, още преди да има магистрала, и е бил двупосочен. Сега за да се избегне конфликта с магистралата, посоката на стария път към Бургас от Ветрен/Айтос е променена и изведена с отбивка и мост през магистралата, за да се включи в движението от магистралата от София. Дядото е проспал знака че е забранено влизането, точно както предния път. Съжалявам, но тук съм сигурен че възрастта има значение и невъзможността да се приеме и осмисли новата реалност. както "пъплят" с 40 км/ч при ограничение 90, и ние сме длъжно да се съобразяваме с тях, така и те трябва да учат че пътя не е както преди 50 г. и да гледа знаците.

има хора ,които си карат и на 90 г. просто всяка година минават на медицински преглед и ако кажат, че са годни им се удължава книжката! Има хора, които са с лошо зрение от дец, а има и такива дето си отиват на преклонна възраст без да слагат очила.Всеки е различен и ограничението само по възраст е дискриминация за нещо, което някои могат.

Ами сори ама на 90 год. възраст реакциите на човек са като на умряло коте. Добре е всеки да си има културата да прецени сам дали не е опасен за другите

сори ,но много се надценяваш и много подценяваш другите!

18-25 годишните търсят адреналина на пътя,70-80 годишните го осигуряват

Правилно написана новина браво. Ние от Агенция Пътна Инфраструктура винаги съдействаме на журналистчета и катаджиичета, които изкарват винаги шофьорите винивни. Така трябва да бъде държавната агенция никога не трябва да бъде виновна и да бъде съдена. Един пример само ви давам. Катаджия глобява познат, за нарушаване на мислената линия на платното за престрояване. Нищо че е изтрита, трябвало шофьора да си я престави къде минава.

ако си тъпак на 20 години, ще си тъпак цял живот (особено ако си червен боклук).

тя тъпотията блещи като станиол на слънце от поста ти, не се хаби да обясняваш.

за мене е чест да получа многоброини минуси от червени боклуци!

"От което се мъдър срамува с него глупак се надува". Радой Ралин 1922-2004

Че възрастта е фактор, така е. Но аз добре познавам този участък, от Ветрен към Бургас, където трява да се включиш в магистралата, тоест.. първо да се качиш на моста. И мога да кажа, че маркировката и обозначението със знаци не е много добро. Табели всъщност няма. Никакви табели няма там. Така, че .. 2 инцидента при сходни обстоятелства... какво да ви кажа. АПИ не знам дали не трябва да бъде съдена, тоест прокоратурата да се самозадейства.

За такива като теб специално преди месец сложиха И МАНТИНЕЛА, за да не вземе случайно "много лесно" да се объркаш..

защо сте показали словенския номер, а криете ганьовските?!!

Ако се спазват правилата, възрастта няма значение. Затова е необходимо да се въведе и задължителна МИНИМАЛНА скорост. През уикенда пътувах и поне 5-6 пъти се натъкнах на гледка, при която на хубав, равен път с видимост и без завой или ограничения с разрешена скорост 90 км. дядковци или баби карат с 40 км. Зад тях по 40 коли колона, но тях не ги интересува. Нито отбиват, нито ускоряват. И се сетете какво почва. На всеки след петата минута /даже на тия с най-здрави нерви/ му завира и почва едно рисково безумно изпреварване кола в кола, докато някой се надене в друга кола от насрещното. И познайте кой е виновен после - несъбразена скорост, навлизане в насрещното и т.н. А истинския виновник никой не го споменава. Да вземе като в Македония, както е по повечето пътища, да сложат поне по една трета лента, за да се избегнат тия идиотщини с пъплещите баби и дядовци по пътищата. А писаното в статията не знам до колко е вярно, но как ускоряваща лента в едната посока може да се яви лента за движение в другата посока - просто акъла не ми го побира.

глупости на търкалета. Ако нямаш нерви, върни си свидетелството в КАТ и повече никога не пали кола.

Като е глупости, защо в закона е предвидено, че може да се определя задължителна минимална скорост? В повечето държави даже се практикува. Само у нас разни дебили с телефони, склерозни дядковци и др. подобни си карат така, сякаш са на разходка в хола. И всички трябва да се съобразяват с тях. Я тръгни ти през някой 30-40 км. участък по един такъв търкалящ се индивид, пък да те питам имаш ли нерви.

Келеш потроши три момичета в катастрофа, Келеш краде кола, катастрофира заради майка си, Келеш съсипа Porshe 911, 21-годишен келеш без книжка яхна мотор и катастрофира, 17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, Келеш размаза четири коли, Келеш потроши баща си и 6-годишно хлапе, Спипаха двама фиркани зад волана и келеш без книжка, Келеш на 13 разиграва 112 - твърди, че го отвличат, Келеш с джип наби с палка работник от МОЛ Бургас Плаза, Келеш с БМВ връхлетя върху детска количка на тротоара, 16-годишен келеш заменил кон и каруца за кола и катастрофира, Ужасът продължава - петима келеши загинаха при катастрофа, Зверска катастрофа между келеш на пистов мотор и лек автомобил, Пиян тийнейджър катастрофира в Габрово, Пак пиян келеш - шофьор, блъснал се в дърво, жив е, 21-годишен келеш поиска бира на версия и не му дадоха, той удари магазинерката и счупи стъклото на заведението, Неправоспобният 17-годишен шофьор е управлявал мотор без регистрационна табела, изгубил контрол върху управлението му, изхвърчал от него и получил тежка мозъчно-черепна травма, Лек автомобил, управляван от 20-годишен младеж, е излязъл от лентата за движение и се е ударил в крайпътно дърво - издъхнал е на място, Млад келеш е нахлул в бившия партиен дом в Пловдив на 12-ия етаж,

Прав си! Пред фактите и боговете мълчат! Статистиката показва,че най-опасни са водачите между 18 и 22 години. А ако са яхнали и някое BMW на 20-25 години/разбирай таралясник/ нещата вече стават изключително опасни.

Защо тенденциозно наблягате на възрастта на водача?

На глупав ли се правиш или си такъв? Естествено, че на тази възраст хората не виждат, не чуват, имат забавени реакции по чисто физиологически причини!

Вчера гледах Формула 1 на Спа и там всички пилоти бяха над 70 годишна възраст ....

дано не доживееш тая възраст!

Защото е поредният идиот на пътя.Незабравяй за джигита възраст няма, тои винаги си е карал по този начин, радваи се че не си бил ти насреща му.

"навлиза в насрещната лента на движението, която се явява ускорителна пътна лента от Бургас към София" Същото ми се случи на пътя от Карнобат към магистрала Тракия! Един заплес караше в насрещната, ускорителна лента! А маркировката на пътя бе добра и видима!

Ти пък що ускоряваш? С тези нови "правила" които се насадиха в нашия манталитет - да не се дава мигач, да се навлиза в непрекъсната лента, да не се спазва дистанция и т.н. какво ни остава освен не само да не ускоряваме ами изобщо да не се качваме на превозно средство...

1. Ускорителна лента е третата лента на скоростен път, предназначена за МПС-та, които могат да развият максималната разрешена скорост за пътя и да изпреварват примерно движещи се по пътя камиони. 2. Съвсем легално е и безопасно да се изпреварва по ускорителната лента, освен ако някой заплес не е минал в нея

Организацията на движението там може да се нараче само ИДИОТСКА. За да се включиш в пътя към Ветрен трябва да минеш косо през насрещното движение - няма знаци, няма стоп-линия - просто виждаш колите, които летят срещу теб и коли, които бързо те настигат, ако вече си в правилната лента. Не мисля, че възрастта на шофьора е главната причина за инцидента. Аз съм на половината от годините му и когато за пръв път минах оттам ми се изправиха косите.

Както има долна граница за получаване на книжка, така трябва да има и горна. НЕ може дядото, дето реакциите му са на забавен каданс да е нормален шофьор. то аз дето съм на 45 и карам от 20 години кола, пък на моменти не мога да реагирам достатъчно бързо, та камо ли един почти 80 годишен старец. Над 70 вече да нямат право да управляват МПС

А дали след 20г ще мислиш така?

абе, добре си карат хората ! щото и ние хляб ядем а не ламарини !

Какво означава "ускорителна" лента? Пътя е с ограничение 90 км/ч. Около 5-8 % да спазват това ограничение. До знак "магистрала", който е поне 200-300 метра след разклона е все 90 км/ч. Ускорителна е, защото почти никой не спазва ограничението ли? От камерата на "Ромпетрол" по нанадолнището се ускоряват, да, защото няма НИКАКЪВ Контрол на Автомобилния Транспорт (КАТ)!

Означава допълнителна лента, която не е част от платното. Служи за ускоряване до скоростта на трафика и плавно включване в движението без спиране за осигуряване на предимство. Завоя се взима с 30-50км/ч, а не на 2 гуми с 90. В ускорителната лента се ускорява от 50 до 90 и плавно и внимателно, с мигач, се включваш в движението по първа, най-дясна лента на платното.

Можеш от усорителната да навлезеш в насрещното, като направиш обратен завой. Няма как "79-годишен водач на лек автомобил Форд с бургаска регистрация навлиза в насрещната лента на движението, която се явява ускорителна пътна лента от Бургас към София" Разбираш ли разликата на написаното? Ако не - погледни в гугъл мапс разклона и виж къде е ускорителната.

СЕ СЛУЧИ ЕДИН ДЕН В ГОДИНАТА , БЕЗ КАТАСТРОФА, ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ОФИЦИАЛЕН ПРАЗНИК НА ШОФЬОРА !

Е НАЙ-БЕЗОПАСНО ДА СЕ ШОФИРА С БТР !

Жалко, но е факт, че на такава възраст много малко отхората са способни да шофират безопасно. Освен това нямат съвсем реална преценка на възможностите си.

Възрастните шофъори са много опасни на пътя! Трябва спешни законови мерки и акуализация на срока свидетелството за правоуправление на МПС всяка година.

възрастните шофьори?????

Време е да се въведе изпит когато си подновяваш книжката !

ли ти се иска????

Също и младите шофьори са опасни, може би по-опасни!!! Значи само хората на средна възраст като мен да имат право да шофират, съгласен :):):)

Това е репресивно заглавие! 99 % от катастрофите се извършват от шофьори в цветуща възраст!

99% от шофьорите са в цветуща възраст.

Не е лошо да се вдигне. Но повечето инциденти стават не защото са млади, а защото са безотговорни.

ХАЙДЕ СТИГА С ТАЗИ ВЪЗРАСТ!!! Преди няколко седмици пак имаше подобен инцидент, точно там, но беше със жертви. Явно има нещо сбъркано във всички означения. Явно трябва още нещо да се направи! Сложете повече знаци, така че да бъде ясно много преди да наближиш разклона.

В Събота тръгнах в 02,20 от Враца за Сл.бряг. В 8,00 бях там. Не познавам ДОБРЕ района. ТРИ табели за слънчака видях и три пъти ме объркаха! Първата - отклоних се от пътя и... видях по какъв път трябва да мина. Е върнах се. Втората ме вкара в Е- Баново. Пре... таковах се и се върнах. Влязох в Бургас ,и на излизане -табела " Варна и слънчев Бряг транзит" . Прекарах се за трети път. :-((( Вечерта /18,30/ си тръгнах обратно , не чтох НИКАКВИ ТАБЕЛИ И... В 1,30 СИ БЯХ В КЪЩИ ! Пенчо бре! НЕ ЧЕТИ!!! /ще се объркаш!!!/

Вярно е, имаше. Пак 70 годишна.

Втори инцидент там за това лято!!! Наистина има нещо сбъркано. Не съм излизал никога от Ветрен, но отново безхаберието на управниците личи. Що не се блъсне някой от АПИ... или да му падне лампа на главата.. УЖАСНИ СТЕ!

След първият инцидент сложиха мантинела. И си помислиха, че това е достатъчно...

Аз предлагам да сложат и снайперисти, че който тръгне наопкаи да го отстрелват на момента!

Крайно време е да има горна възраст, напр. 75 г. за шофьори както има и долна 18 г. Застрахователите да вдигнат двойно или тройно гражданската отговорност за старци - риска е много по-голям.

Най много катастрофи правят младите до 28 години,това значи ли,че границата трябва да се вдигне до 28 години?!?!?

Не е лошо да се вдигне. Но повечето инциденти стават не защото са млади, а защото са безотговорни.

трее закон на 70 лазарника финито с возилото

толкова си бай Йордан, колкото аз съм бай Хуй, но по твоята логика право да управляват превозно средство ( което не всеки тъпанар с книжка го може) трябва да имат хората между 30 и 50?! Защото келешите под 25 години въобще не трябва да получават книжка и право да сядат зад волана!!!

казват не е порок, но в случай май е, а и отклонението от Ветрен за Бургас е направено така, че и много млади шофьори бъркат! Ало АПИ вижте си майсторлъка!!!

журналята се чудят с кво вече да ни баламосват. Тулупите са по чуждите курорти, почиват, няма кого д а обслужват орално... Мъка... даже катастрофа със смърт няма за лешоядите... Мъкаааа...

А вьи хатите туризъм ! А вьи хатите перестройка ! А вьи хатите денги ! Като дойдат туристите ги плескате челно !!!! Бургазлиите почват да задминават варналиите по тъпота (което е трудно де) ... Не че шопските и македонските тъпири не се изплескват де....

АКО СЕ РАЗРЕШАВА ДА КАРАТ НАД 70 ГОДИШНИ, ВСЕ ЕДНО ДА СЕ РАЗРЕШИ ДА КАРАТ И 12 ГОДИШНИ !!!

Минат ли 75 години задължително на проверочен и психо. Ако не се издържи да се отнема книжката. Не е дискриминация, а опазване на животи.

Бедният пенЦионер сигурно е бързал да даде 20 000 лева на 'ало измамниците' , къде карат тези хора в тяхната лента ?!

абе Маймунак, ако доживееш до пенсионна възраст, в което дълбоко се съмнявам, друга песен ще запееш, защото тези "Олигрофени", както ги наричаш са твоите родители и че са пенсионери, не е причина за катастрофата и на тебе може да ти се случи! Защото на чужд гръб и 100 тояги са малко!

Коментари - Петима ранени в катастрофа, причинена от 79-годишен (снимки) | Днес.dir.bg

Петима ранени в катастрофа, причинена от 79-годишен (снимки)

Петима души са пострадали при катастрофа на пътен възел „Ветрен“ край Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Петима ранени в катастрофа, причинена от 79-годишен (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Вие майтап ли си правите? Кой кретен му е позволил да мине медицински прегледи и да вземе книжка? Тогава хак да ви е! Вчера едоин подобен дебил ни мъчи половин час и се тътреше, като предизвика страхотно задръстване - гледах го как е стиснал волана, вторачил се през очилата само напред, пъплейки, и не обръща внимание на псувните. Не може синилни старчоци да бъдат пускани на пътя - не виждат, не чуват и без всякакви рефлекси.

ако беше на 20 щеше да са 5 умрели....

Тъпотия, пуста Тъпотия. Този сигурно се напикава, ама кола кара. Какъв Безмозъчник. Че на тез години е с "единия крак в гроба". И други ли иска да закара там. Взема се книжката и да ходи да си гледа доматите ... Ебати кретена ...

Значи не бива да кара кола, понеже е на преклонна възраст, но трябва да сади домати ... Да те * в тунеядеца

Над 70 год.намаляват зрението, слуха, забавят се реакциите, губят бързата си ориентация. Така че, няма изненада. Закона трябва да се промени и над определена възраст да се явяват на проверочен всяка година. Един такъв на 83 год. удари дъщяря ми - не видял, че светофара за него е червен.

Е, ударил я е, и сега всички ли да страдат? Според мен, не. Достатъчно е да страдаш ти. Та без лични мъки - не от възрастта зависи, а от общото състояние, влючително възпитанието и здравето. Ти на колко си, да започнем от теб лишаването от права.

Кон? Голямо животно, но малко мозък! При някои възрастта няма значение!

Gluposti!

на 54 една уби 6 годишно дете с джип...видяла, че сфетофара е червен но докато реагирала...напулно релаен случаj.

А един така наскоров ловеч с паркинсон си караше дето не трябва да се кара даже предизвика птп че походи в багажника иси избяга на село ми да благодарим на мвр системата че го намери

Втора тежка катастрофа на същото място и при същите обстоятелства. Предишният път пак беше възрастен водач и пак много жертви, скоро беше. Връщали се от песенен събор. Трябва да се вземат мерки. Очевидно че там сигнализацията и разделянето на потоците не е добра !

90% от ПТП се предизвикват от водачи на възраст до 35-40 години.Защо трябва да обвиняваме само възрастните.Освен това те употребява наркотици и алкохол при шофирането.Мирише ми на активно мероприятие на КАТ!

катастрофата за която говориш ти (след събора), някой умник нареди да се постави мантинела ПО СРЕДАТА на платното, което разделя лентите?! Сега стана още по-объркващо, но съм сигурен, че никой няма да потърси сметка на "умника"!

Хайде сега да видим, че взех да се газирам, въпреки че залепих няколко минуса на тези, оплюващи "дядките" е радеещи за прибиране на "книжките" след 55. Идвайки от Ветрен, за да минеш в насрещното имаш: 1. Непрекъсната лента която става ДВОЙНА и която трябва да пресечеш. 2. Озоваваш се в лента, на която стрелките (тези които събират насрещно движещите се в лентата, която ти искаш да заемеш) сочат нелогично срещу теб- обратно на тези, които виждаш при нормално движение- явно преди 50 г. не е имало такива. 3. В "твоята" лента, преди да стане двойна, минаваш през остров, който и преди 50 г. е значел- МИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО! 4. Между другото, минаваш покрай знак "Влизането ЗАБРАНЕНО". Еми дъртака, да си беше върнал книжката, не да затрива семейството.

Всеки божи ден десетки млади недочули,примитивни,комплексирани и брутални копелдаши предизвикват катастрофи и опасни ситуации и това го знаете всички!!!Някой има нещо на ум да кара възрастните по-често на медицински прегледи,дали не са доктор ята дето толкова успешно и скъпо ни "лекуват"???

За бога братя софирайте разумно

причината е една агенция пътища за белене всички в нея без помилване !!!!!!!!!!!!!!!!!куцо и сакато прави възли мантинели ит.н. без да се отчита трафика и т,н взели дипломи пред цум

Крайно време е да има пределна възраст за шофиране. На може един 90 годишен човек, който чува лошо, не вижда и да управлява автомобил.

Крайно време е някой, който проектира такъв пътен възел, генериращ толкова катастрофи, да понесе отговорността и да отиде в затвора. А институциите, които го стопанисват, да се самосезират и да потърсят тази отговорност.

Това е първата катастрофа по този начин там. По вина на един възрастен човек. Хайде първо да мислим, а после да пише. Става ли?

Хайде сега да видим, че взех да се газирам, въпреки че залепих няколко минуса на тези, оплюващи "дядките" е радеещи за прибиране на "книжките" след 55. Идвайки от Ветрен, за да минеш в насрещното имаш: 1. Непрекъсната лента която става ДВОЙНА и която трябва да пресечеш. 2. Озоваваш се в лента, на която стрелките (тези които събират насрещно движещите се в лентата, която ти искаш да заемеш) сочат нелогично срещу теб- обратно на тези, които виждаш при нормално движение- явно преди 50 г. не е имало такива. 3. В "твоята" лента, преди да стане двойна, минаваш през остров, който и преди 50 г. е значел- МИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО! 4. Между другото, минаваш покрай знак "Влизането ЗАБРАНЕНО". Еми дъртака, да си беше върнал книжката, не да затрива семейството.

Погледни статистиката за катастрофите ?! По твоята логика до 30 години никой не трябва да кара кола !

Информация за многознайковците, които твърдят, че шофьор можеш да бъдеш до... примерно, 50 години. Г-да многознайковци! Нека допуснем, че аз съм автобусен шофьор, на 65 години! Трябва да се пенсионирам на 67 години! Следователно, до навършването на тази възраст и 43 години трудов стаж, аз трябва да съм на волана и да возя вас, многознайковците. Нещо да ми измецате по въпроса????

колега пъпчивите пубери това него разбират !!!!!!!!!!!!!

Явно не си автобусен шофьор, защото ако си щеше да знаеш че автоб. шофьори са 2ра категория труд и не се пенсионират на 67г!!! По принцип обаче си прав!

Но хората след 50 годишна възраст имат риск от инфаркт , представи си това да стане зад волана или си направо на насрещното или в канавката

Моя съученичка почина от инфаркт на 38.Баба ми почина на 96 без нито един инфаркт, инсулт или нещо подобно!А 50 години не са чак толкова голяма възраст.

Ти не си червен,а тъп боклук.

Ситуацията е ясна в Гугъл Мапс: ако е пътувал от Бургас към селата, дядото се е заблеял и е пропуснал отбивката за Ветрен/Айтос на 42.590915, 27.396746. Усещайки, че се качва на хайвея и няма да може да обърне 35км. (Карнобат), след 300 метра, на 42.593144, 27.392013 той предприема безумна маневра, завивайки надясно в ускорителната лента, качваща насреща движението от Айтос/Ветрен на магистралата в посока София. Ако е пътувал все пак от другата посока (Карнобат/София), то не се е прибрал своевременно вдясно и пак е навлязъл в двете насрещни платна, излизащи от Ветрен за Бургас и за София. Това е. Възраст+жега+нашенски манталитет=проблем за чужденците.

катастрофата беше на около 500 метра преди разклона за Ветрен и преди Джъмбо. Никакви ускорителни ленти няма там.

Значи или ДИР са пуснали фейк нюз, или Вие сте видял друга катастрафа. Аз само се опитах да си обясня написаното, което е доста неясно.

Дори и така да е би могъл да се върне обратно без проблем след. 5-6 км на възел Българово.

Точно на обратно е колега! Както стана и предната катастрофа, и имаше половин селско гробище умрели. Чужденците са идвали от морето и са се целили в магистралата, няма как да идват от Аитос. Дядото е идвал от Ветрен (Айтос), и навлиза в еднопосочното, което сваля трафика от магистралата за натам. Това е стария път, по който дядката цял живот е карал, още преди да има магистрала, и е бил двупосочен. Сега за да се избегне конфликта с магистралата, посоката на стария път към Бургас от Ветрен/Айтос е променена и изведена с отбивка и мост през магистралата, за да се включи в движението от магистралата от София. Дядото е проспал знака че е забранено влизането, точно както предния път. Съжалявам, но тук съм сигурен че възрастта има значение и невъзможността да се приеме и осмисли новата реалност. както "пъплят" с 40 км/ч при ограничение 90, и ние сме длъжно да се съобразяваме с тях, така и те трябва да учат че пътя не е както преди 50 г. и да гледа знаците.

има хора ,които си карат и на 90 г. просто всяка година минават на медицински преглед и ако кажат, че са годни им се удължава книжката! Има хора, които са с лошо зрение от дец, а има и такива дето си отиват на преклонна възраст без да слагат очила.Всеки е различен и ограничението само по възраст е дискриминация за нещо, което някои могат.

Ами сори ама на 90 год. възраст реакциите на човек са като на умряло коте. Добре е всеки да си има културата да прецени сам дали не е опасен за другите

сори ,но много се надценяваш и много подценяваш другите!

18-25 годишните търсят адреналина на пътя,70-80 годишните го осигуряват

Правилно написана новина браво. Ние от Агенция Пътна Инфраструктура винаги съдействаме на журналистчета и катаджиичета, които изкарват винаги шофьорите винивни. Така трябва да бъде държавната агенция никога не трябва да бъде виновна и да бъде съдена. Един пример само ви давам. Катаджия глобява познат, за нарушаване на мислената линия на платното за престрояване. Нищо че е изтрита, трябвало шофьора да си я престави къде минава.

ако си тъпак на 20 години, ще си тъпак цял живот (особено ако си червен боклук).

тя тъпотията блещи като станиол на слънце от поста ти, не се хаби да обясняваш.

за мене е чест да получа многоброини минуси от червени боклуци!

"От което се мъдър срамува с него глупак се надува". Радой Ралин 1922-2004

Че възрастта е фактор, така е. Но аз добре познавам този участък, от Ветрен към Бургас, където трява да се включиш в магистралата, тоест.. първо да се качиш на моста. И мога да кажа, че маркировката и обозначението със знаци не е много добро. Табели всъщност няма. Никакви табели няма там. Така, че .. 2 инцидента при сходни обстоятелства... какво да ви кажа. АПИ не знам дали не трябва да бъде съдена, тоест прокоратурата да се самозадейства.

За такива като теб специално преди месец сложиха И МАНТИНЕЛА, за да не вземе случайно "много лесно" да се объркаш..

защо сте показали словенския номер, а криете ганьовските?!!

Ако се спазват правилата, възрастта няма значение. Затова е необходимо да се въведе и задължителна МИНИМАЛНА скорост. През уикенда пътувах и поне 5-6 пъти се натъкнах на гледка, при която на хубав, равен път с видимост и без завой или ограничения с разрешена скорост 90 км. дядковци или баби карат с 40 км. Зад тях по 40 коли колона, но тях не ги интересува. Нито отбиват, нито ускоряват. И се сетете какво почва. На всеки след петата минута /даже на тия с най-здрави нерви/ му завира и почва едно рисково безумно изпреварване кола в кола, докато някой се надене в друга кола от насрещното. И познайте кой е виновен после - несъбразена скорост, навлизане в насрещното и т.н. А истинския виновник никой не го споменава. Да вземе като в Македония, както е по повечето пътища, да сложат поне по една трета лента, за да се избегнат тия идиотщини с пъплещите баби и дядовци по пътищата. А писаното в статията не знам до колко е вярно, но как ускоряваща лента в едната посока може да се яви лента за движение в другата посока - просто акъла не ми го побира.

глупости на търкалета. Ако нямаш нерви, върни си свидетелството в КАТ и повече никога не пали кола.

Като е глупости, защо в закона е предвидено, че може да се определя задължителна минимална скорост? В повечето държави даже се практикува. Само у нас разни дебили с телефони, склерозни дядковци и др. подобни си карат така, сякаш са на разходка в хола. И всички трябва да се съобразяват с тях. Я тръгни ти през някой 30-40 км. участък по един такъв търкалящ се индивид, пък да те питам имаш ли нерви.

Келеш потроши три момичета в катастрофа, Келеш краде кола, катастрофира заради майка си, Келеш съсипа Porshe 911, 21-годишен келеш без книжка яхна мотор и катастрофира, 17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, Келеш размаза четири коли, Келеш потроши баща си и 6-годишно хлапе, Спипаха двама фиркани зад волана и келеш без книжка, Келеш на 13 разиграва 112 - твърди, че го отвличат, Келеш с джип наби с палка работник от МОЛ Бургас Плаза, Келеш с БМВ връхлетя върху детска количка на тротоара, 16-годишен келеш заменил кон и каруца за кола и катастрофира, Ужасът продължава - петима келеши загинаха при катастрофа, Зверска катастрофа между келеш на пистов мотор и лек автомобил, Пиян тийнейджър катастрофира в Габрово, Пак пиян келеш - шофьор, блъснал се в дърво, жив е, 21-годишен келеш поиска бира на версия и не му дадоха, той удари магазинерката и счупи стъклото на заведението, Неправоспобният 17-годишен шофьор е управлявал мотор без регистрационна табела, изгубил контрол върху управлението му, изхвърчал от него и получил тежка мозъчно-черепна травма, Лек автомобил, управляван от 20-годишен младеж, е излязъл от лентата за движение и се е ударил в крайпътно дърво - издъхнал е на място, Млад келеш е нахлул в бившия партиен дом в Пловдив на 12-ия етаж,

Прав си! Пред фактите и боговете мълчат! Статистиката показва,че най-опасни са водачите между 18 и 22 години. А ако са яхнали и някое BMW на 20-25 години/разбирай таралясник/ нещата вече стават изключително опасни.

Защо тенденциозно наблягате на възрастта на водача?

На глупав ли се правиш или си такъв? Естествено, че на тази възраст хората не виждат, не чуват, имат забавени реакции по чисто физиологически причини!

Вчера гледах Формула 1 на Спа и там всички пилоти бяха над 70 годишна възраст ....

дано не доживееш тая възраст!

Защото е поредният идиот на пътя.Незабравяй за джигита възраст няма, тои винаги си е карал по този начин, радваи се че не си бил ти насреща му.

"навлиза в насрещната лента на движението, която се явява ускорителна пътна лента от Бургас към София" Същото ми се случи на пътя от Карнобат към магистрала Тракия! Един заплес караше в насрещната, ускорителна лента! А маркировката на пътя бе добра и видима!

Ти пък що ускоряваш? С тези нови "правила" които се насадиха в нашия манталитет - да не се дава мигач, да се навлиза в непрекъсната лента, да не се спазва дистанция и т.н. какво ни остава освен не само да не ускоряваме ами изобщо да не се качваме на превозно средство...

1. Ускорителна лента е третата лента на скоростен път, предназначена за МПС-та, които могат да развият максималната разрешена скорост за пътя и да изпреварват примерно движещи се по пътя камиони. 2. Съвсем легално е и безопасно да се изпреварва по ускорителната лента, освен ако някой заплес не е минал в нея

Организацията на движението там може да се нараче само ИДИОТСКА. За да се включиш в пътя към Ветрен трябва да минеш косо през насрещното движение - няма знаци, няма стоп-линия - просто виждаш колите, които летят срещу теб и коли, които бързо те настигат, ако вече си в правилната лента. Не мисля, че възрастта на шофьора е главната причина за инцидента. Аз съм на половината от годините му и когато за пръв път минах оттам ми се изправиха косите.

Както има долна граница за получаване на книжка, така трябва да има и горна. НЕ може дядото, дето реакциите му са на забавен каданс да е нормален шофьор. то аз дето съм на 45 и карам от 20 години кола, пък на моменти не мога да реагирам достатъчно бързо, та камо ли един почти 80 годишен старец. Над 70 вече да нямат право да управляват МПС

А дали след 20г ще мислиш така?

абе, добре си карат хората ! щото и ние хляб ядем а не ламарини !

Какво означава "ускорителна" лента? Пътя е с ограничение 90 км/ч. Около 5-8 % да спазват това ограничение. До знак "магистрала", който е поне 200-300 метра след разклона е все 90 км/ч. Ускорителна е, защото почти никой не спазва ограничението ли? От камерата на "Ромпетрол" по нанадолнището се ускоряват, да, защото няма НИКАКЪВ Контрол на Автомобилния Транспорт (КАТ)!

Означава допълнителна лента, която не е част от платното. Служи за ускоряване до скоростта на трафика и плавно включване в движението без спиране за осигуряване на предимство. Завоя се взима с 30-50км/ч, а не на 2 гуми с 90. В ускорителната лента се ускорява от 50 до 90 и плавно и внимателно, с мигач, се включваш в движението по първа, най-дясна лента на платното.

Можеш от усорителната да навлезеш в насрещното, като направиш обратен завой. Няма как "79-годишен водач на лек автомобил Форд с бургаска регистрация навлиза в насрещната лента на движението, която се явява ускорителна пътна лента от Бургас към София" Разбираш ли разликата на написаното? Ако не - погледни в гугъл мапс разклона и виж къде е ускорителната.

СЕ СЛУЧИ ЕДИН ДЕН В ГОДИНАТА , БЕЗ КАТАСТРОФА, ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ОФИЦИАЛЕН ПРАЗНИК НА ШОФЬОРА !

Е НАЙ-БЕЗОПАСНО ДА СЕ ШОФИРА С БТР !

Жалко, но е факт, че на такава възраст много малко отхората са способни да шофират безопасно. Освен това нямат съвсем реална преценка на възможностите си.

Възрастните шофъори са много опасни на пътя! Трябва спешни законови мерки и акуализация на срока свидетелството за правоуправление на МПС всяка година.

възрастните шофьори?????

Време е да се въведе изпит когато си подновяваш книжката !

ли ти се иска????

Също и младите шофьори са опасни, може би по-опасни!!! Значи само хората на средна възраст като мен да имат право да шофират, съгласен :):):)

Това е репресивно заглавие! 99 % от катастрофите се извършват от шофьори в цветуща възраст!

99% от шофьорите са в цветуща възраст.

Не е лошо да се вдигне. Но повечето инциденти стават не защото са млади, а защото са безотговорни.

ХАЙДЕ СТИГА С ТАЗИ ВЪЗРАСТ!!! Преди няколко седмици пак имаше подобен инцидент, точно там, но беше със жертви. Явно има нещо сбъркано във всички означения. Явно трябва още нещо да се направи! Сложете повече знаци, така че да бъде ясно много преди да наближиш разклона.

В Събота тръгнах в 02,20 от Враца за Сл.бряг. В 8,00 бях там. Не познавам ДОБРЕ района. ТРИ табели за слънчака видях и три пъти ме объркаха! Първата - отклоних се от пътя и... видях по какъв път трябва да мина. Е върнах се. Втората ме вкара в Е- Баново. Пре... таковах се и се върнах. Влязох в Бургас ,и на излизане -табела " Варна и слънчев Бряг транзит" . Прекарах се за трети път. :-((( Вечерта /18,30/ си тръгнах обратно , не чтох НИКАКВИ ТАБЕЛИ И... В 1,30 СИ БЯХ В КЪЩИ ! Пенчо бре! НЕ ЧЕТИ!!! /ще се объркаш!!!/

Вярно е, имаше. Пак 70 годишна.

Втори инцидент там за това лято!!! Наистина има нещо сбъркано. Не съм излизал никога от Ветрен, но отново безхаберието на управниците личи. Що не се блъсне някой от АПИ... или да му падне лампа на главата.. УЖАСНИ СТЕ!

След първият инцидент сложиха мантинела. И си помислиха, че това е достатъчно...

Аз предлагам да сложат и снайперисти, че който тръгне наопкаи да го отстрелват на момента!

Крайно време е да има горна възраст, напр. 75 г. за шофьори както има и долна 18 г. Застрахователите да вдигнат двойно или тройно гражданската отговорност за старци - риска е много по-голям.

Най много катастрофи правят младите до 28 години,това значи ли,че границата трябва да се вдигне до 28 години?!?!?

Не е лошо да се вдигне. Но повечето инциденти стават не защото са млади, а защото са безотговорни.

трее закон на 70 лазарника финито с возилото

толкова си бай Йордан, колкото аз съм бай Хуй, но по твоята логика право да управляват превозно средство ( което не всеки тъпанар с книжка го може) трябва да имат хората между 30 и 50?! Защото келешите под 25 години въобще не трябва да получават книжка и право да сядат зад волана!!!

казват не е порок, но в случай май е, а и отклонението от Ветрен за Бургас е направено така, че и много млади шофьори бъркат! Ало АПИ вижте си майсторлъка!!!

журналята се чудят с кво вече да ни баламосват. Тулупите са по чуждите курорти, почиват, няма кого д а обслужват орално... Мъка... даже катастрофа със смърт няма за лешоядите... Мъкаааа...

А вьи хатите туризъм ! А вьи хатите перестройка ! А вьи хатите денги ! Като дойдат туристите ги плескате челно !!!! Бургазлиите почват да задминават варналиите по тъпота (което е трудно де) ... Не че шопските и македонските тъпири не се изплескват де....

АКО СЕ РАЗРЕШАВА ДА КАРАТ НАД 70 ГОДИШНИ, ВСЕ ЕДНО ДА СЕ РАЗРЕШИ ДА КАРАТ И 12 ГОДИШНИ !!!

Минат ли 75 години задължително на проверочен и психо. Ако не се издържи да се отнема книжката. Не е дискриминация, а опазване на животи.

Бедният пенЦионер сигурно е бързал да даде 20 000 лева на 'ало измамниците' , къде карат тези хора в тяхната лента ?!

абе Маймунак, ако доживееш до пенсионна възраст, в което дълбоко се съмнявам, друга песен ще запееш, защото тези "Олигрофени", както ги наричаш са твоите родители и че са пенсионери, не е причина за катастрофата и на тебе може да ти се случи! Защото на чужд гръб и 100 тояги са малко!