Кое убива хората по българските пътища

Масовото усещане за безредие и несправедливост се пренася и на пътя. Жертвите от катастрофи стават все повече, а причините продължават да не ни интересуват.

Обратно в новината

Коментари - Кое убива хората по българските пътища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пътищата са със ширина предвидена за каруци. трябва промяна в стандартите за пътищата в България. обърнете внимание, че всички катастрофи не са на магистрала, или са където коли и пешеходци не са разделени, като в меторото

Работата е проста. Хората имат Сталин, Хитлер, Франко, Мао, Императори, Де Гол, Чърчил, Рузвелт, Дуче, Султани и тям подобни. Ние имаме меки китки с големи усти, ни мож ги затвори, ни мож ги напълни.

Излезе че преди 25 години жертвите са били 3 пъти повече????? И като знаем, че тогава е имало поне 3 пъти по-малко автомобили, какво излиза накрая????? Излиза че сега положението е 9 пъти по-добре от бай Тошово време. Незнам защо ли ама няма такова усещане. Навремето играехме до тъмно по-улиците и нищо страшно не се случваше. Май нещо са объркали цифрите.

Познай защо сега е по опасно , населението на София в сравниние с Тошово време е поне 2 пъти повече , само кореняците са с постоянен адрес , и то постоянен в рамките на София ,но дали и тях самите ще намериш на адреса по лична карта е малко спорен въпрос , тва увеличило се население идва с по една или две коли , гледайки пред блока си забелязвам че има семейства от 3 члена с 2 коли , значи населението 2-но ,колите 2-но ,а улиците и паркингите като от 89-та , да не говориме ,че в някои райони просто няма къде игла да пуснеш камо ли паркинг да ти направят :) затова сега е страшно , само виж във входа си колко човека познаваш от малък ,в моя са 10 от 24 апартамента ,останалите нито се знаят нито водят някъде :) е как да не те е страх :)

Парламентарните лобита, липсата на воля за внедряване на ясни правила и адвокатските интереси към 30-те%, които прибират от роднините на пострадалите са основните причини. Да не забравим и асоциацията на пострадалите при ПТП на Престъпния тип Владо Тодоров. Там когато се обадиш за съвет и те питат дали има пострадал човек. Ако няма те отрязват грубо да не им губиш времето, защото нямат интерес. Решението е съд за виновните и ефективна присъда без обжалване и лишаване от правоуправление от 6 месеца до 10 години. МПС, управлявано от неправоспособен да се конфискува и т. Н. Това ще развали далаверата с търговия в съда на човешки живот.

"Кое убива хората по българските пътища?" - дърветата покрай пътищата, как кое?

Кое убива хората по българските пътища? Отговор: 1.Слаб полицейски контрол 2.Неефективна съдебна система 3.Липса на сурови наказания отговарящи на съответните нарушения и престъпления. 4. Шофьори с ницка култура и балкано ориенталски манталитет

вярно но с малка промяна: номер 1: и пак номер 1: и само номер 1: Неефективна съдевбна система това е в основата на почти всички проблеми ...

Когато нищо не е както трябва, а тълпата я зомбират непрекъснато и с нвсички средстава, какво да очаквамер. Ами законите! Я някой виден бълг. юрисдпрудент да обясни какво ре ъова "убийство по непредпазливост", след като си причинил смърт другиму, вследствие на нарушаване на закона за движение по пътищата?! Отнемане на предимство, каране пиян, минаване на червено, неспазване на зебра,превишена скорост и т.н. Отнетите животи на децата тежат на съвестта на бълг. законотворци и онези, които прилагат законите.

Ами ще ти обясня какво е "убийство по непредпазливост" тва не се отнася само за момента в който караш кола човеко ! дали със или без кола ,по какъвто и да е начин убиеш човек без съзнателно да си го искал се води "убийство по непредпазливост" , ако си станал сутринта с мисълта д а убиеш някой вече е друго нещо ...

Бедров, ГЕРБ и РБ убиват по пътя.Те са виновни,заедно с кметове от ГЕРБ.Дай Боже и управниците да ги постигне същото

Отговорът е прост - генът!!! Той е виновен и за това, че живеем зле. Мързелив, завислив, крадлив, тъп народ...Ако бяхме нормален народ, щяхме да живеем добре. Огледайте се - кои народи живеят зле - тези в банановите републики и с IQ на новородени маймуни... Няма да спрат нито гонките, нито джигитите по пътищата, нито арогантността на шофьорите, защото причината е вътре в нас - генът....

съветваш - да се успокоим с това и да продължаваме - нали ?

Този ген трябва да се затрие , и да част от него съм исамия аз ,но да трябва , защото това е като зъб , ако израстне криво шина ,ако не помогне -вадене. при нас е по-лесно да унищожиме всичко и на ново да го съградиме от колкото да го изправиме , късное за изправяне няма на къде.

Простотията... Простотията убива хора по пътищата. Простотията на кофти материала затрива норамалните хора.

Отговора е елементарен 1. Управлението на ГЕРБ. 2. Мързеливите и тъпи полицаи. 3. Некадърните и загубени учители. И вчера един другар ме допълни: 4. Гласоподавателите на ГЕРБ И въобще както казва Света умна Мая: " за всичко е виновен ГЕРБ!"

моят отговор: мръсните червени боклуци дето затриха България! явно ти си от тях...

гонки с вмв: тва секи го може. Виж, нитроавтомобилите ше земат повече жертви.....

*За да можеш да парираш всеки призив за налагане на ред с популисткото Хората нямат какво да ядат, а той за съдебна реформа ми говори. Последното изречение казва всичко. Махленска простотия и липса на поглед в бъдещето - ето това е материала останал в България.

Състоянието по пътищата е ОТРАЖЕНИЕ НА СЛУЧВАЩОТО СЕ В ЕСНА ОЛИГАРХИЧНО-ЧЕНГЕДЖИЙСКО-МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА.

Аз смятам, че 90% от нарушителите са лумпени и дегенерати.Важен в случая е и произхода на водача,много малко са нарушителите от интелигентни и високо образовани семейства.Например водача убил дете в Ловеч -майка проститутка и сводница,онзи от Лесидрен не е завършил ядрена физика,другия в Пловдив отрепка от Раковски.Една част от тях са маргинали, а други избиват комплекси от ниското си оразование и никаквите переспективи за развитие пред него. Не съм видял неврохирург или ай-ти специалист да шофира като безумец.Обществото все повече ще се диференцира по признака на обзование и получаваните възнаграждения.Наукоемките професии като медицина, инженерни специалности, тенетика , биология,информатика,телекомуникации,приложни и фундаментални изследвания ще получават все по-високи възнаграждения.На професиите от сферата на услугите също ще се увеличават възнагражденията ,но с много по-бавни темпове и деференциацията ще расте.Тези с по-ниското образование и страдащи от херостратовски или наполеонови комплекси в желанието си да бъдат забелязани и да задоволят егото си ще правят единственото достъпно за тяхните възможности нещо, а именно по някакъв начин да нарушават правовия ред

Липсата на държава! това е краткия отговор...

Простотията.

Наскоро един юнак ме изпревари отдясно при ляв завой. въпроса не е само в това , а че министър председателя мидли, че не бива да се всемат крйни мерки - щяло да навреди на демокрацията. Постановката е изцяло грешна - спазването на законите се постига не с законови решения, закони имаме достатъчно, а с налагане силово на спазването им. Щом вацат за всички - не се нарушават демокр. правила. А сега убиеза и крадеца имали повече права от потърпевшия. и то реални. Не ми се пише повече за абсурдите - допълнете си ги сами.

Простащината .

Sm3hurk0

За първи път да прочета нещо смислено и реално извадено от живота ! +++ за автора !

Те, табелите, сами не могат да съберат глобите и да пишат актове. За целта трябват подфуражкови устройства и криминализиране на рецидивите.

В БГ най-вероятно има най-малко 100000 книжки за управление издадени на неграмотни лица без завършено основно образование. Ало, прокуратурата! Какво правим по този въпрос? Освен това е наложително в бъдеще да се изисква най-малко средно образование за получаване на книжка. Така ще се намалят жертвите по пътищата.

Статистики има за какво ли не! Как не се намери някой да направи статистика каква музика се слуша в колите, причинили тежки ПТП-та и отнели или застрашили човешки живот!? Просто пускат радиото или CD-то и правят статистика на коя радио честота е или какво CD или MP3 се върти. Смешно и безсмислено звучи, ама просто ей така за статистиката. Защото аз смятам, че простотията убива и затрива народи. А у нас простотията и чалгата са много много тясно свързани!

Ако един ден ме направят"директор "на държавата знам как да се справя с този проблем.За максимум половин година всичко ще е у ред ,както се казва.Понеже на всеки му се случва да сбърка,затова ако не е голямо престъплението на пътя -прошка.Втора -няма.Превишил си скоростта-оставаш без кола.Смачкал си мантинела ,знак,пътни съоръжения,табели-стойността по 20.Нямал пари-бачкай под надзор докато ги изкараш.Трябва да изкара и за надзирателя и за спането и храната и т.н.Виновно убил човек-40 години затвор докато изкара пари за кръвнината.Полицай взел подкуп-отнема му се цялото имущество и в затвора за 5 години за уронване престижа на полицейската институция.Полицай не трябва да се става лесно.Всички в затвора да работят до скъсване.За всяко нарушение наказанието да е такова ,че докато е жив и през ум да не му минава да нарушава закона.Защото всеки спазва законите не само заради самия закон а поради страха от наказание.Амиииии защо да го спазвам след като няма да ме накажат...!Ще платя там някакви си мижави стотинки и...ето ме пак отново на пътя.Изразът "няма доказателства"ще е история.Защото и децата знаят кои са престъпниците по места ,само полицията нииииищичко не знае.Айде бе!Или с други думи ,чрез наказания към респект към закона...!И това се отнася за всичко в държавата.Хайде,направете ме "директор"и ще вкарам в пътя цялата държава.Ще ни молят да влезнем в шенген.Ще е чест и слава да се наречеш българин.А не както е сега да ни оприличават на тоалетна...

... да ме вземеш в твоята "дирекция"! И други като тебе и мене, които мислят така.... и нещата ще се оправят за няколко месеца...

Само едно знаеме - глоби ,наказания ,санкции както щето го кажете , а нещо положително ще стане ли ? Най-после направиха проклетите светофари да мигат преди смяна на сигнала ,евала ,а от кога гледам по руските клипчета че при тях е така :) и само това ,за 20 години , маркировка ,тук таме ама по скоро не ,знаци ? знаци има 1000 на един стълб ,докато пък някъде и един няма , нещо още по интересно според Кат движейки се по главна улица ,ако по нея няма знаци че е наистина главна и с предимство тоо това означава че от всяка пряка трябва да се пропуска десния ,дори и пряката от дясно да ни се води без именна* ее кажете ми как да караш та да не сбъркаш ? с тия тесни улици с дупки и легнали полицай през метър всяка маневра е нарушение на правилника :)

Чудесна статия. Кой убива на пътя?-ние убиваме. За много от нас,едната бира и зад волана не е проблем.Но дали е само една бира? За много от нас,силната,маркова музика в колата,е по-важна,от хубавите гуми,дискове и накладки. За много от нас,даването на едни кинти на ченгето,е далеч по-приемливо,от колкото регистирането ни,като официални нарушители. Закони имало.Но не се прилагат.Наказанията,предвидени в Законите,са неадекватно смешни,спрямо щетите и вредите,които нанасяме,убивайки хора.А адвокатите са ни добри.Факт. Агресията,простащината и меренето на комлексите,чрез таралясниците на пътя,раждат смърт. Алкохолът,дрогата,самочуствието на"великани",водят до смърт. Някъде,на село,в дълбоката провинция,нямало полиция.Че то къде има?В София,стават бесни гонки по нощите,под носа на Полицията.Къде била тя,полицията?Ами как къде-в храстите,дебне посред бял ден,някой с дърто фордче,дали си е включил късите. Държавата,която по Закон,трябва немедлено да се намеси адекватно при такава драматична,форсмажорна ситуация,за кой ли път я няма.Мълчи. Какво ли им пука на "държавниците",за убийците на пътя,отнемащи животите на деца,младежи и възрастни!? Та нали ТЕ си имат НСО/УБО,което си ги варди,здраво и на всяка цена.... ББ днес се изцепи,че вината за случващото се с децата-жертви,била на родителите им. Е,при такова становище,на Премиер,какво да се очаква за в бъдеще???????????

Не че адвокатите са добри - просто прокурорите, следователите и съдиите са до дупка корумпирани. Дори с най-добрите адвокати на света, ако ни работеше правната система - нямаше да смогнем да строиме затвори...

Наказанието очевидно не работи. И сега има наказания, но на година умират по 1000 души. Превенцията обаче може да проработи по един единствен начин - отнемане на превозните средства на тези каращи с превишена скорост, минаващи на червен светофар и не спиращи на пешеходна пътека.

Личи си кой има книжка и кой няма , който няма книжка вика - земете му я на оня ,който има книжка вика ,бее защо затова ще ми я зимате ... а ти нз къде точно си .. я ми отговори ако работата ти е свързана да с каране и само каране по улиците , шефа те натиска ,времето те гони по разписание си , семейство храниш с тази книжка , и веднъж ти се случва за 20 годишния ти стаж да ти земат колата щото си минал на червено как ще реагираш ? а какво ще вземат на тоя дето прегази онзи ден децата ? какво ще вземат и на 19 годишния ? в нас самите е проблема не в закона , закона е ясен , а ние сме прости защото пренебрегваме безопасността си зада стигнеме на време , зада сършиме работа ,зада не мрънка шефа .. а за тия дето пилят гуми нз няма наказание на тая планета дето да ги спре :)

Отговорът на въпроса е много, много простичък - ДЪРЖАВАТА убива хората по пътищата. Държавата с нейното безхаберие, мутренско поведение, безнаказаност. Държавата налага сурови глоби без обаче да си МРЪДНЕ и малкото пръстче да подобри условията за шофиране. Пример: маркировката липсва на 90% от пътищата, КАТаджиите слухтят само и единствено за скорост, коланчета, светлинки, телефончета. А колко много други дребни нещица са всъщност ГОЛЯМ проблем - всеки спира и тръгва както и където му падне, кара се с включени фарове за мъгла по всяко време и при всякакви условия, дори при ясно и слънчево време, редовно някои тъпак прави обратен завой на първото срещнато място на пътя без да прави сметка дали може и ли не може, аварийните мигачи се ползват за всякакви цели, предреждат се на кръстовищата и светофарите и какво ли още не...Демек всеки си прави каквото поиска. Да не говорим, че скапаната Държава не е построила и един паркинг. Всеки паркира където му падне.

нали включените фарове щяха да намалят произшествията???

Много обичам статистиката , всеки чете - броя на катастрофите се удвойл утройил и нз си що си , ами нормално е , някой чете ли обаче с колко енарастнал броя на закупените автомобили , някой гледа ли че на пракинга пред блока му се оказва , че вече няма място ? ами няма да има място като семейство от трима души имат две коли :) не е проблема в закона , проблема е че сме се натъпкали като копърки , тия улици имат дебит ,като тръби са ,и е нормално хората да са изнервени и да правят грешки , не оправдавам никого особенно по селцата и малките градове където е спокойно ,там вече нищо не помага ...

Много точно - несправедливост, беззаконие и безредие - награда за робската психика на тоя народ.

Има предоверяване в способностите си. В моменти на недостатъчно внимание и неоценена скорост, се получават трагедиите.

Имам въпрос или питане.Има закони а има ли органи които да следят да ли се спазват законите.Млади полицай защото трябва да са навсякъде най вече в покрайнините на населените места с колелета или мотопеди.Моторизираната Полиция е посредник между тях и нарушителите и при сигнал от първите за 30сек. трябва да са на мястото и задържат неподчиняващия се нарушител.И само това ли.....................

В България книжка за шофьор трябва да се дава на 21г и най малко средно образование за да се намалят катастрофите по пътищата

Дай на 50 да се дава ,Едно време като се е ходило в казарма хората на колко са карали Кразове и Зилове ? дето е 10 пъти по голямо от колата и по трудно за каране ,габарити и прочие , и на 30 да дадеш книжката все тая , проблема е че сме изнервени , напрегнати ,изморени от задръствания ,бързащи ... глобите не са фактор когато се чустваш принуден да нарушиш закона :)

Едно време младите уважаваха родителите си , учителите и възрастните . А сега се смятат ,че са хванали Господ за шлифера и знаят и могат всичко ... докато не се насерат !

Близо си до истината ! Едно време имаше и поговорка : " Мъж който не е служил в казармата не е мъж ! " Бедна ти е фантазията , колко е вярно това !

Nick, няма държава и няма народ. Има задръстена с отпадъци, буренясала територия върху която живеят неуки дебили.

Браво! Най-сетне някой да напише истината!

статии като тази ме карат да вярвам че все още има искрица надежда за тази държава и този народ.

Не е важно колко ти е мощна колата, а колко ти е празна главата!

И според мен злото се крие в липсата или ниската ни култура. Особено у въздесъщия у нас плебс. Сам по себе си този факт не е толкова страшен - плебсът в останалия свят не е много по различен (особено на Балканите). Страшното във България е, че плебсът е оставен на самотек вместо да бъде навиран постоянно в миша дупка, където му е мястото. Резонният въпрос е кой и как да го навре, след като в долните и средни нива на държавната админсиитрация липсата на култура и организация на работа отдавна не е тайна за никого.

Наистина на първо място е човешкия фактор, но......една от основните причини за тежките катастрофи, която умишлено се премълчава, е изключително лошата инфраструктура на държавата. Тесни пътища /двупосочни/; дупки; неравности, които те изненадват във всевъзможни ситуации; межународни пътища, които минават през населени места; непочистени пътища вследствие от опесачаването през зимата и др. Това е мрачната истина

Карам почти 40 години всеки ден кола в София ! Имам вина за 2-3 леки злополуки на пътя с малко намачкана ламарина и то преди повече от 20-на години . И знам,че не съм застрахован НИКОГА ! Спасението е само едно , "отварям си очите на 4-ри " като карам и никога не минавам на червено или отнемем предимство !През живота си съм карал веднъж , пил алкохол /една бира /. Имал съм случаи в които части от секундата са определяли дали ще прегазя внезапно изскачащо на пътя дете !

Хората се убиват по пътищата на България заради акото в главата си.

Шайката от национални предатели от "ГЕРБ".

... каза Гошо умното.

Има поговорка : " Когато фактите говорят , боговете мълчат ! " Погледнете статистиката на тежките авто-злополуки ! Коя възрастова , група причинява огромния процент от катастрофи ?! Как останалите участници в трафика съумяват да избегнат катастрофите и коя е причината ?!

Слаб материал. Авторът да потърси в Гугъл "теория на счупените прозорци"...

Така е. Отдавна е известно че хората се делят на 3 групи: 10% никога няма да нарушат закона или да извършат неморална постъпка 80% правят като всички. 10% не им пука от нищо, може да ги спре само груба сила. А има неква част малка от тях, дето само куршум ги спира. Ако власта може да се оправи с 10те% асоциални типове, отаналите 80%, вземат за пример първата група - истинските хора.

В държавните органи, на ръководни позиции, трябва да се назначават лица, които имат емоционална връзка с функцията наоргана. Например шеф на КАТ трябва да е родител, чиито близък е пострадал в ПТП.

Глупости на търкалета. На първо място трябва да се назначават хора с конкурс с адекватно оценяване.

Човешката глупост и простотия са причина за всичко , за нея не важат никакви правила и закони. А колкото до КТБ нея си я ограбиха политици и депутати с безконтролно точене чрез кредитни карти а при тях законът всеки знае че не може да бъде приложен , типично по нашенски.

Човешката глупост и простотия скача според тоягата. А хората са казали "бий гъзенце, за да не биеш гъзище", което пренесено означава, че ако се санкционират дребните нарушения, няма да има чувство на безнаказаност и тежките нарушения ще намалеят драстично.

Ниска култура във всички посоки!Това се случва,защото емоциите са лишени от мисловен контрол!Това се случва,защото няма жестоки санкции!Българинът разбира от дума,само когато му бръкнеш дълбоко в джоба-ако заплаща щетите ,разбирай лечението на пострадалите, или влезе в затвора за 10 год, и никога не се докосва до волан,друга ще е картинката!

С две ръце съм "За", но да бъде реципрочно. Например - пешеходец-камикадзе ми изскача пред колата като пресича в нарушение на място без видимост. Аз го блъскам, щото физичните закони няма как да се нарушат (в случая тоя за инерцията). Тогава вместо да ходя да си лежа "провинението", пешеходецът не стига че отнася наказанието, ами ми плаща и щетите. Аз съм и от трите страни - шофьор, велосипедист и пешеходец. Никога не съм отричал, че шофьорите са идиоти, ама няма такова малоумно племе като пешеходците и велосипедистите. Аз като карам, поне не карам в насрещното.

Много точно е описана родната действителност. Браво на автора.

Фалшивите знаци убиват. Защото никой не вярва на истинските. Как да вярвам на знак 40км остър завой, като точно преди него на 4 лентов път има знак 50км без видима причина и още 5 фалшиви знака radar???? Е завоя беше остър и катастрофирахме и кой е виновен.. разбира се шофьора - несъобразена скорост.... Как да карам бавно, като ме спира всеки светофар през 50 метра и няма синхронизация а за да хвана следващия на зелено трябва да карам със 120км в града?

LВ града може да ползваш градски транспорт, метрото...Погледнете сутрин и вечер колоните от автомобили с 1 човек. София не е предвидена за 2 млн.души ,всеки втори в автомобил.

Ако от знаците съдиш за завоите по-добре да те вози друг. Иначе си прав, че авторитетът на пътната сигнализация е сравним с този на полицията...

Може просто ти да си останал сляп за причините, заради които има знак с ограничение 50 км. Болшинството от шофьорите се чудят.. защо има ограничение от 60 км. когато главният път се пресича от второстепенен. Това са "шофьори" които си мислят, че пътят е само за тях. Не се сещат, как потегля една тежка машина - натоварен камион, колко време му трябва за да навлезе в кръстовището и да се изнесе от него. Ти си като тези "шофьори".

Аз пък винаги съм се питал, що за идиот трябва да си, за да свържеш директно главен с второстепен път. Вместо да направиш ускорителна/включваща лента, което - като изключим някои планински терени - е възможно почти навсякъде с нацвъканата ни с "50км/ч" Родина. Другата неповторима балкано-българска простотия е подобна: разрешил си в разрез с елементарната логика бензиностанция, кебапчийница или сергия за бельо, локум и семки на самия банкет на главен път, след което гордо таковаш онаковото на целия трафик със знак 40 или 50 км/ч. За мен лично "dream team"-а на Републиката е безсъмнено тандема "Пътно + КАТ".