Трима загинаха, двама са ранени при челен сблъсък край Казанлък

Двама мъже и жена загинаха, а две жени са тежко ранени в катастрофа при челен удар на пътя Казанлък-Павел Баня.

Обратно в новината

Коментари - Трима загинаха, двама са ранени при челен сблъсък край Казанлък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление малоумници и малоумнички се раждат и карат коли навсякъде по света, движениято по пътищата си е т.н. руска рулетка. Затова на път винаги да имаме предвид, че отсрещния, страничния или задния може да е от расата на малоумниците. :)

Предлагам на КАТ да извършат обстойна проверка на всички шофьори придобили свидетелства за правоуправление през последните 10-15 год. и при открита нередност /което говори за корупция/ да бъдат спирани и подлагани на опреснителен курс и проверочен изпит. Или свидетелствата да бъдат отнемани. Резултатите ще бъдат потресаващи, а пътните произшествия ще намалеят драстично.

Това е добра идея, но едва ли ще го направят

Нищо не може да промени обитателите на пост-комунистическите клоаки. Да ги излекуваш от простотия и малоумие е все едно да се опиташ да спреш инстинкти на една животинка. Не става! Скотовщината на първобитния строй наложил се с кръв и насилие преди век е предизвикала трайни генетични мутации. Неуспорим факт потвърждаван всеки ден от новините-:)

gorodjan

Мъгла с видимост 20 м...колона...изпреварваш колоната от тъпаци...чувстваш се Велик или не знам си там какъв. Никога не съм разбирал такива - най-малко инстинктът за самосъхранение трябва да те спре да го правиш...

Съболезнования на семействата и близките на загиналите ! А ранените - дано Са вече вкъщи живи-и-здрави ! ---- Мъглата. А. Водачите - намалете скороста - увеличете дистанцията - пуснете фаровете за мъгла, а ако нямате - къси....осветете кабината Б. КАТ - бъдете Винаги в аванс информирани от метеоролозите - сложете Допълнителна сигнализация Веднага при риск от мъгла (Не забравяйте че Има Съвременни технологии за управление на сигнали/бариери от разстояние/remotely) - разположете Незабавно Допълнителни пътни екипи - осигурете Повишена готовност на Спешна Помощ

Много добре, но за жалост ще си остане в миналото тази препоръка! Този участък е наситен с подобни инциденти и докато нямаме съзнание зад волана това ще продължава да е така!

да се молиш когато тръгнеш на път!!! Колкото и опит да имаш, колкото и внимателен шофьор да си все ще се намери някой малоумник да прави идиотска маневра. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ НИЩО!!!

Така,както е описано в статията,единственото определение за ИЗПРЕВАРВАЩИЯТ колона от автомобили в гъста мъгла е ТЕЖЪК ИДИОТ!

Така,както е описано в статията,единственото определение за ИЗПРЕВАРВАЩИЯТ колона от автомобили в гъста мъгла е ТЕЖЪК ИДИОТ!

Мир на душите на загиналите. За къде бързате толкова много, хора?! За къде?!

За където са стигнали...

деер

Аз предлагам застрахователите да дават по 5 000 лв на заснел опасно изпреварване водач. Оттам ако искат да променят застраховката на тези водачи, ако искат НЕ. Държавата да си го наказват виновния по видео и се надявам да се намалят рискованите изпреварвания и катастрофи в България!!! ... Лятото по пътищата и в мъгла винаги ми се приисква да карам танк - просто българинът не е за маркировка , а за мантинела разделяща платната с различна посока на движение...

Както е в Норвегия! Да не би те да са по-прости от нас? Щом те могат, и ние ще можем! Ама как да си избиваме комплексите, като караме със 70 или максимум 90 km/h? Не знам!

За убийците шофьори с алкохол, които с ясно съзнание се качват зад волана, или за убийци при несъобразена скорост или за убийци при неправилно изпреварване и намалена видимост - да се наказват с10 години пробация. Цял живот да работят в полза на обществото и 10 години затвор, а защо не и разстрел.

този е бил без мозък,но къде са били хората които са се возили при него. Те инстинкт за самосъхранение нямат ли?

сигурно като изпревариш колоната "будалли" автоматично ставаш по-голям тарикат

Големи майстори живеят в тази страна! От всичко разбират - коли, футбол, политика, жени, техника - всичко! Докато не започнем да се смиряваме и да разбираме какви тъпи вехтошари сме и да се стремим да израстнем - нищо няма да се промени!!! Все ми е тази колко ще ме хейтнете.

Напротив, това си така - самата Истина!

и аз съм на това мнение!

Тия български шофьори знаят ли да карат??? Изобщо някой учи ли хората в "тая държава" да карат коли?

Ами уж да. Обаче на някои хора егото е прекалено голямо да се съобразят, че на пътя не се играе руска рулетка. Като шофирам в България се дразня супер много и давам сигнали на "Мега-шофьорите". Как да им обясниш, че могат да убият движещият се срещу тях човек. Все едно 10 - 15 минути са от значение.

Не виждам смисъла в 5-те ст. за катастрофиралите.Виновника за катастрофата трябва да плаща всички разноски по леченията. Тези 5ст. бих ги дала за пенсионерите.

Обикновенно скъпите коли са по-тежки. По закона за запазване на количеството на движение при удар по-леката кола е в по-неизгодна ситуация. Като се ударят, двете превозни средства се движат няколко секунди в посоката на движение на по-тежката кола. Затова оцеляват. Нека се блъсне в камион, пък да гледаме, как ще оцелее.

Преди 2 -3 години стана синовете на С. Паси, Баретата и още едно хлапе на връщане от морето с много скъпи коли, катастрофираха и едното го отръскваха в моргата. Има още много случаи, но този е с известни хора и всички го помнят.

Трябва МНОГО да затегнат положението с издаване на шоф.книжки! В днешно време всеки втори става шоФер за нула време ,без истински опит, без рефлекси и навици. Ама така не се става защото излизат опасни индивиди!! Разбрахе ли учебните центрове?? Само да вземете паричките ви интересува! Във повечето градове карат с такъв манталитет и не виждам как ще се оправи проблема докато наистина не затегнете положението. Хора пазете се от такива отрепки нека те сами да си се убиват , но не и други които не са заслужили!!!

дърти коли (+без подържка), пътища за каруци (+ тях), шофьори с купени книжки (или без такива въобще), пиене без мера, полицайте без контрол .... кво очаквате - да стигнете без проблеми до крайната точка ....

ПРЕДИ 2 ДНИ НА КРЪСТОВИЩЕ В ХАСКОВО ЕДИН ИДИОТ ПРЕМИНА С НАД 100 КМ/Ч ПРИ СИЛНО НАТОВАРЕН ТРАФИК,КАТО ЕДВА НЕ УДАРИ 2 КОЛИ.ИНТЕРЕСНОТО В СЛУЧАЯ БЕ ЧЕ ЕДНАТА КОЛА БЕШЕ НА КАТ.ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО НАПРАВИХА КАТАДЖИИТЕ-ОБЪРНАХА ГЛАВИ НАСТРАНИ И НИ ЛУК ЯЛИ НИ ЛУК МИРИСАЛИ СИ ЗАМИНАХА.АМИ ТАКА ЩЕ Е.ЩЕ УМИРАТ ХОРА.

А ти къкво напарави?

И какво трябваше да направи той?

sawo

На този път редовно се изпреварва по такива малоумни начини. Местните знаят, че е дълга права отсечка и си мислят, че го знаят наизуст и без да гледат кой се движи по него. През нощта е още по-зле и е късмет, че не е имало такава катастрофа по-рано...

Да беше само този път....

Swebus

Бог да прости загиналите! Жалко за невинните жертви. За шофьора-камикадзе не ми се пише. Всеки ден се разминаваме на една боя разстояние с такива. Е, този път не е минал "метър" Като гледам "баничарката" предполагам, че всички жертви са се возели в нея. На буса поне външно почти нищо му няма. Къде обаче са били тези 5 души? Предполагам, че тримата загинали са били шофьора-камикадзе и двама души до него. Кабината е размазана. Да не би другите две жени да са се возели отзад в каросерията на тази катафалка?

Тази година ще е рекордна по брой тежки ПТП за последните 15г. Такава е тенденцията и в цяла Европа. Време е дебелите търтеи в Брюксел да се заемат сериозно с въпроса. Не е допустимо да има двойни стандарти в транспорта.

Малоумието по пътищата на тази страна придобива застрашителни размери! Няма ли да се направи нещо, което да има практически ефект!? Иначе всеки рискува да бъде размазан от такива ИДИОТИ !

Е трябва да си абсолютен малоумник за да предприемеш изпреварване при видимост 20 метра.

На мен ми се е случвало в гъста мъгла някой да ме изпревари с висока скорост, обаче това са скъпи автомобили оборудвани с камери за мъгла на цена десетки хиляди лв. Баничарката на снимката явно е нямала подобна екстра.

Ако камерите за мъгла можеха да виждат наистина, президентът на Полша нямаше да загине край Смоленск.

Изпреварва, не защото вижда, а защото си мисли, че като е в скъп автомобил е безсмъртен. И в повечето случай, за съжаление са прави, карат танкове по 2-3 тона, малцина могат да им се изпречат. Това е у нас, законът на джунглата.

И каква е тая камера за мъгла бре пич? Ти явно не си и грам в час за какво пишеш. Високочестотни радари ли имат тия коли и четящи устройства за тях ? И визуализация на данните. Тия инфрачервените по S класата и подобни нищо не се вижда надалеч. Стават за 20-30 м , нататък е пълен шит.

ТРИМА ЗАГИНАЛИ ЧОВЕКА В ШОК ТЪПОТО ЖУРНАЛЕ ЗА ЧАСА ГО ПИТА СЕДЕМ ЛИ БИЛО ИЛИ ОСЕМ БЕЗ ....ЕЙ НА ТОВА СЕ КАЗВА СЕЛСКА ПРОСТОТИЯ.МНОГО ВАЖЕН ЧАСА НЕ ДРУГО. УЖАС!!!

Явно шофьорчето е искал да покаже на някоя мацка в колата колко е дОбър зад волана- е, показал е! Сега се здрависа със св. Петър и чака асансьора за надолу- наказание за прекаленият сексапил.

Жалко,че при такива инциденти,загиват най вече невинни хора.

Не мога да разбера как при положение че има толкова загинали по пътищата ни и всеки втори човек или негов близък е бил въвлечен в ПТП , как продължават да шофират така безумно?? Жалко за невинните, а този който е бързал, е стигнал е.. мир на праха им!

Простотията-а-а-а-а-.........,комплексарщината-а-а-а-...........

Няма нищо очудващо, то за да ги съобразяващ тия неща трябва и малко акъл, не празна кратуна. Единствено можем да се надяваме, безумците да се самозатриват и да не въвличат в това невинни жетви.

Абе то че липсва акъл, липсва, но нямат ли поне инстинкт за самосъхранение. Това и най- елементарните твари го имат..

"Ако си болен- ще се оправиш; ако си тъп- това си е до живот!" Съболезнования.

Манталитета ни е навсякъде, дори и в колата мислим се за най-умните, за велики, за по-големи от закона, винаги в правото си, недосегаеми, и за безсмъртни. ама не съвсем :(

Dimi

Какъвто ние манталитета в държавата такава ни е и културата по пътищата... За съжаление хора мислещи са за безсмъртни отнемат не само своя живот, но и живота на невинни учасници в движението. Но докато полицаите дебнат в засада за рушвет вместо да следят за спазването на закона за движение по пътищата положението няма да се промени.

Явно ударените са били в баничарката, не в буса... Та въпроса е къде са се събрали 5 човека в тая душегубка?1

Шофирал съм из някои цивилизовани държави в Европа. Там дори и при ясна видимост никой не изпреварва колона. Един по един си изпреварват този, който бави и създава колоната.

ограничена видимост , мокра настилка изпреварва в мъгла - ИДИОТ !!!

За пореден път някой е стигнал светкавично там, за където толкова е бързал, че и компания си взе! Хората са го казали: "По- добре 20 минути по- късно, отколкото 20 години по- рано!" Съболезнования на роднините и кураж и сили на пострадалите.

хехехехехех!:-))) много добре казано! браво!:-) за бързака няма какво да съжаляваме... умрял е защото е прост! много жалко за другите въвлечени в трагедията!!!

Много си избързал селянино, жалко за човешките животи пропиляни заради неграмотни некадърници!!!

Някой коли виждат пътя и в мъгла, обаче шофьорите им не виждат че на пътя има препятствия.

Чалга до дупка в колата и газ..... Да покежем на всички колко сме велики! Мъгла? Хлъзгав път? Колона от автомобили? Егати! Тия ли ще ги чакам!!! И......................

Такъв вид "серийно" изпреварване в опасни обстоятелства е типично за пост-комунистическите клоаки, в които мозъчетата са деградирали и животът се подлага на руска рулетка-:)

Естествения подбор в действие.

Как да не е прост народа като умишлено го докараха до тук, образованието се скапа, медиите перманентно ни набиват разни парвенюта за пример и холивудски филми със супергерои и насилие!

Не е така. В България е показателно как действа естествения подбор в обществото. Просто останаха само нискоинтелигентни некадърни хора или хора, които по една или друга причина не могат да виреят в чужбина. Затова не се учудвам от подобни нелогични действия като това да изпреварваш колона автомобили в мъгла. Същото е и да пуснеш бюлетина с надпис Коалиция за България в урната.

Понеже във всичко намесваме политиката, затова сме на това дередже. Интересно в страните ,в които няма въпросната коалиция, има ли катастрофи? Сигурно не.....

Не е така. В България е показателно как действа естествения подбор в обществото. Просто останаха само нискоинтелигентни некадърни хора или хора, които по една или друга причина не могат да виреят в чужбина. Затова не се учудвам от подобни нелогични действия като това да изпреварваш колона автомобили в мъгла. Същото е и да пуснеш бюлетина с надпис Коалиция за България в урната.

много прост народ има в БГ, ама много!

Регистрации СТ и РВ наистина се чувстват безсмъртни в посочения участък и изобщо по неотдавна ремонтирания подбалкански път. Никой не намалява преди кръстовищата за селата, а те са едно след друго. А изпреварване на колона в мъгла без видимост е равносилно на предумишлено убийство, защото дори да се возиш сам, човекът в отсрещното МПС ще има лошия късмет да се натресе на безсмъртния малоумник и, най-вероятно, да се прости с животеца си. Който иска да се самоубива, нека го прави без да въвлича невинни и нищо неподозиращи нещастни хорица... Лека им пръст на жертвите - скоро ще изникне поредният паметник по този път :(

Забравяш ловеч и варна

Не всички от Варна! Елате да видите как карат ЕН, ТХ, РР и СС във Варна.

crist

А бе тъпанар шопите къде ги слагаш?

Не шопите, а гостите на столицата, които бързо са станали граждани!

Шопите съм ги сложил в Шопландия. Изрично споменах за тези регистрации СТ и РВ за конкретния участък, който си мислят, че го познават като на длан, но не би....

Да изпреварваш при видимост 20 метра си е чисто самоубийство!

По-страшно е, че е и убийство на невинни.

Брей.....! За починал добро или нищо, но! Хората няма да се научат, че не са сами на пътя, като не ти е мил твоя живот, зачитай този на другите. Скоро няма да се промени положението по пътищата ни, може малко да се облекчи, ако вкарат закона за младите шофьори, но от такива " бързащи пилоти" отърване няма. Всеки втори е "най- добрия зад волана и бърза" Да пази Бог от такива!

Младите шофьори не са пречка, простите са проблемни .... Така, че насочете усилия във възпитание, а не в ограничаване !

Всички, които си мислят, че са незаменими и недостижими зад волана са пречка! Всеки млад шофьор, си мисли, че света е негов- типично по детски му! Казвам го като човек със стаж зад волана от много време и с наблюдения! А относно тези, които са си с тийн акъла.... нямам думи. Като искат да губят глави- да губят своите, но не и чужди! Късмет е било, че не е имало дечица, не, че не е жалко и за другите пострадали

Този не беше млад, познавах го. Но си беше останал на тийнейджърски ъкъл. Жалко за другите загинали, още не знам кои са.

АКО Е ОСТАНАЛ ЖИВ ИЛИ ГО ОБРАБОТВАТ В БОЛНИЦАТА - ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА И БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ ЗАТВОР ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО - НЕ УСЛОВНО, А ДО ЖИВОТ КАТО МЕЖДУВРЕМЕННО ДА МУ ЧЕТАТ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА ... НА ЗАГИНАЛИТЕ - ЛЕКА ИМ ПРЪСТ !!! МАЛШАНС ЧЕ СА БИЛИ ТОЧНО ТОГАВА ТАМ !!!