Каталунският премиер Ким Тора: Скоро ще бъдем свободна нация

Лидерът изнесе пламенна реч във Вашингтон в защита на независимостта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и българите сме свободна нация ...

Проектът за бърз разпад на ЕС е опасно начинание- вълната може да се върне и да залее и територията на своите разработчици- хаосът не знае граници. Отново наблюдаваме брилянтна тактика и нулева стратегия. Добре е да се търси начин да побеждаваме собствените си слабости, а не да експлоатираме недостатъците на опонента си.

Опасно за кой?! Ако не беше опасен за бъдещето и просъществуването на нациите и държавите, членуващи в него, нямаше да се говори за разпад. Опасността идва от съществуването на тази креатура за контрол и централизиране на властта, работещи за разпад на държавите, такива, каквито са в момента. Нация и националистични, патриотични взе да става мръсна дума, словосъчетавана често с "популизъм". Значи приемането на незаконни мигранти, под наслова да им помогнем трябва безропотно да се приеме. Но...отказът от прием на бежанци и затваряне на граници е популистка мярка на популистки партии, но избрани от Суверена в същите тези държави. Та кое е популисткото-желанието на хората да запазят държавите и народите си, съпротивата срещу силовите методи на ЕС? Ако не искаш-санкции! Ако не искаш ислямизирана и черна държава в бъдеще-плащаш на изнудвачите! Какво е ЕС ако налага политики с ИЗНУДВАНЕ?!

ЕС е един проект, който не се вписва в претенциите за териториално влияние на друг подобен проект. Вие можете да се успокоявате с написаното от Вас, можете даже да му повярвате, но то няма да промени нещата- замине ли си единият проект, свършено е окончателно и с другият. И... може би така е по-добре. Да, така ще е по-добре. Всяко зло- за добро!

Каталунска нация няма. Тази област на Испания винаги е била част от Арагон с главен град Сарагоса. А че тези си измислят нова нация, то е за да могат да крадат безнаказано, като предишния каталунски ръководител Хорди Пухол който е разследван със синовете му. В Барцелона има страхотна мафия от местни крадци на ръководни постове. Централното правителство здравата преследва крадците и те искат да се отделят в отделна държава.

Ех, Санчо, Санчо. Свобода има ами няма лапачка за всички вас. По вашата логика всяка държава в Европа трябва да се разпадне на поне 2-3 държави за да има лапачка, пардон свобода за всички.

Защо да не се борят за независимост? И Испания, и Франция и Германия, Италия, Великобритания са многонационални държави, които преди 150-200г се обединяват ( или по силните завземат по слабите? ) в една държава. Баските испанци ли са? - ми не, не са! чували ли се за Аквитания? сега е част от Франция поради династически бракове. Но си имат свой език, обичай и дори вариация на христианството, различни от Ил дьо Франс. Шотландия? Северна Ирландия? та дори и покорният Уелс се третират като отделни държави ( примерно от ФИФА). Защо Каталуния да не е? Че Русия ги подстрекава е повече от ясно, но то си има и своето обяснение. Забравих да спомена Турция, Румъния... измислени държави, на по 100г, без единен народ, а смесица от няколко... какво ще стане, ако Клуж Напока от Румъния поиска да се откъсне от Букурещ? В крайна сметка там живеят генетични унгарци, нали?

ес умря по-рано от очакваното

всичкото ляв кукундрел ревете за съвеЦки ботуш... малко са ви били мрежите на франко, нови искате

да ти не напукат очуцата!

Аре появи се следващото куку.

Добро утре, кукувице! Как спа?

КУ-КУ! КУ-КУ!