Каталуния отново е блокирана след тежките присъди срещу политици за общо 100 години затвор

Бившият вицепрезидент на автономната област в Испания Ориол Жункерас получи 13 години затвор за подбуждане към размирици и злоупотреба

Обратно в новината

Коментари - Каталуния отново е блокирана след тежките присъди срещу политици за общо 100 години затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каталуния е испанска!!!

Да, Каталуня все още е испанска КОЛОНИЯ. Но ще се освободи съвсем скоро.

"Каталуния не е Испания ",така е,всички го знаят.Струва ми се,че все някога тяхната независимост ще се осъществи.Присъдите са тежки,особено на фона масовия сепаратизъм.Съдиите наляха масло в огъня и е абсурдно да се мисли ,че тези присъди ще ги спрат.Освен това Каталуния иска да е независима република,а не част от монархията.

Само да те попитам, кога е съществувала в цялата история независима Каталуня?

Хайде, писнахте вече с тази фалшива опорка, еспаньолистки тролчета.

Айде погледни историята на Исапния, за да видиш че Испания като една държава не е съществувала много. Дори и през златните си векове е било съюз между Арагон и Кастилия

Я. ама Косово може да бъде отцепено..... Вижте , като някой иска да напусне ЕС му чупят кокалите. За Брексита се изсипаха какви ли не неща т.е. Великобритания не може така да си тръгне. И Каталуния е същото. Това е за назидание на по-малките - ще ви убием финансово или ще умрете по затворите. ЕвроГейска демокрация - какво да правищ. А, и Джулиян Асанж и той го врътнаха, даже ЕвроГейският парламент и дума не обели. Обаче преперат ли някого в затвора от тия страни дето са врагове на ЕС - ела да видиш що е писък и вой. Ако е арбска страна, ама наша арабска страна - може да пребива всеки с камъни, ако не е наша арабска страна - лошо. Демокрация в ЕСССР - това е. Педали Те от ЕС и на Бойко и Цецо не казват нищо като крадат - защото крадат честно - по Европейски и са за ЕС. Орбан е лош - ама той пък не е за ЕС и заради това е лош....

А Пучдемон защо не се върне в Испания, за да се изправи пред правосъдието, а лае от Белгия. Много е лесно така

Само балък може да вярва на такова ''правосъдие'' което се проведе срещу хората искащи това що иска народа на Каталуния:((((

Проблемът на Каталуния е формата на управление - да е републиканска, а не монархическа. Така беше зададен и въпросът на референдума. Добре, че ние го минахме този път с референдум за да не храним паразитиращата династия на Кобургите!

Абе, и това ли е еврогейска ценност - да не се дава свобода на цял народ??? Къде е либералната, демократична и свободолюбива Европа? Когато Крим избра да е свободен, Европа ревна срещу Русия, а когато Каталуния реши да се освободи, ни вопъл, ни стон срещу Испания. Нагледен пример за истинската еврогейска ценност - лицемерието!

Русия да прати зелените хора и Каталуния ще бъде свободна. И референдум имаше ,Каталунците гласуваха за Независимост. ЕС защо не е наложил санкции на Испания, а НАТО веднага да Бомбардира ... ..точно както в Сърбия !

Какъв Референдум? А този незаконния дето го направи бай Пучдемон и гласуваха малко над 40 процента от хората? Хаха

Каталуния наистина не е Испания!

Испанските ''демократи'' подкрепяни от еврогейските ''демократи'' зорлен карат хората да направят силово това що искат и не им позволяват по реална демокрация. Властващи навсякъде където милеете първо за собствените интереси защо не проумеете че всяко търпение на това положение има край и изкарвате хората извън него.

НЕЗАКОНЕН референдум :) Нонсенс!

Одобрявам действията на Испанския съд, да живее Испания.

Ти и сталин и хитлер одобряваш със сигурност.

"Одобрявам действията на Испанския съд, да живее Испания" каза Цезар от Карлуково на санитарите.

Цензурата на Диктатора Бойко Борисов ми изтри предишния коментар. Правото на мнение и свободата на словото и печата не означават нищо за мутрите на власт в БГ. Трийте ДИР но всичко ще излезе на яве.Поздравете и любимите ви шиптари търговци на органи за което са разледвани от Хага.

Абе нещастник, каква връзка има ББ с Дир, не си добре

Испанският премиер Педро Санчес бил призовал за диалог Каталуния, хахаха! Демагогия на ента степен. За Испания "диалог" означава пълно подчинение. Късно е за "диалог", бейби!

Бе, що тъй - Косово може, Крим - не; Хонг Конг може, Каталуния - не? А?

Защото на икономическите елити, които командват ЕС не им уйдисва. Двойни, тройни, петорни стандарти... Парата върти играта. Какво там значат галсовете на 2-3 милиона избиратели, ако ще и да са европейски граждани!?!